|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Cytat:
![]() ![]() ale sie rozpisalyscie na temat porodow, ja to bym chcialam miec trojke dzieciaczkow jakby mnie kiedys bylo stac ale wiadomo porod odstrasza!! chociaz moje kolezanki zadowolone, nie narzekaly, myslaly ze bedzie gorzej, takze staram sie o tym nie myslec ![]() adziia13 witaj ![]() fason nie dla mnie, ale koronka faktycznie przecudowna historia z suknia niesamowita! ![]() ale przynajmniej masz co wspominac i bedziesz miala co opowiadac dzieciom ![]() ![]() poznanianka1990 ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- A ja znowu do pracy na popołudnie... Okres przedświąteczny w galerii... Masakra. Tyle ludzi!! Już chce styczeń!! |
||
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Tasiulek bardzo ładnie z Twojej strony
![]() Witam nową PMkę Tak mi narobiłyście ochoty na te pierniki że może i ja je zrobię na święta ![]() Wczoraj była u mnie koleżanka i się nagadałyśmy za wszystkie czasy a teraz pasuje wrócić do normalności i wziąć się za jakąś robotę, więc idę odśnieżać bo już sporo śniegu nasypało i sypie cały czas Poza tym czekam z niecierpliwością na @, bo zaczyna mi się spóźniać a chcę się wybrać do ginekologa, bo miesiączkuję już od ładnych paru lat a do tej pory nie mam regularnego cyklu I może to moje przewrażliwienie, ale od pewnego czasu w ogóle nie zauważam u siebie objawów owulacji które kiedyś miałam i cały mój cykl wygląda tak, jakby wszystkie dni były bezpłodne więc chcę iść się zbadać i dowiedzieć co jest grane, bo bardzo chcemy się z TŻem starać o dziecko zaraz po ślubie |
|
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
Velika, bardzo dziękuję za odpowiedź, wiele mi rozjaśniłaś w głowie
)
|
|
#334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dostałam wczoraj wieczorem i pół nocy nieprzespane... |
|
|
|
|
#335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znam ten ból. Z tym, że ja jestem od hmm prawie 10 lat na antykoncepcji, ginekolog już uprzedzał, że będzie problem z zajściem w ciąże i on to widzi tak, że w lutym lub w marcu przed ślubem odstawiam i od razu zachodzę w ciążę, bo wtedy będzie najłatwiej inaczej czarno to widzi
|
|
#336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
cikulada to szybciutko pędź do gina
|
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
Po pierwsze przez antykoncepcje, po drugie mam zbyt małe endometrium, a w tym pozornie antykoncepcja może pomóc (kobietom na antykoncepcji endometrium się powiększa - u mnie też się powiększyło, ale i tak jest mniejsze niż u kobiet, które antykoncepcji nie stosują), dlatego lekarz mówi, że najlepiej jak zaszłabym zaraz po odstawieniu jak endometrium będzie jeszcze powiększone
Straszne to jest, że w dzisiejszych czasach tyle dziewczyn ma problem, żeby zajść w ciąże, a co dopiero prawidłowo ją donosić
Razem od 08.03.08 Zaręczeni od 29.08.12 Ślub 17.05.14 Edytowane przez adziia13 Czas edycji: 2012-12-12 o 12:25 |
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Jest coraz gorzej z tym, tyle się słyszy w koło... Ja sama mam wielu takich znajomych, którzy starają się latami, którzy byli by wspaniałymi rodzicami i niektórym się udało. A niektórzy jeden raz i wpadka, do tego jeszcze usuwają. Masakra!
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Tasiulek gratuluje
nie przeszłaś obok tylko pomogłaś ![]() A ja właśnie chce jakieś ciasto lub pierniczki upiec na święta bo zawsze mi dogryzają że ja nie umiem gotować ani piec.... Macie jakieś pomysły ?
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Ja piekę piernik, ale właśnie jako ciasto
|
|
|
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile wyjdą dobre bo jak nie to TŻ zje Z tego przepisu: http://www.mojeciasto.pl/przepisy/pi...emem-8466.html
|
|
|
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie wyglądają!!
Praktycznie z piernika wszystko można zrobić! Placki, ciastka, muffiny...
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak się teraz zastanawiam, dlaczego w sumie wybraliśmy z Tżem akurat TĘ datę jako datę ślubu i sama nie wiem, po prostu tak jakoś padło na ten dzień...
A jak jest u Was? Czy data ślubu to jakaś konkretna data, która ma dla Was jakieś inne, oprócz ślubu, szczególne znaczenie, czy tak po prostu padło?
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Ja chciałam koniecznie 7-ego. Jesteśmy ze sobą od 07.07.2007, zaręczyny 7, wiec i ślub 7
a czerwiec jest dla mnie najpiękniejszym miesiącem więc dlatego
|
|
|
|
#346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ostatecznie wybraliśmy termin 17.05.14, to weekend między naszymi urodzinami TŻ ma urodziny 10.05 (sobota), a ja 23.05 (piątek).
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podczas pierwszego spotkania rodziców u TŻ-ta moja mama zapytała czy wybraliśmy już datę ślubu i w tym momencie TŻ wziął mnie za rękę, zaprowadził do pokoju obok, wyjął telefon i zajrzał do kalendarza Zawsze chcieliśmy mieć w lipcu więc przeszedł do lipca i sprawdził kiedy jest pierwsza sobota w lipcu i tak też padło na 5.07 Rodzice byli zaskoczeni czemu nie chcemy jakiejś znaczącej daty, ale my poznaliśmy się w październiku, a nie chcemy brać ślubu jak na zewnątrz zimno
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My swoją date wybraliśmy dlatego bo: -chcieliśmy aby to był miesiąc letni, aby dzień był pomiędzy jego a moimi urodzinami(14 sieprien-23 sierpień) i tak padło na 16 sierpnia to jest sobota fajnie się złożyło bo właśnie od 16 dnia listopada jesteśmy razem ![]() i na dodatek Tz jeszcze się oświadczył 20 sierpnia wiec tak wszystko mamy w sierpniu
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
U mnie chyba będzie ciężko ze spotkaniem z rodzicami wspólnym. Zresztą u nas to chyba zbędne. Nie bierzemy żadnych uwag pod uwagę
A po za tym tata TŻ nie jest zbyt towarzyski :P---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- My urodziny też oboje mamy w sierpniu Ale pod uwagę na datę ślubu brałam tylko czerwiec i wrzesień. Padło na czerwiec, bo ładniejszy, bo 7, BO SZYBCIEJ!
|
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
My też pod uwagę braliśmy tylko czerwiec lub wrzesień, a że sobota we wrześniu wypada 27, a jesteśmy razem od 27.01 padło na ten dzień
martwimy się tylko trochę o pogodę... ale z tym to chyba nigdy nie da się przewidzieć
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
adziia czyli ślubujemy w tym samym dniu
![]() My wybraliśmy tą datę ze względu na to że 7-8 czerwca datę o której początkowo myśleliśmy zaklepali chwilę wcześniej znajomi u których tez się będziemy bawić na weselichu Więc patrzymy w kalendarz i w maju jest podobna data (koniecznie chcieliśmy coś z 7 chociaż nie ma ona dla nas jakiegoś szczególnego znaczenia ).
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- klaudia to będzie napewno cuuuuudowny dzień
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Nie może być inaczej
![]() Czyli będziemy we dwie odprawiać czarny na ładną pogodę
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak to jest, jak rodzice płacą... zawsze będzie jakieś "ale" do czegoś... głęboki wdech i musisz to przeżyć. albo uzbierać sama z tż. wtedy nikt się nie będzie czepiał
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo czasami w maju pogoda może być 100 razy lepsza niż np. w lipcu... Jak dla mnie to jest jedna wielka loteria.. Ja już w sumie nie mam jakiegoś wielkiego parcia nie piękną, upalną, słoneczną pogodę... Może i być nawet deszcz, byleby tylko nie było mega zimno. Wymagająca chyba nie jestem
|
|
|
#356 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
ale też fajnie.
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
A co do płacenia, to nawet wtedy, kiedy rodzice nic nie dokładają, mogą mieć jakieś ale...
U nas dostajemy w prezencie od moich rodziców 20 tys i możemy z tym zrobić co chcemy. Jednak razem z nimi ustaliliśmy, że za to opłacimy prawie całość za salę. I na tym się skończyło... Jak pytam mamę czy tatę co uważają na jakis temat (np. kam) to doradzają, ale zaznaczają że za to my płacimy i my decydujemy... A inaczej jest z rodzicami Tża.. Oni się nie dorzucają, a już słyszeliśmy, że czemu DJ a nie orkiestra, dlaczego kamerzysta taki drogi itd... Eh chyba trzeba to wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim i nie przejmować się.. W końcu to NASZE wesela i NASZE decyzje
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
agunineczka ja też wiele nie wymagam. I broń Boże nie chce upału, dlatego tez wybrałam maj a nie np sierpień
Ważne jest by przy wyjściu z domu, i po wyjściu z kościoła nie padało, a później to i tak impreza jest pod dachem ![]() Dobra Wy sobie tu piszcie a ja uciekam do tego dentysty
|
#359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Na szczęście ja mam cudownych rodziców, którzy powiedzieli tylko na jaką kwotę od osoby ich stać i nic więcej, oczywiście służą pomocą w decyzjach, ale w nic się nie wtrącają. Szkoda, że rodzice TŻa tak nie potrafią. Aktualnie jesteśmy na etapie walki o salę. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Bez bólowej wizyty życzę
|
|
#360 |
|
BAN stały
|
Kwiatuszek możesz dorzucić im jeszcze takie
http://www.mojewypieki.com/przepis/b...odle---rudolfy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

ale wiadomo porod odstrasza!! chociaz moje kolezanki zadowolone, nie narzekaly, myslaly ze bedzie gorzej, takze staram sie o tym nie myslec 

I może to moje przewrażliwienie, ale od pewnego czasu w ogóle nie zauważam u siebie objawów owulacji które kiedyś miałam i cały mój cykl wygląda tak, jakby wszystkie dni były bezpłodne więc chcę iść się zbadać i dowiedzieć co jest grane, bo bardzo chcemy się z TŻem starać o dziecko zaraz po ślubie