|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() I nie obraź się, ale Ty masz popierdółkę nie psa ratlerki, to nie psy . Moja teściowa miała
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-12-11 o 14:41 |
|
|
|
|
#4352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Hej hej
![]() Wróciliśmy dopiero z sanek, ale Domek miał frajdę. Chociaż ja chyba większą ![]() Jak wracaliśmy Dominikowi strasznie spodobało się tarzanie w śniegu, wpadł twarzą prosto w zaspę, myślałam że będzie płacz a tu śmiech taki się wydobył ![]() I jeszcze coś Wam muszę napisać, bo sama padłam jak to zobaczyłam- Dominik kocha koparki i jak widzimy jakąs koparke to ja mówię (tak w sumie nieświadomie) "Jaaaacie Domek zobacz jaka kopara!" i dzisiaj mój syn widząc kopare przyłożył rączkę do ust i krzyczy "jaaaaacieee paja" Brumku, kupiłam te kapcie Wzięłam rozmiar 23. 21 w skarpecie były jakieś przyciasnawe (a ostatnio jak mierzyłam to były ok ). 22 prawie w ogóle się nie różniły od 23,więc wziełam te wieksze będą na dłużej 24 były już wielgaśne. Są świetne,wklejam Ci zdjęcie jak wyglądają od spodu. U nas też na stronce pokazywało, że są niedostępne a było ich dużo i okazło się, że przecena z 64 zł na 34 ![]() Słodki psiak ![]() Sąsiedzi tez mają labradorka, ale czekoladowego, strasznie spasiony jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale tż obiecał, że kupi kiedyś quada, bo tam u nas będzie gdzie pojeździć ![]() Słodziak ![]() Pieleszko, jaki czort?! Przecież to słodkie dzieciątko, takie do wycałowania Fotki: 1.Domek w nowych kapciach. 2. Dla Brumka podeszwa z bliska. 3.Oko w oko z królikiem. 4. Jazda na snowboardzie bez snowboardu ![]() 5.
|
||
|
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkie foty super!!!!
ależ te nasze dzieci piękne wspólczuję nocek my dziś też mieliśmy przerwę w spaniu 1,5 godzinną o 3 w nocy. W końcu dałam mu 150 mleka i zmieniłam pieluchę i się położyliśmy, wtulił się we mnie na łyżeczkę i zasnął a dziś ten mój diabełek nie spał jeszcze i chyba nie zamierza ![]() sanki też oczywiście były ![]() a niżej zdjęcie z weekendu u rodziców, ale nie chciał zapozować niestety z mamusią... może to już ten czas, że to obciach z mamą? oby nieeeeeeeeee jeszcze się go nie natuliłam i nie nacałowałam ![]() ucichło u Was z zębami, albo mi się zdaje? albo już nie macie siły o tym pisać ![]() a my czekamy na tatę, wraca z Gdańska. Jak mu się uda przed 18:30, a chyba się uda, to lecę do kina na moje wampiry - Saga zmierzchu. Sama idę bo tż nie lubi, a reszta już była. Ale trudno. Nie mogę się doczekać mam nadzieję, że zdąży
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-12-11 o 14:13 |
|
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej nikt mi nie pomoze z primigami? Brumek, Just Pi (gdzies Ty?) i jeszcze ktos? To wazne, bo mi okazja przeleci kolo nosa. I z gory pisze, ze nie mam gdzie ich przymierzyc.
|
|
|
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd, ale dziewczyny chyba kupiły dzieciom rozmiary 22 tych bucików i jak dobrze kojarzę to mają 12,7 cm stopę (ale nie jestem pewna!).
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczku
Co do psow - moj maz chcial kupic marysi yorka miniaturke, powiedzialam ze absolutnie, pies obowiazek, szczepienia, karma itd. Bedziemy miec drugie dziecko, nie damy rady poki co tego dzwignac. Przepraszam,ze tylko o sobie Brumek Tymus jak zawsze uroczy a nasza reszta dzieciaczkow tych saneczkowych i pozostalych boskie
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, na szybko: Tymuś ma niecałe 13 cm (ok. 12,7-12,9) i mamy 22. Luzu jest jeszcze sporo. 23 byłyby duuuużo za duże, a 21 na styk, zero luzu.
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- ja tam rozumiem ale ja ze wsi jestem. psa mialam nie jednego i wszystkie dozywaly sędziwego wieku 15-16 lat. wszystkie przy budzie (spuszczane byly jak ktros byl na podwórku, jak kiedys jeden nam uciekl to po kilku dniach wrocił z mooocno obita głową wiec chyba lepiej jak byl na łancuchu...) nie powiem, ze zmarły ze starosci, raczej im troche pomogli zejśc z tego swiata, (ale dlatego ze byly juz bez zebow i nic nie jadly, eutanazja chyba lepsza niz smierc z głodu...) |
|
|
|
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko, Brumku dzieki!
Justyna dzieki za checi
|
|
|
|
#4361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo cos trzeba robivc jak sie o sobie nie pisze ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4363 |
|
Wtajemniczenie
|
myślałam o wyjątkowo hałaśliwym szczurze
|
|
#4364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga, a co to za okazja z tymi butami? Cytat:
Ja o zębach milczę, bo wszystkie wyszły ![]() Cytat:
Super, ze małą dzidzia zdrowa. Gorzej, ze duża tak się ciężko rozłożyła. No i Ty teraz też pechowo, bo leków mało można brać. Zdrówka! Cytat:
![]() Nie mogę się doczeka sanek z Tymkiem Dziś też się długo w śniegu bawiliśmy, wróciliśmy do domu, jak dwa czerwone sopelki ![]() Jaciee paja musi być słodka ![]() Domek, dziękuję za pokazanie bucików Byłam dziś z Tymciem w piekarni. I jak pani przed nami kupowała kajzerki, Tymuś zaczął wołać "kajapka, kajapka" ![]() A potem bawiliśmy się koło na placu zabaw, przy takich murkach. Chowałam mu się, ganialiśmy się dookoła nich itp. Ale cały czas byłam w kucki. I w pewnym momencie jakaś starsza pani do nas podchodzi i mówi "dzieci, a kto was tu tak bez opieki puścił?"
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tez racja ![]() Byłam z Karolkiem na dworze, wpadł kilka razy w zaspe, powiedział "buba" i zaczął gramolić się do domu ![]() Jutro saneczki pójdą w ruch, tylko rano muszę do tesciowej podjechać bo tak mam u niej po ostatniej zimie ten "spiworek" do sanek. Chociaż nie wiem czy to dobry pomysł bo Karol będzie po szczepieniu. Jedziemy na 9.30 |
|
|
|
|
#4366 | |
|
Wtajemniczenie
|
A mierzyłaś ją sama, czy to info ze strony?
Cytat:
2. 3. Eve zdrowka dla Was dziewczyny! Stronczku i dla Wikusi! |
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
brumku , AgaG
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Stronczku, zdrówka dla Wikusi.
Eweve, dla Was też dużo zdrówka! ![]() Cytat:
![]() -:rotrfl: No widzisz dziecino, kto Was tak wypuścił? Ela, jak miło Cię zobaczyć Dwa śliczne zimorodki
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
szybko na szybko
Johny marudzi, nie spał wcale od rana marudzi a spać nie ma komu. Może coś go boli? ale nie wygląda mi na to... eh...do kina nie idę jeszcze ma jakieś 50km także nie zdążę już. Zła jestem, bo się napaliłam już na to kino![]() eveewe zdrówka, myślałam ostatnio o Tobie, już na zwolnieniu jesteś? aa i dzięki za miłe słowa...
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-12-11 o 17:35 |
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
natka ela dziekuje. Elu malo czasu przy chorowitku na razie jestem na urlopie, na zwolnienie od 27 grudnia ide. A milo Was zobaczyc, a Ciebie kojarze skads z widzenia. Moze z pracy, bo kiedys dlugo pracowalam w tamtym rejonie na poczcie.
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po nefro./ pediatry
Jak się powtórzy jeszcze raz zum to wtedy cystografia, a teraz nie trzeba, no chyba że się upieram. Badania wszystkie dobre, niedobór wit d w sumie nie powiedział czym to spowodowane, ale dawki też nie kazał zwiększać. powtórzyć badanie za jakiś czas. Oznak krzywicy nie ma, potylica twarda, nic niepokojącego się z nią nie dzieje, wapń w normie, ząbkowanie i rozwój wszystko o czasie. Zapytałam, czy nie zrośnięte ciemiączko jest podstawą do robienia usg główki, powiedział że nie, i u Sary nie ma potrzeby robić. Nic nie mówiłam o poprzedniej wizycie u pediatry i jej spostrzeżeniach. Uspokoiłam się, i teraz się zast czy rezygnować z tego usg, no ale chyba tak? Ela pokazałaś się . Fajnie widziedzieć z kim się pisze. Evee o jej zdrówka. Natka świetne te ciapy, inne kolory są? Stronczek to ten lekarz wcz nie widział że gardło coś nie tak?
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ciesz sie, ze wszysko w porzadku. Nie moglo byc inaczej. Co do usg, ja bym zrobila, skoro tamta lekarka zlecila. Ja robilam dziewczynom, bo tez cos sie komus nie podobalo. Wyszlo ok. A ja przynajmniej nie mialam sobie nic do zarzucenia.
Natka a propo bucikow. Dzis je mialam w rece. Fajniutkie sa. Gdyby nie to, ze w zeszlym tygodniu kupilam nowe paputki, to bym je kupila Antkowi. Z tym, ze u nas po 59 zl. |
|
|
|
#4373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj była kryzysowa noc-spałam 3h-nigdy do tej pory to się nie zdarzało Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie jestem na bieżąco, jak mam ,,wolne" to prasuję, gotuję itp. więc czas wypełniony w 100%, ale wiecie jaka ja jestem szczęśliwa? że mam dwoje brzdąców, że są zdrowi i wogóle och i ach Niezdecydowanym bardzo polecam![]() Sorki, że tylko o sobie. |
||||
|
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela śliczni Wy
Eveewe zdrowka zycze. Ciesze sie ze Dzidzia w porządku Oliweczko miło sie czyta co piszesz ![]() U nas dalej kiepsko. W Dzien Wiki spała Moze ok godzinę z pobudkami co 10 minut. Płakała i krzyczała na zmiane. Dzwonilam do lekarza umowic sie na wizyte i okazało sie ze na dzis nie ma miejsc juz. Babka w rejestracji poradziła mi by sie udać do walk-in-Centre ( nie wiem jak to przetłumaczyć na PL. Cos w rodzaju IP). Poszłam więc, a tam Mnie Odeslali do naszego lekarza. Mówię więc ze miejsc juz nie ma. Babka za telefon i dzwoni. Miejsce sie migiem znalazło. Więc poszłam. Znachor (bo inaczej nie nazwę) posłuchał, zajrzał do gardła i stwierdził ze czysto i tu i tu. Zmierzyl temp i stwierdzil ze nie ma (nie ma bo zbilam!!!!) Nie dał leków. Zwykle przeziębienie Tz był w polskim sklepie. Kupil tantum verde (justyna |
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka to fajnie, że takie szczęście bije. Masz fuksa, ze nie miałaś / nie masz kolkowych dzieci, płaczliwych i ogólnie bardzo absorbujących.
Jak masz czas na obowiązki domowe to jest naprawdę dobrze. ![]() Jak sobie przypomnę moje początki z Sarą to mam drgawki. I te wszystkie problemy zdrowotne itp . Nie było mi wesoło ![]() Aga biję się z myślami, ten gościu mnie uspokoił i teraz nie mam aż takiego ciśnienia, chyba w tym miesiacu nie zrobimy, ale w styczniu chyba tak. Jak policzyłam ile kasy w tym miesiacu poszło na lekarzy i badania Po nowym roku chcemy też zrobić usg nerek i pójśc na konsultacje do kierowniczki oddziału dziecięcego nefrologii, w tym mcu prywatnie już nie miała miejsc. Jednak dwie opinie to co innego. Ten lekarz z dzisiaj tez niby polecany. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Stronczek boshe
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-12-11 o 19:39 |
|
|
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik Wlasnie nie chciała jesc i nie pije. Mleka Troche wypila. Jednak teraz wieczorem ładnie zjadla zupę. Głupia juz jestem.
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym jednak obstawiała gardło. ( ale ten znachor by się nie dopatrzył?) sara tez nie jadła, nie piła, miała przebłyski że zjadła np kanapkę, i wyła.
|
#4378 |
|
Wtajemniczenie
|
Ładnie zjadla, nie płakała. Podczas spania Wlasnie płacze
tez mi sie wydaje ze to gardłoEdit: Wlasnie padła, ale mleka ani kropli nie wypila
|
|
|
|
#4379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mamy 21, ale nie mam pojecia ile Sara ma cm, luz spory. |
|||
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam! Jeszcze fotka:
jak mamusia coś upichci, to paluszki lizać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

początkowo się bałam jak będzie z małym, ale teraz to kumple na 102 nawet jak babcia go prosi o chrupka to on daję psu a babci nie

ratlerki, to nie psy 
). 22 prawie w ogóle się nie różniły od 23,więc wziełam te wieksze będą na dłużej

12.06.2010

bo cos trzeba robivc jak sie o sobie nie pisze 

jeszcze ma jakieś 50km także nie zdążę już. Zła jestem, bo się napaliłam już na to kino

tez mi sie wydaje ze to gardło
zębole