Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 21:23   #1351
Qloui
Rozeznanie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX

Kto ma ochotę na podjaraną Zmalowaną to nowy filmik
http://www.youtube.com/watch?v=S9dufbdqvis

Co sądzicie o tym Vlogu o_O
http://www.youtube.com/watch?v=_tqZVd-zxAI

Edytowane przez Qloui
Czas edycji: 2012-12-10 o 21:31
Qloui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 21:48   #1352
whip
psy-chopatka

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Cremedelacreme o krytyce http://www.youtube.com/watch?v=_tqZV...utu.be&t=1m29s Nie zgadzam się z nią. Wszystkie odmienne zdania w komentarzach zbywa" widocznie nie zrozumiałaś przekazu. Słabe to z jej strony.
Jestem ciekawa czy gdyby ktoś wykonywał dla Gosi jakąś usługę i spartaczyłby robotę żądając przy tym pełnego wynagrodzenia za prace to też by powstrzymała się od krytyki bo przecież usługodawca może mieć swoją wizje i takie tam...
Wiem że istnieją osoby które uwielbiają krytykować, narzucać innym swoje zdanie i uważają się za wszechwiedzących ale nigdy nie posunęłabym się do twierdzenia że każda krytyka jest zła.
Stary 2012-12-10, 21:49   #1353
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qloui Pokaż wiadomość

Co sądzicie o tym Vlogu o_O
http://www.youtube.com/watch?v=_tqZVd-zxAI
przeczytasz o tym wyżej
Stary 2012-12-10, 22:17   #1354
Qloui
Rozeznanie

Moim zdaniem nie jest tak do końca jak Cremik mówi zejdźmy na ziemię nie bujajmy w obłokach, bo jest krytyka i krytyka tzn są różne rodzaje taka "zdrowa" i "niezdrowa" tak to ujmę , moim zdaniem czasem krytyką możemy sprowadzić kogoś na ziemię i uniknie taka osobanp wstydu przed innymi czy uniknie pójścia w złą kierunku .
Ja mam różnych znajomych ,niektórzy są bardzo odpowiedzialnie inni zaś leko duchami czy artystami i myślą dniem dzisiejszym nie patrzą w przyszłość mimo solidnego wieku,tacy często mi dziękowali że krytyką sprowadzałam ich do pionu,byłam szczera i skrytykowałam ich postępowanie ,udało im się uniknąć poważnych kłopotów i czasem trzeba odróżnić kiedy krytykować i w jaki sposób aby kogoś nie urazić,wiadomo, ale pomóc a nie pozwolić bliskiej (czy też nie bliskie) osobie na pośmiewisko czy jakiś kłopoty nie krytykując a pozwolić jej się stoczyć ( bo według Cremika podcina się skrzydła i kreatywność i inne cuda).

Pewnie jej głównie chodziło o YT moim zdaniem bo w życiu codziennym tak różowo nie jest jak ona przedstawia w filmiku , za długo żyję na tym świecie aby się czarować .

Cytat:
przeczytasz o tym wyżej
Dzięki na wskazanie kierunku

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa czy gdyby ktoś wykonywał dla Gosi jakąś usługę i spartaczyłby robotę żądając przy tym pełnego wynagrodzenia za prace to też by powstrzymała się od krytyki bo przecież usługodawca może mieć swoją wizje i takie tam...
Wiem że istnieją osoby które uwielbiają krytykować, narzucać innym swoje zdanie i uważają się za wszechwiedzących ale nigdy nie posunęłabym się do twierdzenia że każda krytyka jest zła.
No tu masz rację i to przykład na porządku dziennym można powiedzieć , albo u kosmetyczki czy fryzjera np kobieta nam partoli zabieg na skórze czy wypala nam włosy i co ja mam jej odpowiedzieć Bardzo dziękuję za wspaniały zabieg ,oby tak dalej jest Pani świetna w tym co robi , genialnie , buziak za to ( żeby w niej nie zabić kreatywności ? )

Edytowane przez Qloui
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:18
Stary 2012-12-10, 22:18   #1355
agniesikk
Zakorzenienie

Nie no, wiadomo, że istnieje coś takiego jak krytyka i krytykanctwo, ale czasem mam wrażenie, że te apele to walka z wiatrakami. Człowiek jak nie działa na youtube czy nie prowadzi bloga, to go ten fakt nie boli. Chyba najczęściej dziewczyny z internetowego światka, które są narażone na przykre komentarze biją w alarm. W sumie nie znam osoby, która nigdy niczego by nie skrytykowała, w końcu jesteśmy tylko ludźmi. Zresztą czy na Boga, trzeba być fryzjerem, żeby skomentować, że ktoś ma suche włosy np.? Owszem, fakt, to jest czepianie się, ale też i krytyka, bo stwierdza fakt. Można sobie taką rzecz darować, bo miłe toto nie jest, no ale też nie trzeba doświadczenia, by to zauważyć, nie? ;P

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:21
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:20   #1356
monicar
Zakorzenienie

Nawet szkoda komentować Głową muru nie przebijesz
Stary 2012-12-10, 22:28   #1357
Qloui
Rozeznanie

Bronią się bronią , bo na YT to największe skupisko krytykujących osobników, a nitk mi nie wmówi że jest osoba na świecie która jest antyrytyczna , my widzowie nie jesteśmy sobie może nawet tego wyobrazić jakie komentarze one dostają i słowo krytyka i hejter to ich największy koszmar gorszy jak Freddy Krueger

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Wyniki Konkursu u sarunia7771 ktoś brał udział ? przyznać się
http://www.youtube.com/watch?v=XNO1Jd_al8k
Stary 2012-12-10, 22:31   #1358
agniesikk
Zakorzenienie

http://kornelaa.blogspot.co.uk/2012/...wish-list.html
Kornela dodała wpis, w sumie całkiem fajny i miło mi się zrobiło jak go przeczytałam, że tęskni za polskimi świętami, bo praktycznie na większości kanałów sra się we własne gniazdo i krytykuje wszystko co z Polski, jakbyśmy mieli wpływ na większość rzeczy.
Stary 2012-12-10, 23:22   #1359
whip
psy-chopatka

Cytat:
Napisane przez Qloui Pokaż wiadomość

Wyniki Konkursu u sarunia7771 ktoś brał udział ? przyznać się
http://www.youtube.com/watch?v=XNO1Jd_al8k
ale sobie wachlarze doczepiła do oczu (bo rzęsami to to chyba już nie można nazwać) .
Pocieszna ta Sarunia .
Stary 2012-12-10, 23:44   #1360
monicar
Zakorzenienie

Coraz bardziej mi się podoba RLM http://www.youtube.com/watch?annotat...&v=cccnEeupGoQ
Stary 2012-12-11, 09:00   #1361
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
ale sobie wachlarze doczepiła do oczu (bo rzęsami to to chyba już nie można nazwać) .
Pocieszna ta Sarunia .
na dodatek krzywo
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 17:31   #1362
Blondi2989
Blond forever!

Ja też odniosę się do Vloga Creme, bo aż się za głowę łapałam jak słuchałam jej poglądów - miałam przez chwilę wrażenie, że słucham filozofa, który za długo przesiedział w książkach i nie ogarnia tego co się dzieje dookoła. Nie żyjemy sami dla siebie, tylko w społeczeństwie z pewnymi zasadami, z którymi nie do końca się zgadzamy, więc krytyka jest zupełnie czymś normalnym. Siedzenie cicho i akceptowanie wszystkiego jak leci też zabija naszą kreatywność...
Ona tam używa sformułowania "kto nam dał takie prawo, aby oceniać drugiego człowieka" - skoro żyjemy to nic co ludzkie nie jest nam obce
Naprawdę ją lubię, ale mam wrażenie, że jej mocne poczucie własnej wartości zamknęło ją na poglądy innych.
Stary 2012-12-11, 17:40   #1363
Isanka
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=g8PUT...ature=g-subs-u jak chcecie się pośmiać, pośpiewać albo potańczyć to zapraszam do 16 minuty
Isanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 18:40   #1364
201607111632
Konto usunięte

O paletce Basic Urban Decay u nissiax83 http://www.youtube.com/watch?v=RYpR8...ature=g-subs-u
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:02   #1365
monicar
Zakorzenienie

Już się chyba wyleczyłam z tej paletki Zajmę się chyba eksploatowaniem Naked 1 bo do końca życia chyba jej nie wykończę.
Tak sobie myślę, że gdybym nagrywała vlogi na yt to codzienność moich bliskich byłaby nieciekawa. Mam na myśli sytuacje typu "wyjdź z pokoju bo chcę nagrać filmik w tle z choinką", "stój bo muszę zrobić zdjęcie na bloga"," zrób mi zdjęcie tak, by było widać ubrania "nie wyrzucaj opakowania bo to do projektu denko" itp. itd.
Stary 2012-12-11, 19:04   #1366
juli_jka
now or never

RLM i glossyBox http://www.youtube.com/watch?v=NZgnY...em-uploademail

MakijażeKasiD i kwasy http://www.youtube.com/watch?v=zpCEt...em-uploademail

krem BB u MsDoncelitta http://www.youtube.com/watch?v=r_EBl...em-uploademail

i pielęgnacja u megilounge http://www.youtube.com/watch?v=4UR0P...em-uploademail

tag o trickach o KateBerry11 http://www.youtube.com/watch?v=1RezI...em-uploademail (uwielbiam jej uśmiech )

Edytowane przez juli_jka
Czas edycji: 2012-12-11 o 19:08
juli_jka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:21   #1367
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Już się chyba wyleczyłam z tej paletki Zajmę się chyba eksploatowaniem Naked 1 bo do końca życia chyba jej nie wykończę.
Tak sobie myślę, że gdybym nagrywała vlogi na yt to codzienność moich bliskich byłaby nieciekawa. Mam na myśli sytuacje typu "wyjdź z pokoju bo chcę nagrać filmik w tle z choinką", "stój bo muszę zrobić zdjęcie na bloga"," zrób mi zdjęcie tak, by było widać ubrania "nie wyrzucaj opakowania bo to do projektu denko" itp. itd.
Nissia kiedyś pisała o tym na swoim blogu, że to faktycznie jest męczące dla bliskich. Mnie by wkurzało, jakby np. ktoś mi w restauracji nie pozwolił zacząć jeść, bo "muszę zrobić zdjęcie na bloga" ;D
Stary 2012-12-11, 20:58   #1368
juli_jka
now or never

loveandgreatshoes przesłał(a) HAUL ZAKUPOWY GRUDZIEŃ http://youtu.be/Q-SIrzuhtLo
Stary 2012-12-11, 21:47   #1369
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Szkoda, że krzywo Ale i tak ją lubię
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:49   #1370
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
W sposób chamski nie wypowiadają się przecież ludzie normalni. Przynajmniej ja uważam, że komentarze w stylu "nic nie jesz, wyglądasz jak wieszak", "twoje brwi są odrażające", " wyglądasz jakbyś się wysmarowała odchodami, a nie podkładem" nie są pisane przez normalnych ludzi, i tyle. Stąd nie warto się nimi przejmować. Oczywiście pewnie łatwo mi mówić, bo nie prowadzę ani bloga, ani kanału na youtube, też pewnie by to tak łatwo po mnie nie spłynęło. Ale własnie trzeba odróżnić krytykę od obrażania i chamstwa. Bo komentarze w stylu "uważam, że Twoje brwi mają niekorzystny kształt", " czy na pewno użyłaś dobrego odcienia podkładu?" chyba nawet nie stanowią krytyki, a uwagi.
*wszelkie przykłady są fikcyjne wymyślone dla potrzeb tego posta
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:52   #1371
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

fikcyjne czy nie, miałam jedną widzkę, która miała obsesję na temat moich brwi i dostawałam ciągle wiadomości, że powinnam coś z nimi zrobić. Nie docierało do niej, że z takimi czuję się dobrze i mi się podobają, a to przecież najważniejsze

odchudzanie

Przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę
Ku chwale Helma!
waniliowymakeup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:54   #1372
Princesska22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez waniliowymakeup Pokaż wiadomość
fikcyjne czy nie, miałam jedną widzkę, która miała obsesję na temat moich brwi i dostawałam ciągle wiadomości, że powinnam coś z nimi zrobić. Nie docierało do niej, że z takimi czuję się dobrze i mi się podobają, a to przecież najważniejsze

Nigdy nie zauwazylam zeby z Twoimi brwiami bylo cos nie tak, ale moze nie zwrocilam uwagi...Ale...to troche tak samo jak by sie dziewczynie zwrocilo uwage ze ma za ciemny podkład... i co ? Powinna dalej go uzywac bo jej sie po prostu podoba, a tak serio to wyglada oczywiscie zle?
Princesska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:57   #1373
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
W sytuacji natarczywości chyba najlepiej ignorować. Ale tak, jak napisałam, moje poglądy są czysto teoretyczne, nie z pozycji praktyka.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Princesska22 Pokaż wiadomość
Nigdy nie zauwazylam zeby z Twoimi brwiami bylo cos nie tak, ale moze nie zwrocilam uwagi...Ale...to troche tak samo jak by sie dziewczynie zwrocilo uwage ze ma za ciemny podkład... i co ? Powinna dalej go uzywac bo jej sie po prostu podoba, a tak serio to wyglada oczywiscie zle?
No właśnie oczywiście źle, ale dla kogo? Bo jedna popatrzy w lustro i stwierdzi, kurcze chyba rzeczywiście jest za ciemny. A inna, co oni ode mnie chcą, mi się podoba. Każdy ma swój gust, poglądy, postrzeganie siebie. Ważne, aby czuć się ze sobą dobrze.
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:02   #1374
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

Kiedyś dostałam uwagę (raz :P) o zbyt ciemnym podkładzie i rzeczywiście - pomieszałam go z jaśniejszym i od tamtej pory problemu nie ma. Nie widzę nic złego w moich brwiach i nie uważam, że wyglądam źle ale do każdej uwagi staram się jakoś wewnętrznie ustosunkować, bo nieraz rzeczywiście same czegoś nie zauważamy

odchudzanie

Ku chwale Helma!
Stary 2012-12-11, 22:20   #1375
monicar
Zakorzenienie

Cytat:

tutaj wszyscy jadą po brwiach Szusz Nie dociera do nikogo, że Szusz takie się podobają, a do Szusz nie dociera, że jej nie pasują
Stary 2012-12-11, 22:29   #1376
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

ja nie widzę problemu w jej brwiach

odchudzanie

Ku chwale Helma!
Stary 2012-12-11, 22:40   #1377
agniesikk
Zakorzenienie

Hm, jak tak Was napastują w stylu "maluj brwi" itp., to nakręćcie filmik i przedstawcie dzieło, to się odczepią Chyba najlepszy sposób, żeby pokazać, że to naprawdę zły pomysł. Wiem, bo z brwiami to taka loteria, ja też np. koszmarnie wyglądam, gdy mam podkreślone brwi.
Stary 2012-12-11, 22:49   #1378
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Hm, jak tak Was napastują w stylu "maluj brwi" itp., to nakręćcie filmik i przedstawcie dzieło, to się odczepią Chyba najlepszy sposób, żeby pokazać, że to naprawdę zły pomysł. Wiem, bo z brwiami to taka loteria, ja też np. koszmarnie wyglądam, gdy mam podkreślone brwi.
A ja obstawiam, że będzie "nie potrafisz malować brwi" Naucz się, bo źle to robisz
Stary 2012-12-11, 23:00   #1379
mary_poppins
sissy that walk

I do zdjęć, i do filmiku gorszej jakości niż HD zwyczajowo robi się znacznie mocniejszy makijaż niż na co dzień. Ile razy miałam np. dobrze, naturalnie wykonturowaną twarz, a na zdjęciu w ogóle nie było tego widać - podejrzewam, że na filmie byłoby to samo Stąd pewnie te komentarze na temat zbyt jasnych lub bezkształtnych brwi. Podejrzewam, że niektóre dziewczyny kręcąc filmy w gorszej jakości malują się odrobinę mocniej niż na wyjście z domu. Wiadomo, że w świetle dziennym wygląda się zupełnie inaczej niż chociażby w sztucznym. Nie mówiąc już o różnicy między 2D i 3D.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 23:06   #1380
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

Szczerze powiem, że ja ostatnio nawet jak kręcę o kosmetykach to się nie maluję... Wygodniej mi kręcić kamerą w laptopie, a ta nawet w jakości HD przy moim świetle daje dość przeciętny obraz, więc nie widać różnicy chyba, że mnie napadnie kręcić komórką, tam jest lepsze HD i wtedy coś muszę na siebie położyć (:

odchudzanie

Ku chwale Helma!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości