|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Nadalka - zamówiłam więcej albumów z Twojego linku. Mam nadzieję, że jakość będzie ok, a dokładniej, że ja - pod tym względem bardzo wymagająca - będę zadowolona. Tak, jak już wcześniej pisałam zrobię na Dzień Babci i Dziadka, a ponieważ chcę dołączyć zdjęcia z Wigilii, z chrztu i z dnia, w którym skończy 6 miesięcy, to będę te książki kończyć po Nowym Roku.
Bebe - chciałam obejrzeć gazetki z biedronki, ale mi się nie otwierają. Ośmiornicę mam z Lamaze, ale może znalazłabym coś jeszcze na wiek 6+. Cytat:
Wczoraj było bez Infacolu. Wieczór był ciężki, bo strasznie ulewała po odrobinie jabłka z dynią i manną. |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do niedawna testowałam inną wersję , ale mnie na nią nie stać, a w tej okrojonej potrzebne mi funkcje są, ale czasem w innym miejscu i co gorsza inaczej się nazywają . Z darmowych (w przypadku używtku prywatnego) IrfanView PL. Swoją drogą muszę ściągnąć bardziej aktualną wersję, bo tą mam już dłuuuuuuugo. Brakuje pędzla korygującego, a z resztą można sobie poradzić. Zresztą moze w aktualnych wersjach już jest. * Teściowa pewnie chciałaby się pochwalić jedzeniem zupek, a Ty karmisz dziecko mlekiem i to w dodatku z piersi. Przecież to takie nudne! ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-11 o 11:15 |
|||
|
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcie to mają fajne pomysły Cytat:
nie śmiej się
|
||
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zapamiętałam to dobrze bo powszechne jest obieranie jabłka nawet starszakom
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo już 3 dni nie robił...A jak robisz swoją zupkę? |
||
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
moja bratowa chyba dawała "gołego" banana do ręki
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
hej
przez pare dni nie miałam weny do pisania, ale byłam na bieżąco bo czytałam w telefonie ![]() u nas w miarę, mały na katarek i męczy go to, przy oczyszczaniu noska płacze mi i muszę go nieźle przytrzymywać.... mamcia mam nadzieję, że tyo tylko jednodniowe opoźnienie... u nas czekaliśmy ponad 2 tygodnie ![]() ![]() Agunia super zdjęcie Sol ale Fabiś fajnie wygląda umazany ![]() mam pytanie do tej foto książki => link od Nadalki... czy orientujecie się ile jest czasu na 'stworzenie' książki od momentu zamówienia? jest jakiś limit? (edit: doczytałam jakaś ślepa jestem)
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-12-11 o 11:36 |
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie po chwili była z niego papka
![]() Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2012-12-11 o 11:38 |
|
|
|
#1091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas świeci piękne słońce Taką zimę to ja mogę mieć![]() Cytat:
Cytat:
Orzeszków ziemnych nie lubię, a pomarańczy nie kupuję nawet mężowi żeby mnie nie kusiło Cytat:
|
|||
|
|
|
#1092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Młoda budziła się z takim płaczem, że przez pierwsze 3 godzinki spała z nami. Nie wiem, czy dobrze robimy tak to rozwiązując... Cytat:
Cytat:
![]() Ja dałam Młodej kawałek jabłka bez skórki i sobie go testowała. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Sol, zamawiałaś tu? Jedyne opłaty to 20zł za przesyłkę? Ile weszło Ci zdjęć? |
||
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka tak jednodniowe, jutro o 9 odbieramy klucze, tylko u mnie jeden dzien bo dzisiaj i jutro moja kolezanka ma wolne i by mi popilnowala Amelke, a ja bym juz dzisaj tam mogla skrobac sciany malowac drzwi listwy, kupic panele farby itd.
A tak wszystko mi sie przesunie o jeden dzien no i juz w czwartek nie mam co zrobic z mala wiec tz bedzie musial robic sam przed praca. Haniu wlasnie nie moge robic po malu bo chce od razu polozyc dywany (pamietam jak tu nie mielismy jeszcze dywanow to tak sie z tych dech kurzylo )no a z Amelka w takim kurzu siedziec ehh.... Na szczescie w piatek kolega polozy nam panele, no i w sobote moze jeszcze jeden nam pomoze to moze jakos sprawniej pojdzie.. Oby sie zgodzil ![]() Aaaa nie odpowiedzialas mi na pyt na fb? ![]() Blue nawet nie masz pojecia jak sie wkurzylam... Jeszcze nie wiem ile czasu zajmie przelaczenie gazu... Po prostu super. Juz sie wczoraj caly ranek z tz klocilam.. Bedzie ciezko. Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-12-11 o 11:53 |
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie licząc okładek użyłam 60 zdjęć, ale mam trochę stron z tylko jednym zdjęciem
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-11 o 11:57 |
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Asiu a Tobie fotoksiążka jeszcze nie doszła? |
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A też tam robiłaś?Dzięki, chyba się skuszę za takie grosze. |
||
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
tak
dziewczyny podpowiedzcie mi coś. Od wczoraj Lu jest strasznie marudna i bardziej się ślini. Rano nic nie było widać na dziąsłach, ale przed chwilą jej masowałam tą specjalną szczoteczką z MAM i zauważyłam czerwoną kropkę w miejscu dolnej dwójki. To możliwe, żeby się dwójka jako pierwsza wyrzynała czy jej niechcący uszkodziłam dziąsło
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1101 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!!
U nas dalej marudus i trudności zasypianiu i wcześniejsze budzenie się. Dla Antonia wszystko jest be... Dziś dzień spod znaku- mama biega z synkiem po lekarzach- mamy lekarzach, żeby jasne było. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mama jak jej wczoraj powiedziałam , że mam ciężki dzień, bo Antek cały czas chce do piersi powiedziała: "To go zacznij dokarmiać" Cytat:
|
|||
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh dałam małej pedicetamol bo widzę, że się bardzo męczy i coś ją boli - pewnie to dziąsło. A że nic innego nie mam żeby jej ulżyć, to chociaż tak spróbuję. Małż ma kupić dentinox to wieczorem jej posmaruję, żeby już lekami nie obciążać
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
oj żeby
![]() poszła teraz spać, uff. Ale nawet nie bardzo chce mi dać sobie w paszczę zajrzeć
|
#1105 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde ja to pływać nie umiem , musze małża namówić![]() Cytat:
![]() Teraz chrzestni przyjadą w styczniu ( koło 15tego). Póki co młody płacze na ich widok W szpitalu w pierwszej dobie słyszalne były szmery, i tak zostało . Dostaliśmy skierowanie do Wojewódzkiego szpitala dziecięcego i tam na echu serca wyszło że Patryś ma niezrośnięty otwór 4 mm i podobno to dużo. Po 3 miesiącach otwór zmniejszył się do 3 mm .Zawsze ma też robione EKG. Ostatnio wyszła jaka arytmia. Ale Pani doktor powiedziała,że jeśli mały był ruchliwy na badaniu itp to mamy się nie martwić.Niestety EKG było wiarygodne jak Patryk miał 2 tygodnie. Bo w wieku 3,5 miesiąca był wszystkim zainteresowany i musieliśmy go trzymać na siłe ![]() Cytat:
My też mamy gryzak siateczkę,Patryk wcina schłodzonego banana ![]() Mi też wysłali fotoksiązke-wczoraj. Ale nie musiałam płacić za przesyłkę -dziwne ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Agunia u nas taki jakby krwiak był właśnie na miejscu dolnej dwójki,później pojawił się biały kwadrat , no i nic-czekam aż wyjdzie ![]() W międzyczasie w miejscu górnych jedynek pojawił się krwiak i też po paru dniach 2 białe kwadraty.
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, trudno powiedzieć... pęknięty jest akurat wzdłuż, na zdjęciu... w jedną stronę może by go puścili, a w drugą może ktoś się przyczepi... dlatego lepiej jak już będzie miał ten paszport-bo o niego mógł się starać tu w konsulacie, a wniosek o dowód musi w Polsce złożyć i odebrać osobiście
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co z tego, że w syriusie deklarowane było 1800W, jak może maks mocy rzeczywistej to 1100... A żeby turboszczotka dobrze działała to moc musi być odpowiednianie strasz mnie, że te zęby mogą aż tyle wychodzić
|
|
#1109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.Gdyby moc była większa to faktycznie pewnie byłoby lepiej.U mnie póki co cisza. Tzn nie pamiętam nawet kiedy dałam Patrykowi czopek na noc czy smarowałam dziąsła. Chociaż wolę nie zapeszać .Córeczka mojej koleżanki z klatki ząbkowała bezobjawowo. Taka to ma szczęscie ![]() Jutro małż ma wolne, ja idę do kosmetyczki zrobić paznokcie, i później musimy jechać do sklepu,bo małżowi kurtka się podarła. Gdzieś zahaczył nią i dziura wielka
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

Ośmiornicę mam z Lamaze, ale może znalazłabym coś jeszcze na wiek 6+. 
Wczoraj było bez Infacolu. 
Fabi zobaczył, że jem jabłko i musiałam mu dać lizać
I właśnie za daleko mu poleciało i miał odruch wymiotny, przeraża mnie to 
Już wszystkie manewry umiem i czuję się pewnie za kółkiem 

bo już 3 dni nie robił...

Bo jeszcze nie próbowałam i się boję bólu brzuszka 

.