Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 11:06   #2011
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam z rana
Ja już po ogarnięciu kuchni, umyłam włosy i właśnie zjadłam pyszne śniadanko (tosty z pomidorem i czosnkiem + jajecznica)

Wiecie co, śniło mi się że będę mieć córeczkę. A rano jak z mamą rozmawiałam to mówiła że tacie się śniło że będę miała córeczkę a mój tatuś to tak lubi coś wyśnić i się sprawdza
tym bardziej jestem ciekawa co będzie, bo na początku byłam przekonana że dziewczynka ale jak mi tu wszyscy gadali że na pewno chłopak to się trochę przestawiłam

znów muszę nadrabiać

color blue można brać rutinoscorbin w ciąży? bo ja codziennie brałam ale w ciąży przestałam
Miałam Ci odpisać ,że ponoć można ale Justii mnie uprzedziła

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Daaaawno tu nie byłam... na pewno nie nadrobię tego co napisałyście, bo to prawie graniczy z cudem! miałam zjazdy na studiach i byłam odcięta od neta.
Zaczęłam 18 tydzień jednak nadal nie czuję dzidziusia
Witaj witaj No i faktycznie nadrabiaj bo nie ogarniesz tych gaduł ahaahah
za 18 tydzień!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:07   #2012
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Czeeeść Na ruchy masz jeszcze czas ale już bliżej niż dalek
Nie wyglądasz na 44

a co do tego panelu na sam brzuch to nie wiem czy byłoby mi wygodnie przy zwykłych spodniach bo mnie cisną... a w ciążowych dość nisko panel się zaczyna i jest mi mega wygodnie

Zobaczę jak w praktyce, bo póki co ich nie nosiłam bo nie miałam do czego, bo albo w legginsach albo w spodniach z wysokim stanem latałam.
No podobno nie wyglądam dlatego moje narzekanie dla każdego wydaje się abstrakcją i że wymyślam
Idę sprzątać bo przecież już 3 dni sprzątam i sprzątnąć nie mogę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:09   #2013
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Czy Wy też tak macie, że generalnie lubicie Dzień Dobry TVN, ale jak prowadzi Wellman i Prokop to jakoś milej Wam się to ogląda?!?
no ja ich lubię najbardziej, nawet jak mają jakąś gafę to jakoś tak fajnie z tego wychodzą
w ogóle tą Wellman miałam okazję widzieć na żywo i powiem wam że to jest świetna babka. Taka pozytywna energia od niej bije.

Justi za 17 tc

banka jaki synuś zadowolony!!!! pięknie! i pieska masz
Stary 2012-12-11, 11:12   #2014
Aaś
Zakorzenienie

ja wiem że nie można oglądać w ciąży i sama to popieram ale jak już zaczęłam to nie mogłam przestać..
i oni też mają dziewczynki tak jak u nas

swoja droga nóż się w kieszeni otwiera. mimo ze ciąża zagrożona to oni kazali jej rodzić naturalnie. 45 min czekali po pierwszej zanim urodzi się druga.
matko. znowu się popłaczę zaraz
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:13   #2015
potterka
Zakorzenienie

Sharp mam działalność ale na razie nie jestem na L4.. działalność prowadze od 2 lat, więc tak na dobrą sprawę ZUS mógłby mi naskoczyć bo mogę sobie składki opłacać jakie chcę zresztą po ewentualnym macierzyńskim nie przerwałabym działalności
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:17   #2016
Veronic
Wtajemniczenie

To Wy tu nie piszcie za dużo ja muszę odkurzyć mieszkanie, bo się brudu nazbierało, jak mnie nie było

co do spodni ciążowych to jakiś czas temu zamówiłam sobie 2 pary na allegro (razem z przesyłką niecałe 100zł) , jedne czarne materiałowe a drugie to jeansy. Co prawda na zimę trochę cienkie (najlepiej założyć rajstopy lub legginsy pod spód) ,ale jestem bardzo zadowolona, bo nic mi brzuszka nie uciska, i nery mam zawsze przykryte
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:19   #2017
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Oliwia ładne imię, mojemu Tż się podoba, ale Oliwier już mi się nie podoba.. Ale co do męskich to ja jestem jakaś wybredna...
My też liczymy, że później zrobumy młodszą siostrzyczkę

szybko zleci

No w Twoim przypadku to wyjątkowo trzymam kciuki za dziewczynkę

No mój Tż do brzuszka od dwóch dni mówi Wiktorek
Sama zaczęłam oswajać się z imieniem Piotruś, ale może sprawię mu frajdę i jednak będzie Wiktorek
Jakaś niezdecydowana jestem

Głowa mnie przestała boleć więc wpadłam żeby nadrobić

i u nas, jeśli będzie synek, to Wiktor Aleksander lub Aleksander Wiktor, a jeśli dziewczynka Helena Lea, Tatuś chciałby rozważyć jeszcze Aurelię lub Aurorę, ale są... no.. nikłe szanse, że się przekonam
Stary 2012-12-11, 11:20   #2018
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
a z reszta kto owiedział, że dziewuszka nie może mieć niebieskiego
może może ale na początku nie będziemy chciały ubierać chłopców na różowo a dziewczyny w śpiochy w samochody ale jak mówi moja bratowa - przy drugim dziecku będziemy wkładać co będzie

MoTyleKsw ale mam sterczący brzuszek też taki miałam

Justi 5 miesiąc zaczyna się od skończonego 18tc

diabli flanelowe to chyba zawsze są ze wzorkiem przynajmniej ja innych nie widziałam. To w zasadzie taka ozdoba- można rozłożyć na dni wózka, przykryć dziecko (jest cieplejsza niż tetrowa a cieńsza niż kocyk). Mi się wydaję że warto mieć kilka. Ja ostatnio kupiłam na ciuchach taką za 1 zł.
Stary 2012-12-11, 11:26   #2019
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zobaczę jak w praktyce, bo póki co ich nie nosiłam bo nie miałam do czego, bo albo w legginsach albo w spodniach z wysokim stanem latałam.
No podobno nie wyglądam dlatego moje narzekanie dla każdego wydaje się abstrakcją i że wymyślam
To tak jak ja
Ale,ale pomyłam naczynia,umyłam kuchenkę gazową,pozamiatałam całe mieszkanie..tadaaaaam

reszta później.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-12-11, 11:27   #2020
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy witamy

a na ruchy masz jeszcze czas

Justii ja na razie noszę normalne spodnie + gumka recepturka i na to panel. I jak na razie nic mnie nie ciśnie. I mam jeszcze te leginsy ciążowe (wysoko mają ten panel) i jestem z nich mega zadowolona.

potterka tylko że ZUS teraz sprawdza takie sprawy i mogą Ci wstrzymać kasę na jakiś czas. Fakt faktem wygrasz no ale pieniądze dostaniesz później.
I i teraz nie rozumiem trochę bo jak np pracuje w jednej firmie i ona zmienia nazwę i przez ostatnie 2 miesiące ciąży niby zatrudnia mnie inna firma to jak oni naliczają wtedy macierzyński?

Ja muszę posprzątać w szafce z butami- ale zastanawiam się czy jest sens bo jak przyjdzie nam nowa szafka to będę to robić od nowa. I tak mam kilka rzeczy że pasuje zrobić ale za max dwa tyg będę to musiała znów robić i się zastanawiam czy jest sens czy lepiej nie poczekać.
Stary 2012-12-11, 11:28   #2021
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja mam dwie pary - jedne z prostymi nogawkami ale szerokimi no ale za darmoszkę dostałam to wzięłam, fajnie leżą nawet a drugie kupiłam w lumpku za 20zł, z rozszerzanymi nogawkami ale to nic, nawet zgrabnie w nich wyglądam i faktycznie po porodzie też można w nich śmiało chodzić, zwłaszcza zimą
Będę jeszcze na jakieś używki polowała bo mi akurat szkoda dać ponad 100zł
tez bylo mi szkoda, ale to prezent od tz wybralam i nie zaluje. a w lumpku zawsze zerkam na ciazowe ciuchy...ze spodnicy jestem naprawde zadowolona.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:29   #2022
lonely_lady
Zakorzenienie

Dziewczyny doradzcie...
Moja Chrześnica kończy roczek w styczniu- nie wiem co mam jej kupić
Oni mieszkają w Londynie, na razie się tam nie wybieram, ale moja mama leci po Świętach więc dałabym jej prezencik

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:30   #2023
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi 5 miesiąc zaczyna się od skończonego 18tc

diabli flanelowe to chyba zawsze są ze wzorkiem przynajmniej ja innych nie widziałam. To w zasadzie taka ozdoba- można rozłożyć na dni wózka, przykryć dziecko (jest cieplejsza niż tetrowa a cieńsza niż kocyk). Mi się wydaję że warto mieć kilka. Ja ostatnio kupiłam na ciuchach taką za 1 zł.
Dzięki w takim razie za tydzień

Ja też planuję zakup kilku flanelowych pieluch

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:30   #2024
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
są najlepsze w Krakowie ale u mnie np w rodzinnej miejscowości są jeszcze lepsze. A najlepsze jakie jadłam są w Rzeszowie
ja mam taka ulubiona budke w Bielsku prowadzila ja od lat mama moich przyjaciolek, a teraz ich babcia. mniaaaam. pamietam jak wracalysmy w podstawowce z lekcji i specjalnie po drodze jechalysmy na zapiekanki swoja droga, lubie tam jesc, bo wiem, ze niczym sie nie zatruje a zapiekanki sa zawsze tak samo dobre jak kiedys...
Stary 2012-12-11, 11:31   #2025
lonely_lady
Zakorzenienie

Widziałam, że Veronic do nas wróciła
Witamy po długiej nieobecności
za 18 tydzień

Ja też mam dziś pierwszy dzień 18 tygodnia

Stary 2012-12-11, 11:31   #2026
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-12-11, 11:31   #2027
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Mamusie
Daaaawno tu nie byłam... na pewno nie nadrobię tego co napisałyście, bo to prawie graniczy z cudem! miałam zjazdy na studiach i byłam odcięta od neta.
za 18 tydzien. w sumie ciesze sie, ze troche Was rodzi przede mna przetrzecie szlaki hehe. moj gin mowil, ze ruchy to tak od 20go ale u niego wszystko w 20 plec tez najwczesniej wtedy hehe.
Stary 2012-12-11, 11:32   #2028
Aaś
Zakorzenienie

oo.. zacytowałao mi sie jak rano nadrabiałam. a wczesniej isę nie chciało

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
To poproszę
Ja mieszkałam parę lat na Bielanach. Mój TŻ urodził sie w bielańskim szpitalu Na Żoliborzu mam tesciów no i ustawiam sie pod nich bo ktoś się mna musi zająć po porodzie a moja mama ma do stolicy 200km i kompletnie jej nie zna, więc by się tu zgubiła

No to piknie Ja tyje jak szalona pomimo wymiotów

Jak siurek to raczej powie - nie chca mówić jak podejrzewają pipkę
mój mąż też w bielańskim ale to były lata 80-te i moja teściowa miło tego nie wspomina.
jakby coś to ja też będę niedaleko to jak jeszcze będę w stanie się dotoczyć to mogę wpaść z kwiatkami, czekoladkami i takimi tam
a jak moja kumpela już urodzi to zdam relacje

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie wygarne jej nic, bo po co sie znizac do jej poziomu..
ja wysle jej "kulturalne"maile do jej przełożonych i do wszystkich pracowników.
i tyle
o własnie. jeszcze miałam axe odpisać.
kopnij w doope te pracę i się nie przejmuj. albo oskarż ich o mobbing! o!

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Co do witamin, to czy któras z Was bierze Prenatal?
ja biorę codziennie

Cytat:
Witamy witamy

a na ruchy masz jeszcze czas

Justii ja na razie noszę normalne spodnie + gumka recepturka i na to panel. I jak na razie nic mnie nie ciśnie. I mam jeszcze te leginsy ciążowe (wysoko mają ten panel) i jestem z nich mega zadowolona.

potterka tylko że ZUS teraz sprawdza takie sprawy i mogą Ci wstrzymać kasę na jakiś czas. Fakt faktem wygrasz no ale pieniądze dostaniesz później.
I i teraz nie rozumiem trochę bo jak np pracuje w jednej firmie i ona zmienia nazwę i przez ostatnie 2 miesiące ciąży niby zatrudnia mnie inna firma to jak oni naliczają wtedy macierzyński?

Ja muszę posprzątać w szafce z butami- ale zastanawiam się czy jest sens bo jak przyjdzie nam nowa szafka to będę to robić od nowa. I tak mam kilka rzeczy że pasuje zrobić ale za max dwa tyg będę to musiała znów robić i się zastanawiam czy jest sens czy lepiej nie poczekać.
ale tylko nazwę zmienia tak?
cała reszta dokumentów rejestrowych zostaje? krs, nip, regon?
bo jeśli tak to jest to ta sama firma

Edytowane przez Aaś
Czas edycji: 2012-12-11 o 11:36
Stary 2012-12-11, 11:34   #2029
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witaj witaj No i faktycznie nadrabiaj bo nie ogarniesz tych gaduł ahaahah
jak jest dużo nadrabiania, to lepiej dać sobie spokój i przeczytać max. ostatnie 2-3 strony

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
zupełnie nie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Aaś
swoja droga nóż się w kieszeni otwiera. mimo ze ciąża zagrożona to oni kazali jej rodzić naturalnie. 45 min czekali po pierwszej zanim urodzi się druga.
matko. znowu się popłaczę zaraz
i to tak naprawdę przez 1 idiotyczną decyzję i może się to przydarzyć każdej, niezależnie czy są bliźniaki czy nie. błedna decyzja i szereg komplikacji.. ale trzeba być dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez happy blue
Lea
nie słyszałam o takim imieniu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:34   #2030
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam, że Veronic do nas wróciła
Witamy po długiej nieobecności
za 18 tydzień

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-12-11, 11:34   #2031
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Witam z rana
Ja już po ogarnięciu kuchni, umyłam włosy i właśnie zjadłam pyszne śniadanko (tosty z pomidorem i czosnkiem + jajecznica)

Wiecie co, śniło mi się że będę mieć córeczkę. A rano jak z mamą rozmawiałam to mówiła że tacie się śniło że będę miała córeczkę a mój tatuś to tak lubi coś wyśnić i się sprawdza
tym bardziej jestem ciekawa co będzie, bo na początku byłam przekonana że dziewczynka ale jak mi tu wszyscy gadali że na pewno chłopak to się trochę przestawiłam

znów muszę nadrabiać

color blue można brać rutinoscorbin w ciąży? bo ja codziennie brałam ale w ciąży przestałam
ostatnio pytałam pani dr co robić, żeby się nie zarazić zapaleniem odskrzeli od Tatusia i nakazała wit C i rutinoskorbin. Osobiście wierzę, że ten sam efekt dają cytrusy :- )
Stary 2012-12-11, 11:35   #2032
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Jak ogarnę kuchnię po remoncie i salon i nie zdechnę to porobię zdjęcia z łowów ostatnich i przedostatnich.

Będę nosić do nich sam panel taki co się zakłada na brzuch i na to spodnie

Ale dziewczyny ja nie noszę 38 ani 40, spodnie teraz muszę mieć 44 A kupienie zgrabnych spodni w tym rozmiarze przy dwóch sklepach to abstrakcja. Dlatego tym bardziej dziękuję Wam za te miłe opinie, ale dla mnie kupowanie spodni to tragedia. Dlatego zawsze ( w większości) kupuje w lumpach, bo tam przychodzą takie które mi odpowiadają, a u nas w sklepach to bryndza. A niestety ciążowych jeszcze u nas nie znalazłam w lumpach W cropie, housie, reserved to już dawno nie kupuje... bo co z tego, że wejdzie rozmiar 42 i wejdą na mnie jak się schylę i mam je na połowie dupy :| Wiadomo też, że rozmiar rozmiarowi nierówny bo i mam spodnie 38, ale dla mnie kupno spodni to kara

No i jeszcze raz napiszę, że jakiś czas temu kupiłam panele w hm. Założę i będzie tak samo jak spodnie z panelem

nie szalej z porzadkami, tylko to co trzeba lepiej wezwij pomocnikow...

pasy ciazowe tez mi sie podobaja, ale jednak wole wygodne spodnie. a pas to tak tylko do krotszego swetra albo na sukienke zeby podkreslic brzuchol

a ja te rurki ciazowe mam rozmiar 38! juz nie pamietam kiedy ja sie miescilam w taka rozmiarowke
Stary 2012-12-11, 11:36   #2033
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
za 18 tydzien. w sumie ciesze sie, ze troche Was rodzi przede mna przetrzecie szlaki hehe. moj gin mowil, ze ruchy to tak od 20go ale u niego wszystko w 20 plec tez najwczesniej wtedy hehe.
dobrze, że ciąża nie zaczyna się w 20t wg niego
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ostatnio pytałam pani dr co robić, żeby się nie zarazić zapaleniem odskrzeli od Tatusia i nakazała wit C i rutinoskorbin. Osobiście wierzę, że ten sam efekt dają cytrusy :- )
Jasne, że tak a wg mnie to nawet lepszy bo wydaje mi się, że witaminki się lepiej przyswajają jeśli są naturalne

Stary 2012-12-11, 11:37   #2034
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

a co do tego panelu na sam brzuch to nie wiem czy byłoby mi wygodnie przy zwykłych spodniach bo mnie cisną... a w ciążowych dość nisko panel się zaczyna i jest mi mega wygodnie
tez tak mam brzuszek nisko, dzidzia nisko. na pewno gniotlby mnie suwak i guzik...
Stary 2012-12-11, 11:37   #2035
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxjusstiii Pokaż wiadomość
mój najmłodszy brat też bajerował już z wózka I do dziś mu zostało :d
:- ))))
Stary 2012-12-11, 11:38   #2036
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

dziękuję

Stary 2012-12-11, 11:38   #2037
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
bo tak jest
kolega farmaceuta mi powiedział że lepiej pojeść kapusty kiszonej. a rutinoscorbin oprócz witamin ma jeszcze bardzo dużo syfu.
Stary 2012-12-11, 11:38   #2038
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się że normalnie - zwłaszcza że KRS, NIP etc zostają pewnie te same. biorą pod uwagę zarobki miesięczne, a nie firmy w których pracowałaś

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:39   #2039
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
motyl, ale w tych sklepach typu cropp, diverse, reserved wszedzie jest zawyzona rozmiarowka. pamietam jak dolowalam sie, ze nie moge nic na siebie trafic, bo nawet w 42 mi czasem dupa nie wchodzila oni wszystko maja xs albo s...pamietam jak polecilam do Kanady do brata i wchodzilam w kazdy najmniejszy rozmiar oj fajnie sie tam robilo zakupy ciuchowe hehe.
Stary 2012-12-11, 11:40   #2040
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny doradzcie...
Moja Chrześnica kończy roczek w styczniu- nie wiem co mam jej kupić
Oni mieszkają w Londynie, na razie się tam nie wybieram, ale moja mama leci po Świętach więc dałabym jej prezencik
ja bym kupiła książki (bajki) polskie

diabli w bielsku to ja jadłam najlepsze lody na świecie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ale tylko nazwę zmienia tak?
cała reszta dokumentów rejestrowych zostaje? krs, nip, regon?
bo jeśli tak to jest to ta sama firma
tego nie wiem. Ale moja siostra tak miała dwa lata temu i jej wynagrodzenia z poprzedniej firmy w ogóle nie wzięli pod uwagę i była na tym bardzo stratna bo w nowej firmie pracowała tylko miesiąc i miała wtedy wypłatę bez premii.
Aaś Ty się znasz na tych przepisach? bo mam mały dylemat, niby wyczytałam w necie ale TŻta rodzina nie daje mi żyć (bo nie pojechałam do ZUSu) chodzi o to że ja mam umowę na zastępstwo. I z tego co się dowiedziałam to jak mnie zwolnią (co ma nastąpić w lutym) to ZUS płaci mi L4 do porodu ale macierzyński mi się nie należy. A oni się ze mna kłócą że mi się należy (tylko że ich jedyny argument to to że to niemożliwe żebym nie miała). I nie da im się przetłumaczyć że ja jestem zatrudniona na zastępstwo i połowa przepisów mnie nie obowiązuje ;/ Jeszce w sobotę TŻtowi nagadali i teraz on mi każe jechać do ZUSu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości