|
|
#3061 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Moja mama od razu mi zapowiedziała, że mi umyje okna na święta. W sobotę przyjeżdża. (ja się tam po cichu cieszę, bo moja mama jest perfekcjonistką, ja mam zawsze smugi, a jak ona umyje okna, to aż błyszczą )W każdym razie mycie okien to jeden ze sposobów na przyspieszenie porodu. |
|
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
No to niusa zapodałyście! kurczę u nas w domu zawsze ja myję okna, mama ma problemy z kręgosłupem więc nie może i co teraz
![]() ale coś w tym jest! moja siostra była po terminie a synek nie chciał wyjść więc, żeby się nie stresować zabrała się za mycie okien właśnie, na drugim piętrze! Ochrzan dostała od mamy bo wystraszyła się, że wariatka wyleci z tego okna ale powiem wam, że jeszcze tego samego dnia pojechała do szpitala i urodziła ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Ale mi się chce pączka z nadzieniem ajerkoniakowym z tesco oszalałam
|
|
|
|
#3063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Co do prezentów, w tym roku skromnie u nas bo wesele wyssało dziurę w budżecie, do tego zimowy zastój, więc mamy mały kryzys finansowy. Obdarowujemy tylko dzieciaki i podzieliliśmy się kto komu, my dajemy prezent chrześnicy męża (jednocześnie to moja siostrzenica). Prezent zresztą kupiony już dawno bo fajną okazję trafiliśmy
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
mi nie ma kto okien umyć, więc w tym roku nie myję
)haha, dobrą wymówkę mamy co |
|
|
|
#3066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym myciem okien to też uważałabym teraz przede wszystkim ze względu na pogodę i ten mróz... brrr ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3067 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wiem, że w wielu domach faceci się nie nadają do tego typu prac, ale ja na czas ciąży macham ręką na idealne porządki. W poprzedniej jak miałam już prawdziwe problemy, to TŻ robił wszystko, pranie było powieszone tragicznie, poodkurzane mieszkanie raz na tydzień (kiedy ja odkurzam codziennie), ale trudno, ja nie mogłam i już. Świat się nie zawali, jak przez te kilka miesięcy będzie gorzej uprzątnięte Pewnie, że tam zetrę kurze czy przejadę teraz tym odkurzaczem, ale np. na mycie podłóg na kolanach bym się teraz nie porywała. Cytat:
No i gratisowo właśnie: mróz, a także - nie kręci Wam się czasami w głowie? Mnie tak, więc trochę bałabym się wysokości. I pewnie - znam dziewczyny, które myły okna w ciąży i nic się nie działo. Ale same wiecie, jak to jest, jednej się nic nie stanie, a drugiej... Dlatego myślę, że lepiej dmuchać na zimne. |
||
|
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wyczytałam, że jeżeli nie ma się zagrożonej ciąży to okna można myć (oczywiście trzeba uważać, żeby nie upaść). W 3 trymestrze należy tego unikać.
|
|
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38061415]A TŻ nie może?
Ja wiem, że w wielu domach faceci się nie nadają do tego typu prac, ale ja na czas ciąży macham ręką na idealne porządki. W poprzedniej jak miałam już prawdziwe problemy, to TŻ robił wszystko, pranie było powieszone tragicznie, poodkurzane mieszkanie raz na tydzień (kiedy ja odkurzam codziennie), ale trudno, ja nie mogłam i już. Świat się nie zawali, jak przez te kilka miesięcy będzie gorzej uprzątnięte Pewnie, że tam zetrę kurze czy przejadę teraz tym odkurzaczem, ale np. na mycie podłóg na kolanach bym się teraz nie porywała. [/QUOTE] Mój TŻ zawsze pomaga mi w porządkach, dla niego to normalne i nie widzi w tym problemu ale ja tak zosia-samosia jestem i chodzę i poprawiam po nim bo musi być po mojemu
|
|
|
|
#3070 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38061415]A TŻ nie może?
Ja wiem, że w wielu domach faceci się nie nadają do tego typu prac, ale ja na czas ciąży macham ręką na idealne porządki. W poprzedniej jak miałam już prawdziwe problemy, to TŻ robił wszystko, pranie było powieszone tragicznie, poodkurzane mieszkanie raz na tydzień (kiedy ja odkurzam codziennie), ale trudno, ja nie mogłam i już. Świat się nie zawali, jak przez te kilka miesięcy będzie gorzej uprzątnięte Pewnie, że tam zetrę kurze czy przejadę teraz tym odkurzaczem, ale np. na mycie podłóg na kolanach bym się teraz nie porywała. Ale chodzi o to, że po 1. mycie okien to jest jednak znaczny wysiłek, a po 2. z tymi rękami to bardziej chodzi o firanki, ręce są długo w górze, jeszcze dźwigają firankę i to może naprawdę mieć opłakane skutki dla macicy - też dokładnie nie wiem, jakie, ale przy wyższej ciąży może powodować skurcze (naciąganie mięśni, a po 2 gorsze ukrwienie). No i gratisowo właśnie: mróz, a także - nie kręci Wam się czasami w głowie? Mnie tak, więc trochę bałabym się wysokości. I pewnie - znam dziewczyny, które myły okna w ciąży i nic się nie działo. Ale same wiecie, jak to jest, jednej się nic nie stanie, a drugiej... Dlatego myślę, że lepiej dmuchać na zimne.[/QUOTE] Ja w tą sobotę szorowałam podłogę na kolanach. Niestety mam w przedpokoju płytki antypoślizgowe i one są bardzo chropowate Jeśli chodzi o firanki to na szczęście zawsze moja mama wiesza bo ja nie mogę dostać. A okna zamierzam umyć tylko od wewnętrznej strony. Nie mam zamiaru nawet wychodzić myć zewnętrzną stronę w ten paskudny mróz brrrrrr... |
|
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
własnie założyłam sobie suwaczek na babystrology i jak zobaczyłam, jak może teraz wyglądać moje maleństwo to jeszcze bardziej nie mogę się doczekać kolejnej wizyty
|
|
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis zaczynam 10 tc wg suwaczka, mam nadzieje,z e dzidzi moje jest starsze
czy WY tez uwielbiacie nowe tygodnie i czytanie w necie co sie w tym czasie z dzidzi robi?ja uwielbiam ![]() w ogole co sadzicie o tym wozku? wiem ze to jeszcze za wczesnie ale chcialabym miec jakis granatowy z czerwonym lub w kropeczki ![]() http://www.justbaby.pl/wozek-wielofu...arki-tako.html |
|
|
|
#3074 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38061624]Ja też tak mam, ale w kryzysowej sytuacji wiem, że nie umrzemy z zatrucia oparami z garów :P[/QUOTE]
![]() Cytat:
)---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
wózek chcemy podobny, też wielofunkcyjny ale limonkowy lub turkusowy. Spodobał mi się ten czarny w kropeczki ale chcemy w jakims wesołym, żywym kolorze
|
||
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powinno się myć okien ani firanek wieszać, ale u mnie na parapecie koty mają miskę i mi mlekiem zapaskudziły dół okna więc umyłam. Jedyny minus: szybko wszystko zamarza na oknie i zlodowaciałą pianą detergentu kiepsko się okna myje
![]() Potem została taka zamarznięta plama na pół okna, ale na szczęście po 2 godz zeszło i nie ma śladu.
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
Lilith no i jwas foliowy rowniez zawieraja
![]() Dziekuje Wam kochane za kciuki Bardzo sie przydadza Mam do Was pytanie. Juz kiedys tak mialam ale mi przeszlo a teraz znowu to samo. Ale do rzeczy. Czasami jak sobie spokojnie siedze albo leze to serce zaczyna mi walic jak szalone, tak jakbym biegala przed chwila. Zastanawiam sie czemu tak sie dzieje? Miala ktoras z was tak? |
|
|
|
#3077 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też mam takie płytki w przedpokoju, ale za nie to się nie zabieram nawet jak nie jestem w ciąży. Tam to trzeba szorować mocno i to robi taką szczoteczką TŻ. Jak tak lekko chcesz przetrzeć okna, to myślę, że OK, ale naprawdę uważaj na siebie i jakby brzuch zaczął boleć, to się od razu kładź. Ja się zawsze naskaczę przy oknach, staję na drabinie, na parapecie (choć mam brązowe okna i przez to o połowę roboty mniej ). Teraz zwyczajnie bym się bała.Hahaha ten wózek PERSO to chyba dla mnie Kallisto świetny sposób na firanki
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-10 o 13:36 |
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączę się i ja do wątku
W czwartek zrobiłam test, na którym dość nieśmiało pokazała się druga kreska. Z moich obliczeń wynika, że to piąty tydzień. Pierwszą wizytę u ginekologa mam wyznaczoną na 19 grudnia. Jak już będę miała ją za sobą, planujemy w święta oznajmić radosną nowinę całej rodzinie ![]() Żeby nie być za bardzo anonimową - kilka słów o mnie Mam 27 lat, pracuję na pełen etat. Z TŻ staraliśmy się 3 miesiące. Urządzamy właśnie mieszkanie i wygląda na to, że będziemy musieli pospieszyć się z pokojem dziecięcym
|
#3079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38061906]Też mam takie płytki w przedpokoju, ale za nie to się nie zabieram nawet jak nie jestem w ciąży. Tam to trzeba szorować mocno i to robi taką szczoteczką TŻ.
Jak tak lekko chcesz przetrzeć okna, to myślę, że OK, ale naprawdę uważaj na siebie i jakby brzuch zaczął boleć, to się od razu kładź. Ja się zawsze naskaczę przy oknach, staję na drabinie, na parapecie (choć mam brązowe okna i przez to o połowę roboty mniej ). Teraz zwyczajnie bym się bała.Hahaha ten wózek PERSO to chyba dla mnie Kallisto świetny sposób na firanki [/QUOTE]![]() A co do tej podłogi to później też miałam wyrzuty sumienia, że jednak ją umyłam bo brzuch sobie przy tym gniotłam, no ale już patrzeć nie mogłam. Te płytki dopiero jakiś miesiąc temu założyliśmy, a ja już żałuję, że takie wybrałam |
|
|
|
#3082 |
|
Konto usunięte
|
Mnie też wszyscy straszyli, jakie te płytki nie będą trudne w utrzymaniu.
A jakoś nie są. I mój TŻ wcale nie szoruje ich zbyt często. I też chciałam, żeby było bezpiecznie w przedpokoju |
|
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
w ogole to chyba zalezy mi na duzej gondoli, bo jak urodze bedzie lipiec, a zima nie chcialabym chyba jeszcze zeby dziecko juz siedzialo w spacerowce... czy Wy macie jakies doswiadczenia z tym? poodbno najwieksze gondole ma roan...
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że szybciutko dobijemy do odpowiedniej liczy postów i zrobimy wypasioną listę, bo jest nas coraz więcej i lista by nam się przydała
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
W lato jak będzie sucho to pewnie i zdecydowanie rzadziej będzie się je myło, ale teraz zimą to ja nie wiem jak to będzie bo już dziś zauważyłam, że mi się błoto naniosło
![]() Co do czytania w internecie co w którym tygodniu sie z dzidzią dzieje to też zawsze czytam
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
Już jesteśmy za połową, więc już bliżej jak dalej
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my będziemy ukrywać jak najdłużej będzie się dało z ogłoszeniem tej radosnej nowiny bo wiem, że jak powiemy teściowej to oszaleje kobieta ze szczęścia i w ciągu godziny cała rodzina będzie wiedzieć co do mycia okien, to ja już teraz wiem, że teściowa mnie wyręczy, jak się wprowadzaliśmy do mieszkania to za moimi plecami umyła. Jak to mój mąż powiedział "ona lubi myć okna". Przed tymi świętami nie będę ruszać, nawet wewnątrz. |
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Co do mycia podłogi i ogólnie porządków, cały czas mam mieszane uczucia. Z jednej strony czuję się świetnie (odpukać
), ale obawiam się nieco wdychania oparów detergentów. A okna wyszorowaliśmy razem z TŻ w ten weekend. Ja od wewnątrz, on od zewnątrz, żeby mnie nie przwiało za mocno ![]() W ogóle mamy sporo pracy przed świętami, ponieważ odważyliśmy się w tym roku zrobić Wiilię u siebie. Oboje w naszym mieście mamy właściwie tylko rodziców i rodzeństwo, więc uznaliśmy że bez sensu jeździć od jednych do drugich i że najlepiej będzie zrobić to u siebie. Problem w tym, że mamy jeszcze sajgon remontowy Dobrze, że przynajmniej jedzienie przyniosą przyszłe babcie ![]() A Wy już powiedziałyście rodzinie o dziecku? Nie wiem, czy tylko ja mam taką schizę, ale wydaje mi się, że wszyscy się na mnie podejrzliwie patrzą i już wiedzą, chociaż nic jeszcze nie mówiliśmy
|
#3090 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() już 7t5d a ja od wczoraj siedzę cały czas w łazience;( masakra jakaś ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

)

z nadzieniem ajerkoniakowym

ale ja tak zosia-samosia jestem i chodzę i poprawiam po nim bo musi być po mojemu 

Bardzo sie przydadza
KCIUKI DLA ADASIA