Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 13:33   #4351
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja sprezentowałam psa mamie (oczywiście chciała) a potem się sytuacja zmieniła i mama mieszka z nami i oczywiście jej psiak również początkowo się bałam jak będzie z małym, ale teraz to kumple na 102 nawet jak babcia go prosi o chrupka to on daję psu a babci nie

no właśnie nasz kastrowany a od czasu do czasu zew poczuję i wyładowuje się na ulubionym jaśku naszej babci
no ja za podcinanie pazurków ostatnio płaciłam 15 zł

toć to miłość w czystej postaci! tak mi się skojarzył jak zobaczyłam ten języczek, że dziś młody nie zdążył uskoczyć i nasza bestia oblizała mu cały pysior
Shira jak Ty coś napiszesz, to mnie nie ma . Twój pies, to rasowy morderca bestia jakich mało. Powinnaś tu wczoraj być, żeby rozładować atmosferę

I nie obraź się, ale Ty masz popierdółkę nie psa ratlerki, to nie psy . Moja teściowa miała
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-12-11 o 14:41
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 13:42   #4352
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Hej hej

Wróciliśmy dopiero z sanek, ale Domek miał frajdę. Chociaż ja chyba większą Wpakowałam też swoje dupsko(a co!) i zjeżdżaliśmy z górki. Nie wiem kto siegłośniej chichrał czy ja czy Domin
Jak wracaliśmy Dominikowi strasznie spodobało się tarzanie w śniegu, wpadł twarzą prosto w zaspę, myślałam że będzie płacz a tu śmiech taki się wydobył

I jeszcze coś Wam muszę napisać, bo sama padłam jak to zobaczyłam- Dominik kocha koparki i jak widzimy jakąs koparke to ja mówię (tak w sumie nieświadomie) "Jaaaacie Domek zobacz jaka kopara!" i dzisiaj mój syn widząc kopare przyłożył rączkę do ust i krzyczy "jaaaaacieee paja"

Brumku, kupiłam te kapcie Wzięłam rozmiar 23. 21 w skarpecie były jakieś przyciasnawe (a ostatnio jak mierzyłam to były ok). 22 prawie w ogóle się nie różniły od 23,więc wziełam te wieksze będą na dłużej 24 były już wielgaśne. Są świetne,wklejam Ci zdjęcie jak wyglądają od spodu.
U nas też na stronce pokazywało, że są niedostępne a było ich dużo i okazło się, że przecena z 64 zł na 34

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Mam i szczurka
Słodki psiak
Sąsiedzi tez mają labradorka, ale czekoladowego, strasznie spasiony jest

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Jednak rasowe psy w większości mi się z domem kojarzą. Poza może owczarkiem podhalańskim - "Bacy" to ja w domu nie widzę
Moja babcia miala takiego podhalańskiego- przekochany piesek Jak byłam mała to był moim najlepszym przyjacielem- dwa razy większy odemnie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Ania, Natka tż quad. Ja miałam też swojego, ale sprzedaliśmy. Za to pamętam czasy przed ślubem, kiedy bezdroża, łąki, pola, lasy były nasze... ( to były czasy)
Oooo zazdroszczę! Zawsze chciałam miec quada, a zamiast tego tata kupił mi... skuter
Ale tż obiecał, że kupi kiedyś quada, bo tam u nas będzie gdzie pojeździć

Cytat:
Nowa fryzura
Słodziak

Pieleszko, jaki czort?! Przecież to słodkie dzieciątko, takie do wycałowania

Fotki:
1.Domek w nowych kapciach.
2. Dla Brumka podeszwa z bliska.
3.Oko w oko z królikiem.
4. Jazda na snowboardzie bez snowboardu
5.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121211_132023.jpg (85,1 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121211_131650.jpg (62,4 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121208_114355.jpg (109,5 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121211_120755.jpg (113,6 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121211_120722.jpg (96,7 KB, 52 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:09   #4353
ela_86
Wtajemniczenie

wszystkie foty super!!!! ależ te nasze dzieci piękne

wspólczuję nocek
my dziś też mieliśmy przerwę w spaniu 1,5 godzinną o 3 w nocy. W końcu dałam mu 150 mleka i zmieniłam pieluchę i się położyliśmy, wtulił się we mnie na łyżeczkę i zasnął

a dziś ten mój diabełek nie spał jeszcze i chyba nie zamierza
sanki też oczywiście były
a niżej zdjęcie z weekendu u rodziców, ale nie chciał zapozować niestety z mamusią... może to już ten czas, że to obciach z mamą? oby nieeeeeeeeee jeszcze się go nie natuliłam i nie nacałowałam

ucichło u Was z zębami, albo mi się zdaje? albo już nie macie siły o tym pisać

a my czekamy na tatę, wraca z Gdańska. Jak mu się uda przed 18:30, a chyba się uda, to lecę do kina na moje wampiry - Saga zmierzchu. Sama idę bo tż nie lubi, a reszta już była. Ale trudno. Nie mogę się doczekać mam nadzieję, że zdąży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1961.jpg (147,8 KB, 71 załadowań)

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-12-11 o 14:13
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:22   #4354
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Ej nikt mi nie pomoze z primigami? Brumek, Just Pi (gdzies Ty?) i jeszcze ktos? To wazne, bo mi okazja przeleci kolo nosa. I z gory pisze, ze nie mam gdzie ich przymierzyc.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:40   #4355
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ej nikt mi nie pomoze z primigami? Brumek, Just Pi (gdzies Ty?) i jeszcze ktos? To wazne, bo mi okazja przeleci kolo nosa. I z gory pisze, ze nie mam gdzie ich przymierzyc.
ja nie pomogę
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-12-11, 14:40   #4356
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Aga, nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd, ale dziewczyny chyba kupiły dzieciom rozmiary 22 tych bucików i jak dobrze kojarzę to mają 12,7 cm stopę (ale nie jestem pewna!).
Stary 2012-12-11, 14:56   #4357
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Stronczku zauwazylam, ze mnie wywolywalas, siedze w krzakach, czytam, ale na odp czasu i sily brak. Marysia chora, zapalenie oskrzeli i zapalenie gardla, zarazila mnie. Czujemy sie obie fatalnie, dzis mialam wizyte - wszystko OK. Malenstwo rosnie, serce bije. Uciekam zrobic sobie herbatki z miodem i wcisnac cos do zarcia bo od ostatniej wizyty schudlam. A powod nazywa sie MDLOSCI

Co do psow - moj maz chcial kupic marysi yorka miniaturke, powiedzialam ze absolutnie, pies obowiazek, szczepienia, karma itd. Bedziemy miec drugie dziecko, nie damy rady poki co tego dzwignac.

Przepraszam,ze tylko o sobie

Brumek Tymus jak zawsze uroczy
a nasza reszta dzieciaczkow tych saneczkowych i pozostalych boskie rosniecie jak na drozdzach.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:57   #4358
brumek
Zakorzenienie

Aga, na szybko: Tymuś ma niecałe 13 cm (ok. 12,7-12,9) i mamy 22. Luzu jest jeszcze sporo. 23 byłyby duuuużo za duże, a 21 na styk, zero luzu.
Stary 2012-12-11, 15:13   #4359
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat: Napisane przez 83monia
ja tez nie ale planuje wakacje ... 2016 rok bo jakas podróż poslubna chyba sie nam nazely

Nie zapędziłaś się trochę?
nie, calkiem realnie o tym mysle bo pewnie wczesniej nie da rady

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Nie rozumiem ludzi , którzy trzymaja psa na dworze, przepraszam ze moge w ten sposób kogos urazić, ale piesek to członek rodziny i nie powinien tam byc.
ja tam rozumiem ale ja ze wsi jestem. psa mialam nie jednego i wszystkie dozywaly sędziwego wieku 15-16 lat. wszystkie przy budzie (spuszczane byly jak ktros byl na podwórku, jak kiedys jeden nam uciekl to po kilku dniach wrocił z mooocno obita głową wiec chyba lepiej jak byl na łancuchu...) nie powiem, ze zmarły ze starosci, raczej im troche pomogli zejśc z tego swiata, (ale dlatego ze byly juz bez zebow i nic nie jadly, eutanazja chyba lepsza niz smierc z głodu...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 15:14   #4360
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Natko, Brumku dzieki!
Justyna dzieki za checi
Stary 2012-12-11, 15:20   #4361
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Stronczku tantum verde jest bez recepty, to jest areozol do psikania. Jak kupisz zwykly tv, a nie forte, to sie nadaje dla dzieci. Jest jeszcze tanszy hascosept.

I bry!

Brumku, Mamad, Pileszko dzieciaki slodziaki! Sliczni sa!

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Wazne:

Dziewczyny, ktore kupowaly PRIMIGI dzieciakom: na jaki rozmiar sie zdecydowalyscie i jaki rozmiar nozki maj ateraz dzieci? Jesli Antek ma 13,5 cm, to rozmiar 22 czy 23?
My mamy, 22 maja wkladke 14,5cm wiec mysle ze 22 roz. bedzie dobry
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 15:32   #4362
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam ze namieszałam Wam swoimi problemami we wątku, postaram się nie pisać więcej o sobie.
to jak nie to kogo oplotkujemy bo cos trzeba robivc jak sie o sobie nie pisze ja np. jestem wredna i pisze tylko o sobie

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Shira jak Ty coś napiszesz, to mnie nie ma . Twój pies, to rasowy morderca bestia jakich mało. Powinnaś tu wczoraj być, żeby rozładować atmosferę

I nie obraź się, ale Ty masz popierdółkę nie psa ratlerki, to nie psy . Moja teściowa miała
ratlerek wg mnie to większa wersja chomika

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 15:37   #4363
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
myślałam o wyjątkowo hałaśliwym szczurze
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-12-11, 15:43   #4364
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Noc masakra. Milion pobudek... A raczej spania brak tylko przysypianie na chwile. Wiki gardło boli, budziła sie z krzykiem, na rękach mi Usypiala. Jak odlozylam to po 20 minutach jak ja juz przysypialam budziła sie znów i tak cała noc. Od 2 modliłam sie juz zeby ta noc sie skończyła. Gorączka zbita, katar sie pojawił. Leci z nosa. Moze to i dobrze bo wyleci i nie bedzie zalegac.
Współczuję A jak teraz? Ma jeszcze gorączkę?

Cytat:
Brumku, Mamad, Pileszko dzieciaki slodziaki! Sliczni sa!

Aga, a co to za okazja z tymi butami?

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
a niżej zdjęcie z weekendu u rodziców, ale nie chciał zapozować niestety z mamusią... może to już ten czas, że to obciach z mamą? oby nieeeeeeeeee jeszcze się go nie natuliłam i nie nacałowałam

ucichło u Was z zębami, albo mi się zdaje? albo już nie macie siły o tym pisać
Ale jesteś ładna!!!

Ja o zębach milczę, bo wszystkie wyszły

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Brumek Tymus jak zawsze uroczy
a nasza reszta dzieciaczkow tych saneczkowych i pozostalych boskie rosniecie jak na drozdzach.

Super, ze małą dzidzia zdrowa. Gorzej, ze duża tak się ciężko rozłożyła. No i Ty teraz też pechowo, bo leków mało można brać. Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wróciliśmy dopiero z sanek, ale Domek miał frajdę. Chociaż ja chyba większą Wpakowałam też swoje dupsko(a co!) i zjeżdżaliśmy z górki. Nie wiem kto siegłośniej chichrał czy ja czy Domin
Jak wracaliśmy Dominikowi strasznie spodobało się tarzanie w śniegu, wpadł twarzą prosto w zaspę, myślałam że będzie płacz a tu śmiech taki się wydobył

I jeszcze coś Wam muszę napisać, bo sama padłam jak to zobaczyłam- Dominik kocha koparki i jak widzimy jakąs koparke to ja mówię (tak w sumie nieświadomie) "Jaaaacie Domek zobacz jaka kopara!" i dzisiaj mój syn widząc kopare przyłożył rączkę do ust i krzyczy "jaaaaacieee paja"

Brumku, kupiłam te kapcie Wzięłam rozmiar 23. 21 w skarpecie były jakieś przyciasnawe (a ostatnio jak mierzyłam to były ok). 22 prawie w ogóle się nie różniły od 23,więc wziełam te wieksze będą na dłużej 24 były już wielgaśne. Są świetne,wklejam Ci zdjęcie jak wyglądają od spodu.
U nas też na stronce pokazywało, że są niedostępne a było ich dużo i okazło się, że przecena z 64 zł na 34

Fotki:
1.Domek w nowych kapciach.
2. Dla Brumka podeszwa z bliska.
3.Oko w oko z królikiem.
4. Jazda na snowboardzie bez snowboardu
5.
A widzisz- to takie buty! Ja myślałam, ze bardziej jak tenisówki a, to takie bardziej podbite skarpety. Oj, fajne! Coś ściemniają na tej ich stornie

Nie mogę się doczeka sanek z Tymkiem Dziś też się długo w śniegu bawiliśmy, wróciliśmy do domu, jak dwa czerwone sopelki

Jaciee paja musi być słodka Powinnaś to nagrać dla Jacieeee

Domek, dziękuję za pokazanie bucików

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumku, Tymus jest sliczny

Byłam dziś z Tymciem w piekarni. I jak pani przed nami kupowała kajzerki, Tymuś zaczął wołać "kajapka, kajapka"

A potem bawiliśmy się koło na placu zabaw, przy takich murkach. Chowałam mu się, ganialiśmy się dookoła nich itp. Ale cały czas byłam w kucki. I w pewnym momencie jakaś starsza pani do nas podchodzi i mówi "dzieci, a kto was tu tak bez opieki puścił?"
Stary 2012-12-11, 16:25   #4365
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
to jak nie to kogo oplotkujemy bo cos trzeba robivc jak sie o sobie nie pisze ja np. jestem wredna i pisze tylko o sobie

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

no tez racja

Byłam z Karolkiem na dworze, wpadł kilka razy w zaspe, powiedział "buba" i zaczął gramolić się do domu
Jutro saneczki pójdą w ruch, tylko rano muszę do tesciowej podjechać bo tak mam u niej po ostatniej zimie ten "spiworek" do sanek.

Chociaż nie wiem czy to dobry pomysł bo Karol będzie po szczepieniu. Jedziemy na 9.30
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:31   #4366
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
My mamy, 22 maja wkladke 14,5cm wiec mysle ze 22 roz. bedzie dobry
A mierzyłaś ją sama, czy to info ze strony?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Aga, a co to za okazja z tymi butami?

Byłam dziś z Tymciem w piekarni. I jak pani przed nami kupowała kajzerki, Tymuś zaczął wołać "kajapka, kajapka"

A potem bawiliśmy się koło na placu zabaw, przy takich murkach. Chowałam mu się, ganialiśmy się dookoła nich itp. Ale cały czas byłam w kucki. I w pewnym momencie jakaś starsza pani do nas podchodzi i mówi "dzieci, a kto was tu tak bez opieki puścił?"
1. Znalazlam nowki na all. Za 100 zl + przesylka. Jak okaza sie za male, to najwyzej je wystawie, mysle, ze kupiec sie znajdzie. Babka ma chyba jeszcze nr 21.

2. Kiedy moj tak zacznie mowic?

3.

Eve zdrowka dla Was dziewczyny!
Stronczku i dla Wikusi!
Stary 2012-12-11, 16:54   #4367
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumku , AgaG

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-12-11, 17:33   #4368
Natka_
Zakorzenienie

Stronczku, zdrówka dla Wikusi.

Eweve, dla Was też dużo zdrówka!

Cytat:

-Hihi
-:rotrfl: No widzisz dziecino, kto Was tak wypuścił?

Ela, jak miło Cię zobaczyć Dwa śliczne zimorodki
Stary 2012-12-11, 17:33   #4369
ela_86
Wtajemniczenie

szybko na szybko
Johny marudzi, nie spał wcale od rana marudzi a spać nie ma komu. Może coś go boli? ale nie wygląda mi na to... eh...
do kina nie idę tża jeszcze nie ma... jeszcze ma jakieś 50km także nie zdążę już. Zła jestem, bo się napaliłam już na to kino
eveewe zdrówka, myślałam ostatnio o Tobie, już na zwolnieniu jesteś?

aa i dzięki za miłe słowa...

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-12-11 o 17:35
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 17:45   #4370
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

natka ela dziekuje. Elu malo czasu przy chorowitku na razie jestem na urlopie, na zwolnienie od 27 grudnia ide. A milo Was zobaczyc, a Ciebie kojarze skads z widzenia. Moze z pracy, bo kiedys dlugo pracowalam w tamtym rejonie na poczcie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-12-11, 17:51   #4371
patik87
Zakorzenienie

Jesteśmy po nefro./ pediatry
Jak się powtórzy jeszcze raz zum to wtedy cystografia, a teraz nie trzeba, no chyba że się upieram.
Badania wszystkie dobre, niedobór wit d w sumie nie powiedział czym to spowodowane, ale dawki też nie kazał zwiększać. powtórzyć badanie za jakiś czas.
Oznak krzywicy nie ma, potylica twarda, nic niepokojącego się z nią nie dzieje, wapń w normie, ząbkowanie i rozwój wszystko o czasie.
Zapytałam, czy nie zrośnięte ciemiączko jest podstawą do robienia usg główki, powiedział że nie, i u Sary nie ma potrzeby robić.
Nic nie mówiłam o poprzedniej wizycie u pediatry i jej spostrzeżeniach.
Uspokoiłam się, i teraz się zast czy rezygnować z tego usg, no ale chyba tak?

Ela pokazałaś się . Fajnie widziedzieć z kim się pisze.

Evee o jej zdrówka.

Natka świetne te ciapy, inne kolory są?

Stronczek to ten lekarz wcz nie widział że gardło coś nie tak?
Stary 2012-12-11, 18:46   #4372
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Patik ciesz sie, ze wszysko w porzadku. Nie moglo byc inaczej. Co do usg, ja bym zrobila, skoro tamta lekarka zlecila. Ja robilam dziewczynom, bo tez cos sie komus nie podobalo. Wyszlo ok. A ja przynajmniej nie mialam sobie nic do zarzucenia.

Natka a propo bucikow. Dzis je mialam w rece. Fajniutkie sa. Gdyby nie to, ze w zeszlym tygodniu kupilam nowe paputki, to bym je kupila Antkowi. Z tym, ze u nas po 59 zl.
Stary 2012-12-11, 19:27   #4373
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

czyli sielanka powiedz jak Ty sobie radzisz z dwójką? przychodzi mama do pomocy czy sama wszystko ogarniasz?

Ogólnie daję radę mama nie przychodzi codziennie-czasem tylko jak Ją poproszę( teraz np. na czwartek Ja poprosiłam, bo P. ma dniówkę, a sama jeszcze nie wychodziłam z Nimi na spacer i do fryzjera musze w koncu pójść), no i P. jest częściej w domu
Dzisiaj była kryzysowa noc-spałam 3h-nigdy do tej pory to się nie zdarzało
Cytat:
Oliweczko Tobie nie mialam okazji pogratulowac! Swietnie Ci poszedl drugi porod. Dzieciaki prezentuja sie doskonale na zdjeciu.

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

Udaje Ci się położyć w tym samym czasie spać Julkę co Mateuszka, czy to incydent?
Często się tak zdarza, że śpią w tym samym czasie
Cytat:
A czemu pytasz?
Ale jak pytałaś, to było jeszcze przed Zamówiliśmy dopiero przed 18
Tak tylko zapytałam, bo mi się kojarzysz z niedzielą i sushi

Nie jestem na bieżąco, jak mam ,,wolne" to prasuję, gotuję itp. więc czas wypełniony w 100%, ale wiecie jaka ja jestem szczęśliwa? że mam dwoje brzdąców, że są zdrowi i wogóle och i ach Niezdecydowanym bardzo polecam

Sorki, że tylko o sobie.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:37   #4374
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ela śliczni Wy

Eveewe zdrowka zycze. Ciesze sie ze Dzidzia w porządku

Oliweczko miło sie czyta co piszesz

U nas dalej kiepsko. W Dzien Wiki spała Moze ok godzinę z pobudkami co 10 minut. Płakała i krzyczała na zmiane.

Dzwonilam do lekarza umowic sie na wizyte i okazało sie ze na dzis nie ma miejsc juz. Babka w rejestracji poradziła mi by sie udać do walk-in-Centre ( nie wiem jak to przetłumaczyć na PL. Cos w rodzaju IP). Poszłam więc, a tam
Mnie Odeslali do naszego lekarza. Mówię więc ze miejsc juz nie ma. Babka za telefon i dzwoni. Miejsce sie migiem znalazło. Więc poszłam. Znachor (bo inaczej nie nazwę) posłuchał, zajrzał do gardła i stwierdził ze czysto i tu i tu. Zmierzyl temp i stwierdzil ze nie ma (nie ma bo zbilam!!!!) Nie dał leków. Zwykle przeziębienie

Tz był w polskim sklepie. Kupil tantum verde (justyna ) Bede psikac. Moze Troche pomoże. Wiktoria ledwo na oczy patrzy. Bede ja niedługo próbowała spać położyć. Mam nadzieje ze te leki co mam w apteczce choc Troche jej pomogą.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:41   #4375
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka to fajnie, że takie szczęście bije. Masz fuksa, ze nie miałaś / nie masz kolkowych dzieci, płaczliwych i ogólnie bardzo absorbujących.
Jak masz czas na obowiązki domowe to jest naprawdę dobrze.

Jak sobie przypomnę moje początki z Sarą to mam drgawki. I te wszystkie problemy zdrowotne itp . Nie było mi wesoło

Aga biję się z myślami, ten gościu mnie uspokoił i teraz nie mam aż takiego ciśnienia, chyba w tym miesiacu nie zrobimy, ale w styczniu chyba tak. Jak policzyłam ile kasy w tym miesiacu poszło na lekarzy i badania

Po nowym roku chcemy też zrobić usg nerek i pójśc na konsultacje do kierowniczki oddziału dziecięcego nefrologii, w tym mcu prywatnie już nie miała miejsc. Jednak dwie opinie to co innego. Ten lekarz z dzisiaj tez niby polecany.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Stronczek boshe idź jutro jeszcze raz. A je i pije normalnie? jak tak, to raczej nie gardło...

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-12-11 o 19:39
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:53   #4376
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Patik Wlasnie nie chciała jesc i nie pije. Mleka Troche wypila. Jednak teraz wieczorem ładnie zjadla zupę. Głupia juz jestem.
Stary 2012-12-11, 20:03   #4377
patik87
Zakorzenienie

Ja bym jednak obstawiała gardło. ( ale ten znachor by się nie dopatrzył?) sara tez nie jadła, nie piła, miała przebłyski że zjadła np kanapkę, i wyła.
Stary 2012-12-11, 20:04   #4378
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ładnie zjadla, nie płakała. Podczas spania Wlasnie płacze tez mi sie wydaje ze to gardło

Edit: Wlasnie padła, ale mleka ani kropli nie wypila
Stary 2012-12-11, 21:21   #4379
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
a to ze jak za najmniej kasy Cię dziwi? jest cięzko, tylko jedno z nas pracuje, nasza znajoma ma prywatną hodowlę, i zaproponowała pieska za 500 zł z metryką ale nie wyrobionym jeszcze rodowodem. Skoro tak nam poszła na rękę to dlaczego miałabym jezdzic po polsce I PŁACIC 2000 ZŁ kiedy mam psa praktycznie pod nosem???
Jak się nazywa hodowla twojej znajomej?

Cytat:
Bo kompletnie nie znam pochodzenia, nie wiem jakie szczepienia powinien przyjąć a przede wszystkim nie byłam przygotowana na 3 dziecko.
Byliście już szczepić ta haske? Przy dzieciach lepiej się wybrać: szczepienie, odrbaczanie, ew. odpchlenie.

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Szczurek jest najpierw zmiękczany, później obgryzany (najpierw nos, później łapki, na końcu ogon )
Buldogi działają podobnie Już ze 4 szwedzkie szczury maja na koncie

Cytat:
Mamy 21, ale nie mam pojecia ile Sara ma cm, luz spory.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:25   #4380
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Zapomniałam! Jeszcze fotka:

jak mamusia coś upichci, to paluszki lizać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05233.jpg (35,9 KB, 41 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości