Planowanie ciąży - staraniowy wątek zbiorczy! - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 20:02   #2491
alonek
Raczkowanie

Dot.: Planowanie ciąży - staraniowy wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez asienka85 Pokaż wiadomość
alonek to bardzo współczuję tego 3-letniego oczekiwania na dzidzię. I tym bardziej trzymam mocno kciuki żeby wszystko było w porządeczku!!!!!! a leczyłaś się jakoś na niepłodność?
u mnie w okolicy są beznadziejni lekarze brałam kiedyś duphaston, ale powiększył mi prawie ośmiokrotnie jajniki i nic nie zadziałało (miałam ból niesamowity, wszystko mnie bolało, czułam się jakbym była w ciąży- mdłości, wymioty, rozdrażnienie, etc) przy tym duphastonie brałam coś jeszcze, ale nie pamiętam co to było. Mam PCOS, 2 grupę cytologii, bolesne i baaaardzo obfite i długgggie miesiączki (aż spody stóp mnie bolą ) miałam robione usg "dowcipne" Pani Gie powiedziała, że z moją szyjką jest coś nie tak- skrzywiona :/ , ale nie wiem w którą stronę a to podobno ma znaczenie brałam luteinę (za każdym razem przed miesiączką mam posmak luteiny w ustach ^^ ) brałam kiedyś Diane- by uregulować @ , nie biorę diane ponad 4 lata, a dopiero w tym roku uregulował mi się okres (powiedzmy ) miałam badane hormony: testosteron (ciut za duży ), Lh i Fsh (stosunek tych dwóch hormonów wykluczał mnie z bycia matką ) sex stał się przykrym obowiązkiem, a nie przyjemnością powiedziałam nawet K., żeby mnie pakował i dał rozwód, bo nie ma sensu być małżeństwem skoro nie możemy mieć dzieci (on oczywiście deklarował aby, że zbada się i do dziś jest to tylko w wspomnieniach )
kiedy ostatnio, w dniu spodziewanej miesiączki nie wyczułam luteiny- pomyślałam "o-ho" no i jest Maleństwo skurczybykowi się udało (mam ochotę TŻ kopnąć w bo mówi, że przez to, że byłam na górze to się udało- skurczybyk )

dziewczynki, czy bolał Was na początku kręgosłup w dolnej części (tzw. "ogonowej")? od wczoraj coś mnie rwie w tej części :/

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

słyszałam od kilku lekarzy, że: "nic z tego nie wyjdzie" itd i zastanawiałam się tylko, jak to może być, że kobiety, które nie mogą mieć dziecka mają @??? nie mogę tego zrozumieć

alonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:05   #2492
asienka85
Przyczajenie

Alonek ja nie ufam do końca żadnemu lekarzowi i ich sprawdzam;] a co to za lekarz, że zamiast walczyć mówi, że nic z tego nie będzie! taką diagnozę może postawić laik.

Całe szczęście, że się udało z dzidzią, bo jeszcze związek by Ci się posypał ten temat wywołuje niestety zgrzyty;/

To się troszkę tych leków nałykałaś i po lekarzach nabiegałaś... Swoją drogą duphaston i luteina to bardzo podobne leki... Z tego co czytałam niektórzy lekarze przepisują je nawet w ciemno bez badań;/

Ja staram się właśnie 9 cykl i powoli tracę cierpliwość
asienka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:14   #2493
alonek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asienka85 Pokaż wiadomość
Alonek ja nie ufam do końca żadnemu lekarzowi i ich sprawdzam;] a co to za lekarz, że zamiast walczyć mówi, że nic z tego nie będzie! taką diagnozę może postawić laik.

Całe szczęście, że się udało z dzidzią, bo jeszcze związek by Ci się posypał ten temat wywołuje niestety zgrzyty;/

To się troszkę tych leków nałykałaś i po lekarzach nabiegałaś... Swoją drogą duphaston i luteina to bardzo podobne leki... Z tego co czytałam niektórzy lekarze przepisują je nawet w ciemno bez badań;/

Ja staram się właśnie 9 cykl i powoli tracę cierpliwość
Kochana, jak się mieszka w miejscu, gdzie nawet 30 km dalej jest "taka sama" służba zdrowia- to niestety tak bywa. Tak sobie teraz myślę, że udało się.... przez meble wykańczamy sobie górę (mieszkam u teściowej, mieszkanie piętrowe) i ostatnio przyszły nam meble i kanapa taka byłam podekscytowana tym wszystkim (montaż, ustawianie, próba dekoracji, testowanie kanapy- czy wygodna :P ), że mało brakowało, a gorączki bym wtedy dostała i chyba z tych emocji (baaaaaaardzo mnie ucieszył fakt, że wreszcie umeblowaliśmy jeden pokój- wg moich koncepcji - nie do końca jeszcze, ale wystarczająco i nie ma pustych pomieszczeń) podniosły mi się endorfinki i to sprzyjało poczęciu ^^
Byłam o krok od rozwodu i wyprowadzki. Wiem, że może to brzmi drastycznie, ale byłam tak wykończona psychicznie, że jedynym wyjściem było dla mnie zakończenie tego związku. Presja ze strony otoczenia- presją. Marzenia o byciu matką robiły swoje- niszczyły nas. Gdy powiedziałam, że "to koniec" to jakby się uspokoiliśmy. Emocje opadły, choć u mnie myślenie pozostało. No, ale stało się byle szczęśliwie do końca ^^
Asienko, a może z TŻ kupicie nowe meble?
na tym forum poznałam kilka dziewczyn, które bardzo się wspierają w staraniach- to pomaga przetrwać i czasem spojrzeć z boku, obiektywnym okiem. Wiem, że bez względu na liczbę starań (1, 2, 30 czy setna "próba"), gdy nie widać tych dwóch kreseczek- to boli. A odpuścić sobie myślenie nie jest łatwo. Można pokazywać, że jest ok, nic się nie stało, ale w środku jest dramat i wewnętrzne rozdarcie. Chciałabym, by żadna z nas tego nie przechodziła. By każde pragnienie kobiety o byciu matką spełniało się. Asienko- wierzę gorąco, że i Wam się uda. Trzymam mocno kciuki Kochana

Stary 2012-12-07, 22:53   #2494
minkionka
Raczkowanie

Alonek:
Cieszę się, że opuściło Cię nostalgiczne myślenie o zaniechaniu starań i że teraz jesteś szczesliwa Ja tez : zrobilam test, potem drugi, beta jednego dnia, beta dwa dni pozniej i dopiero uwierzylam z calego serca gratuluje!!!

Mysia Mysz:
Dziś byłam tez na prenatalnych Brzdąc ma 7,4 cm i skaczę jak pileczka, ssał kciuka- widok niesamowity- bo widzialam kiedy podnosi raczke a potem wsadza paluszka do ust mam duuuuzo zdjec w 3d więc jestem taka szczesliwa: mialam tez z kwi bo placilam taz za nieinwazyje badania przesiewowe by wykluczyc ewent. choroby.. Jest git Kiedy masz nast. wizyte? ja dopiero w 20 tyg...(!) czyli az za 7 tyg... a do tej pory mialam co 3-4 tyg

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

aha...u mnie zajrzal brzdacowi miedzy nozki... zasugerował moj gin, że coś brzdacowi hm..."zwisa" no no, potwierdzi się w styczniu ps. jestem w 13 tygodniu (wedlug usg w 14)

Edytowane przez minkionka
Czas edycji: 2012-12-07 o 22:52
minkionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 00:20   #2495
fiazo
Zakorzenienie

Chyba hormony działają bo i po pracy płakać się chciało. A do tego zaatakowały mnie jakieś pryszcze czy coś, na brodzie mi rosły jakby grudy bolące strasznie i widoczne gołym okiem. Na szczęście uratowałam się maseczkami.

Dziś zostałam zapytana czy jestem w ciąży, kobitka wyczuła, potwierdziłam i eh niepotrzebnie bo za jakiś czas powiedziała następnej, mam nadzieje, że się dalej nie rozejdzie bo zwariuje, nie chce jeszcze wokół siebie tego zamieszania bo jest za wcześnie oraz boje się, żeby nie wyciekła informacja do mojej firmy. dopiero od 3go miesiąca jesteśmy chronione.

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2012-12-08 o 00:24
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 06:56   #2496
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Chyba hormony działają bo i po pracy płakać się chciało. A do tego zaatakowały mnie jakieś pryszcze czy coś, na brodzie mi rosły jakby grudy bolące strasznie i widoczne gołym okiem. Na szczęście uratowałam się maseczkami.

Dziś zostałam zapytana czy jestem w ciąży, kobitka wyczuła, potwierdziłam i eh niepotrzebnie bo za jakiś czas powiedziała następnej, mam nadzieje, że się dalej nie rozejdzie bo zwariuje, nie chce jeszcze wokół siebie tego zamieszania bo jest za wcześnie oraz boje się, żeby nie wyciekła informacja do mojej firmy. dopiero od 3go miesiąca jesteśmy chronione.
tez na poczatku mialam straszna cere, a teraz wsyscy mowia ze slicznie zdrowo wygladam:p

co do.pracy- jestes chroniona od poczatku ciazy bez wzgledu na to kiedy powiesz nnie moga Cie zwolnic w ciazy

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Alonek:
Cieszę się, że opuściło Cię nostalgiczne myślenie o zaniechaniu starań i że teraz jesteś szczesliwa Ja tez : zrobilam test, potem drugi, beta jednego dnia, beta dwa dni pozniej i dopiero uwierzylam z calego serca gratuluje!!!

Mysia Mysz:
Dziś byłam tez na prenatalnych Brzdąc ma 7,4 cm i skaczę jak pileczka, ssał kciuka- widok niesamowity- bo widzialam kiedy podnosi raczke a potem wsadza paluszka do ust mam duuuuzo zdjec w 3d więc jestem taka szczesliwa: mialam tez z kwi bo placilam taz za nieinwazyje badania przesiewowe by wykluczyc ewent. choroby.. Jest git Kiedy masz nast. wizyte? ja dopiero w 20 tyg...(!) czyli az za 7 tyg... a do tej pory mialam co 3-4 tyg

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

aha...u mnie zajrzal brzdacowi miedzy nozki... zasugerował moj gin, że coś brzdacowi hm..."zwisa" no no, potwierdzi się w styczniu ps. jestem w 13 tygodniu (wedlug usg w 14)
ja mam nastepna wizyte 20.12 bo z ginem sie widzimy co miesiac na kontrole a potem 28.01 polowkowe pączek tez ssal kciuk i ziewal u nnas gin nawet nie zgadywal plci, czekam na polowkowe a wtedy musze wiedziec bo 2 dni pozniej lece do londynu a zakupy dla malucha
Stary 2012-12-08, 10:14   #2497
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonek Pokaż wiadomość
dziewczynki, czy bolał Was na początku kręgosłup w dolnej części (tzw. "ogonowej")? od wczoraj coś mnie rwie w tej części :/
nie doczytam dokładnie, czy i jak u lekarza byłaś, ale jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby wykonywać lekkie ćwiczenia ciążowe, to spróbuj tych:
http://www.youtube.com/watch?v=Wwdui...feature=relmfu
lub bez piłki tych:
http://www.youtube.com/watch?v=2qo_n...eature=related

prawdopodobnie rozciągająca się macica naciska na "ogon" albo ogólnie przez zmiany coś tam gdzieś może cisnąć. ja miałam takie bóle i mi regularne ćwiczenia bardzo pomogły (początki były trudne, bo chodziłam jak połamana, ale potem coraz lepiej! tak więc cierpliwości )
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 13:53   #2498
27Kika27
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź.
Mam dziś beznadziejny dzień, niby nic złego nie wydarzyło się, a strasznie chce mi się płakać. Szkolenie, które mam w firmie wyprowadza mnie z równowagi, jeszcze prezes nie wiadomo czego wymaga ode mnie. Eh jak się wszystko będzie dobrze rozwijać z moją fasolką to po macierzyńskim muszę koniecznie zmienić pracę, albo starać się o kolejną fasolkę
Fiazo Gratulację!!!
Slodkiego rozowego bobska Ci zyczę
27Kika27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 16:03   #2499
201704210903
Konto usunięte

dziewczyny mam pytanie - dziś miałam USG, pęcherzyk dominujący ma 20mm, test owulacyjny wyszedł negatywny - czy może być owulacją a test mimo to bedzie negatywny?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 17:01   #2500
asienka85
Przyczajenie

Cytat:
Kochana, jak się mieszka w miejscu, gdzie nawet 30 km dalej jest "taka sama" służba zdrowia- to niestety tak bywa. Tak sobie teraz myślę, że udało się.... przez meble wykańczamy sobie górę (mieszkam u teściowej, mieszkanie piętrowe) i ostatnio przyszły nam meble i kanapa taka byłam podekscytowana tym wszystkim (montaż, ustawianie, próba dekoracji, testowanie kanapy- czy wygodna :P ), że mało brakowało, a gorączki bym wtedy dostała i chyba z tych emocji (baaaaaaardzo mnie ucieszył fakt, że wreszcie umeblowaliśmy jeden pokój- wg moich koncepcji - nie do końca jeszcze, ale wystarczająco i nie ma pustych pomieszczeń) podniosły mi się endorfinki i to sprzyjało poczęciu ^^
Byłam o krok od rozwodu i wyprowadzki. Wiem, że może to brzmi drastycznie, ale byłam tak wykończona psychicznie, że jedynym wyjściem było dla mnie zakończenie tego związku. Presja ze strony otoczenia- presją. Marzenia o byciu matką robiły swoje- niszczyły nas. Gdy powiedziałam, że "to koniec" to jakby się uspokoiliśmy. Emocje opadły, choć u mnie myślenie pozostało. No, ale stało się byle szczęśliwie do końca ^^
Asienko, a może z TŻ kupicie nowe meble?
na tym forum poznałam kilka dziewczyn, które bardzo się wspierają w staraniach- to pomaga przetrwać i czasem spojrzeć z boku, obiektywnym okiem. Wiem, że bez względu na liczbę starań (1, 2, 30 czy setna "próba"), gdy nie widać tych dwóch kreseczek- to boli. A odpuścić sobie myślenie nie jest łatwo. Można pokazywać, że jest ok, nic się nie stało, ale w środku jest dramat i wewnętrzne rozdarcie. Chciałabym, by żadna z nas tego nie przechodziła. By każde pragnienie kobiety o byciu matką spełniało się. Asienko- wierzę gorąco, że i Wam się uda. Trzymam mocno kciuki Kochana

Dzięki Alonek za wszystkie ciepłe słowa masz rację - dzięki forum wiemy, że nie jesteśmy same z tym problemem i to pomaga. Ja cały czas staram się myśleć pozytywnie i mam nadzieję, że dół mnie nie dorwie za mocno.

A wiesz, że z tymi meblami coś chyba jest znam 3 pary, które zaszły w ciążę zaraz do wprowadzce do własnego mieszkania i kolejną parę, która zaskoczyła po zakupie nowego łóżka coś w tym musi być u mnie na razie odpada ta recepta, bo jestem 2 lata po wprowadzce i wszystko jeszcze nowe;p a te 2 lata temu jeszcze mi dzieci w głowie nie były

Pozdrawiam i życzę samych super chwil z mężem!!!!
asienka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:13   #2501
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
tez na poczatku mialam straszna cere, a teraz wsyscy mowia ze slicznie zdrowo wygladam:p

co do.pracy- jestes chroniona od poczatku ciazy bez wzgledu na to kiedy powiesz nnie moga Cie zwolnic w ciazy[COLOR="Silver"]
Dziś pytałam babkę z prawa pracy, jeżeli mam umowę na czas określony to dopiero od 3 miesiąca jestem chroniona i ważne, żeby na zaświadczeniu było nie 12 tyg tylko 3 miesiące
Stary 2012-12-09, 09:04   #2502
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś pytałam babkę z prawa pracy, jeżeli mam umowę na czas określony to dopiero od 3 miesiąca jestem chroniona i ważne, żeby na zaświadczeniu było nie 12 tyg tylko 3 miesiące
http://praca-kobiet.wieszjak.pl/ciaz...okreslony.html

spokojnie jesteś chroniona od razu z tymi 3 miesiącami to chodzi jeśli np. Twoja umowa kończyłaby się przed upływem trzeciego miesiąca ciąży czyli jeśli byś ją miała do lutego 2013 na przykład. Jeśli masz umowę np. do końca 2013 to mogą wiedzieć już teraz mi jak gin wypisywał zaświadczenie to bez tygodnia ciąży bo to nie powinno nikogo obchodzić
Stary 2012-12-09, 21:00   #2503
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

spokojnie jesteś chroniona od razu z tymi 3 miesiącami to chodzi jeśli np. Twoja umowa kończyłaby się przed upływem trzeciego miesiąca ciąży czyli jeśli byś ją miała do lutego 2013 na przykład. Jeśli masz umowę np. do końca 2013 to mogą wiedzieć już teraz mi jak gin wypisywał zaświadczenie to bez tygodnia ciąży bo to nie powinno nikogo obchodzić
już zgłupiałam, zadzwonię se jutro do PIP, zobaczymy co oni powiedzą.
Stary 2012-12-10, 12:16   #2504
ita83
Wtajemniczenie

dzien dobry babeczki.....ja oczywiscie głupia i naiwna zrobiłam test
jedna kreseczka - wiem że to jeszcze za wcześnie ale.....
piersi mnie bolą + to uczucie ciągnięcia u dołu brzucha ewidentnie wskazuje na to że może nam sie udało

Teraz czeka mnie długi tydzień aż do 16-tego kiedy to mam termin @ do kolejnego testowania
Stary 2012-12-10, 13:45   #2505
alonek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
piersi mnie bolą + to uczucie ciągnięcia u dołu brzucha ewidentnie wskazuje na to że może nam sie udało

Teraz czeka mnie długi tydzień aż do 16-tego kiedy to mam termin @ do kolejnego testowania
hihihi coś czuję, że się udało Wam ^^ powtórz test za kilka dni

Cloche- dzięki Kochana ^^ nie wiem jak siedzieć/ leżeć i chodzić momentami przez te plecy

Minkionka- gratuluję cieszę się, że wszystko się unormowało- mało brakowało a bym oszalała

Słoneczka- chciałabym by już było po wszystkim wziąć na ręce maleństwo, przytulić do serca i kochać ponad wszystko ciekawa jestem co nam się "ukaże" w czwartek na usg

Stary 2012-12-10, 13:48   #2506
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

strasznie wcześnie testowałaś, wierzę, że to są oznaki
Stary 2012-12-10, 15:29   #2507
misia332
Zakorzenienie

Dzień dobry Kochane.

Mam na imię Monika, mam 25 lat i od dwóch miesięcy staramy się z narzeczonym o dzidziusia. Mogę do Was dołączyć, ponieważ nie mam się za bardzo komu wygadac, mieszkam w Hiszpanii i nie bardzo mam tutaj kogoś bliskiego.

Pozdrawiam.
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:40   #2508
ita83
Wtajemniczenie

Fiazo nie mogłam się powstrzymać - miałam nadzieje że zobacze cień cienia

Monika - witamy w gronie staraczek.....mam nadzieje że niedługo będziesz sie mogła podzielic z nami radosnymi nowinami
Stary 2012-12-10, 15:58   #2509
misia332
Zakorzenienie

Na razie nie stosuję żadnych testów owulacyjnych itp.

Cykle mam 21 dniowe, ostatnią @ miałam 24.11, ale inną niż poprzednie, bo strasznie bolesną.

Teraz powinnam dostac 15.12 i czekam, wczoraj zaczęły mnie bolec piersi.

Wczoraj rano też miałam dziwne mdłości, poniewaz zjadłam normalne śniadanie, po jakimś czasie jechaliśmy samochodem i zrobiło mi się strasznie niedobrze, musiałam sie zatrzymac i przewietrzyc. Ale nie chcę się nakręcac.
Stary 2012-12-10, 16:33   #2510
ita83
Wtajemniczenie

krótkie cykle to penie i owulacja wczesniej

my w tym miesiacu trzymalismy sie zasady ze kochamy sie co drugi dzien...zobaczymy co z tego wyjdzie

Mysia mysz - wlasnie zobaczylam twoje cudo z usg...... bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze
Stary 2012-12-10, 16:39   #2511
misia332
Zakorzenienie

Ita widzę, że Ty również za granicą mieszkasz.
My w sumie staraliśmy się 1. 12. i 2.12 później chyba 4.12 oraz 6.12.

Bardzo bym chciała byc w ciąży, zobaczyc te dwie kreski, chociaż wiem, że wtedy pójdę wysoko w ciąży do ślubu, ale nie przeszkadza mi to wcale.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
Stary 2012-12-10, 17:35   #2512
alonek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Bardzo bym chciała byc w ciąży, zobaczyc te dwie kreski, chociaż wiem, że wtedy pójdę wysoko w ciąży do ślubu, ale nie przeszkadza mi to wcale.
Witamy, witamy ^^ oferujemy wsparcie, porady, ciepłe słowo, trochę konstruktywnej krytyki w razie potrzeby i całą masę potrzebnych pogaduch

Kochana, pisz kiedy masz ochotę, dziel się z nami nowinkami- czekamy na te upragnione 2 kreseczki i szczęśliwe rozwiązanie ^^ wszystko będzie dobrze

Stary 2012-12-10, 17:36   #2513
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

skoro macie już datę ślubu ustaloną to czemu macie się nie starać, moim zdaniem to zdrowe podejście
życzę dużo szczęścia i trzymam kciuki
Stary 2012-12-10, 22:50   #2514
minkionka
Raczkowanie

Cytat:

Weźcie mnie nie straszcie. ja zanioslam zwolnienie juz wczesniej a umowa się konczy za niedlugo (3 miesiac ciazy wlasnie się konczy). Nigdy w sumie wczesniej nie slyszalam o tym, ze jesli umowa się konczy niedlugo to nie moze przed uplywem 3 miesiecy ciazy. ja tylko wiedzialam, ze trzeb ana umowie przepracowac ok 33 dni i mozna spokojnie odejść...

ps. Bartwią mnie bołe w okolicach kości ogonowej. Ostatnio leżałam płasko na plecach ale jak chcialam sie podniesc poczulam taki bol....narobilam strasznego ryku zeby wstac, okronpie bolalo. Teraz w nocy leze na jednym lub drugim boku i dzis, spiąc na lewym przez wiekszosc nocy wstalam z okropbym jego bolem, ktory jeszcze nie przeszedl. Nie wiem co sie dzieje...;(
Stary 2012-12-11, 00:20   #2515
alonek
Raczkowanie

Cytat:
ps. Bartwią mnie bołe w okolicach kości ogonowej. Ostatnio leżałam płasko na plecach ale jak chcialam sie podniesc poczulam taki bol....narobilam strasznego ryku zeby wstac, okronpie bolalo. Teraz w nocy leze na jednym lub drugim boku i dzis, spiąc na lewym przez wiekszosc nocy wstalam z okropbym jego bolem, ktory jeszcze nie przeszedl. Nie wiem co sie dzieje...;(
też mnie boli w tej części, ale ja jestem "na początku" (bodajże 17 dzień ciąży) nie mam aż tak strasznego bólu jak Ty, ale ten ból daje cały czas znać o sobie (nawet jak śpię to czuję). Do tego od początku boli mnie podbrzusze. W czwartek mam wizytę u pana Gie, ale jutro lecę do szpitala, bo się martwię :-( lecę też do apteki po kwas foliowy

jakby tego było mało to siedzę na necie i szukam info na temat podróży samolotem. 20 grudnia lecimy z TŻ do Belgi (podróż samolotem ok 2-2,5 godz, cała podróż z dojazdem na lotnisko i przejazd na miejsce to ok. 7 godz) i czytam, że nie powinno się w tak wczesnej ciąży latać skołowana jestem- jutro zapytam lekarza

Słoneczka- jak rzucić skutecznie palenie? popalam sobie niedużo, bo kilka dymków, ale wiem, że to niezdrowe i mała ilość może zaszkodzić (i palenie czynne i bierne jest szkodliwe i zagrażające Maleństwu) jak nie pociągnę to jestem nerwowa (baaardzo)- tłumaczę sobie na wszystkie sposoby i czasami puszczają mi hamulce i złapię tego dymka powinno mi się zrobić tak: tyle czekaliśmy i nie chcę tego schrzanić bardzo ciężko mi bez papierosa, rzucałam to dziadostwo kilka razy (z wspomaganiem i bez) i bez wspomagania to była katastrofa jakbym mogła to bym powybijała wszystkich wokół pomocy

Stary 2012-12-11, 07:05   #2516
misia332
Zakorzenienie

witam kobietki z rana.

Ja wyprawiłam narzeczonego do pracy, a sama zaraz jadę zalatwic sobie ubezpieczenie.

Alonek ja też palę, ale 3-4 papierosy dziennie, chociaż mnie ostatnio odrzuca i coraz mniej.

Pozdrawiam.

Stary 2012-12-11, 07:55   #2517
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

jakby tego było mało to siedzę na necie i szukam info na temat podróży samolotem. 20 grudnia lecimy z TŻ do Belgi (podróż samolotem ok 2-2,5 godz, cała podróż z dojazdem na lotnisko i przejazd na miejsce to ok. 7 godz) i czytam, że nie powinno się w tak wczesnej ciąży latać skołowana jestem- jutro zapytam lekarza

Słoneczka- jak rzucić skutecznie palenie? popalam sobie niedużo, bo kilka dymków, ale wiem, że to niezdrowe i mała ilość może zaszkodzić (i palenie czynne i bierne jest szkodliwe i zagrażające Maleństwu) jak nie pociągnę to jestem nerwowa (baaardzo)- tłumaczę sobie na wszystkie sposoby i czasami puszczają mi hamulce i złapię tego dymka powinno mi się zrobić tak: tyle czekaliśmy i nie chcę tego schrzanić bardzo ciężko mi bez papierosa, rzucałam to dziadostwo kilka razy (z wspomaganiem i bez) i bez wspomagania to była katastrofa jakbym mogła to bym powybijała wszystkich wokół pomocy
z lataniem samolotem jets tak, że nie zalecają lekarze w pierwszym trymestrze, bo wtedy sie wszystko zagnieżdża a zmiany ciśnienia mogą ten proces jakoś zaburzyć, mój gin tez mi tak mówił,
Ja np. poleciałam do stanów 15 h w jedną stronę nie wiedząc, a wracałam już wiedząc o ciąży, no ale nie miałam wyjścia:P i odpukać nic się nie stało ale gin mi kazał siąść na dupie, więc lecę dopiero 30.01 do Londynu

co do palenia, dużo ryzykujesz przytruwając malucha, poczytaj w necie o wpływie papierosów na płód, jest to bardzo szkodliwe
Stary 2012-12-11, 08:28   #2518
misia332
Zakorzenienie

Mysia ma rację co do tego latania samolotem, jestem z zawodu położną i wiem, że nie powinno się latac, ponieważ są własnie zmiany ciśnienia.

Dziewczyny wczoraj siedziałam sobie przed tv, coś tam rozmawialiśmy o slubie, i nagle mi się tak strasznie smutno zrobiło i łzy mi leciały, nawet nie wiem z jakiego powodu.

Ja nigdy nie miałam PMSu, a wczoraj byłam strasznie zła, potem smutna i poszłam spac o 20 w końcu.

Staram się o tym nie myślec, ale ehhh tak bardzo bym chciała...

Stary 2012-12-11, 13:42   #2519
minkionka
Raczkowanie

Cytat:
też mnie boli w tej części, ale ja jestem "na początku" (bodajże 17 dzień ciąży) nie mam aż tak strasznego bólu jak Ty, ale ten ból daje cały czas znać o sobie (nawet jak śpię to czuję). Do tego od początku boli mnie podbrzusze. W czwartek mam wizytę u pana Gie, ale jutro lecę do szpitala, bo się martwię :-( lecę też do apteki po kwas foliowy

Alonek, byłam w 7 tygodniu ciąży jak miałam lecieć na wakacje samolotem. Nie poleciałam. Oboje z mężem postanowiliśmy, że dziecko jest dla nas najważniejsze. i Po podjęciu tej decyzji poczuliśmy ogromną ulgę. lekarz... co Ci powie lekarz? lekarz Ci powie, jaki jest stan ciąży na dzień dzisiejszy. Może powiedzieć "niech Pani spokojnie leci" bo ciąży nic nie zagraża. Ale NIKT nie przewidzi, jak to zniesiesz. a szczególnie zmiany ciśnienia. Poczytaj o skutkach: niedotlenienie płodu na tak wielkiej wysokości, odklejenie się łożyska....Dla mnie decyzja nie była łatwa ale będę matką i nie myślę tylko o sobie w tym momencie...

Rzuć to cholerstwo (palenie) Dla Ciebie to chwila przyjemności a dla dziecka straszna trucizna. Chyba, że chcesz potem płakać? Tym bardziej, że tak długo się staraliście.... Powodzenia!
Stary 2012-12-11, 14:20   #2520
alonek
Raczkowanie

Cytat:
Alonek, byłam w 7 tygodniu ciąży jak miałam lecieć na wakacje samolotem. Nie poleciałam. Oboje z mężem postanowiliśmy, że dziecko jest dla nas najważniejsze. i Po podjęciu tej decyzji poczuliśmy ogromną ulgę. lekarz... co Ci powie lekarz? lekarz Ci powie, jaki jest stan ciąży na dzień dzisiejszy. Może powiedzieć "niech Pani spokojnie leci" bo ciąży nic nie zagraża. Ale NIKT nie przewidzi, jak to zniesiesz. a szczególnie zmiany ciśnienia. Poczytaj o skutkach: niedotlenienie płodu na tak wielkiej wysokości, odklejenie się łożyska....Dla mnie decyzja nie była łatwa ale będę matką i nie myślę tylko o sobie w tym momencie...

Rzuć to cholerstwo (palenie) Dla Ciebie to chwila przyjemności a dla dziecka straszna trucizna. Chyba, że chcesz potem płakać? Tym bardziej, że tak długo się staraliście.... Powodzenia!
byłam w szpitalu- powiedziałam, że mnie boli- pan Gie zrobił mi usg i powiedział, że wszystko jest ok (po prostu macica się powiększa) mam lecieć do szpitala jak ten ból będzie ogrooooomny lub umiejscowiony w środkowej części podbrzusza (mnie boli bardziej "po bokach" ). Przepisał mi luteinę dopochwowo (na te bóle- 2x dziennie po 1 tab), folik i Asmag (magnez). Nasze Maleństwo , wg pana Gie, ma 5 tydzień ^^ wg mnie jest to 17 dzień- jak któraś z Was się zna- to na fotce widać (wiem, że lekarze inaczej ustalają wiek ciąży) Mówiłam, że lecę do Belgii: kazał mi przyjść w dniu wyjazdu na usg i powiedział, że wtedy się zobaczy :/ nastawiłam się na ten wyjazd- bilety już dawno zamówione- rodzice i rodzeństwo będą zawiedzeni- i nie wiem... muszę pogadać z TŻ.
W czwartek idę do swojego pana Gie na pierwszą wizytę.
Kiedyś potrafiłam wypalić do 1,5 paczek dziennie teraz mnie też odrzuca, ale mam moment (jeden w ciągu dnia), że bardzo mi się chce aż mi ciężko :-( Cholera jasna- nie będę palić- nie będę truć swego Szczęścia- trzymajcie kciuki bym przeszła przez ten czas spokojnie
Misia- pisałaś, że w piątek powinnaś dostać @, jeśli nie przyjdzie to w poniedziałek zrób test, ja nie mam humorów, zachciewajek (tego, że dziś odkąd wrócilam to wypiłam chyba zlitr barszczu czerwonego instant- nie liczę lecę zrobić sobie jeszcze ^^ ) , etc. Aby te boleści. Ych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11 grudnia 2012 - 5 tydzień ciąży ^^.jpg (74,6 KB, 38 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości