|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() Ale jak Ty będziesz miała i lekarza masz w miare ok to może Wam powie...Ale i tak w 15 tygodniu to może Wam powiedzieć ,że to jeszcze nie na 100% i potwierdzi na połówkowym
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() ale się obżarłam (nie nie najadłam- obżarłam) kopytkami. I jeszcze taki pyszny sosik pieczarkowy mi wyszedł. Lublana z jednej strony masz rację, ale też nie można z każdym bólem lecieć do lekarza. Meli pisz z nami jeśli tylko masz ochotę. Jesteśmy zawsze do Twojej dyspozycji. candance dla mnie golenie nóg to też wyczyn ale dziś goliłam z nogami w górze (przy umywalce ) bo tak szybciej. Szczegół że ją później musiałam myć a wosk i depilator u mnie odpada, wrastają mi się włoski że wyglądam jakbym w jakieś krzaki wpadła i sobie nogi poprzecinała. I nie idzie niczym się tego pozbyć.
|
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wizytę20-go i tak jak Ty 15-ty więc też nie liczę, za to jestem nastawiona na 28.01 na połówkowe
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
hm... moze tez juz sie powinnam umowic na polowkowe...
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
Mężu polazł grać w piłkę, a ja sama zostałam w domku i nie mam na siebie kompletnie pomysłu...
Kończę koktajl bananowo- kiwiowy, ale jakoś ciężko mi idzie... Ogólnie, chyba zaczynają mi hormony buzować, bo jakaś przybita chodzę...
|
#1746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkałam parę lat na Bielanach. Mój TŻ urodził sie w bielańskim szpitalu Na Żoliborzu mam tesciów no i ustawiam sie pod nich bo ktoś się mna musi zająć po porodzie a moja mama ma do stolicy 200km i kompletnie jej nie zna, więc by się tu zgubiła![]() Cytat:
Ja tyje jak szalona pomimo wymiotówCytat:
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
możesz spróbować ale to na prawdę nie będzie łatwa rozmowa
ja byłam u lekarza na początku 19 tc i powiedział że mi nie powie jaka płeć (chociaż już widział ).
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
dużo zależy na pewno od lekarza czy powie czy nie
nio siusiaka są pewni dużo wcześniej
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ok 5 -7 dni roboczych.Cytat:
ja nigdy na wosku nie byłam - brwi nie wliczam - a przed porodem wolałabym być "profesjonalnie" ogolona, że tak to ujme![]()
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nie umowilam jeszcze, bo chociaż mam w pakiecie to muszę mieć w systemie skierowanie, więc mi je da gin 20-go, ale w luxmedzie są zawsze wolne terminy a lekarz przyjmuje w poniedziałki więc palnuje się umówić na 28.01 bo 30 lecę do londynu i chciałabym znać płeć
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra, ja się zbieram na badania
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
co taka cisza nastała
![]() poszłabym na spacerek ale TŻtowi się nie chce a samej mnie nie chce puścić
|
|
|
|
#1753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to jednak dokument. dlatego grupy krwi teraz w ciazy juz nie musialam robic. ale mam tez taki swistek z laboratorium jak sobie kiedys w liceum zrobilam badanie, zeby wiedziec jaka mam grupe---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- oby tak bylo
|
|||
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za trzymanie wagi!!! bo ja mam wrazenie ze puuchne
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
ufffff .... poszliśmy do biblioteki, to jest niecałe 10 min spaceru od domu, cała operacja zajęła nam prawie godzinę, tak szliśmy wolniutko i spokojnie ... a pod koniec zaczął mnie boleć brzuch, zaś po jednej stronie, po schodach ledwie weszłam, a w domu miałam taki atak bólu że kilka min nie wiedziałam jak się ułożyć ... no i przeszło ...
nie wiem co się dzieje, nie mam skurczy, nie kłuje mnie już nic ... może faktycznie ta rwa kulszowa albo coś mi na nerwy uciska? byle do kwietnia ....................... zjem obiadek i ponadrabiam
|
|
|
|
#1756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może Wam powie. Nam powiedział w 13 tygodniu na genetycznych a w 16 mój gin potwierdził, mimo, że zanim zrobił usg to powiedział, że jeszcze wcześnie.. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1757 | |
|
Zadomowienie
|
ja jak kichne to mam czasem chwilę po tym tyrade kopniaków
![]() Cytat:
ja ostatnio musiałam korzystać a i tak było mi trochę głupio zakłócać prywatny czas, no ale lepsza kilkuminutowa rozmowa niż niepotrzebny alert albo zaniedbanie. Ja jeszcze wypytałam lekarki na wizycie jaki ból świadczy o czymś złym i dostałam odpowiedź, ze taki jak na okres w połączeniu z bólami krzyża może świadczyć o poronieniu. Ukłucia z boku to więzadła. Ogólnie raczej pobolewanie powinno się przeleżeć a mocny i przewlekły ból to zawsze może być coś złego.Meli myślę, ze powinnaś odebrac telefon i umówić się na spotkanie. A wygadać się zawsze tu mozesz. Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2012-12-10 o 18:32 |
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze sie nie umawialam, a mam termin na 25 maja :P
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- zjadlam pstraga, pozniej koktajl truskawkowo-bananowy. wpadla siostra mojego tz-ta gimnazjalista, jutro ma sprawdzian z matmy i potrzebowala wsparcia z funkcji liniowej. oj kiedy to bylo a ja polonistka, to juz w ogole musialam sie przylozyc zeby jej cokolwiek pomoc. teraz mam zamiar odpoczywac, bo mi mozg paruje i glowa znow zaczyna bolec...ide do wanny, moze kapiel pomoze ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- dowcipnis z tego lekarza! moze musi byc pewny w 100% jak moj hehe |
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejszy dzień postanowił sprawdzić moją wytrzymałość na stres.
tę pracę jednak pociągnę tylko do końca tego miesiąca.. nie jestem w stanie znieść tego cotu się dzieje.. dziś już przegina na maxa. "mam nie udawać inteligentnej kłamię(?), kradnę(?), jestem nierzetelna, nie mam mózgu, nie potrafię podołać sytuacji. pyszczę się jak nikt, nie mam pojęcia o mądrych rzeczach,jestem bezczelna ze zwracam uwage. swoje madrosci moge sobie wsadzic gdzieś." a wszystko przez to,że nie wysłała nam maila z informacją i ona musi za to zaplacic(wpiera,że wysłała a my go SKASOWAŁYSMY) wysłałam jej skany maili,twierdzi,że są podrobione ![]() na pytanie "czy 3 minus zero to dwa?" odpowiada "tak" to ja "bawiłam"się w mensie,ja mam prawie najwyższe wyniki sprzedażowe i się tylko bronię.. bo nikt ale to NIKT nie będzie nazywał mnie bezmózgiem jeśli chwile wczesniej wmawial mi ze 3-0=2 tym bardziej,że wyżywa się za to,że ona dostała po dupie za nie przekazane info. ale nic nie moge zrobić,mogłabym porozmawiać z drugą koordynatorką ale przecież sie zgadają.. ![]() po świętach powiem,że się zwalniam, w NIKT nie ma prawa mnie obrazac,je bać za swoje bledy, oskarzac tylko dlatego,że ma zły dzień. jak zwykle z kulturą i grzecznością podważałam jej zdanie,nie bede jej obrazac bo wyjde na taka sama pipe jak ona. to ja chyba zdenerwowalo jeszcze bardziej.. a niech sie denerwuje.. ja i bejbik nie mamy zamiaru. pojde na ten miesiac chocby na telefon. albo namaluje pare rzeczy. cokolwiek. tu nie zostane, nie ma takiej opcji. po kiego ch**a miałabym robić coś na złość toż to nie przedszkole.. może ona robi ludziom na zlosc,by byly klotnie..ale ja chyba jestem ponad to.. ![]() na pocieszenie kupie dwie wielkie makrele
|
|
|
|
#1761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym porozmawiała z nim moze nawet przez telefon by mi było łatwiej a jak bedzie chciał sie poźniej spotkać to się spotkacie z drugiej strony nie wiadomo jak zareaguje i tez musisz być przygotowana na różną reakcję ale powinien wiedzięc a do piątku jak nie bedziesz odbierac to może zwariować z niepokoju jak widze dziewczyny co wy wcinacie jaki macie apetyt to zazdroszcze takie lączenie smaków ze masakra na szczescie u mnie jest lepiej i wiecej rzeczy moge jesc ale nadal bez rewelacji
|
||
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
axella i dobrze robisz, mam nadzieję że podołasz finansowo bo ta praca na prawdę nie jest warta Twoich nerwów.
Mam nadzieję że jej na koniec wszytsko wygarniesz, niech wie jaką jest s*** i że nie wszystko jej wolno. Co za babsztyl |
|
|
|
#1763 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za dobre wieści.Cytat:
Cytat:
Witam się
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2012-12-10 o 18:52 |
|||
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam od psychologa i rozmawialam z Tomkiem.
Jest mi duzo lzej. ale chyba po rozmowei z nim niz z psych. On tez przezywa i glos jemu sie lamal. Mowil ze jest mu przykro, ze gdyby sie wszyscy nie wtracali i on inaczej by sie zachowywal to byloby ok.. Powiedzial fajne zdanie. Ze tak jak z poczatku nie mogl dojsc do siebie ze bedzie dziecko tak teraz nie moze dosjc do siebie ze juz go nie ma.. Mamy sie jakos zobaczyc i tyle o.. Zakoncze rozdzial z nim i musze zyc dalej.
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
axella masz rację zachowaj opanowanie ale się nie daj a czemu bedziesz sie zwalniac a nie pójdziesz na zwolnienie niech ci płacą !!
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wysle jej "kulturalne"maile do jej przełożonych i do wszystkich pracowników. i tyle
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć mam 7dni urlopu i 7dni l4 do wykorzystania.. albo poprosze o kase za to albo koniec tego roku zrobie sobie na l4 a i tak mi zaplaca
|
|
|
|
|
#1769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale faktycznie urosły mi sporo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nuna że wszystko ok.. lekarz fakt, dośc nieładnych słów uzywał, ale mimo wsyztsko miał sporo racji..Axella ta baba jest tragiczna ![]() faktycznie olej tą pracę ![]() Byłam dziś w pracy, potem popłaciłam wypłaty i jestem znów spłukana Nie lubię 10go ![]() Do tego miałam jechać na salony zrobić kontrol dziewczynom, ale moje "pomoce" wystawiły mnie do wiatru |
|||
|
|
|
#1770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn najpierw robił wszystko, potem zaczęłam trochę sprzątać, robić drobne zakupy, drobne posiłki, kanapki do pracy, a teraz od tygodnia jak zaś coś to znów na niego wszystko spadło ... Cytat:
![]() Meli zaglądaj codziennie, tęsknimy bardzo za Tobą dobrze, że pogadaliście. mam nadzieję, że spotkacie się jak przyjedzie i wyjaśnicie sobie wiele rzeczy. a psycholog jest bardzo dobrym pomysłem Axella ja kiedyś miałam masakrycznego szefa. pracowałam wtedy jako asystentka stomatologiczna, na 5 roku, bo miałam dość dużo zajęć a tam zaczynałam pracę o 12 do 20 i czasem jak miałam dłużej to przyjeżdżałam później i odrabiałam potem te godziny. ogólnie praca bardzo mi się podobała, ale szef był wredny ch.... to był prywatny gabinet, w którym pracował z żoną. uważał się ze Boga, że wszystko mu wolno, przez rok pracy nie usłyszałam proszę ani dziękuję. jeszcze ciągle mi robił dziwne akcje, jak np. wyszłam szybko do wc a w tym czasie dzwonił tel to opieprzał mnie, a jak mówiłam że byłam w wc to się darł że mam brać tel ze sobą. przerw żadnych nie miałam, czasem zjadłam jogurt w biegu. raz mi zrobił awanturę o to, że kafelki w składziku są brudne (dzień wcześniej tam sprzątałam i szorowałam je) - powiedziałam że sprzątałam, a ten z ryjem, że jakoś nie ma efektów - nie wytrzymałam i powiedziałam, że ja się tam na etat sprzątaczki nie zatrudniałam a myłam kible, cały gabinet, wszystko. a jego żona raz wydarła się na mnie, że spóźniłam się 2 min - i że mam zaczynać pracę punktualnie - ale tego, że nigdy punktualnie nie wychodzę, tylko między 21-22, to już nie pamiętała ... no i ogólnie miałam dość, znalazłam sobie pracę, i miałam dziką satysfakcję z nie powiadamiania ich wcześniej w sumie i tak okazało się, że w nowym miejscu pracy muszę być z dnia na dzień, ale mina, jak powiedziałam, że następnego dnia nie przychodzę, była warta wszystkiego i jeszcze jego tekst "Katarzyna ale mnie to nie obchodzi że ty masz inne plany" "a mnie to nie obchodzi że pana nie obchodzi" zapłacił za ostatni miesiąc po tym jak najpierw mama, a potem mąż poszli z awanturą i zagrozili pip-em. nie jestem wredną osobą, ale czasem naprawdę WARTO się zemścić lekko
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-12-10 o 19:05 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

) bo tak szybciej. Szczegół że ją później musiałam myć
a wosk i depilator u mnie odpada, wrastają mi się włoski że wyglądam jakbym w jakieś krzaki wpadła i sobie nogi poprzecinała. I nie idzie niczym się tego pozbyć.
Ja tyje jak szalona pomimo wymiotów

- a przed porodem wolałabym być "profesjonalnie" ogolona, że tak to ujme