|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cześć!
Podczytuję Was często, ale jakoś nie miałam na tyle odwagi, żeby się przyłączyć ![]() Nazywam się Ewa, mam 26 lat. Obecnie jestem w 21 tygodniu ciąży, termin wg OM mam na 28.04.2013, z USG troszkę wcześniej. Od początku przechodzę ciążę bardzo dobrze, żadnych mdłości, jedynie na początku straszna senność ale dało się przeżyć. Szybko poszłam na zwolnienie, ponieważ stwierdzono u mnie torbiela, którego muszę kontrolować co miesiąc w Patologii ciąży. Byłam przerażona, ale teraz już jest znacznie lepiej Mam nadzieję, że będzie tak dalej!Wczoraj byłam na USG połówkowym - potwierdziłam, że z dzieckiem wszystko w porządku, jest zdrowiuśkie i w końcu dowiedziałam się, że czekamy na CHŁOPAKA Więc kolejny chłopaczek na wątku będzie ![]() Chciałabym przyłączyć się do Was, jeśli nie macie nic przeciwko |
|
|
|
|
#1742 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1743 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() u nas sypie śniegu coraz więcej ... oby zostało do świąt i będzie BOSKO ...u nas oczywiście nadal wałek z wigilią bo nic nie wiadomo... mąż po wizycie u okulisty niewiele się dowiedział... ma kropelki i antyalergy... czekaliśmy 'tylko' 2,5h ![]() dziewczyny powiedziałam wczoraj największa głupotę życia otóż wczoraj wracając z mamą z pracy tak ponarzekałam że ja nie wiem jak to będzie... ja pracuję ale wiecie zarobek w polsce to jednak niewiele ... mąż nie pracuje wcale... nie wiadomo co to będzie... ja po 6msc chcę wracać do pracy, bo zwyczajnie boję się co by się ktoś nie zadomowił za długo... z drugiej strony nie wyobrażam sobie zostawić Małej w domu ... niańka to koszt ok 700zł ... i tak z tej mojej durnej pały i niewyparzonej gęby wyskoczyło hasło., że wychodzi na to że teraz najlepiej byłoby po prostu nie mieć dzieci aż mnie ciarki przeszły jak mama mi uświadomiła co takiego powiedziałam... my tak czekamy na nasze maleństwo... a teraz mam MEGA wyzuty sumienia... i jeszcze mama mnie nastraszyła żebym sobie tego 'w złą godzinę nie powiedziała' ...od wczoraj mam masakrycznie zepsuty humor... z własnej głupoty... |
|
|
|
|
#1744 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie, mysle, ze ta uwaga o zlej godzinie do ciezarnej byla jak najbardziej nie na miejscu ... ludzie (mamy tez )czasami nie zastanawiaja sie co mowia , wiec wrzuc na luz i nie mysl o takich glupotach a niestety sniegu podobno ma nie byc juz na swieta ... ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
Czesc I dla synusia ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
heh no i mega slodkie ciuszki
|
|||
|
|
|
|
#1745 |
|
Rozeznanie
|
mnie tez to doluje, teraz strasznie mi sie podoba, juz nawet cale mieszkanie przystroilam, ehhh pieknie jest
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do tekstu mamy - no jak dla mnie to tak wypaliła jak dzik w sosnę ... ps. mogę spytać w jakiej branży pracujesz/ co robisz? ehhhh... moze i jak się przebranzowie tak żebyśmy właśnie nie mieli problemu z pracą
|
|
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twój punkt widzenia, który przedstawiłaś w rozmowie z mamą, dzieli tysiące kobiet. Sama będąc w ciąży mówiłam teściom, że gdybym czekała na dobrą porę i czy dziecko mi się "kalkuluje" to nie miałabym dziecka do 40stki. Ja zarabiałam podstawę, maż niewiele więcej i grał dodatkowo- miesiecznie może 3tys mamy. Ale chcieliśmy mieć dziecko więc damy sobie radę. Za to siostra mojego męża 'robi karierę', dziecko odkłada, a 30stkę w tym roku przeszła. Wiadomo, że po tej granicy jest ciut gorzej z płodnością, ona jeszcze problemy z jajnikiem miała, ale zdecydowała, że woli robić karierę. Wszyscy liczą, że jak mnie ujrzy z brzuszkiem, to zmieni zdanie.Ale widzisz, każdy ma inne zdanie, a prawda jest taka, że dziecko w dzisiejszych czasach jest drogie. A jak zacznie szkołę, to już masakra... Kupiliśmy wczoraj z mężem tapety do pokoju, klej itd- ponad 400zł nas to wyszło... Drogi ten mój prezent pod choinkę. Mówię mężowi byśmy w niedzielę pojechali poszukać prezentów dla rodziny, ale ten znów teraz, że tapetowanie i w ogóle.... Ech.... Żegnaj basenie, żegnajcie prezenty.
|
|
|
|
#1748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pracujemy oboje w branzy IT. Akurat ja projektuje hurtownie danych ... Ale wiesz, tez przez pare lat musialam ostro harowac na swoje doswiadczenie, ciezka praca, w konsultingu, nie kazdy chce to robic Branza IT ogolnie jest dosyc dochodowa, warto w tym kierunku. Wiesz tez nie mowie, ze jestem krezusem, ale bac o byt tez sie nie powinnam specjalnie, a mimo to w tej ciazy cos takiego mi sie wlasnie uaktywnilo ... wyjatkowo, bo zawsze dosyc lekko, nawet bardzo swobodnie szlo mi wydawanie pieniedzy.
|
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
narazie sie witam później bede nadrabiać Mam tylko takie pytanie do OtoTakaJa przyszła ci już ta sukieneczka ?
|
|
#1750 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Ja kolejna wizyta 11.01.2013r. godzina 8:30 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wytrwałość Cytat:
To kolejny chłopak na wątku naprawdę bardzo męsko się zrobiło ![]() Wczoraj fryzjerka opowiadała mi jak u niej w rodzinie miał urodzić się chłopiec i nawet na ostatnim usg był chłopiec a urodziła się dziewczynka i jakie zdziwienie było matki czy ta dziewczynka to na pewno jej bo ona miała mieć chłopca Cytat:
A to co powiedziałaś to po prostu prawda i nie koniecznie odnosi się do ciebie ale ogólnie do sytuacji panującej w kraju. Ciężko jest ludziom, żyć i naprawdę z dnia na dzień pogłębia się różnica już tak ostatnio u nas rozmawialiśmy, że niedługo będzie tak jak w niektórych państwach brak klasy średniej tylko ubodzy i bogaci. Bo tak szczerze to na same jedzenie i opłaty idzie w większości społeczeństwa 80% zarobków a gdzie odłożyć na wakacje, o nowym samochodzie można zapomnieć mieszkanie na kredyt i spłacanie go 30-40 lat. Ja dziękuję Bogu, że nam niczego nie brakuje mieszkanie samochód mamy dobrze zarabiamy. Ale ja jestem taka, że znowu wszystkim pomagam i rodzicom jak zajdzie taka potrzeba i rodzeństwu i bratankowi dużo kupuję bo wiem, że im ciężko, bo muszą raty za samochód płacić dom remontują bo dostali a to pochłania pełno środków oczywiście mogła bym chomikować ale to nie o to chodzi. Choć ja w mojej łepetynce zawsze powtarzałam, że dziecko dopiero jak będę mieć na koncie określoną kwotę którą przeznaczę na dzidzię. Eh wracam do pracy ja w tym tygodniu wszystko porobię już dziś właściwie nie mam co robić miłego dzionka wam życzę |
|||||
|
|
|
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
witam się...
|
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
udzielaj się często!Cytat:
nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów sumienia. Znam takie osoby co bardzo pragną dziecka ale nie mogą sobie na nie pozwolić właśnie ze względów finansowych! straszne to jest! a jak już się trochę dorobią, lat przybędzie i co? trudniej będzie zajść...
|
|
|
|
#1753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a) informatyka - nie myslałam o specjalności wtedy ale IT kiedyś była moja rodzinną smykałką b) geodezja i kartografia c) farmaceutyka koniec końców wylądowałam na zarządzaniu poszłam na to dlatego, że w sumie sama na 100% nie byłam przekonana co chcę robić ... i zrobiłam najgłupszą rzecz na świecie... 3 lata można powiedzieć w plecy a teraz zaczynać od początku - nie mamy kasy i czasu prze wszystkim... ...no cóż oby nasze dzieci były bardziej stabilne emocjonalnie i wiedziały dokładnie co zmierzają robić w życiu...
|
|
|
|
|
|
#1754 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry u mnie białooooo
śniegu dosypało i sypie dalej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli sprawdziło by się powiedzenie; Barbary po lodzie, Boże Narodzenie po wodzie Cytat:
![]() za wizytę, 2 miesiące ? podziwiam ja bym nie wytrzymała![]() Cytat:
dla kolejnego chłopaka
|
||||
|
|
|
|
#1755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mojej Małej nagle nic nie wyrośnie chociaż myślę, że co tam...synek też by się odnalazł w pokoju pełnym różu
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej fryzjerki siostrzenica (nie pamiętam dokładnie ale najbliższa rodzina) ma trojaczki małe mają chyba teraz coś koło 3 latek 2 są jednojajowe to są identyczne a 3 jest całkiem inna. To dopiero wyczyn
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2012-12-12 o 08:57 |
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
co do tego błędu usg - płci - u mnie sąsiadka od 13tego tygodnia ciąży miała na 100% potwierdzaną dziewczynkę, była u 3 rożnych lekarzy i każdy powtarzał to samo - DZIEWCZYNKA
więc zaczęło się kompletowanie ubranek, wystrój pokoju, wybrane imię nawet do chrztu mieli wszystko kupione ![]() przyszedł termin porodu, stękała i stękała i po 5ciu godzinach urodziła pięknego, zdrowego SZYMONA od razu zażądali badań genetycznych ... ehhhh... i bądź tu człowieku mądry ...na usg siusiak może się 'schować' lub być lekko podwinięty i daje 100% iluzję al'a warg sromowych... tj. baaaardzo zadki przypadek jak jej później tłumaczyli no ale jak widać - nie nie możliwy ...
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
Moja znajoma przy pierwszej ciąży była upewniana, ze będzie chłopak. Przed samym porodem na USG także mówili, że chłopak, a pojawiła się dziewczynka. Teraz spodziewa się drugiego dziecka. I chodziła dumna, bo była chyba w 4 mc i powiedzieli jej, że chłopak. Poszła później na USG, inna babka je robi i pyta czy wie co będzie, a ona no, że chłopak. A ta z uśmiechem "Ale ja tu siusiaka nie widzę". Ma być druga dziewczyna
![]() Mi jak powiedział, że chłopak, to zapytałam czy to np. palec nie jest albo pępowina. Na co lekarz, że mi udowodni i 3 razy pokazał siusiaka od mojego syna wraz z jąderkami więc....jest chłopak ![]() Dziewczyny, kupiłam sobie maść ziołową na hemoroidy i stosuję chyba od 5 dni. Jaka ulga. Normalnie się załatwiam Ale i tak jem jak najczęściej płatki owsiane
|
|
|
#1760 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Okazało się, że to bardzo płynne pojęcie. A jak już w końcu oprzytomnieliśmy to ponad dwa lata nam zajęło doczekanie cudu... Cytat:
życie...
|
|
|
|
#1761 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lepiej w ta strone niz na odwrót bo chłopiec w różowym mmm... za to dziewczynka w niebieskim jak dla mnie przejdzie.. no cóż i to był własnie jeden z powodów na których nie chcemy wiedziec co tam u mnie w brzuszku siedzi:P
|
|
|
#1762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chetnie bym takie ułozyła, uwielbiam do tej pory puzle Cytat:
jak dla mnie to teraz co sypneło mogłoby nie padac a dopiero na same swiętaCytat:
za wizyte u mnie tez termin niezmienny od początku dzien wcześniej bo na 7.03
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i ja też do takiego wniosku doszłam ale też i mieliśmy tą kwotę już dawno odłożoną i strasznie się cieszę że nam udało się szybko bo już drugiego okresu podczas staranek nie dostałam. A brat z bratową 1,5 roku walczyli i mają synusia mój pierwszy bratanek ukochany bombelek Ja mam 6000 maili do przejrzenia
|
||
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za chłopaka![]() nie powiedziałas przeciez ze nie chcesz mieć dzieci i jak dziewczyny piszą tak by wychodziło ze najlepeij nie miec bo warunki zarobkowe u nas marne wszystko masakrycznie drogie a już jak dla dziecka to wogole 5 razy droższe Ja tez sie martwie jak to bedzie z dwójką ale jakbym miała czekac aż nam będzie lepiej to pewnie nigdy bym sie na to 2 nie zdecydowała, tak wiec spokojnie bedzie dobrze
|
|
|
#1765 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
U mnie strasznie sypie, chyba dzisiaj z metr tego śniegu napada Co jest bardzo dziwne bo w tej okolicy Niemiec, gdzie mieszkam dawno nie było śniegu w zime Ne pojechałam do szkoły bo autobusu nie było i mnie przewiało Witam cię Demeter i gratuluję synka Chodziła do ginekologa na usg, wszystko pięknie będzie dziewczynka. A w szpitalu jak urodziła lekarz do niej " Noto będzie miała Pani Wiktora" Aż sama zaczęłam się teraz obawiać Wszystko pokupywane,a jak okaże się dziewczynka? ucieszyłabym się napewno, ale wolałabym wtedy inne kolory kupić ubranek, wózka itd Dzisiaj jade za zakupy po reszte prezentów dla rodziny A teraz idę oglądać Hausa Pozdrawiam wszystkie mamusie i śle buziaczki
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje i witam Cytat:
aaa tak btw nawiazujac do twoich hemoroidow - akurat jadlam snaidnie jak to czytlam - i juz mi przeszla OCHOTA na cokoliwek do jedzenia no ale wazne ze jest ulga. ja tez zauwazylam ost grudke tam wiecie gdzie, ale jak na razie nie mam zadnych problemow - wychodzi gladko i co 2-3 dni aaaa no i WITAM SIE w 12-12-12 jeszcze tylko 110 dni |
||
|
|
|
|
#1767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam się z rana dziś szkoła eh... ale po zmianie pociągów wracam o godzine szybciej aha u mnie dziś równo 29 tydzień
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-12-12 o 09:36 |
||||
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Avenoc mi pani farmaceutka dała. Wydaje mi się, że czopki, które przepisał mi lekarz nazywały się inaczej, ale ja jestem do nich trochę uprzedzona i wolałam maść Nakładam raz dziennie, na noc, i jestem zadowolona.Co do tego co zrobić z dzieckiem po powrocie ze szpitala- ja się boję, że w ogóle go do łóżeczka nie położę Będę wszędzie chodzić ze Sławkiem, opowiadać mu itd. Kocham takie maluszki co przypominają mi roladki w tych becikach Wczoraj sobie leżałam i gadałam z brzuchem. Aż mąż przyszedł pytać z kim ja tak rozmawiam )
|
|
|
|
#1769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bry znad kawusi
![]() Demeter; Cytat:
Ja w przeciwieństwie do czarny_flamaster nie uważam, żeby 30 to był jakiś strasznie późny czas na dziecko. I że posiadanie własnej kariery to jakiś grzech. Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- A odnośnie właśnie odpadania siusiaków, to czytam styczniówki i tam była prawdziwa plaga właśnie, odpadających siusiaków i rosnących właśnie na poziomie tego usg w III trymestrze (28-32 tc) Więc nasza lista może się sporo zmienić
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja w sumie do tej pory jak Julka śpi to co jakiś czas do niej zaglądam, głaskam, całuje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

Mam nadzieję, że będzie tak dalej!

chyba trudne

... niańka to koszt ok 700zł ... i tak z tej mojej durnej pały i niewyparzonej gęby wyskoczyło hasło., że wychodzi na to że teraz najlepiej byłoby po prostu nie mieć dzieci 
dla synusia

05.07.2008 

(nie pamiętam dokładnie ale najbliższa rodzina) ma trojaczki małe mają chyba teraz coś koło 3 latek 2 są jednojajowe to są identyczne a 3 jest całkiem inna. To dopiero wyczyn
Ja tez sie martwie jak to bedzie z dwójką ale jakbym miała czekac aż nam będzie lepiej to pewnie nigdy bym sie na to 2 nie zdecydowała, tak wiec spokojnie bedzie dobrze
U mnie strasznie sypie, chyba dzisiaj z metr tego śniegu napada