|
|
#1471 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
daj znać jak wyszedł ![]() Ja mam znajomych co całą ciążę do dzidzi mówili Pola, nawet u lekarza już tak zapisali i w szpitalu też w książeczce tak podali. A późnij po około 2-3 tygodniach zmienili na Zosię Cytat:
fajne uczucie... skoro maluszka to nie drażni to niech sobie czka ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1472 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1500 mieszkanie, liczmy że w okazyjnej cenie i z opłatami ( pewnie kawalerkę da się za tyle znaleźć) 500 jedzenie i na okresie próbnym zostaje 400 zł, na wakacje, paliwo, ratę za auto, komórkę - a gdzie tu miejsce na kino, filharmonie, karnet na siłownię, operę już nie mówię o jakiś większych koncertach czy innych. Kupnie ciucha, czy książki, albo gry komputerowej. Same wakacje za granicą to pewne dla jednej osoby po taniości ok 3000, to co miesiąc trzeba sobie odłożyć. Życie może i jest, ale nie można mówić o pełni korzystania z życia miejskiego i kulturalnego. Jak byle jaka kolacja przystawka, obiad, deser plus wino powiedzmy dwa kieliszki i już na jedną osobę 60 zł, a co dopiero jak trzeba dziewczynę na randkę zaprosić. Ogólnie straszne jest ta dysproporcja między zarobkami a kosztami życia, zwłaszcza jak na wynajem trzeba tyle wydać a się mało zarabia. Ja od kilku lat prowadzę nas budżet w excelu i mam tam każdy wydatek i wiem, że te rzeczy sporo kosztują w Krakowie, przykładowo z przed ciąży, bo teraz jak mi się chce sikać co 5 sekund, to spasowaliśmy z wyjściami na koncerty, ale np w kwietniu-maju, filharmonia dwa bilety dla mnie i Męża 160, opera : 220 za dwa, akurat w krk, opera jest bardzo słabo akustycznie zrobiona i jest tylko kilka msc gdzie dobrze słychać, a mój ma na tym punkcie fioła że jak już idzie, to chce słyszeć tak jak należy - więc odpadają te najtańsze za 100 za dwa, karnet na festiwal krakowski filmowy 260 no że o zwykłym kinie, koncercie w Wwa i innych nie wspomnę. Więc po prostu za taką pensję można się utrzymać, ale bez wypasu. [QUOTE=despa;38064661] tzn ? Cytat:
strippi piękny brzuszek, a zdjęcie bardzo ładne. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
bardzo ładna ! Już Ci ładnie pachnie, super ! Ale jak dla mnie za mała, a szkoda bo cena świetna, jakby była taka 190 cm za 50 zł, już bym się w auto pakowała ![]()
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki kochana
![]() Jeśli rozmawiacie o laktatorze to u mnie super się sprawdził! Julka od 3 miesiąca przestała chwytać cyca, a ja by nie dawać mm odciągałam jej moje mleko i dawałam w butelce, dzięki czemu jeździłam do koni, a mąż mógł zostać z Julą w domu i nakarmić ją moim mleczkiem Wykarmiłam ją w taki sposób do 7 miesiąca ![]() Jak Jula miała prawie 5 miesięcy, pojechaliśmy na wesele i tam nocowaliśmy a Jula została z moimi rodzicami, wcześniej zamroziłam swoje mleko i odciągnęłam też sporo, także miała zapasy, a na weselu 2 razy poszłam do pokoju i odciągnęłam swoje, potem zaniosłam do chłodni gdzie stały napoje itd i po powrocie Julcia miała świeże mleczko
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-12-10 o 18:50 |
|
|
|
|
#1474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi lekarka ze szpitala kazała jak nie będę dziecka czuć zjeśc coś słodkiego, popić dużą ilością wody, położyć się i czekać
|
|
|
#1475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=ObserwujeCie;380674 61] Widać zależy od doświadczeń, to jak Twoje koleżanki wychodziły gdzieś na dłużej jak karmiły piersią ? Bo rozumiem, że do pobudzania laktacji nie każdy używa. jeśli juz musiały odciągać to normalnie -ręcznie (jak to brzmi ), bez użycia laktatora.Cytat:
U Ciebie się sprawdził i super- i fajnie że tak długo dzięki niemu mogłaś karmić, ale nie każdy tak miał, ma....Oby każdy z nas miał pokarm- koleżanka miesiąc temu urodziła i nie karmi, bo pokarmu nie ma....W życiu jest różnie.
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
i pisz jak poczujesz.Cytat:
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po moim trupie!mój chyba nie miewa czkawki, tzn raz podejrzewałam, że to czkawka, ale pewna nie jestem, za to Mały kuzynki ciągle miał czkawkę w brzuchu. chyba taki urok dziecka po prostu. |
|
|
|
|
|
#1478 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() po wizycie ok.. synuś cały i zdrowy, rośnie jak na drożdżach.. ![]() waży 1kg.. +- 150g.. synkiem pozostał, bo jak zwykle siusiaka wywalił do zdjęcia.. a ja +3kg.. także szczęśliwa jestem..
|
|
|
#1479 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zjadłam, leżałam ale nic ![]() Stwierdziłam że pójdę pod prysznic, jak wstałam to za to jak mnie chwycił ból podwójny, brzuch i plecy za jednym razem, to aż się zgiełam... po prawej stronie tak... Zwariuję dzisiaj, naprawdę...
|
|
|
#1480 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o nie ja w precyzyjnych robotach dobra nie jestem, już widzę to mleko sikające po ścianach. Rozważałam ewentualnie ręczny, ale koleżanki co miały, strasznie się umęczyły... Wiadomo, że podstawowy zakup to może nie jest, ale prawie wszystko inne mam, a zawsze jak się nie sprawdzi można odsprzedać na allegro, te elektryczne widziałam dobrze cenę trzymają. Więc sobie, kupię a co mi tam Jak któraś miała jakiś i może polecić to chętnie !hehe wiesz, z jednej strony spoko, z drugiej powiem Ci że prowadzi do niezłej analizy, można się zdołować, ile w roku na wino poszło ![]() Sorceresss łobuzie, jak wizyta?
|
|
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja miałam raz w 8 tygodniu
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co do zdecydowania na imię to ja tak do Julki byłam przekonana w 100 a nawet 200% od samego początku ze Julia i już a teraz tż mówi ze Karol i już a ja jakoś sie nie mogę przekonać ale jeśli miałabym wybierać inne to jakoś nie wiem jakie
|
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa imię Leon mi się bardzo podoba
|
|
|
#1483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jakie?! Cytat:
![]() Cytat:
![]() spoko, spoko. po pryszce leż grzecznie...
|
|
|
|
#1484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie jestem z tych matek polek co wielbią KP i mleko matki uznają jako cud natury, a podczas karmienia spływa na nie cudowne i niezastąpione uczucie ![]() Cytat:
![]() za wizytę i synusia ![]() Muszę wam powiedzieć, że te moje meble do pokoju Michałka są cudne, świetnie wykonane i mega pojemne. Szafa narożna jest tak wielka, że nawet się nie spodziewałam, że aż tak, regał jak 2x Julkowy i fajna duża komoda. Do tego kolory super pasują do pokoiku i na razie wszystko super się sprawdza tak jak sobie wyobraziłam i wyszukałam.
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas by nas zabiło ![]() hektolitry... dwóch alkoholikenów :br zydal:
|
|
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
to tak a propo jeszcze zarobków. dziś moja praca odebrała mi resztki czegokolwiek co można nazwać chęcią pracy motywacji itd.
miałam dostać podwyżkę po dr 500 brutto dostałam 300zł brutto. żeby nie było teraz to 1800zł na rękę nie będe nawet mieć. także chyba zostanę na rocznym macierzyńskim i niech mnie w d.. ugryzą ehhh normalnie mi się beczeć chce. 5 lat w kosz trzeba było iść pracować gdzie bądź człowiek by przynajmniej nie czuł się jak frajer.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#1487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My np nie chodzimy do kina, teatru czy opery, na wakacjach tez dawno nie byliśmy a za granicą to wogóle bo po prostu nie ma na to kasy no ale nie marudzę mam nadzieję ze kiedyś bedzie mnie stać na wszystko na co mam ochote marzenia piękna rzecz![]() a jeśli chodzi o zestawienie w exelu to jak to rozdzielasz jeśli chodzi o żywność? z każdego rachunku spisujesz w oddzielne kolumny np chleb, masło, mleko itp? Ja kiedyś tak próbowałam ale mi sie znudziło każdą rzecz z rachunku spisywać ![]() Cytat:
|
|
|
#1488 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
Cytat:
A co do Leona tak przy okazji... kiedyś bardzo mi się to imię podobało. Dopóki u nas do pracy nie przyszedł pewien Leon... okropny człowiek. Obrzydził mi fajne imie... leżę... leżę... Eh dobrze się gdzieś wyżalić. Dzięki Wam
|
|
|
#1489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak myślałam, że z 1000 gram powinien mieć.
|
|||
|
|
|
|
#1490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1491 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() mama mi przywiozła piękne ciuszki ale nawet nie miałam kiedy pstryknąc zdjęć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a pokoik też śliczny i ta lampka Cytat:
a jak TŻ widzi moje zdjęcia do lustra z brzuchem to się śmieje że sobie sweet focie szczelam, oczywiście śmieje się na żarty nie złośliwo, ale co mam zrobić jak nie ma mi kto szczelić ![]() a i jak dla mnie Mokka to Ty masz Leonka i już! Sama się juz tak przyzwyczaiłam powiedz TŻ ze jestes juz na takim etapie ciąży że chcesz myślieć/mówić do brzucha po imieniu i będzie sie musiał zdecydować oczywiście tylko i wyłącznie na Leosia |
|||||
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Co do laktatorów, to nam położna na szkole rodzenia mówiła, żeby na razie nie kupowac, tego nie zabraknie w sklepach, a moze sie nie przydać...NA początku próbowac w razie czego sciagać ręcznie...Co innego jak mama musi wczesniej wrócic do pracy lub ma inne obowiązki poza domem, to wtedy mówiła, żeby w laktator się zaopatrzyć. To chyba indywidualna sprawa...
|
|
|
|
|
#1493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do czkawki to mój miał kiedyś cały dzień noc i dzień i przestałam pić gazowane bo się bałam że może od tego ![]() ale chyba taki urok dzieci w brzuchu, chociaż jak mu dawałam słodkie picie to wiadomo że wiecej tych wod połykal ![]() Cytat:
co do ruchów, to prysznicem i chodzeniem tylko go uśpisz, zjedz coś słodkiego i połóż się na lewym boku.. najlepiej włącz jakiś film i spróbuj na nim się skupić mój ma tak że zawsze jak chce żeby kopał to moge go szturchać godzine itp i nic, a jak odpuszcze i zapomnę to zaraz mnie zaczyna kopać, takie złośliwe moje dziecie ![]() Cytat:
![]() a mnie wczoraj jak chodziłam to kuło/bolało miejsce z 5 cm na prawo od pękpa tak jakby mi ktoś uciskał na skóre i chciał żeby pękła ale jak tylko usiadłam to nic, i znów jak szłam to kuło.. ah te lęki |
|||
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
i ja juz po pogaduchach, boshe a zamrzlam czekajac na busa
![]() ale cos za cos, po drodze weszlam do sklepu i kupilam sobie pizzze ![]() i zaraz bede ja jesc, zjem cala z nikim sie nie podziele |
|
|
|
|
#1495 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Wr... nie wszystko mi cytuje... wr....wr.... Kasia, fajny wózek.... niezła przeprowadzka.... i MEGA choinka! Strippi, ładny pokoik I słynna u nas lampka samolot ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hihi, Strippi o może Ty sobie sama sesje porób 550zł w kieszeni ![]() Cytat:
Super za malutką! Gratuluję córusi! Cytat:
A jak jest z premiami uznaniowymi wie każdy... tylko raz, na pierwszej wizycie w 5tc Cytat:
za dzisiejszych lekarzy Podziwiam... hhih zamieniłaś PKP na poczekalnie HA! Dzisiaj o tym myślałam, która z nas pójdzie na pierwszy ogień ![]() a ja w sobotę miałam 99 Ale wydaje mi się, jakby mniej bylo.. natomiast dupcia wydaje mi się wieeeeelka :PCytat:
Cytat:
superancko! Kawał chłopiny masz w brzuszku!ciiii... nadrabiam zaległości z całego dnia.... Dziękuję za kciuki Maluszek (olałam już potwierdzanie płci i zaglądanie między nóżki) zdrowiutki, całe 850gram! Więc tradcyjnie starszy tydzień z hakiem niż z OM Gin mnie przyatakował USG dopochwowym - mierzył szyjkę Zlecił kilka badań dodatkowych prócz tej słynnej glukozy... Oficjalnie przeszłam na L4... popakowałam się w pracy, a jak wychodziłam o mało sie nie poryczałam... EH! Na koniec udanego, acz męczącego dnia postanowiłam zrobić dobry uczynek jak się nadarzy okazja. Myślałam, że to może być np herbata dla męża etc... a tu przyszli z WWF... i co? Zadeklarowałam, że pomogę biebrzańskim rysiom Przekonał mnie argument, że jest ich bardzo mało i mnożą się biedaki między sobą...Pani z WWF powiedziała, ze wyglądam ślicznie i że będzie syn - podziękowałam grzecznie, a mąż o mało jej nie uściskał
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-12-10 o 20:02 |
|||||||
|
|
|
|
#1496 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kawał synusia !!Cytat:
Cytat:
A żywność dzielimy tak: żywność, śmieci/junk ( tu wszystkie kompulsywne zachcianki w stylu cola, słoik nutelli - z grubsza nie zdrowe i tak naprawdę zbędne , mcdonald, kfc , pizza), alko. Restauracje mamy wpisaną w rozrywce. Bo w pracy nie jadamy od lat, tylko z domu zabieramy, a jak jesteśmy w delegacji to mamy delegację i na to jest osobna kategoria. Więc jak idziemy do knajpy to towarzysko, albo żeby spróbować czegoś nowego i na wypasie Uznaliśmy, że skoro nie wyrzucamy żywności i pilnujemy tego dość dobrze od dłuższego czasu, to u nas dzielenie, na nabiał, mięso itp nie ma większego sensu, bo podział i tak jest taki żeby dieta była zbilansowana i zdrowa, więc nawet jak będzie za dużo na mięso i warzywa to i tak nic z tym nie zrobimy, bo nie przerzucimy się nagle na brak warzyw i przetwory mączne. Raczej to nam służy do tego że ustaliłam sobie pewien limit w głowie ile chcę wydawać na jedzenie w miesiącu i jak widzę że np dobijam do granicy, a jest jeszcze 7 dni do końca miesiąca, to wyjmę coś z zamrażarki,a na obiad, zamiast cielęcinki zrobię soczewicę z czymś Tak dla własnej dyscypliny i żeby móc oszacować ile kasy naprawdę potrzebujemy żeby przetrwać np rok bez pracy każdego z nas.
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
AH! i powiem Wam, że mój ginekolog jest bardzo kulturalnym facetem...
Przytałam 3kg w 4 tyg, a on grzecznie powiedział: sugerowałbym 2 kg na miesiąc Przekroczyłam magiczną 7 na wadze! i wiecie co? dobrze mi z tym! Koleżanka w pracy poleciła mi JĘZYK NIEMOWLĄT! Czytałyście? Polecacie?
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
na Krzysia. chyba powtarzanie ileś razy "nie znam żadnego Krzysia" poskutkowało bo ostatnio nie pyta o niego. Kubuś nie powiedziała o nim ani razu
najpierw był niczym, powietrzem , potem płodem, potem Krzysiem. aha, dzieckiem też nigdy nie był, bo dzieckiem będzie dopiero jak się urodzi |
|
|
|
|
#1499 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to gratuluje 100 % dziewczynki !!!!a co do imienia - to sądzę tak jak reszta dziewczyn - najważniejsze jest wasze zdanie Cytat:
Tak sobie myślę ,że np. mój kuba może kojarzyć się z kubą rozpruwaczem ..... ![]() Dlatego mam w du... co i jak się komu kojarzy najważniejsze jest moje zdanie (ewentualnie tżta ).... a ja się pytam - jak to zrobić 3 raz ????? ![]() Cytat:
szaleństwo . A ninka w brzuszku miała codziennie przez dłuższy czas !!! "dziecko przystosowując się do życia poza organizmem mamy pije wody płodowe ćwicząc odruch ssania,łykania i ukł.pokarm.i przy zbyt gwałtownym łykaniu czy za dużych ilościach wypitych na raz dostaje czkawki.Czasami skurcz przepony powoduje czkawki.Nic się jednak dziecku nie dzieje ,nie boli,jest całkiem naturalnym odruchem." [QUOTE=despa;38068185 Strippi przecież ja nie mówię, ze laktator to całe złoo, ale nie uważam go za jeden z najpilniejszych zakupów, jeśli będzie potrzebny w każdej chwili go kupisz i w wielu miejscach. [/QUOTE] no ja też tak uważam Cytat:
|
|
|
#1500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także na pieluchy będzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

Ostatnio pisałam smsa z gratulacjami do koleżanki, która 3 tyg urodziła synka i od razu pytałam jakie imię wybrali (to ich 3 dziecko) a ona mi odpisała, że dziecko standardowo nie miało imienia przez pierwsze 2 tygodnie... i dopiero w zeszlym tyg zdecydowali się na imię Iwo
daj znać jak wyszedł 
fajne uczucie...

Jak mi któraś babcia, ciocia czy ktokolwiek będą zmieniac imie dziecka to od razu taką do odstrzału

o nie ja w precyzyjnych robotach dobra nie jestem, już widzę to mleko sikające po ścianach. Rozważałam ewentualnie ręczny, ale koleżanki co miały, strasznie się umęczyły... 
05.07.2008