Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 13:42   #1651
xal
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Dla dziewczyn z okolic Katowic potrzebujących kwalifikację porodową od okulisty informacja, że w Medis w Katowicach na Szeptyckiego od dzisiaj ruszyły zapisy na przyszły rok. Rano załapałam się na koniec stycznia (tak chciałam) więc jak coś to dzwońcie, bo np. szpital górniczy Sosnowiec ma terminy lipiec-listopad 2013.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:42   #1652
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Tylko żadnych pierogów bo to bardzo męczące jest jednak i brzuch się ciągle napina przy wałkowaniu

co to za bliźniaczki?
mąż niech wałkuje moja mama jest nianią dziewczynki skończyły rok a mama ich pilnuje odkąd miały 2 tyg
Stary 2012-12-10, 13:44   #1653
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Warszawy, gdzie planujecie rodzić??
Ja nie z Warszawy, ale możliwe, że będę rodzić w Warszawie... słyszałam dobre opinie o szpitalu Św. Zofii
Stary 2012-12-10, 13:45   #1654
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
sharp może dziecko sugerorało,,ogól sie"
wiem będę leżeć ile trzeba duzo dajecie wy ,że jest z kim pogadać... bo tak to znajomi wiecie...
co do świąt to ja pewnie bede piec... tylko mamy szkoda , że robi po 12 h z bliźniaczkami i jeszcze potem haruje do północy... Ale wnuczka albo wnuk sie odwdzięczą\:P
nuna niech twój brat się wykaże - jak już musisz koniecznie coś robić, to niech przygotuje ci wszytskie potrzebne składniki na ciasta i naczynia, żebyś nie musiała za tym gonić i się schylać. a potem niech pomyje naczynia. z tym sobie poradzi żadnej harówki
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:45   #1655
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

nutella lekarstwem na wszystko
Dokładnie
Stary 2012-12-10, 13:47   #1656
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
nuna niech twój brat się wykaże - jak już musisz koniecznie coś robić, to niech przygotuje ci wszytskie potrzebne składniki na ciasta i naczynia, żebyś nie musiała za tym gonić i się schylać. a potem niech pomyje naczynia. z tym sobie poradzi żadnej harówki

kurcze czekamy aż bratowa urodzi ale młody sie nie spieszy;P
Stary 2012-12-10, 13:48   #1657
maarchewka
Zakorzenienie

posłucham sobie trochę reggae, może potem mi sie zechce coś robić

A i w ogóle dzisiaj moja szwagierka ma dzisiaj rodzić bobasa - cc

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:51   #1658
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
posłucham sobie trochę reggae, może potem mi sie zechce coś robić

super
Stary 2012-12-10, 13:52   #1659
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mąż niech wałkuje moja mama jest nianią dziewczynki skończyły rok a mama ich pilnuje odkąd miały 2 tyg
No właśnie
No to muszą być słodkie dziewuszki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:52   #1660
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze czekamy aż bratowa urodzi ale młody sie nie spieszy;P
fajnie że takie maleństwo będzie niedługo wśród was a bratowa już po terminie?

Cytat:
Napisane przez maarchewka
i kolejny dzidziuś! super chłopczyk czy dziewczynka?
Stary 2012-12-10, 13:53   #1661
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Wróciliśmy bez odmrożeń

Nuna, Color cieszę się, że wszystko w porządku

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:54   #1662
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie ma czas ale duzy jest i ginowie mowia ze bedzie wczesniej.Ale ma 38 tydz ju skonczony
Stary 2012-12-10, 13:57   #1663
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ma czas ale duzy jest i ginowie mowia ze bedzie wczesniej.Ale ma 38 tydz ju skonczony
no to ma jeszcze trochę czasu to pierwsze dziecko?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:59   #1664
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no to ma jeszcze trochę czasu to pierwsze dziecko?
tak i pierwsze w najbliższej rodzince
Stary 2012-12-10, 13:59   #1665
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Wróciliśmy bez odmrożeń
witamy z powrotem

Cytat:
Napisane przez nuna2
to jeszcze ma trochę czasu, maluch nie ma co się spieszyć. byle tylko przed Świętami zdążył, bo to naprawdę fajny czas, i szkoda go przegapić
Stary 2012-12-10, 13:59   #1666
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja nie z Warszawy, ale możliwe, że będę rodzić w Warszawie... słyszałam dobre opinie o szpitalu Św. Zofii
zośka i madalińskiego mają chyba najlepsze opinie

chociaż słyszałam też złe. ale to o wszystkich jak leci

ja głównie myślę o karowej bo ma najlepszy w warszawie oddział neonatologi. jeśli w ogóle nie jedyny... a przy bliźniakach to mega ważne
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:00   #1667
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
witamy z powrotem

to jeszcze ma trochę czasu, maluch nie ma co się spieszyć. byle tylko przed Świętami zdążył, bo to naprawdę fajny czas, i szkoda go przegapić
no termin ma na 2o i jej sie średnio uśmiecha na świeta...:P
Stary 2012-12-10, 14:01   #1668
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

bratowa/szwagierka (siostra męża) ma termin na 14 grudnia, ale to jej trzecia cesarka, więc musi urodzić przed terminem, żeby jej się skurcze nie zaczęły.
Ma być dziewczynka - Patrycja, to będzie 7 wnuk moich teściów.. Nasz będzie 8, jak w fabryce normalnie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

ja głównie myślę o karowej bo ma najlepszy w warszawie oddział neonatologi. jeśli w ogóle nie jedyny... a przy bliźniakach to mega ważne
ja myślałam o Madalińskiego, ale oczywiscie nie mam tam żadnego zaprzyjaźnionego lekarza.. Mam nadzieje, że mnie nie odeślą do jakiejś rzeźni..

Wojtek
Stary 2012-12-10, 14:03   #1669
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Ja marzyłam o Białymstoku, ale za daleko ...
Zostaję Warszawa (jak zdążę dojechać ... ) lub Lublin (najbardziej prawdopodobne).
Stary 2012-12-10, 14:05   #1670
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
no termin ma na 2o i jej sie średnio uśmiecha na świeta
no nie dziwię się

Cytat:
bratowa/szwagierka (siostra męża) ma termin na 14 grudnia, ale to jej trzecia cesarka, więc musi urodzić przed terminem, żeby jej się skurcze nie zaczęły.
Ma być dziewczynka - Patrycja, to będzie 7 wnuk moich teściów.. Nasz będzie 8, jak w fabryce normalnie
8 wnuków to już niezła gromadka.
nasz maluch będzie pierwszy z każdej strony, i na razie nie zapowiada się że prędko będzie miał towarzystwo.
Stary 2012-12-10, 14:06   #1671
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

ja myślałam o Madalińskiego, ale oczywiscie nie mam tam żadnego zaprzyjaźnionego lekarza.. Mam nadzieje, że mnie nie odeślą do jakiejś rzeźni..
wiesz co. jak jest wszystko w porządku to i w domu urodzisz tak mi powiedziało 2 ginów ale jak się chrzani to wszędzie są ludzie i parapety - nawet w super osławionej, super popularnej św. zofii.
bródnowski to podobno taka rzeźnia a w tym roku moje 2 koleżanki tam rodziły i są baaardzo zadowolone. szczególnie jedna która dzięki szybkiej decyzji lekarzy urodziła całą i zdrową marysię

także nie ma się co nastawiać. co będzie to będzie
Stary 2012-12-10, 14:10   #1672
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
hhaahhaha
nasze to najbardziej się musi śmiać z Tatusia
nasze tez, bo jak tatus czasem cos powie, to az wstyd zeby dziecko sluchalo
nasz dzidzius juz pewnie mysli, ze ma niezle durnych rodzicow
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:10   #1673
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
wiesz co. jak jest wszystko w porządku to i w domu urodzisz tak mi powiedziało 2 ginów
ja nawet się spotkałam z taką teorią że poród w domu jest najlepszy dla dziecka bo nie ma dodatkowej styczności z zarazkami z zewnątrz. i że powinno się rodzić w domu o ile nie ma jakiś przeciwskazań czy możliwych powikłań / komplikacji.
Stary 2012-12-10, 14:14   #1674
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no nie dziwię się

8 wnuków to już niezła gromadka.
nasz maluch będzie pierwszy z każdej strony, i na razie nie zapowiada się że prędko będzie miał towarzystwo.
u moich rodziców będzie 3, już mają i chłopca i dziewczynkę więc im wszystko jedno

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
ja nawet się spotkałam z taką teorią że poród w domu jest najlepszy dla dziecka bo nie ma dodatkowej styczności z zarazkami z zewnątrz. i że powinno się rodzić w domu o ile nie ma jakiś przeciwskazań czy możliwych powikłań / komplikacji.
Moja koleżanka z pracy rodziła w domu. Była bardzo zadowolona. Wynajmuje się położne, przywożą sprzęt.. Trzeba tylko mieć super wyniki, dobrze ułożone dziecko. A i trzeba poinformować sąsiadów dookoła, bo jak koleżanka tej mojej koleżanki rodziła w ten sam sposób to policja na chatę wpadła z pytaniem co się dzieje..

ja osobiście bym się bała w domu..

Wojtek
Stary 2012-12-10, 14:17   #1675
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
zaczął robić Usg i jak zobaczyłam, że dziecko się rusza to się popłakałam
puściły mi po prostu już nerwy ten się wydzierał, jakby mi łaske robił i w ogóle... wydarł się o co chodzi... to mu powiedziałąm, że sie bałąm , że coś się stało, wkurzyłam się i mu powiedziałam, że to moja I ciąża ja nie wiem co wolno a co nie, że mój gin nic o jeżdzeniu nie mówiłi że nie jestem taka głupia, żebym jeździła jakby mi zabronił bo mi zależy na tym dziecku!!
i Pan gin nagle odpuścił
powiedział, że dziecko żyje i żebym się uspokoiła... no to wzięłam kilka głębszych oddechów... i spoko... zaczął opowiadać gdzie co jest rączki nóżki... sprawdził przepływ krwi przez dzidzie powiedział, że dobry akcja serca zachowana stabilna... sprawdził komory mózgowe posprawdzał bardzo dokładnie...chyba go ruszyło to, że mu powiedziałam, że mi zależy....
spytał, czy mam na tyle samodyscypliny, żeby leżeć w domu, bo jak nie to zostaje w szpitalu z powodu tych bóli... powiedziałam, że tak, więc przez 3 dni moge tylko wstać siusiu i do łóżka..potem powoli oszczędnie ale też z leżeniem. nospa... i luteina na podtrzymanie... dostałam nospę w tyłek bo powiedział, że zastrzyk silniejszy działa dużo szybciej. spytał, czy na pewno bede leżec w domu, żeby potem nie było... powiedziałam , że tak...

najważniejsze dla mnie, że dziecko żyje... i już 2 usg sie pokryło z porodem: 15.06.2013 a jedną miałam 16.06.2013... wiec według niego mialam wczoraj 13t i 1 dzien....
dobrze, ze takie zakonczenie teraz do lozka i naprawde masz lezec! bo jak nie to tam wpadniemy wszystkie i Ci tak zlejemy dupe, ze sie nie pozbierasz :P nie ma szykowania obiadkow, zmywania, sprzatania. rodzina tez ma rece. niech teraz oni troche wokolo Ciebie poskacza. ja lezalam pierwsze 2 miesiace...plackiem zupelnym. wstawalam rano z lozka i szlam lezec na kanape. wylam, bo mi bylo tak zle. wszystko mnie bolalo od tego lezenia, nie moglam umyc glowy, pocilam sie jak swinia, a nawet prysznic nie wchodzil w gre. dalam rade i dziekuje Bogu, ze zagrozenie minelo. czasem naprawde trzeba pomyslec, co jest teraz najwazniejsze...moj tz wracal z pracy robil zakupy, gotowal. nie sprzatalismy, bo to nie bylo istotne. dostawalam jedzenie pod nos, nawet kubka z herbata za soba nie wynosilam do kuchni...ba! myl mi glowe teraz zastanawiam sie jak to bylo mozliwe, ze sie facet tak zmotywowal i robil WSZYSTKO, ale wtedy to chyba bylo naturalne, ze jesli nam zalezy to musimy powalczyc.
Stary 2012-12-10, 14:18   #1676
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A i trzeba poinformować sąsiadów dookoła, bo jak koleżanka tej mojej koleżanki rodziła w ten sam sposób to policja na chatę wpadła z pytaniem co się dzieje..
wyobrażam sobie tą absurdalną sytuację

Cytat:
ja osobiście bym się bała w domu..
ja też. szpital zwiększa mój komfort psychiczny w razie wypadku. choć przypuszczam że częściowo wynika to z przyzwyczajenia - u nas jest ogólnie przyjęte że kobieta rodzi w szpitalu. jakby było na odwrót, to pewnie bym nawet o szpitalu nie pomyślała, chyba że gin by zalecił.
Stary 2012-12-10, 14:19   #1677
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
i teraz gin...
widać było, że mu pokrzyżowałam ,,plany"
zaczął po mnie wrzeszczeć....
cdn zeby mi sie nie skasowało...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

krzyczał, że czemu tak długo czekalam, że treba było jechać od razu a nie teraz po dwóch dniach, stwierdziłam, że jednak się martwie... mówię, że nie chciałam \panikować wzięłam nospę myslalam, że przejdzie... i ze bylismy poza domem... i się zaczęło....
,,\czy PANI oszalała!! kto Pani pozwolił podróżować w I trymestrze ciąży!! Macica jest teraz tak przekrwiona, że każdy czynnik może powodować komplikacje!! JA swoim pacjentkom w pierwszym trymestrze kategorycznie zabraniam jeździć a jak się im coś nie podoba to niech zmienią ginekologa!!!|" Ja się pytam,,nawet 50 km??" no nawet!! krwawienia są??!! mówie, że nie... ,,wpierwszym trymestrze może boleć Panią brzuch a jak Pani jeździ nie wiadomo ile chodzi to co Pani sobie wyobraża, troche samodyscypliny!!!! powinno się jak najwięcej odpoczywać a nie!! prosze się rozebrać!!...

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

stwierdził na samolocie , że wszystko ok... że śluz czysty żadnego plamienia nie ma... kazał przejsc na kozetke na USg, pytam się czy dopochwowow odburknął, że przez brzuch.
zaczął gadac, że jak natura chce, żeby kobieta poroniła, to oni nie mają leków, które zatrzymają nature... wiecie jak to zrozumiałam!!;(
żże powinnam wiedzieć, że bóle się zdarzaja a takie silne są z mojej winy, bo jeżdzę zaczął mi wmawiać, że uprawiałam seks i do tego tak jest!!:/
Moim zdaniem bardzo dobrze Ci powiedział, może ostro, ale chodzi mi o sens jego słów. Nie rozumiem co miałaś na mysli piszać, ze pokrzyżowałaś mu plany? Facet dał Ci wyraźnie do zrozumienia, że MOGŁOBY BYĆ JUŻ ZA PÓŹNO, bo zlekceważyłaś bóle i z bólami się wybrałaś na przejażdżkę. Może sposób komunikacji był cięższy bez pitu pitu, ale widocznie się facet zdenerwował, lekarz tez człowiek no i jak dla mnie jego poziom irytacji był zrozumiały
Jak byłam na IP widziałam dziewczynę, która przyszła z bólami zgięta w pół, była w 13 tc okazało się, że dziecko nie żyje. Być może przyszła za późno. Nie wolno bagatelizować bóli, szczególnie takich jak na okres a jeśli są połączone z bólem krzyża to w sekundzie trzeba się znaleźć w szpitalu.

Co do jazdy samochodem to w aucie jest się narażonym na mikrowstrząsy, które mogą spowodować zagrożenie. Wiadomo, ze tylko w sytuacji, kiedy już coś jest nie halo (sama zrobiłam 1400 km w 5 tc i nic sie nie stało).

Cytat:
w jego ujęciu stwierdził, że albo przyjeżdzam od razu a nie stweirdzam po 2 dniach, że jednak jadę...
ale jakie podejscie??
,,jak kobieta ma poronić bo natura tak chce to i tak poroni bo cudownego leku na to nie ma" nosz kurcze
no niestety taka jest prawda. Mi to jeden z lekarzy tez mówił, że lekarz nie jest w stanie nic zrobić jesli to ma się stać. Ok, można dać duphaston/luteine i tyle, nic więcej. Dlatego profilaktycznie w ciązy powinno się oszczędzać. Nie mówię, ze leżeć i pachniec ale nie zapierd jak z motorkiem w tyłku tylko robić wszystko na raty z uwzględnieniem odpoczynku, bo nigdy niwiadomo co sie dzieje w środku. W prawidłowej ciąży nic sie nie stanie, ale nie jesteśmy monitorowane przez lekarzy 24/7 więc wrzucenie na luz z codziennymi obowiązkami czy aktywnością nie zaszkodzi.
Dobrze, że u Ciebie okazało się, że wszytsko ok. Oby tak dalej. No i nie miej za złe lekarzowi takiej reakcji, bo pomyśl, że mogła być uzasadniona, gdyby się okazało, ze Twoje zaniechanie doprowadziło do zagrożenia. Ale na szczęście skończyło się dobrze.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja Cieie doskonale rozumiem, bo na mnie też się darli, że nie mam przy sobie grupy krwi " a co jakby pani poroniła? to jaką krew miałabym Pani podać??" Ja mówię, że znam swoją grupę krwi a ona na to, że ma to w doopie bo ona ma mieć to na pismie...
Potem jak zobaczyła moją minę to sie uspokoiła i powiedziała"oczywiście Pani nie poroni - nie dopuścimy do tego, ale na przyszłośc prosze nie jeździć tak daleko a jak już Pani gdzieś wychodzi to proszę mieć ze sobą kartę ciąży i grupę krwi. nawet jak wychodzi Pani do sklepu"
no i tutaj też głupi tekst, ale przekaz szczytnytrzeba mieć grupę krwi przy sobie, bo na gębę nie przetoczą krwi.
My mamy z mężem krewkarty, nosimy je w portfelu, polecam sobie wyrobić. To pozwala zaoszczędzić 30 minut, które mogą być kluczowe dla życia.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:20   #1678
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
wyobrażam sobie tą absurdalną sytuację

ja też. szpital zwiększa mój komfort psychiczny w razie wypadku. choć przypuszczam że częściowo wynika to z przyzwyczajenia - u nas jest ogólnie przyjęte że kobieta rodzi w szpitalu. jakby było na odwrót, to pewnie bym nawet o szpitalu nie pomyślała, chyba że gin by zalecił.
ja też bym się bała. jakoś sobie tego nie wyobrażam.
Stary 2012-12-10, 14:21   #1679
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Aaś w I ciązy to za wcześnie na czucie ruchów. takze spokojnie.
ja w II zaczęłam czuc niedawno kopniaczki.
W I ciązy to dzieciak mi się uaktywnił z tego co pamiętam ok 20 tyg

nuna - wiem ale dla lekarzy jestesmy "kolejnym przypadkiem" a nie matka z dzieckiem... Później już z dzieckiem też jesteśmy "kolejnym przypadkiem"/przyzwyczaisz się
Ja Cieie doskonale rozumiem, bo na mnie też się darli, że nie mam przy sobie grupy krwi " a co jakby pani poroniła? to jaką krew miałabym Pani podać??" Ja mówię, że znam swoją grupę krwi a ona na to, że ma to w doopie bo ona ma mieć to na pismie...
Potem jak zobaczyła moją minę to sie uspokoiła i powiedziała"oczywiście Pani nie poroni - nie dopuścimy do tego, ale na przyszłośc prosze nie jeździć tak daleko a jak już Pani gdzieś wychodzi to proszę mieć ze sobą kartę ciąży i grupę krwi. nawet jak wychodzi Pani do sklepu"
ja karte ciazy tez mam caly czas w torebce. tak na wszelki wypadek. lekarz uczulal, zeby ja przy sobie nosic...
Stary 2012-12-10, 14:25   #1680
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
no i tutaj też głupi tekst, ale przekaz szczytnytrzeba mieć grupę krwi przy sobie, bo na gębę nie przetoczą krwi.
My mamy z mężem krewkarty, nosimy je w portfelu, polecam sobie wyrobić. To pozwala zaoszczędzić 30 minut, które mogą być kluczowe dla życia.
co to krew karta i jak się to wyrabia?

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości