|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymać mocno kciuki za jutrzejszy dzień |
|
|
|
|
#3243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Persephone, Margosia tak wlasnie zrobie najpierw sprawdze ta kobiecine a potem moze bede jezdzic i do niej i do mojego pana Adama. Na pewno bym chciala zrobic badania prenatalne i u niej i u niego.Kllisto89 za 9tc a wlasciwie to juz 10tc ja jestem w 9t2d czyli 10 tc Kathe i Neni1984 to ja w takim razie wizytuje razem z wami dziewuszki o ktorej macie wizyty? ja o 18 i to beda nasze standardowe badania + badania prenatalne Moj pan Adam powiedzial tak samo jak ginek Margosi jezeli w czwartek nie da sie dzidzki ( tak moj nowy ginek mowi na moje Malenstwo i za to ma ogromnego plusa bo moja poprzednia ginekolog mowila dzieciak ) pomierzyc to umowimy sie na kolejna wizyte a zaplacimy tylko raz nawet jezeli uda sie wykonac to badanie dopiero za 5 razem Wiec super
Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2012-12-11 o 15:07 |
|
|
|
|
#3244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wizytujemy w ten sam dzień ![]() Cytat:
Cytat:
Zróbcie dodatkowe badania... czasem mimo tak wysokich pomiarów wszystko jest w porządku
|
|
#3245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak, tak jest coś takiego ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- chroniona jesteś przez cały okres ciąży, wszystko zalezy od tego czy masz umowę na czas nieokreślony czy określony. |
|
|
|
|
#3246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będę bardzo mocno trzymać kciuki za Ciebie, żeby jednak testy wypadły pomyślnie. Daj znać. |
|
|
|
|
#3247 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w którym jesteś tyg? bo ja też mam okropne nudności i czekam aż przejdą, już zawaliłam 2 weekendy w szkole a niedługo sesja...Cytat:
trzymaj się!!
|
||
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
WildOrchid trzymam kciuki za pozytywne wiadomości
Właśnie dzwoniłam do PIP, żeby rozwiać moje wątpliwości, chroniona jestem od 1go dnia w ciąży, a przywileje wiadomo jak zaniesie się zaświadczenie. Dziewczyny w którym tyg lekarze dają zaświadczenie? U mnie z ciążą wiąże się zmiana stanowiska bo przez 3 dni w tyg jestem mobilna, a to jest praca w pozycji wymuszonej, czasami jazda odbija się na moim samopoczuciu. |
|
|
|
#3249 |
|
Konto usunięte
|
W każdym.
Zaświadczenie - w każdym. Mnie L4 również proponowano - w poprzedniej ciąży od samego początku lekarz pytał, kiedy chcę iść (lekarz na NFZ), poszłam w sumie, bo miałam plamienie w 11tc. W tej ciąży poszłam praktycznie od razu z uwagi na zły wywiad położniczy i na to, że bardzo muszę uważać na ciśnienie. A jeśli chodzi o umowę na czas określony, to zostaje ona automatycznie przedłużona do dnia porodu, jeśli kończy Wam się gdzieś w ciąży. |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
roxy w 8 tyg jestem
margosia ja mam na 11.20 a ty? kolejna ciazowa zachcianka - pizza, czekam az przywioza ![]()
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma ostatnio miała taki przypadek tez w ciąży lekarz "wykrył" ze ma jakiegoś guza na główce wielości prawie tej głowy.. i ogólnie ze będzie bardzo chore tez ! płakała i mówiła ze nie wie co ma mu powiedzieć jak on zapyta czy rodzimy czy usuwamy itp i co pojechała do kliniki coś tam zbadać jeszcze dokładnie jakie to dziecko ma być chore i okazało się ze dzidziuś zdrowy ! |
|
|
|
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam za ciepłe słowa. Sama nie wiem czego się chwytać... lekarze w szpitali powiedzieli, żebym specjalnie nie podjudzała w sobie nadziei, w Internecie zaś czytam o przypadkach takiej i wyższej przezierności z dobrym zakończeniem...
Wszystko spadło na nas jak grom z nieba. Wchodzę na usg szczęśliwa, że zobaczę swoją Żabcię, a wychodzę sluchając o tym, że większość "tych" wad jest letalna i mogę ciąży nie skończyć, albo będzie mi proponowana terminacja ciąży w przypadku poważnych wad ;( A ja tak bardzo chcę tylko zdrowego dzidziusia, czy to tak wiele? Od kilki dni nie potrafię cieszyć się ciążą... nie wiem czy będę mamą, czy doczekam się brzuszka. Mój TŻ ciągle do brzuszka mówi, mówi "Kocham Was" a ja wariuję ze strachu... |
|
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także bardzo podobnie! ![]() Cytat:
Ale nadzieja umiera ostatnia
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam dziewczynki! teraz ja stawiam soczki
moja kruszynka ma centymetr!Wszystko w porządku no może oprócz tego ze wynik TSH mi wyszedł nie zaciekawy i muszę się zgłosić do endokrynologa,czy któraś z was ma tez coś z tarczyca w ciąży? Jedynie co mnie denerwuje to to ze według OM jestem w 9tyg według usg 6w6dzien ( i tak tez wychodzi od "tego"razu naszego celnego:P) ale wiem ze mniej więcej dodaje się plus dwa tyg wiec wychodzi na to ze 8 tydzień wiec powiedzcie mi jak ktoś mnie zapyta który to tydzień to co mam mówić!:P na pewno wiecie o co mi chodzi no i jak czytam na necie o poszczególnym tygodniu to mam czytać o 8 czy 6 ?eh!
Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2012-12-11 o 15:50 |
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
AgaPlast witamy w naszym gronie kolejna sierpniowa mame!! super supe,r rosnie nam grupa!
|
|
|
|
#3256 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko postaraj się tak bardzo nie denerwować, bo dziecko bardzo odczuwa nasze emocje ![]() Lekarze podali Ci chyba tylko te najgorsze scenariusze, nie zostawili Ci żadnej nadziei. A jednak ona jest. To dopiero było pierwsze badanie, jeszcze sporo przed Tobą, dopóki wszystko się wyklaruje. Naprawdę nie ma się co martwić na zapas. Choć wiem, że to się tak łatwo pisze... Jednak nie trać nadziei. Będziemy wszystkie trzymać kciuki, żeby USG wyszło pomyślnie. |
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
witamy !!!!
|
|
|
|
#3258 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jesteśmy mega szczęśliwi![]() Cytat:
Zdrowiejcie z córą!Cytat:
|
|||
|
|
|
#3259 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I ile Ci tego TSH wyszło? Na wizażu jest bardzo dużo dziewczyn z chorą tarczycą (i zdrowymi dziećmi ).
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
jejku ile nowych mam na wątku, ile do nadrobienia, o matko, aż się pogubić można.
już się nie mogę doczekac aktualizacji naszej listy, bo już was nie rozpoznaje wszystkich )
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tarczycą nie pomogę z tygodniami w sumie też nie bo u mnie różnica jest niewielka kilka dni tylko Mów w miesiącach a nie tygodniach
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
dootka wiek ciąży jest inny niż wiek dziecka. wiek ciązy liczy się od Om, a wiek dziecka zwykle jest 2 tygodnie mniejszy.
podawaj wiek ciąży, bo tak się podaje zawsze. dlaetgo później poród może być 2 tygodnie przedc albo po terminie i to nadal jest poród terminowy. |
|
|
|
#3263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38082577]W zasadzie mnie wg USG też zawsze wychodził taki wynik jak z OM. A jak długie masz cykle? Jak długie - to pewnie miałaś później owulkę.
I ile Ci tego TSH wyszło? Na wizażu jest bardzo dużo dziewczyn z chorą tarczycą (i zdrowymi dziećmi ).[/QUOTE]wlasnie ostatnio mialam bardzo rozne cykle i wsumie niewiem ok 32 dni itp ale wiem ze zmajstrowalismy 1 listopada to wychodzi jakos 6tydz6dzien ale czy do tego sie dodaje 2 tygodnie? bo jak czytam o 6 tyg to tak dzieciaczki sa malutkie tzn po 2 mm a moje ma juz cm ! eh niewiem nic.. wyszlo mi 3,71 ... poprosilam lekarza zeby mi zmienil luteine na duphaston bo nie dam rady juz ssac jej i na szczescie bez problemu zamienil. |
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
d0tkaaa w ogóle to gratulacje za wizytę i za serduszko i w ogóle
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
no to może zapłodnienie było w poprzedni cyklu , jakoś tak spóźnione
hahaha
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też wg usg jestem w 9t0d a wg naszego przytulania (bo też wiemy kiedy utrafiliśmy ) 7t2d i też miałam dylemat o którym tyg mówić, ale mówię o tym wg usg bo wiek ciąży podaje się właśnie z tym dodatkiem 2 tyg, czyli mniej więcej od OM. U nas wszystkie terminy ładnie się pokrywają więc nie mam problemu ale u ciebie widzę większy rozstrzał więc sama nie wiem![]() Ale wiem, że jak jesteś np w 7 tyg od zapłodnienia to czytasz o ciąży 9 tyg. Tu masz fajne filmiki, w których jasno wszystko wyjaśniają http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx |
|
|
|
|
#3268 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A TSH faktycznie trochę wysokie, pewnie Ci endo da tabletki na zbicie. Ale przed wizytą u endo zrób sobie jeszcze ft3 i ft4. Najlepiej weź skierowanie na te badania. PS. Oczywiście gratuluję udanej wizyty
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-11 o 16:05 |
|
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
WildOrchid musisz byc silna teraz, wiem ze to trudne, ale musisz!!
Neni1984 i Margosia ja mam wizyte na 18,30 mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, mi nic nie mowil ze bedzie robil jakies pomairy, ale bardzo mi na tym zalezy bo to wtedy bedzie 11-12 tc wiec juz mozna, tym bardziej, ze mowil ze wizyte pozniej bede miala raz na meisiac jak wsztstko bedzoe dobrze
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
WildOrchid trzymamy kciuki, żeby było dobrze.
Zachciało mi się kakao mimo, że słodkie przestałam jeść bo mnie odrzuciło. Pycha. Córka mi zasnęła, mimo, że to ja chciałam pospać. Aha mąż przyniósł choinkę, ale poczekamy jak mała się obudzi to ją wniesie do domu i zaczniemy ubierać. Ale będzie szczęśliwa Wcześniej jak rozmawiałyśmy o choince to powiedziała, żeby tata dużej nie przynosił bo zrobi sobie gagę! Skąd jej takie myśli przyszły to nie wiem.Edit: a ja wizytuję w pt. Ktoś ze mną?
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2012-12-11 o 16:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

za 9tc
a wlasciwie to juz 10tc
) pomierzyc to umowimy sie na kolejna wizyte a zaplacimy tylko raz nawet jezeli uda sie wykonac to badanie dopiero za 5 razem 
tak, tak jest coś takiego
trzymaj się!!

12.06.2010

moja kruszynka ma centymetr!