|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
witam Was z rana
![]() Cytat:
. Ale dzięki Wam dziewczyny zmobilizowałam się do pierwszych dzidziusiowych zakupów i prania także wielkie dzięki dla Was wszystkich ![]() mam pytanko, jak to jest z tymi osłonkami na cycki. Chciałam sobie zamówić ale widzę, że są jakieś rozmiary S, M? Jak to to się mierzy? |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() 3mam kciuki za wizytę, ja mam jutro późnym popołudniem. Ale mnie w nocy Mala skopała, fajnie, że ją jutro zobaczę
|
|
|
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a orientujecie się może, czy pieluszki Pampers Premium Care te najmniejsze mają wycięcie na pępek? bo chyba dla takich maluszkow trzeba wybrac takie z wycieciem? Kolezanka polecała mi te pampersy ale nie moge znalezc informacji, czy sa z tym wycieciem, czy nie
|
|
|
|
#3755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o właśnie podłączam się pod pytanie..oraz proszę o pomoc..u kogo zamawiałąyście?? czy też kupowałyście stacjonarnie...??
|
|
#3757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
jejuuuuuuJa też mam dziś wizytę, na 14 będzie dokładne USG
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski,
robię dziś zakupy i mam do Was pytanie. Wiem, że teamt był wałkowany 1000 razy, ale nie mogę teraz tego odnaleźć.. u jakich sprzedawców zamawiałyście na all i ile wyniósł koszt przesyłki? Wiem , że mychy nie polecamy a magmaris? albo r_p i inni P
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej, kochane.
Moja kota ma się już dobrze, co prawda kuleje i jest obolała, ale przy tym je i mruczy, więc wszystko z nią okej. Musi się wykurować w domu. Biedactwo. Jestem wściekła na mojego psa... BH mnie męczą od rana, jak bóle miesiączkowe, ehh. Mam nadzieję, że niedługo przejdą. Cytat:
Ciekawe, ile do końca mi przybędzie. Z 1,5kg?
|
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
helloł, ja jak zawsze czasu mam za mało :P
po pierwsze - przeziębiłam się chrypę mam taką że ledwie mówię, ciągle kaszlę :/dzis wizyta na 11 , miała być wczoraj ale go nie bylo :/ dziś idę do jego żony u nas zima na całego, śniegu pełno, jużmnie wszystko boli od odśnieżania, a mam na prawdę niewielki kawałek :/ dobrze że mi teściu miejsce w garażu zrobił to chociaż skrobać auta już nie muszę no i jak tam u NINAGG???? ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, dziewczyny, długo mnie nie było i dam rady nadrobić.
U mnie dalej remont a jeszcze teściowa złamała nogę, ja chora, więc same problemy. Dzisiaj wizyta u gina więc zobacze co powie. Pewnie teraz będe regularniej czytać więc będe raczej na bieżąco.
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
Black biedny kotek, ale dobrze ze juz lepiej zapomnialam pisac co my mamy na wigilii: barszcz czerwony z uszami, kapusniak, ziemniaki z sosem grzybowym, pierogi z kapusta, ryba z chlebem, fasola z maslem no i kompot (chyba tyle ) kazdy je wszystkiego po trochu ![]() cos mi dzis od rana nie dobrze ;/ poki co zjadlam tylko jablko ... odnosnie cm w brzuchu ja mam 92 cm w 33 tygodniu a waga - dzis sie wazylam i niby schudlam (sama nie wiem czy to mozliwe ) takze u mnie 10,5 kg na plusie a bylo 1 kg wiecej
|
#3764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
black jak ja ci zazdroszcze tej wagi.
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Obie paczki sa wyslane Poczta Polska, wiec jesli chcesz je dostac przed swietami, to trzeba sie spieszyc ![]() Lece do endokrynologa, a potem po te pampki do Rossa
|
||
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. Im starsza ciąża tym lepiej - zawsze.Owszem, w 8mcu jest ważny okres dla płuc ze względu na to, że pęcherzyki płucne zaczynają się rozprężać i pracować za sprawą substancji o nazwie surfaktant, która się wtedy zaczyna intensywnie produkować. Bez niej - płucka dziecka by się zapadły i tak się dzieje u mniejszych wcześniaków, przez co muszą być pod respiratorem, bo pęcherzyki się nie rozprężą same i nie podniosą się płuca. A to co się dostaje - ten lek na płucka - to właśnie surfaktant, z tym, że syntetyczny i faktycznie bardzo pomaga maluszkom. Neti: ja też kupowałam od r_p77 - w piątek, a paczka przyszła wczoraj. Zadowolona jestem ![]() Black : co do wagi : moja też stanęła teraz, ciągle jestem poniżej 50kg. Wyjściowo było 44.3kg. Więc na ten moment przytyłam w przedziale 5.5 - 6 kg - w zależności kiedy się zważę. Ciekawe czy jeszcze waga ruszy w 9 mcu. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2012-12-11 o 10:04 |
|
|
|
|
#3767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3768 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
zwyczajnie, podwijasz na góze kawałeczek pieluszki, a pępek odpada w ciągu kilku dni. Ja trafiłam na wycięcie tylko w Bella Happy, ale same pieluszki dupiate, twarde bardzo, olałam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno da znać, jak będzie mogła, bo w takich momentach się raczej nie myśli o smsowaniu. No właśnie malutko mi przybyło i ostatnio rośnie bardzo wolno, a do końca zaledwie kilka tygodni... A jem dużo. Już się bałam, że nie wcisnę się w suknię ślubną, a tak, to chyba nie będę miała z tym problemu. Tylko ja np nie mam zaparć ani nie puchnę, to na pewno ma też wpływ na wagę. I jem mało słodyczy, bo też mi wyszedł wysoki cukier (wysoki, ale poniżej normy), raczej owoce zamiast tego, choć codziennie skubnę coś małego. Cytat:
W ogóle dużo jest tych mitów - najlepszy, jaki słyszałam, to że niby poród się dziedziczy częściowo po teściowej - co za bzdura. A co do wagi - to ja się zastanawiałam od samego początku ciąży, czy nastanie taki moment, że ta waga mi pójdzie z kopyta do przodu... Ludzie mnie straszyli, że taaaak, że na peeeewno, tycie się dopiero zacznie! No i się nie zaczęło. Więc nie sądzę, że ruszy - i u mnie, i u Ciebie przybędzie jeszcze troszkę i tyle. Takie mamy organizmy po prostu.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-11 o 10:12 |
||
|
|
|
#3771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opiekuj sie nia ladnie, a pies dostal bure za to co zrobil???Cytat:
Ja wlasnie wstalam zaraz lece cos zrobic jesc tz mi wczoraj kupil skrzynke pomaranczy w tesco to sobie swiezy soczek wycisne no a potem popatrze moze za czyms na allegro na ta moja wielka choinke
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ode mnie bury nie dostała, bo miałam akurat mokre włosy, ale mój tata się tym zajął, więc na pewno bura była bardzo ostra. Niedobrota jedna z niej... Świeży sok pomarańczowy.
|
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja też nie puchnę itp - i to na pewno ma wpływ. Chyba po prostu mamy taką budowę. Bo ja wyglądam tak samo - mam troszkę większy biust (ale też stanął dawno w miejscu) i piłkę z przodu. Wszystko inne bez zmian. Śmiesznie to wygląda, jakby odciąć to co wystaje, to jestem taka jak zawsze:P Dawno się nie mierzyłam w brzuchu, muszę to dzisiaj zrobić. |
|
|
|
|
#3774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Na 12:15.Cytat:
|
||
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Aha jeszcze jedno, juz kiedys pytalam ale chyba nikt mi nie odpowiedzial
![]() Otoz czym sie roznia rozne serie pampersow? Jedne sa te standardowe zielone, potem biale, pomaranczowe ...
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
EwaDylewska : robiłaś eksperyment z moim makaronowym obiadem? Jak cukier po tym?
W ogóle myślę czy nie założyć wątku dla Słodkich Mam - przydadzą Nam się wskazówki a tutaj nie będziemy zaśmiecać. Wczoraj będąc u teściowej zjadłam normalny obiad, z braku innej możliwości (lepsze to nic za długa przerwa w jedzeniu) i cukier po tym 103, a jadłam ziemniaki z kotletem i surówką. Zaczynam wątpić we wszystko, chyba zjem dzisiaj jakiś mały wafelek czy coś takiego słodkiego niedozwolonego i zrobię pomiary, po godzinie i po dwóch. Z tego wszystkiego jeszcze bardziej mi się nie chce dokładnie liczyć tych WW, staram się, ale już tak nie panikuję, bo kurczę, nie wiem co z tą moją cukrzycą... chyba muszę faktycznie coś zakazanego zjeść i sprawdzić. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Odnośnie pozostałych, nie mam pojęcia! O_o A nawet rossman ma 2 kolory chyba? A ja ponawiam odnośnie czapeczek, pisałam w moim nocnym poście. Macie zimowe czapeczki, gdzie kupione? Te z linków co dałam, to piękne ale za duże na noworodkowy łebek. |
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
szaja dzięki, czyli nic sobie nie mierzyłaś?
![]() Black teoria dziedziczności porodu po teściowej jest niezła co do wagi, to ja też jestem zdziwiona, zawsze miałam tendencję do tycia, lubię jeść i słodko i dużo, bałam się, że będąc na L4 i mając lodówkę cały czas do dyspozycji, przytyję przynajmniej 15 kg. A tu póki co niecałe 5 kg (30 tc), teraz widzę, jak dużo daje regularne jedzenie. Debrah jak tam Twoja cukrzycowa dietka?
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma klapki na uszka w srodku polarek, z zewnatrz taka jakby welniana, 22,90 tylko nie wiem czy nie bedzie za duza, ale niby pisze ze od 0 rozmiar... a naprawde ciezko dostac noworodkowa czapke na zime....
|
|
#3779 |
|
Wtajemniczenie
|
ja słyszałam, że nie po teściowej tylko 50% po mamie i 50% po mamie ojca (nie ojca dziecka) tylko Twojego taty, czyli Twojej babci.
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh - a dawno to było?
Bo kurdę takich czapeczek to ze świecą szukać... To urocze jest:P : http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 już podawałam wcześniej. Ale nie dla noworodka niestety. (fajne dziewczyńskie rzeczy ma ten użytkownik, super czapy!) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Może ja bym jednak kupiła tę torbę... Stresujecie mnie dziewczyny hehe

chrypę mam taką że ledwie mówię, ciągle kaszlę :/
22.05.2008
14.08.2011