Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 11:16   #3211
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja też mam awersję do różu, ale niestety nie da się go uniknąć, bo bardzo duża część ubranek jest produkowana w tym kolorze...
Pewnie, że nie wszystkie, ale jednak takie co ładniejsze i w ogóle, trzeba byłoby się nagimnastykować co by wyeliminować róż
Nawet zabawki- wózki, lalki są zwykle różowe ;P

A zresztą przez moją awersję nie mogę dziecku zabraniać tego koloru, bo pewnie w wieku przedszkolnym i tak zapała miłością do niego
Więc będzie miało i takie i takie jeśli będzie dziewczynką
Ja nawet róż lubię, szczególnie taki przydymiony, brudny róż. Dobrze się w takim kolorze czuję. Nie znoszę tylko takiego ostrego różu, od takiego to mnie odrzuca. Pomimo tego, że ja awersji do różowego nie mam, to i tak nie zamierzam ubierać córeczki wyłącznie na różowo. Lubię niebieski, zielony, uwielbiam żółty i szary. Jakoś skompletuję tę maleńką garderobę żeby było dobrze
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:25   #3212
strawberry162
Rozeznanie

Mam taki tyci problem. Wlasciwie to nie problem tylko dylemat. Moj tz kiedys mi mowil ze jego rodzice maja jakas znajoma ginekolog-polozna. Tz mial mi zalatwic do niej numer ale sie ociagal i postanowilam na wlasna reke poszukac nowego ginekologa i znalazlam pana Adam (ten u ktorego wczoraj bylismy). jestem z niego naprawde bardzo zadowolona bo po raz pierwszy czulam ze tu chodzi o mnie a nie o kase niestety pan A. nie przyjmuje w zadnym szpitalu no i tz uparl sie na ta znajoma pania Krysie bo prowadzila 2 ciaze jego kuzynki no i przede wszystkim znaja ja jego rodzic i na pewno bardzo by o mnie dbala. Wiecie jak to jest ja sie ma znojomosci no i kolejny plus jest taki ze ons przyjmuje na NFZ i nie mucialabym co miesiac wydawac pieniedzy. I gdybym zaczela rodzic to ona na pewno by sie mna zajela w szpitalu. Powiedzialam tzetowi ze moge jechac do niej i zobaczyc jaka bedzie bo dla mnie w tej chwili nie ma znaczenia czy ktos jest znajomym czy tez nie, ja chce czuc ze mam na prawde dobra opieke. A tak czulam sie wczoraj u pana Adama. Dlugo ogladal Maluszka, z kazdej strony praktycznie, pokazywal gdzie co jest i poswiecil nam naprawde duzo swojego czasu. Chcialabym zeby to wlasnie on prowadzil moja ciaze a poza tym nie chce co chwile zmieniac lekarza. Ale rozumiem tez mojego tzeta bo chce dla nas jak najlepiej ale sama nie wiem co zrobic. Zapisze sie do Pani Krysi i zobaczymy jaka. A Wy co byscie zrobily?

A zmieniajac temat to ostatnio mam ogromna ochote na urlop najlepiej w gorach Mam fiola na punkcie gor takich zasniezonych, szok. Nigdy tak jeszcze nie mialam

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:32   #3213
karolajn1987
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny pamiętacie o mnie jeszcze?
Nie udzielam się zbytnio,ale regularnie staram się Was podczytywać
Właśnie w pracy siedzę i zdycham, tak masakrycznie bolą mnie nerki
W pracy o ciąży wie tylko moja przełożona i już jutro kazała mi wziąć dzień wolnego,żebym sobie bardziej ich nie załatwiła. No badania rano mnie czekają...
W ogóle z dnia na dzień taki brzuch mi wywaliło,że nie dopinam spodni! czas na szmateksowe łowy
A i nie dawałam znać ostatnio- termin Malucha po ostatnim usg wychodzi na 3 lipca
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:32   #3214
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A nie możesz chodzić do dwóch ginekologów?
Pani Krysia na NFZ, miałabyś u niej badania, itd. A ten drugi gin prywatnie. Zdaje mi się, że ginekolodzy prywatni zdają sobie z tego sprawę, że czasami są tymi drugimi, do konsultacji czy USG.
Ja tak przez pewien czas robiłam, potem mi się już nie chciało jeździć do dwóch i zostałam tylko przy prywatnym.
Jak gin prywatny jest mądry, to to zrozumie - mój poprzedni gin też mi to mówił, np. że cytologię mam zrobić na NFZ, itd. - akurat pod tym względem był w porządku.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:39   #3215
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Dzieńdoberek w ten bialy zimowy poranek

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Kiedyś byłam u kuzynki Tż w odwiedzinach, wchodzę do pokoju jej córki (5 lat) a tam wszechogarniający róż...
I pytam czy to jej ulubiony kolor, a dziecko się zasmuciło i mówi...
"Nie... Mamy..."
To z moją siostrzenicą jest odwrotnie, siostra robi wszystko żeby ten róż wyeliminować a mała wszyyyyyyyyyystko chce lózowe nawet stwierdziła ostatnio, że musi mi podłogę nową kupić, taką lózową

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mój tato puszczał mi led zeppelin, więc i córce można
Mi tato puszczał polskie klasyki, Dżem, Budkę suflera, itp. i dotąd mam ogromny sentyment do tych piosenek... zwłaszcza teraz jak taty już nie ma z nami to przypominają mi się wszystkie miłe chwile z nim spędzone

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam, jestem totalnie nowa zarówno na forum jak i w byciu mama) Pisałam już do Was ale pewnie coś pokręciłam z emocji i mój post gdzieś tam sie kręci po necie moze wpadnie potemD
Można do Was dołączyć?
Dzisiaj przed terminem spodziewanej @ zatestowałam i zobaczyłam piękne II kreseczki praktycznie od razu termin ostatniej @ 15.11 tp wg kalkulatora 22.08.
Mam 31 lat jak urodzę to bede miec 32 z TZ staralismy sie jakis czas ale na zasadzie ze niech zycie nas zaskoczy) więc bedziemy mieli fajny prezent pod choinkę.
Ogólnie czuje sie dobrze narazie i to ten brak objawów nawet tych na @ dał mi do myślenia. Tylko pić mi sie chce starasznie i moja ukochana kawa jakos mi nie wchodzi juz od jakiegos czasu.
Pozdrawiam wszystkie mamusie
Witam kiedy masz wizytę u gin?

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
hej. Moge sie dolaczyc?
W miolajki dowiedzialam sie ze jestem w 4tyg ciazy! Termin porodu to 29 lipca mam nadzieje ze upalow nie bedzie.
Witam to super prezent od Mikołaja... yyy źle to zabrzmiało, super prezent od TŻta na Mikołajki

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Też mi się kiedyś coś takiego śniło z tą różnicą że moje dziecko nie było dzieckiem tylko dzieckiem... szczurem I jak go karmiłam to czułam jakby mleko przepływało przez każdą moją żyłę od stóp aż do piersi blee okropne uczucie. Przez ten głupi sen boje się karmienia tym bardziej że mam bardzo wrażliwe sutki;/
O essssu znam ten problem... brrrr. Z całego serca chciałabym karmić dziecko piersią ale naprawdę przeraża mnie to są jakieś nakładki na sutki do karmienia piersią ale podobno używa się ich w ostateczności... u mnie ostateczność będzie po pierwszych 2 minutach karmienia pewnie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wy to macie tyle do napisania, a ja się kiepsko czuję i nic nie mam do powiedzenia. Bo przecież o mdłościach non stop nie będę pisała! Bez sensu. No i doła mam, pokłóciłam się wczoraj z mężem i mam zamiar się dziś nie odzywać do niego.
Pisz o każdym problemie, po to ten watek, żeby się wspierać w tym dla nas pięknym acz momentami trudnym czasie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o płeć, to mój TŻ mowi "wszystko jedno, ale fajnie jakby był chłopak" wiem, że marzy o synku. Ja kiedyś chciałam pierwszą córę ale z czasem też mi się zmieniło i mógłby być chłopak. Ale nie jestem jakaś strasznie zdeterminowana.

ps. wiecie że ja mam już ubraną, świecącą choinkę klimatuję się już
To u nas jest na odwrót ja zawsze chciałam pierwszego synka, żeby się opiekował młodszą siostrzyczką, a mój mąż zawsze pragnął córci i mnie teraz zaraził tym, teraz oboje chcielibyśmy córę Ale najważniejsze żeby zdrowe było więc chłopca też pokochamy jak swojego

Zazdroszczę choinki my ubieramy zawsze w wigilię rano.

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
ja choinkę ubieram w sobotę, a co
jutro mam usg i nie mogę się na niczym skupić w pracy ponieważ cały czas o tym myślę.
za jutrzejsze usg

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38077382]Taaaak będziemy wprowadzać nowe posiłki, pisać sobie o ząbkach i o tym, jak dziecko siada, raczkuje, wstaje, a potem odpieluchowywać

Witam nowe mamusie
Ja po śniadaniu, zaraz idę do sklepu.
Trochę mi chyba mdłości wróciły od wczoraj. Niezbyt dobrze się czuję.. :/[/QUOTE]

No i super, będziemy się wzajemnie wspierać i nie wysłuchiwać tylko od teściowych: bo ja to robiłam tak...

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Witam nowe mamuśki.

My choinkę zawsze ubieramy 24go.

Co do snów to ja miałam dziś erotyczny

Co do płci, wolałabym chłopca, w rodzinie jest z mojej strony już 5 dziewczynek i 1 chłopiec.

Ja mam wstręt do różowego, koleżanka ma córkę, którą ubiera od stóp do głów na różowo. Strasznie to wygląda.
Kiedyś moja siostra swoją córę ubierała na różowo i mówiła, że wygląda jak księżniczka no i jej zostało, zachowuje się strasznie, dosłownie jak księżniczka.
Różowemu mówię stanowcze NIE !!!
Zazdroszczę snów ja mam ostatnio same koszmary albo jakieś głupoty pokręcone mi się śnią Zlęknione dziecko urodze

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:43   #3216
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taki tyci problem. Wlasciwie to nie problem tylko dylemat. Moj tz kiedys mi mowil ze jego rodzice maja jakas znajoma ginekolog-polozna. Tz mial mi zalatwic do niej numer ale sie ociagal i postanowilam na wlasna reke poszukac nowego ginekologa i znalazlam pana Adam (ten u ktorego wczoraj bylismy). jestem z niego naprawde bardzo zadowolona bo po raz pierwszy czulam ze tu chodzi o mnie a nie o kase niestety pan A. nie przyjmuje w zadnym szpitalu no i tz uparl sie na ta znajoma pania Krysie bo prowadzila 2 ciaze jego kuzynki no i przede wszystkim znaja ja jego rodzic i na pewno bardzo by o mnie dbala. Wiecie jak to jest ja sie ma znojomosci no i kolejny plus jest taki ze ons przyjmuje na NFZ i nie mucialabym co miesiac wydawac pieniedzy. I gdybym zaczela rodzic to ona na pewno by sie mna zajela w szpitalu. Powiedzialam tzetowi ze moge jechac do niej i zobaczyc jaka bedzie bo dla mnie w tej chwili nie ma znaczenia czy ktos jest znajomym czy tez nie, ja chce czuc ze mam na prawde dobra opieke. A tak czulam sie wczoraj u pana Adama. Dlugo ogladal Maluszka, z kazdej strony praktycznie, pokazywal gdzie co jest i poswiecil nam naprawde duzo swojego czasu. Chcialabym zeby to wlasnie on prowadzil moja ciaze a poza tym nie chce co chwile zmieniac lekarza. Ale rozumiem tez mojego tzeta bo chce dla nas jak najlepiej ale sama nie wiem co zrobic. Zapisze sie do Pani Krysi i zobaczymy jaka. A Wy co byscie zrobily?

A zmieniajac temat to ostatnio mam ogromna ochote na urlop najlepiej w gorach Mam fiola na punkcie gor takich zasniezonych, szok. Nigdy tak jeszcze nie mialam
Idź, zobacz i wtedy się zastanowisz bo będziesz mieć porównanie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny pamiętacie o mnie jeszcze?
Nie udzielam się zbytnio,ale regularnie staram się Was podczytywać
Właśnie w pracy siedzę i zdycham, tak masakrycznie bolą mnie nerki
W pracy o ciąży wie tylko moja przełożona i już jutro kazała mi wziąć dzień wolnego,żebym sobie bardziej ich nie załatwiła. No badania rano mnie czekają...
W ogóle z dnia na dzień taki brzuch mi wywaliło,że nie dopinam spodni! czas na szmateksowe łowy
A i nie dawałam znać ostatnio- termin Malucha po ostatnim usg wychodzi na 3 lipca
Jak już przełożona mówi, żebyś odpoczęła trochę to jak najbardziej odpoczywaj Bo jak się rozwinie coś gorszego to nie będzie fajnie

Ja się normalnie dopinam w spodnie
Ale kupiłam sobie już jedne spodnie właśnie w razie w, gdyby w okresie świątecznym z dnia na dzień brzuchol wywaliło, a wszystkie sklepy pozamykane

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:43   #3217
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość

Mi tato puszczał polskie klasyki, Dżem, Budkę suflera, itp. i dotąd mam ogromny sentyment do tych piosenek... zwłaszcza teraz jak taty już nie ma z nami to przypominają mi się wszystkie miłe chwile z nim spędzone
Dżemu mi tato nie puszczał, ale sama odkryłam go dość wcześnie i niezmiennie ubóstwiam i już chyba nie przestanę. Jedna z moich muzycznych miłości
Stary 2012-12-11, 11:43   #3218
Myszolka91
Raczkowanie

sukienke do slubu kupie tydzien przed,poniewaz nie wiem jaki mi brzusio urosnie.Dziewczyny ja to mam z imieniem! Dziecko bedzie mieszkac w niemczech wiec chcialabym aby tutaj kazdy mogl je wymowic wiec imiona z literka "r" odpadaja i te dlugie rowniez trudno im wymowic. Dla nich moje imie jest skomplikowane Ewelina to dla nich Eva
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:44   #3219
Konto usunięte

My z tatą, jak nie było mamy w domu, to na cały regulator słuchaliśmy death metalu
Ja tam akurat o edukację muzyczną dziecka się nie boję.
A nawet jak będzie słuchać techno*, to i tak będę kochać :P

*żeby nie było, nie mam nic do techno, tylko to po prostu skrajnie odmienna muzyka od tej, której my słuchamy w domu

Co do piersi - podzielam obawy
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:46   #3220
AgaPlast
Zadomowienie

Wizytę właśnie umówiłam sobie na 27.12. wcześniej nie chciałam jakoś liczę ze już bedzie widac serduszko itd. i TZ ma wtedy wolne to podjedziemy razem
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:51   #3221
AgaPlast
Zadomowienie

a orientuje sie któraś jak to jest z badaniami na NFZ jeżeli chce się je robić w inym województwie?
co do choinki to ja walcze z TZ bo on swiat nie uznaje nie lubi choinki itd. ja natomiast jestem jak najbardziej za. Narazie staneło na tym ze jak sama kupie i ubiore to ew. moge se ja postawic w salonie na parapecie ciekawe jak bedzie sie zachowywał jak juz sie dzieciatko pojawi tez mu powie ze nie bedzie swiat bo on nie uznaje ?
Stary 2012-12-11, 11:53   #3222
AgaPlast
Zadomowienie

ktos moze wie dlaczego niektóre moje odpowiedzi sie pojawiaja od razu a nie które ladują najpierw u moderatora i nie wiadomo kiedy beda?
Stary 2012-12-11, 11:55   #3223
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:

Ja bym zrobiła dokładnie tak jak ty planujesz, poszłabym do tej pani i zobaczyła czy warto. Niestety znajomości nie zawsze gwarantują, że się tobą super zajmie, czasami bywa odwrotnie niestety Najlepiej jest się samemu przekonać

Góry tez ubóstwiam

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Wizytę właśnie umówiłam sobie na 27.12. wcześniej nie chciałam jakoś liczę ze już bedzie widac serduszko itd. i TZ ma wtedy wolne to podjedziemy razem
za wizytę. Ja też wizytuję w ten sam dzień

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Dziś świętujemy 9t0d

Stary 2012-12-11, 12:02   #3224
AgaPlast
Zadomowienie

[/COLOR]

za wizytę. Ja też wizytuję w ten sam dzień

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Dziś świętujemy 9t0d[/QUOTE]

gratuluje 9 tc !!! to będziemy po świętach razem świętować
Stary 2012-12-11, 12:07   #3225
mela1234
Zakorzenienie

Mąż odebrał mi wyniki bety w wtorku poprzedniego (4.12) i jest 7770,0 mIU/ml. Nie wiem dlaczego nie dali mu czw wyników. Dobrze czytam, że to ok 5-6 tydz?
Nadal się kłócimy, nie wiem co z tego będzie, ale poszło na ostro.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 12:22   #3226
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
cały burak pokrojony, cukru żeby słodko, lekko podgrzewać - nie gotować i sok będzie wypuszczał i cedzi się i do picia-coś takiego, musiałam wykonać telefon do mamy
Dziękuję
A lekarz rodzinna podała mi inna miksturę z imbirem mówiła że jak pojawią się mdłości to też pomoże bo imbir pomaga
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
malaczarnakejt

Gusia wg USG dziś zaczynam 9 tydzień
Widzisz w podobnym czasie brałyśmy ślub i podobnie urodzimy

Cytat:
U nas pewnie bedzie chłopak..tak czuje. Mówimy do Brzucha per Marcel...
Mi si też wydaje e będzie chłopiec
Cytat:
Witam, jestem totalnie nowa zarówno na forum jak i w byciu mama) Pisałam już do Was ale pewnie coś pokręciłam z emocji i mój post gdzieś tam sie kręci po necie moze wpadnie potemD
Można do Was dołączyć?
Dzisiaj przed terminem spodziewanej @ zatestowałam i zobaczyłam piękne II kreseczki praktycznie od razu termin ostatniej @ 15.11 tp wg kalkulatora 22.08.
Mam 31 lat jak urodzę to bede miec 32 z TZ staralismy sie jakis czas ale na zasadzie ze niech zycie nas zaskoczy) więc bedziemy mieli fajny prezent pod choinkę.
Ogólnie czuje sie dobrze narazie i to ten brak objawów nawet tych na @ dał mi do myślenia. Tylko pić mi sie chce starasznie i moja ukochana kawa jakos mi nie wchodzi juz od jakiegos czasu.
Witaj

Cytat:
hej. Moge sie dolaczyc?
W miolajki dowiedzialam sie ze jestem w 4tyg ciazy! Termin porodu to 29 lipca mam nadzieje ze upalow nie bedzie.
Witaj

A ja zabieram się za obiadek, zaraz wpadnie koleżanka na pogaduchy
Ale mnie dziś wypompowali... 6 fiolek krwi mi zabrali... na te wszystkie bardania... grrrrr...

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 12:34   #3227
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja tak na szybciutko jutro was nadrobie i popisze cos wiecej.. Super kejt strasznie sie ciesze!

i chcialam powiedziec ze ja jutro wizytuje o 13.20 ! juz nie moge sie doczekac mam nadzieje ze wszystko bedzie ok!

Witam nowa mamuske
Ja już zaczynam trzymać kciuki!! Daj znać koniecznie po wizycie

Cytat:
malaczarnakejt

Gusia wg USG dziś zaczynam 9 tydzień
A ja jutro 8 W końcu na babystrology będę miała te wymarzone dłuższe rączki i nóżki

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2012-12-11 o 12:35
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 12:34   #3228
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Kobitki stawiam całą zgrzewkę soczku każdej!!!
Z okruszkiem wszystko w porządku Słyszałam serduszkoCoś pięknego! Widziałam rączki, nóżkiPuszek ma 3.2 cm. 3.2 cm szczęścia No i tak słodko się ruszał
Jestem baaardzo szczęśliwa 10 tc (9t1d) potwierdzony
W przyszły czwartek tj. 20.12 mam badanie prenatalne
Dziękuję Wam za kciuki Bardzo się przydały

A no i jestem bardzo zadowolona z mojego nowego ginekologa Poświęcił nam 1godz, wszystko opowiadał na spokojnie Tż nie był przy USG ale pan dr je tak jakby nagrał i jak już skończył badanie to tż przyszedł i oglądał powtórkę CHyba mu się podobało
Suuper
My mamy wizytę kolejną właśnie w 9t1d i mam nadzieję na podobne wrażenia

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
to ja wznoszę toast zieloną herbatą
Dziewczyny jak się ma wasza cera?? Ja mam pryszcza na pryszczu, normalnie czuję się jakbym miała *naście a nie *dzieści lat
Moja cera ma się kiepsko niestety. Na brodzie i policzkach ciągle mi coś wyskakuje - jedno zniknie to budzę się z nowym i tak w kółko

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
i mysliscie ze plec juz od 10tc uwydacznilaby sie mi? ja w glebi duszy chcialabym miec chlopca, zeby moj malzon mogl spokojnie zyc a coreczke zostawic sobie na koniec no ale zobaczymy, poki co 20 grudnia mam wizyte a to bedzie wtedy 11 tc wiec moze zrobi genetyczne, mam nadzieje, no i w ogole zeby bylo wszystko dobrze jak bardzo bym chciala, przed siwtami...
To wizytujemy razem
Cytat:
Można do Was dołączyć?
Siema
Cytat:
hej. Moge sie dolaczyc?
Siema też
Cytat:
Ja mam widok z balkonu na Śnieżkę

Cześć dziewczynki Byłam dziś na badaniach: VDRL, HCV przeciwciała, glukoza, przeciwciała odpornościowe (t. Coombosa). Ktoś wie co jest czym?? No glukoza to proste
Jeszcze HIV muszę zrobić, ale to jutro w szpitalu zrobię, bo jest za darmo
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 12:36   #3229
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

ześć dziewczynki Byłam dziś na badaniach: VDRL, HCV przeciwciała, glukoza, przeciwciała odpornościowe (t. Coombosa). Ktoś wie co jest czym?? No glukoza to proste
Jeszcze HIV muszę zrobić, ale to jutro w szpitalu zrobię, bo jest za darmo

VDRL to kiła, HCV to żółtaczka typu C, przeciwciała odpornościowe nie wiem, czy to nie ma związku z grupą krwi.
Stary 2012-12-11, 12:42   #3230
Anulka_p
Zakorzenienie

Błagam o radę.O pomoc! Otóż oświeciło mnie. Przecież mój szwagier jest wędkarzem, takim wręcz zapaleńcem, więc pomyślałam, że prezent może być z tej właśnie kategorii, ale tu zaczyna się problem- Jaki dokładnie prezent. Może macie mężów, ojców, braci wędkarzy i pomożecie? Zanęty, podbieraki, jakieś spławiki, zestawy? Może jest coś co wędkarzowi zawsze się przyda i z czego będzie zadowolony?
Stary 2012-12-11, 12:47   #3231
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Błagam o radę.O pomoc! Otóż oświeciło mnie. Przecież mój szwagier jest wędkarzem, takim wręcz zapaleńcem, więc pomyślałam, że prezent może być z tej właśnie kategorii, ale tu zaczyna się problem- Jaki dokładnie prezent. Może macie mężów, ojców, braci wędkarzy i pomożecie? Zanęty, podbieraki, jakieś spławiki, zestawy? Może jest coś co wędkarzowi zawsze się przyda i z czego będzie zadowolony?
Może w sklepie wędkarskim coś ci doradzą?

Stary 2012-12-11, 12:51   #3232
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
sukienke do slubu kupie tydzien przed,poniewaz nie wiem jaki mi brzusio urosnie.Dziewczyny ja to mam z imieniem! Dziecko bedzie mieszkac w niemczech wiec chcialabym aby tutaj kazdy mogl je wymowic wiec imiona z literka "r" odpadaja i te dlugie rowniez trudno im wymowic. Dla nich moje imie jest skomplikowane Ewelina to dla nich Eva
Nie chcę Cię martwić, ale ciężko Ci będzie tydzień przed ślubem sukienkę kupić. Na Twoim miejscu już teraz udałabym się do salonów i poprzymierzała. Jeśli jakaś Ci się spodoba i będziesz ją chciała kupić to wystarczy panią powiedzieć, że jesteś w ciąży, wtedy one zrobią w sukience odpowiedni luz w razie gdyby brzuszek podrósł. Poza tym przecież będziesz chodzić na przymiarki sukienki, więc będą ją specjalnie dla Ciebie poprawiać.
Ja swoją sukienkę zamówiłam już w marcu, a ślub miałam w lipcu. Była szyta specjalnie dla mnie, według moich wymiarów, a ostatnią przymiarkę miałam w tym samym tygodniu co ślub, więc nie było mowy o tym żeby coś było nie tak. Ostatecznie byłam zachwycona swoją suknią i najchętniej chodziłabym w niej co niedzielę do kościoła

PS: Jeśli chodzi o śluby to w tym temacie jestem jeszcze dość obeznana

Dzień dobry!
Zaraz uciekam od Was do wieczora Umówiłam się z przyjaciółką na lody albo coś cieplejszego zależy na co nas napadnie ochota

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Mój tata jest wędkarzem, ale niestety ja w tym temacie jakoś nic nie wiem

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 13:27   #3233
dzoan
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
Jestem nowa na Waszym wątku
Ciąża wg usg ok. 7 tydzień, terminu jeszcze nie znam, za tydzień będziemy z ginem zakładać kartę ciąży..zapewne końcem lipca, początkiem sierpnia 2013 będzie można się spodziewać dzidzi
Z mężem planowaliśmy pomyśleć o staraniach nad bobasem od nowego roku..podkreślam 'pomyślec'..ale dzidzia przydarzyła się szybciej I w sumie tak jest najlepiej, bez planowania, zastanawiania się, próbowania trafić w ten właściwy dzień, by się 'coś' poczęło A tak niespodzianka zupełna.
Na razie nie chwaliliśmy się ani rodzinie, ani przyjaciołom...czekamy do świat, bo to idealny czas na takie niespodzianki Nie chcemy też za wcześnie, żeby nie zapeszyć...póki co na usg wszystko wyglądało prawidłowo i co tydzień w kościółku modlimy się o to, by nasza dzidzia kolejny tydzień rozwijała się zdrowo i prawidłowo

Pozdrawiam
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 13:36   #3234
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tata jest wędkarzem. Zależy jak Twój szwagier łowi, bo są różne metody- czy na spławik, czy na blachę itd.
My w tym roku kupiliśmy tacie nóż wędkarski, taki 2-częściowy. Jedna część to zwykły nóż, druga to taka piła do skrobania

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Ciąża wg usg ok. 7 tydzień, terminu jeszcze nie znam, za tydzień będziemy z ginem zakładać kartę ciąży..zapewne końcem lipca, początkiem sierpnia 2013 będzie można się spodziewać dzidzi
Z mężem planowaliśmy pomyśleć o staraniach nad bobasem od nowego roku..podkreślam 'pomyślec'..ale dzidzia przydarzyła się szybciej I w sumie tak jest najlepiej, bez planowania, zastanawiania się, próbowania trafić w ten właściwy dzień, by się 'coś' poczęło A tak niespodzianka zupełna.
Na razie nie chwaliliśmy się ani rodzinie, ani przyjaciołom...czekamy do świat, bo to idealny czas na takie niespodzianki Nie chcemy też za wcześnie, żeby nie zapeszyć...póki co na usg wszystko wyglądało prawidłowo i co tydzień w kościółku modlimy się o to, by nasza dzidzia kolejny tydzień rozwijała się zdrowo i prawidłowo

Pozdrawiam
Witaj!
Nie martw się, też mieliśmy planować od nowego roku

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:22   #3235
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny

Pozdrawiam
i tak lepiej bo jak się planuje to nie wychodzi.

Dziewczyny, a kiedy informujecie w pracy o ciąży, ja będę czekać do 3go miesiąca. Bo od tego momentu babka z prawa pracy mówiła, że jest się chronionym. Może jest wśród nas jakaś obcykana w przepisach ?
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:31   #3236
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny

Pozdrawiam
Witaj

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:34   #3237
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, a kiedy informujecie w pracy o ciąży, ja będę czekać do 3go miesiąca. Bo od tego momentu babka z prawa pracy mówiła, że jest się chronionym. Może jest wśród nas jakaś obcykana w przepisach ?
Zależy od tego jaką masz atmosferę w pracy. Ja powiedziałam bo musiałam iść na początek na 2 tyg zwolnienia. Wolałam powiedzieć szefowi udawać, że jest wszystko w normie. Umowę mam do końca kwietnia, ale mam nadzieję, że szef nie zrobi mi kuku. Zresztą raczej pozytywnie zareagował, informując mnie, że to właściwie mój ostatni dzwonek na drugie dziecko bo latka lecą.

Wiecie trochę mi dziś lepiej. Przeczytałam w poradniku dla ciężarnych żeby rano pojeść trochę płatków kukurydzianych i troszkę pomogło. Tfu tfu tfu żeby nie zapeszyć.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:37   #3238
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
nie nadrobie was poki co - Marysia chora nadal, do tego zarazila mnie, z nosa mi sie leje i gardlo boli.

Bylam dzis na wizycie z fasolka ok, mialam wygieta macice, ale jakos udalo nam sie uchwycic bijace serduszko i zmierzyc fasolke 1,53 cm mierzy kolejna wizyta 3 stycznia. A zwolnienie wypisza mi 27 grudnia bez wizyty, wiec spoko luzik. A i schudlam 1 kg. Ale lekarz pocieszyl mnie ze 1-2 tyg i mdlosci mina.

Lece odpoczywac i cherbatki z miodem sie napic.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:37   #3239
WildOrchid
Rozeznanie

Dziewczyny! Jestem załamana, nie wiem gdzie szukać pocieszenia... W zeszłym tygodniu trafiłam do szpitala z bólami brzucha. Bóle szybko minęły, badanie ginekologiczne nic złego nie wykazało, ale wysłali mnie jeszcze na USG. Byłam pewna, że to już tylko formalność, wszystko wydawało się OK. To był 11 tydzień ciąży. I nagle: 5mm przezierności karkowej - powiedzieli, że na 90% dzieciątko jest bardzo chore - albo wada genetyczna albo serduszka. To moja pierwsza ciąża, mam 24 lata, w rodzinie nikogo z takimi wadami...Jutro kolejne USG i test podwójny... Od kilku dni przezywam z TŻ najgorsze chwile w życiu...
WildOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:46   #3240
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WildOrchid Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Jestem załamana, nie wiem gdzie szukać pocieszenia... W zeszłym tygodniu trafiłam do szpitala z bólami brzucha. Bóle szybko minęły, badanie ginekologiczne nic złego nie wykazało, ale wysłali mnie jeszcze na USG. Byłam pewna, że to już tylko formalność, wszystko wydawało się OK. To był 11 tydzień ciąży. I nagle: 5mm przezierności karkowej - powiedzieli, że na 90% dzieciątko jest bardzo chore - albo wada genetyczna albo serduszka. To moja pierwsza ciąża, mam 24 lata, w rodzinie nikogo z takimi wadami...Jutro kolejne USG i test podwójny... Od kilku dni przezywam z TŻ najgorsze chwile w życiu...
Bardzo mi przykro bądźcie silni...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości