|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
|
|
|
|
|
#1772 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to bardzo Cytat:
Cytat:
Cytat:
i gratuluję synka Cytat:
Zgadzam się z tym, że w dzisiejszych czasach w naszym kraju lepiej w ogóle nie mieć dzieci, bo jak tu mieć ehh :/ Na szczęście odkąd mam Julię znalazłam sens w życiu i bez niej moje życie było puste, teraz jeszcze synek do kompletu i będę szczęśliwą mamą ![]() Cytat:
![]() potem po weekendzie inne pomieszczenia jak posprzątam ![]() Cytat:
także już się nie cieszę Matko, dziewczyny jaki ładny się robi ten pokoik mojego syncia ) Dziś przyniosłam już kilka jego zabawek, co kupiłam i Julka oddała swojego szczeniaczka-uczniaczka Obrazki zawiesiłam i będziemy przyklejać naklejkę drzewo!!! Karnisz też już nowy przywiercony wisi, w styczniu kupię zasłonki i będzie skończone ![]() Najgorsze to, że do regału do jednej szuflady nie dali spodu, także jedna szuflada musi czekać na szafie, aż przyślą spód No i łóżeczko jeszcze na garażu czeka na pomalowanie ![]() wrrrrr... za dużo grafiki i muszę edytować posty...
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pierwsza dziewczyna na styczniówkach urodziła
|
|
|
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() choć jak mi potwierdziła już tyle razy i mam fotkę siusiola i jajek to chyba nie odpadnie i za każdym razem widać jak sterczy armatka Z Julią też mi się nie pomyliła
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
![]() oo nieee zazdnej palgi ''opadajacych susiakow'' fonnnn nie ma i nie bedzie ja SWOJEGO za chiny ludowe nie oddam bede wlaczyla jak lwica - ew mu dopczepie sztucznego ![]() a oto taki dodatek ''BOŻE DROGI - Chodzę codziennie do pracy i wytrzymuję tam 8 godzin, podczas gdy żona siedzi sobie w domu. Chcę, żeby wiedziała, co muszę znosić, więc proszę Cię, pozwól, by jej ciało stało się moim na jeden dzień. Amen. Bóg w swej nieskończonej mądrości spełnił prośbę mężczyzny. Następnego ranka mężczyzna obudził się jako kobieta. Wstał, szybko przygotował śniadanie dla swej drugiej połówki, obudził dzieci, przygotował im ubrania do szkoły, dał im śniadanie, zapakował drugie śniadanie dla nich i odwiózł je autem do szkoły. Poszedł do domu, zebrał rzeczy do prania i nastawił je, poszedł do banku, aby wpłacić pieniądze. Poszedł na bazarek po zakupy, potem do domu, rozpakował zakupy, zapłacił rachunki i wpisał je do książki rachunkowej. Wyczyścił kuwetę kota i wykąpał psa. Była już 1:00,więc spieszył się, by pościelić łóżka, powiesić pranie, wytrzeć kurze, zamieść i wytrzeć podłogę w kuchni. Poszedł do szkoły, by odebrać dzieci, a w drodze powrotnej rozmawiał z nimi. Przygotował im mleko i herbatniki i dopilnował, aby odrobiły lekcje. Potem wyjął deskę do prasowania i prasując oglądał telewizję. O 16.30 zaczął obierać ziemniaki i warzywa na sałatkę i przygotował kotlety schabowe. Po kolacji posprzątał w kuchni, nastawił zmywarkę, poskładał pranie, wykąpał dzieci i położył je do łóżka. O 21.00 był już zmęczony a ponieważ jego codzienne obowiązki jaszcze się nie skończyły, poszedł do łóżka, gdzie odbył stosunek zanim zdążył zaprotestować. Następnego ranka, gdy tylko się obudził ukląkł koło łóżka i powiedział: "Boże nie wiem, co ja sobie wyobrażałem. Jakże się myliłem zazdroszcząc mojej żonie, że może cały dzień być w domu. Proszę, bardzo Cię proszę, czy mógłbyś to wszystko przywrócić tak jak było?" Bóg w swej nieskończonej mądrości odpowiedział: - Mój synu, widzę, że czegoś się nauczyłeś i bardzo chętnie bym to wszystko zamienił, tak jak było, ale musisz poczekać dziewięć miesięcy. Wczoraj w nocy zaszedłeś w ciążę" |
|
|
|
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
Moja koleżanka wizażystka tez mi opowiadała, mając jednego synka zaszła w ciaże, chodziła regularnie na USG, ciągle pod kontrolą lekarza i wychodziła córka! Ona przeszczęśliwa, wszystko różowe kupione, ubranka, dodatki, zabawki, pokoik na dziewczynke i na ostatnim USG lekarz do niej że będzie chłopiec, no ona mówi że się załamała szczególnie swoim nastawieniem bo było jej ciężko zapomniec o dziewczynce i wkładem finansowym , nie miała nic dla chłopca.
|
|
|
|
|
#1777 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Ja w tym miesiącu 1,5 kg - no ale ogólnie to przytyłam trochę za dużo w I połowie, więc teraz poza jakimiś małymi wyskokami raz na czas staram się pilnować, bo to rzucanie palenia na początku ciąży niestety odbiło się na moim znacznym apetycie w I trym , jak sobie pomyślę, że zaraz święta i moja mama u siebie w domku 500 m dalej, będzie miała tysiąc smakołyków które kocham, to mi ślinka leci. Chciałabym do końca max 6 kg. No ale zobaczymy, nie mogę odszukać czy łożysko, krew, piersi, jeszcze będą nabierać masy czy one już są jakie są, a tylko dziecko rośnie, może ktoś wie ?
|
|
|
#1778 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dziś 25tc ![]() dziewczyny macie wady wzroku? Jak tak to potrzeba jakiegoś specjalnego badania do porodu? Bo ja byłam ostatnio i mam -1,75 i nie wiem czy mam coś z tym zrobić czy jak ![]() Witaj Demeter super ![]() Cytat:
najważniejsze że mały cały i zdrowy no i że gin wie o Twojej szyjce teraz będziesz odpoczywać a szyjka będzie pod obserwacją i wszystko będzie ok a te bóle pleców to jakie miałaś? Bo mnie bardzo często krzyże bolą ale to chyba normalne, tym bardziej że przed ciążą już często mnie bolały, ostatnio to mnie nawet poszczykło z jednej strony ![]() Cytat:
zrobie sobie w 37tc albo po porodzie (w co wątpie), bo teraz nie biore kąpieli ze względu na skurcze ![]() Cytat:
obydwie siostrzenice dostały ode mnie taki i siostra wkleja zdjęcia i wpisuje różne dane. Super sprawa!Cytat:
![]() i mam piec gazowy chodzi caaały dzień.Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#1779 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Co do siusiaka to ja się nie boje bo miałam dwa genetyczne z 100% potwierdzeniem i 3 normalne USG z potwierdzeniem więc nie ma szans
a i tak lepiej jest z chlopca na dziewczynke niż na odwrót bo w różowe chłopca ciężko ubrać ![]() Moja siostra miała okropnie bo nie chciała wiedzieć płci, całą ciąże trzymała a tu USG zaraz przed porodem i położna się wygadała |
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
zaczyna się u nich
) a potem u nas
|
|
|
#1782 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy nie znałam jeszcze płci to miałam taki fajny sen. Byłam na USG, patrzałam na ekran i lekarz mi mówi, że będzie córeczka. Na co ja czy nie da rady coś z tym zrobić, bo ja tak o synu marzyłam. No i jak to powiedziałam tak na ekranie widziałam jak mojemu dzidziusiowi siusiak rośnie
Mam jednak nadzieję, że mojemu siusiak nie odpadnie
|
|
|
#1783 |
|
Rozeznanie
|
mi tez wyniki pogorszyły się
Hemoglobina 10.9 Hematokryt 30 Erytrocyty3,4 nie wiem czy to juz początki anemii, ale jutro wizyta takze wszystko się dowiem |
|
|
|
|
#1784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaa Cytat:
o kur...
|
|
|
#1785 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Jak to z tym cytowaniem? 10 postów tylko? Znów mi zjadło... wr Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: jeszcze troszkę i będziesz już w domciu się byczyć ![]() Cytat:
Gratulujemy synka ![]() Cytat:
Ja miałam 3 m-ce temu propozycje zmiany pracy... z mojego maleństwa na wielką, fajną korporację... projektowałabym za granicę to co uwielbiam... i musiałam przyznać się, że w czasie rekrutacji zaszłam w ciążę i ... muszę podziękować. Było mi cholernie przykro! Kazali o sobie pamiętać i ja się tego trzymam. I, że tak zacytuję ks. Twardowskiego "Kiedy Bóg zamyka drzwi to otwiera okno" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
OC, jeszcze jedna rzecz do Ciebie (której mi nie zacytowało) - ten zakwas (nie słodki sok jak pisała Oliwka, ale zakwas) brałam stąd: http://www. mamopedia .pl/ciaza/ciaza/zakwas-buraczany-na-anemie aaaa jeszcze tydzień i ... aaaa... zacznie się 3 na początku, a to już zwiastuje końcówkę... aż mi się płakać chce ze wzruszenia ![]() i kolejny dowód na to, że się zaczynaaaaa..... apokalipsa! Cytat:
żart dobry! hihih szczególnie część o stosunku zanim zaczął protestować
|
|
|
|
#1786 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że się nie sprawdzi.. bo u mnie dziś tyle śniegu.. sypało w nocy i dalej sypie, jest cudnie, po śniadanku na sanki.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witamy się w skończonym 27tc! ![]() od jutra 7 miesiąc..
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
na 24 grudnia miała termin, ta dziewczyna co urodziła, heh więc w sumie pewnie zadowolona, bo święta zamiast na porodówce spędzi z córką w domu
|
|
#1788 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz termin porodu w moje urodzinki ![]() Cytat:
musiało mi gdzieś owiać pupkę ![]() anii nie mówww!!! co do okulisty to ja byłam zbadać wzrok jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży bo wydawało mi się, że widzę gorzej. ale na szczęście jest ok u nas biało się zrobiło, tak jak u Ciebie Natalia dziś zaczynamy malować pokoik dla dzieciny ![]() nie straszcie z tą płcią bo zwariuję do porodu ![]() wczoraj kupiliśmy wanienkę i taki wkład do siedzenia dla dziecka, 3 smoczki, szczoteczkę i grzebyk do włosków szukałam rożka ale nie było.. no i coś dla siebie od niepamiętnych czasów.. rybki z kremem bo moja cera coś blado wygląda i przesuszona cała.. |
||
|
|
|
|
#1789 | |
|
Wtajemniczenie
|
ah, nestelle
za wizytę....Cytat:
też chciałabym te 2 kg na miesiąc teraz pociągnąć... i zamknąć się w 14 kg pożyjemy, pojemy i zobaczymy...jak na mój gust, to jeszcze będzie masa z łożyska, macicy, płynów wzrastać.... takie mam wrażenie... jak piszą ile co waży, to zawsze rozpisują na samym końcu ciąży. Ah, i jeszcze co do szyjki - mi lekarz do tej pory też za każdym razem organoleptycznie badał na fotelu, a tym razem już usg dopochwowym, żeby długość dokładnie zmierzyć. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- ![]() ![]()
|
|
|
|
#1790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) A zapisałam się na usg w III trym wczoraj, za miesiąc !
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam -2,25 i byłam niecały miesiąc temu nawet mi zmieniła szkła i powiedziała, że wada mała więc spokojnie poród naturalny. Aczkolwiek ja mam problemy z ciśnieniem w oku i strasznie się boję czy to nie jest jakiś problem przy porodzie bo taki wysiłek itp ale do tej okulistki chodzę od hmm... 10lat więc skoro nic nie mówiła no to chyba nie ma wpływu.
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
na kiedy? ja mam L4 do 3 stycznia więc muszę jakoś zaraz po nowym roku iść...
Wiecie co? Zestresowałam się tymi porodami w styczniówkach.. fakt, i tak się trzymały długo ale mimo wszystko... Idę do łóżka z książką...
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
przez te styczniówki tak się zestresowałam że ja jestem w czarnej dup...
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dodatek też świetny ![]() Cytat:
ja na 3 tygodnie 2 kg już się boję co to będzie po świętach ![]()
|
|
|
|
#1795 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Cytat:
!!!Cytat:
w międzyczasie miałąm połówkowe ale u innego gina .... ![]() Cytat:
ja pierwsze dziecko miałam w wieku 23 lat - ale to było nie planowane i gdyby nie to pewnie jeszcze teraz nie miałabym dzieci. nie ciągnęło mnie ,było mi wygodnie.... no ale teraz w wieku 30 lat będę miała 3 dziecko ja jestem za tym aby każdy bez nacisku społeczeństwa sam zdecydował o dziecku , aby być na tyle dojrzałym żeby niczego nie żałować , nie wypominać itp. a to jest niezależne od wieku - jeden człowiek może mieć dziecko w wieku 25 drugi po 30 a trzeci nie powinien mieć go w ogóle .... zapomniałam napisać - moje dzieciaki dostały m.in. od mikołaja domek z kartonu do kolorowania - z lidla za 40 zł. i wiecie - świetny prezent dla dzieciaków - urządziły sobie w nim swoją "bazę" ,razem tam siedzą , bawią się ,ukrywają swoje skarby no i kolorują ,kolorują i kolorują ........
|
|
|
#1796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do bólów to miałąm takie a'la rwa kulszowa, ale to podobno normalne, a wtedy, co się wystraszyłam to takie jak miałam zawsze przed @. Prominiujące od pleców w głab i one podobno mogą być groźne, bo moga być skurczami krzyżowymi czy jakoś tak..... |
|||
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie jutro masz wizytę to jeżeli by były za niskie wyniki to na pewno lekarz coś zaleci. Ja miałam ostatnio hemoblobinę 11,6 i dostałam żelazo mam nadzieję że to cos pomoze dowiem się w piątek.
|
|
|
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas mam nadzieje ze najwczesniej to w lutym dopiero sie zacznie
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

... niańka to koszt ok 700zł ... i tak z tej mojej durnej pały i niewyparzonej gęby wyskoczyło hasło., że wychodzi na to że teraz najlepiej byłoby po prostu nie mieć dzieci 
także już się nie cieszę 

najważniejsze że mały cały i zdrowy no i że gin wie o Twojej szyjce 

klask i: jeszcze troszkę i będziesz już w domciu się byczyć
05.07.2008