Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 09:55   #1501
katherine271
Raczkowanie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Dzień dobry,
Ja dziś pierwszy raz od dawna wstać musiałam rano i na badania, jak w czwartek przyjdzie mi wrócić do pracy to będzie cieżko z tym wstawaniem, jeszcze ta zima, zamarznięte auto, kawał drogi w korkach, ech, odechciewa się

Tak się zastanawiam o co chodzi z tą jazdą autem żeby nie jeździć, ja to pierwsze słyszę, ani w pierwszej ciąży ani teraz nie słyszałam takiego ograniczenia, że niby ma szkodzić, a do tego ja kierowcą jestem więc tym gorzej jakby a w pierwszej ciąży w przeddzień porodu w nocy jechałam sama autem i ogólnie całą ciążę non stop i nic z tego tytułu się nie działo a miałam ciąże zagrożoną i gin ani słowem o aucie nie wspomniał. Mnie się wydaje że to trochę przesada, czasem ginekolodzy dają rady dla własnego poczucia bezpieczeństwa a niepotrzebnie wywołują w kobietach panikę i lęk. Tak jak u Nuny, jeszcze nie widział czy coś jest nie tak a już litanię puścił i po co, tylko podkurzyć i przestraszyć. Ja na początku ciąży jeszcze na motorze jeździłam ale o ciąży nie wiedziałam i opatrzność czuwała bo spadłam z roweru, szyta byłam i przez to nie pojechałam na wycieczkę 350 km w jedną stronę na moto, to mogłoby być ryzkowne biorąc pod uwagę wibracje i w ogóle ale autem to bym się nie bała. No chyba że ciąża totalnie zagrożona i nakaz leżenia to wtedy tak.
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 09:58   #1502
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

ech stresu co nie miara ale wzielam tabletki i leze...
Stary 2012-12-10, 10:02   #1503
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Nadrobiłam

Witam się poniedziałkowo. Mam nadzieję, że humor będzie lepszy niż w końcówce tamtego tygodnia.

Właśnie moje dziecię poznało nowy smak- parówki z musztardą
Chyba muszę sobie dorobić kanapeczkę, bo się nie najadłam. Chociaż w zasadzie powinnam ograniczyć trochę jedzenie zapychaczy, bo ledwo się dopięłam w zimową kurtkę

Pisałyście też o nieodpalaniu aut.
W tamtym tygodniu, wracając z Olsztyna zatankowaliśmy do pełna, w międzyczasie w tygodniu przymroziło troszkę (nie mamy garażu niestety) i samochód (diesel) zaczął nam się dusić. Dał się odpalić, ale jak się puszczało pedał gazu, to automatycznie sam zwalniał i padał. Mąż wkurzony, ja jeszcze bardziej, bo samochód nie najstarszy, kupę kasy kosztował, poszukał w necie, popytał kumpli i okazało się, że najprawdopodobniej na naszych kochanych stacjach sprzedają jeszcze benzynę/ropę letnią, a nie już zimową. Kumpel przeczyścił nam filtr paliwa, Mężu wlał jakąś kupioną na Shellu mieszankę żeby ropa nie zamarzała, przegazowaliśmy go trochę wczoraj i chodzi jak pszczółka. Mężu stwierdził, że będzie teraz za każdym tankowaniem dolewał tego specyfiku do baka żeby nie mieć takich przygód w zimie.
Może i Waszym autkom coś takiego by pomogło

O i się wygadałam. Coś jeszcze chciałam napisać, ale zapomniałam już co.

Dzisiaj nigdzie nie wychodzę rano, bo mi się nie chce po prostu. Zamulam dupkę w domku.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

A właśnie zauważyłam, że zaczął pruszyć śnieżek. Zatem jak zrobi się ładnie, biało, puchato, to wyjdę na spacer, bo lubię taki klimat

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:04   #1504
Aaś
Zakorzenienie

aaaa no to spoko dzieki dziewczyny zasugerowałam się tym że can już czuje i się zestresowałam.
czyli to jednak jelita
też teraz tak sobie pomyślałam że przecież one są i tak mniejsze niż wasze pojedyncze. więc ja mogę nawet poczuć później.

a zastępstwa nie znaleźli szef kombinuje strasznie (że może nawet nie będzie nikogo szukał tylko rozłoży obowiązki po osobach w firmie )
ale ja już się nie przejmuję. ich problem nie mój.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:04   #1505
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Każda inaczej przechodzi ciążę, na jedną może mieć wpływ większy, na drugą mniejszy a na trzecią wcale..
Ale słyszałam, że nie powinno się dużych tras samocgodem jeździć, a najlepiej całkiem unikać w pierwszym trymestrze..
Powiem Ci, że my jak gdzieś jedziemy, to jakoś gorzej teraz tę trasę znoszę
ja też jakoś gorzej trasę znoszę. W I trymestrze to ciągle w trakcie jazdy było mi niedobrze i musiałam lerzeć w czasie jazdy, albo spałam. A nigdy wcześniej nie byłam w stanie zasnąć w samochodzie...

co do rozstępów to mi się pojawiły na cyckach. Szczęście w nieszczęściu, że nie od tej strony co dekolt tylko od pach..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:07   #1506
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Wiem co chciałam napisać

Justi, color, hump- za wizyty! Czekamy na relacje!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-10, 10:08   #1507
lonely_lady
Zakorzenienie

Aaaa zapomniałam się Wam pochwalić. Dziś rano ok. godziny 9 dzwoni do mnie telefon- jakiś dziwny, nie znam.. ale odebrałam. A tam Pani Basia- położna
Ale z niej fajna babka, zadzwoniła i mówi, dzień dobry, pobudka, wstajemy
Chciała się umówić kiedy może przyjść do mnie na pierwszą wizytę, myślałam że sama będę musiała tam jechać albo zadzwonić a tu taka miła niespodzianka. Umówiłam się z nią na środę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:09   #1508
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa zapomniałam się Wam pochwalić. Dziś rano ok. godziny 9 dzwoni do mnie telefon- jakiś dziwny, nie znam.. ale odebrałam. A tam Pani Basia- położna
Chciała się umówić kiedy może przyjść do mnie na pierwszą wizytę, myślałam że sama będę musiała tam jechać albo zadzwonić a tu taka miła niespodzianka. Umówiłam się z nią na środę
gdzieś mi umknęlo, o co chodzi z tą położną, że ona do Ciebie przychodzi??

Wojtek
Stary 2012-12-10, 10:10   #1509
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wiem co chciałam napisać

Oczywiście ja też trzymam mocno
Ciekawe czy któreś z Dzieciaczków pokarze co ma między nóżkami

Stary 2012-12-10, 10:11   #1510
Aaś
Zakorzenienie

lonely kurde. chyba przejdę się do mojej przychodni i może też będzie jakaś pani basia

nuna tak nadrabiam zaległości wybiórczo i masakra z tym lekarzem mi moja gin każe do sibie dzwonić jak mam jakąkolwiek wątpliwość, nawet najgłupszą. bo to 1 ciąża i ona rozumie że nie wszystko od razu się wie.
a mam wrażenie że 90% lekarzy tak uważa. że jak się zachodzi w ciążę to następuje jakieś cudowne olśnienie i w każdej budzi się matka polka która wszytko wie.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:13   #1511
neti_t
Raczkowanie

GG do neti_t

Witam wszystkie przyszłe mamusie Chciałam dołączyć do Waszego grona i też się pochwalić swoją fasolką. Jesteśmy teraz w 12 tygodniu ciąży, także termin wypadnie jakoś na koniec czerwca, nie znam jeszcze dokładnej daty. Jutro idę na drugą wizyte do ginekologa, już z wynikami badań, a 21.12 mamy pierwsze USG, już się nie mogę doczekać. Liczę na wasze wsparcie i dobre rady, bo większość z Was jest już w II trymestrze. Pozdrawiam

W oczekiwaniu na wiercipiętkę
neti_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:15   #1512
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
ech stresu co nie miara ale wzielam tabletki i leze...
leż i odpoczywaj
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:16   #1513
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
gdzieś mi umknęlo, o co chodzi z tą położną, że ona do Ciebie przychodzi??
Już tłumaczę:
Nie miałam jeszcze rodzinnego lekarza, jakoś tak nie mogłam się zebrać żeby się zapisać do kogoś i ciągle miałam swojego w rodzinnym mieście ( 500 km dalej) Poszłam do przychodni zapisać się do rodzinnego i przy okazji zaszłąm też do położnych, tam podsuni,ęto mi od razu deklarację i wybrałam też położną, która powiedziała że w grudniu do mnie przyjedzie pierwszy raz (to była końcówka listopada) zdziwiłam się troszkę.. bo niby po co ma przyjeżdżać już teraz.. Ale szybko mnie przekonała, powiedziała że odpowie na moje wszystkie pytania, przedstawi mi kilka ważnych tematów, posłuchamy serduszka u maluszka
Myślałam jednak, że będę musiała sama umówić się na to spotkanie i nawet w weekend o tym myślałam.. ale dziś zadzwoniła pani Basia-położna

Stary 2012-12-10, 10:17   #1514
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
chyba mi się skóra rozciąga ... odkryłam rozstępy
tzn. wiedziałam że mam stare, już takie białe na biodrach przy miednicy, jeszcze z licealnych czasów, a teraz odkryłam kilka takich siwych świeżych kresek ... i tak oglądałam się dokładnie, i zobaczyłam z boku brzucha rozstępy, też stare, o których nie miałam pojęcia, że są... muszę się zacząć smarować regularnie
pieprzyków mi się pojawiło multum, najwięcej na brzuchu i dekolcie, takich malutkich.
no i włosy mi rosną w dziwnych miejscach
ale to nic, wszystko przeżyje byle Maleństwo zdrowe się urodziło ....
Ja mam tyle po 2 ciążach,że kolejne już różnicy nie zrobią

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
No więc w sobotę stwierdziłam, że może panikuje etc że coś się rozciąga i przeczekam... wzielam nospe jeszcze przed spaniem.jednak wczoraj zaczęło się to samo... dostałam skurczy takich jak przy @... o 20:30 ruszylismy od tesciow i zdecydowaliśmy, że jedziemy na szpital.... tesciowa chciala zebsmy zostali bo nie mowilismy jej za bardzo nic bo stwierdzila, że boli od siedzenia....

dojechalismy na 21;30... w rejestracji w izbie przyjęć babka do mnie, że jak boli brzuch to trzeba było przyjechać w sobote a nie czekać... przyjeli mnie na izbe bo było pusto ale najpierw papierkowa robota 15 minut... skurcze miałam co 1,5 minuty...typowo takie jakbym miała za chwile lunąć @... doktor na izbie przyjęć przesympatyczna zadzwoniła do gina na pietro ten z łaski kazał mnie wysłać na góre...
i teraz gin...
widać było, że mu pokrzyżowałam ,,plany"
zaczął po mnie wrzeszczeć....
cdn zeby mi sie nie skasowało...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

krzyczał, że czemu tak długo czekalam, że treba było jechać od razu a nie teraz po dwóch dniach, stwierdziłam, że jednak się martwie... mówię, że nie chciałam \panikować wzięłam nospę myslalam, że przejdzie... i ze bylismy poza domem... i się zaczęło....
,,\czy PANI oszalała!! kto Pani pozwolił podróżować w I trymestrze ciąży!! Macica jest teraz tak przekrwiona, że każdy czynnik może powodować komplikacje!! JA swoim pacjentkom w pierwszym trymestrze kategorycznie zabraniam jeździć a jak się im coś nie podoba to niech zmienią ginekologa!!!|" Ja się pytam,,nawet 50 km??" no nawet!! krwawienia są??!! mówie, że nie... ,,wpierwszym trymestrze może boleć Panią brzuch a jak Pani jeździ nie wiadomo ile chodzi to co Pani sobie wyobraża, troche samodyscypliny!!!! powinno się jak najwięcej odpoczywać a nie!! prosze się rozebrać!!...

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

stwierdził na samolocie , że wszystko ok... że śluz czysty żadnego plamienia nie ma... kazał przejsc na kozetke na USg, pytam się czy dopochwowow odburknął, że przez brzuch.
zaczął gadac, że jak natura chce, żeby kobieta poroniła, to oni nie mają leków, które zatrzymają nature... wiecie jak to zrozumiałam!!;(
żże powinnam wiedzieć, że bóle się zdarzaja a takie silne są z mojej winy, bo jeżdzę zaczął mi wmawiać, że uprawiałam seks i do tego tak jest!!:/
Uffff cieszę się,że jednak wszystko jest ok, ale widzę,że trafiłaś na jeszcze "lepszego"gina niż ja:/

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

wracam do obiegu po tyg nieobecności

wkurzyłam się strasznie w piątek bo miałam przyjść do pracy na 2 godz a siedziałam od 9.30 do 16 i to nie z mojej winy.
od dziś postanowiłam nie przejmować się robota i jak tylko się źle poczuję to biorę zwolnienie. nosz kurczę. ja tu wykazuję dobra wolę a oni mnie wykorzystują na lewo i prawo

dziewczyny ja nadal nie czuję ruchów żadnych (15t 3d) może może coś tam się rusza ale nadal nie wiem czy to jelita czy dziewczyny

a poza tym co się działo?
Kochanie na tym etapie ruchy czują zazwyczaj wieloródki i to nie zawsze

Witam się i ja

Po wizycie , ale bez konkretnych wieści:/
Usg nie było.Sprawdziła tylko czy serce bije i czy się rusza..i Tyle:/
Pobrała cytologie, dała skierowanie na krew,mocz i uprosiłam na toxo

Powiedziała,że tu w przychodni nie mają dobrego sprzętu usg, jest jaki jest,ale nawet bez głowicy brzusznej, dlatego usg odpada..
No więc o tym kto wie mnie mieszka dowiem się najprędzej ok 20-22 tygodnia na połówkowym Czyli długie 1,5 miesiąca przede mną..

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:18   #1515
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zeloth Pokaż wiadomość
Hej
niestety wykasujcie moją datę. W czwartek (06.12) dostałam plamienia, a w piątek dowiedziałam się, że serce przestało bić. Od razu dostałam tabletki na wywołanie skurczy i po paru godzinach poroniłam. Potem mnie wyczyścilii. Już jesteśmy w domu. Niestety nie w trojke.

Moje dziecko zmarło w 9 tyg. ciąży.

Od jakichś dwoch tyg. przestałam mieć mdłości a kilka dni temu piersi przestały być drażliwe.

Teraz pozostaje mi czekać na następną miesiączke i wizytę u ginekologa, kiedy mogę znów zacząć się starać. Chce znów zajść w ciążę jak najszybciej. Mam nadzieję, że szybko się zapiszę do któregoś wątku z zaciążonymi...
Bardzo mi przykro
Mam nadzieję, że niedługo doczekasz się dzidzusia!
Stary 2012-12-10, 10:18   #1516
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti_t Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie Chciałam dołączyć do Waszego grona i też się pochwalić swoją fasolką. Jesteśmy teraz w 12 tygodniu ciąży, także termin wypadnie jakoś na koniec czerwca, nie znam jeszcze dokładnej daty. Jutro idę na drugą wizyte do ginekologa, już z wynikami badań, a 21.12 mamy pierwsze USG, już się nie mogę doczekać. Liczę na wasze wsparcie i dobre rady, bo większość z Was jest już w II trymestrze. Pozdrawiam
Witamy serdecznie, czuj sie jak u siebie!!

Cytat:
Już tłumaczę:
Nie miałam jeszcze rodzinnego lekarza, jakoś tak nie mogłam się zebrać żeby się zapisać do kogoś i ciągle miałam swojego w rodzinnym mieście ( 500 km dalej) Poszłam do przychodni zapisać się do rodzinnego i przy okazji zaszłąm też do położnych, tam podsuni,ęto mi od razu deklarację i wybrałam też położną, która powiedziała że w grudniu do mnie przyjedzie pierwszy raz (to była końcówka listopada) zdziwiłam się troszkę.. bo niby po co ma przyjeżdżać już teraz.. Ale szybko mnie przekonała, powiedziała że odpowie na moje wszystkie pytania, przedstawi mi kilka ważnych tematów, posłuchamy serduszka u maluszka
Myślałam jednak, że będę musiała sama umówić się na to spotkanie i nawet w weekend o tym myślałam.. ale dziś zadzwoniła pani Basia-położna
ale to z NFZtu czy to jakieś prywatne cuś?

Wojtek
Stary 2012-12-10, 10:18   #1517
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
noto mowili pozniej, ze corka to jakos dziwnie te wnuczke nazwala Emalia czy jakos tak

Mi gin nigdy nic nie mówił o nospie.

Agnes ja i tak mym zrobiła taki prezencik. Myślę że nawet jak się domyśli to z takiego prezentu się ucieszy.

adunia jejku mam nadzieję że będzie dobrze

nuna ten lekarz to jakiś nienormalny burak jakiś. Ale najważniejsze że wszystko ok. I Ty na prawdę powinnaś się oszczędzać- zwłaszcza ze względu na ten kręgosłup. Obiecał że nie będziesz już sprzątać!!! nic! niech będzie bałagan albo niech każdy sobie sam sprząta! dziecko najważniejsze.
Mi też lekarz nic nie mówił o jeżdżeniu i byłam w domu w I trymestrze - 120 km, i w łodzi - 200 km. I lekarz o tym wiedział i nic nie mówił a przecież początkowo też leżałam przez 3 tyg z dupkiem.

Aaś mi mama mówiła że z bliźniakami to późno czuła ruchy bo dopiero koło 24 tc i bardzo krótko bo urosły i nie miały tyle swobody na ruchy
Stary 2012-12-10, 10:20   #1518
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy, miło że zdecydowałaś się do nas dołączyć na pewno nie będziesz się nudziła Tylko nie przejmuj się jak czasem nie nadążysz za tymi Gadułami
Gratulacje i życzę spokojnego przebiegu ciąży ze szczęśliwym rozwiązaniem
Napisz nam coś o sobie i czuj się jak u siebie

Stary 2012-12-10, 10:21   #1519
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Podczytuję Was CODZIENNIE od października
I chyba czas się przywitać zamiast zaznaczać subskrypcje kolejnego wątku. Mój termin to 18.06
Witaj
Stary 2012-12-10, 10:22   #1520
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie przyszłe mamusie
witamy

colorblue za wizytę
Stary 2012-12-10, 10:24   #1521
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Powiedziała,że tu w przychodni nie mają dobrego sprzętu usg, jest jaki jest,ale nawet bez głowicy brzusznej, dlatego usg odpada..
No więc o tym kto wie mnie mieszka dowiem się najprędzej ok 20-22 tygodnia na połówkowym Czyli długie 1,5 miesiąca przede mną..
Najważniejsze, że z Maleństwem wszystko ok
No ale szkoda, że tak długo znowu będziesz żyła w niepewności...
A może spróbujesz zapisać się do innego gina na nfz, który zrobiłby wcześniej usg ?

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale to z NFZtu czy to jakieś prywatne cuś?
no oczywiście z NFZ
do gina chodzę prywatnie więc chociaż z położnej skorzystam

Stary 2012-12-10, 10:27   #1522
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny a którym tygodniu poczułyście pierwsze kopniaki?
[/B]
ja już nie pamiętam dokładnie, ale pierwsze łaskotania i ruchy (kopniakami ciężko to nazwać) poczułam już ze 2 tygodnie temu (to musiał być 17-18 tc) ... a teraz już czuję wyraźnie uderzenia, szczególnie rano i przed zaśnięciem

Edytowane przez pawie_oczko
Czas edycji: 2012-12-10 o 10:28
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:27   #1523
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Witam się i ja

Grunt, że z maluszkiem wszystko ok.

1,5 miesiąca... Hmm... Czyli masz jeszcze troszkę czasu żeby myśleć nad tym, że to będzie dziewczynka.

Ostatnio znajoma mi mówiła, że Jej babcia kazała Jej myśleć, że ma w brzuchu dziewczynkę, to będzie dziewczynka (bo tak to ponoć działa)

Cytat:
Witaj!
Napisz coś więcej o sobie i czuj się tutaj jak u siebie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-10, 10:28   #1524
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wiem co chciałam napisać

dołączam się do kciuków
Cytat:
genialna
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
lonely kurde. chyba przejdę się do mojej przychodni i może też będzie jakaś pani basia

nuna tak nadrabiam zaległości wybiórczo i masakra z tym lekarzem mi moja gin każe do sibie dzwonić jak mam jakąkolwiek wątpliwość, nawet najgłupszą. bo to 1 ciąża i ona rozumie że nie wszystko od razu się wie.
a mam wrażenie że 90% lekarzy tak uważa. że jak się zachodzi w ciążę to następuje jakieś cudowne olśnienie i w każdej budzi się matka polka która wszytko wie.
no tak nas postrzegają
Cytat:
gratulujemy i witaj z nami
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
leż i odpoczywaj
tyle mam zamiar robic
Stary 2012-12-10, 10:28   #1525
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
No więc w sobotę stwierdziłam, że może panikuje etc że coś się rozciąga i przeczekam... wzielam nospe jeszcze przed spaniem.jednak wczoraj zaczęło się to samo... dostałam skurczy takich jak przy @... o 20:30 ruszylismy od tesciow i zdecydowaliśmy, że jedziemy na szpital.... tesciowa chciala zebsmy zostali bo nie mowilismy jej za bardzo nic bo stwierdzila, że boli od siedzenia....

dojechalismy na 21;30... w rejestracji w izbie przyjęć babka do mnie, że jak boli brzuch to trzeba było przyjechać w sobote a nie czekać... przyjeli mnie na izbe bo było pusto ale najpierw papierkowa robota 15 minut... skurcze miałam co 1,5 minuty...typowo takie jakbym miała za chwile lunąć @... doktor na izbie przyjęć przesympatyczna zadzwoniła do gina na pietro ten z łaski kazał mnie wysłać na góre...
i teraz gin...
widać było, że mu pokrzyżowałam ,,plany"
zaczął po mnie wrzeszczeć....
cdn zeby mi sie nie skasowało...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

krzyczał, że czemu tak długo czekalam, że treba było jechać od razu a nie teraz po dwóch dniach, stwierdziłam, że jednak się martwie... mówię, że nie chciałam \panikować wzięłam nospę myslalam, że przejdzie... i ze bylismy poza domem... i się zaczęło....
,,\czy PANI oszalała!! kto Pani pozwolił podróżować w I trymestrze ciąży!! Macica jest teraz tak przekrwiona, że każdy czynnik może powodować komplikacje!! JA swoim pacjentkom w pierwszym trymestrze kategorycznie zabraniam jeździć a jak się im coś nie podoba to niech zmienią ginekologa!!!|" Ja się pytam,,nawet 50 km??" no nawet!! krwawienia są??!! mówie, że nie... ,,wpierwszym trymestrze może boleć Panią brzuch a jak Pani jeździ nie wiadomo ile chodzi to co Pani sobie wyobraża, troche samodyscypliny!!!! powinno się jak najwięcej odpoczywać a nie!! prosze się rozebrać!!...

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

stwierdził na samolocie , że wszystko ok... że śluz czysty żadnego plamienia nie ma... kazał przejsc na kozetke na USg, pytam się czy dopochwowow odburknął, że przez brzuch.
zaczął gadac, że jak natura chce, żeby kobieta poroniła, to oni nie mają leków, które zatrzymają nature... wiecie jak to zrozumiałam!!;(
żże powinnam wiedzieć, że bóle się zdarzaja a takie silne są z mojej winy, bo jeżdzę zaczął mi wmawiać, że uprawiałam seks i do tego tak jest!!:/
A byłaś w tym szpitalu o którym myślę?? Jaki lekarz Cię przyjmował??

CO do jazdy autem to też nie słyszłam takich rzeczy. JA w I trymestrze dokłądnie 9/10 tydzień leciałam samolotem na wakacje i moja gin o tym wiedziała, powedziała mi tylko, żebym sobie wykupiła dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne wrazie czego, ale powiedziała, że ciąża nie jest przeciwkazaniem do latania wiec tym bardziej auto...

Też jestem w I ciązy ale numeru prywatnego do mojej pani doktor nawet nie mam. Jakby coś się działo to prosto do szpitala z tym, że ja mam 12km a nie 50km.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:31   #1526
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tyle po 2 ciążach,że kolejne już różnicy nie zrobią

Uffff cieszę się,że jednak wszystko jest ok, ale widzę,że trafiłaś na jeszcze "lepszego"gina niż ja:/

Kochanie na tym etapie ruchy czują zazwyczaj wieloródki i to nie zawsze

Witam się i ja

najwazniejsze, że serduszko stuka Ty już w drugim trymestrze tak??;*
Stary 2012-12-10, 10:32   #1527
maarchewka
Zakorzenienie

siedzę już 2 godziny w pracy i już mam spadek energii i motywacji (a i tak większość tego czasu spędziłam tutaj na wizażu).. Ja chce do domu

Wojtek
Stary 2012-12-10, 10:33   #1528
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja teraz już czuję wyraźnie uderzenia, szczególnie rano i przed zaśnięciem
a ja wczoraj nic nie czułam ale to może dlatego że cały dzień coś robiłam, więc nawet nie miałam chwili spokoju. Mam taką nadzieję
Stary 2012-12-10, 10:33   #1529
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

A byłaś w tym szpitalu o którym myślę?? Jaki lekarz Cię przyjmował??

CO do jazdy autem to też nie słyszłam takich rzeczy. JA w I trymestrze dokłądnie 9/10 tydzień leciałam samolotem na wakacje i moja gin o tym wiedziała, powedziała mi tylko, żebym sobie wykupiła dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne wrazie czego, ale powiedziała, że ciąża nie jest przeciwkazaniem do latania wiec tym bardziej auto...

Też jestem w I ciązy ale numeru prywatnego do mojej pani doktor nawet nie mam. Jakby coś się działo to prosto do szpitala z tym, że ja mam 12km a nie 50km.
byłam w Su.Be. ty bedziesz wiedziec gdzie
mi wczoraj mowil, że jak sie chce leciec samolotem to na pokładzie żądają zaświadczenia od doktora , że można
Stary 2012-12-10, 10:34   #1530
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
najwazniejsze, że serduszko stuka Ty już w drugim trymestrze tak??;*
No według różnych źródeł II trymestr zaczyna się wraz z rozpoczętym 13 lub 14 tygodniem
U mnie leci 15

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości