![]() |
#1981 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
no to ja sie wam pochwale moja tatianka
![]() ![]() wczoraj znow miala pienista kupke ale to po maslance.a wieczorem chyba kolki zaatakowaly.w ogole od 3-4 dni jest taka maruda.tylko by przy cycu siedziala.pokarm jest wiec sie najada.spi po 20 min jak dobrze pojdzie.i tylko na rekach i na rekach....teraz wlasnie spi na mnie.jest taka strasznie niespokojna.na spacerze tylko grzecznie spala.albo jest rozwydrzona albo cos jej jest.cos jej moze zaczac dawac?herbatki plantex,sab simplex czy infacol?co radzicie?bo wy juz doswiadczone ![]() ![]() my tez mielesmy problem z przypieciem fotelika.taz pasy jakby za krotkie...
#1982 |
Zadomowienie
|
...
#1983 |
Zakorzenienie
|
a mnie najbardziej wkurza tp ze oni tylko widza to co nie jest zrobione a to co zrobione jakos im umyka
![]() najgorsze jest to ze mam 4 kondygnacje kuchnia na samym dole a moj pokoj i sypialnia na gorze.mala musze targac ze soba jak sprzatam czy gotuje siedzi biedna w foteliku:/jak spi to nie zejde bo jak ja rusze to sie budzi a jak ja zostawie na gorze i sie krzatam na dole to nie slysze jak ona placze.pralnie mam w piwnicy wiec dochodzi jeszcze jeden poziom.krgooslup juz mi siada od targania tego noosilka ktore w polaczeniu z Laura wazy dobre 8kg:/dobrze ze ona jest grzeczna i ze moge cos zrobic bo jakby byla darta to juz wogole bylaby katastrofa:/jak mylam podlogi to co chwile jej smoka musialam podac a tak to byla grzeczna.potem wlaczylam odkurzac to zasnela i reszte juz moglam spokojnie robic bo spala nawet jej trzaskanie garami nie ruszaloani skwierczenie patelni jak smazylam kotlety ![]() mam nadzieje ze z Wikunia ok i pochalnia dla Maszki caly wolny czas dlatego jej nie ma. no i Pallmall...co z nia?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zadomowienie
|
i zmeczona mama o poranku
![]() mam wrazenie ze ciut podobna do tamarki simony.pewnie przez te wloski bujne ![]()
#1985 |
Zakorzenienie
|
Ale mamy dwie fajne fryrzaste Tatianki-Tamarki na forum!!!
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2007-02-27 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zakorzenienie
|
Madziu mala jest sliczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
Ja już Tatiankę podglądałam na forum lutówek i też mi się z Tamarką skojarzyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
o widze Pallmall
![]() ![]() Rzabba bidulka chyba pochlonieta obowiazkami bo tez cos jej nie widac |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zadomowienie
|
Taiko dzieki
![]() Kasiu dzieki za tę stronkę ![]() ![]()
#1990 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie odnosnie sciagnietego mleka.sciagalam w niedziele rano ciach do lodowki i w pon rano i tez do lodowki.potem zmieszalam mala nie skorzystala podczas mojej nieobecnosci i tu moje pytanie.mleko byo caly czas w lodowce wieczorem wrzucilam do zamrazalki i zastanawiam sie czy jutro musze sciagac mleko na nowo czy moge tamte rozmrozic nie wylalam bo pomyslalam ze napewno cos wiecie na ten temat i ze moze sie jeszcze przydac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Rozeznanie
|
A moja Zuzanka?
![]()
#1992 |
Zadomowienie
|
dziekuje za komplementy
![]() widze marti ze nie tylko ja sie borykam z "monitorem"... moj tz to z kolei mala przewinie-jak mu powiem-oczywiscie nie w nocy!,poprzytula-jak jest grzeczna i razem ja kapiemy, no i spacery wspolne jak jest w domu ale jak ryczy to "mama daj cyca"nawet jak jest najedzona ![]() no ale ostatnio sie uspokoil ![]() ![]() ![]() dzis nawet sam posprzatal.juz sie nie czepial.ostatnio nie mialam czasu.mala jest rano bardzo absorbujaca i nie polezy sobie sama, wiec ja z nia.a rodzice sie nia nie mogli zajac bo oboje chorzy na maxa.wiec przez pare dni byl taki lekki"nieporzadek" jak dobrze miec chwile wytchnienia.tati spi,tata obok.w pokoju w miare czysto...a komp dla mnie ![]()
#1993 |
Zakorzenienie
|
Madziu moj tz tez sie zajmuje dzieckiem tylko wtedy jak jest grzcne jak zaczyna plakac-slynny tekst-daj cyca.wlasnie o to chodzi o czym piszesz-czlowiek sie spieszy zeby zdarzyc a tu jeszcze z jakimis pretensjami wyskakuja zamiast samemu dupe ruszyc i zrobic cos!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Zadomowienie
|
Kasiu lepiej od Ciebie nie opisze tego mocowania. Mam nadzieje ze wszyscy zainteresowani juz wiedzą co i jak. A pas musi byc faktycznie długaśny. Nasz starcza tak na styk prwie. I wazne aby rączka była w kierunku siedzenia.
Tatianka sliczna, mała aktoreczka z tymi minkami. My juz po lekarzu i szczepieniu. Płaczu było troche,ale Olaf nie lubie naszego pediatry po prostu. Pamiętacie może jak panikowalam na forum, ze Olaf niedojada jakoś? Piersi nie chce? Mój Klusek tak niedojada ze przybrał 1170 w ciągu 3 tyg!!!! Waży już 6890..... |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Zakorzenienie
|
małgogaj ale klocuś z Olafa!!! Mam nadzieję, że dzielnie zniesie szczepionkę i nie będzie miał żadnych dolegliwości z opóźnieniem. My mamy 13 marca. Kupiłam czopki paracetamolu na wszelki wypadek, ale może się nie przydadzą?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zakorzenienie
|
Malgogaj daj buziulka ode mnie dla Olafka.ja tez kupilam czopki i sie nie przydaly.jakbys nie miala to wtedy bylyby potrzebne a ze masz to maly bedzzie grzeczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
hejka ja dzisiaj byłam z nicolką u mnie w pracy gdzie oczywiscie nawał ciąż to się dziewczyny napatrzały, kierownik zapytał kiedy wracam ja wracam dopiero 4 maja. buziaczki, wlasnie jestesmy po kąpieli chwile na necie potem m jak m i tak do 22-giej az TZ wróci
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Raczkowanie
|
Aranko co do rzucania się przy piersi to Pablo też to ma. Czasem pomaga mu prykrycie głowy pieluszką, albo dłonią, a czasem to po prostu powietrze w brzuszku i musi mu się odbić. Niestety czasem nic nie pomaga.
Też myślałam że to może zapalenie ucha, ale zgodnie z instrukcją Taiki sprawdziłam i nie było reakcji. Poza tym to chyba by kupy były jakieś inne, tak myśle. Małgogaj Olaf jest wyjątkowo dojrzały i duży jak na swój wiek, chyba duży chłopak z niego będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny! cześć maluszki!
czasami podczytuję, ale nie mam czasu aby cos napisać. Anitko gartulacje na tego magistra! ja muszę jescze nanieśc poprawki ale jakoś czasu brak... mój Adaś w piątke skończy 6 tyg, juz czasami widać uśmiech,ale zazwyczaj skierowany do taty ![]() chce zapyatć jak dokarmiacie to znaczy ile dokładnie razy dziennie- ile butelek czy ml Wam schodzi na dobe?
#2002 |
Zakorzenienie
|
Pallmall ale grubasek z Adasia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja daję Ninie bardzo sporadycznie butelkę, zawsze PO piersi, zwykle 60 ml raz na dwa/ trzy dni ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Wtajemniczenie
|
Pallmall fajny ten twój Adaś
![]() Ja nie dokarmiam Colinka wcale, jeszcze mu nie dawałam mleka modyfikowanego. Marti kiedyś się pytałaś w jakim języku mówimy do Colina,przepraszam jakoś mi umkneło to pytanko ale już się poprawiam. Ja i mój tż jestesmy Polakami więc mówimy do Colina po polsku,choć mój tz ma troszke z tym problemy bo jemu jest lepiej mówic po niemiecku i robi misz masz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
Zachorowałam na ten zestaw...
http://www.allegro.pl/item166749604_...odenki_68.html
#2006 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mam pytanie z innej beczki- bankowej:
czy można przelać pieniądze między dwoma kontami: polskim i zagranicznym? Nigdy tego nie robiłam, więc zgłupiałam, czy bank przeliczy walutę na złotówki i na odwrót? Pomijam, czy kurs będzie korzystny, ale czy tak się da nie mając jakichś specjalnych właściwości konta? |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tamara dzisiaj wazyla 4240 czyli przez 3-4 dni przybrala 90gr - nieduzo. I tez na fotkach jest okazem tucznika. Chociaz nozki zgrabniutkie- zalaczam fotki. ![]() ![]() ![]() Co do rzucania i miotania sie przy piersi to u nas identycznie, poza krzykiem. Juz z Ela zastanawialysmy sie co jest kilka dni temu- jej Jas tez tak robi i chyba Olaf malgogaj albo Macius Anitki. Mi sie tez wydawalo ze moze nie leci mleko ale sprawdzilam i mleko mam caly czas w obu piersiach. Podejrzewalysmy podloze neurologiczne - nieprawidlowe napiecie miesniowe -ale neurolog wczoraj wykluczyl i sugerowal zapalaenie uszu, ale nie sadze- wszystkie nasze dzieciaczki ktore tak sie zachowuja by mialy chore uszy? Zreszta pediatra dzisiaj wykluczyla. Ja staralam sie tak jak Ela wtedy pisala zeby sie Tamarze odbilo ale to nie skutkuje raczej bo jej sie rzadko odbija. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
ano, a papuśny wygląd to przez buźkę (i u Ciebie przez czuprynkę!)- sama mam ten problem od lat. Nawet w zamierzchłych czasach, kiedy ważyłam 47 kg, wszyscy uważali mnie za pyzę z powodu okrągłej buzi, buuuu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.