|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Kasia, Bika słodziaki
Blonde fajnie, ze są tacy rodzice, którzy robią coś ze swoimi dziećmi, naprawdę! Super!
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Blonde wyklejanki super
jutro chcę zrobić, znalazłam pełno przepisów w necie ale żaden nie jest sprawdzony, a wolę ze sprawdzonego robić
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
Amanii szczesliwej podrozy, Strong Bika super usmiech ![]() Gucia0987 trzymam kciuki choc juz pewnie za pozno) xxKasiax super syneczek, Gocha dobrze ze wizyta ok, ja w koncu usiadlam, dzis mega kociol w pracy, wczorajsza wizyta ok, nawet mnie zbadala, ocenila jajniki, mowi ze sa czyste, (szkoda tylko ze nie ma u siebie w gabinecie usg) ijakby wczoraj dowiedzialam sie ze mam policystyczne jajniki, niezle nie? nigdy nikt tego mi nie powiedzial, nawet ona, ktora przygotowywala mnie do pierwszej ciazy. Przepisujac lepi powiedziala, ze przy moich policystycznych jajnikach to moze byc problem z zajsciem w ciaze. Kilka lekarzy mialam po drodze i iby kazdy mowil o tych torbielach na jajnikach ale nikt nigdy nie powiedzial ze to podchodzi pod policystyczne. Przepisala mi kuracje na 3 miesiace. Wogole jej pierwsze pytanie to : czy nie za bardzo chce pani tego dziecka? no wlasnie bardzo bardzo. Mowi ze to moze byc tez od stresu. Dostalam clostilbegyt, duphaston i bromergon. O monitoringu nic nie mowila ale moze sie wybiore.
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyjaśniło się do końca, choć powalczyłam o swoje (dobre imię ). Ale atmosfera nie oczyściła się do końca. Wkurza mnie ta praca - a zwłaszcza moja przełożona Nooo, fajny jest Z każdym jego dotknięciem podoba mi się coraz bardziej. Ciekawe, czy zmieści się do naszego bagażnika ![]() Zdrowiej Kochana! Jaki miś! Cudna Emilka w cudnej czapie! ![]() Do du.py takie reagowanie, czuję się wtedy taka słaba Dzięki I Kochana - szerokich powietrznych dróg! ![]() Cytat:
Zdrowiej! Cytat:
Swoją drogą czegoś nie zrozumiałam: babka nie ma usg i oceniła, że masz PCO? ![]() Dziewczyny, siedzicie? Trzymajcie się mocno! Poszłam do rodzinnego (jakaś nowa lekarka, bo mój już nie pracuje I teraz uwaga, co usłyszałam... "Skoro leczy się pani prywatnie, to badania też proszę robić prywatnie" Uwierzcie, moje zęby zostały w gabinecie, poturlały się gdzieś pod jej podeszwy Wyobrażacie sobie?! Po cho.le.rę płacę takie grube pieniądze na składki? Naprawdę wolałabym utworzyć osobne konto, przelewałabym tam kwotę, którą teraz zabierają ci słodzieje i chyba bym nigdy u prywatnego lekarza tego nie wydała No aż nie wiedziałam, co jej odpowiedzieć! Wkurzyłam się niemiłosiernie. Nie to nie - prosić się nie będę, zrobię prywatnie. Oby te jej zasady obróciły się kiedyś przeciwko niej
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Była u nas koleżanka z Hanią (może ją pamiętacie ze zdjęcia w wiaderku
) jej, jaka ona duża w porównaniu do Emilki namówiły nas i jutro idziemy do ludzi na gimnastykę dla mam i niemowląt - przekonało mnie, że babeczka prowadząca "ogląda" dzieci, mówi co i jak, bada itp więc za te 15zł poćwiczę, Emilka poćwiczy, do tego są jakieś masażyki dla dzieci, no i jeszcze ocena jej rozwoju przez profesjonaliste git
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
jak milo ze nie jestem sama
![]() Cytat:
wiec sie wqrzylam, poplakalam i tez zrobilam olej system ![]() no trzeba mi chyba natrzaskac po tyl.ku jacys chetni?........na dodatek od soboty nie rozmawiam z Tztem - poszlo o taka pier.dole ze glowa mala a ze mam jakis zly czas to rozmawiam z nim tylko i wylacznie sluzbowo ![]() .............i jeszcze moj komp nie zrobiony )..............i naszlo mnie....stara jestem!!!!!!!!!!!!! potrzebuje normalnej pracy!!!!! stabilizacjii!!!!!!!!!!!! !!!! ma ktos paczke pierniczkow albo jakis alko
|
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
AABY nie wiem co to za lekarz
|
#3732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ty mi tak nie mów, bo jeszcze się powiększę! Do tego nie mogę doprowadzić
![]() Cytat:
Niezręcznie, ale wierzę, że pięknie wybrnęłaś ![]() Co do szefa, to trzymam kciuki za lepszą atmosferę ![]() Cytat:
Kochana, fajnie, że się odzywasz ![]() Cytat:
![]() Kuruj się ![]() Cudowna ! Cytat:
Ja mam i alko i pierniczki i ciasto jeszcze się znajdzie Wpadaj ![]() Choć ze mnie to chyba teraz marna pocieszycielka ![]() Amani szczęśliwego lotu ![]() Tasia Cześć dziewczyny, U mnie wieczór pracujący. Pół dnia straciłam na pojechanie na uczelnię na kwadrans Boli mnie gardło, mam dreszcze i czuje, że mnie coś bierze. Nie mogę być chora i koniec! |
||||
|
|
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :roll eyes:wiem co czujesz ... my dalej czekamy na ubezpiecznie zdrowotne dla Domino .. aplikacje wyslalam zaraz po tym jak się urodzil a tu już grudzień i dalej cisza ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A o co poszlo z TZetem? ![]() Nie jesteś stara , proszę mi tu głupot nie gadac ![]() Ja mam pyszne winko , zapraszam
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór...test dalej negatywny
![]() Stokrotko, ja robiłam te ciastka z podwójnej porcji i wyszły mi 3 blachy po ok. 17-20 ciastek...więc z jednej porcji wyjdzie Ci pewnie ok. 30 ciasteczek ![]() Aaby, co za lekarka...a spytałaś ją dlaczego Ci nie chce dać tego skierowania?? Nie rozumiem...
|
|
|
|
#3735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To pokaz sie w klubie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zaraz Ci wkleje ![]() Cytat:
|
|
#3736 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale niestety prawie wszędzie tak jest ![]() Cytat:
![]() Ja tam uwielbiam takie zajecia dla dzieci Cytat:
Lepszy![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Stokrotka prosze ![]() PIERNIKI 4 szkl maki 2 jaja 1,5 szkl. cukru 2 kopiaste łyzki masła 30dag miodu(okolo pol szklanki) 2 płaskie łyzeczki sody 1 łyzeczka kakao 2 łyzki przyprawy korzennej cukier puder-do lukru Make wymieszac z soda, cukrem. Rozpuscic miód w goracej wodzie(ma byc płynny)i wlac do maki.Dodac przyprawe, masło, kakao, jajka. Wszystko wyrobic na gladka mase. Ja rozwałkowuje ciasto na około 0,5 cm. Piec ok 10 min.
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butter to też zrobię z podwójnej proporcji, aby więcej było to już ciasteczka, ciasta mam obcykane tylko nie wiem co normalnego do jedzenia zrobię na święta, muszę poszukać fajnych przepisów
|
|
#3738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlaczego kiepska z Ciebie poprawiaczka humoru?? ![]() Cytat:
![]() z Tztem poszlo o pier.dole i to doslownie (w sobote mielismy jechac do CH i tam zjesc obiad bo w domu nie robilismy. I jechalismy z Maja i ona tez miala jesc w CH a ten tak lazil i wybieral ze w koncu nigdzie nie poszlismy!!!A to mu mcdonald nie pasowal, w pizza hut za duzo ludzi, w jakiejs knajpie nie ma nic ciekawego itd itd Az zrobila sie godzina 16sta a Maja nadal byla bez obiadu!!!! juz tam ciu.l ze mna ale ona???!!!!! a zaznacze ze Tz byl w sobote w pracy- takiej dodatkowej - i tam szef postawil pizze na rozgrzanie wiec Tz wlasciwie nie byl glodny!!!! Nie wspomne ze w lodowce mielismy swiatlo i ani suchej pietki chleba!!! przyjechalismy do domu i gdyby nie moja babcia ktora miala zupe i dala Mai to dziecko bylo by glodne chyba do wieczora!!! wiem ze to glu.pota ale normalnie jego egoizm wyprowadzil mnie z rownowagi. Najlepsze ze on nie widzi swojej winy bo to moja wina ze nie bylo obiadu w domu mimo ze umawialismy sie na jedzenie poza domem!!!! koniec mojego wywodu. Mozecie mnie wysmiac )no i jeszcze reszta domownikow mnie wqrza ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- a wiecie ze moje tegoroczne postanowienia sie prawie wszystkie spelnily
|
||
|
|
|
#3739 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak dziewczyny pisza, jest wieeele mam z policystycznymi jajnikami, bedzie dobrze!!! Cytat:
lece dopiero jutro w poludnie lot to polowa sukcesu, gorzej to po wyladowaniu...A co do lekarki to glupia, jakby to z jej kieszeni szlo!!! w ogole ciezko mi zrozumiec ten system zdrowia, niektorzy prywatni przepisuja recepty ze znizka, inni twierdza, ze nie moga. Cytat:
udanej zabawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
lepiej zapobiegac niz leczyc, wez cos na wszelki wypadek
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie normalne rzeczy do jedzenia masz na myśli? Kotek, wyśmiać? Sama bym się wkurzyła i wcale Ci się nie dziwię. Znając siebie, to jeszcze w domu bym TŻ zagoniła do roboty, żeby obiad robił dla Młodej ![]() Dziewczyny, ja już nie wiem co się dzieje, chyba rady, żeby wyluzować powinnam wziąć sobie do serca. Właśnie wróciłam z wc...na papierze był śluz z krwią, taką czerwoną, nie brunatną...
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-12-11 o 19:52 |
|
|
|
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieli mi dac odp wczoraj dzwonili ze dzisiaj do 17stej będę wiedziała czy maly dostal ubezpieczenie czy nie. Jeśli dostanie to w czwartek wizyta będzie za darmo. Ale uzbieralo się już prawie 3 tys za wszystkie wizyty i możliwe ze ubezpieczenie nie będzie chciało nam pokryc tego i będziemy musieli splacac 5% każdego miesiąca czyli jakies 140-150$ Jestem wsciekla nie wiem co oni robia w tych urzędach ![]() Cytat:
![]() Nie fajnie się zachowal Twój maz.
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam teraz dużo czasu
|
|
#3743 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Clostilbegyt lepiej brać pod kontrolą i monitorować cykle, zwłaszcza jeśli masz skłonności do torbieli Też mnie to zaciekawiło. |
|
|
|
|
#3744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a na swoja obrone mial tekst ze woli zeby Maja zjadla chleba z maslem niz jakis wypasiony obiad w resteuracji gdzie nie wiadomo czy to swieze spoko tylko trzeba bylo to powiedziec wczesniej zanim sie umowilismy i pojechalismy do CH ale pocieszajace jest to ze nie tylko ja uwazam ze wrednie sie zachowal
|
|||
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Niedawno wróciłam tz dzisaj w delegacji wróci pozno to ja poszłam na zakupy no i odwiedziałam mojego fryzjera scielam sie na krótko i no kurcze podoba mi sieA teraz popijam winko.. Butter - a moze te testy u Ciebie nie wychodza.. a to dzis to może owulka, moja siostra tak ma
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jasne, jak masz czas, to luz A warto, bo ciastka są super
|
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dzwonili .. Domino dostal ubezpieczenie
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E tam czy świeże. żebry żebrami...mógł gnać do sklepu i tyle..ja to jestem radykał..aż do przesady niestety... Cytat:
Dawaj fotę, bo jestem ciekawa, jak wyglądasz ![]() Żabciu, Ty lwico, brawo za ubezpieczenie!! |
||
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Foty wrzucam do k.
|
|
#3750 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile to ciezko mi powiedziec, zalezy jakie grube masz, ja niektore mialam bardzo grube, bo młody robił, ale 2 talerze wyszły ![]() Cytat:
Ja to nawet niewiem jakie miałam postanowienia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() super
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

jutro chcę zrobić, znalazłam pełno przepisów w necie ale żaden nie jest sprawdzony, a wolę ze sprawdzonego robić

Jak juz bedzie komplet to wrzuce wam fote
). Ale atmosfera nie oczyściła się do końca. Wkurza mnie ta praca - a zwłaszcza moja przełożona