|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Czesc Dziewczyny
Gratuluje rozpoczetych tygodni - 37 to juz nie przelewki Deli do pakowania ![]() ja dziś na 16 do dentysty - mam nadzieje ze juz ostatni raz ![]() Cytat:
Nie przejmuj sie Kochana jeszcze Cie bedzie przepraszal na kolanach za te brednie
|
|
#3392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty się trzymaj i odpoczywaj
|
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=jej, dziewczyny ale mi sie tydzioen zaczął.... zapowiadają sie ciche dni i to w mega hardkorowym wtdaniu.... mój debilny małżon wczoraj popił i zaczął mi od potopu swiata wyciągac wszystkie zale i pretensje, że mógl sie z inna ożenic, że teraz nie utrzymywałby niepracującego darmozjada, itp, itd... służna nie byłam ale pewnie niewiele do niego dotarło....
W każdym razie uryczalam sie jak głupia pół nocy, potem zasnac nie mogłam, młody zaczał szalec, chyba wyczuł co sie kroi.... nie odzyam sie do dziada, oznajmiłam mu tylko ze od dzisiaj nie sypia w sypialni i nie życze sobie jego obecnosci w szpitalu zaraz wracam na łóżko i to wszystko p.i.e.r.d.o.l.e jeszcze dzbanek kawy wylal na nowiusienką koszule- władowałam ją do kosza, mam to gdzies, prac na pewno mu nei bede miłego dnia laski Nie wierzę w to co czytam
|
#3394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwia, nie daj się ! Tym chłopom to się w głowach przewraca chyba przed porodami, bo się stresują... Mój wczoraj miał ze mną ciężki dzień, bo słaba byłam i zła jak osa. Do szłu mnie doprowadzało np., że Karinka gdzieś 2 elementy z ciastoliny zapodziała, przeszukaliśmy 3 razy wszystkie pudła z zabawkami i dupa. Taka zła byłam, a on biedny musiał to wytrzymać. A wczoraj rano sam z siebie wysprzątał kuchnię i pomył naczynia co mu się też nieczęsto zdarza. Eh... taka zołza ze mnie czasem wychodzi...
Ale za takie teksty to się Twojemu małżonowi baty należą
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak mi słów - jak mozna wyjechac z takim tekstem do własnej żony, matki swojego dziecka???? ![]() I Ty sie cackasz nad moim małżem niech zapierdziela ile wlezie. Rączki mu nie odpadną wczoraj jak mi marudził jak mu powiedzialam że jeszcze przydałoby sie malutki dywanik wytrzepać to jak mu wiache posłałam to potem sam w lache przyszedl bo mu widocznie głupio było i jeszcze pranie za mnie prasował ![]() nie ma sie co nad nimi litować!!! człowiek tu biega wokolo, robi obiadki na czas powrotu z pracy, sprzata, myje gary itp itd a tu ni stąd ni zowąd przyjdzie taki ćwok po paru głębszych i takie teksty wali! Trzymaj sie tam Kochana! i nie przejmuj sie dziadem. jeszcze przyjdzie na kolanach do ciebie |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i na wadze rożnica rano / wieczorem ok 1kg- 1,5 kg w sumie 10 kg przytyłam przez ten skok ostatni Staram się dużo pić żeby wody organiz nie trzymał i biore aspargin
|
|
#3398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3399 |
|
Wtajemniczenie
|
apropo puchnięcia to ja zauważyłam też, że jakoś tak od tygodnia mam palce trochę spuchnięte (w nocy) i stopy, odciskają mi się skarpetki... Ale badania mam ok, a ciśnienie to wręcz zaniżone.
Muszę sobie dziś zrobić listę zakupową, bo Mąż ma dziś w pracy Matki Bożej Pieniężnej więc jutro muszę jechać do miasta popłacić rachunki i zrobić zakupy już takie świąteczne tym bardziej, że muszę imprezkę w święta zrobić imieninową. Znowu pół wypłaty sobie pójdzie od razu |
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed ciążą to mi skarpetki wrecz z nog spadały bo takie chudzinki miałam
|
|
|
|
|
#3401 |
|
Konto usunięte
|
SYlwietta, szok
|
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj humor poprawiły mi zakupy na allegro, pierwsze rzeczy dla Kubusia zakupione ![]() mikakrolikowa podobno ciśnienie powyżej 140/90 jest jednym z kryteriów łagodnego stanu przedrzucawkowego. Ja bym raz na jakiś czas zrobiła sobie mocz - nie tylko ogólne (żeby było białko na wyniku) ale też osad, czy nie pojawiają się wałki szkliste albo ziarniste. sylwietta1988 nie przejmuj się, chłopy to jednak tępe istoty scotasia u mnie szef też myśli, że zaraz po macierzyńskim wrócę ale nie wyobrażam sobie dziecka zostawić na 12 h i iść na noc do pracy, wiem, że mąż jest ale co z tego, poza tym co zrobić, kiedy idę na cały dzień do roboty? Nie mieszkamy z rodzicami, oni mieszkają daleko a z nianią się jakoś boję. |
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w obraczce i pierscionkach jeszcze chodze i sciagaja sie bez problemu - ciekawe jak dlugo
|
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze... i mnie złapał katar i zimno mi mimo, że w domku ciepło ;/
|
|
|
|
#3405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i palce u rąk mi puchną. Cytat:
a mój tzt zrobił mi" terapie szokową" w sobotę.. mialam doła itd to jego terapia podziała tak że jeszcze bardziej zaczęłam płakać. ALe nie bede pisać co powiedział bo az mi glupio pisac.. ale faceci to naprawdę czasem.. ![]() ![]() Tzt przyjechal przed chwila, jednak mi zostawił samochód, wroci dopiero w pt/sb.. no i nawet mi nie dal buziaka ;///// łajdak jeden;/ :[[[[[ no nic, trzeba wstawac i sie ogarniac powoli;p
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też chodzę w obrączce i pierścionku i też bez problemu ściągnę... A najbardziej mnie dziwi to, że Karinkę rodziłam 3 września, i całe upalne lato nic nie puchłam. A wiecie co mi lekarz mówił, że jakbym zaczęła puchnąć to żeby dużo nie pić, bo się woda zatrzymuje. A któraś tutaj pisała, że dużo pije, żeby nie puchnąć. To ja już nie wiem jak powinno być.
|
|
|
|
#3407 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dobrze że chociaż tu można się wyżalić na tych swoich chłopów, bo niektóre sytuacje są tak przykre że aż wstyd mówić o swoich problemach bliskim. Ale najgorsze jest to że przeważnie nie wiedzą później o co nam kobietom może chodzić i sami strzelają fochy albo mają kolejny powód do wyjścia z domu.
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- LENOVA już po obchodzie chyba, wiesz czy cię puszczą?
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wlasnie ostatnio ginka powiedziala zeby duzo pić to nie bede puchnacn
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pije więcej niz 2 l dziennie i puchne, chyba nie ma reguły.
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej skromnej opinii to bardziej zalezy od tego czy sie duzo sika
|
|
|
|
#3412 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki żeby Cie wypuścili ;* Cytat:
![]() i babo!!! do pakowania ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wierze w to co czytam !!! co tym chłopom się nawyprawiało w tych łepetynach ?! weź w ogóle olej go jak tak to zerio obiadów spania w sypialni niech se spi na podłodze albo idzie jeeezuuu ale te chłopy głupie ![]() dzielna bądź A do mnie zaraz przyjeżdża kumpel z pracy ze swoim synkiem 2,5 letnim )
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, im więcej się pije tym więcej się sika, to fizjologia. Wiem, że może o tym nie wypada pisać ale przy sikaniu zwróćcie uwagę na kolor sika, im jaśniejszy tym lepiej. Ciemniejszy mocz, bardziej mętny oznacza, że woda się zatrzymuje.
|
|
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ile litrow powinnysmy wypijac w ciągu dnia?
|
|
|
|
#3415 |
|
Wtajemniczenie
|
paciorkowiec grupy b posiada bardzo duzo kobiet nawet nie wiadom skad on sie wzial. nie jest zagrozeniem w czasie ciazy (podobno, chociaz slyszalam rozne opinie) jest zagrozeniem dla dziecka w momencie odejscia wod. profilaktycznie podaje sie antybiotyk minimum 4 godziny przed odejsciem wod. wczesniej nie slyszalam, aby go leczyc, bo podobno nie da sie go pozbyc. ja dostalam antybiotyk do domu, aby wziasc doustnie przy pierwszym skurczu w czasie porod. nastepnie mam zadzwonic, ze jede do szpitala z zaznaczeniem ze mam paciorkowca i o ktorej wzielam pierwsza dawke antybiotyku.
http://www.paciorkowiec.pl/index2.html ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- podobno ok 2l, ale ja jestem osoba, ktora ogolnie malo pije wiec jak wypijam 1-1,5l dziennie to jest dobrze
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2012-12-10 o 10:50 |
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie puszczą mnie dziś tylko jutro :-( :-( :-(
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
ja ranny sik mam ciemny potem jasne, woda mi się nie zatrzymu☠☠☠o nie puchne obrączka mi luźniutka na palcu, ale wiecie to nie tylko od ilości picia/ nie picia ja np pije bardzo mało przyznaje sie..... ale też może postarajcie się uzywać mniej soli bo sól bardzo zatrzymuje wodę.....
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do soli to w ogole nie uzywam, nawet do frytek. ![]() ![]() kurna, jakas niespokojna dzis jestem dobra uciekam na uczelnie :d kurna kierunkowskazy i awaryjne mi nie dzialaja
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co go wzielo na takie glupie gadanie? ![]() Postaw mu sie - dobrze zrobilas, ze go wywalilas z lozka. Teraz pokaz mu, ze faktycznie nic dla niego nie bedziesz robic, niech ma!! Lenova, trzymaj sie tam, wiem, ze to nic przyjemnego, ale dasz rade ![]() Poza tym cudny brzuszek masz ![]() Rewelacji dotyczacych wyslania H.wiadomosci nawet nie skomentuje Porazka.Wracam do Was po weekendowej przerwie ![]() Przyjaciolka pojechala juz do siebie do Wroclawia. Przede mna zwariowany tydzien - zaliczenia, kolokwia, napisanie pracy i wizyty u 3 lekarzy w ciagu 2 dni :/ Co ja mam z tym spaniem - dopiero sie obudzilam ![]()
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-10 o 11:05 |
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
measia paciorkowce grupy B (chodzi o S. agalactiae) może być florą fizjologiczną pochwy, dla nas nie jest niebezpieczne (tak to jest z florą fizjologiczną) ale u dziecka może wywoływać m.in. zapalenie opon m-rdz. Można to leczyć przed ciążą (po to robi się te wymazy) albo podaje się antybiotyk przed porodem tak jakby profilaktycznie.
bokeh ranny sik powinien być ciemny, jeśli nie sikasz w nocy, to jest normalne, taki mocz najlepiej oddawać do analizy, bo jest bardzo zagęszczony (szczególnie jeśli mniej pijesz). Ale w ciągu dnia jak się dużo pije to sik powinien być jasny. Sól jak najbardziej ograniczać się powinno ![]() Lenova dasz radę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Deli do pakowania

Nie przejmuj sie Kochana jeszcze Cie bedzie przepraszal na kolanach za te brednie 
brak mi słów - jak mozna wyjechac z takim tekstem do własnej żony, matki swojego dziecka???? 
niech zapierdziela ile wlezie. Rączki mu nie odpadną 

nie przejmuj się, chłopy to jednak tępe istoty
;///// łajdak jeden;/ :[[[[[