|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
|
|
#3062 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Widziałam boskie fotki Fajnie, ze tyle imprez świątecznych przed Wami. Poczujecie 100%-owo klimat Świat ![]() Cytat:
Ja używam kozie mleko, ale pewnie dla Ciebie będzie za słabe. A może pochodziłabys na jakieś zabiegi na dłonie do kosmetyczki, żeby ręce do normalności wróciły? Może polecić Ci jakiś zabieg gabinetowy na ręce od mojej Mamy? Są różne zestawy do kupienia przez internet z hurtowni.
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Nie nadrobiłam Was, sorki, ale mam taki sajgon w domu że szok. Jutro z rana jedziemy z Alanem do lekarza, bo dzis juz nie było naszej Pani Doktor. Młodemu albo oderwał sie napletek i powstała ranka, albo zrobiło Mu się jakieś zapalenie pod napletkiem. Kilka dni temu napchał sobie pod napletek papieru toaletowego, mnie nie było, babcia sie Nim zajęła i albo Mu dokłądnie tego nie wyczyściła i coś zostało i zrobiło sie zapalenie, albo od tego tarmoszenia oderwał sobie. Niewiem, ale płacze od rana że Go bardzo boli. Myslałam że trochę zmyśla bo rano nic nie widziałam, ale po południu jak porządnie odsunęłam napletek to zobaczyłam rankę. Nie bardzo mogę cokolwiek zobaczyć bo Mały wije sie i krzyczy że Go boli. Na siłę jakos polałam to Rywanolem i może jako dotrwamy do rana. Oby to nie było nic powaznego.
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
A który konkretnie polecasz? Tak z ciekawości, bo domyślam się, że jest drogi
![]() Cytat:
![]() Tak, napisz U mnie problemem jest niska temperatura, bo co roku to samo ![]() Cytat:
Aga, a Alan nie miał odklejonego napletka do końca, czy miał Jak masz Octenisept, to mu psiknij, jak zaśnie. , trzymajcie się
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy na mikołajkach w polskim klubie, dzieci po prezenty od Mikołaja było ponad 200. Też było malowanie twarzy, robienie ozdób na choinkę, kiermasz... Było bardzo dużo naszych znajomych
Mariczka była ubrana w sukienkę mówiła że jest princessa![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie mam naprawionej niestety jeszcze, tylko skopiowałam sobie spacje i ją wklejam. zanim oddam laptopa do serwisu muszę poprzegrywać i pokasować moje osobiste rzeczy, zapamiętane hasła itp. nie lubię jak ktoś obcy grzebie w moim sprzęcie ale nie mam wyboru. a gdyby nie moja alergia to czuła bym się idealnie,a tak co kilka dni muszę brać tabletkę bo mam pokrzywkę i puchnę.nie wiem od czego. mam potworne wyrzuty sumienia,ale bez tabletek to bym pewnie na pogotowiu lądowała co raz.jutro mam usg i jakoś boję sie cholernie. a pierniczki upiekliśmy w sobotę,dobrze że mąż mi pomagał bo bym nie wyrobiła,tak szybko się piekły nie nadążalismy z wycinaniem. oliwka trochę powycinała i jej się znudziło. wczoraj część z nich polukrowałam a część zostanie bez ozdób. każdemu bardzo smakowały,sporo wyrastały przez co trochę straciły kształt,a wałkowaliśmy najcieniej jak się dało. ale tak czy siak pyszne są widziałam zdjęcia Antosia,świetnie wyglądał jako pirat,nie poznałam go w pierwszej chwili.zapomniałam już,że dawno nie ma loczków
|
|
|
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam octeniseptu, ale dzwoniłam do P .Doktor i kazała zrobić okład z Rywanolu. Tylko że przez tel to wiadomo, nie postawi diagnozy. Niewiem czy to coś pomaga. Alan wogóle nie pozwala sie dotknąć a o okładzie mogę zapomnieć, więc wlałam Rywanol do kieliszka i maczam tego siusiaka. Właśnie dziadek trzymał Mu ręce, babcia nogi a ja szybko Mu umoczyłam, ale Młody drze sie niemiłosiernie. Napadu już dostał a mi sie chce płakać bo jak tak mam sie nad Nim znęcać ?
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za wszystkie mile slowa
![]() Cytat:
![]() ja ci nie pomoge, bo problemow z dlonmi nie mam wcale, wiec i rozeznania w silnych kremach tez nie. Cytat:
![]() tez robilam dzisija mufinki czekoladowe, niedawno ciasto piernikowe z polewa czekoladowa i ozdobilam sniegowymi gwiazdkami ![]() Agga , moge sobie tylko wyobrazic. nie wiem, czy bym wytrzymala do rana z krzyczacym dzieckiem , pewnie wybralabym sie do obojetnie jakiego dobrego lekarza. Mam nadzieje, ze rivanol chociaz troche pomoze Wojtusiu, trzymam kciuki za usg. Nie martw sie tymi tabletkami, jak musisz to musisz i tyle Ciesze sie, ze pierniki dobre, bo robilam ciasto z tego samego przepisu i dobrze wiedziec, ze trzeba bardzo cienko rozwalkowac. Mam kilka blach, wiec na poczatek powycinam jak najwiecej. Dekorowac chce wszystkie, zobaczymy, jak mi to wyjdzie , bo talentu nie mam, ale ozdoby jakies pokupowalam, musze jeszcze kupic orzechy, migdaly itp. Wlasnie testowalam nowa polewe czekoladowa na ciasto, jesli bedzie dobra, to zrobie jeszcze te ciastka, ktore wklejalas, moze dodam troche orzechow do nich i na gore sprobuje cos powyczyniac z czekoladowa polewa.
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Trochę nam tego wyszło ponad programowo;d nie chciałam aż tyle. Zrobiłam 2 rodzaje następnym razem przez pół jak będz robić 2 rodzaje lol.
|
|
#3071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Mariola, gdzie masz zdjęcia? Na fejsie? Też chcę zobaczyć
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my najpierw rozwałkowaliśmy tak na 1cm i choinki straciły swój kształt.później wałkowaliśmy tak na 0,5cm. cieniej za bardzo się nie dało bo bakalie przeszkadzały,a i tak sporo wyrośnięte były.tzn wg mnie sporo, bo zawsze piekłam z tego drugiego przepisu co ci podawałam a one cieniutkie wychodziły,takie w sam raz na choinke,te bardziej prztypominają katarzynki,w smaku też.musisz wypróbować jaka grubość lepiej Ci pasuje.mam nadzieję że Ci posmakują ![]() a jak piekarnik porządnie się rozgrzał już to piekły się 6-7min (pierwsze 10 min) to moje dekorowane,tez moze nie są idealne, ale za to mam satysfakcję ze sama je zrobiłam. DSC04855.jpgDSC04857.jpg |
|
|
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny za wsparcie.
Mariolu na szczęscie nie płakał przez cały dzień, tylko takie zrywy co i raz miał. Narazie jest ok, nie płacze już, mówi że nie boli, ale mam wrazenie że siusiak jest spuchnięty. No i nie pozwala sie dotknąc. Zrobiłam Mu kąpiel w rumianku, właśnie sie pluska. Może to jeszcze Mu jakoś pomoże. Przepraszam ,że cały czas tylko o sobie gadam, ale jestem już dziś wyczerpana i na nic już nie mam siły. Młody wyjdzie z brodzika to ja lecę pod prysznic i lulu. Dobranoc. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- A Wojtusiu pierniczki pięknie wyglądają
|
#3074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Dziekuje za miłe powitanie. Miałam zacny zamiar zeby dzisiaj popisac ale cos mnie w kosciach lamie i glowa boli. Zimno mi... Kuba był rano u pediatry. Kaszle strasznie, dusi go co chwila. Jeszcze wielkich zmian nie ma ale juz kwalifikuje sie na antybiotyk. Dzisiaj dodatkowo gorączkował. Tak mi go szkoda. Jest bardzo dzielny, tylko apetyt całkiem stracił. Zmykam pod kołdrę. Dorranoc
|
|
#3076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jolu, na fejsie mam. Dzis juz nie wrzuce do albumu, bo mi internet co chwile zrywa i zdjec nie moge zaladowac. Moze jutro.
Cytat:
piekne pierniki ja pewnie takich ladnych nie zrobie, bo talentu brak ![]() ale sie postaram, aby jakies byly Cytat:
zycze ci spokojnej nocy i trzymam kciuki za wizyte ![]() Cytat:
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Dzirń dobry
![]() Po wczorajszym wieczorze stwierdzam poraz kolejny ludzie mają nawalone w głowach!! Lekko mówiąc;D Oczywiście wiadomo nie wszyscy, dzisiaj kolejna poranna przeprawa, przynajmniej już tak dzisiaj nie będzie mi się śpieszyło bo na zajęcia idę wieczorem. Marika się w nocy budziła więc ciężko widzę pobódkę.
|
#3078 |
|
BAN stały
|
heja moja przestala kaszlec w nocy, postawilismy nawilzacz i jest spokoj. Wczesniej nie wpadlam na to heh. Cassandra a co lekarz pow.ze antybiotyk przepisal?
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Agga przykra sprawa Mam nadzieję, że dzisiaj coś zaradzicie...![]() Cass Wojtusiu cudne te Twoje pierniczki *** Szukam jakichś ocieplanych spodni dla Zosi, takich nieprzemakalnych, ze ściągaczem na dole i jakoś nie mogę nic sensownego znaleźć (tez się obudziłam, nie ma co ).
|
#3080 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
nie wgłębiałam się w techniczne aspekty, wizualnie TA
Cytat:
![]() właśnie z tej hurtowni miałam tą wycenę... Cytat:
![]() u nas nic takiego nie ma :/ Cytat:
mam nadzieję ze to nic poważnego ![]() Cytat:
Cytat:
tzn mam ale takie schodzone po kuzynce, na dwór wkoło domu ujdą ale nie dalej :/ Wojtusiu ![]() a pierniczki suuuuper ![]() *** pęka mi głowa...
|
|
#3081 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świecą,mrugają więc chyba ok ![]() Tego koncentratu używam,jako takiego zastrzyku witamin i widzę,że dwa razy w tygodniu wystarcza Kiedyś miałam mieszaną,teraz raczej normalną,ale czasami ma tendencje to przesuszania,bo tu i ówdzie wyskakują mi czasami suche placki ![]() Pierwszy raz się Mu zrobiła,On sam nie wie,czy gdzieś uderzył,czy jak Chodził z tym chyba z półtorej tygodnia,smarował maściami,naklejał plastry wygrzewające,ale nie pomogło Ściągnął wodę strzykawką,zrobił jakiś zastrzyk w kolano,żeby się to nie odnawiało,ale powiedział,że do 3 tygodni może się zrobić znowu i wtedy będzie trzeba przyjechać A ta woda,to już była taka mętnawa,bardziej jak żółta ![]() Wkurza mnie to strasznie,ale dzieci mają już książeczki do bierzmowania i te roraty są obowiązkowe któregoś roku chłopakowi brakowało iluś tych rorat i do bierzmowania go nie dopuścili Nie wiem czemu,tak wszystko chcą na siłę,tym bardziej dzieci odpychają a nie przyciągają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet nie wyobrażam sobie,co przeżyłaś mam nadzieję,że wszystko pięknie się zagoi Cytat:
A kazali czymś smarować? ![]() Cytat:
Cieszę się,że u Was wszystko ok ![]() Cytat:
Oj Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Mayaszko Sama jestem mile zaskoczona, ze imprez jest az tyle. Przed nami jeszcze dwie w tym roku- u sasiada i pantomima ![]() Czarnula, a co sie stalo?
|
#3083 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kuzwa dziewczyny dalam dzis malego do przedszkola bo swiruje w domu a czuje sie dobrze to cholera okazalo sie, ze dostal jakiejs wysypki - chyba ta bostonska, nie wiem, jade zaraz do przedszkola
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wam to fajnie co się stało duzo by opowiadać, ale napewno nie na forum publicznym;/ zaraz napisze pw![]() Przyszły do mnie termoloki : cool: na razie czy działają tylko niech się troszkę zagrzeją bo zimno jest. A Pan listonosz zrobił mi psikusa, podjechał samochodem więc ja napalona oczywiście widzę że jest myślę ooo termoloki, nikt nie puka. Myslę hmm co jest wstaje kukam znowu przez okno nie ma nikogo;/ a po minutce puk puk lol
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-12-11 o 10:31 |
|
|
|
|
#3085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wojtusiu, pierniczki piękne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę się rozejrzeć, ale migających nie chcę.![]() No właśnie mojemu małżowi zrobiła się po upadku, ale po 1,5 roku i jak poszedł to było już nieciekawie. On był u ortopedy, też mu lekarz ściągnął (już bardziej maź to była) i powiedział, że to będzie wracać i tylko operacyjnie można działać. Mojego małża boli to kolano. Otóż to, a potem dzieci dostają bierzmowanie i mają w nosie wszystko, bo skoro bata już nie ma ![]() , duuużo kataru , całą noc nie spaliśmy, Kuba ten katar w zatokach miał, już w zeszłym tygodniu niby w nosie miał czysto, a oddychał dziwnie, wczoraj dałam mu Sinupret i się zaczęło . Nie ma innych objawów, więc na razie chodzi do przedszkola.Aga, i jak u Was?
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkim chorowitkom szybkiego powrotu do zdrowia Wyprałam moją kurtkę puchową trochę się martwię, już niby była raz prana nie straciła formy. Ale zawsze może coś się stać suszę, maie jakieś pomysły czy w zimnym czy ciepłym może na przemian wiem że trzeba roztrzepywać
|
|
#3087 |
|
Ola-Unhola
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola , napisz mi te zabiegi na dłonie, bo płakać mi się chce
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama nie miała prezentu, to się dorzuci![]() 2801366184.jpg DSCN1240.jpg DSCN1304.jpg spodnie-ocieplane-motylki.jpg DSCN4311.jpg Z katarem u nas to samo. Ja nic nie dawałam wczoraj, a dzisiaj rano samo zaczęło spływać-zielone i gęste ![]() Ja już nie wiem, co z tym katarem-2 dni spokoju i na nowo się zaczyna A na dłonie nie pomogę, bo ja niczym nie smaruję ![]() Svi Maju (ps. nie rezygnowałabym z wcześniejszych wyborów sprzętowych )
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-12-11 o 11:47 |
|
|
|
|
#3090 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, Mama ma jeden zabieg Bielendy - kosztuje ok 170 zł całośc (peeling, maski, kremy itp). Jest bardzo dobry.
Poza tym daje w trakcie zabiegów na twarz rózne kosmetyki nie typowo do rak, które pomagaja na dany problem. Poleca na zimowe dłonie oleje: migdałowy, z orzechów macadamia jojoba, avocado, kiełków pszenicy masło shea, kakaowe lub mango lanolina gliceryna roslinna skwalan pozyskiwany z oliwek. Polecam odwiedzic naturalis i mazidła i zsk
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Aga, a Alan nie miał odklejonego napletka do końca, czy miał
Jak masz Octenisept, to mu psiknij, jak zaśnie.
, trzymajcie się 

, moge sobie tylko wyobrazic. nie wiem, czy bym wytrzymala do rana z krzyczacym dzieckiem
, pewnie wybralabym sie do obojetnie jakiego dobrego lekarza. Mam nadzieje, ze rivanol chociaz troche pomoze 

(tez się obudziłam, nie ma co
).

Chodził z tym chyba z półtorej tygodnia,smarował maściami,naklejał plastry wygrzewające,ale nie pomogło
nawet nie wyobrażam sobie,co przeżyłaś
, zobaczymy, co będzie dalej