Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 22:50   #3721
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Myslicie, ze cena 19.99zl za pieluchy Pampers new born (43 szt) jest ok?
Jak najbardziej
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:50   #3722
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja też i teraz się zastanawiam, bo mam Huggiesy z tego opakowania startowego, to tam ich jest chyba dwadzieścia z czymś i te pampersy 1/. I czy tyle new bornów mi wystarczy, czy dokupić jeszcze
ja to kupie dwie paczki jutro tych 1 i jedną 2

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:54   #3723
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ja też i teraz się zastanawiam, bo mam Huggiesy z tego opakowania startowego, to tam ich jest chyba dwadzieścia z czymś i te pampersy 1/. I czy tyle new bornów mi wystarczy, czy dokupić jeszcze
no właśnie mam ten sam dylemat, bo mam dwie paczki pampersów 1 po 43 sztuki i nie wiem co dalej kupować jakbym się znów na promocję natknęła, czy 1 czy 2

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja to kupie dwie paczki jutro tych 1 i jedną 2
tylko te 2 droższe już są i więcej ich w paczce; chyba jakieś 42 zł

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:54   #3724
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a może zazdrosna się zrobiła
Ona jest ogólnie zazdrosna o tę kotkę, ale nigdy nie atakowała jej z tego powodu... Zawsze tylko szczeknęła albo coś takiego, a tu nagle - taka agresja. Co prawda krzywdy jej nie zrobiła, bo nawet nie ugryzła jej, tylko bardziej "pobiła", ale mimo wszystko - zszokowało mnie to, to taki łagodny pies.

Ehh, idę do wyrka, do jutra, dziewoje!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:56   #3725
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ona jest ogólnie zazdrosna o tę kotkę, ale nigdy nie atakowała jej z tego powodu... Zawsze tylko szczeknęła albo coś takiego, a tu nagle - taka agresja. Co prawda krzywdy jej nie zrobiła, bo nawet nie ugryzła jej, tylko bardziej "pobiła", ale mimo wszystko - zszokowało mnie to, to taki łagodny pies.

Ehh, idę do wyrka, do jutra, dziewoje!
a może się w niej jakieś pierwotne instynkty odezwały

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:01   #3726
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Zależy jak duże dziecko się urodzi, pampersy 1 są od 2 do 5 kg a dwójki bodajże 3-6, ja miałam chyba tylko jedną paczkę jedynek i szybko się przerzuciłam na dwójki bo mi bardziej spasowały. Huggiesy młody przesikiwał (z tym że nie miałam z nich jedynek tylko 2 albo 3), szybko wróciłam do pampersów.
Ja bym raczej kupowała na promocjach dwójki, jak się okaże że dzieciaczek mały to zawsze jedynek można dokupić, ale jak będzie duży to jedynki krótko będą w użyciu. Za to dwójki starczają na dość długo więc spokojnie można brać większą ilość (z zastrzeżeniem że może się zdarzyć że jakieś pieluchy uczulą i wtedy kicha...)

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2012-12-10 o 23:03
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:01   #3727
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no właśnie mam ten sam dylemat, bo mam dwie paczki pampersów 1 po 43 sztuki i nie wiem co dalej kupować jakbym się znów na promocję natknęła, czy 1 czy 2

tylko te 2 droższe już są i więcej ich w paczce; chyba jakieś 42 zł
nom za 42 zl jest ich 108

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:06   #3728
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
no własnie zawsze się mówi, że mój pies to taki spokojny i nic nikomu nie zrobi, ale to różnie może być; ja mam labradora, ostatnia sierota z niego, taka przylepa, a jak mój mąż wziął kiedyś synka sąsiadów na ręce, to zaczął z zębami skakać

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
nom za 42 zl jest ich 108
no właśnie; też miałam je kupić kiedyś, ale już nic nie zostało, same 1

Stary 2012-12-10, 23:10   #3729
Wisienka_0809
Rozeznanie

Spokojnej i przespanej nocy Mamuśki
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:17   #3730
elllmi
Zakorzenienie

cisza, nic nie piszecie, to ide spać
dobranocki

Stary 2012-12-10, 23:27   #3731
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja tez uciekam, dobrej nocy dziewczyny

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 00:35   #3732
sarah67
Zadomowienie

hej Dziewczyny pamiętacie mnie jeszcze????
Nie odzywałam się bo mąż przyjechał i zakupy robiliśmy, samochód kupiliśmy itp itd i na net zabrakło czasu, ale cały czas o Was myślałam, pewnie będę i tak rzadko się teraz pokazywać. Mam nadzieję, że u Was wszystko ok. Ja zaczęłam 36 tydzień i jestem przerażona tak strasznie boję się porodu, że wyć mi się chce. Brzuszek mnie czasami boli, i krzyż i takie kłucia mam czasami, które mnie przerażają a wizyta dopiero za tydzień. Muszę spakować torbę i poprać jeszcze raz ciuszki i poukładać w komodzie dla Dzidzi. Boże jak ja się boję, jak sobie pomyślę o porodzie to mi się słabo robi. Pozdrawiam Was serdecznie. \Postaram się częściej zaglądać.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 01:14   #3733
Debrah
Zakorzenienie

Nadrobiłam!

Nie mam siły cytować.
Gratuluję nowych tygodni, ja zaczęłam wczoraj 34 tydzień!
Przyszła dziś paczka z allegrowymi zakupami, fajnieeee

Tylko wszystkie pisałyście, że podkłady poporodowe są gigantyczne, a te z babyOno co zamówiłam gigantyczne to raczej nie są?? Black : ty je masz, jak myślisz, są okej???

Jeeej, ale ładna czapeczka!
http://allegro.pl/mis-niemowleca-cza...844157509.html

Szukam zimowej, macie dla swoich dzieci, kupujecie?

----------
Te też: http://allegro.pl/retro-beret-bereci...832701777.html

http://allegro.pl/czapka-czapeczka-w...852493115.html

śliczne, tylko niestety pewnie na większe dzieciaczki..

Idę spać

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2012-12-11 o 01:34
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 05:58   #3734
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nadrobiłam!

Nie mam siły cytować.
Gratuluję nowych tygodni, ja zaczęłam wczoraj 34 tydzień!
Przyszła dziś paczka z allegrowymi zakupami, fajnieeee

Tylko wszystkie pisałyście, że podkłady poporodowe są gigantyczne, a te z babyOno co zamówiłam gigantyczne to raczej nie są?? Black : ty je masz, jak myślisz, są okej???

Jeeej, ale ładna czapeczka!
http://allegro.pl/mis-niemowleca-cza...844157509.html

Szukam zimowej, macie dla swoich dzieci, kupujecie?

----------
Te też: http://allegro.pl/retro-beret-bereci...832701777.html

http://allegro.pl/czapka-czapeczka-w...852493115.html

śliczne, tylko niestety pewnie na większe dzieciaczki..

Idę spać
Ja wczoraj kupilam czapkę dla maluszka ale przyznam ze dlugo musiałam szukac(aż w koncu wykopałam w lumpie,wyglada na nową) bo niemowlęcych jest strasznie malo,mowie o tych zimowych bo takich zwykłych to pełno jest.

Co do pampersów ja kupilam 2. Jak synek bedzie mniejszy jak 3 kg wtedy mąż kupi 1 (juz mu pokazałam w razie co gdzie i jak to ma wyglądać )

Tak w ogole to dzień doberek kochane mąż pojechał do pracy,a ja usnać nie moge.

Ciekawe co tam u niny...

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A niby kto Ci ten poród odbierze w Nowy Rok i po Sylwku, mąż?? Toż lekarze będą świętować...

Coraz bardziej mi się wydaje że te "be" wkładki laktacyjne to były Canpol babies, zwracam honor J&J
A ja wlasnie z Canpol babies kupilam. Mam jeszcze jakies inne-dostalam od koleżanki i szwagierki takze moze cos znajde dla siebie spośród tych 3
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 06:48   #3735
Lenova
Wtajemniczenie

Witam z rana
Moje dziecko chyba się na mnie obraziło za ten pobytt w szpitalu bo bije mnie niemiłosiernie, żeber to już chyba nie mam , nie wiem jak nam leżeć bo przepona uciska ,ledwo oddycham.
Gratuluję Wam nowych tygodni i bliskiego terminu zero, czekamy na pierwszego malucha.
Ale nam bóle bh ,masakra jakbym okresu dostała aż mnie mdli ..
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 07:01   #3736
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Czesć dziewczynki...od czwartku mnie nie było...w piątek w końcu się wybrałam do fryzjera... weekend z mężem ...więc odpoczynek od internetu...a wczoraj też z mężem sprawy na mieście...i wizyta...
Nasz Antoś ma 2060gr...termin przesunął sie na 06.02.2013r....i wg badania to 32-33 tydzień..niby mi o dwa przesunął...a ja w panice...rzeczy nie w całości poprane..nie wszystko mam..dla siebie nic!!...pościel...kocyki. .załamałam się wczoraj...
do tego od dwóch tyg. ból prawego nadgarstka...jakbym gdzieś przydzwoniła...ból nie mija...wiec powiedziałam lekarzowi...i mówi że może być to powodem ucisku na jakąś żyłę...czy jaoś tak..i ze koniecznie mam dwa razy dzieńnie mierzyć ciśnienie...jak przekroczy 140x85...koniecznie do niego dzwonić ....
i jak ja mam być spokojna...nic nie gotowe..termin przesunięty...chodze jak kaczkosłoń...plecy po niewielkim wysiłku nawalają....prawy nadgartek tak boli że nie raz kubka nie utrzymam....i jak ja tu mam się przygotowywać...maskara jestem podłamana..i nie śpie od 5...bo tylko mam przed oczami listę z wyprawką...na której odchaczam jakieś pozycje.....i się mi nie udaje...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2012-12-11 o 08:11
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 08:15   #3737
scotasia
Wtajemniczenie

Hej, hej, pobudka!!
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Kurde, do tej pory w ogóle tylko raz się przed giną obnażałam, na pierwszej wizycie. A tak też, żadnych grzebań ani nic, tylko macicę macała i główkę małej Ale na wizyty to już teraz co 2 tyg. chodzę, najdłuższa przerwa to miesiąc był. Bo przecież tak powinno być, że im bliżej porodu, tym więcej wizyt, chyba?
Mnie maca co wizyta, a odkad podejrzewała skracającą się szyjkę to wcale nie robi tego delikatnie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Czesć dziewczynki...od czwartku mnie nie było...w piątek w końcu się wybrałąa do fryzjera...w weekend z mężem ...więc odpoczynek od internetu...a wczoraj też z mężem sprawy na mieście...i wizyta...
Nasz Antoś ma 2060gr...termin przesunął sie na 06.02.2013r....i wg badania to 32-33 tydzień..niby mi o dwa przesunąl...a ja w panice...rzeczy nie w całości poprane..nie wszytsko mam..dla siebie nic!!...posciel...kocyki. .załamałam sie wczoraj...
do tego od dwóch tyg. ból prawego nadgarstka...jakbym gdzieś przydzwoniła...ból nie mija...wiec powiedziałam lekarzowi...i mówi że może być to powodem ucisku na jakąś żyłę...czy jaoś tak..i ze koniecznie mam dwa razy dzieńnie mierzyć ciśnienie...jak przekroczy 140x85...koniecznie do niego dzwonić ....
i jak ja mam być spokojna...nic nie gotowe..termin przesunięty...chodze jak kaczkosłoń...plecy po niewielkim wysiłku nawalają....prawy nadgartek tak boli że nie raz kubka nie utrzymam....i jak ja tu mam się przygotowywać...maskara jestem podłamana..i nie śpie od 5...bo tylko mam przed oczami listę z wyprawką...na której odchaczam jakieś pozycje.....i się mi nie udaje...
Neti nie strasz, ze termin az tak sie moze przesunąć! A wogole jak to jest, jak z usg wychodzi nam ciąża starsza, to pozniej ktorej daty porodu się mamy trzymac? Z okresu czy usg? Bo mi na ost usg ciąża wyszła starsza o tydzien, jak teraz znowu się przesunie to chyba zaczne sie pakowac

Ninagg trzymam kcuki!

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-11 o 08:29
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 08:31   #3738
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej, hej, pobudka!!

Mnie maca co wizyta, a odkad podejrzewała skracającą się szyjkę to wcale nie robi tego delikatnie

Neti nie strasz, ze termin az tak sie moze przesunąć! A wogole jak to jest, jak z usg wychodzi nam ciąża starsza, to pozniej ktorej daty porodu się mamy trzymac? Z okresu czy usg? Bo mi na ost usg ciąża wyszła starsza o tydzien, jak teraz znowu się przesunie to chyba zaczne sie pakowac

Ninagg trzymam kcuki!
no nie straszę...cały cały czas był 16-17-02. a wczoraj lekarz mówił że to za duże dziecię...i wszytsko wskazuje na 32-33 tydzień...a wogóle ile macie w brzuszkach...mi każdy mowi że mam taaaki duży...dziś się zmierzyłam...123 cm.....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-12-11, 08:32   #3739
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej, hej, pobudka!!
!

No to ja też tak mam. Termin an 15 stycznia a dziecko większe o 2 tygodnie. Najpierw mówiła, że to nie oznacza że urodzę wcześniej, ale na ostatniej wizycie już nie była taka pewna

Witam się z rana
Ja dziś na wizytę się wybieram na 15 ciekawe jak tam wszystko wygląda na dole
Jeju już tak mało czasu zostało
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 08:38   #3740
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
no nie straszę...cały cały czas był 16-17-02. a wczoraj lekarz mówił że to za duże dziecię...i wszytsko wskazuje na 32-33 tydzień...a wogóle ile macie w brzuszkach...mi każdy mowi że mam taaaki duży...dziś się zmierzyłam...123 cm.....
Chyba wszystko zalezy od figury.. ja mam 93cm w 30 tyg, a kazdy mowi, ze taki duzy i ze dziecko pewnie wielkie. Niby skad by bylo wielkie, jak ja mam 158 cm a mąż 175cm A w kilogramach +8. Niby nie jest duzo, ale przy mojej drobnej figurze czuje się jak wielka pyza.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
No to ja też tak mam. Termin an 15 stycznia a dziecko większe o 2 tygodnie. Najpierw mówiła, że to nie oznacza że urodzę wcześniej, ale na ostatniej wizycie już nie była taka pewna

Witam się z rana
Ja dziś na wizytę się wybieram na 15 ciekawe jak tam wszystko wygląda na dole
Jeju już tak mało czasu zostało
Oj mało.. jak tu zajrzymy po świetach to pewnie bedzie się już duuzo działo

Kurcze wydawało mi się, że tak duzo ciuszkow dostałam od rodziny, a to bedzie dwie niepelne pralki...bede musiala wszystko przeliczyc i dokupic cos ewentualnie. Bratowa mnie ostatnio pouczyła, że przeciętnie dziecko się przebiera 3-4 razy dziennie, wiec zeby nie prac codziennie, trzeba miec po jakies min 12 sztuk kazdego rodzaju ciuszka....

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-11 o 08:41
Stary 2012-12-11, 08:43   #3741
badziabadzia
Zakorzenienie

Neti, u mnie w 34 tygodniu 96 cm

Scotasia, moja ginka wczoraj powiedziala, ze zazwyczajjest taj, ze im wiekszy brzuch tym mniejsze dziecko
Stary 2012-12-11, 08:52   #3742
misia1505
Rozeznanie

LADY a odstawiłaś już luteinę i fenoterol?
Stary 2012-12-11, 08:54   #3743
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

Scotasia, moja ginka wczoraj powiedziala, ze zazwyczajjest taj, ze im wiekszy brzuch tym mniejsze dziecko

pocieszyłaś mnie....

ale wiecie..ja raczej jestem przy kości...na początku ważyłam 71 kg przy wzroście 163 a teraz 82... (((

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2012-12-11 o 08:56
Stary 2012-12-11, 09:00   #3744
misia1505
Rozeznanie

APROPO PETYCJI
czy wszystkie dostałyście e maila w celu weryfikacji danych? bo ja nie.
Stary 2012-12-11, 09:02   #3745
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
APROPO PETYCJI

petycji???? Ja nic nie wiem?? OCK?

Stary 2012-12-11, 09:03   #3746
ewadylewska
Zadomowienie

Dżem dobry

a moja mała też na każdym usg wychodzi o tydzień większa, ale moja prowadząca mówi, że na tym etapie to już trzymamy się usg z 12 tygodnia, bo teraz to każde dziecko rośnie inaczej, wcześniej tak samo się rozwijały,a przecież każde w 40 tygodniu rodzi się innej wagi także teraz nie ma co patrzeć, według niej... chociaż ja mam termin z OM 10.02.2013, a od pierwszego usg wychodzi, że 3 luty, ostatnio wyszło, że 1 luty...
ale ja myślę sobie, że aby do 37-38 tydzień.
Stary 2012-12-11, 09:03   #3747
nafiyqa
Zakorzenienie

Neti, ja ostatnio mierzylam i mialam ok 107cm w brzuszku.
A wczoraj stanelam na wadze i wybilo +14kg...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:06   #3748
maluchna30
Zadomowienie

Hej kobietki!!! Gratuluje wszystkich zdrowych dzidziusiow i 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ja tez kupilam pieluchy neworb 2-5 kg w rossmannie za 17,59 i wzielam 2 paczki, i nie wiem co dalej. Czy jeszcze jakies wieksze z jedna paczke kupic???

Dziewczynki poradzcie. Sniegu (bez zartow) po kolana u nas i caly czas pada. Zastanawiam sie czy jechac na sr, musialabym pokonac samochodem 14 km, no i wlasnie ryzykowac czy lepiej w domu zostac??? Troche mi szkoda zajec, ale z drugiej strony jak na jakiegos wariata na drodze trafie to co??? Poza tym musze te imprezke urodzinowa przygotowac, wlasciwie tylko posprzatac chalupe, bo nie licze na wielu gosci. No i nie wiem czy dac sobie dzisiaj luzu czy zmobilizowac sie i jechac na sr.

misiaja tez wlasnie nic nie dostalam.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-12-11 o 09:08
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:07   #3749
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Pochwalę się dziełem mojego męża.
Ma chłop talent
Stary 2012-12-11, 09:10   #3750
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
APROPO PETYCJI
Ja dostałam od razu po wpisaniu się na listę.
Neti chodzi o o petycje w sprawie urlopu macierzynskiego
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

Mam nadzieje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości