|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() współczuję kolek, u nas już spokój i oby tak zostało ![]() ataki trwały praktycznie od pierwszych dni życia Leny do końca 2-go miesiąca. Cytat:
a do kiedy zamierzacie prać w proszku dziecięcym? Lena już wykąpana, śpi ze swoim tatusiem a ja pobuszuje jeszcze w internecie ![]() zapomniałam wspomnieć, że dzisiaj przyszła mata tiny love i Lenie się podoba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- i dziękuję za komplementy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Dziękujemy za troskę
![]() ![]() Dzięki Bogu Melcia ma tylko katarek. ![]() Ogólnie to podrywała jakiegoś pana w przychodni ![]() ![]() ![]() Był też chłopiec, może z 2miesiące starszy od Melci. Siedział spokojny u mamy na kolankach, bawił się swoimi butami, które miał na nogach. A ten mój Rojber to normalnie obłęd.. Owsiki w dupce to mało! ![]() ![]() No i widzę, że chwalicie się umiejętnościami. A więc Melcia zaczyna podnosić się do siadu.. Mimo, że nie opanowała jeszcze przewrotu z plecków na brzuszek ![]() Chwyta zabawki dwoma łapkami. ![]() Chwyta i przytrzymuje na dłużej zabawki na macie, przygląda się im. Zahacza je łapkami, swiadomie, bo czasem Jej się nie udaje, a jak dłużej się nie udaje to jest niesamowity płacz. Terrorystka jedna ![]() OGólnie interesuje się zabawkami, można już Ją nimi zabawiać gdy płakać zaczyna. Wcześniej nie było o tym mowy. ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-12-11 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() colds ![]() ![]() Oliwka w sumie też jak mam ją na kolanie na półsiedząco to ciągnie głowę i plecy do siadu. ale żeby na brzuszku poleżeć to nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
Rozmowa z półśpiącym TŻem...
On: Mała jadła? Ja: No już dawno.. On: Pączka? ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Ciekawe jak tam Dearlie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za pamięć. ![]() U nas chaos, totalny chaos, ale o tym może jutro w odpowiednim miejscu. Jeżeli chodzi natomiast o Antosia to byliśmy dzisiaj na szczepieniu. ![]() Poza tym duuuży chłopak już z naszego Tośka. ![]() ![]() Dobra lecę z butlą, bo marudek się wybudza.
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-12-11 o 23:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie moje dziecko miało koszmar bo tak sie rozpłakało że szok ![]() Co to może sie takiemu malcowi śnić?? Teraz cyc w ruch i spokój. Własnie mi kopnął w telefon i mało co mi z ręki nie wyfrunął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() u mnie masakra świąteczno - dzieciowa, daję tylko znać że jestem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide dzis znowu na terapie,znowu go mi tam wymasują,potem moze szczepienie jak znowu mnie nie odesla do domu.Dzis mam miec pneumo + jedna szczepionka z 3. A pozniej znowu 2 pozostałe.U nas tak dzielą na NFZ,ale czowiek tez nachodzic sie musi. Zbliza sie weekend i moja szkola,Boże błagam zebym mogla isc normalnie do szkoly ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
Gda Ty podajesz biogaie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudowna! Cytat:
![]() Zaraz idziemy na szczepienie ![]() Wiecie co zrobilam dziś w nocy? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No noc fajna, o 5.30 zrobil po 16 godzinach wielką kupę. Ale potem do 8 się strasznie prężył i musiałam znowu go odetkać, bo się aż popłakał tym razem. Suuuper, bo od 2 dni trzymam dietę i nic... Ech. Za to teraz przy odtykaniu, złapał się pierwszy raz przypadkiem za siusiaka i jajka ![]() ![]() Colds hahahaha to jest dobre! A my tak mamy, że ja się przebudzam i mówię: Ja: Odbijałeś??? Tż:Nie! A mam? - i się zrywa na równe nogi zaspany jak nie wiem co. Ja:Ale czekaj, on jadł?! Tż:A jadł?? Ja:Chyba nie... I tak z 3 razy w ciągu nocy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poranek leczniczy odhaczony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
Hej hej kochane, meldujemy się z 15 tygodniową Sonią - u nas dzisiaj bardzo ciężka noc, malutka miała tak wzdęty brzuszek że suszarka ledwo pomogła, do tego miała temperaturę i całą noc sapała z wysiłku bo nie mogła się odgazowac i wypróżnić. Zjadłam wczoraj zupę kalafiorową :ściana: i podczas wieczornej kąpieli nie zrobiłam jej masażu, żeby ułożyć jelitka i odgazować. W efekcie dopiero koło 4 udało nam się trochę, że poszła kupka z długim bączkiem. Oczywiście nie pomyślałam wcześniej by małej podać sab simplex w efekcie nie spałam całą noc bo zapaliłam sobie małe światło i cały czas malutką monitorowałam. Lek podałam jej po 6 i dopiero wtedy reszta się odgazowała, w efekcie jesteśmy wszyscy umęczeni, bo mała aż piszczała bo tak mocno parła a tam jak na złość nic. Teraz malutka leży sobie w kojcu i zadowolona bawi się bo brzuszek mięciutki ziewa co chwilę bo nie wyspana a ja czuję że chyba zaczynam mieć kryzys z racji nie spania.
Zaraz wezmę kąpiel i się trochę odświeżę, potem pootwieram okna żeby trochę wywietrzyć, a tlen dobrze robi. Katiem dla urodzeniowego bliźniaka ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- My już też chrzest i chrzestnych mamy załatwiony, uroczystość będzie miała miejsce w drugi dzień świąt. Będzie u nas koło 16 osób. Już robię plan posiłków. Patrze na forecasta i pokazuje że od soboty temperatura na plusie i plucha, a my jedziemy w tym dniu na urodziny do mojej sis.
#2384 |
Wtajemniczenie
|
witam się z rana
![]() nocka jako tako, ale 2 godziny męczyliśmy się żeby zasnąć.. obudziła sie po 3 a po 5 dopiero spowrotem zasnęła ![]() teraz znowu śpi więc jak zwykle mam czas na wizaż ![]() dziś to szczepienie i już mam stresa ![]() i moja Iga znowu nie robi kupki już tydzień, jak zrobi to wali po 3 dziennie a teraz znowu pauza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() u Nas tulenie Gracjanka od 4.30 ![]() w końcu zasnął i już jakieś 1,5 godz śpi,,niech sobie odeśpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój do mnie też Kochanie albo Miś, po imieniu to tylko przy ludziach bo się chyba wstydzi inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że już więcej kolek nie uświadczycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja robi tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za szczepienie Igusi,na pewno będzie dzielna ![]() Cytat:
![]() U nas tak sypie że świata nie widać,zima na całego. A ja korzystając z okazji że mała ma drzemkę idę zjeść śniadanie.
![]() |
#2389 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=colds;38091804]Rozmowa z półśpiącym TŻem...
On: Mała jadła? Ja: No już dawno.. On: Pączka? ![]() Dobre dobre ![]() Cytat:
Ja myślę że tak do pół roczku będę prała Jaśkowi ciuchy w dziecięcym a potem spróbujemy już przejść na normalny ![]() Cytat:
![]() U nas zazwyczaj jest tak : Ja: o której mały ostatnio jadł ? Tż: jeszcze trochę i wstaję Ja: ale ja Ci nie każę wstawać tylko pytam o której Jasiowi dawałeś mleko ? Tż: nie pamiętam I weź się tu dogadaj z takim ![]() Ale jestem złaaaaaaaa ... w ubiegłym tyg kupiłam sobie w H&M sukienkę za 150 zł a będąc wczoraj patrzę a ona już za 60 ...
![]() |
#2390 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mały typ wisiał pół nocy na mnie, ale ja spałam ![]() Teraz leży i do konika gada. Ślicznotka, tyle że matka mogłaś dziecko uczesać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tych 11-tu cm, to raczej nie możliwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I współczuję nocy. Mój ostatnio kupę w piątek zrobił, a wczoraj taką mini mini, no w sumie tylko pielucha lekko przybrudzona, ale spokojny jest, brzuszek miękki. No ale schizę lekką już mam. Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- U nas na szczepieniu małego nie zmierzono ... Sama zmierzyłam i wyszło mi 6 cm więcej przez 12 tyg. Czy to nie za mało ?
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tamlin a jak wysoko ma te zabaweczki na macie? Bo mojemu to prawie koło nosa wiszą i kiedyś jedną rączką łapał, a teraz już dwie wyciąga i próbuje koordynować ich ruchy i chwyta z dwóch stron, próbując sobie do buzi je wsadzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Rozeznanie
|
Cześć! Znów nie mam na nic czasu bo mała nie chce spać w ciagu dnia. Wczoraj niecałą godzinę- dwa razy po ok. 30 min. Godzina usypiania i pół godz spania
![]() Teraz drzemie obok mnie, widzę że czuwa czy jestem. Piękne Wasze miłosne perypetie. Zazdroszczę bo my poznaliśmy się w klubie, umówiliśmy się na randkę i się potoczyło. Prościej nie można ![]() W nocy jak mała nas budzi to do tej pory jestem nieprzytomna. Nie moge się przyzwyczaić ![]() Kiedyś zdarzało się że przez sen odgarniałam koldre w poszukiwaniu Paulinki albo glaskalam męża po głowie bo myślałam że to ona jest przy mnie i ją karmie ![]() ![]()
![]() |
#2394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jak mierzyli Zuzię w przychodni to właśnie wyszło że urosła 6 cm od urodzenia bo byliśmy w 12 tygodniu więc wydaje mi się ze ok.
![]() |
#2395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Mateusza wczoraj zmierzyliśmy i ma 10cm więcej niż przy urodzeniu, a ma 12 tygodni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
Już po szczepieniu. Uffff... spokój na 6 tygodni. Niunia się spłakała ale chyba mniej niż ostatnio. Za to zaraz na korytarzu jeszcze przy ubieraniu w kombinezon zasnęła i właśnie śpi nadal w wózku. Waży już 6450, w 6 tygodni przybrała 1250 czyli bardzo ładnie, nie? I tylko tą jej suchą skórę lekarz zdiagnozował jako AZS
![]() W jakich proporcjach rozpuścić sodę oczyszczoną do okładu? Jak długo trzymać? Jak często przykładać? Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-12 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Jasiu śpi a ja mam chwile wolnego. W nocy przespał 4,5 h po czym zjadł 105 ml . Od jakiegoś czasu zjada po 85 -90 ml ale dzisiaj to dał czadu. Obudziłam się na to karmienie taka wyspana, że hej. Katarek prawie przeszedł. Widze, że dobrze robią inhalacje z soli fizjologicznej 3 x dziennie. Polecam. ![]() A na buzi i brzuszku wyszła Jasiowi wysypka - to chyba uczulenie tylko nie wiem na czym. Cały czas zrzucam to na karb antybiotyku.
#2398 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wy się chwalicie umiejętnościami aż normalnie zazdroszczę ![]() ![]() ![]() ![]() No nic dalej będę czytać o umiejętnościach waszych dzieci i może kiedyś ha się pochwałę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja zawsze jak nakarmię małego i kładę się koło Tż to ten zrywa się z łóżka i chce karmić Maksa i jest wielce zdziwiony, że ja już to zrobiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.