MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 12:41   #1381
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Hepe Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Mam do Was prośbę o podpisanie i rozpowszechnienie wśród znajomych, adresu petycji dotyczącej wydłużonego urlopu macierzyńskiego, dla rodziców wszystkich dzieci urodzonych w 2013 roku.

Nie wiem, jakie macie zdanie na ten temat, bo nie śledzę Waszego wątku, ale zakładam, że większość z Was tak jak ja, wolałaby dłużej zostać z dzieckiem mając zapewnione wynagrodzenie. Rodzice, którzy będą mogli skorzystać z wydłużonego urlopu, to Ci, których dzieci przyjdą na świat po 17-03-2013.

Wiem, ze na Waszym wątku jest tylko kilka mamuś, które, nie będą mogły skorzystać z tego przywileju, ale tym bardziej, prosiłabym resztę o solidarne poparcie petycji, podpisać ja może każdy!!!

Ja jestem oburzona projektem ustawy w proponowanym brzmieniu i jeśli mogę zrobić cokolwiek, to niniejszym robię

dzięki serdeczne

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycj eid=9080
podpisane
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej ja juz po interniscie teraz czekam do laryngologa. No wiec dostalam skierowanie na osiew moczu czy tam napewno jest ok. I ma mnie laryngolog sprawdzic wiec czekam a za pare dni z wynikami mam przyjsc i jak to nie mocz to da mi jeszcze jakas krew. Tylko czy moja gin tyle bedzie chciala czekac. Hm...
hmmm... to juz nie mógl od razu Ci zlecić posiewu moczu i badani krwi? Co za koles... będziesz tak biegała od lekarza do lab
Stary 2012-12-10, 12:44   #1382
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

moderna - nooo ba AUTOBUSEM, nigdy tak nie robilas :P?? lepiej to niz ROWEREM
wielzo sie kilka lekkich toreb na kolkach i sie ciaglo

ja bylam dzis u poloznej, w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam, tylko plus taki ze serduszka poslcuhalam

teraz pranie sie robi na jutro do pracy, trza miec czyste ciuszki - a ja lece sie do 15 zdrzemnac, bom senna jakas dzis - nie wyspalam sie chyba.

aaa a jak juz o swietach mowicie - prosze bardzo kolejen foto mojej DUZEJ CHOINKI na nowym dommu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kasiaichpoinka.jpg (26,8 KB, 60 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 12:48   #1383
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
aaa a jak juz o swietach mowicie - prosze bardzo kolejen foto mojej DUZEJ CHOINKI na nowym dommu
wow... monstrualna ta choinka Ale symbol świąt jest? - Jest
Stary 2012-12-10, 12:49   #1384
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
No niby racja, ale skoro dobrze się czuje, a wszyscy zaoferowali pomoc i wiem, ze nie bede musiała koło nich skakać, bo sporo jest młodych ludzi, którzy pomogą, przygotuja, a nawetpozmywaja (szwagier, bratowa, mąż, ciotka) Cieszymy sie nowym mieszkaniem i chcielibyśmy razem dzielić to szczęscie Mam nadzieję, ze dam radę

CO do wagi i wyglądu, to rzeczywistosc jest taka, że ostanio zamówilam leginsy XL-42 i są idealne...Tż sie az dziwił, ze takie kolosy zamawiam, ale tak czuła, ze mniejsze moga mnie gnieść Koszula nocna L- tez dobra. Dzis sie mierzyłam i w biodrach....100cm!! w brzuchu tez ok. metra...Niestety, ale ciąza zmienia moje ciało z dnia na dzien rozmiar sprzed ciązdy to 38-M. A teraz... Co dzien to większa
jak wiesz, że będziesz mieć pomoc i chcesz tak to ok. u nas młodych to na palcach jednej ręki można policzyć. no i ja jestem leń

waga i figura wiem, że się zmienia, ja też w sporą część ciuchów już się nie mieszczę, ale jak Cię pamiętam to grubsza ode mnie na pewno nie byłaś, dlatego się dziwię. chociaż jak ja teraz coś kupuję to czasem na prawdę się dziwię, że koszula nocna L jest na mnie dobra, a wydawała mi się wieeeelka. ale czasem jak patrzę na allegro na rozmiarówkę to między kolejnymi rozmiarami bywa dosłownie 1-2 cm różnicy, więc nic dziwnego, że nosimy L albo i XL w takiej sytuacji.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 12:53   #1385
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
gratuluje Wszystkim nowych tygodni
i trzymam kciuki za wszystkie wizyty,badania

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Aha, chwaliłyście się swoimi pupilami, to ja też się pochwalę jednym z moich kotów w zimowej scenerii
prześliczny rudzielec
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Witajcie Laseczki

Ale miałam dziś krwotok z nosa!!!! Byłam w Lidlu po zakupy o 8 i myślałam, że mam normalnie katar. Podchodzę do kasy i patrze całe ręce w krwi! na szczęście miałam husteczki i zdążyłam wydmuchać nos - coś okropnego! Za jakieś 20 minut gdy byłam na dworze zaczęło mi lecieć ciurkiem na śnieg! Nigdy w życiu mi krew z nosa nie leciała! czuje się jakbym wypiła szklankę krwi!
...jejku ,biedactwo . niewyobrażam sobie takiej historii w moim wykonaniu..... ja zanim znalazłambym husteczki w tej mojej torebce to zdążyłabym się chyba wykrwawić .....
Stary 2012-12-10, 12:55   #1386
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hej Mamusie

Wpadłam tylko na chwilę, bo zaczynam tydzień dyni i zaraz zabieram się za zupkę-dyniówkę i lasagne. Jak skończę, będę Was nadrabiać, bo w weekend w ogóle tu nie zaglądałam. Spędziliśmy go z mężem bardzo bardzo przyjemnie: oglądaliśmy w ikea rzeczy dla dziecka i pewnie za miesiąc wybierzemy się na mega zakupy. Kupiliśmy kino domowe - dźwięk rewelacja , poza tym dużo spacerowaliśmy, graliśmy w scrabble i ogólnie bardzo miło spędziliśmy ten czas A i najlepszy interes weekendu: żywa choinka z lidla za jedyne 30 zł Jest piękna!

A dziś rano byłam na wizycie u gina i endokrynologa, u gina wszystko pięknie, wyniki idealne, mam skierowanie na glukozę za 4 tyg. U endo: zwiększyła mi dawkę euthyroxu, prawdopodobnie moje probemy z tarczycą wynikają z ciąży, ale żeby wiedzieć to na pewno, muszę mieć badania po porodzie.

Ogólnie jest dobrze Lecę do kuchni!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 12:56   #1387
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
za choinkę .....
Stary 2012-12-10, 13:00   #1388
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Witam się w 21 tc

Mam pytanie po jakim czasie od pierwszych puknięć mogę poczuć pierwsze porządne kopniaki?Bo jakieś 2-3 tyg temu Mały zaczął pukać regularnie,od przeszło tygodnia kopie,ale słabo.Troszkę się boje czy wszystko okej
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 13:07   #1389
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

: A i najlepszy interes weekendu: żywa choinka z lidla za jedyne 30 zł Jest piękna!

!
też o niej myslelismy, ale były pozakręcane w siatki i bałam się, ze po zdjeciu okaże się harpeć Myslę, ze jeszcze z tydzień i bedzie się trzeba rozejrzec za jakąs
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 13:14   #1390
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Brawa za tygodnie i wizyty.

A ta choinka to wysoka jest ??
Stary 2012-12-10, 13:26   #1391
klementyna1
Zakorzenienie

no własnie nie za wielka..Moze miała z metr..(tyle, co ja w obwodzie )
Ide do piekarni po jakieś drożdżówki, bo jutro w koncu wizyta, to wstyd będzie przytyć mniej niz osttanio (4kg na miesiac ;p) Qrcze, aby 70 nie przekroczyc na razie....
Stary 2012-12-10, 13:34   #1392
myaja
Rozeznanie

Hej dziewczyny
u nas po weekendzie - ciężko ...
mieliśmy imprezę urodzinową - 3w1 - tj urodziny moje, męża i szwagra - bo odpowiednio mamy je 3.12, 3.12 i 4.12
biesiada do 5tej nad ranem, jak wytrzymałam do 3ciej tusz do rzęs straciłam już po godzinie - popłakałam się ze śmiechu jezu niektórzy ludzie mają niesamowita głowę do rozbawienia towarzystwa, a kawałami sypią z rękawa
oczywiście wszyscy doszli do wniosku, że w ogóle to wyglądam na max 4msc jak zaczęłam tłumaczyć, że d końca grudnia skończymy 6sty miesiąc to mnie wyśmiali ehhhh... no w sumie to chyba dobrze i usłyszałam wiele komplementów że wyglądam wręcz (cytuję) kwitnąco nie ukrywam, że podniosło mi samoocenę a mąż chodził dumny jak paw, oczywiście tym samym został przekonany że kolejne dziecię już praktycznie w drodze - wariat

poza tym - śniegu mamy w pas i ponoć ma sypać hahaha! boska piękna biała śliczna polska zima!!!

dostaliśmy od szwagierki troszkę ciuszków - hmmm... 3 kartony z ikei - i to jest tylko połowa drugie tyle idzie z usa... fakt sa to ciuszki od 0msc do ok 3/4 lat ale gdzie my to schowamy - nie mam pojęcia ... chyba teraz posegreguję a potem sukcesywnie bd wyciągać z kartonów które zaaklimatyzuję na strychu - bo jak inaczej ... czapeczki, kaftaniki, buciki, sukienki, body, spódniczki, dresy itd itd - wszystko ... ależ bd stroić naszą Małą

szwagier dziś pojechał pierwszy dzień do pracy... praca w IT w krk... 3500zł brutto po msc o ile wszystko bd ok 4500 + premia... ehhhh... tak powiem szczerze, że troszkę jestem zazdrosna ... teraz się czerwienię ze wstydu... bo zawsze mi powtarzano że trzeba cieszyć się z tego co się ma a nie zazdrościć i zawsze się tego trzymam, ale jednak czasem się nie da...
nie chodzi oczywiście o samą pracę - bo szukał jej bardzo długo ... tylko o to, że bd mieszkał w krk (tj. większe miasto, my mieszkamy na wsi ok 100km od krk, co prawda na wsi która zachwyca każdego przyjezdnego ze względu na walory przyrodnicze no ale jednak na wsi...)... że bd miał dostęp do wszystkiego od ręki, krk jednak tętni życiem, że bd się rozwijał, że pozna wiele nowych ludzi, że ma możliwość z kaprysu wyjść do teatru, do opery, na siłownię, do mega zbioru bibliotecznego - bo bd miał to wszystko po po prostu za rogiem... bd miał nowe wyzwania, nowe mozliwości, nowe perspektywy ... a ja powiem szczerze, że poza posadą w szkolnej administracji nie mogę liczyć na wyzwania... ja wiem, że tj świetna praca bo jednak na miejscu i mam jak to powiedzieli 'jak u pana boga za piecem' i tj. racja... ale czasem chciałabym tak wiele zmienić w swoim zyciu, zeby nabrało większego rozpędu... a nie żeby przeleciało mi przez palce i ocknę się przed 70tką z głowa pełną planów ... ehhhhh.... zawsze mówiłam że muszę wyjechać z pl, albo chociaż do dużego miasta... i co? mieszkałam za granicą, mieszkałam w dużych aglomeracjach i wróciłam do domu... a teraz wszyscy wokół mnie wyjeżdżają do miejsc w których to ja miałam mieszkać! ... więc mnie to lekko 'drażni' że jak to się stało że ja najbardziej chciałam wyjechac i jednyna z wszystkich zostane na miejscu
... nie wiem jakoś tak depresyjnie mnie dziś zebrało ...

muszę coś zmienić w swoim życiu... może zrobię studia mgr i podyplomówkę i wreszcie uda mi się dorwać gdziekolwiek godziny 'wykładowcy/nauczyciela' choćby gdzieś w szkole wieczornej, prywatnej nie ważne ... ale przynajmniej robiłam bym coś co kocham... hmmmm... coś muszę zrobić bo wiem, że za chwilę bd cholernie żałować że nic nie zrobiłam

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2012-12-10 o 13:37
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 13:34   #1393
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś grudzien to czas dla mnie radości, ale i obaw, bo mam niemiłe wspomnienia sprzed roku....
:przytu l:

Cytat:

Ale miałam dziś krwotok z nosa!!!!
współczuję...

Cytat:
Mam pytanie po jakim czasie od pierwszych puknięć mogę poczuć pierwsze porządne kopniaki?
cały czas mam puknięcia. z kopa jeszcze chyba nie dostałam, choć cały brzuch mi tańczy. ale ja mam łożysko z przodu...
wydaje mi się to dość indywidualne

gratuluje oczka !

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
I jak w tym roku planujecie? Chyba z domu się ruszać nie będziesz kiedy naprawde powinnaś się oszczędzac? Mogłyby raz sie mamuśki zebrać i do Was przyjechać
zostajemy na bazie i zaprosiliśmy mamy i mojego brata (ojciec wyjeżdża za tydzień).
Ale... zero konkretnej deklaracji moją matkę, aż wyrywa, ale nie chce krępować "teściowej"... w końcu nie wiem jak będzie. chyba mocno kameralnie - tylko my dwoje

Cytat:
moderna - nooo ba AUTOBUSEM,
jesteś hard corem
a choinka monstrualna
a Ty jaka już ciążowa. zmieniamy się lachonki. z dnia na dzień

Cytat:
Spędziliśmy go z mężem bardzo bardzo przyjemnie
super.. aż się ciepło mi w okolicach serca zrobiło. no i gratuluję wizyty!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 13:39   #1394
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje nowych tygodni! u mnie się zaczyna 30ty od następnego poniedziałku wielkie odliczanie 10...9...8........no i P coraz bliżej:P
no no już lada tydzień i bach
ciekawe która pójdzie na pierwszy ogień w mojej opinii pierwsze 3 to właśnie Ty, Ja i Strippi

Cytat:
Cześć mamuśki
Witam się w 21 tc

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a jeżeli chodzi o stroje to planuje zakup takiej koszulki sexi ale droga tez jest wiec nie wiem kiedy kupie http://www.biustonoszedokarmienia.pl...ma-Letizia.php
seksi
Cytat:
ja bylam dzis u poloznej, w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam, tylko plus taki ze serduszka poslcuhalam

za serduszko
fajna choinka mam chyba identycznie duża tylko że na regale z książkami więc nie wyglada tak nisko
Cytat:
A dziś rano byłam na wizycie u gina i endokrynologa, u gina wszystko pięknie, wyniki idealne, mam skierowanie na glukozę za 4 tyg.

jestem i ja.
no i laryngologicznie wszystko ok, tylko jeszcze czekac musze na wyniki rozmazu z nosa, ale jak nie mam kataru to raczej nic nie wyjdzie.
tak więc ja już nie wiem może taka moja natura i tyle...

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 13:39   #1395
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
... tylko o to, że bd mieszkał w krk
aż mi się głupio zrobiło że nie korzystam....:torb a:

a o jakich konkretnie studiach myślisz?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 13:50   #1396
bmma
Zadomowienie

Witam w poniedziałek
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
W takim razie kupuję 61zł już z przesyłką.
dobra decyzja

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 13:51   #1397
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnie nie za wielka..Moze miała z metr..(tyle, co ja w obwodzie )
eee to takiej małej nie chcę ! :P

Cytat:
no no już lada tydzień i bach
ciekawe która pójdzie na pierwszy ogień w mojej opinii pierwsze 3 to właśnie Ty, Ja i Strippi
Też tak sądzę :P
Stary 2012-12-10, 13:56   #1398
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
aż mi się głupio zrobiło że nie korzystam....:torb a:

a o jakich konkretnie studiach myślisz?!
aaaaaa... bo kurde jak się ma cos pod nosem to się nigdy nie korzysta ...
mam skończone zarządzanie projektami - kierunek świetny ale co z tego ... myslałam o administracji publicznej w sumie to co teraz robię tylko w teorii ... ale po tym jest kilka przedmiotów zawodowych których mogłabym uczyć ... ehhhh..., sama nie wiem ...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 13:56   #1399
Dragusia88
Zakorzenienie

a miałam się jeszcze zapytać bo na styczniówkach już rozmawiają o stopniu dojrzałości łożyska, od kiedy to ginek sprawdza? chyba są 4 stopnie i niby od 3 do porodu ok 2 tyg. wiecie coś o tym?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 13:58   #1400
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

myaja wiem że marne pocieszenie, ale za 3500 brutto to raczej i tak jakoś szczególnie nie poszaleje, chyba że z kimś jeszcze będzie prowadził gospodarstwo domowe. Samo wynajęcie mieszkania to pewnie jakieś 1500, dojazdy do pracy i do Was do domu, żarcie, ciuch raz na jakiś czas, plus jakieś oszczędności, a tu karnet do dobrej siłowni koło 150 wzwyż, bilet na dobre msc do opery 100 zł a samemu się raczej nie idzie, że o tym że trzeba kupić kilka msc wcześniej nie wspomnę... inne koncerty też swoje kosztują, fakt bibliotek sporo. A gdzie wakacje, utrzymanie auta jeśli ma, odkładanie na jakieś własne lokum czy jego wyposażenie, no raczej ciężko to widzę, nie raz mieszkać poza większym miastem jak się ma po kimś mieszkanie, jest lepiej, 3,5 czy 4,5 tam czy tu, to zupełnie inna sprawa.
Stary 2012-12-10, 13:59   #1401
Natalia17011995
Raczkowanie

Witam was Dzisiaj miałam wcześniej wstać, bo śpie stanowczo za długo, a potem w nocy nie mogę spać i nastawiłam sobie budzik na 10:00 i po chwili znowu zasnęłam i wstałam o 12:30 .. Aż wstyd się przyznać :/ Wczoraj pakowałam już z nudów prezenty na święta i tak siedze w domu i się nudze Musze sobie znaleść jakieś zajęcie do roboty Ostatnio skończyłam czytać książke 3096 dni, bardzo fajna, o austraczce, która została porwana mając 10 lat w roku 1998 i przez 3096 dni zamknięta w piwnicy i nękana psychicznie i fizycznie przez porywacza, aż w roku 2006 wkońcu uciekła Historia na faktach, a takie są najlepsze Ostatnio też ułożyłam 1000 puzzli z 3 kotkami Mały od wczoraj tak szaleje, że czuje go conajmniej 50razy na dzień My z moim chłopakiem jedziemy na swięta do Polski i mamy ciężki orzech do zgryzienia 3 wigilie musimy odwiedzić U mojej babci ( gdzie bedzie cała rodzina, moja mama itd) Nie wiem jak my się pomieścimy około 20 osob, jak nie więcej Do mojego dziadka(gdzie bedzie mój tata itd) I jeszcze do jego rodziców Troche prezentów się nazbiera Nie mogę się już doczekać Kocham takie rodzinne wigilie A zwłaszcza taką jak jest u mojej babci
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 13:59   #1402
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie Laseczki

Ale miałam dziś krwotok z nosa!!!! Byłam w Lidlu po zakupy o 8 i myślałam, że mam normalnie katar. Podchodzę do kasy i patrze całe ręce w krwi! na szczęście miałam husteczki i zdążyłam wydmuchać nos - coś okropnego! Za jakieś 20 minut gdy byłam na dworze zaczęło mi lecieć ciurkiem na śnieg! Nigdy w życiu mi krew z nosa nie leciała! czuje się jakbym wypiła szklankę krwi! ----------------------------
Ja ostatnio mam przy myciu zębów, krwotok z dziąseł

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 14:01   #1403
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

W sensie, marzenia są piękne - ale wd mnie przy takich zarobkach, w Krakowie, to i tak można z tego życia miejskiego korzystać w baaardzo ograniczonym zakresie zwłaszcza, że na co lepsze wydarzenia w stylu opera rara etc bilety kosztują po kilkaset złotych, nie mówiąc o naprawdę dobrch restauracjach czy innych. Myślę, że wychodzi na to samo jakby tu nie mieszkać i po prostu dojeżdżać raz na czas na koncert czy coś.
Stary 2012-12-10, 14:08   #1404
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
u nas po weekendzie - ciężko ...
mieliśmy imprezę urodzinową - 3w1 - tj urodziny moje, męża i szwagra - bo odpowiednio mamy je 3.12, 3.12 i 4.12
biesiada do 5tej nad ranem, jak wytrzymałam do 3ciej tusz do rzęs straciłam już po godzinie - popłakałam się ze śmiechu jezu niektórzy ludzie mają niesamowita głowę do rozbawienia towarzystwa, a kawałami sypią z rękawa
oczywiście wszyscy doszli do wniosku, że w ogóle to wyglądam na max 4msc jak zaczęłam tłumaczyć, że d końca grudnia skończymy 6sty miesiąc to mnie wyśmiali ehhhh... no w sumie to chyba dobrze i usłyszałam wiele komplementów że wyglądam wręcz (cytuję) kwitnąco nie ukrywam, że podniosło mi samoocenę a mąż chodził dumny jak paw, oczywiście tym samym został przekonany że kolejne dziecię już praktycznie w drodze - wariat

poza tym - śniegu mamy w pas i ponoć ma sypać hahaha! boska piękna biała śliczna polska zima!!!

dostaliśmy od szwagierki troszkę ciuszków - hmmm... 3 kartony z ikei - i to jest tylko połowa drugie tyle idzie z usa... fakt sa to ciuszki od 0msc do ok 3/4 lat ale gdzie my to schowamy - nie mam pojęcia ... chyba teraz posegreguję a potem sukcesywnie bd wyciągać z kartonów które zaaklimatyzuję na strychu - bo jak inaczej ... czapeczki, kaftaniki, buciki, sukienki, body, spódniczki, dresy itd itd - wszystko ... ależ bd stroić naszą Małą

szwagier dziś pojechał pierwszy dzień do pracy... praca w IT w krk... 3500zł brutto po msc o ile wszystko bd ok 4500 + premia... ehhhh... tak powiem szczerze, że troszkę jestem zazdrosna ... teraz się czerwienię ze wstydu... bo zawsze mi powtarzano że trzeba cieszyć się z tego co się ma a nie zazdrościć i zawsze się tego trzymam, ale jednak czasem się nie da...
nie chodzi oczywiście o samą pracę - bo szukał jej bardzo długo ... tylko o to, że bd mieszkał w krk (tj. większe miasto, my mieszkamy na wsi ok 100km od krk, co prawda na wsi która zachwyca każdego przyjezdnego ze względu na walory przyrodnicze no ale jednak na wsi...)... że bd miał dostęp do wszystkiego od ręki, krk jednak tętni życiem, że bd się rozwijał, że pozna wiele nowych ludzi, że ma możliwość z kaprysu wyjść do teatru, do opery, na siłownię, do mega zbioru bibliotecznego - bo bd miał to wszystko po po prostu za rogiem... bd miał nowe wyzwania, nowe mozliwości, nowe perspektywy ... a ja powiem szczerze, że poza posadą w szkolnej administracji nie mogę liczyć na wyzwania... ja wiem, że tj świetna praca bo jednak na miejscu i mam jak to powiedzieli 'jak u pana boga za piecem' i tj. racja... ale czasem chciałabym tak wiele zmienić w swoim zyciu, zeby nabrało większego rozpędu... a nie żeby przeleciało mi przez palce i ocknę się przed 70tką z głowa pełną planów ... ehhhhh.... zawsze mówiłam że muszę wyjechać z pl, albo chociaż do dużego miasta... i co? mieszkałam za granicą, mieszkałam w dużych aglomeracjach i wróciłam do domu... a teraz wszyscy wokół mnie wyjeżdżają do miejsc w których to ja miałam mieszkać! ... więc mnie to lekko 'drażni' że jak to się stało że ja najbardziej chciałam wyjechac i jednyna z wszystkich zostane na miejscu
... nie wiem jakoś tak depresyjnie mnie dziś zebrało ...

muszę coś zmienić w swoim życiu... może zrobię studia mgr i podyplomówkę i wreszcie uda mi się dorwać gdziekolwiek godziny 'wykładowcy/nauczyciela' choćby gdzieś w szkole wieczornej, prywatnej nie ważne ... ale przynajmniej robiłam bym coś co kocham... hmmmm... coś muszę zrobić bo wiem, że za chwilę bd cholernie żałować że nic nie zrobiłam
życzę mu jak najlepiej ale prawda jest taka że nie zawsze to tak różowo wygląda. ja mam studia ba nawet od niedawna dr ale wybrałam chyba źle bo niedochodowo i co z tego że kiedyś robiłam to co kocham? jak o takich pieniądzach to ja nawet marzyć nie mam co.. maż w budownictwie? kryzys?
także czasem duże miasto nie ma nic do rzeczy.

Ale życzę wytrwałości w dążeniu do marzeń.

ja dziś siadłam i zastanawiam sie co dalej. i nie wiem.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 14:10   #1405
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

wiesz strippi mialo byc autem, ale kolega dzis jednak nie mogl, a juz mialysmy rzeczy naszykowane wiec busa i siuuup. ale lepiej to niz aga 3 lata temu rowerem sie przeprowadzala
rowerem haha
już to sobie wyobraziłam

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

ładnie, samolocik już wisi a co to jest ta zielona skrzyneczka z jakimś dekoderem ? bardzo mnie to zafrapowało .
zielone to półka w rogu pokoju, na miśka albo coś, potem dokupię jeszcze 2 i powyżej przywiercimy, by były w rogu takie 3 półki a to czarne to mój modem do komputera, bo kompa mam u Michałka na razie, bo ruter nie zrobiony, ale już kupiony więc jak remont skończymy to się doczekam rutera a na półeczce stanie jakaś zabawka

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze lepiej zrobiłam syrop z czosnku i cytryny(któraś polecała), syrop z cebuli do tego inhalacje majerankiem i wczoraj tak te 3 rzeczy na zmiane

a pokoik super

dziękuję
i super, że lepiej moja Jula też lepiej, dałam jej syrop co mamy jeszcze od lekarza i przeszło jej, super jest ten syrop.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Niemowlaczków super ale te pierwsze ciążowe zdjęcia mi się kompletnie nie podobają dopiero te z dzieckiem na końcu.

Ci faceci przecież to będzie fajna pamiątka na całe życie.
Co prawda ja nie chce sesji ciążowej, jakoś mnie nie ciągnie... ale za to noworodkową na 100% i z mężem o tym w sumie jeszcze nie rozmawiałam

Gondola super wygląda, co prawda ten kosz na zakupy nie w moim guście ale wygląda fajnie.

Super i sufit mi się bardzo spodobał
co do tej ciążowej, to ja nie będę chciała takiej z aktami itd, tylko głównie same z brzuszkiem, np owinięte wstążeczką, z Julcią tulącą
Nie jestem taka modelka jak te ciężarne i nie chcę fotografować całego swojego ciała.

a co do męża, to oni czasami naprawdę nie myślą tak jak kobiety, może dlatego że to my jesteśmy takie sentymentalne

co do wózka, to kosz na zakupy specjalnie taki jest, by podkreślał wózek który jest w takim "starym stylu" a kiedyś tylko takie kosze były
gondola super, bo biały materiał to skóra, do tego długa, bo 80cm.

Powiem Ci, że byłam sceptyczna do sufitu i chciałam zdjąć te drewniane bele, ale po pomalowaniu świetnie się prezentuje

Cytat:
Strippi za pokoik.
dzięki kochana

trzymam

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

za pomalowane ściany! fajna lampka - samolot
udało mi się lampkę wylicytować w stanie idealnym od babki na allegro

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Aha, chwaliłyście się swoimi pupilami, to ja też się pochwalę jednym z moich kotów w zimowej scenerii
boski, ślicznie malowany

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
wicze ze remont cała para jestem ciekawa efektu koncowego u mnie maz ostatnio stwierdził ze koncik dla malucha chce zrobic po urodzeniu a na poczatku niech spi w wózku ja nie jestem do tego do konca przekonana.....
to musisz powiedzieć, że dziecko musi spać na materacu kokos-gryka, a wózek nie ma takiego.
Stary 2012-12-10, 14:18   #1406
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
a miałam się jeszcze zapytać bo na styczniówkach już rozmawiają o stopniu dojrzałości łożyska, od kiedy to ginek sprawdza? chyba są 4 stopnie i niby od 3 do porodu ok 2 tyg. wiecie coś o tym?
U mnie w 24 tygodniu napisane jest, ze stopien dojrzałosci łozyska I, połózone z tyłu macicy, bez zagrozenia przodowania...Ale co to znaczy nie wiem, bo miałam tylko jedno takie dokładne badanie połókowe, na pozostałych moja ginka tylko mierzy nogi, brzuch i glowe itp. I zastanawiam się, czy jej pokazywac to usg polowkowe z opisem z innej przychodni od innego lekarza czy sie w ogole nie przyznawac....JAk myslicice?
\
Pozdawiam znad pączka z herbata malina-zurawina
Stary 2012-12-10, 14:25   #1407
Natalia17011995
Raczkowanie

Zastanawiam się czy jest taka polska strona taką jak ty masz ustawioną w podpisie Strippi www.babystrology.com ? Znacie taką? Też chciałabym sobie takie coś ustawić i bym mogła patrzeć ile dni do porodu itd, ale nie moge w google znaleść.
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 14:35   #1408
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Ja ostatnio mam przy myciu zębów, krwotok z dziąseł
polecam płyn do płukania colgate zdrowe dziąsła bez alkoholu. mnie baaardzo pomógł
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 14:45   #1409
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
polecam płyn do płukania colgate zdrowe dziąsła bez alkoholu. mnie baaardzo pomógł
Też go mam i nawet jest na niego promocja w Rossmanie z 14,99 na 8,99
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 14:48   #1410
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

nadrobiłam kolejną stronę, poodpisywałam wam i wszystko mi się skasowało .....

zrobiłam sobie wczoraj artystyczną fotkę brzuszka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości