|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Dzień dobry,
Ja dziś pierwszy raz od dawna wstać musiałam rano i na badania, jak w czwartek przyjdzie mi wrócić do pracy to będzie cieżko z tym wstawaniem, jeszcze ta zima, zamarznięte auto, kawał drogi w korkach, ech, odechciewa się Tak się zastanawiam o co chodzi z tą jazdą autem żeby nie jeździć, ja to pierwsze słyszę, ani w pierwszej ciąży ani teraz nie słyszałam takiego ograniczenia, że niby ma szkodzić, a do tego ja kierowcą jestem więc tym gorzej jakby a w pierwszej ciąży w przeddzień porodu w nocy jechałam sama autem i ogólnie całą ciążę non stop i nic z tego tytułu się nie działo a miałam ciąże zagrożoną i gin ani słowem o aucie nie wspomniał. Mnie się wydaje że to trochę przesada, czasem ginekolodzy dają rady dla własnego poczucia bezpieczeństwa a niepotrzebnie wywołują w kobietach panikę i lęk. Tak jak u Nuny, jeszcze nie widział czy coś jest nie tak a już litanię puścił i po co, tylko podkurzyć i przestraszyć. Ja na początku ciąży jeszcze na motorze jeździłam ale o ciąży nie wiedziałam i opatrzność czuwała bo spadłam z roweru, szyta byłam i przez to nie pojechałam na wycieczkę 350 km w jedną stronę na moto, to mogłoby być ryzkowne biorąc pod uwagę wibracje i w ogóle ale autem to bym się nie bała. No chyba że ciąża totalnie zagrożona i nakaz leżenia to wtedy tak. |
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
ech stresu co nie miara ale wzielam tabletki i leze...
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam
![]() Witam się poniedziałkowo. Mam nadzieję, że humor będzie lepszy niż w końcówce tamtego tygodnia. ![]() Właśnie moje dziecię poznało nowy smak- parówki z musztardą ![]() Chyba muszę sobie dorobić kanapeczkę, bo się nie najadłam. Chociaż w zasadzie powinnam ograniczyć trochę jedzenie zapychaczy, bo ledwo się dopięłam w zimową kurtkę ![]() Pisałyście też o nieodpalaniu aut. W tamtym tygodniu, wracając z Olsztyna zatankowaliśmy do pełna, w międzyczasie w tygodniu przymroziło troszkę (nie mamy garażu niestety) i samochód (diesel) zaczął nam się dusić. Dał się odpalić, ale jak się puszczało pedał gazu, to automatycznie sam zwalniał i padał. Mąż wkurzony, ja jeszcze bardziej, bo samochód nie najstarszy, kupę kasy kosztował, poszukał w necie, popytał kumpli i okazało się, że najprawdopodobniej na naszych kochanych stacjach sprzedają jeszcze benzynę/ropę letnią, a nie już zimową. Kumpel przeczyścił nam filtr paliwa, Mężu wlał jakąś kupioną na Shellu mieszankę żeby ropa nie zamarzała, przegazowaliśmy go trochę wczoraj i chodzi jak pszczółka. Mężu stwierdził, że będzie teraz za każdym tankowaniem dolewał tego specyfiku do baka żeby nie mieć takich przygód w zimie. Może i Waszym autkom coś takiego by pomogło ![]() O i się wygadałam. Coś jeszcze chciałam napisać, ale zapomniałam już co. Dzisiaj nigdzie nie wychodzę rano, bo mi się nie chce po prostu. Zamulam dupkę w domku. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- A właśnie zauważyłam, że zaczął pruszyć śnieżek. Zatem jak zrobi się ładnie, biało, puchato, to wyjdę na spacer, bo lubię taki klimat
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa no to spoko
dzieki dziewczyny czyli to jednak jelita też teraz tak sobie pomyślałam że przecież one są i tak mniejsze niż wasze pojedyncze. więc ja mogę nawet poczuć później. a zastępstwa nie znaleźli ale ja już się nie przejmuję. ich problem nie mój. |
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rozstępów to mi się pojawiły na cyckach. Szczęście w nieszczęściu, że nie od tej strony co dekolt tylko od pach.. |
|
|
|
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem co chciałam napisać
Justi, color, hump- za wizyty! Czekamy na relacje!
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa zapomniałam się Wam pochwalić. Dziś rano ok. godziny 9 dzwoni do mnie telefon- jakiś dziwny, nie znam.. ale odebrałam. A tam Pani Basia- położna
![]() Ale z niej fajna babka, zadzwoniła i mówi, dzień dobry, pobudka, wstajemy ![]() Chciała się umówić kiedy może przyjść do mnie na pierwszą wizytę, myślałam że sama będę musiała tam jechać albo zadzwonić a tu taka miła niespodzianka. Umówiłam się z nią na środę
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy któreś z Dzieciaczków pokarze co ma między nóżkami
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
lonely kurde. chyba przejdę się do mojej przychodni i może też będzie jakaś pani basia
![]() nuna tak nadrabiam zaległości wybiórczo i masakra z tym lekarzem a mam wrażenie że 90% lekarzy tak uważa. że jak się zachodzi w ciążę to następuje jakieś cudowne olśnienie i w każdej budzi się matka polka która wszytko wie. |
|
|
|
#1511 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Chciałam dołączyć do Waszego grona i też się pochwalić swoją fasolką. Jesteśmy teraz w 12 tygodniu ciąży, także termin wypadnie jakoś na koniec czerwca, nie znam jeszcze dokładnej daty. Jutro idę na drugą wizyte do ginekologa, już z wynikami badań, a 21.12 mamy pierwsze USG, już się nie mogę doczekać. Liczę na wasze wsparcie i dobre rady, bo większość z Was jest już w II trymestrze. Pozdrawiam
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam jeszcze rodzinnego lekarza, jakoś tak nie mogłam się zebrać żeby się zapisać do kogoś i ciągle miałam swojego w rodzinnym mieście ( 500 km dalej) Poszłam do przychodni zapisać się do rodzinnego i przy okazji zaszłąm też do położnych, tam podsuni,ęto mi od razu deklarację i wybrałam też położną, która powiedziała że w grudniu do mnie przyjedzie pierwszy raz (to była końcówka listopada) zdziwiłam się troszkę.. bo niby po co ma przyjeżdżać już teraz.. Ale szybko mnie przekonała, powiedziała że odpowie na moje wszystkie pytania, przedstawi mi kilka ważnych tematów, posłuchamy serduszka u maluszka Myślałam jednak, że będę musiała sama umówić się na to spotkanie i nawet w weekend o tym myślałam.. ale dziś zadzwoniła pani Basia-położna
|
|
|
|
|
#1514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witam się i ja ![]() Po wizycie , ale bez konkretnych wieści:/ Usg nie było.Sprawdziła tylko czy serce bije i czy się rusza..i Tyle:/ Pobrała cytologie, dała skierowanie na krew,mocz i uprosiłam na toxo Powiedziała,że tu w przychodni nie mają dobrego sprzętu usg, jest jaki jest,ale nawet bez głowicy brzusznej, dlatego usg odpada.. No więc o tym kto wie mnie mieszka dowiem się najprędzej ok 20-22 tygodnia na połówkowym Czyli długie 1,5 miesiąca przede mną..
|
|
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że niedługo doczekasz się dzidzusia!
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi gin nigdy nic nie mówił o nospie. Agnes ja i tak mym zrobiła taki prezencik. Myślę że nawet jak się domyśli to z takiego prezentu się ucieszy. adunia jejku mam nadzieję że będzie dobrzenuna ten lekarz to jakiś nienormalny burak jakiś. Ale najważniejsze że wszystko ok. I Ty na prawdę powinnaś się oszczędzać- zwłaszcza ze względu na ten kręgosłup. Obiecał że nie będziesz już sprzątać!!! nic! niech będzie bałagan albo niech każdy sobie sam sprząta! dziecko najważniejsze.Mi też lekarz nic nie mówił o jeżdżeniu i byłam w domu w I trymestrze - 120 km, i w łodzi - 200 km. I lekarz o tym wiedział i nic nie mówił a przecież początkowo też leżałam przez 3 tyg z dupkiem. Aaś mi mama mówiła że z bliźniakami to późno czuła ruchy bo dopiero koło 24 tc i bardzo krótko bo urosły i nie miały tyle swobody na ruchy
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno nie będziesz się nudziła Tylko nie przejmuj się jak czasem nie nadążysz za tymi Gadułami ![]() Gratulacje i życzę spokojnego przebiegu ciąży ze szczęśliwym rozwiązaniem Napisz nam coś o sobie i czuj się jak u siebie
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale szkoda, że tak długo znowu będziesz żyła w niepewności... A może spróbujesz zapisać się do innego gina na nfz, który zrobiłby wcześniej usg ? ![]() no oczywiście z NFZ do gina chodzę prywatnie więc chociaż z położnej skorzystam
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już nie pamiętam dokładnie, ale pierwsze łaskotania i ruchy (kopniakami ciężko to nazwać) poczułam już ze 2 tygodnie temu (to musiał być 17-18 tc) ... a teraz już czuję wyraźnie uderzenia, szczególnie rano i przed zaśnięciem
Edytowane przez pawie_oczko Czas edycji: 2012-12-10 o 10:28 |
|
|
|
#1523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1,5 miesiąca... Hmm... Czyli masz jeszcze troszkę czasu żeby myśleć nad tym, że to będzie dziewczynka. ![]() Ostatnio znajoma mi mówiła, że Jej babcia kazała Jej myśleć, że ma w brzuchu dziewczynkę, to będzie dziewczynka (bo tak to ponoć działa) ![]() Cytat:
Napisz coś więcej o sobie i czuj się tutaj jak u siebie
|
|
#1524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tyle mam zamiar robic ![]()
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do jazdy autem to też nie słyszłam takich rzeczy. JA w I trymestrze dokłądnie 9/10 tydzień leciałam samolotem na wakacje i moja gin o tym wiedziała, powedziała mi tylko, żebym sobie wykupiła dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne wrazie czego, ale powiedziała, że ciąża nie jest przeciwkazaniem do latania wiec tym bardziej auto... Też jestem w I ciązy ale numeru prywatnego do mojej pani doktor nawet nie mam. Jakby coś się działo to prosto do szpitala z tym, że ja mam 12km a nie 50km.
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty już w drugim trymestrze tak??![]() ;*
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę już 2 godziny w pracy i już mam spadek energii i motywacji (a i tak większość tego czasu spędziłam tutaj na wizażu)
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to może dlatego że cały dzień coś robiłam, więc nawet nie miałam chwili spokoju. Mam taką nadzieję
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi wczoraj mowil, że jak sie chce leciec samolotem to na pokładzie żądają zaświadczenia od doktora , że można
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
No według różnych źródeł II trymestr zaczyna się wraz z rozpoczętym 13 lub 14 tygodniem
![]() U mnie leci 15
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

za wizyty! Czekamy na relacje!

może może coś tam się rusza ale nadal nie wiem czy to jelita czy dziewczyny
za wizytę

Ślub 27. X. 2012
Ty już w drugim trymestrze tak??