|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
wow a to na allegro czy w jakims sklepie? wrzuć linka do oferty bo wcześniej chyba tylko link z sukienka był
![]() a co do świąt to u nas jak co roku o 15 spotykamy sie u moich rodziców i tu wigiliujemy a na 20 do teściów i tam siedzimy. W tym roku myślę ze juz o 22 sie zmyjemy bo mój stan dłużej mi nie daje siedziec przytomna
|
|
#1352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano. Mój ostanio leci przez market, a ja za nim się wleke i tylko odwraca się: "toczycie się tam?" Oólnie czesto żartujemy na temat mojej wagi, ale mi to nie przeszkadza w ogóle, bo wiem, ze on to z czułościa mówi... Najlepiej chrzesniak tżta ma 2 starsze siostry (gimnazjalistki) i zawsze jak na odkłądam ciuchów róznych, w których już nie chodze, to im wioze i wczoraj tez zawiozłam im 2 siaty, a ich mama: no dziewczyny miały nadzieję, ze Monika juz się moze w cos nie mieści i dostaną w spadku znów jakiesąłszki! JA bym chyba nie odwazyła się tak komus powiedzieć.... WYszło, ze modlą się, zebym byla jak największa cziczabombą!;p Cytat:
Jakoś grudzien to czas dla mnie radości, ale i obaw, bo mam niemiłe wspomnienia sprzed roku....Dziewczyny, co do dolegliwości ciązowych, to po 1: Moja kreska na brzuchu jest krzywa;p od dołu dochodzi do lewej strony pepka, od góry do prawej strony;p normalne to? Poza tym wczoraj przytuliłam się rano do tżta a tu na koszuli nocnej plama wielkości cytryny przy piersi? Ucisnęłam i siara by wyleciała? brodawki były suche...nie wiem jak to możliwe... |
||
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepsza byla moja mama, pokazuje jej zdjecia mojej fotografki - brzuszka i dzieciaczkow, a ona mowi, ze nie widzi roznicy miedzy zdjeciami mojego brata np. - taaa ale to ja im robilam i one jeszcze jakos wygladaja, choc i tak roznica jest ogromna, mi juz nikt nie zrobi... jeju jak mnie doprowadza do pasji takie cos. Tylko rozmawialam z nasza fotografka i ona bierze normalnie 300 zl, a od nas, jako, ze sie znamy 250, wiec jeszcze tragedii nie ma, ehhh moim zdaniem, zdjecia sa bardz wazne i piekna, sztuka po prostu - zrobione przez dobrego fotografa albo kogos z dobrym okiem oczywiscie
|
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko mebelki wstawić, ogarnąć i gotowe.. ![]() ![]() hej wam.. dzięki wszystkim za kciuki.. ![]() u nas miało taaaak strasznie sypać, a lecą pojedyncze płatki śniegu z nieba.. ![]() dobrze, że po ostatnim coś zostało na ziemi.. ![]() mały od rana nawala mnie po brzuchu.. siły ma już że hoho.. wieczorem od 23-1 non stop się wierci, oby mu już tak na zawsze nie zostało.. ![]() ![]() czas na śniadanie..
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
A koleżanka pewnie przez internet go kupiła? Ciekawa jestem czy można go gdzieś w sklepie z wózkami spotkać... bo też mi wpadł w oko a cena naprawdę ok.
|
|
|
|
|
#1357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ech te święta.. ![]() mnie tylko jedno w nich wkurza.. że mało jesteśmy u siebie z tego powodu, że rodzice i jedni i drudzy blisko i dziadkowie.. i trzeba odwiedzić wszystkich.. a ja bym chciała żebyśmy z mężem i córcią spędzili trochę czasu sami u nas w domu przy choince nie tylko na wyjściach..
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My na wigilię jak co roku do mojej babci, będzie z 15osób a co do pierwszego jak i drugiego dnia to jeszcze nie wiemy. |
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tą siarą z cycyszków to chyba możliwe. Ja to podziwiam, że chce Ci się robić, tzn ja normalnie lubię organizować takie imprezki, ale w tym roku, za bardzo się chyba wszystkim przejmuję i w związku z tym pewnie bym się stresowała czy wszystko jest idealne, więc miło będzie być na gotowym ![]() joanna200
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
A o to co znalazłam na temat spania...http://kobieta-i-zdrowie.wieszjak.pl...do-spania.html
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10008541.html |
|
|
|
|
#1363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Laseczki
![]() Ale miałam dziś krwotok z nosa!!!! Byłam w Lidlu po zakupy o 8 i myślałam, że mam normalnie katar. Podchodzę do kasy i patrze całe ręce w krwi! na szczęście miałam husteczki i zdążyłam wydmuchać nos - coś okropnego! Za jakieś 20 minut gdy byłam na dworze zaczęło mi lecieć ciurkiem na śnieg! Nigdy w życiu mi krew z nosa nie leciała! czuje się jakbym wypiła szklankę krwi! Strippi - no pokoik zaczyna nabierać kolorów! pięknie będzie ![]() Cytat:
Cytat:
dobry tekst ze sztukami walki i śrutówką ----------------------------------------------- Gratuluje nowych tygodni! od następnego poniedziałku wielkie odliczanie 10...9...8........no i P coraz bliżej:P----------------------------------------------- Co do wigilii my nie mamy problemu bo moja mama zaprosiła teściów do siebie na wigilię
|
|
|
|
#1364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie laski szukam jakiejś sukienki, co by można było sie w nia na wigilię wystroić, a potem i na obronę pracy dyplomowej z końcem stycznia.... Ale mam wysokie wymagania: ma być rozszerzana pod biustem- mam wystająca pupe więc nie moze byc opięta... Tania -d0 100zł i nie w krzykliwym kolorze;p Znalazłam jedna w Świdniku i napisałam, czy mozna przymierzyc, ale to jakaś firma, wiec nie wiem... Moze która ma coś do odsprzedania? Tylko interesuje mnie rozmiar ciązowy 40-42, L, a nie jakieś Wasze typu 32/34;p Bo bedę wyglądac jak parówkowa w takiej jak np.ptaszysko miała na wręczeniu doktoratu i na szwach by mi popękała
ta od OtTakaJa ładna, ale nie na moją figurę JLo XXL
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-12-10 o 11:08 |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Rozeznanie
|
dzięki..
![]() Cytat:
i za tygodnie.. ![]() ale ja się okropnie czuję.. coś mi słabo, nawet herbaty nie mogę sobie zrobić, bo mi tak źle, więc leżę i czekam na męża..
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja juz po interniscie teraz czekam do laryngologa. No wiec dostalam skierowanie na osiew moczu czy tam napewno jest ok. I ma mnie laryngolog sprawdzic wiec czekam a za pare dni z wynikami mam przyjsc i jak to nie mocz to da mi jeszcze jakas krew. Tylko czy moja gin tyle bedzie chciala czekac. Hm...
|
|
#1368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo biodra jak wąskie były tak są dalej |
|
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow juz 30-ty Cytat:
a co do choinki to kiedys kolezanka miała ubraną właśnie w pierniczki, w plasterki pomaranczy i cytryn i jakieś słomiane ludziki i choinka wyglądała przecudnie!
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-12-10 o 11:53 |
||
|
|
|
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skupiła się na jakiś kuponach co się wręcza klientom pomimo tego, że powiedziałam, że go nie chce
|
|
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
![]() Witam się w 21 tc Mam pytanie po jakim czasie od pierwszych puknięć mogę poczuć pierwsze porządne kopniaki?Bo jakieś 2-3 tyg temu Mały zaczął pukać regularnie,od przeszło tygodnia kopie,ale słabo.Troszkę się boje czy wszystko okej
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzien a co do ruchów to bardzo róznie u każdej to bywa mimo ze słabo ale jak sie rusza to na pewno sie ok
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Mam do Was prośbę o podpisanie i rozpowszechnienie wśród znajomych, adresu petycji dotyczącej wydłużonego urlopu macierzyńskiego, dla rodziców wszystkich dzieci urodzonych w 2013 roku. Nie wiem, jakie macie zdanie na ten temat, bo nie śledzę Waszego wątku, ale zakładam, że większość z Was tak jak ja, wolałaby dłużej zostać z dzieckiem mając zapewnione wynagrodzenie. Rodzice, którzy będą mogli skorzystać z wydłużonego urlopu, to Ci, których dzieci przyjdą na świat po 17-03-2013. Wiem, ze na Waszym wątku jest tylko kilka mamuś, które, nie będą mogły skorzystać z tego przywileju, ale tym bardziej, prosiłabym resztę o solidarne poparcie petycji, podpisać ja może każdy!!! Ja jestem oburzona projektem ustawy w proponowanym brzmieniu i jeśli mogę zrobić cokolwiek, to niniejszym robię ![]() dzięki serdeczne www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycj eid=9080 |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1375 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() moja kreska na brzuchu też krzywa. tzn ta na dole prosta, a ta idąca od biustu do pępka tak skręca i troszkę jakby omija pępek ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1376 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę ![]() No i z tą szkołą rodzenia to się pośpiesz ![]() niezła cena Cytat:
![]() Cytat:
Ty to widzę że w ogóle ekstremalnie masz... Ja mam rodziców 300km od nas ale za to teściowe blisko i od nich to szybciutko do domku się możemy dostać... A Wy jak jednych i drugich macie daleko... i jeszcze bez autka I jak w tym roku planujecie? Chyba z domu się ruszać nie będziesz kiedy naprawde powinnaś się oszczędzac? Mogłyby raz sie mamuśki zebrać i do Was przyjechać![]() Cytat:
Ale dobrze w takim razie że zdecydowaliscie się w tym roku zrobić wigilię u siebie... bo tym razem będzie super i może te cudowne wspomnienia zamażą trochę te smutne z zeszłego roku Co do kreski - to ja mam delikatną dokładnie od pępka w dół... z tym że jak leci w dół to juz sie trochę w prawa stronę kieruje A nad pępkiem nie mamCytat:
" My narzekamy, że mamy teściów czy rodziców daleko, a Ty znowu że masz za blisko bo musisz wszystkich odwiedzić![]() Cytat:
Strach z domu wychodzić... Absolutnie bez husteczek się nie juz ruszamJuz 30tydzień Ale ten czas leci...![]() A co do wigilii - to super Twoja mama wymyśliła Cytat:
Polecam jeszcze inny prosty i tani, a jaki efektowny Trzeba pokroić w grube plastry pomarańcze i cytryny i powolutku je wysuszyć (np. rozłozone na papierze na grzejnikach). Wtedy fajnie zachowają kolor (jasne wnętrze i żółta lub pomarańczowa obwódka) i będą pięknie wygladały na drzewku Ja zamiast na nitce wieszam je na dlugich źdźbłach sianka lub słomy
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-12-10 o 12:34 |
|||||||||
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tez sie nie łapie
|
|
|
#1378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wiecie cooo, w sobote wybrałam sie na tą glukoze, o fuuu dużo tego było, kubek taki jak kufel na piwo i aż połowa zapełniona tym płynem, piłam małymi łykami i dobrze bo jakbym wypiła na raz to bym na pewno od arzu zwróciła. No i potem 2 godziny czekania, ogólnie nie było tak źle, ale czułam ze komfortowo nie jest, booo w brzuchu zaczęło mi świrować i pzrewalać się, no i siedziałam w aucie ,a jak było mi gorzej to otwierałam drzwi i łykałam zimnego powietrza i tak jakos przetrwałam, czytajac przy tym M jak Mama dzis ide po wynikia jeżeli chodzi o stroje to planuje zakup takiej koszulki sexi ale droga tez jest wiec nie wiem kiedy kupie http://www.biustonoszedokarmienia.pl...ma-Letizia.php
Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2012-12-10 o 12:40 |
|
|
|
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszymy sie nowym mieszkaniem i chcielibyśmy razem dzielić to szczęscie Mam nadzieję, ze dam radęCO do wagi i wyglądu, to rzeczywistosc jest taka, że ostanio zamówilam leginsy XL-42 i są idealne...Tż sie az dziwił, ze takie kolosy zamawiam, ale tak czuła, ze mniejsze moga mnie gnieść Koszula nocna L- tez dobra. Dzis sie mierzyłam i w biodrach....100cm!! w brzuchu tez ok. metra...Niestety, ale ciąza zmienia moje ciało z dnia na dzien rozmiar sprzed ciązdy to 38-M. A teraz... Co dzien to większa![]() Wziełam się za prace, musze ją w końcu dokończyc, bo obrona z końcem stycznia,a propomtorka musi jeszcze sprawdzić....Włąśnie analizuję tabelki-ile babć i dziadków spędza czas ze swoimi wnukami i czy biorą udział w ich wychowaniu
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

61zł już z przesyłką.

05.07.2008 

To normalne?
Jakoś grudzien to czas dla mnie radości, ale i obaw, bo mam niemiłe wspomnienia sprzed roku....

Wygodnie by było gdyby mój tato pojechał do teściów z nami, no ale zobaczymy jak to będzie, myślę, że jakkolwiek wyjdzie, to nie będzie problemu dla nas, my bezkonfliktowi jesteśmy pod tym względem 

dobry tekst ze sztukami walki i śrutówką
Ty to widzę że w ogóle ekstremalnie masz... Ja mam rodziców 300km od nas ale za to teściowe blisko i od nich to szybciutko do domku się możemy dostać... A Wy jak jednych i drugich macie daleko... i jeszcze bez autka