|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
Jednak nie myję dziś tego okna
nie chce mi się lenia mam strasznego. To chyba przez to, że dziś poniedziałek ![]() Co do bólu piersi. Mnie też bolały na samym początku (jeszcze zanim się o ciąży dowiedziałam), ale mnie zawsze co miesiąc przed @ bolały więc jestem przyzwyczajona. Ale już nie bolą od kilku tygodniu, a ból też nie był jakoś specjalnie bardzo duży (większy bywał przed okresem). Jedynie mnie piersi swędzą, ale to też już jakoś tak mniej jakby. |
|
|
|
#3093 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabianie część I
![]() Cytat:
Wszystko gryzę^^ Cytat:
Teoretycznie to powinno być oczywiste, że witaminy dla kobiet w ciąży są bezpieczne dla kobiet w ciąży... ale ... zawsze to ale ![]() Cytat:
Przynajmniej z teorią bo praktyka po tym to już bez większego znaczenia[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38060929]Zgadzam się z tym. Moja mama od razu mi zapowiedziała, że mi umyje okna na święta. W sobotę przyjeżdża. (ja się tam po cichu cieszę, bo moja mama jest perfekcjonistką, ja mam zawsze smugi, a jak ona umyje okna, to aż błyszczą )W każdym razie mycie okien to jeden ze sposobów na przyspieszenie porodu.[/QUOTE] Ja nie mam problemu bo mam długie firanki- okien nie widać z wewnątrz Cytat:
O myciu okien nic nie wspominała ale odnośnie wieszania firanek stwierdziła, że nie ma nic złego w podnoszeniu rąk do góry i wieszaniu firanek, problem polega właśnie na tym, że jak kobieta ma duży brzuch to zmienia się jej środek ciężkości i ma problem z utrzymaniem równowagi, więc łatwiej wtedy spaść z krzesła lub drabiny A to mycie okien jako sposób wywołania porodu to może chodzi o wysiłek- jednak się trzeba namęczyć i nagimnastykować... Ja i tak nie mam zamiaru teraz myć ![]() Cytat:
![]() Ja miałam pierwsze podejście do prenatalnych w 11t 3d... i Małe po prostu było boskie! ![]() Cytat:
A wózek wizualnie bardzo mi się podoba! i w moim guście ![]() Ale myślmy ostatnio rozmawiali o kolorach i nie chcemy brać ciemnego, bo jak będa 30-sto stopniowe upały to Małe się tam przypiecze
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny smarujecie się jakimiś kremami na rozstępy, jakieś opinie i porady poproszę
Kiedyś moja bratowa gadała, że oliwą, inna że oliwką dla dzieci, gdzieś czytałam o specjalnych kosmetykach ile ludzi tyle opinii, ale świeże są najlepsze
|
|
|
|
#3095 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wielkie gratulacje ![]() Cytat:
Tak się niesie.. a mąż zamiast najpierw zdjąć buty to najpierw łazi po całym domu odkłada swoje rzeczy i dopiero zajmuje się butami..a Ty Babo od rana po nim sprzątaj![]() Chyba go skrzyczę, jak dziś wróci A jeszcze jak dołączą wszystkie sierpnióweczki to pójdzie 2x szybciej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A u mnie doopa... przeszłam pieszo pół Krakowa i oczywiście nie znalazłam tego czego szukałam ;/ Może już przestali produkować ten zapach albo ja nie wiem... w każdym bądź razie z prezentu nici... ja się wymarzłam, bo pogoda nie zachęca do spacerów i zostawiłam czapkę w tramwaju za gapiostwo trzeba płacić ![]() za to przyszedł esemes z empiku, że książka już do odbioru, ale chyba dopiero jutro pojadę bo dziś mi świąteczny nastrój wyparował
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
mamuśki, tak pędzicie, że czytam pół godziny strony, których nie zdążyłam odwiedzić i cokolwiek napisać
oby porody przebiegały w takim tempie na topie sprzątanie - ja na szczęście okna umyłam z pomocą tżta, reszte jakoś sama ogarnę. Mamy ten komfort, że wigilię i święta spędzamy w rodzinnej miejscowości - jakieś 100 km od naszego mieszkanka, więc sprzątam dla własnego komfortu psychicznego i nie musi być na błysk. W ogóle to uwielbiam sprzątać, bardzo się wtedy odprężam ale zauważyłam, że w ciąży mam mega lenia odliczam dni do usg we wtorek za tydzień, nie doczekam chcę się upewnić, że wszystko gra, bo martwi mnie ten kłujący ból z prawej strony brzucha... ![]() witam wszystkie nowe mamusie vretka - mieszkamy w tym samym mieście |
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie ostatnio kupiłam Bielende Sexy Mama Balsam nawilżający, ale na nim pisze, żeby stosować od 4 miesiąca. Oliwka dla dzieci też podobno dobra. Ogólnie chyba wszystko co dobrze nawilża skórę będzie dobre.
|
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam zdanie takie -ciaza ti nie choroba mozna robic wszystko ale z umiarem - moja mama w 8mym miesiacu ciazy okna myla, kiedys babki w polu pracowaly w zaawansowanej ciazy i co rodzily zdrowe dzieci a teraz kobiety unikaja wszystkiego i dzieci sa chorowite - taka prawda .. wiec ja cwicze leciutko zeby przygotowac cialo .. rozciagam sie .. robie porzadki .. jezeli ciaza nie jest zagrozona to moja ginekolozka stwierdzila ze mam zachowywac sie normalnie ale z umiarem
czyli umyc jedno okno - przerwa i tak dalej ale dla kazdej to indywidualna decyzja ..
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz tak piszecie o myciu okien, ja w poprzedniej ciazy na poczatku mylam, no i po 2 tyg poronienie... nie wiem czy to bylo glowwna przyczyna, ale nie oszczedzalam sie bo stwierdzilam, ze ciaza to nie choroba wiec co? teraz mam zakaz jakiegokolwiek wysilku fizycznego bo moge poronic
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
![]() Ja już wrócona z Krakowa o 19:20 mam usg, więc trzymajcie mocno kciuki i mam nadzieję, że będziemy wznosić toasty! ![]() Piersze usg z Mężem, ciekawe jak on zareaguje. Wg OM mam 7 tydzień=5 dni, ale wg całej reszty to jakiś 6 pewnie... zobaczymy co nam wyjdzie na badaniu. Nie mogę się doczekać ![]() Trochę się ogrzeję i idę do wanny się ogarnąć, bo trzeba wyjściowo wyglądać na fotelu
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Vretka Sammi jesteście z Łodzi? Ja z okolic, ale o lekarzach możemy pogadać do kogo chodzicie?
Nie pamiętam, która z was ale któraś podawała tu przepis na pizzę. Dziś zrobiłam, jest pyszna DZIĘKUJĘ ![]() Cały czas mi niedobrze. Mąż już z politowaniem na mnie patrzy, ale ja ledwo funkcjonuję. Nawet prania nie mam siły rozwiesić.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2012-12-10 o 16:12 |
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
o rety
jakoś jestem zakręcona, bo 7 to był chyba 2 tygodnie temu ![]() Ale ten czas ucieka, że sama nie mogę policzyć normalnie
|
|
|
|
#3103 |
|
Raczkowanie
|
wiem co czujesz
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
A jak was swędzi brzuch czy piersi to smarujcie bo rosną. Mnie ostatnio skóra brzucha swędzi i się wściekam, bo tak naprawdę dużo za wcześnie mnie swędzi.
Też mam problem z tygodniami. Niby na usg wyszło 4 t.c. czyli teraz zaczynam 6 tydz. W pt mam wizytę to się okaże co i jak. Oby było wszystko dobrze.
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
Ciąża to nie choroba, prawda ALE to również inny stan organizmu, nigdy nie da się przewidzieć jak się zachowa.
Moje założenie - nie lenić się przesadnie ale być egoistką, to jest czas dla mnie i mojego maluszka teraz wolno mi nią być, a że mąż jeszcze w koło mnie lata, to w to mi graj hehe ![]() zwłaszcza, że do tej pory pracowałam jak na dwóch etatach ![]() dzisiaj kupujemy np tv 37 cali, żebym sobie mogła pooglądać tv na kanapie na wypasie Jeśli chodzi o kremy - mi koleżanka poleciła Clarens czy Clarins na rozstępy z Douglasa, ale jest raczej drogi choć wydajny. Narazie postawię na oliwkę, poźniej jakieś silniejsze uderzenie |
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Spać
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co używam oliwki dziecięcej, a w poprzedniej ciąży używałam jeszcze Perfacta Mama. Rozstępy pojawiły mi się dopiero po porodzie, jak dostałam po 2 tyg nawał pokarmu. Zniknęły po użyciu Mustelli.
|
#3109 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ma coś w siatce, to pierwsze co, to włazi do kuchni i zostawia siatkę, a ja dostaję gorączki. Cytat:
Ja poprzednią ciążę straciłam w 30 tygodniu i dość się naoglądałam i naczytałam od tamtego czasu bardzo smutnych historii. Dlatego teraz wolę dmuchać na zimne. A argument, że kiedyś kobiety.... już zupełnie do mnie nie przemawia - kiedyś zęby wyrywano bez znieczulenia i też ludzie żyli. Moja mama też chodziła do pracy do końca ciąży i urodziła dwójkę zdrowych dzieci, ale teraz jak najbardziej mnie w moim "lenistwie", które jest tak naprawdę wymuszone wspiera. Przepraszam, ja po prostu bardzo alergicznie reaguję na słowa: ciąża to nie choroba. Ja na 90% kupuję Roana Maritę, a mój zakup będzie podyktowany po 1. czterema równymi pompowanymi kołami, po 2. cudną amortyzacją, a po 3. właśnie - bardzo dużą gondolą, jeśli nie największą, to jedną z największych na rynku. I masz rację, nasze wakacyjne dzieciaczki będę w gondoli jeździć jesienią, a wtedy trzeba je będzie trochę jednak opatulić. |
||
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty masz lekarza w Łodzi czy gdzieś indziej ? dobranoc ![]() ![]() ja nie jestem w temacie narazie, więc nie pomogę ale chętnie poczytam ![]() Co do kremów jeszcze - właśnie ja wiele dobrego o tej Mustelli słyszałam, też muszę poczytać Aha, jeszcze miałam zapytać, czy macie jakieś problemy z pęcherzem, bo ja od samego początku piję wodę mineralną z sokiem z cytryny i łykam żuravit - zalecenie gin, powoli zaczyna działać ale jak mnie przewieje to znowu czuję, że coś nie tak. W tym tygodniu robię posiew z moczu..
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38065199]
Ja na 90% kupuję Roana Maritę, a mój zakup będzie podyktowany po 1. czterema równymi pompowanymi kołami, po 2. cudną amortyzacją, a po 3. właśnie - bardzo dużą gondolą, jeśli nie największą, to jedną z największych na rynku. I masz rację, nasze wakacyjne dzieciaczki będę w gondoli jeździć jesienią, a wtedy trzeba je będzie trochę jednak opatulić.[/QUOTE] slyszalam wlasnie ze ma jedna z najwiekszych gondoli, mi tez chodzi o to zeby byl ciekawy design jak to kobieta ;D marze o granatowym jak juz wspominalam
|
|
|
|
#3112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym chciała jakiś jasno-szary, najlepiej w kratkę. Tyle, że mnie wózek będą prawie na pewno kupować rodzice i siostra (będzie pewnie chrzestną mojego dziecka, a rodzice mi to już obiecali dawno), więc tak szczerze mówiąc zostawię im otwartą kwestię wyboru koloru. Powiem tylko, że szary. Ale tak poza tym, to ja się w to nie będę w ogóle mieszać, bo ja do wyprawki nie bardzo się garnę. A jeśli chodzi o design Roana, to mnie się bardzo podoba, jest taki klasyczny, bez udziwnień, wózek wydaje się być solidny. Jeździłam już nim troszkę w sklepie i naprawdę buja się jak auto na resorach ![]() I jest jeszcze ta wersja Marita Prestige, ale te białe kółka to nie na moje nerwy i nasze ulice
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-10 o 16:59 |
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38065199]
Widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja poprzednią ciążę straciłam w 30 tygodniu i dość się naoglądałam i naczytałam od tamtego czasu bardzo smutnych historii. Dlatego teraz wolę dmuchać na zimne. A argument, że kiedyś kobiety.... już zupełnie do mnie nie przemawia - kiedyś zęby wyrywano bez znieczulenia i też ludzie żyli. Moja mama też chodziła do pracy do końca ciąży i urodziła dwójkę zdrowych dzieci, ale teraz jak najbardziej mnie w moim "lenistwie", które jest tak naprawdę wymuszone wspiera. Przepraszam, ja po prostu bardzo alergicznie reaguję na słowa: ciąża to nie choroba. Ja na 90% kupuję Roana Maritę, a mój zakup będzie podyktowany po 1. czterema równymi pompowanymi kołami, po 2. cudną amortyzacją, a po 3. właśnie - bardzo dużą gondolą, jeśli nie największą, to jedną z największych na rynku. I masz rację, nasze wakacyjne dzieciaczki będę w gondoli jeździć jesienią, a wtedy trzeba je będzie trochę jednak opatulić.[/QUOTE] No to sie z Toba zgadzam i co do ciązy i co do wózka....moja koleżanka ma taki wózek i jest super.... Tani, solidny i ma piekne kolory..... ![]() Dziewczyny to w jakim tepie mój brzuch rosnie zaczeło mnie przerażać....jestem mega chudzinka, ale żeby aż tak....zaraz wszyscy sie domyślą....
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nadzieje, że wózki, foteliki i ubranka dostane od moich bratowych, ilość rzeczy zależy oczywiście od płci, w rodzinie jest tendencja do dziewczynek
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie jesli chodzi o wozek to tylko ja chce wybierac no i moj tz, bo dla mnie to chyba jeden z najwazniejszych zakupow dot dziecka
co do ubranek to mam kuzynke, ktora ma corke wiec zalezy co my bedziemy miec a tak to u mnie nie ma dzieci w rodzinie wiec sama bede kupowac, no chyba ze moi rodzice cosik kupia ![]() co do wozka to wlasnie ostatnio zaczelam myslec o wymiarach gondoli bo to jednak wazne, chcialabym jak najdluzej jezdzic bo wiadomo to takie slodkie no ale wiecznosc jezdzic nie mozna, podobno dziecko jak zaczyna siadac juz protestuje i nie chce lezec w czasie spaceru bo nic nie widzi, ale tez szybko zasypia i wtedy lepiej polozyc je
|
|
|
|
#3117 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie
ja bede wszystko konsultowac z lekarzem i uwazac na siebie, dbac wiem ze roznie moze byc .. ale trzeba myslec pozytywnie bo inaczej bym zwariowala .. to ze teraz czuje sie swietnie nie znaczy ze za 2 tygodnie nie ulegnie diametrialnej zmianie
|
#3118 | |
|
Konto usunięte
|
To w Roanie można trochę podnieść materacyk, jest pod spodem taka podkładka
A poza tym to wózek 2w1 - gondola+spacerówka. Ale nikogo nie namawiam na ten wózek, bo jest on bardzo ciężki. Ja mimo to się pewnie zdecyduję ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
A zgagę też mam, codziennie, niezależnie od pory dnia. Okropna przypadłość :/ |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Tak roan jest ciężki...mi to akurat nie przeszkadza bo mieszkamy w domku wiec zupełnie o tym nie myśle
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Ruszam do gina... Będzie chwila prawdy. Z jednej strony mnie skręca, a z drugiej mam jakieś obawy, czy na pewno wszystko będzie w porządku...
Zamelduję się po
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

nie chce mi się
lenia mam strasznego. To chyba przez to, że dziś poniedziałek

Jak ma coś w siatce, to pierwsze co, to włazi do kuchni i zostawia siatkę, a ja dostaję gorączki.