|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Dzień dobry, aleee zimno jak na Anglie oczywiście. U nas - 6 stopni heh. Podobno jutro ma śnieg spaść
|
#3122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jestem w szoku ![]() Cytat:
Mocy przybywaj Jak znajdę jakiś dobry krem, to Ci napiszę ![]() Może brzydkie są ![]() Cytat:
Chyba tak ![]() Cytat:
![]() Tia ![]() O przeszczepach. Cytat:
![]() *** Ciekawe, jak Alan, Aga wczoraj nic nie napisała.
|
|
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry Laski
![]() U nas lepiej Alan dostał Bactrim, jakaś maśc (Baom....coś tam), psikać Octeniseptem(drze sie niemiłosiernie bo szczypie) i okłady z Rywanolu. Jutro do kontroli.Wiecie, co wczoraj jak rozmawiałam z Panią Pediatrą i mówię jej o tym siusiaku, że sie przestraszyłam, że to coś poważnego itp. a Ona do mnie "niech sie Pani nie martwi, tu prawoie nic sie nie dzieje" i zaczęła mi opowiadać, jaki kiedyś miała przypadek w szpitalu. Mianowicie przyjechała mama z synkiem ze skierowaniem do szpitala od rodzinnego. Dziecko miało już taki stan sapalny na siusiaku, że nie sikał, ropa sie lała, a siusiak to wielki balon. Walczyli ponad 2 godziny żeby dziecko zacewnikować bo sie nie dało. Wyobrażacie sobie takie coś? Na moje pytanie"to rodzice wczesniej nie widzieli że cos sie z dzieckiem dzieje?" odparała, że podobno tak sie stało przez 1 dzień (mama dziecka tak powiedziała). Jak tak można? Nie bardzo chce mi sie wierzyć żeby doszło do lejącej sie ropy w ciągu doby. Nie nadrobiłam Was, potem popróbuję a teraz zmykam sie umyć i idziemy na sanki.
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
hej
adaikaka-GRATULACJE- ![]() u-mnie-na-usg-ok,nie-wiem-czy-chłopiec-czy-dziewczynka-bo-nie-dało-się-zobaczyć.ułożenie-pośladkowe.ale-generalnie-nie-jestem-zadowolona-z-samego-badania-jak-to-u-nas-na-nfz-szybko-bo-kolejka-prawie-nic-nie-widzialam-na-monitorze.i-ogolnie-z-chęcią-bym-prywatnie-poszła,ale-wiem-kiedy-dzidzius-sie-odwróci-zebym-mogla-zobaczyć-płec,pooglądać-go-i-w-ogóle.jakoś-tak-inaczej-jak-idzie-się-prywatnie. jutro-na-wizyte-jade-tez-mnie-denerwują-bo-musze-wyjechac-z-domu-przed-6-rano-bo-od7:30-rejestracja-i-zeby-sie-dostac-to-trzeba-rano-byc.ale-cóż.juz-za-połową-jestem,dam-rade-jeszcze-tych-kilka-wizyt. polećcie-jakąś-tanią-zabawkę-dla-chłopca-11-letniego Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-12-12 o 09:42 |
|
|
|
#3126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chce na sanki;( ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Ja chodziłam w Pl do prywtnej kliniki na nfz do gina. Nie było szybko, kolejka z reguł bardzo mała ogólnie zadowolona byłam. Później zaczęłam chodzić też prywatnie bo chciałam wszystkie badania to mi dopełnienie prywatnie lekarz robił.
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-12-12 o 09:59 |
||
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja myślę, że wszystko jest możliwe, doba to długo.
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też się zdziwiłam, bo wcześniej o tym nie słyszałam-to wtedy jak poszliśmy z Zosią ostatnim razem do dermatologa-jednym tchem wymienił cytrusy, miód, orzechy, czekolada i właśnie brzoskwinie. Ja postawiłam wtedy na miód.
No tia ![]() Aaaa, to muszę obejrzeć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() *** Ale ładnie u nas dzisiaj-lekki mrozek i słońce
|
|
#3129 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia 11letni chlopcy to juz chyba srednio sie bawia zabawkami
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Svi jak Marcel dzisiaj?
|
#3131 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no kurcze czuje sie dobrze i nei ma zadnych innych objawow a krostki sa, na zewnetrznej i wewnetrznej stronie dloni, troszke na rekach i na buzi ma - w kacikach po bokach po jednej i jedna na brodzie, one takie dziwne sa, jakby pecherzyki
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech Go lekarz obejrzy
|
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też I w końcu nie wieje Wczoraj było mało przyjemnie, a Kubie się zachciało huśtać i zjeżdżać na zjeżdżalni Ślisko jak nie wiem, a ten się gramolił przez bujany most i zjeżdżał ![]() Cytat:
*** Kuba obudził się wczoraj po 21-ej, nos zapchany, oczy zamknięte i płacze. Pytam, co się stało, a on do mnie, żebym mu lupę oddała
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
jejku-to-co-mu-kupic?? mam-juz-baardzo-ograniczony-budżet-i-nie-mnoge-wydać-na-niego-więcej-niż-30zł.a-za-tą-kwotę-to-jedynie-jakąś-ksiażkę-chyba-mozna-kupic.sama-nie-wiem....on-książek-chyba-nie-lubi chyba-ze-jakieś-origami? |
|
|
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może ma jakieś hobby? ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() O co chodzi z tą lupą? Nie idziemy dzisiaj do Pl klubu, będę się uczyć. Choć jakoś ciężko mi usiąść heh i zacząć.
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-12-12 o 11:07 |
|||
|
|
|
#3136 |
|
Ola-Unhola
|
Wojtusiu
http://www.empik.com/sabotazysta-gra...bawki-p#review Bartek bardzo zainteresowany. Nie sa to zwykłe karty. Wciagająca gra dla dzieci http://www.empik.com/basniobor-plaga...1100,ksiazka-p To akurat czesc trzecia, ale są wczesniejsze. Bestseller, więc moze takiemu 11-latkowi sie spodoba. Cześć ![]() Svi, zdrówka dla Marcela. Może warto to jednak skonsultować ![]() agga, dobrze, ze z Alankiem już lepiej. Mam nadzieję, ze szybko mu się siusiak zagoi ![]() Mariolu, jak Antoś? ada, gratulacje ![]() Wojtusiu, szkoda, ze badanie takie szybkie i nie nacieszyłas oczu, ale najwazniejsze, ze wszystko ok
|
#3137 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no oczywiscie, ze skonsultuje, przeciez po to dzwonie od wczoraj do lekarza
Wojtusia a czym on sie interesuje wiesz?
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A żebym to ja wiedziała
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
oddaj!:d
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak i ja, gdy mi powiedziała że byli na placu zabaw. O lol może mu się coś śniło. Marika potrafi przez sen mówić kiedyś pytała się gdzie jest jej kotek
. Żeby było fajnie tovfaktycznie w tym okresie przepadł gdzieś.
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w-sumie-nie-wiem-czym-się-interesuje.ciągle-z-bratem-grają-w-jakies-gierki-on-line.poza-tym-nie-wiem. a-nie-pytam-bo-bo-zaraz-mi-wyskoczy-z-jakims-nowym-telefonem-mp3-czy-czyms-podobnym. Cytat:
j.w. myslałam-jeszcze-o-swince-skarbonce-tej-liczącej-pieniądze-z-weltbild |
||
|
|
|
#3142 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia fajna, sama ja ogladalam i myslalam nad kupnem dla Eryka
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rzeczywiście może jakąś książkę. A może rodziców możesz podpytać. My ostatnio chrześniakowi mojego M. kupiliśmy x-box-a był w 7 niebie on ma 13 teraz, ale wiadomo to duży wydatek choć nasz był używany.
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
ee,już-jej-nie-ma-w-weltbildzie.ja-to-się-zawsze-za-późno-obejrze. fajne-są-ja-sama-mam-taką-tylko-w-innym-kształcie.dobrze-liczy
|
|
|
|
#3145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
**** Cieszę się, że sie cieszycie, że Alanowi lepiej Sanki i górka zaliczone. Wyszalałam sie tak, że mnie głowa rozbolała. Piję kawkę, kładę Alana spać i biore sie za robotę, bo nic dziś nie zrobiłam jeszcze. Nawet po śniadaniu nie pozmywane. Coś mi sie z czcionką porobiło ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Wojtusiu szkoda, że nie pooglądałaś Dzidziola. Kiedy nast. wizyta? No i płeć jeszcze niespodzianka. A Ty jak czujesz, co będzie?
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
aga-nastepne-usg-to-pewnie-gdzies-w-połowie-lutego-dopiero.tak-standardowo-wychodzi.chyba-ze-wczesniej-zleci-mi-zrobienie.
sama-nie-wiem-co-będzie.czuję-się-zupełnie-inaczej-niż-z-Oliwką-ale-to-o-niczym-nie-świadczy.Mąż-mówi-ze-bedzie-druga-córa,choć-w-duchu-chyba-liczy-na-chłopca. patrzcie-jak-fajnie-ilustrowane-ksiażeczki,uwielbiam-takie-ilustracje. http://www.polskailustracjadladzieci...czalskich.html http://www.polskailustracjadladzieci...ka-pokona.html |
|
|
|
#3147 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:ja biorę taką ilość składników: 3 szkl.mleka,1 szkl.kaszy jaglanej,łyżka stołowa miodu,masło osełkowe,można dodać przyprawy:szczyptę cynamonu,lub kardamonu (to już według uznania ) Kaszę jaglaną przepłukuję,aż woda jest czysta.Na małym ogniu,gotuję mleko,wsypuję kaszę i często mieszam.W trakcie gotowania,przeważnie dolewam jeszcze trochę mleka,żeby kasza była rzadsza- chyba,że ktoś lubi gęstą,to nie musi.Próbuję co jakiś czas i jak kasza jest miękka zestawiam z ognia.Dodaję miód,trochę masełka i na chwilkę odstawiam,żeby ta kasza,tym przeszła.Super smakuje też z jakąś konfiturą lub owocami Bartosz np.lubi bardzo w wersji na sypko z sosem z jogurtu i owocami,tak czasem sobie na deser umyśli ![]() Biedaku mi właśnie strasznie koło paznokci pękają i cały czas się urażam ![]() Nie powiem Ci czy wszystkie,ale wiem,że niektóre tak mają ![]() To niefajnie Z tym kucaniem/klękaniem,to wiem jak jest,sama nie powinnam,a czasami po prostu się nie da He,he podstępem wiele można zdziałać ![]() Chyba zaczynają sie przedszkolne miłości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja wiem,że jak dziecko/dzieci chore to wszystkiego się odniechciewa,ale musisz być silniejsza dla dzieci właśnie Wiem,że się martwisz,ale choroba minie,Kuba dostał lek i z dnia na dzień,będzie co raz lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak jak Jola napisała,o przeszczepach - płakać się chce,szczególnie jak widzi się chore dzieci,czekajace na narząd,którego niestety brak... ![]() ************** Później doczytam,bo gdzieś ogarnąć się dzisiaj nie mogę
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2012-12-12 o 15:03 |
|||||
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za troske Ano Antos dalej goraczkuje do 38.3, a poza tym zachowuje sie normalnie, je i pije. Bylismy dzisiaj u ortopedy, a wkladki nie przyszly jeszcze (zaplacone w pazdzierniku) i caly wyjazd na nic. Zla jestem, bo Antos, no i ja jestem miedzy nockami, a wizyta byla o 13.10, czyli w srodku mojego spania.Sciskam Was ![]()
|
#3149 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda tylko,że nie mogłaś sobie lepiej pooglądać,nawet nie chodzi o płeć ![]() Trzymam za jutrzejszą wizytę.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czy ktoś z rejestracji,nie mógł oddzwonić,żebyście nie przyjeżdżali? ![]() Coś czuję,że chce mnie w gardle podrapać ![]() Bartosz pojadł dzisiaj tyle surówki z kiszonej kapusty z cebulą i ma rchewką,że sadzi takie bąki,że ho,ho
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2012-12-13 o 07:35 |
|||||
|
|
|
#3150 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
bylismy u lekarza
w sumie nic konkretnego, krostki jakies zakazne, jakas bakteria, ostatnio maly bawil sie oponami od auta, lekarz mowi, ze moze od tego kazal tylko psikac octeniseptem, powinno po 3-4 dniach zejsc jesli dojda inne objawy lub sie nasili to sie zglosic zostajemy w domu narazie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

popekane i suche - od pracy niestety, o paznokciach moge pomarzyc

to rzeczywiście może jakąś książkę. A może rodziców możesz podpytać. My ostatnio chrześniakowi mojego M. kupiliśmy x-box-a był w 7 niebie
mi właśnie strasznie koło paznokci pękają i cały czas się urażam