![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W odnajdywaniu siebie...
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz robie studium roczne na sekretarke / asystent ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja miałam na odwrót - byłam w LO na profilu psychologiczno-pedagogicznym z rozszerzonym językiem obcym, a poszłam na studia na finanse i rachunkowość i na razie nie żałuję.
![]()
![]() |
#34 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, ja mam 23 lata, pisze wlasnie magisterke na jednym kierunku i licencjat na drugim i dopiero jestem nieogarnieta... W zyciu nie zarobilam zadnych pieniedzy (co prawda dostawałam stypendia za nauke, ale to nie praca sensu stricto), nigdy nie bylam na randce, o calej reszcie zycia milosnego nie wspominajac, ba - nawet nigdy nie spedzalam sylwestra inaczej niz w domu, zazwyczaj sie uczac. Moje studia to jakas porazka - niby takie elitarne, ale przechlapalam je wrecz popisowo i robie dyplom z czegos, czego nie lubie i na czym sie w zasadzie nie znam... Moj drugi kierunek lubie, ale to filologia obca, a ja nie mam nawet zadnego znajomego z kraju, ktorego jezyk studiuje, nie mowiac o tym, ze w zyciu tam nie bylam... A to kraj europejski, nie zadna japonia.
Ogólnie ujmujac - nieogarniecie z czasem postepuje a nie sie cofa, wiec serio radze albo porzadnie sie za siebie zabrać albo pogodzic sie z beznadziejnym losem zyciowego nieudacznika. smutne, ale prawdziwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
![]() Zabrać się za siebie ! Życie ma się tylko jedno.
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po prostu jestem bezdennie beznadziejna i tyle. Nie mówię tego z nutką depresji, ja po prostu zdaje sobie sprawę z faktu jak złym i beznadziejnym człowiekiem jestem. Ale taka po prostu jestem, nie będę na siłę robić rzeczy, których nie znoszę jeszcze bardziej niż stanu obecnego. Po prostu - niektórzy ludzie są z natury nieszczęśliwi i nieogarnięci - trudno, tacy też mają prawo żyć. Zdarza się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na świecie są dziesiątki takich istnień... często się potem o nich nie pamięta, bo w większości nie mają dzieci... po iluśtam latach stają się jakąś daleką ciotką, trochę zdziwaczałą ewentualnie jakimś wujkiem, który gdzieś wyjechał i kontakt z nim ogranicza się do wysłania kartki na Święta. Niestety, tak jest, takich podstarzałych ciotek i wujów jest na świecie wielu... mało się o nich mówi, bo i po co? Nikt ich nie zaprasza, żyją sobie po cichu i spokojnie w oddaleniu i dystansie a potem umierają. Taka prawda - i ja właśnie taką ciotką jestem - jak zdolna bym nie była, genialna nie jestem a przy mojej osobowści nawet z tą inteligencją, którą mam świata nie zawojuję. Niestety. Z czasem pojawi się cynizm i zgorzknienie i tyle będzie z "radości życia" i "samorealizacji". Sad but true. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Dołączam ,jestem na 3 roku studiów, za rok myślałam,żeby zacząć drugi kierunek,ale nie wiem czego chce... chciałbym zrobić inżyniera z czegoś''łatwiejszego'', żeby mieć większe perspektywy pracy...teraz jestem an studiach związanych z ochroną środowiska,więc te drugie raczej nie mogą być podobne,bo to by nie miało zbyt sensu....sama nie wiem czego chce...jestem trochę takim wolnym duchem...nie lubię jak ktoś mi narzuca co mam robić,uwielbiam się włóczyć z psami na spacerach po lasach i łąkach,gdy jestem w mieście brakuje mi tej włóczęgi....uwielbiam podróże,ale na razie raczej nie wyjeżdzam,bo koleżanki raczej boją się takiego wyjazdu samego pociągiem po Polsce, a na takie zorganizowane wycieczki raczej mnie nie stać...
ostatnio kocham oglądać Ognie i Mieczem...podoba mi się ta wolność tam,step, konie, uwielbiam konie,ale nie umiem na nich jeżdzić,bo podobnie jak z podróżami ''nie zebrałam się '' sama w sobie,że sama się gdzieś zapisać i jeżdzić...
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
W tym roku zdaję maturę. Kompletnie nie wiem gdzie iść na studia, żeby nie były one bezcelowe. Nie wierze w siebie. Patrze na tych wszystkich maturzystów którzy zdają same rozszerzenia, fizyki, matematyki i inne odległe mi krainy. Ja zdaję rozszerzony polski, tylko rozszerzony polski. Często zdaje sobie pytanie, 'z czym do ludzi?'. Myślę że mój głowny problem polega na tym, że nie wiem czego chce, nie mam konkretnego pomysłu na siebie, i nie wierze w to, że mogę osiągnąć coś, z czego będę na prawde dumna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
dodatkowo dzisiaj musze wybrać temat prezentacji maturalnej, a nie mam zielonego pojęcia na co się zdecydowac i co będzie odpowiednie, co przyprawia mnie o zawrót głowy, złość i rozżalenie, ogólnie, zbyt emocjonalnie do wszystkiego podchodze..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mogę Wam się pochwalić, że cieszą mnie moje sukcesy na studiach - dzisiaj dwie sytuacje, które przyniosły mi ulgę. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.