|
|
#1381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
moderna - nooo ba AUTOBUSEM,
wielzo sie kilka lekkich toreb na kolkach i sie ciaglo ![]() ja bylam dzis u poloznej, w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam, tylko plus taki ze serduszka poslcuhalam teraz pranie sie robi na jutro do pracy, trza miec czyste ciuszki - a ja lece sie do 15 zdrzemnac, bom senna jakas dzis - nie wyspalam sie chyba. aaa a jak juz o swietach mowicie - prosze bardzo kolejen foto mojej DUZEJ CHOINKI na nowym dommu
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() waga i figura wiem, że się zmienia, ja też w sporą część ciuchów już się nie mieszczę, ale jak Cię pamiętam to grubsza ode mnie na pewno nie byłaś, dlatego się dziwię. chociaż jak ja teraz coś kupuję to czasem na prawdę się dziwię, że koszula nocna L jest na mnie dobra, a wydawała mi się wieeeelka. ale czasem jak patrzę na allegro na rozmiarówkę to między kolejnymi rozmiarami bywa dosłownie 1-2 cm różnicy, więc nic dziwnego, że nosimy L albo i XL w takiej sytuacji. |
|
|
|
|
|
#1385 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, gratuluje Wszystkim nowych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie wizyty,badania Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie
![]() Wpadłam tylko na chwilę, bo zaczynam tydzień dyni i zaraz zabieram się za zupkę-dyniówkę i lasagne. Jak skończę, będę Was nadrabiać, bo w weekend w ogóle tu nie zaglądałam. Spędziliśmy go z mężem bardzo bardzo przyjemnie: oglądaliśmy w ikea rzeczy dla dziecka i pewnie za miesiąc wybierzemy się na mega zakupy. Kupiliśmy kino domowe - dźwięk rewelacja Jest piękna!A dziś rano byłam na wizycie u gina i endokrynologa, u gina wszystko pięknie, wyniki idealne, mam skierowanie na glukozę za 4 tyg. U endo: zwiększyła mi dawkę euthyroxu, prawdopodobnie moje probemy z tarczycą wynikają z ciąży, ale żeby wiedzieć to na pewno, muszę mieć badania po porodzie. Ogólnie jest dobrze Lecę do kuchni!
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za choinkę .....
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie nie za wielka..Moze miała z metr..(tyle, co ja w obwodzie
) Ide do piekarni po jakieś drożdżówki, bo jutro w koncu wizyta, to wstyd będzie przytyć mniej niz osttanio (4kg na miesiac ;p) Qrcze, aby 70 nie przekroczyc na razie.... |
|
|
|
|
#1392 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() u nas po weekendzie - ciężko ... mieliśmy imprezę urodzinową - 3w1 - tj urodziny moje, męża i szwagra - bo odpowiednio mamy je 3.12, 3.12 i 4.12 ![]() biesiada do 5tej nad ranem, jak wytrzymałam do 3ciej tusz do rzęs straciłam już po godzinie - popłakałam się ze śmiechu jezu niektórzy ludzie mają niesamowita głowę do rozbawienia towarzystwa, a kawałami sypią z rękawa oczywiście wszyscy doszli do wniosku, że w ogóle to wyglądam na max 4msc ehhhh... no w sumie to chyba dobrze i usłyszałam wiele komplementów że wyglądam wręcz (cytuję) kwitnąco nie ukrywam, że podniosło mi samoocenę a mąż chodził dumny jak paw, oczywiście tym samym został przekonany że kolejne dziecię już praktycznie w drodze - wariat poza tym - śniegu mamy w pas i ponoć ma sypać hahaha! boska piękna biała śliczna polska zima!!! dostaliśmy od szwagierki troszkę ciuszków - hmmm... 3 kartony z ikei - i to jest tylko połowa drugie tyle idzie z usa... fakt sa to ciuszki od 0msc do ok 3/4 lat ale gdzie my to schowamy - nie mam pojęcia ... chyba teraz posegreguję a potem sukcesywnie bd wyciągać z kartonów które zaaklimatyzuję na strychu - bo jak inaczej ... czapeczki, kaftaniki, buciki, sukienki, body, spódniczki, dresy itd itd - wszystko ... ależ bd stroić naszą Małą szwagier dziś pojechał pierwszy dzień do pracy... praca w IT w krk... 3500zł brutto po msc o ile wszystko bd ok 4500 + premia... ehhhh... tak powiem szczerze, że troszkę jestem zazdrosna ... teraz się czerwienię ze wstydu... bo zawsze mi powtarzano że trzeba cieszyć się z tego co się ma a nie zazdrościć i zawsze się tego trzymam, ale jednak czasem się nie da... nie chodzi oczywiście o samą pracę - bo szukał jej bardzo długo ... tylko o to, że bd mieszkał w krk (tj. większe miasto, my mieszkamy na wsi ok 100km od krk, co prawda na wsi która zachwyca każdego przyjezdnego ze względu na walory przyrodnicze no ale jednak na wsi...)... że bd miał dostęp do wszystkiego od ręki, krk jednak tętni życiem, że bd się rozwijał, że pozna wiele nowych ludzi, że ma możliwość z kaprysu wyjść do teatru, do opery, na siłownię, do mega zbioru bibliotecznego - bo bd miał to wszystko po po prostu za rogiem... bd miał nowe wyzwania, nowe mozliwości, nowe perspektywy ... a ja powiem szczerze, że poza posadą w szkolnej administracji nie mogę liczyć na wyzwania... ja wiem, że tj świetna praca bo jednak na miejscu i mam jak to powiedzieli 'jak u pana boga za piecem' i tj. racja... ale czasem chciałabym tak wiele zmienić w swoim zyciu, zeby nabrało większego rozpędu... a nie żeby przeleciało mi przez palce i ocknę się przed 70tką z głowa pełną planów ... ehhhhh.... zawsze mówiłam że muszę wyjechać z pl, albo chociaż do dużego miasta... i co? mieszkałam za granicą, mieszkałam w dużych aglomeracjach i wróciłam do domu... a teraz wszyscy wokół mnie wyjeżdżają do miejsc w których to ja miałam mieszkać! ... więc mnie to lekko 'drażni' że jak to się stało że ja najbardziej chciałam wyjechac i jednyna z wszystkich zostane na miejscu ![]() ... nie wiem jakoś tak depresyjnie mnie dziś zebrało ...muszę coś zmienić w swoim życiu... może zrobię studia mgr i podyplomówkę i wreszcie uda mi się dorwać gdziekolwiek godziny 'wykładowcy/nauczyciela' choćby gdzieś w szkole wieczornej, prywatnej nie ważne ... ale przynajmniej robiłam bym coś co kocham... hmmmm... coś muszę zrobić bo wiem, że za chwilę bd cholernie żałować że nic nie zrobiłam Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-12-10 o 13:37 |
|
|
|
|
#1393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :przytu l:współczuję... Cytat:
wydaje mi się to dość indywidualne gratuluje oczka Cytat:
Ale... zero konkretnej deklaracji moją matkę, aż wyrywa, ale nie chce krępować "teściowej"... w końcu nie wiem jak będzie. chyba mocno kameralnie - tylko my dwoje ![]() ![]() jesteś hard corem ![]() a choinka monstrualna ![]() ![]() a Ty jaka już ciążowa. zmieniamy się lachonki. z dnia na dzień ![]() ![]() super.. aż się ciepło mi w okolicach serca zrobiło. no i gratuluję wizyty!!!!
|
|
|
|
#1394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już lada tydzień i bach ciekawe która pójdzie na pierwszy ogień w mojej opinii pierwsze 3 to właśnie Ty, Ja i Strippi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za serduszko fajna choinka mam chyba identycznie duża tylko że na regale z książkami więc nie wyglada tak nisko ![]() Cytat:
![]() jestem i ja. no i laryngologicznie wszystko ok, tylko jeszcze czekac musze na wyniki rozmazu z nosa, ale jak nie mam kataru to raczej nic nie wyjdzie. tak więc ja już nie wiem może taka moja natura i tyle...
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
aż mi się głupio zrobiło że nie korzystam....
:torb a:a o jakich konkretnie studiach myślisz?!
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Witam w poniedziałek
dobra decyzja
|
|
#1397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też tak sądzę :P
|
|
|
#1398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
...mam skończone zarządzanie projektami - kierunek świetny ale co z tego ... myslałam o administracji publicznej w sumie to co teraz robię tylko w teorii ... ale po tym jest kilka przedmiotów zawodowych których mogłabym uczyć ... ehhhh..., sama nie wiem ...
|
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
a miałam się jeszcze zapytać bo na styczniówkach już rozmawiają o stopniu dojrzałości łożyska, od kiedy to ginek sprawdza? chyba są 4 stopnie i niby od 3 do porodu ok 2 tyg. wiecie coś o tym?
|
|
#1400 |
|
Wtajemniczenie
|
myaja wiem że marne pocieszenie, ale za 3500 brutto to raczej i tak jakoś szczególnie nie poszaleje, chyba że z kimś jeszcze będzie prowadził gospodarstwo domowe. Samo wynajęcie mieszkania to pewnie jakieś 1500, dojazdy do pracy i do Was do domu, żarcie, ciuch raz na jakiś czas, plus jakieś oszczędności, a tu karnet do dobrej siłowni koło 150 wzwyż, bilet na dobre msc do opery 100 zł a samemu się raczej nie idzie, że o tym że trzeba kupić kilka msc wcześniej nie wspomnę... inne koncerty też swoje kosztują, fakt bibliotek sporo. A gdzie wakacje, utrzymanie auta jeśli ma, odkładanie na jakieś własne lokum czy jego wyposażenie, no raczej ciężko to widzę, nie raz mieszkać poza większym miastem jak się ma po kimś mieszkanie, jest lepiej, 3,5 czy 4,5 tam czy tu, to zupełnie inna sprawa.
|
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
Witam was
Historia na faktach, a takie są najlepsze Ostatnio też ułożyłam 1000 puzzli z 3 kotkami Mały od wczoraj tak szaleje, że czuje go conajmniej 50razy na dzień My z moim chłopakiem jedziemy na swięta do Polski i mamy ciężki orzech do zgryzienia 3 wigilie musimy odwiedzić U mojej babci ( gdzie bedzie cała rodzina, moja mama itd) Nie wiem jak my się pomieścimy około 20 osob, jak nie więcej Troche prezentów się nazbiera Nie mogę się już doczekać
|
|
#1402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
W sensie, marzenia są piękne - ale wd mnie przy takich zarobkach, w Krakowie, to i tak można z tego życia miejskiego korzystać w baaardzo ograniczonym zakresie zwłaszcza, że na co lepsze wydarzenia w stylu opera rara etc bilety kosztują po kilkaset złotych, nie mówiąc o naprawdę dobrch restauracjach czy innych. Myślę, że wychodzi na to samo jakby tu nie mieszkać i po prostu dojeżdżać raz na czas na koncert czy coś.
|
|
#1404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także czasem duże miasto nie ma nic do rzeczy. Ale życzę wytrwałości w dążeniu do marzeń. ja dziś siadłam i zastanawiam sie co dalej. i nie wiem.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1405 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już to sobie wyobraziłam Cytat:
a to czarne to mój modem do komputera, bo kompa mam u Michałka na razie, bo ruter nie zrobiony, ale już kupiony więc jak remont skończymy to się doczekam rutera a na półeczce stanie jakaś zabawka Cytat:
![]() i super, że lepiej Cytat:
Nie jestem taka modelka jak te ciężarne i nie chcę fotografować całego swojego ciała. a co do męża, to oni czasami naprawdę nie myślą tak jak kobiety, może dlatego że to my jesteśmy takie sentymentalne co do wózka, to kosz na zakupy specjalnie taki jest, by podkreślał wózek który jest w takim "starym stylu" a kiedyś tylko takie kosze były ![]() gondola super, bo biały materiał to skóra, do tego długa, bo 80cm. Powiem Ci, że byłam sceptyczna do sufitu i chciałam zdjąć te drewniane bele, ale po pomalowaniu świetnie się prezentuje dzięki kochana ![]() trzymamudało mi się lampkę wylicytować w stanie idealnym od babki na allegro Cytat:
to musisz powiedzieć, że dziecko musi spać na materacu kokos-gryka, a wózek nie ma takiego.
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
\ Pozdawiam znad pączka z herbata malina-zurawina
|
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się czy jest taka polska strona taką jak ty masz ustawioną w podpisie Strippi www.babystrology.com ? Znacie taką? Też chciałabym sobie takie coś ustawić i bym mogła patrzeć ile dni do porodu itd, ale nie moge w google znaleść.
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
polecam płyn do płukania colgate zdrowe dziąsła bez alkoholu. mnie baaardzo pomógł
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam kolejną stronę, poodpisywałam wam i wszystko mi się skasowało .....
zrobiłam sobie wczoraj artystyczną fotkę brzuszka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

i jeśli mogę zrobić cokolwiek, to niniejszym robię 

Koszula nocna L- tez dobra. Dzis sie mierzyłam i w biodrach....100cm!! w brzuchu tez ok. metra...Niestety, ale ciąza zmienia moje ciało z dnia na dzien
gratuluje Wszystkim nowych tygodni
i trzymam kciuki za wszystkie wizyty,badania

... teraz się czerwienię ze wstydu... bo zawsze mi powtarzano że trzeba cieszyć się z tego co się ma a nie zazdrościć i zawsze się tego trzymam, ale jednak czasem się nie da... 

:torb a: