Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 12:02   #4141
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38094191]Ninagg - gratulacje serdeczne! To trzeba wielkimi literami obwieścić na 1 stronie wątku

A powiedzieć wam coś?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Za-czy-na się! [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A jak Wam pobierali wymaz na paciorkowca z pochwy i odbytu na 2 patyczkach ?? bo mi na jednym z 2 dziurek , z czym z odbytu nie pchała do środka tylko tak jakby pojeździła wokól dziurki albo ja nei czułam że wsadziła do środka
Mi pobierała na jednym patyczku.I z pochwy i z odbytu,ale nie wsadzała do środka tylko tak "pojezdziła" właśnie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ale zle mnie zrozumialas, ja nie placilam poloznej za to ze zaniosła tylko dalam jej kase zeby ona zaplacila w labo za to badanie.
po co mialam jechac specjalnie do miasta na nastepny dzien jak ona to moze za mnie bez zadnego problemu zrobic...
ja chodze prywatnie wiec za kazde badanie w labo, jakie by nie bylo płacę z wlasnej kieszeni. a polozna zaniosła to w ramach swoich kompetencji

co do nfz - tak myslaam ze wlasnie tu bedzie za darmoche. nic tylko sie cieszyc
Aaaaaaahaaa no to źle zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
mi lekarka na kaszel przepisała syrop http://www.domzdrowia.pl/57078,prena...azy-150-g.html
Też go brałam jak byłam przeziębiona i naprawdę po jednej buteleczce pomógł.Kupiłam go bez recepty,w aptece babka mi poleciła.

Cytat:
Ja za kierownice nie wsiadam od października, odkąd wyszłam ze szpitala, wszędzie z mężem, a jak go nie ma a muszę to w autobus wsiadam.
i bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja ciocia chce się dołożyć do wyprawki-kazała coś wybrać do 300 zł i myślę o http://allegro.pl/fisher-price-lezac...842219147.html
Przydatne to? Bo mój TŻ twierdzi, że w ogóle.... A mi się wydaje, że do 3 latek to fajne na pewno się przyda żeby mieć dziecko na oku jak się coś robi w domu.... Miałyście/kupujecie?
Ja będę miała taki od siostry używany bo jej mały sobie leżakował w takim właśnie i bardzo go to uspakajało te bujanie i wibracje

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej witam się w 35 tygodniu
Gratuluję
Ja tez dzisiaj zaczęłam 35 tydz

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-12 o 12:03
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:05   #4142
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
i mojemu piesowi chyba amory przeszły, bo wczoraj wrócił z poszarpanym uchem i dziś już się tak nie pali do wyjścia
czyzby napotkał konkurecję?
Cytat:
na razie sprzedałam suknię ślubną i buty
Łał! jak to zrobiłaś kobieto. ja z rok probowąłam i cisza

Cytat:
i fajny ten pebble? bo też się zastanawiam czy ten, czy cabrio?
nie wiem, okaze sie w praniu ale juz teraz wiem ze moga byc problemy z adapterem do wozka
jak czytalam opinie to o tym pebble to za duzo wiadomosci nie ma... ale tak jak pisalam, mi chodziło o baze z fotelikiem wiec padło na pebble ten cabrio bardziej rozchwutywany jest chyba. no i jest jeszcze city. do wyboru do koloru

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Super! Żeby doszedł

Dziewczyny moja ciocia chce się dołożyć do wyprawki-kazała coś wybrać do 300 zł i myślę o http://allegro.pl/fisher-price-lezac...842219147.html
Przydatne to? Bo mój TŻ twierdzi, że w ogóle.... A mi się wydaje, że do 3 latek to fajne na pewno się przyda żeby mieć dziecko na oku jak się coś robi w domu.... Miałyście/kupujecie?
dojść to dojdzie bo to z "normalnego" sklepu a kiedy to nam w sumie obojętne, aż tak sie nie pali

ja na poczatku tez sie napaliłam na lezaczek a teraz troche sie boje bo jak malemu nie podpasuje to co ja z tym zrobie? ja sie nie zmieszczę najwyzej poszukam jakiejs uzywki za nieduze pieniadze

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Nom najlepiej upewnić się u źródła

A co myslicie o czyms takim? http://allegro.pl/spiworek-do-foteli...862829139.html
przydatne? czy wystarczy kocyk?
napisalam do nich mejla ale na stronie tez nic nie ma o tym moim foteliku no trudno, wieszac przez to sie nie bede
jakby okazało sie ze jednak nie damy rady bez takiego nosidelka na wozek to najwyzej kupi sie tutkowego zwyklaczka za 100zł i bedzie sie dziecie przerzucac
o, odpisał szef szefóe - nie ma adapterow to tego pebble

co do tego spiworka to ja czytam i czytam ten opis ja jakos moje zwoje mozgowe nie pozwlaaja mi zrozumiec na jakiej zasadzie on dziala
strasnie skomplikowany w opisie moim zdanie wystarczy grubszy kocyk. przeciez w takim foteliku dziecie przenosi sie szybciutko z auta do najblizszego pomieszczenia, wiec moim skromniutenkim zdaniem kocyk wystarczy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:06   #4143
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
cięzko mi wyobrazic sobie trzylatka grzecznie w nim siedzącego
dla niemowlat owszem- jesli sie nie bedzie bało tych wibracji (chociaz mozna je wyłączyc), ewentualnie jesli maluch nie bedzie z tych wierciochów, co to minuty same nie usiedzą.....

Ja na szczescie mam mozlieowsc odkupienia od kolegi męża z pracy, jak sie okaze ze potzrebny bedzie.... bo na razie nie bede kasą szastac- jak młody bedzie tak nadpobudliwy jak ja w niemowlęctwie to zadne wibracje mu rady nie dadza
Mój siedział i siedzi dalej ale generalnie tylko jak ogląda bajki albo np. jakieś książeczki Po prostu to jest teraz takie krzesełko. A wibracje są bardzo delikatne, prawie ich nie czuć. Ja sobie wyobrażałam że cały fotelik będzie się od nich trząsł Podłączyliśmy i kicha, nie działa! Dopiero jak dotknęłam ręką to się okazało że faktycznie wibruje. A młody po chwili spał jak anioł
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:07   #4144
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam u gina, wymaz na GBS pobrany, szyjka długa, zamknięta więc jeszcze nie rodzę a szkoda bo mam już tej ciąży po mału dość, za ciężko mi
;(
Spokojnie, to już praktycznie koniec. Zaraz będziemy rodzić i będzie po sprawie, a ciążę i tak będziemy wspominać z uśmiechem na twarzy, mimo tych wszystkich dolegliwości i ciężkich porodów.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
WItam się już po śniadanku....opchnełam dwie parówki...pomarańczkę i dwie mandarynki...mam fioła na punkcie mandarynek i pomarańczy...mówię Wam...2 kg ...mandarynek poszło w 2 dni....a już nie powiem ile przez tydzień...a że w lidlu promocja...to co drugi dzień jeździmy.. )))
Jeju, widzę, że prawie wszystkie na tym wątku mamy jakieś niedobory w witaminach, bo najchętniej wcinamy cytrusy. Ja też wczoraj zjadłam 1kg pomarańczy z TŻem, na dzisiaj mam jeszcze 0,5kg i do tego duuuże pomelo.

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Ninagg przysłała smsa:

Hej. Wczoraj nic się nie odzywałam, bo z rana po obchodzie zabrali mnie na porodówkę ze względu na zły zapis ktg. Próbowali wywołać, skurcze były i zapis też się poprawił. Potem na chwilę mnie odłączyli od ktg, bo papier się skończył. Potem znów mnie podłączyli i znów kiepskie ktg i lekarz podjął decyzję o CC. Potem czekałam na blok operacyjny, bo był zajety. O 18.30 Ola przyszła na świat. Ma 54 cm długości i waży 2900. Od wczoraj jej nie widziałam i już nie mogę się doczekać. Pozdrowienia dla was.

Mamy pierwszego dzieciaczka na wątku Ninagg gratuluję
O jeju, jeju! Gratuluję! Jak dobrze, że już po i wszystko w porządku! Ninagg, czekamy teraz tutaj na Ciebie, żebyś nam opowiedziała, jak to wszystko wyglądało i pochwaliła się maleństwem swoim. Buziaki dla Oleńki.

Dziewczyny, to teraz po kolei będziemy się już powoli rozpakowywać.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Dziewczyny, napisala do mnie Marsi, mam wam przekazac, zebyscie ZAWSZE zapinaly pasy w samochodzie, dzisiaj miala wypadek i gdyby nie zapiete pasy mogloby sie naprawde zle skonczyc, tak poza kilkoma siniakami maja sie dobrze, leza plackiem i odpoczywaja kazala przekazac tez usciski i gratulacje dla Niny.

Ja sie czuje coraz gorzej, nawet nie mam sily z wami pisac na biezaco, wszystko mnie okrutnie boli, a sama sie boje podjac decyzji o cc, bo jednak to by byla tylko moja decyzja...... Takze bije sie z myslami i blagam moje plecy, zeby jeszcze troszeczke wytrzymaly......
Marsi, jak dobrze, że nic Wam się nie stało. Odpoczywaj teraz dużo.
Ja też jestem zwolenniczką zapinania pasów w ciąży.

Lady, a dlaczego się nie chcesz zdecydować na cc? Tak będzie lepiej dla Ciebie, a maluszek bezpiecznie wyjdzie.

Cytat:

edit: idę do tesco, bo coś mnie nosi
Dziewczyny, w Tesco można kupić świetny chlebek. Nazywa się chleb angielski (bo ma konsystencję podobną do chlebów z UK) i jest mega lekki, pyszny i można go jeść naprawdę bezkarnie, bo nie ma w sobie cukru, prawie w ogóle nie ma w nim tłuszczu i jest z małą ilością soli. Będzie dobry na pierwsze miesiące karmienia. Do tego jest wielki i kosztuje tylko 2,5zł.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-12 o 12:10
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:08   #4145
ezzo
Zadomowienie

Cześć mamuśki, przedwczoraj miałam wizytę na której wyszło, że mój mały ma za wysoki puls, lekarz kazał podejść następnego dnia do szpitala i sprawdzić na ktg, czy to sie utrzymuję czy tylko jednorazowe podwyższenie tętna, na szczęście okazało się, że wczoraj puls był już idealny
Czekając na badanie znaleźliśmy z tżetem tablicę z informacją o liście rzeczy, którą należy wziąć do szpitala na poród, i tak, w przypadku porodów rodzinnych należy dla osoby, która będzie z nami przy porodzie spakować obuwie na zmianę. Nie pomyślałam wcześniej o tym, trzeba dopakować do torby
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:17   #4146
s i l v e r
Zakorzenienie

Mój Tż miał impreze z pracy wczoraj ( to znaczy impra zaczęła się o 21.00) i był w domu przed 6
Teraz ma takieeeeeeeeeeeeego kaca że hej
A chciałam dzisiaj jechac po jakieś prezenty już bo potem tż pracuje znowu ciągle...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lady, a dlaczego się nie chcesz zdecydować na cc? Tak będzie lepiej dla Ciebie, a maluszek bezpiecznie wyjdzie.
No właśnie Lady - wcześniej już to pisałam ale napiszę jeszcze raz bo ciekawi mnie czemu tak bardzo nie chcesz cc?
Ja bym się zdecydowała na Twoim miejscu bez zastanowienia,przede wszystkim dla bezpieczeństwa maluszka,ale też ze względu na plecy

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki, przedwczoraj miałam wizytę na której wyszło, że mój mały ma za wysoki puls, lekarz kazał podejść następnego dnia do szpitala i sprawdzić na ktg, czy to sie utrzymuję czy tylko jednorazowe podwyższenie tętna, na szczęście okazało się, że wczoraj puls był już idealny
Czekając na badanie znaleźliśmy z tżetem tablicę z informacją o liście rzeczy, którą należy wziąć do szpitala na poród, i tak, w przypadku porodów rodzinnych należy dla osoby, która będzie z nami przy porodzie spakować obuwie na zmianę. Nie pomyślałam wcześniej o tym, trzeba dopakować do torby
Dobrze że z maluszkiem wszystko ok
Stary 2012-12-12, 12:18   #4147
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
czyzby napotkał konkurecję?

Łał! jak to zrobiłaś kobieto. ja z rok probowąłam i cisza

nie wiem, okaze sie w praniu ale juz teraz wiem ze moga byc problemy z adapterem do wozka
jak czytalam opinie to o tym pebble to za duzo wiadomosci nie ma... ale tak jak pisalam, mi chodziło o baze z fotelikiem wiec padło na pebble ten cabrio bardziej rozchwutywany jest chyba. no i jest jeszcze city. do wyboru do koloru

o, odpisał szef szefóe - nie ma adapterow to tego pebble
napotkał i to całe stado zakochanych

co do sukni i butów, to udało mi się sprzedać w ciągu 2 miesięcy od wystawienia i za cenę wyższą niż mi w komisie oferowali i babki mnie tam zapewniały, że za więcej nie pójdzie; a jednak poszłai tak sobie obiecywałam, że jak sprezedam suknię, to pojadę do Krk i zaszaleję na zakupach, ale okazało się, że będzie dzidziak i kupiłam wózek

ja myślałam, że jak fotelik maxi cosi, to już nie ważne czy cabrio czy pebble i że takie same adaptery podpasują, a tu widać nie; ale ja wózek też mam mc, więc obydwa będą pasować jakby co; tylko muszę kolorystycznie coś znaleźć, bo wózek czarno czerwony

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:19   #4148
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Mi pobierała na jednym patyczku.I z pochwy i z odbytu,ale nie wsadzała do środka tylko tak "pojezdziła" właśnie

i bardzo dobrze
Przynajmniej jedna z Was miała tak jak ja

A nie jeżdżę bo po co się stresować :P
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:19   #4149
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
to dobrze ze z dzidzia wszystko ok.
jeszcze jedna para butów do torby!?
o nie, mi juz sie nic nie zmiesci
wrzucimy, jak nie zapomnimy, do bagaznika. najwyzej małż se po nie pojdzie.
ale to jakie - adidaski czy np takie basenowe co by mogł wejsc pod prysznic w nich?
a to nie mozna zalozyc tych sexi-flexi niebieskich ochraniaczy w razie czego?

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
nie miałam teraz usg
a według ostarniego miala 2420g
tylko jak tak czytam u Was to coś dużo mi sie wydaje :/
az Wam wrzuce foto pokazac
a w ktorym tyg wazyla te 2420?

ej, to jak to jest w końcu z ta szaja?
napisała ze się zaczęło i uciekła
ale to zaczęło się bo się zaczęło, tak w ogóle, ogólnie, u nas, na wątku czy zaczęło się u niej??????

Stary 2012-12-12, 12:21   #4150
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

ej, to jak to jest w końcu z ta szaja?
napisała ze się zaczęło i uciekła
ale to zaczęło się bo się zaczęło, tak w ogóle, ogólnie, u nas, na wątku czy zaczęło się u niej??????
No ja zrozumiałam, że ogólnie na watku
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:23   #4151
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
napotkał i to całe stado zakochanych

co do sukni i butów, to udało mi się sprzedać w ciągu 2 miesięcy od wystawienia i za cenę wyższą niż mi w komisie oferowali i babki mnie tam zapewniały, że za więcej nie pójdzie; a jednak poszłai tak sobie obiecywałam, że jak sprezedam suknię, to pojadę do Krk i zaszaleję na zakupach, ale okazało się, że będzie dzidziak i kupiłam wózek

ja myślałam, że jak fotelik maxi cosi, to już nie ważne czy cabrio czy pebble i że takie same adaptery podpasują, a tu widać nie; ale ja wózek też mam mc, więc obydwa będą pasować jakby co; tylko muszę kolorystycznie coś znaleźć, bo wózek czarno czerwony
no troche sie wkurzyłam bo skoro mogli wyprodukowac adapetry do dwoch typow maxi cosi to czemu nie moga jeszcze do tego trzeciego-mojego?
my tez mamy czarno-czerwony wozek. a fotelik udalo nam sie kupic czarny wiec taki neutralny

Stary 2012-12-12, 12:25   #4152
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Tez zrozumiałam że ogólnie na wątku,ale teraz to już sama nie wiem
Stary 2012-12-12, 12:25   #4153
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez zrozumialam ze sie ogolnie zaczelo ale pytam sie bo niektore dziewczyny zrozumiały ze sie u niej zaczelo i ja juz sama teraz nie wiem

Stary 2012-12-12, 12:27   #4154
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez zrozumialam ze sie ogolnie zaczelo ale pytam sie bo niektore dziewczyny zrozumiały ze sie u niej zaczelo i ja juz sama teraz nie wiem
Ja się przez chwilę zastanawiałam, ale doszłam do wniosku, że chyba miała na myśli wątek - że zaczęło się rozpakowywanie... Ale teraz, jak zgłaszacie wątpliwości, to też już nie wiem.
Stary 2012-12-12, 12:29   #4155
sylwietta1988
Zakorzenienie

nooooo, Szaja znowu zagwostkę nam strzeliła i zwiała, pierdoła jedna, teraz bedziemy siedziec jak na szpilkach i czekac na info
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:29   #4156
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze jedna para butów do torby!?
o nie, mi juz sie nic nie zmiesci
wrzucimy, jak nie zapomnimy, do bagaznika. najwyzej małż se po nie pojdzie.
ale to jakie - adidaski czy np takie basenowe co by mogł wejsc pod prysznic w nich?
a to nie mozna zalozyc tych sexi-flexi niebieskich ochraniaczy w razie czego?
[/I]
Ja zamierzam spakować takie basenowe klapki dla męża, nie wiadomo ile poród będzie trwał, więc chyba wygodniej będzie w klapkach niż w ochraniaczach na zimowych butach.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:31   #4157
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Ninagg przysłała smsa:

Hej. Wczoraj nic się nie odzywałam, bo z rana po obchodzie zabrali mnie na porodówkę ze względu na zły zapis ktg. Próbowali wywołać, skurcze były i zapis też się poprawił. Potem na chwilę mnie odłączyli od ktg, bo papier się skończył. Potem znów mnie podłączyli i znów kiepskie ktg i lekarz podjął decyzję o CC. Potem czekałam na blok operacyjny, bo był zajety. O 18.30 Ola przyszła na świat. Ma 54 cm długości i waży 2900. Od wczoraj jej nie widziałam i już nie mogę się doczekać. Pozdrowienia dla was.

Ninagg, kochanie, gratulację Witamy ,,nasze" pierwsze maleństwo na świecie
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:34   #4158
scotasia
Wtajemniczenie

No to Szaja nam narobila zamieszania, bo ja zrozumialam, ze u niej sie zaczelo, az mnie zatkalo

Cytat:

co do tego spiworka to ja czytam i czytam ten opis ja jakos moje zwoje mozgowe nie pozwlaaja mi zrozumiec na jakiej zasadzie on dziala
strasnie skomplikowany w opisie moim zdanie wystarczy grubszy kocyk. przeciez w takim foteliku dziecie przenosi sie szybciutko z auta do najblizszego pomieszczenia, wiec moim skromniutenkim zdaniem kocyk wystarczy
Ha,jak dobrze, ze jest to forum wynajduje rozne rzeczy na all, pokazuje mezowi, a on :KUP. A tu potrzebne racjonalne myslenie Lepiej zainwestowac w gruby,lepszy koc, przyda się pozniej. A fotelik na przyszla zime trzeba bedzie zmienic na wiekszy i na co mi taki spiworek. Dziekuje
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:40   #4159
s i l v e r
Zakorzenienie

Mam pytanko
Kupiłyście już biustonosze do karmienia?? Szukam na allegro i nie wiem jaki wybrać

Znalazłam takie coś...i sama nie wiem
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...848009661.html

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-12 o 12:42
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:43   #4160
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ninagg przysłała smsa:

o rajusiuuuuuuuuuuuuu !!!!!!! Gratulacje kochana !!!!!!!! **
pierwsza dzidzia na wątku !!!!!!!!!!!!!)
Cytat:
mam pytanie do "moich" współtowarzyszek z poczatku stycznia - czy wy też macie takie schizy i co rusz sprawdzacie oragnoleptycznie (czyli ręka miedzy nogi ) czy przypadkiem nie jest mokro i czy wam wody nie odeszły?
a juz w nocy to istne szleństwo jak tylko sie obudze to pierwsze co to "badanko"
nie ja tak nie mam

Marsiiiiiiiiiiii dobrze ze nic Wam sie nie stałooo!!!!!!!!! odpoczywaj kochana!!!!!!!!!!

ale mam sajgon w pokoju, chyba sie kimne i pozniej posprzątam...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:44   #4161
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
A co myslicie o czyms takim? http://allegro.pl/spiworek-do-foteli...862829139.html
przydatne? czy wystarczy kocyk?
Hmmm mi się wydaje, że dobrze uformowany kocyk da radę.... Ale oczywiście z tym byłoby latwiej, też się zastanawiam w co się opatula dziecia w foteliku.....
ellmi, Kija, scotasia
Dzięki dziewczyny, oczywiście chodziło mi, że do 3 latek jako krzesło-nie jako uspokajacz-naiwna nie jestem Czytam opinie i większość bardzo sobie chwali te wibracje np. podczas kolek, no zobaczymy.
Ale wiem jedno- mój TŻ jest baaaardzo nieświadomy wielu gadżetów i ciężko mi do niego przemówić-większość rzeczy od razu na NIE (niepotrzebne) i tyle....ehhh, najwyżej na poczekaniu będziemy kupować nianię itp Ciekawe co powie na osłonki do sutków itd
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:44   #4162
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja sie przerazliwie sie boje cc wiem, ze mysle o sobie w tej chwili, ale ja naprawde fatalnie reaguje jak jestem przytomna i w miare kumata tego, co sie dzieje wokol mnie....... boje sie, jak zareaguje jak beda mnie kroic, boje sie, ze moge cos poczuc w trakcie, niby glupoty, ale mialam juz jedna taka sytuacje gdzie malo sama sobie krzywdy nie zrobilam ze strachu, trzy osoby musialy mnie trzymac zebym dala sobie cokolwiek zrobic.....
Poza tym ja sie cala ciaze nastawialam na sn (boje sie nawet tej cholernej igly w kregoslup ze znieczuleniem! Podejrzewam ze ucieklabym przez okno.....) i ciagle mam nadzieje, ze tak urodze...... Ortopeda powiedziala, ze to miejsce, ktore mnie boli teoretycznie nie powinno przeszkodzic w porodzie sn, natomiast mam obserwowac i gdyby zaczelo bolec jeszcze mocniej pod koniec ciazy to sie do niej zglosic - wtedy wypisze skierowanie na cc...... I sie bije z myslami okropnie, nie chce cc, z drugiej strony przerazila mnie historia kolezanki Lenovej, maz mnie wspiera, ale on tez tej decyzji za mnie nie podejmie.....
Boje sie wlasnie tego, ze zlapie mnie okropny bol, ze bede myslala tylko o tym, zeby mnie przestalo bolec, a nie o malutkim........ a przeciez on jest najwazniejszy w tej chwili.
Wstepnie zapisalam sie do tej babeczki na koniec grudnia, najwyzej wizyte odwolam. Najgorsze jest to, ze jak mnie boli tak normalnie, to spokojnie wiem, ze urodzilabym sn, natomiast jak mnie lapie taki qrewski bol to nie wiem, po prostu nie wiem......
Przepraszam za smuty

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:46   #4163
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko
Kupiłyście już biustonosze do karmienia?? Szukam na allegro i nie wiem jaki wybrać

Mi siostra odradzała takie staniki, mówiła, że są strasznie niewygodne, bo w ogóle nie trzymają piersi i mogą je odkształcać, kupiłam więc za jej radą sportowe staniki, i już teraz je noszę po domu, bo mi wygodniej w nich. Łatwo się wyjmuje z nich cycka, bo są z miękkich materiałów, ale trzymają przy tym piersi na swoim miejscu.
Stary 2012-12-12, 12:48   #4164
LadyWhisper
Zakorzenienie

Elllmi, ktoras z nas wracala do domu ale jak pociag podjechal to sie obudzilam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:50   #4165
s i l v e r
Zakorzenienie

Lady ja się za to przeraźliwie boję sn
Sama musisz zdecydować...
Mimo wszystko ja bym wybrała cc na Twoim miejscu (jak w czasie sn zaczną Cie tak strasznie boleć te plecy...żeby maluszek się nie męczył to lepiej chyba od razu cc zrobić)
Stary 2012-12-12, 12:50   #4166
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko

ja kupiłam sobie 2, czarny i biały, tez za ok 10zł bo w sumie to nie wiem czy sie przydadza na dłużej.
no a do szpitala jednak cos trzeba mieć.
tylko ja mam taki z "kieszonką". wydaje mi sie wygodniejszy bo ten twoj dziala na zasadzie odpinania ramiaczka, a jak ci ramiaczko spadnie na plecy to szukaj wiatru w polu

Stary 2012-12-12, 12:54   #4167
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mi siostra odradzała takie staniki, mówiła, że są strasznie niewygodne, bo w ogóle nie trzymają piersi i mogą je odkształcać, kupiłam więc za jej radą sportowe staniki, i już teraz je noszę po domu, bo mi wygodniej w nich. Łatwo się wyjmuje z nich cycka, bo są z miękkich materiałów, ale trzymają przy tym piersi na swoim miejscu.
Dziękuję
W takim razie też tak zrobię.Jeden sportowy już sobie kupiłam i dokupię jeszcze Też już go noszę i jest mega wygodny

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
ja kupiłam sobie 2, czarny i biały, tez za ok 10zł bo w sumie to nie wiem czy sie przydadza na dłużej.
no a do szpitala jednak cos trzeba mieć.
tylko ja mam taki z "kieszonką". wydaje mi sie wygodniejszy bo ten twoj dziala na zasadzie odpinania ramiaczka, a jak ci ramiaczko spadnie na plecy to szukaj wiatru w polu
No tez tak pomyślałam o tym odpinanym ramiączku
Wybiorę albo sportowy biustonosz albo taki jak Ty masz
Dziękuję
Stary 2012-12-12, 12:55   #4168
mitabe
Rozeznanie

Wystraszyłam się i poszłam spakować torby, na poród brakuje mi cukierków i wody i dokumentów w torbie. Na pobyt do szpitala muszę jeszcze przygotować stanik, kubek i sztućce. Najgorsze, że nie mam jeszcze 3 torby. Może lepiej się poczuje to uprasuję ubranka dla małego jeszcze dzisiaj. Zestresowalam się, że jeszcze wszystkiego nie załatwiłam.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:55   #4169
sylwietta1988
Zakorzenienie

cholerka, wszedl i nerwoból w biodro, chodze jak kaleka..... uciekam obiad szykowac, pozniej zajrze
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:55   #4170
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie do "moich" współtowarzyszek z poczatku stycznia - czy wy też macie takie schizy i co rusz sprawdzacie oragnoleptycznie (czyli ręka miedzy nogi ) czy przypadkiem nie jest mokro i czy wam wody nie odeszły?
a juz w nocy to istne szleństwo jak tylko sie obudze to pierwsze co to "badanko"
Mi po kąpieli już kilka razy się wydawało że coś leci Mina męża bezcenna
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Brzuszek mnie boli od rana jak na okres. Do tego ścięgna i chodzić nie dam rady jakiś kiepski dzien mam. Niech się synuś mój nie spieszy jeszcze 2 tygodnie musi wytrzymać.
Połóż się, albo prysznic ciepły weź, meliski się napij i odpoczywaj. Mój też musi dokładnie 2 tygodnie wytrzymać, potem będzie donoszony i może wychodzić. Rany jak szybko to zleciało!

Byłam w przychodni, ginka na nfz nie robi tego badania W du.pie ją mam Kupię wymazówkę w aptece i powiem mojemu za 2 tygodnie żeby mi pobrał i sama zaniosę do labu, bo czytałam już że fryda z bielska też to badanie robi. Bez łaski

Dostałam też deklaracje do wypełnienia i się przenoszę do tej przychodni.

Kupiłam w aptece resztę potrzebnych pierdółek do torby i jestem praktycznie spakowana! Tylko dokumenty i kosmetyki dorzucić i finito.
Kupiłam też kapsułki z wiesiołkiem, tylko doczytam od kiedy zażywać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości