|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Słodka niespodzianka
![]() Ja w poprzedniej ciąży pierwszy test robiłam... na lotnisku Akurat wróciliśmy z krótkich wakacji, a mi się okres spóźniał... Siedzieliśmy potem i czekaliśmy na autobus do centrum miasta z głupimi uśmiechami.... A teraz zrobiłam rano test. I włożyłam go w papierek i schowałam w barku. Po południu, jak już miałam wynik bety, wołam TŻa, żeby przyniósł mi to zawiniątko z barku. On przynosi i mu mówię, no zobacz co to jest. A on: test do wody? Obdarzyłam jego bystrość niewybrednym epitetem. A ten mi: ale tu jest jedna kreska. Ja już u kresu wytrzymałości i mu mówię, że wg mnie dwie i wg tego piku , co mam na ręce też dwie. I wtedy się ucieszył....
|
|
|
|
#3362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra, idę
|
||
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38086584]
vretka a chodzisz prywatnie czy na NFZ? Jak na NFZ to niekoniecznie, być może dostaniesz skierowanie na USG koło 11 tc. A jak prywatnie, to jak ma sprzęt, to powinien zrobić.[/QUOTE] Chodzę prywatnie, ale tak jak wspomniałam, nawet nie zwróciłam uwagi, że lekarz ma w gabinecie sprzęt do USG, stąd moje rozmyślania
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze będziemy trzymać się razem...Przynajmniej do póki grin pis nie zacznie szukać wielorybów i nie wrzuci mnie z powrotem do morza
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
najadłam się gruszek i tak mi teraz brzuch wywaliło, że masakra
i boli
|
|
|
|
#3366 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rozumiem cię, bo mam tak samoCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i też mam tak od dawna niestety . Czasem się dołuję, że będę jak potwór wyglądać w ciąży ale w sumie dziecko jest najważniejsze i tylko to się liczy
|
|
#3367 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3368 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38086584]Następna gwiazda
![]() Dziewczyny Wy jesteście takie śliczne A z brzuszkami to już w ogóle... vretka a chodzisz prywatnie czy na NFZ? Jak na NFZ to niekoniecznie, być może dostaniesz skierowanie na USG koło 11 tc. A jak prywatnie, to jak ma sprzęt, to powinien zrobić.[/QUOTE] Oj głupolki ![]() Cytat:
Spokojnie najważniejsze żeby bobo było zdrowe a mamusia szczęsliwa![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy was też tak brzuch swędzi? Wg mnie za wcześnie, żeby rósł tak żeby swędział. No ale czasami nie daję rady. Ja wiem, że to druga ciąża i podobno w drugiej wszystko wcześniej wyskakuje, ale aż tak?
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38086896]Słodka niespodzianka
![]() Ja w poprzedniej ciąży pierwszy test robiłam... na lotnisku Akurat wróciliśmy z krótkich wakacji, a mi się okres spóźniał... Siedzieliśmy potem i czekaliśmy na autobus do centrum miasta z głupimi uśmiechami.... A teraz zrobiłam rano test. I włożyłam go w papierek i schowałam w barku. Po południu, jak już miałam wynik bety, wołam TŻa, żeby przyniósł mi to zawiniątko z barku. On przynosi i mu mówię, no zobacz co to jest. A on: test do wody? Obdarzyłam jego bystrość niewybrednym epitetem. A ten mi: ale tu jest jedna kreska. Ja już u kresu wytrzymałości i mu mówię, że wg mnie dwie i wg tego piku , co mam na ręce też dwie. I wtedy się ucieszył.... [/QUOTE]Mój też był taki bystrzak ![]() Dostał ładnie zapakowane body z napisem "Kocham Cię Tatusiu", tak na nie patrzy i mówi, a czemu nie mamusiu? Mówię, ze ma jeszcze 8 miesięcy to zdąży kupić i mamusi takie body a ten mądrala, a czemu 8 miesięcy? Jakaś magiczna data? Musiałam łopatologicznie wytłumaczyć Cytat:
|
|
#3371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie boje u gin wazenia, wiem ze to normalnie i w ogole, ale boje sie ze powie ze przy mojej nadwadze na doatek szybko tyje... czasem woalabym miec mdlosci bo tak to dziewczyny sa na minusie wiec moga wiecej przytyc, a za kilka miesiecy pewnie waga wzrosnie na pewno i to bardzo ;/
|
|
|
|
#3373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz swędzą mnie plecy, więc Tż nie ma wyjścia musi mnie nakremikować jak wróci
|
|
#3374 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam nadzieję, ze te plecy to mi nie rosną????
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38086896]Słodka niespodzianka ![]() Ja w poprzedniej ciąży pierwszy test robiłam... na lotnisku Akurat wróciliśmy z krótkich wakacji, a mi się okres spóźniał... Siedzieliśmy potem i czekaliśmy na autobus do centrum miasta z głupimi uśmiechami.... A teraz zrobiłam rano test. I włożyłam go w papierek i schowałam w barku. Po południu, jak już miałam wynik bety, wołam TŻa, żeby przyniósł mi to zawiniątko z barku. On przynosi i mu mówię, no zobacz co to jest. A on: test do wody? Obdarzyłam jego bystrość niewybrednym epitetem. A ten mi: ale tu jest jedna kreska. Ja już u kresu wytrzymałości i mu mówię, że wg mnie dwie i wg tego piku , co mam na ręce też dwie. I wtedy się ucieszył.... [/QUOTE]faceci to bystrzachy ![]() Cytat:
no już nie mogę się doczekać
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam zrobione od razu przy pierwszej wizycie. Chodzę do lekarza na NFZ i nie musiałam czekać na skierowanie czy do któregoś konkretnego tygodnia ciąży. Pani doktor od razu zaprosiła mnie na USG.
|
|
|
|
#3378 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile oni mają lat? Zazdroszczę! Mi został tylko 1 dziadek + babcia i dziadek tż.Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: A jakaś Ty ładna Jadłam dziś pyszny pucharek lodów z dużą ilością owoców ![]() ![]() Mówię Wam pyszne to było!!! A zaraz będę się zajadać tostami z pieczarkami
|
|||
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
mnie nic nie swędzi na razie ale sutki mam takie jakieś... wysuszone
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
kallisto89 mnie tez nic nie swedzi, a sutki to chyba takie tez wysuszone...
mnie tez pobolewa brzuch, tzn tak ciagnie czasem wiec tez sie troche niepokoje, ale mam nadzieje, ze to cos normalnego |
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwie babcie i dziadka ![]() Tż już nie ma dziadków
|
|
#3382 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2)Spokojnie Ja mówiłam wczoraj mojemu ginkowi że odczuwam ból przy siadaniu taki jak czasem jest przy dniach płodnych i przy owulacji i powiedział że to całkowiće normalne bo wszystko rośni i sie rozciąga. Mówił że bardzo częste są bóle po bokach (tam gdzie są jajniki) i w pachwinach bo są więzadła które się rozciągają Więc nic się nie bój A zreszta jeszcze tylko 2 dni
|
||
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
mnie też czasem pobolewa podbrzusze, tak jak na okres. Z początku częściej i mocniej, teraz sporadycznie. Ponoć to normalne
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Idę z psem i do sklepu, a potem muszę Tż ryż ugotować do obiadu... bo przez to moje siedzenie na forum biedak nie dostanie dzisiaj obiadu
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gotuj TŻtowi bo jak nie dostanie obiadu to jeszcze nie pozwoli Ci do nas zaglądąć z karę ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- jeeeeeenyyy malinka0525 narobiłaś mi smaka na te tosty z pieczarkami i teraz nie wiem co mam ze sobą zrobić
|
|
|
|
|
#3386 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2) ![]() 3) ooo ![]() Ja też scę!;PCytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Dobranoc Kochane Mamuśki
|
|||
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Ja też już uciekam
![]()
|
|
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobranoc
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też już nie ma dziadków, a mnie została tylko babcia, w dodatku chora. Nie była nawet w stanie dotrzeć na nasz ślub i przez to, że nie jest na siłach i mieszka daleko, to rzadko się widzimy. Mąż miał większa ilość dziadków, bo rodziców swojego ojca i matki. Później kiedy mąż miał 6 lat ojciec zmarł, a mama wyszła ponownie za mąż i tym sposobem D. "zarobił" kolejnych dziadków, ale niestety już mu żadni nie zostali.
|
|
|
|
#3390 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38086896]
A teraz zrobiłam rano test. I włożyłam go w papierek i schowałam w barku. Po południu, jak już miałam wynik bety, wołam TŻa, żeby przyniósł mi to zawiniątko z barku. On przynosi i mu mówię, no zobacz co to jest. A on: test do wody? Obdarzyłam jego bystrość niewybrednym epitetem. A ten mi: ale tu jest jedna kreska. Ja już u kresu wytrzymałości i mu mówię, że wg mnie dwie i wg tego piku , co mam na ręce też dwie. I wtedy się ucieszył.... [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
a myślałam, że to ja tu w ciąży jestem ![]() Cytat:
wystarczy dla wszystkich!Tak w ogóle okropne dziś jesteście bo nie mogę Was nadrobić! Jak już nadrobiłam i zaczęłam pisać post to okazało się, że mam kolejne dwie strony do czytania!!!! Ja nie wiem co się z Wami dzisiaj dzieje ![]() W takim tempie to my powinnyśmy zacząć wymyślać już tytuł do następnej części. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

Akurat wróciliśmy z krótkich wakacji, a mi się okres spóźniał... Siedzieliśmy potem i czekaliśmy na autobus do centrum miasta z głupimi uśmiechami....
Obdarzyłam jego bystrość niewybrednym epitetem. A ten mi: ale tu jest jedna kreska. Ja już u kresu wytrzymałości i mu mówię, że wg mnie dwie i wg tego piku , co mam na ręce też dwie. I wtedy się ucieszył.... 

to jest zazdrosc ale pozytywna dziewczyny

Spokojnie
KCIUKI DLA ADASIA

Ile oni mają lat? Zazdroszczę! Mi został tylko 1 dziadek + babcia i dziadek tż.
klask i: A jakaś Ty ładna 

bo tak jak kallisto pisze, przestalam chodzic na wdechu i wygladam na 4 miesiac

Ja też scę!;P