Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 18:15   #4531
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Przykro mi, że Ci się nie udało. Ale poprawka za miesiąc to dobry termin. U nas teraz zapisaliśmy kursantów na 22 lutego
o jejku to nieźle...;/
moja szwagierka zdaje 20 grudnia....i był wolny termin na ten dzień ale kurde gUpia baba mnie nie chciała zapisać bo powiedziała że owszem wolne ale dla osób które zdają pierwszy raz ;/

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:19   #4532
jana
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość

nie daje rady.. sama w domu siedze i wariuje.. Tomek od rana wydzwania.. czyli jednak mysli.. Boze tak bym chciala zeby byl tu na miejsciu i chociaz zeby mnie przytulil
patrze na ciuszki dla naszego Ksawcia i serce mi peka

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

niech ktos mnie przytuli i powie ze to tylko zly sen
płacz, krzycz, musisz przeżyć żałobę, będzie boleć, musi boleć, ale będzie w końcu lepiej

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

W 9tc i chciałam zrobić pogrzeb, ale szpital nie dał mi żadnej szansy. Na razie sprawa jest "w toku"
Wika, trzymam kciuki żeby Ci się udało jednak... czy szpital odpowiedział na pismo?

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:28   #4533
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
u mnie ostatnio kiepsko... nie wiem czy wam pisałam ale od lat 5 mam nerwice lękową. Już dawno była uśpiona ale odkąd wróciłam ze szpitala to wróciła.. poprostu szpital zachwiał moje poczucie bezpieczeństwa
no i kurcze nie śpie po nocach.. ciągle mam uczucie jakby miało się stać coś złego.. a tak się cieszylam że mnie nie dopadła w ciąży
no i te schizy teraz czy z dzieckiem ok, czy się rusza, dziś zaczęłam wkrętke czy łożysko się nie odkleja no poprostu wszystko sobie wmówie... jestem psychicznie wykończona.
a no i największy strach: byle bym nie musiała tam wrócić...

Klementynko fajnie że napisałaś nawet nie wiedziałam że też Cię to spotkało
ś
LUnka, ja mam podobnie...Szczególnie ostatnio, jakieś takie niepokoje i obawy...Z jednej strony jak mały bryka to mi sie sama micha smieje, z drugiej jak tylko mnie cos zakłuje i zaboli to drżę... Na początku myslałam, że aby do 2 trymestru, w drugim sie uspokoiłam trochę, a tearz jak lada chwila trzeci to coraz bardziej sie boje, ze strace najukochańszy skarb jaki mam, a jak z Małym gadam, to sie sama wzruszam nad sobą ;p Ale taki już nasz chyba los...NA pewno wszystko bedzie dobrze Musi być JUż blizej niż dalej... JA jestem moze jakaś dziwna ale porodu się nie moge już doczekac, mogłabym i 3 dni sie meczyc, żeby aby małe było całe i zdrowe
Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, wszystko przeczytalam, wszystko nadrobilam

Ja bylam u lekarza.. Mam mieszane uczucia. Niby z jednej strony mu zalezy i chce cos zrobic, a z drugiej strony nie do konca sie orientuje co ma ze mna zrobic? Jak mnie leczyc.. Nie mam do niego zaufania i juz cholera nie mam sily szukac kogos innego. W tym naszym zasciankowym lublinie nawet porzadnego eksperta nie ma
elizabarbara- czy to możliwe, ze CIe kojarze z wątku lubelskie panny młode na przełomie 2008/2009?? A u jakich lekarzy już byłas? JA chodze do Gulanowskiej-Gędek, a na USG połówkowe do MAzurka i jestem zadowolona jak na razie- Gulanowska ma bardzo ludzkie podejście i dużo zrozumienia.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:34   #4534
Wika28
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziękuję za wirtualne wsparcie w tym pierwszym dniu w pracy Nie było źle - pracuję z kilkoma świetnymi dziewczynami, które wiedziały o ciąży i kibicowały mi cały czas, później tez pomagały, więc tak jakbym do swoich wróciła. Jedna z nich też jest Mamą dwóch Aniołków Inni ludzie nie wiedzą - poza Szefową, która kompletny luz mi dzisiaj dała - jakoś dało się to przeżyć. Choć tak jak piszecie - każda rozmowa, każdy temat z dzieckiem się kojarzy, ale jakoś trzeba się z tym zmierzyć

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja od wczoraj tak ryczałam,że chyba tyle przez pół roku nie płakałam.W nocy 0 3 wróciłam do domu a tż został z mała,nie wiedziałam co mam ze soba zrobić praktycznie nie spałam.
Aż ordynator powiedziała,że ta lekarka nie powinna tego powiedzieć jeżeli nie jest pewna.
Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
czasem powinno sie lekarza zabic za to co mowi. moja jak byla mala skakala i uderzyla sie o lozeczko. stracila przytomnosc i odwiozlam ja do szpitala biegiem. okazalo sie, ze jak zaczyna plakac to sie zanosi i ma bezdechy. lekarka na izbie powiedziala mi, ze za kazdym razem przy takim bezdechu obumiera mozg dziecku. byla to sobota. zaczelam stawac na glowie tylko zeby mala nie ryczala. w poniedzialek poszlam do jej lekarza pierwszego kontaktu, ktory zarazem jest neurologiem i to dosyc dobrym. poplakalam sie u niego i powiedzialam jaka diagnoze dostalam w szpitalu. biedny wybauszyl oczy na mnie i spytal co za ci.... mi to powiedziala i ze to tak nie funckjonuje. wytlumaczyl dokladnie co i jak i juz wiedzialam ze komus cos sie porabalo w glowce. ale swoje przeszlam jak pomyslalam ile razy mloda sie zaniosla i na chwile przestawala oddychac i jak mozg musi byc juz uszkodzony od tego
Myślę dokładnie tak samo Ja nie wiem - czy są niedouczeni, niewrażliwi, czy po prostu wyrachowani
Ja 4 lata temu miałam usuwanego 8 cm mięśniaka. A został wykryty przy rutynowym badaniu ginekologicznym. Lekarz "pierwszy lepszy" na nfz, bo nie miałam czasu, kasy itd. No i wiecie jak mi o tym powiedział: "No jest duży guz. Według mnie to nowotwór i wygląda na złośliwy, bo jest twardy" po czym kazał mi zejść z fotela (mało brakowało a rzeczywiście bym zeszła) i pójść na dwór przewietrzyć się. Był Sylwester - wyszłam w mróz z kurtką trzymaną w ręce, tak byłam zszokowana

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki niestety następny dopiero w styczniu za miesiąc....ehh....

Przepraszam że tylko o sobie ale od 3 dni boli mnie głowa...;/
nie przejmuj się tym egzaminem, na pewno go zdasz

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
nie wiem jak ale nie zauważyłam znaku STOP...;/ nawet teraz jak analizuję tą drogę to nie widzę tego stopu tam....
Może go tam nie ma a tak poważnie to różne rzeczy się na tych egzaminach zdarzają W piątek oblali córę mojej koleżanki, bo wyłączyła silnik i wycieraczki do końca się nie złożyły, jakieś milimetry egzaminator wypatrzył

Cytat:
Hej Dziewczyny,

Ale mam dola od wczoraj

Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:52   #4535
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Myślę dokładnie tak samo Ja nie wiem - czy są niedouczeni, niewrażliwi, czy po prostu wyrachowani
Ja 4 lata temu miałam usuwanego 8 cm mięśniaka. A został wykryty przy rutynowym badaniu ginekologicznym. Lekarz "pierwszy lepszy" na nfz, bo nie miałam czasu, kasy itd. No i wiecie jak mi o tym powiedział: "No jest duży guz. Według mnie to nowotwór i wygląda na złośliwy, bo jest twardy" po czym kazał mi zejść z fotela (mało brakowało a rzeczywiście bym zeszła) i pójść na dwór przewietrzyć się. Był Sylwester - wyszłam w mróz z kurtką trzymaną w ręce, tak byłam zszokowana
Nie mam słów...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:57   #4536
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
płacz, krzycz, musisz przeżyć żałobę, będzie boleć, musi boleć, ale będzie w końcu lepiej

Wika, trzymam kciuki żeby Ci się udało jednak... czy szpital odpowiedział na pismo?

a skąd! szpital mnie zwyczajnie olał - w piątek minęło 7 dni od kiedy dyrektor i ordynator pismo odebrali. Dzwoniłam przez 3 dni, nikt nic nie wiedział poza tym, ze muszę z ordynatorem rozmawiać. A ordynatora nie ma - na oddziale, na bloku operacyjnym, nie wiadomo gdzie. Ile mogę dzwonić
Próbuję się kontaktować ze Stowarzyszeniem Rodziców po Poronieniu i Departamentem Matki i Dziecka przy Ministerstwie Zdrowia. Wiem, ze Pani z tego Departamentu raz interweniowała, gdy szpital nie chciał wydać dokumentów - u mnie juz pewnie nie mogą ich wydać. Zastanawiam się tez nad Sprawą dla Reportera, choć nie wiem czy to da radę no ale jak czytam na różnych forach, jak kobiety po poronieniu są traktowane w szpitalach i jak sobie przypomnę co ze mną zrobili to .
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:07   #4537
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
nie przejmuj się tym egzaminem, na pewno go zdasz

Może go tam nie ma a tak poważnie to różne rzeczy się na tych egzaminach zdarzają W piątek oblali córę mojej koleżanki, bo wyłączyła silnik i wycieraczki do końca się nie złożyły, jakieś milimetry egzaminator wypatrzył
Nie przejmuję się ale smutno mi że tak zawaliłam....nie no ten stop to chyba tam jest tylko wcześniej postawiony a jak on mi kazał skręcić w lewo to ja się zaczęłam zastanawiać czy to była jednokierunkowa i na stop już uwagi nie zwróciłam....;/

O ludzie no to faktycznie trafiła na jakiegoś buca co widać że chciał uwalić więc znalazł najgłupszy szczegół!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 19:13   #4538
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
ale mi przykro, nie wiem jak Ci pomóc a leczysz się na to?
Leczyłam u psychiatry pare lat temu, bo to się leczy właściwie raz psychoterapią. Później przy nawrotach już człowiek w miare wie jak sobie radzić.. i ja niby też wiem, nie pozwalam lękowi sobą zawładnąć ale zadanie jest utrudnione bo drżę o to moje maleństwo
nerwica to troche takie wmawianie sobie chorób, a która z nas w ciąży sobie nie wmawia jak ją zakuje tu czy tam, więc ja sobie wmawiam tym bardziej.. Już się troche oswoiłam po szpitalu ale pierwsze dni to się czułam że jestem tu(w domu) ale jakby nie powinno mnie tu być. Takie pokićkane

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Lunka ja zaczełam 9 tydzien wiec to chyba 3 miesiac co?

Co do nerwicy to nic Ci nie pomoże jak tylko Ty sama.

Powtarzaj sobie, że będzie dobrze, oddychaj głeboko i mów o tym co Cie dreczy...mi to pomaga...
Jeśli liczysz od zaczętych tygodni to jak najbardziej 3 miesiąc
ja już różnie licze, zawsze mówie skończone tc ale miesiące rozpoczynam tak jak Ty od rozpoczętego tygodnia

Cytat:
Przez tydzień brała antybiotyk na zapalenie uszek,Temperatura była ciągle podwyższona a od soboty juz 39 stopni.Wczoraj o 1 w nocy zaczęła wymiotowac i mieć dreszcze,pojechaliśmy na dyżur nocny,a w srodku buzi na dziąsełkach zrobił jej sie nalot taki czarny i mówimy to lekarce taka z 70 lat a ona do nas ,że kieruje nas do szpitala bo to może być SEPSAzrobiłam takie oczy i sie popłakałam,szybko do szpitala,ordynator Wikusie zbadała ,zrobili badania i powiedzieli,że to nie żadna sepsa tylko ma bardzo powiększone migdałki i węzły chłonne i przez to nie może oddychać i biedna sapie,czyli angina przez tego 3 migdałka,a ten nalot w buzi to zrobiło sie zapalenie jamy ustnej bo juz za dużo tych antybiotyków było.
Ale mała musi być napewno do czwartku w szpiatalu,bo dostaje kroplówki i jeszcze gorączkuje.
Ojej bidulko że Cie to spotkało akurat teraz gdzie na dniach urodzisz.. okropne to

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
czasem powinno sie lekarza zabic za to co mowi. moja jak byla mala skakala i uderzyla sie o lozeczko. stracila przytomnosc i odwiozlam ja do szpitala biegiem. okazalo sie, ze jak zaczyna plakac to sie zanosi i ma bezdechy. lekarka na izbie powiedziala mi, ze za kazdym razem przy takim bezdechu obumiera mozg dziecku. byla to sobota. zaczelam stawac na glowie tylko zeby mala nie ryczala. w poniedzialek poszlam do jej lekarza pierwszego kontaktu, ktory zarazem jest neurologiem i to dosyc dobrym. poplakalam sie u niego i powiedzialam jaka diagnoze dostalam w szpitalu. biedny wybauszyl oczy na mnie i spytal co za ci.... mi to powiedziala i ze to tak nie funckjonuje. wytlumaczyl dokladnie co i jak i juz wiedzialam ze komus cos sie porabalo w glowce. ale swoje przeszlam jak pomyslalam ile razy mloda sie zaniosla i na chwile przestawala oddychac i jak mozg musi byc juz uszkodzony od tego
ja pierdziele to połowa dzieci była by jakaś upośledzona bo większość się zapomina albo ma bezdechy

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Luna ja z początku się nie bałam 1 trymestru tylko 16 tygodnia Potem moje myśli zajęło czekanie do połówkowego, potem odliczanie do 28 tc, bo wtedy dziecko ma już jakieś szanse, zaraz znowu strach o 31 tc, potem były myśli o to czy szyjka wytrzyma, po 35 tc niby już było z górki,.Nawet na kilka dni przed tp nie kupiłam pampersów bo strach był większy
Żyłam od wizyty do wizyty, na każdym usg zastanawiałam się czy aby na pewno wszystko dobrze. Ale udało mi się donosić i Tobie też się uda
oo to widze że tak jak ja jestem na etapie "byle do 28tc" a że w święta zacznę 28tc to czekam na gwiazdkę podwójnie...
Czyli jestem normalna (jak na AM) a za te ostatnie słowa bardzo Ci dziękuje to dla mnie lekarstwo...

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
LUnka, ja mam podobnie...Szczególnie ostatnio, jakieś takie niepokoje i obawy...Z jednej strony jak mały bryka to mi sie sama micha smieje, z drugiej jak tylko mnie cos zakłuje i zaboli to drżę... Na początku myslałam, że aby do 2 trymestru, w drugim sie uspokoiłam trochę, a tearz jak lada chwila trzeci to coraz bardziej sie boje, ze strace najukochańszy skarb jaki mam, a jak z Małym gadam, to sie sama wzruszam nad sobą ;p Ale taki już nasz chyba los...NA pewno wszystko bedzie dobrze Musi być JUż blizej niż dalej... JA jestem moze jakaś dziwna ale porodu się nie moge już doczekac, mogłabym i 3 dni sie meczyc, żeby aby małe było całe i zdrowe
ja też się porodu nie boje nic a nic.. niech mnie boli ile chce ale jak pomyśle jak ten ból będzie wynagrodzony to mogłabym się teleportować do marca!
o tym bólu to tak pisze bo wiadomo że nawet nie mam pojęcia jak to boli także cwaniara jestem

Dobrze że się wam wyżaliłam, lepiej mi!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:35   #4539
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

elizabarbara- czy to możliwe, ze CIe kojarze z wątku lubelskie panny młode na przełomie 2008/2009?? A u jakich lekarzy już byłas? JA chodze do Gulanowskiej-Gędek, a na USG połówkowe do MAzurka i jestem zadowolona jak na razie- Gulanowska ma bardzo ludzkie podejście i dużo zrozumienia.
Tak, dobrze kojarzysz

A co do dr Gulanowskiej, to mam mieszane uczucia, gdyz to wlasnie ona przyjmowala i blędnie zdiagnozowala dziewczyne, ktora ostatnio umarla w naszym szpitalu przy porodzie. Ja bym do niej nie poszla raczej. Ale jak czujesz sie u niej komfortowo, to najwazniejsze Co do dr Mazurka, to tez do niego chodzilam i to on wlasnie w pewnym momencie rozłozyl ręce kierując mnei do dr Wdowiaka.
Po 5 latach mam wyrobione zdanie nt lekarzy ginekologów. 99% z nich nadaje sie tylko do prowadzenia prostej, typowej ciazy albo przepisywania tabsów. Pozostaly 1% to specjalisci, ktorym albo sie nie chce, albo juz maja tyle kasy, ze nie musi im sie chciec i traktuja pacjentke tasmowo.
Ja niestety trafilam na jednych i na drugich. I nie mam zadnych pozytywnych wspomnień. Caly czas szukam lekarza specjalisty, ktoremu SIE CHCE leczyc kogos innego niz typowa kobiete, ktora ma typowe problemy.
Czasami mi sie wydaje ze z wiedzą, jaką posiadłam przez te 5 lat walki, moglabym poprowadzic niejedną ciąże i pewnie z lepszym skutkiem niz niejeden konował

Cytat:
a skąd! szpital mnie zwyczajnie olał - w piątek minęło 7 dni od kiedy dyrektor i ordynator pismo odebrali. Dzwoniłam przez 3 dni, nikt nic nie wiedział poza tym, ze muszę z ordynatorem rozmawiać. A ordynatora nie ma - na oddziale, na bloku operacyjnym, nie wiadomo gdzie. Ile mogę dzwonić
Próbuję się kontaktować ze Stowarzyszeniem Rodziców po Poronieniu i Departamentem Matki i Dziecka przy Ministerstwie Zdrowia. Wiem, ze Pani z tego Departamentu raz interweniowała, gdy szpital nie chciał wydać dokumentów - u mnie juz pewnie nie mogą ich wydać. Zastanawiam się tez nad Sprawą dla Reportera, choć nie wiem czy to da radę no ale jak czytam na różnych forach, jak kobiety po poronieniu są traktowane w szpitalach i jak sobie przypomnę co ze mną zrobili to .
Biedna, Nie ustawaj w dochodzeniu praw !!!

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:39   #4540
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Maksi, a widoki na poprawę?!
narazie się uspokoiło, śpi słodko. jak biedaczek dzielnie zjadał węgiel mówiłam mu, że to czekoladowa tabletka

jakie macie plany na sylwestra? Tż zarezerwował miejsce na bal sylwestrowy nie mam za bardzo ochoty, ehh
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:59   #4541
adunia89
Zadomowienie

Melduje sie, ze nadal lezymy w szpitalu. Nie robili dzis usg bo brzuszek znow sie stawial. Zaczelam obserwowac dokladnie dolegliwowsci ichyba czuje Mala. Nie wiem czy to mozliwe, to dopiero 15tc, ale jest identycznie jak poprzednio, tj. robaczki w brzuchu Mam nadzieje, ze jutro zrobia usg i ze brzuch juz sie uspokoi po 3 kroplowkach magnezu.

Aaa, i Perse, pytalam o leki na bol glowy. W szpitalu oprocz apapu zaproponowali Pyralgine i Ketonal, to podobno mozna, ale nie wiem w jakich dawkach. Bede podpytywac przy obchodzie.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 20:14   #4542
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Melduje sie, ze nadal lezymy w szpitalu. Nie robili dzis usg bo brzuszek znow sie stawial. Zaczelam obserwowac dokladnie dolegliwowsci ichyba czuje Mala. Nie wiem czy to mozliwe, to dopiero 15tc, ale jest identycznie jak poprzednio, tj. robaczki w brzuchu Mam nadzieje, ze jutro zrobia usg i ze brzuch juz sie uspokoi po 3 kroplowkach magnezu.

Aaa, i Perse, pytalam o leki na bol glowy. W szpitalu oprocz apapu zaproponowali Pyralgine i Ketonal, to podobno mozna, ale nie wiem w jakich dawkach. Bede podpytywac przy obchodzie.
Dzięki Adunia. Jestem w szoku, że Ketonal można brać w ciąży, ale faktycznie, w ulotce jest napisane, że w wyjątkowych przypadkach w I i II trymestrze można.
Oczywiście nic nigdy nie będę brała na własną rękę Ale dobrze wiedzieć, że są jakieś opcje pomocy, oprócz zimnego ręcznika na czoło, który przy prawdziwej migrenie mogę sobie równie dobrze położyć na kolano.

No i trzymam kciuki za Was, żebyście szybko wyszły (wyszli?). Trzymaj się

(A w drugiej ciąży ponoć szybciej czuć ruchy, więc może to Mała )

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-12-10 o 20:16
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 20:19   #4543
zebrawpaski
Zakorzenienie

Maksi- pewnie jakiś wirus? Ariston? Pozostałe agd też będziesz mieć z Aristona?
Ale bym poszła na bal sylwestrowy...mój Tz-et pracuje w Sylwestra i w Boże Narodzenie też

czarnula- ale przeżycia, oby Wiki jak najszybciej zdrowiała, a Ty wypocznij troszkę bo przed Tobą poród ... z małą jest Tz-et więc ma opiekę...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 20:21   #4544
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
a wiecie co jest z anusią1808??? macie z nią kontakt?
Dziękuje że o mnie pamiętasz
jestem, jestem podczytuje was prawie codziennie i wiem co u której ale nie mam co pisać więc siedzę cicho...

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 20:33   #4545
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
przyszłam sie pochwalic ze mamy juz pierwszego zabka

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
dziewczyny - a jakie zmywarki polecacie?
ja mam Boscha od 3 lat i go bardzo bardzo mocno kocham
Cytat:
Napisane przez agatkaa 1 Pokaż wiadomość
nie wiem jak ale nie zauważyłam znaku STOP...;/ nawet teraz jak analizuję tą drogę to nie widzę tego stopu tam....
pewnie śniegiem był zasypany
Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość

niech ktos mnie przytuli i powie ze to tylko zly sen
ile razy ja się budziłam rano z nadzieją, że to wszystko to był tylko sen...
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ehhh nie wiem co napisać...
napisz co u Julka, u Pestki? co z budowa?
Cytat:
Dzień dobry
Nie nadrabiam bo nie mam na nic siły,jak się wali to wszystko na raz
Jeszcze nie urodziłam.
A pozatym moja córcia od wczoraj jest w szpitalu.Już nie mam siły na nic.Tż siedzi z małą dzień i noc.
bardzo mocno przytulam i siły życzę
Cytat:
Przez tydzień brała antybiotyk na zapalenie uszek,Temperatura była ciągle podwyższona a od soboty juz 39 stopni.Wczoraj o 1 w nocy zaczęła wymiotowac i mieć dreszcze,pojechaliśmy na dyżur nocny,a w srodku buzi na dziąsełkach zrobił jej sie nalot taki czarny i mówimy to lekarce taka z 70 lat a ona do nas ,że kieruje nas do szpitala bo to może być SEPSA
strzeliłabym mu między oczy toporek to za mało
Cytat:
Ale bym poszła na bal sylwestrowy...mój Tz-et pracuje w Sylwestra i w Boże Narodzenie też
na Boże Narodzenie? to okropne, to pierwsze święta Kasi
Stary 2012-12-10, 20:45   #4546
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Maksi- pewnie jakiś wirus? Ariston? Pozostałe agd też będziesz mieć z Aristona?
chyba wirus, szwagra też dopadło
tak, planuję mieć wszystko z Aristona
gdzie pracuje Tż, że w święta musi iść do pracy?
Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Dziękuje że o mnie pamiętasz
jestem, jestem podczytuje was prawie codziennie i wiem co u której ale nie mam co pisać więc siedzę cicho...
odzywaj się
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 20:51   #4547
BERBIE
Zakorzenienie

maksi my się wybieramy ja co roku na bal. ja zawsze mam ochotę na taką imprezę
anusia nie bądź taka, odzywaj się.
Stary 2012-12-10, 20:55   #4548
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Żyłam od wizyty do wizyty, na każdym usg zastanawiałam się czy aby na pewno wszystko dobrze.
i jaki piękny efekt zmartwień masz u boku

Cytat:
JA jestem moze jakaś dziwna ale porodu się nie moge już doczekac, mogłabym i 3 dni sie meczyc, żeby aby małe było całe i zdrowe
boję się ogromnie słowa na "P", ale też czekam na tą chwilę

Cytat:
Po 5 latach mam wyrobione zdanie nt lekarzy ginekologów. 99% z nich nadaje sie tylko do prowadzenia prostej, typowej ciazy albo przepisywania tabsów.

cały czas miałam świadomość, że mój gin nie jest specjalistą od "zachodzenia". ale teraz doceniam, jak dobry jest w prowadzeniu ciąży. mam nadzieję, że jest genialnym położnikiem.
trzeba znaleźć swojego... trudne zadanie. jak z szukaniem chłopa, dobrej pracy...

Cytat:

jakie macie plany na sylwestra?
tja. biała sala
cudnie! wyszalejecie się!

Cytat:
Melduje sie, ze nadal lezymy w szpitalu. Nie robili dzis usg bo brzuszek znow sie stawial.

No i cieszę się z ruchów!!!!!

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
ale nie mam co pisać więc siedzę cicho...
Tooopoorkkaaaaa!!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 21:00   #4549
Konto usunięte

A ja się P nie boję.

Oglądam teraz taki program o chirurgii estetycznej na TVN i podziwiam odwagę laski, która tam poszła (ta pierwsza uczestniczka)... Oglądacie?
Stary 2012-12-10, 21:14   #4550
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38072638]
Oglądam teraz taki program o chirurgii estetycznej na TVN i podziwiam odwagę laski, która tam poszła (ta pierwsza uczestniczka)... Oglądacie?[/QUOTE]oglądam. ale jak jest z sali operacyjnej i jest krew to jestem pod kołdrą
lepsze niż ten serial z Różdżką

Stary 2012-12-10, 21:26   #4551
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
oglądam. ale jak jest z sali operacyjnej i jest krew to jestem pod kołdrą
lepsze niż ten serial z Różdżką
Nooo jak rozcinają.... bleeee :P
Stary 2012-12-10, 21:29   #4552
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38073183]Nooo jak rozcinają.... bleeee :P[/QUOTE]
jak wyrzucają "kawałki"...
mocne. trudne. dobre....

Stary 2012-12-10, 21:37   #4553
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

uciekam zaraz kąpać się i spać. i tak nie mam weny na nic.

a co do sylwestra to nie mam pojęcia, pewnie zostaniemy w domu. mąż ma mieć wolne (za to pracuje w 1 i 2 dzień świąt), ale nikt z bliskich znajomych nie robi chyba żadnej domówki a tylko to nam teraz zostało. już nie wiem co lepsze, żeby pracował w święta czy sylwestra ale teraz już i tak po fakcie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 21:41   #4554
Konto usunięte

My w Sylwestra też siedzimy sami.
W zeszłym roku też tak było.
Oprócz mojej siostry jest tylko jedna osoba, jeden znajomy, z którym bym mogła w tym dniu posiedzieć, ale on już wtedy będzie w Irl. Tak to nie mam ochoty na niczyje towarzystwo. Chyba, że Wasze
Stary 2012-12-10, 21:48   #4555
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
jestem na etapie "byle do 28tc" a że w święta zacznę 28tc to czekam na gwiazdkę podwójnie...
a później będzie czekanie na 32, 36...

Cytat:
Melduje sie, ze nadal lezymy w szpitalu.
Trzymam kciuki, żeby Ci przeszło

Cytat:
jakie macie plany na sylwestra?
Mamy iść do znajomych, ale wszystko zależy od Bąblusia

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 22:37   #4556
zebrawpaski
Zakorzenienie

maksi - napisałam Ci priv

dziewczyny - to robimy wirtualnego Sylwestra na wizażu???

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Kasia ma jeszcze przez dwa dni antybiotyk
dostałam skierowanie na usg brzuszka w związku z tym, że mało przybiera na wadze....

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

anusia- odzywaj się

adunia -

agatko - pójdziesz w styczniu i zdasz

ewel- ale bym się wściekła....kiedy masz się zgłosić? nie mieli tel aby zadzwonić?

kunegundka- kiedy się przeprowadzacie?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:46
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 07:37   #4557
pani22ka
Zakorzenienie

Witam z rańca
serek wiejski a na deser babeczka z owocami i kremem dobry początek dnia

Stary 2012-12-11, 07:50   #4558
kooocur
Zakorzenienie

Heh ja tosta pochłonęlam....plus szklanka wody z cytryna no i tableteczki

Zastanawiam się jeszcze nad jogurtem naturalnym z malinkami na gorąco....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 07:58   #4559
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 08:06   #4560
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

Hej.

Jak u Ciebie??

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości