Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 12:23   #3451
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nie zdążyłam Wam nawet napisać, ale w czwartek wieczorem znowu wylądowałam na IP i patologii ciąży Tym razem dostałam przedwczesnych skurczy, szyjka mi się skróciła o ponad połowę i istniało prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu Na szczęście w miarę szybko zareagowaliśmy. Dostałam leki na szybszy rozwój płucek u Małej, no i od czwartku jestem na Fenoterolu i Isoptinie W sobotę wyszłam do domu, ale z zaleceniami leżenia plackiem i nie przemęczania się. Za tydzień do kontroli.
Normalnie najgorszemu wrogowi nie życzę takich przeżyć. Po tych lekach jestem tak rozwalona psychicznie i fizycznie, że mała bania Organizm chyba powoli się przyzwyczaja, ale ogólnie, to takiej roz****duchy organizmu w życiu nie miałam
ojej wspolczuje pozostalo Ci lezec plackiem - ale juz naprawde nie duzo zostalo

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:25   #3452
nancykenator
Zakorzenienie

nafiyqa Ty też spodziewasz się Kubusia?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:25   #3453
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Nie zdążyłam Wam nawet napisać, ale w czwartek wieczorem znowu wylądowałam na IP i patologii ciąży Tym razem dostałam przedwczesnych skurczy, szyjka mi się skróciła o ponad połowę i istniało prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu Na szczęście w miarę szybko zareagowaliśmy. Dostałam leki na szybszy rozwój płucek u Małej, no i od czwartku jestem na Fenoterolu i Isoptinie W sobotę wyszłam do domu, ale z zaleceniami leżenia plackiem i nie przemęczania się. Za tydzień do kontroli.
Normalnie najgorszemu wrogowi nie życzę takich przeżyć. Po tych lekach jestem tak rozwalona psychicznie i fizycznie, że mała bania Organizm chyba powoli się przyzwyczaja, ale ogólnie, to takiej roz****duchy organizmu w życiu nie miałam

najważniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze. jeszcze troszke i bedziesz tulic swoje maleństwo
dasz rade, dzielna mamuska z Ciebie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:29   #3454
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nafiyqa Ty też spodziewasz się Kubusia?
Tak
W kubusiowym gronie jest jeszcze pstryczek

aniolek, rzeczywiscie nieciekawie, musisz byc silna i z pewnoscia sluchac zalecen lekarzy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:31   #3455
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Współczuję Aniołku. Najważniejsze że z dzieckiem wszystko dobrze. Teraz musisz słuchać lekarzy i leżeć plackiem, ale już tak niewiele zostało, będzie dobrze, musi być

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:36   #3456
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tak
W kubusiowym gronie jest jeszcze pstryczek

ide pokombinowac cos z torba bo mi sie ledwo co domyka
spakuje tez juz malego bo w koncu wybralam mu ciuszki do szpitala
no i pakunek dla malza na wyjscie ze szpitala - poloze na foteliku, mam nadzieje ze z wrażenia nie zapomni

Stary 2012-12-10, 12:37   #3457
szklanka19
Zadomowienie

Aniołku najważniejsze, że lekarze zdążyli zahamować poród. Teraz już jesteś pod szczególną opieką, także nic się nie martw, będzie dobrze

Hepe u nas już chyba wszystkie dziewczyny dawno podpisały petycję Także jest nas dużo mamusiek, może się uda coś zawalczyć

Wstawiłam jelpowe pranie, tym razem białe i czekam na efekt. Jeszcze została ogromna sterta ubranek w pastelowych kolorach, chyba będę ją musiała na dwie pralki podzielić, do tego pieluszki, kocyki, beciki, ręczniki, pewnie też ze dwie pralki się uzbierają. Także powinnam zamknąć pranie w 6 rundach...
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:38   #3458
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
dzis od rana do teraz robilam pierniki paaaadam.
we wt zaczynam myc okna, zeby to sprzatanie swiateczne rozlozyc na raty.
Oj dziewczyny a Wam mycie okien jeszcze w głowie? Nie szalejcie tak z tym sprzątaniem. Ja już sobie dałam na luz, a już za okna na pewno się nie wezmę

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja się boję porodu,opieki, że moje życie się zmieni, jak ja sobie poradzę z Małą i żeby zdrowa była...

ehh jakis dół mnie złapał
Spoko ja myślę, że to takie normalne i naturalne obawy. Ja też czasem takie doły łapie.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak sobie lezycie to czesto macie te skurcze przepowiadajace?
Mnie twardnieje brzuszek i to nie tylko na leżąco, w różnych pozycjach, ale nie boli mnie to. Ale takie twardnienie to podobno normalne, to takie przygotowanie macicy co porodu.

Cytat:
Bo ja tak sobie leze i co chwila mi twardnieje.. i tak sie zastanawiam czy tak ma byc czy nie..
Mnie się wydaje, że normalne, ale zawsze możesz się skonsultować z lekarzem i zapytać. Zawsze będziesz spokojniejsza.

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość

A wiecie, że ja w ogóle nie mam tej ciemnej kreski na brzuchu - nic a nic, może to przez karnacje - wyglądam jak córka młynarza
Ja też nie mam krechy na brzuchu i też mam jasną karnację.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

mi sie wydaje ze ja jeszcze ich nie miałam nawet nie wiem jak to powinno "wyglądać" a jutro juz 37 tydz zaczynam

łojoj, czyli na bank ich nie przegapię

ja ostatnio tak wlasnie sobie myslalam jak to bedzie jak sie obudze pierwszy raz po porodzie.
podejrzewam ze dostane szoku bo nie bedzie juz brzucha, i w pierwszej chwili bede sie martwic bo nie bede wiedziec co sie dzieje/ co sie stało
Co do skurczy, piszesz, że na pewno ich nie przegapisz. To właśnie tak nam ostatnio położna w szpitalu mówiła jak zwiedzałam porodówkę: "Nie bójcie się, skurczy na pewno nie przegapicie i na śnie się nie da urodzić"

A po porodzie... no z tym szokiem to różnie może być, każda z nas może inaczej reagować. ale to co piszesz, że nie będzie brzucha, ja bym raczej powiedziała, żebyś właśnie nie wpadła w szok, że masz brzuch w końcu dziecko wyjdzie, ale macica się obkurcza jakieś 2 tyg, więc szczupła zaraz nie będziesz
Stary 2012-12-10, 12:40   #3459
nancykenator
Zakorzenienie

Aniolek trzymaj się dzielnie, dasz radę. Najważniejsze, że z Dzidzią wszystko w porządku, a Ty leż i odpoczywaj. Pozdrawiam cieplutko.
Stary 2012-12-10, 12:41   #3460
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej
Wczoraj sie martwilam, ze maly mi sie malo rusza, to jak zaczal o 12 w nocy disco odstawiac to nie moglam spac tak sie skubaniec wypina, ze maz znowu stopke poczul az go kusilo, zeby zlapac i nie puscic

Sylwietta, dziada bym chyba udusila!!! Rany, jak tak mozna?!

Kochane gratulacje 37tygodni!!!

Poszlam wczoraj spac przed 22, a wstalam dzisiaj o 12 spanie mnie wykonczy, naprawde. Najgorsze jest to, ze jak sie budze, to najchetniej bym z lozka nie wychodzila, po prostu kolejny taki sam dzien mnie czeka, no co ja mam robic?! Eh....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:51   #3461
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
W mojej skromnej opinii to bardziej zalezy od tego czy sie duzo sika
Jak ja bym miała pić duuużo, to ja bym z kibla nie wyszła

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

A do mnie zaraz przyjeżdża kumpel z pracy ze swoim synkiem 2,5 letnim )
No ładnie, męża nie ma w domu to ta sobie kumpli sprowadza!

Cytat:
ja ranny sik mam ciemny potem jasne, woda mi się nie zatrzymu☠☠☠o nie puchne obrączka mi luźniutka na palcu, ale wiecie to nie tylko od ilości picia/ nie picia ja np pije bardzo mało przyznaje sie..... ale też może postarajcie się uzywać mniej soli bo sól bardzo zatrzymuje wodę.....

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

dasz rade jeszcze jeden dzień
Soli malutko, a puchnę :/

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Deli weź jakieś kółeczko walnij na tym niby wielkim zadku bo szukam i nie widzę A brzuszek bardzo ładny
Prawda? We łbie się Deli przewraca

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Spokojnie, organizm musi się przyzwyczaić do leków, isoptin koniecznie wsuwaj to będzie ok

Cytat:
Wstawiłam jelpowe pranie, tym razem białe i czekam na efekt. Jeszcze została ogromna sterta ubranek w pastelowych kolorach, chyba będę ją musiała na dwie pralki podzielić, do tego pieluszki, kocyki, beciki, ręczniki, pewnie też ze dwie pralki się uzbierają. Także powinnam zamknąć pranie w 6 rundach...
nie napiszę, co przeczytałam...

[QUOTE=Basia_Bogusia;38060 916

A po porodzie... no z tym szokiem to różnie może być, każda z nas może inaczej reagować. ale to co piszesz, że nie będzie brzucha, ja bym raczej powiedziała, żebyś właśnie nie wpadła w szok, że masz brzuch w końcu dziecko wyjdzie, ale macica się obkurcza jakieś 2 tyg, więc szczupła zaraz nie będziesz[/QUOTE]

Ja dokładnie 2 tygodnie po urodzeniu Agatki ważyłam 1kg mniej niż przed ciążą
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:57   #3462
maluchna30
Zadomowienie

aniolek trzymaj sie kochana, jeszcze tylko troszke i bedziesz miala swoje malenstwo zdrowe na raczkach.

wymozdzylam ciasta: cappuccino i z galaretka. Mam nadzieje, ze nie zawiode gosci (o ile beda pamietali i przyjda), bo to moj debiut. 3majcie kciuki.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-12-10 o 12:59
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:00   #3463
nancykenator
Zakorzenienie

maluchna30 trzymam kciuki i proszę o przepis
Stary 2012-12-10, 13:01   #3464
Ewik86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wstałam dziś przed 8, bo musiałam iść na badania. Wróciłam, zjadłam śniadanie, poszłam zamówić tort, bo moja mama ma w piątek urodziny, wróciłam i poszłam spać A teraz wstałam, nadrobiłam wątek i piszę

Gratuluję rozpoczętych tygodni, a zwłaszcza donoszonych dzieciaczków!

Sylwietta współczuję Ci bardzo, że coś takiego usłyszałaś. To musiało naprawdę zaboleć. Ale nie przejmuj się

Cytat:
Cześć dziewczyny!
To leż kochana i odpoczywaj

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:02   #3465
Hepe
Raczkowanie

Cytat:
Hepe u nas już chyba wszystkie dziewczyny dawno podpisały petycję Także jest nas dużo mamusiek, może się uda coś zawalczyć
dziękuje za reakcje i info
Stary 2012-12-10, 13:03   #3466
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38061158]
nie napiszę, co przeczytałam...
[/QUOTE]

Ja to samo dlatego tez milczałam

Stary 2012-12-10, 13:06   #3467
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
ja nie wiem co Wy z tym sikaniem, ja w ogóle nie wstaję w nocy z zawsze ożłopie się herbaty przed snem jak głupia
no to Ci powiem, dobre masz zawory, u mnie nie ma szans, żeby nie wstawać w nocy do sikania.

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

dziewczyny u was tez taka zima???? Loooooo matko jak ja we worek i srode na sr pojade
Oj tak, weekend był bardzo mroźny, -15 a w nocy było nawet 18. dziś jest mniejszy mróz - 3 w tej chwili za to sypie śnieg noi chyba jakaś zmiana się zapowiada. Ma być około 0 i właśnie sypać, a potem odwilż, przynajmniej tak słyszałam.

Cytat:

a mam pytanko - czy mozna nie miec zleconego ktg?
ja nie mam i nie wiem co o tym myslec ostatnio pytalam sie jej czy nie trzeba a ona ze nie, ze wszystko jest ok...
wiekszosc z was juz miala to badanie
mozna miec ktg dopiero przy porodzie?
Ja jeszcze nie miałam robionego KTG i nie wiem czy jeszcze będę mieć czy nie. Może dopiero jak by mi termin przeminął to chyba wtedy już trzeba robić regularnie.

Cytat:

Hej u mie wykryła i też dostałam ten krem mam już za soba 4 dawki, strasznie nie lubie tego przyjmowac bo to taka rurką sobie trzeba wprowadzić go.... no i nie lubie jej wkładać tam, boje się za głęboko ;/ i aplikuj na noc bo przy chodzeniu dziadostwo wypływa, swoja drogą ile płaciłaś???
Oj płaciłam sporo, bo 85zl!, no ale byłam uprzedzona, żeby tyle się spodziewać. Choć w niektórych aptekach podobno i ponad 90 nawet. W ogóle nie mieli tego w aptece na stanie i musieli mi zamawiać. Zamówiłam w piątek także na sobotę już miałam. Póki co wzięłam 2 dawki w sobotę i niedziele. Tak, tak wiem, że na noc, ale tak czy siak sposób aplikacji jest jak dla mnie beznadziejny, te aplikatory takie nie za bardzo noi za pierwszym razem obawiałam się, żeby właśnie za głęboko tego nie dać no a za płytko też źle. No ale wczoraj już poszło ok. Wprowadzam to na leżąco przed snem. Zdecydowanie bym wolała, żeby to były globulki, no ale jak krem to krem.
Stary 2012-12-10, 13:06   #3468
e_vel
Wtajemniczenie

Aniołku, już niedługo... trzymaj się dzielnie i odpoczywaj.

Maluchna
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:08   #3469
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Byłoby super ale jakoś nie chce mi się wierzyć że to przejdzie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie od kiedy chodzicie na ktg tzn od którego tygodnia ciąży? Czy lekarz to Wam zleca pod koniec ciąży? Czy chodzicie do tego szpitala, gdzie zamierzacie rodzić? Czy po prostu lekarz Wam to robi w trakcie badania? Zazdroszczę Wam, jesteście już w końcówce, a ja dopiero zaczęłam 30 tydzień.
Ja w środę zaczynam 35 tc i jeszcze nie miałam ktg,nawet moja lekarka nie wspominała nic o tym.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam wizytę na 12
Kciuki

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jej, dziewczyny ale mi sie tydzioen zaczął.... zapowiadają sie ciche dni i to w mega hardkorowym wtdaniu.... mój debilny małżon wczoraj popił i zaczął mi od potopu swiata wyciągac wszystkie zale i pretensje, że mógl sie z inna ożenic, że teraz nie utrzymywałby niepracującego darmozjada, itp, itd... służna nie byłam ale pewnie niewiele do niego dotarło....
W każdym razie uryczalam sie jak głupia pół nocy, potem zasnac nie mogłam, młody zaczał szalec, chyba wyczuł co sie kroi....
nie odzyam sie do dziada, oznajmiłam mu tylko ze od dzisiaj nie sypia w sypialni i nie życze sobie jego obecnosci w szpitalu
zaraz wracam na łóżko i to wszystko p.i.e.r.d.o.l.e
jeszcze dzbanek kawy wylal na nowiusienką koszule- władowałam ją do kosza, mam to gdzies, prac na pewno mu nei bede
Nosz kurrrr..... co tymi chłopami się dzieje????
Brak słów...

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Nie puszczą mnie dziś tylko jutro :-( :-( :-(
Dasz radę kochana jeszcze tylko jeden dzień.trzymaj się cieplutko.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
aaaaa wstawiam mój brzuch 99cm, 37 tydz i mój wielki zad
Zad?? Gdzie?
A brzusio śliczny
Ja mam już tyle rozstępów

Cytat:
Napisane przez Hepe Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Mam do Was prośbę o podpisanie i rozpowszechnienie wśród znajomych, adresu petycji dotyczącej wydłużonego urlopu macierzyńskiego, dla rodziców wszystkich dzieci urodzonych w 2013 roku.

Nie wiem, jakie macie zdanie na ten temat, bo nie śledzę Waszego wątku, ale zakładam, że większość z Was tak jak ja, wolałaby dłużej zostać z dzieckiem mając zapewnione wynagrodzenie.
Ja jestem oburzona projektem ustawy w proponowanym brzmieniu i jeśli mogę zrobić cokolwiek, to niniejszym robię

dzięki serdeczne

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycj eid=9080
Chyba większość z nas podpisała jak nie wszystkie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Trzymaj się. No i leż leż i jeszcze raz leż. Oszczędzaj się dla dobra maluszka

Dziewczyny gratuluję nowych tygodni i donoszonych ciąż
Stary 2012-12-10, 13:10   #3470
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej hej.
Moja mała mnie dzisiaj skopała w bok z całej siły o 6:40, co mnie oczywiście obudziło, ehhh.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38057790]
Ojjjj :/ bez wymiany się nie obejdzie?
[/QUOTE]

Na szczęście okazało się, że to była jedynie reakcja na temperaturę - po naładowaniu bateria zachowuje się normalnie.

Cytat:
bo kobieta ma krótsze stopy to jej wygodniej

jej, dziewczyny ale mi sie tydzioen zaczął.... zapowiadają sie ciche dni i to w mega hardkorowym wtdaniu.... mój debilny małżon wczoraj popił i zaczął mi od potopu swiata wyciągac wszystkie zale i pretensje, że mógl sie z inna ożenic, że teraz nie utrzymywałby niepracującego darmozjada, itp, itd... służna nie byłam ale pewnie niewiele do niego dotarło....
W każdym razie uryczalam sie jak głupia pół nocy, potem zasnac nie mogłam, młody zaczał szalec, chyba wyczuł co sie kroi....
nie odzyam sie do dziada, oznajmiłam mu tylko ze od dzisiaj nie sypia w sypialni i nie życze sobie jego obecnosci w szpitalu
zaraz wracam na łóżko i to wszystko p.i.e.r.d.o.l.e
jeszcze dzbanek kawy wylal na nowiusienką koszule- władowałam ją do kosza, mam to gdzies, prac na pewno mu nei bede

miłego dnia laski

Biedactwo. Tylko się nie denerwuj za mocno. Niektórym facetom naprawdę odbija przed porodem!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Nie puszczą mnie dziś tylko jutro :-( :-( :-(
To jeszcze tylko jeden dzień, wytrzymasz!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
aaaaa wstawiam mój brzuch 99cm, 37 tydz i mój wielki zad
Śliiiiicznyyyy. I duuży.

To ja też swój wstawiam - dzisiaj zaczęłam 34. tydzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 139302591.jpg (33,7 KB, 65 załadowań)
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:12   #3471
Basia_Bogusia
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38061158]

Ja dokładnie 2 tygodnie po urodzeniu Agatki ważyłam 1kg mniej niż przed ciążą [/QUOTE]

To brzmi pozytywnie Ja tam mniej niż przed ciążą nie muszę ważyć, nawet mogłoby być trochę więcej, byle nie dużo za dużo
Stary 2012-12-10, 13:15   #3472
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
To ja też swój wstawiam - dzisiaj zaczęłam 34. tydzień.
suuuper brzucholek

Nadrobiłam Was. Idę sobie podgrzać jedzonko. Zrobiłam barszczyk z uszkami

Jutro mam wizyte na 8.30
a potem na 16.00 dentyste bojeee sie
Stary 2012-12-10, 13:15   #3473
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Ja to samo dlatego tez milczałam

Ja chyba jakaś zaćmiona dziś jestem Szaja, Pstryczek! Tłumaczcie się obie!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:25   #3474
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
no to Ci powiem, dobre masz zawory, u mnie nie ma szans, żeby nie wstawać w nocy do sikania.
Ja to samo

Dziewczyny, jak to jest z ta Frida? Jesli bedziemy uzywac codziennie sprayu do noska (typu Marimar) to jak czesto uzywac Fridy?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:26   #3475
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
suuuper brzucholek

Nadrobiłam Was. Idę sobie podgrzać jedzonko. Zrobiłam barszczyk z uszkami
Barszczyk z uszkami Uwielbiam Oj to mi już tak wigilią zalatuje
U mnie dziś pomidorowa, przerobiłam wczorajszy rosół
Na razie nie mam weny na nic więcej.
Stary 2012-12-10, 13:31   #3476
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dziewczyny moje kochane
dzięki za wsparcie
ale sie nie daje ja pamiętliwa jestem i dzisiaj mu wygarnełam co lezalo na wątrobie i jeszcze więcej
zero jedzenia, z sypialni won (klucza w drzwiach co prawda nie mam ale szczotka podepre )
a od rana chodzi za mną z miną spaniela i przeprasza- a fige nie dam sie i już

teraz do pracy pojechał i zaloże sie ze bedzie dzwonił co poł godziny w z tekstem "Co robisz kochanie", juz ja odbiore - a z sie zdziwi

co na obiadek macie? ja sobie dewolajka zrobiłam i sałatkę z ogórka
na deser mam sernik z imienin tesciowej to sobie dogodze

w ogóle z tych nerwów na tego palanta dostałam takiego pałera, ze w dywanie malo co dziury odkurzaczem nie wydarlam (sprzatałam w sobote, ale musiałam sie wyzyc bo bym chyba eksplodowała)

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

nie cytowałam bo skleroza dała znac o sobie

Deli, Bokeh- ale brzuszki moze i ja sobie pstryknę (Pstryczku)

Aniolku
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:31   #3477
elllmi
Zakorzenienie

hej
z samego rana pojechałam do biura odwieźć zwolnienie i się dowiedziałam, że jedna dziewczyna od nas się zwalnia od nowego roku, ale szef stwierdził, że nie będzie nikogo nowego zatrudniał, bo przez te dwa miesiące dopóki ja nie wróce, to sobie poradzą ale jakie 2 miesiące ja się pytam

sylwietta, tweety w twoim avatarze ma chyba identyczną minę jak ty teraz powinnaś mieć

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2012-12-10 o 13:33
elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:35   #3478
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Barszczyk z uszkami Uwielbiam Oj to mi już tak wigilią zalatuje
U mnie dziś pomidorowa, przerobiłam wczorajszy rosół
Na razie nie mam weny na nic więcej.
U mnie w rodzinie akurat nie jemy w Wigilie barszczu z uszkami Jemy tylko zupę grzybową

Cytat:
Dziewczyny moje kochane
dzięki za wsparcie
ale sie nie daje ja pamiętliwa jestem i dzisiaj mu wygarnełam co lezalo na wątrobie i jeszcze więcej
zero jedzenia, z sypialni won (klucza w drzwiach co prawda nie mam ale szczotka podepre )

teraz do pracy pojechał i zaloże sie ze bedzie dzwonił co poł godziny w z tekstem "Co robisz kochanie", juz ja odbiore - a z sie zdziwi )
Ale przynajmniej ma wyrzuty sumienia -to dobry znak
Ale oczywiście na Twoim miejscu też bym to olała...niech nie mysli ze tak łatwo mu to ujdzie na sucho....

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
z samego rana pojechałam do biura odwieźć zwolnienie i się dowiedziałam, że jedna dziewczyna od nas się zwalnia od nowego roku, ale szef stwierdził, że nie będzie nikogo nowego zatrudniał, bo przez te dwa miesiące dopóki ja nie wróce, to sobie poradzą ale jakie 2 miesiące ja się pytam
może nie wie ile macierzyński trwa
Stary 2012-12-10, 13:36   #3479
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny moje kochane
dzięki za wsparcie

teraz do pracy pojechał i zaloże sie ze bedzie dzwonił co poł godziny w z tekstem "Co robisz kochanie", juz ja odbiore - a z sie zdziwi

co na obiadek macie? ja sobie dewolajka zrobiłam i sałatkę z ogórka
na deser mam sernik z imienin tesciowej to sobie dogodze

w ogóle z tych nerwów na tego palanta dostałam takiego pałera, ze w dywanie malo co dziury odkurzaczem nie wydarlam (sprzatałam w sobote, ale musiałam sie wyzyc bo bym chyba eksplodowała)
No i dobrze robisz. Niech nie myśli, że tak gładko mu wybaczysz i zapomnisz. Niech się pomęczy, bo przegiął pałę

U mnie obiad wczorajszy, czyli rosół i gulasz, który wyszedł pyszny

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:37   #3480
s i l v e r
Zakorzenienie

Zjadłam barszczyk mniaaaaam
A Daria zaczęła tak szaleć w moim brzuszku chyba jej smakowało

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości