MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 09:47   #1771
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
aha u mnie dziś równo 29 tydzień
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 09:48   #1772
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
ja tez mam sporo jeszcze tabletek że chyba i na karmienie piersia mi starczy
no mi mężuś kupił 2 opakowania, a jedno 60szt kosztowało 79zł, zostało 83 tabletki, czyli prawie 3 miesiące, a mi one nie podeszły, więc wolę taniej sprzedać jakiejś mamusi i kupić sobie te co teraz biorę, bo akurat zostało mi 15 szt

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

i dla nas - w końcu też się przyczyniłyśmy

i to bardzo

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
koleżanka kupowała córce na urodziny pod koniec listopada i poprosiłam żeby przyniosła jak rozpakują

z takich są fajne (tylko już inna półka cenowa) http://www.zabawkiph.pl/dla-dziewczy...lek-03072.html

Moja kiedyś w "Supełku" taką matę wygrała , co prawda nie z Hannah- ale jest to zabawka, która cieszy się popularnościa zwłaszcza wtedy jak koleżanki przychodzą. Przez kilka godzin dziewczyny zajęte i upocone jak myszy
to wiem, że na pewno kupię ją, może za rok? dzięki za opinię

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
hmmm... szukajmy plusów... Może do rodziców bezpieczniej na wigilię dotrzemy
moi rodzice obok w bloku, także tym się nie obawiam

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Cześć!

Podczytuję Was często, ale jakoś nie miałam na tyle odwagi, żeby się przyłączyć
Nazywam się Ewa, mam 26 lat. Obecnie jestem w 21 tygodniu ciąży, termin wg OM mam na 28.04.2013, z USG troszkę wcześniej.
Od początku przechodzę ciążę bardzo dobrze, żadnych mdłości, jedynie na początku straszna senność ale dało się przeżyć. Szybko poszłam na zwolnienie, ponieważ stwierdzono u mnie torbiela, którego muszę kontrolować co miesiąc w Patologii ciąży. Byłam przerażona, ale teraz już jest znacznie lepiej.Mam nadzieję, że będzie tak dalej!

Wczoraj byłam na USG połówkowym - potwierdziłam, że z dzieckiem wszystko w porządku, jest zdrowiuśkie i w końcu dowiedziałam się, że czekamy na CHŁOPAKA Więc kolejny chłopaczek na wątku będzie
Chciałabym przyłączyć się do Was, jeśli nie macie nic przeciwko ??
witaj z nami
i gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedziałam wczoraj największa głupotę życia jestem po prostu na siebie WŚCIEKŁA!!!
otóż wczoraj wracając z mamą z pracy tak ponarzekałam że ja nie wiem jak to będzie... ja pracuję ale wiecie zarobek w polsce to jednak niewiele ... mąż nie pracuje wcale... nie wiadomo co to będzie... ja po 6msc chcę wracać do pracy, bo zwyczajnie boję się co by się ktoś nie zadomowił za długo... z drugiej strony nie wyobrażam sobie zostawić Małej w domu ... niańka to koszt ok 700zł ... i tak z tej mojej durnej pały i niewyparzonej gęby wyskoczyło hasło., że wychodzi na to że teraz najlepiej byłoby po prostu nie mieć dzieci
aż mnie ciarki przeszły jak mama mi uświadomiła co takiego powiedziałam... ... praktycznie się popłakałam... jezu... ale wiecie ja tego w żadnym wypadku nie powiedziałam w stosunku do nas i naszej Małej... tylko tak w ogóle do tego co się na tym świecie dzieje a w szczególności w Polsce ...
my tak czekamy na nasze maleństwo... a teraz mam MEGA wyzuty sumienia... i jeszcze mama mnie nastraszyła żebym sobie tego 'w złą godzinę nie powiedziała' ...
od wczoraj mam masakrycznie zepsuty humor... z własnej głupoty...
nie przejmuj się, bo nie powinnaś, nie miałaś tego na myśli, a że inaczej Twoja mama zrozumiała te słowa to nie Twoja wina.
Zgadzam się z tym, że w dzisiejszych czasach w naszym kraju lepiej w ogóle nie mieć dzieci, bo jak tu mieć ehh :/
Na szczęście odkąd mam Julię znalazłam sens w życiu i bez niej moje życie było puste, teraz jeszcze synek do kompletu i będę szczęśliwą mamą

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
mnie tez to doluje, teraz strasznie mi sie podoba, juz nawet cale mieszkanie przystroilam, ehhh pieknie jest
ja właśnie w piątek sprzątam salon i też sobie przystroję już
potem po weekendzie inne pomieszczenia jak posprzątam

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja też miałam nadzieję, że później już sie tak nie tyje to nie chcę wiedzieć ile ja jeszcze przytyję dzisiaj zobaczyłam magiczną 60 na wadze

Widziałam właśnie a taką miałam nadzieję, że w tym roku bedą ładne białe swięta
Czyli sprawdziło by się powiedzenie; Barbary po lodzie, Boże Narodzenie po wodzie
no niestety, ja na razie od 3 dni nic więcej nie przybrałam, ale z tego co wiem z dnia na dzień może wskoczyć 1,5 kg także już się nie cieszę

Matko, dziewczyny jaki ładny się robi ten pokoik mojego syncia )
Dziś przyniosłam już kilka jego zabawek, co kupiłam i Julka oddała swojego szczeniaczka-uczniaczka
Obrazki zawiesiłam i będziemy przyklejać naklejkę drzewo!!!
Karnisz też już nowy przywiercony wisi, w styczniu kupię zasłonki i będzie skończone

Najgorsze to, że do regału do jednej szuflady nie dali spodu, także jedna szuflada musi czekać na szafie, aż przyślą spód

No i łóżeczko jeszcze na garażu czeka na pomalowanie

wrrrrr... za dużo grafiki i muszę edytować posty...
Stary 2012-12-12, 09:52   #1773
monicca1989
Zakorzenienie

Wczoraj pierwsza dziewczyna na styczniówkach urodziła
Stary 2012-12-12, 09:52   #1774
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no tez widziała jak dla mnie to teraz co sypneło mogłoby nie padac a dopiero na same swięta
jestem zaaa!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
BA odnośnie właśnie odpadania siusiaków, to czytam styczniówki i tam była prawdziwa plaga właśnie, odpadających siusiaków i rosnących właśnie na poziomie tego usg w III trymestrze (28-32 tc) Więc nasza lista może się sporo zmienić
nie strasz!!!! bo ja mam gotowe na chłopczyka wszystko
choć jak mi potwierdziła już tyle razy i mam fotkę siusiola i jajek to chyba nie odpadnie i za każdym razem widać jak sterczy armatka
Z Julią też mi się nie pomyliła
Stary 2012-12-12, 09:52   #1775
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

oo nieee zazdnej palgi ''opadajacych susiakow'' fonnnn nie ma i nie bedzie
ja SWOJEGO za chiny ludowe nie oddam
bede wlaczyla jak lwica - ew mu dopczepie sztucznego - nie no zarcik taki malutki z rana

a oto taki dodatek

''BOŻE DROGI - Chodzę codziennie do pracy i wytrzymuję tam 8 godzin, podczas gdy żona siedzi sobie w domu. Chcę, żeby wiedziała, co muszę znosić, więc proszę Cię, pozwól, by jej ciało stało się moim na jeden dzień. Amen.

Bóg w swej nieskończonej mądrości spełnił prośbę mężczyzny.

Następnego ranka mężczyzna obudził się jako kobieta. Wstał, szybko przygotował śniadanie dla swej
drugiej połówki, obudził dzieci, przygotował im ubrania do szkoły, dał im śniadanie, zapakował drugie śniadanie dla nich i odwiózł je autem do szkoły. Poszedł do domu, zebrał rzeczy do prania i nastawił je, poszedł do banku, aby wpłacić pieniądze. Poszedł na bazarek po zakupy, potem do domu, rozpakował zakupy, zapłacił rachunki i wpisał je do książki rachunkowej. Wyczyścił kuwetę kota i wykąpał psa.
Była już 1:00,więc spieszył się, by pościelić łóżka, powiesić pranie, wytrzeć kurze, zamieść i wytrzeć podłogę w kuchni. Poszedł do szkoły, by odebrać dzieci, a w drodze powrotnej rozmawiał z nimi. Przygotował im mleko i herbatniki i dopilnował, aby odrobiły lekcje. Potem wyjął deskę do prasowania i prasując oglądał telewizję.
O 16.30 zaczął obierać ziemniaki i warzywa na sałatkę i przygotował kotlety schabowe. Po kolacji posprzątał w kuchni, nastawił zmywarkę, poskładał pranie, wykąpał dzieci i położył je do łóżka.
O 21.00 był już zmęczony a ponieważ jego codzienne obowiązki jaszcze się nie skończyły, poszedł do łóżka, gdzie odbył stosunek zanim zdążył zaprotestować. Następnego ranka, gdy tylko się obudził ukląkł koło łóżka i powiedział: "Boże nie wiem, co ja sobie wyobrażałem. Jakże się myliłem zazdroszcząc mojej żonie, że może cały dzień być w domu. Proszę, bardzo Cię proszę, czy mógłbyś to wszystko przywrócić tak jak było?"
Bóg w swej nieskończonej mądrości odpowiedział:
- Mój synu, widzę, że czegoś się nauczyłeś i bardzo chętnie bym to wszystko zamienił, tak jak było, ale musisz poczekać dziewięć miesięcy. Wczoraj w nocy zaszedłeś w ciążę"

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 09:53   #1776
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Moja koleżanka wizażystka tez mi opowiadała, mając jednego synka zaszła w ciaże, chodziła regularnie na USG, ciągle pod kontrolą lekarza i wychodziła córka! Ona przeszczęśliwa, wszystko różowe kupione, ubranka, dodatki, zabawki, pokoik na dziewczynke i na ostatnim USG lekarz do niej że będzie chłopiec, no ona mówi że się załamała szczególnie swoim nastawieniem bo było jej ciężko zapomniec o dziewczynce i wkładem finansowym , nie miała nic dla chłopca.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 09:57   #1777
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
n

no niestety, ja na razie od 3 dni nic więcej nie przybrałam, ale z tego co wiem z dnia na dzień może wskoczyć 1,5 kg także już się nie cieszę

Ja w tym miesiącu 1,5 kg - no ale ogólnie to przytyłam trochę za dużo w I połowie, więc teraz poza jakimiś małymi wyskokami raz na czas staram się pilnować, bo to rzucanie palenia na początku ciąży niestety odbiło się na moim znacznym apetycie w I trym , jak sobie pomyślę, że zaraz święta i moja mama u siebie w domku 500 m dalej, będzie miała tysiąc smakołyków które kocham, to mi ślinka leci. Chciałabym do końca max 6 kg. No ale zobaczymy, nie mogę odszukać czy łożysko, krew, piersi, jeszcze będą nabierać masy czy one już są jakie są, a tylko dziecko rośnie, może ktoś wie ?
Stary 2012-12-12, 09:58   #1778
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
dziś 25tc na suwaczku mi pisze żeby ćwiczyć mięśnie Kegla, przed ciążą miałam dość mocne, a teraz boje się ćwiczyć... nie chce pobudzić skurczy czymkolwiek

dziewczyny macie wady wzroku? Jak tak to potrzeba jakiegoś specjalnego badania do porodu? Bo ja byłam ostatnio i mam -1,75 i nie wiem czy mam coś z tym zrobić czy jak

Witaj Demeter

Cytat:
wygrałam w tym konkursie
dzięki kochane moje
super

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Ufff nadrobiłam Was...Ja dziś po wizycie, źle nie jest, ale i szału nie ma...
Przytyłam na szczęscie tylko 1,5 kg w ostatnim miesiacu...MAM już 9,5kg na plusie od poczatku...
Mówiłam gince o tym bólu pleców ostatnio i na fotelu zbadała mi szyjkę (bolało mnie;/) i mówi, ze rzeczywiście cos jest nie tak, bo chyba za krótka... sprawdziła na USG i ma 2,5cm...Lekarka powiedziała, ze to minmum, nie ma co panikowac, ale mam brać no-spe forte 3 razy dziennie i leżec, 3 godziny przed połódniem i 2 godz po południu... I magne b6 2x2 dziennie.... A w razie bólu lub skurczy dzwonic i niej i na izbę jechać...
Poza tym dzidziuś ma 900 gram.... Wydaje mi się, ze maławo, ale lekarka mówiła, że w normie. Poza tym chyba ok... następna wizyta 5 stycznia.
strippi- ile miała Twoja szyjka?
KAkos mnie zasmuciła ta sprawa szyjki...
No kochana, jesteś już na takim etapie że takie rzeczy się zdarzają najważniejsze że mały cały i zdrowy no i że gin wie o Twojej szyjce teraz będziesz odpoczywać a szyjka będzie pod obserwacją i wszystko będzie ok
a te bóle pleców to jakie miałaś? Bo mnie bardzo często krzyże bolą ale to chyba normalne, tym bardziej że przed ciążą już często mnie bolały, ostatnio to mnie nawet poszczykło z jednej strony

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
1 litr mleka z paroma łyżkami miodu i do tego jeszcze nieraz śmietane i wlewam do wanny Robie sobie takie coś raz na 1-3 miesiące Mnie takie coś bardzo odpręża Jeszcze lepiej by było w samym mleku, ale to na wanne około 50 litrów
o super zrobie sobie w 37tc albo po porodzie (w co wątpie), bo teraz nie biore kąpieli ze względu na skurcze

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Mamusie, a co wy na taki album? Ja na pewno zamówie " Album mojego dziecka" Można w nim wpisywać dosłownie wszystko Świetna sprawa A wy co o tym sądzicie?
http://allegro.pl/album-mojego-dziec...839042153.html
Moim zdaniem ten album to konieczność obydwie siostrzenice dostały ode mnie taki i siostra wkleja zdjęcia i wpisuje różne dane. Super sprawa!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Lubię zimę bardzo, ale Barbary było po lodzie to Boze Narodzenie po wodzie....Ale....

No włąśnie..U nas piec gazowy chodzi non stop...az się boję rachunku! MA któras ogrzewanie gazowe?
Ja uwielbiam wigilie ze śniegiem
i mam piec gazowy chodzi caaały dzień.

Cytat:
cześć laseczki ,
ja dziś miałam taki dzień ,że wyszłam rano a wróciłam po 19 - na szczęście dzieci po basenie więc już przyprowadziłam wykąpane ,kolacyjka dobranocka i od 20 śpią a ja właśnie już sobie usiadłam i się chwalę ,że byłam u mojej ginki na wizycie (po 2 miesiącach) . to aż 3 moja wizyta a powoli kończę 28 tydz. no ale teraz już się umówiłam na 4 stycznia a potem na 18 - tak więc już będę częściej ....
Co do wizyty - mój urwis zdrowy , ja też ,szyjka długa . co ciekawe termin z om i usg zawsze jest u mnie ten sam - 8 .03

a teraz idę nadrabiać .........
Świetnie że miałaś w końcu tą wizyte no i że wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wiecie co zauważyłam że łeb mnie boli na przełomie tygodnia jutro 21 tydzień a mnie znowu we wtorek boli łeb
ja miałam takie mgreny ok. 12-15tc równo co 2-3 dni apap mi pomagał

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 09:59   #1779
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

bede wlaczyla jak lwica - ew mu dopczepie sztucznego - nie no zarcik taki malutki z rana
Stary 2012-12-12, 10:01   #1780
Luna0
Zakorzenienie

Co do siusiaka to ja się nie boje bo miałam dwa genetyczne z 100% potwierdzeniem i 3 normalne USG z potwierdzeniem więc nie ma szans a i tak lepiej jest z chlopca na dziewczynke niż na odwrót bo w różowe chłopca ciężko ubrać

Moja siostra miała okropnie bo nie chciała wiedzieć płci, całą ciąże trzymała a tu USG zaraz przed porodem i położna się wygadała

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 10:02   #1781
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
zaczyna się u nich ) a potem u nas
Stary 2012-12-12, 10:04   #1782
czarny flamaster
Zadomowienie

Kiedy nie znałam jeszcze płci to miałam taki fajny sen. Byłam na USG, patrzałam na ekran i lekarz mi mówi, że będzie córeczka. Na co ja czy nie da rady coś z tym zrobić, bo ja tak o synu marzyłam. No i jak to powiedziałam tak na ekranie widziałam jak mojemu dzidziusiowi siusiak rośnie

Mam jednak nadzieję, że mojemu siusiak nie odpadnie

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 10:08   #1783
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mi spadła z 11,6 na 10,8
mi tez wyniki pogorszyły się
Hemoglobina 10.9
Hematokryt 30
Erytrocyty3,4
nie wiem czy to juz początki anemii, ale jutro wizyta takze wszystko się dowiem

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 10:09   #1784
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

A odnośnie właśnie odpadania siusiaków, to czytam styczniówki i tam była prawdziwa plaga właśnie, odpadających siusiaków i rosnących właśnie na poziomie tego usg w III trymestrze (28-32 tc) Więc nasza lista może się sporo zmienić
o nie! ja mojego nie oddam!

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaa
Cytat:
a oto taki dodatek

''BOŻE DROGI - Chodzę codziennie do pracy i wytrzymuję tam 8 godzin, podczas gdy żona siedzi sobie w domu. Chcę, żeby wiedziała, co muszę znosić, więc proszę Cię, pozwól, by jej ciało stało się moim na jeden dzień. Amen.

Bóg w swej nieskończonej mądrości spełnił prośbę mężczyzny.

Następnego ranka mężczyzna obudził się jako kobieta. Wstał, szybko przygotował śniadanie dla swej
drugiej połówki, obudził dzieci, przygotował im ubrania do szkoły, dał im śniadanie, zapakował drugie śniadanie dla nich i odwiózł je autem do szkoły. Poszedł do domu, zebrał rzeczy do prania i nastawił je, poszedł do banku, aby wpłacić pieniądze. Poszedł na bazarek po zakupy, potem do domu, rozpakował zakupy, zapłacił rachunki i wpisał je do książki rachunkowej. Wyczyścił kuwetę kota i wykąpał psa.
Była już 1:00,więc spieszył się, by pościelić łóżka, powiesić pranie, wytrzeć kurze, zamieść i wytrzeć podłogę w kuchni. Poszedł do szkoły, by odebrać dzieci, a w drodze powrotnej rozmawiał z nimi. Przygotował im mleko i herbatniki i dopilnował, aby odrobiły lekcje. Potem wyjął deskę do prasowania i prasując oglądał telewizję.
O 16.30 zaczął obierać ziemniaki i warzywa na sałatkę i przygotował kotlety schabowe. Po kolacji posprzątał w kuchni, nastawił zmywarkę, poskładał pranie, wykąpał dzieci i położył je do łóżka.
O 21.00 był już zmęczony a ponieważ jego codzienne obowiązki jaszcze się nie skończyły, poszedł do łóżka, gdzie odbył stosunek zanim zdążył zaprotestować. Następnego ranka, gdy tylko się obudził ukląkł koło łóżka i powiedział: "Boże nie wiem, co ja sobie wyobrażałem. Jakże się myliłem zazdroszcząc mojej żonie, że może cały dzień być w domu. Proszę, bardzo Cię proszę, czy mógłbyś to wszystko przywrócić tak jak było?"
Bóg w swej nieskończonej mądrości odpowiedział:
- Mój synu, widzę, że czegoś się nauczyłeś i bardzo chętnie bym to wszystko zamienił, tak jak było, ale musisz poczekać dziewięć miesięcy. Wczoraj w nocy zaszedłeś w ciążę"

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dziś 25tc

Cytat:
o kur...

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 10:12   #1785
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie!

Jak to z tym cytowaniem? 10 postów tylko? Znów mi zjadło... wr

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wiecie co zauważyłam że łeb mnie boli na przełomie tygodnia jutro 21 tydzień a mnie znowu we wtorek boli łeb
przynajmniej możesz się przygotować psychicznie

Cytat:
ogolnie kochane DALAM RADE - jestem z sobie dumna, wytrzymalam cale 8 h - dwa razy sobeie tylko przysiasc musialam po ok 3 minuty - ale na szczescie kochane mam osoby w pracy i nikt mi nic nie mowil
kolega dzis stwierdzil ze bylam ''PRAWIE JAK DZIEWICA'' w pracy, no w sumie od miesiaca nie pracowalam nowe bugry doszly - no ale JA bym rady nie dala-
klask i: jeszcze troszkę i będziesz już w domciu się byczyć

Cytat:
Cześć!

Nazywam się Ewa, mam 26 lat. Obecnie jestem w 21 tygodniu ciąży, termin wg OM mam na 28.04.2013, z USG troszkę wcześniej.
Od początku przechodzę ciążę bardzo dobrze, żadnych mdłości, jedynie na początku straszna senność ale dało się przeżyć. Szybko poszłam na zwolnienie, ponieważ stwierdzono u mnie torbiela, którego muszę kontrolować co miesiąc w Patologii ciąży. Byłam przerażona, ale teraz już jest znacznie lepiej Mam nadzieję, że będzie tak dalej!

Wczoraj byłam na USG połówkowym - potwierdziłam, że z dzieckiem wszystko w porządku, jest zdrowiuśkie i w końcu dowiedziałam się, że czekamy na CHŁOPAKA Więc kolejny chłopaczek na wątku będzie
Witaj! Przyłączaj, przyłączaj!
Gratulujemy synka

Cytat:
dziewczyny powiedziałam wczoraj największa głupotę życia jestem po prostu na siebie WŚCIEKŁA!!!
oj chyba hormonki! Nie przejmuj się! Pewnie większość z nas się zastanawia czy sobie poradzi, bo ciężkie czasy, nic pewnego nie ma.

Ja miałam 3 m-ce temu propozycje zmiany pracy... z mojego maleństwa na wielką, fajną korporację... projektowałabym za granicę to co uwielbiam... i musiałam przyznać się, że w czasie rekrutacji zaszłam w ciążę i ... muszę podziękować. Było mi cholernie przykro! Kazali o sobie pamiętać i ja się tego trzymam.

I, że tak zacytuję ks. Twardowskiego "Kiedy Bóg zamyka drzwi to otwiera okno"

Cytat:
co do tego błędu usg - płci - u mnie sąsiadka od 13tego tygodnia ciąży miała na 100% potwierdzaną dziewczynkę
przyszedł termin porodu, stękała i stękała i po 5ciu godzinach urodziła pięknego, zdrowego SZYMONA od razu zażądali badań genetycznych ... ehhhh... i bądź tu człowieku mądry ...
śmiechy chichy, ale co tu zrobić jak naprawdę od początku mówią jedno, a wychodzi coś innego...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

heh... ja też skończyłam fanaberyjny kierunek... ale dla mnie to był świadomy wybór, tego chciałam. Mój ojciec zawsze mówił, że mam dwie opcje na życie: a) on wystrzela wszytskich pracujących w zawodzie, b) wyjdę za mąż za dyplomatę, bo moje wykształcenie jest only dodatkiem do dobrego wychowania....
życie...
i co? TŻ dyplomata czy tatuś mordował ludzi?

Cytat:

A odnośnie właśnie odpadania siusiaków, to czytam styczniówki i tam była prawdziwa plaga właśnie, odpadających siusiaków i rosnących właśnie na poziomie tego usg w III trymestrze (28-32 tc) Więc nasza lista może się sporo zmienić
o mamo... znów moja wyobraźnia daje czadu... widzę takie małe, uschnięte i odpadnięte siusiaki....

OC, jeszcze jedna rzecz do Ciebie (której mi nie zacytowało) - ten zakwas (nie słodki sok jak pisała Oliwka, ale zakwas) brałam stąd:
http://www. mamopedia .pl/ciaza/ciaza/zakwas-buraczany-na-anemie

Cytat:
aaaa jeszcze tydzień i ... aaaa... zacznie się 3 na początku, a to już zwiastuje końcówkę...
aż mi się płakać chce ze wzruszenia

Cytat:
i kolejny dowód na to, że się zaczynaaaaa..... apokalipsa!

Cytat:
walcz o siurka! walcz!

żart dobry! hihih szczególnie część o stosunku zanim zaczął protestować

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 10:13   #1786
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
wiecie co jest najgorsze i mnie zdołowało ...
od niedzieli ma być ocieplenie i deszcz.. potem cały czas czas na plusie nawet do 4'
i w wigilię 4 stopnie na plusie i deszcz
słyszałam..
mam nadzieję, że się nie sprawdzi..
bo u mnie dziś tyle śniegu..
sypało w nocy i dalej sypie, jest cudnie, po śniadanku na sanki..

Cytat:
cześć laseczki ,
ja dziś miałam taki dzień ,że wyszłam rano a wróciłam po 19 - na szczęście dzieci po basenie więc już przyprowadziłam wykąpane ,kolacyjka dobranocka i od 20 śpią a ja właśnie już sobie usiadłam i się chwalę ,że byłam u mojej ginki na wizycie (po 2 miesiącach) . to aż 3 moja wizyta a powoli kończę 28 tydz. no ale teraz już się umówiłam na 4 stycznia a potem na 18 - tak więc już będę częściej ....
Co do wizyty - mój urwis zdrowy , ja też ,szyjka długa . co ciekawe termin z om i usg zawsze jest u mnie ten sam - 8 .03

a teraz idę nadrabiać .........

Cytat:
Cześć!

Od początku przechodzę ciążę bardzo dobrze, żadnych mdłości, jedynie na początku straszna senność ale dało się przeżyć. Szybko poszłam na zwolnienie, ponieważ stwierdzono u mnie torbiela, którego muszę kontrolować co miesiąc w Patologii ciąży. Byłam przerażona, ale teraz już jest znacznie lepiej Mam nadzieję, że będzie tak dalej!

witaj! gratuluję synka..

Witamy się w skończonym 27tc!
od jutra 7 miesiąc..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 10:14   #1787
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
na 24 grudnia miała termin, ta dziewczyna co urodziła, heh więc w sumie pewnie zadowolona, bo święta zamiast na porodówce spędzi z córką w domu
Stary 2012-12-12, 10:18   #1788
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!

witamy nową mausię
masz termin porodu w moje urodzinki

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiłam sobie maść ziołową na hemoroidy i stosuję chyba od 5 dni. Jaka ulga. Normalnie się załatwiam Ale i tak jem jak najczęściej płatki owsiane
ehh mnie też dopadły.. dziś jadę do apteki muszę coś z tym zrobić!
musiało mi gdzieś owiać pupkę

Cytat:
anii nie mówww!!!

co do okulisty to ja byłam zbadać wzrok jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży bo wydawało mi się, że widzę gorzej. ale na szczęście jest ok

u nas biało się zrobiło, tak jak u Ciebie Natalia

dziś zaczynamy malować pokoik dla dzieciny
nie straszcie z tą płcią bo zwariuję do porodu
wczoraj kupiliśmy wanienkę i taki wkład do siedzenia dla dziecka, 3 smoczki, szczoteczkę i grzebyk do włosków szukałam rożka ale nie było..
no i coś dla siebie od niepamiętnych czasów.. rybki z kremem bo moja cera coś blado wygląda i przesuszona cała..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 10:20   #1789
Sorceresss
Wtajemniczenie

ah, nestelle za wizytę....

Cytat:

Chciałabym do końca max 6 kg. No ale zobaczymy, nie mogę odszukać czy łożysko, krew, piersi, jeszcze będą nabierać masy czy one już są jakie są, a tylko dziecko rośnie, może ktoś wie ?
ja mam już 8 na plusie też chciałabym te 2 kg na miesiąc teraz pociągnąć... i zamknąć się w 14 kg pożyjemy, pojemy i zobaczymy...

jak na mój gust, to jeszcze będzie masa z łożyska, macicy, płynów wzrastać.... takie mam wrażenie... jak piszą ile co waży, to zawsze rozpisują na samym końcu ciąży.

Ah, i jeszcze co do szyjki - mi lekarz do tej pory też za każdym razem organoleptycznie badał na fotelu, a tym razem już usg dopochwowym, żeby długość dokładnie zmierzyć.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
od jutra 7 miesiąc..

Terry Pratchett
Stary 2012-12-12, 10:33   #1790
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
OC, jeszcze jedna rzecz do Ciebie (której mi nie zacytowało) - ten zakwas (nie słodki sok jak pisała Oliwka, ale zakwas) brałam stąd:
http://www. mamopedia .pl/ciaza/ciaza/zakwas-buraczany-na-anemie

dzięki !!!

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
od jutra 7 miesiąc..

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
jak na mój gust, to jeszcze będzie masa z łożyska, macicy, płynów wzrastać.... takie mam wrażenie... jak piszą ile co waży, to zawsze rozpisują na samym końcu ciąży.
No zapytam dziś na wizycie bo jestem ciekawa, chciałabym mieć taką rozpiskę co kiedy )

A zapisałam się na usg w III trym wczoraj, za miesiąc !
Stary 2012-12-12, 10:34   #1791
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny macie wady wzroku? Jak tak to potrzeba jakiegoś specjalnego badania do porodu? Bo ja byłam ostatnio i mam -1,75 i nie wiem czy mam coś z tym zrobić czy jak
Ja mam -2,25 i byłam niecały miesiąc temu nawet mi zmieniła szkła i powiedziała, że wada mała więc spokojnie poród naturalny. Aczkolwiek ja mam problemy z ciśnieniem w oku i strasznie się boję czy to nie jest jakiś problem przy porodzie bo taki wysiłek itp ale do tej okulistki chodzę od hmm... 10lat więc skoro nic nie mówiła no to chyba nie ma wpływu.
Stary 2012-12-12, 10:36   #1792
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
A zapisałam się na usg w III trym wczoraj, za miesiąc !
na kiedy? ja mam L4 do 3 stycznia więc muszę jakoś zaraz po nowym roku iść...

Wiecie co? Zestresowałam się tymi porodami w styczniówkach.. fakt, i tak się trzymały długo ale mimo wszystko...
Idę do łóżka z książką...

Terry Pratchett
Stary 2012-12-12, 10:42   #1793
Dragusia88
Zakorzenienie

przez te styczniówki tak się zestresowałam że ja jestem w czarnej dup... oj trzeba się wziąć za zakupy

Stary 2012-12-12, 10:43   #1794
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

:

a dodatek też świetny

Cytat:
Ja w tym miesiącu 1,5 kg - no ale ogólnie to przytyłam trochę za dużo w I połowie, więc teraz poza jakimiś małymi wyskokami raz na czas staram się pilnować, bo to rzucanie palenia na początku ciąży niestety odbiło się na moim znacznym apetycie w I trym , jak sobie pomyślę, że zaraz święta i moja mama u siebie w domku 500 m dalej, będzie miała tysiąc smakołyków które kocham, to mi ślinka leci. Chciałabym do końca max 6 kg. No ale zobaczymy, nie mogę odszukać czy łożysko, krew, piersi, jeszcze będą nabierać masy czy one już są jakie są, a tylko dziecko rośnie, może ktoś wie ?
piersi nabiorą masy z tego co wiem i niedługo zacznie się zbieranie wody
ja na 3 tygodnie 2 kg teraz w tydzień muszę utrzymać wagę
już się boję co to będzie po świętach

Cytat:
dziś 25tc
Stary 2012-12-12, 10:44   #1795
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,

Cytat:
Cześć!

cześć i gratuluje synka !!!
Cytat:
otóż wczoraj wracając z mamą z pracy tak ponarzekałam że ja nie wiem jak to będzie... ja pracuję ale wiecie zarobek w polsce to jednak niewiele ... mąż nie pracuje wcale... nie wiadomo co to będzie... ja po 6msc chcę wracać do pracy, bo zwyczajnie boję się co by się ktoś nie zadomowił za długo... z drugiej strony nie wyobrażam sobie zostawić Małej w domu ... niańka to koszt ok 700zł ... i tak z tej mojej durnej pały i niewyparzonej gęby wyskoczyło hasło., że wychodzi na to że teraz najlepiej byłoby po prostu nie mieć dzieci
aż mnie ciarki przeszły jak mama mi uświadomiła co takiego powiedziałam... ... praktycznie się popłakałam... jezu... ale wiecie ja tego w żadnym wypadku nie powiedziałam w stosunku do nas i naszej Małej... tylko tak w ogóle do tego co się na tym świecie dzieje a w szczególności w Polsce ...
my tak czekamy na nasze maleństwo... a teraz mam MEGA wyzuty sumienia... i jeszcze mama mnie nastraszyła żebym sobie tego 'w złą godzinę nie powiedziała' ...
od wczoraj mam masakrycznie zepsuty humor... z własnej głupoty...
uważam ,tak jak reszta dziewczyn - nic takiego się nie stało , powiedziałaś to co myśli czasem co 2 dziewczyna .... każdy ma strachy iwątpliwości czy podoła - i to z różnych przyczyn- finansowych ale i psychicznych,fizycznych .... bo tak naprawdę nie ma idealnego momentu na dziecko .. zawsze coś jest a to brak pieniędzy , a to praca ,i inne rzeczy do zrobienia.... dziecko w ogóle rodzina to sztuka kompromisów i tyle ... , także się nie przejmuj .....
Cytat:
za wizytę, 2 miesiące ? podziwiam ja bym nie wytrzymała
w międzyczasie miałąm połówkowe ale u innego gina ....
Cytat:
A u na ja z klubu kwoty, uparłam się że dopóki zapas na czas bez pracy jest to nie ma dziecka, zresztą wcześniej po prostu nie miałam wcale instynktu macierzyńskiego, podróże, ciekawe wyzwanie, fajna rozwijająca i dobrze płatna praca.

Ja w przeciwieństwie do czarny_flamaster nie uważam, żeby 30 to był jakiś
strasznie późny czas na dziecko. I że posiadanie własnej kariery to jakiś grzech.
ja też uważm ,że 30 to nie jest póżno.... zresztą każdy ma swój czas.....
ja pierwsze dziecko miałam w wieku 23 lat - ale to było nie planowane i gdyby nie to pewnie jeszcze teraz nie miałabym dzieci. nie ciągnęło mnie ,było mi wygodnie.... no ale teraz w wieku 30 lat będę miała 3 dziecko - bo tak zwariowałam na ich punkcie
ja jestem za tym aby każdy bez nacisku społeczeństwa sam zdecydował o dziecku , aby być na tyle dojrzałym żeby niczego nie żałować , nie wypominać itp. a to jest niezależne od wieku - jeden człowiek może mieć dziecko w wieku 25 drugi po 30 a trzeci nie powinien mieć go w ogóle ....

zapomniałam napisać - moje dzieciaki dostały m.in. od mikołaja domek z kartonu do kolorowania - z lidla za 40 zł. i wiecie - świetny prezent dla dzieciaków - urządziły sobie w nim swoją "bazę" ,razem tam siedzą , bawią się ,ukrywają swoje skarby no i kolorują ,kolorują i kolorują ........
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1841.jpg (185,8 KB, 38 załadowań)
Stary 2012-12-12, 10:50   #1796
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ooo, dobrze wiedzieć

super

klementyna... nie jest źle Ważne tylko żeby szyjka się nie skracała A dzidzius waga wydaje mi się w normie

dziwne... a Ty prywatnei chodzisz? U mnie zawsze sprawdzanie szyjki jest standardem Najpier ręcznie, potem usg żeby długość sprawdzić i dopiero usg dzidzi

hmmm... szukajmy plusów... Może do rodziców bezpieczniej na wigilię dotrzemy

nestelle, super że wzyta w końcu zaliczona No i super, że termin OM i USG tak fajnie Ci się zgrywa
Tak prywatnie chodze...Lekarka też kazała nie panikowac, ale same wiecie jak to jest....

Cytat:
Cześć!

Witaj!

Cytat:
Dzień dobry

Witaj Demeter

super

No kochana, jesteś już na takim etapie że takie rzeczy się zdarzają najważniejsze że mały cały i zdrowy no i że gin wie o Twojej szyjce teraz będziesz odpoczywać a szyjka będzie pod obserwacją i wszystko będzie ok
a te bóle pleców to jakie miałaś? Bo mnie bardzo często krzyże bolą ale to chyba normalne, tym bardziej że przed ciążą już często mnie bolały, ostatnio to mnie nawet poszczykło z jednej strony

o
Ja mam -4,5 i -4,0 wiec sporo byłam u okulisty, zeby sprawdzić, czy się siatkóka nie odkleja wszystko ok, ale kazała jeszcze przyjśc ok. 8 miesiaca, żeby potwierdZIć.
Co do bólów to miałąm takie a'la rwa kulszowa, ale to podobno normalne, a wtedy, co się wystraszyłam to takie jak miałam zawsze przed @. Prominiujące od pleców w głab i one podobno mogą być groźne, bo moga być skurczami krzyżowymi czy jakoś tak.....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 10:50   #1797
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

zapomniałam napisać - moje dzieciaki dostały m.in. od mikołaja domek z kartonu do kolorowania - z lidla za 40 zł. i wiecie - świetny prezent dla dzieciaków - urządziły sobie w nim swoją "bazę" ,razem tam siedzą , bawią się ,ukrywają swoje skarby no i kolorują ,kolorują i kolorują ........
wow! już nie ma co kolorować

Stary 2012-12-12, 10:50   #1798
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
mi tez wyniki pogorszyły się
Hemoglobina 10.9
Hematokryt 30
Erytrocyty3,4
nie wiem czy to juz początki anemii, ale jutro wizyta takze wszystko się dowiem
Spokojnie jutro masz wizytę to jeżeli by były za niskie wyniki to na pewno lekarz coś zaleci. Ja miałam ostatnio hemoblobinę 11,6 i dostałam żelazo mam nadzieję że to cos pomoze dowiem się w piątek.
Stary 2012-12-12, 10:51   #1799
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
dziś 25tc
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Kiedy nie znałam jeszcze płci to miałam taki fajny sen. Byłam na USG, patrzałam na ekran i lekarz mi mówi, że będzie córeczka. Na co ja czy nie da rady coś z tym zrobić, bo ja tak o synu marzyłam. No i jak to powiedziałam tak na ekranie widziałam jak mojemu dzidziusiowi siusiak rośnie

Cytat:
na 24 grudnia miała termin, ta dziewczyna co urodziła, heh więc w sumie pewnie zadowolona, bo święta zamiast na porodówce spędzi z córką w domu
no to w sumie 2 tygodnie tylko przed termnem urodziła to już donoszone
u nas mam nadzieje ze najwczesniej to w lutym dopiero sie zacznie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 10:54   #1800
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

piersi nabiorą masy z tego co wiem i niedługo zacznie się zbieranie wody
ja na 3 tygodnie 2 kg teraz w tydzień muszę utrzymać wagę
już się boję co to będzie po świętach
JA też muszę utrzymać wagę bo mam już 9kg na plusie a to dopiero 24t
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości