Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 12:25   #3451
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dzisiaj to nie przyjade do Ciebie na kolację bo tż oddaje auto do naprawy i nie będę miała czym
uuu coś poważnego?

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:33   #3452
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
uuu coś poważnego?
Nie, taka w sumie troche wizyta kontrolna. Wymiana oleju i coś mu przodem auta trzepie ponoć. Ja w sumie tego nie zauważam nawet, ale jego to strasznie denerwuje i musi to naprawić.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:42   #3453
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dzień dobry Ja dziś poszalałam- spałam do 11:30 Tylko się obudziłam i biegiem do wc, bo pęcherz był u granic wytrzymałości :P
Jadę niebawem zapisać się na prawko ;p

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:56   #3454
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

fajnie, ze u nas jest osoba, ktora bezposrednio jest zwiazana z porodami
powiedz mi a jak z lewatywa?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:59   #3455
aremalgos
Rozeznanie

ja już po wizycie
widziałam mojego maluszka i serduszko i się poryczałam, boże tak się ciesze ze wszystko ok.
A tak w ogóle to byłam u gina na nfz, bo badania które mi zlecił mam bezpłatnie, natomiast w poniedziałek idę z mężem do mojego lekarza do którego od dawna chodzę prywatnie i zobaczymy maluszka na lepszym sprzęcie. To usg które mają w przychodni to jakieś kiepskie - tak mi sie wydawało.
Stary 2012-12-12, 14:02   #3456
AgaPlast
Zadomowienie

Super ! Prawko świetna sprawa . Bardzo ułatwia życie a ja obiecałam sobie od dzisiaj kawy nie pić i wytrzymałam do 13. Oczy mi leciały i nie było zmiłuj sie. Wam też jest tak ciągle masakrycznie zimno? jestem zamarżlak ale ostatnio to juz do przesady az mnie miesnie bola od spinania. Mam 3 psiaki ale niestety chyba na spacerki to se teraz nie pochodza za często- są wielkie30-35 kg i baaaaaaaaardzo rozpieszczone (czyt. - robią co chcą) wiec teraz to TZ bedzie ze mna chodził co by mnie po lasach nie przeciągnęły. Smiał sie juz ze kupi sanki i bedą mnie ciagnąc

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

gratuluje udanej wizyty ja czekam na swoja niecierpliwie
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:18   #3457
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja dziś poszalałam- spałam do 11:30 Tylko się obudziłam i biegiem do wc, bo pęcherz był u granic wytrzymałości :P
Jadę niebawem zapisać się na prawko ;p
Ja jak zjadłam obiad o myślałam, że mi pęcherz pęknie tak mi się siku chciało i to tak nagle!
Zapisujesz się na prawko? A zdążysz zdać egzamin teoretyczny przed 19.01? Ja też chciałam się zapisać (znaczy tż chciał), ale nie mogłam się zebrać, jakoś chyba nie jestem na to gotowa, a przyznam, że przydało by się.

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
ja już po wizycie
widziałam mojego maluszka i serduszko i się poryczałam, boże tak się ciesze ze wszystko ok.
A tak w ogóle to byłam u gina na nfz, bo badania które mi zlecił mam bezpłatnie, natomiast w poniedziałek idę z mężem do mojego lekarza do którego od dawna chodzę prywatnie i zobaczymy maluszka na lepszym sprzęcie. To usg które mają w przychodni to jakieś kiepskie - tak mi sie wydawało.
Gratuluję udanej wizyty

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Super ! Prawko świetna sprawa . Bardzo ułatwia życie a ja obiecałam sobie od dzisiaj kawy nie pić i wytrzymałam do 13. Oczy mi leciały i nie było zmiłuj sie. Wam też jest tak ciągle masakrycznie zimno? jestem zamarżlak ale ostatnio to juz do przesady az mnie miesnie bola od spinania. Mam 3 psiaki ale niestety chyba na spacerki to se teraz nie pochodza za często- są wielkie30-35 kg i baaaaaaaaardzo rozpieszczone (czyt. - robią co chcą) wiec teraz to TZ bedzie ze mna chodził co by mnie po lasach nie przeciągnęły. Smiał sie juz ze kupi sanki i bedą mnie ciagnąc

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Ja na szczęście kawy nie piję, nigdy mi nie smakowała, ale wcześniej lubiłam zapach kawy, a teraz jak robię tż-towi to muszę głowę odwracać, żeby nie wąchać tego aromatu. Ja też zmarzluch jestem i bardzo lubię jak w domu jest ciepło 24 stopnie to dla mnie idealna temperatura pokojowa, przy niższej zawsze mam lodowate stopy i ręce

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 15:34   #3458
mela1234
Zakorzenienie

Kupiłam karpia co prawda zamrożonego, ale na kolację będzie jak znalazł taki smażony. Jejku jak mi język do tyłka już ucieka!
Kupiłam sobie do tego tymbark vega, bo ja niewarzywna jestem więc pomyślałam, że to może być jakieś rozwiązanie
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 15:38   #3459
AgaPlast
Zadomowienie

A ja bym cos zjadła tylko nie wiem co ale pewnie bedzie na pikantnie
a moze soczki prosto z sokowirówki? robi któraś? wiem ze troche roboty z tym ale mozna sobie samemu cos skomponowac ja narazie robie marchew- czer. winogrono i jabłko albo marchew jabłko i burak. ylko trzeba z marchewka uwazac zeby sie zółtym nie zrobic
Stary 2012-12-12, 15:43   #3460
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny!

wróciłam z pracy i nadrabiam, hahhaha)

któraś pisała o zmęczęniu, i ja też cały czas na śpiocha działam, w pracy ziewam co chwilę.

a wiecie co... strasznie mnie mdli i na wymioty bierze mnie jak myję zęby, normalnie masakra!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:00   #3461
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
W niektórych szpitalach się wykonuje, ale nie jest to już zbyt często praktykowane. Wiadomo, że rodząca nie narobi nam niewiadomo ile na łóżko, ale i tak jak cokolwiek poleci to nie jest nic przyjemnego
Ja to chyba na własne życzenie poproszę o lewatywkę ;P

[QUOTE=malinka0525;3809871 1]
Zapisujesz się na prawko? A zdążysz zdać egzamin teoretyczny przed 19.01? Ja też chciałam się zapisać (znaczy tż chciał), ale nie mogłam się zebrać, jakoś chyba nie jestem na to gotowa, a przyznam, że przydało by się.

Zapisałam się na 15 styczna na teorię+praktykę
Miałam 3 lata przerwy w zdawaniu, bo podczas studiów nie miałam kasy i szkoda mi było w to wrzucać kasę;p
Teraz Mąż pojechał mi po ambicji, bo wczoraj zdał za 1 razem
Także mam nadzieję,że teraz obydwoje sobie damy radę W końcu będę miałą porządne wsparcie w brzuchu :P
Szkoda, że jeszcze nic nie widać, bo może i egzaminator by się zlitował

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:02   #3462
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

w anglii nie wykonuje się lewaty już, bo nie jest to medycznie uzasadniony zabieg.

Stary 2012-12-12, 16:09   #3463
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
a moze soczki prosto z sokowirówki? robi któraś? wiem ze troche roboty z tym ale mozna sobie samemu cos skomponowac ja narazie robie marchew- czer. winogrono i jabłko albo marchew jabłko i burak. ylko trzeba z marchewka uwazac zeby sie zółtym nie zrobic
Ja robię ale dziś jakoś nie miałam weny. Głównie pomarańcze, jabłka, marchewka, kiwi, ostatnio burak. Zależy co mam pod ręką.

Edit: ja miałam lewatywę i jakoś nie narzekałam. Jedyny minus to taki, że poszłam do wc i zapomniałam zabrać ze sobą nerkę do haftów i miałam problem bo leciało dołem i góra chciało, a do umywalki za daleko! A moja siostra z położnymi tak się zagadała, że nie słyszały jak je wołam! Byłam jedyna na porodówce więc nikt mnie nie zagłuszał.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2012-12-12 o 16:12
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:28   #3464
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam, ale wy jestescie gaduly

A tak serio, od rana nie mialam pradu, czuje sie coraz gorzej i mam goraczke. Poszlam z Marysia popoludniu spac, ja wstalam ona spi. Ale musze ja wybudzic, bo wieczorem nie usnie, a ja nie dam rady z nia dlugo siedziec w takim stanie.

Brzuszek pokaze, jak zlikwiduje moj "pas startowy" z glowy, czyli w okolicach poniedzialku

Ja w poprzedniej ciazy startowalam z waga okolo 79 k i dobilam na bank do 100, ale sie nie wazylam, bo na wizycie z przed 3 tyg przed porodem wazylam 96.

Teraz zaczelam z waga 74 i schudlam kg, choc nie jest to przesadzone, ze moge i do 100 dobic - zycie. Tym sie nie stresuje.

Komplet badan juz zrobilam, wiec luzik, klucia nienawidze i slabo mi na sama mysl, ale przy porodzie jak mi polozna nie mogla znalezc zyl (taka bylam opuchnieta) to wklula sie w samo zgiecie reki i wkurzalo mnie to strasznie, to po porodzie kazalam sobie od razu wyjac.

Moj gin juz nie pracuje w szpitalu, ale pracowal. Jak urodzilam, to byl u mnie, wiedzial od poloznej, bo ta co z nim w gabinecie pracuje, byla akurat na zmianie jak mi wody odeszly i przyszedl zobaczyc jak sie czujemy i czy nie potrzebuje czegos. Wiec ja bylam zadowolona. Lekarza przy porodzie to widzialam jak mnie sprowadzal z patologi na porodowke i pozniej byla zmiana dyzuru i lekarka mnie juz szyla po porodzie. I to by bylo na tyle.

Przepraszam ze o sobie, ale nia mam sily odpisywac kazdej z osobna - wybaczcie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:34   #3465
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie.
Mam na imię Asia. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki był 4 listopada. Test zrobiłam 7 grudnia rano i wyszedł pozytywnie. 4 dni przed spodziewaną miesiączką bolało mnie podbrzusze (ból jak przed okresem, a nawet mocniejszy) i tak trwał do 6 dni po spodziewanej miesiączce- jakby ktoś mi ściskał jajniki i wbijał w nie szpilki - później się doczytałam, że takie bóle są normalne. Co myślicie?

Jeszcze nie byłam u ginekologa, przez co chyba wciąż nie dowierzam
Kiedy powinnam się wybrać do lekarza? Jedni mówią, że od razu gdy się dowiem, gdyż lekarz zleci badania, a inni, że jest za wcześnie i nic nie zobaczy na usg? Jak to jest moje drogie?

Mam nadzieję, że "tam" jest jakiś maluszek i rośnie sobie powoli Kochane powiedzcie mi czy już się wybrać do ginekologa? Jak mniej więcej będzie wyglądała taka wizyta? Czego mam się spodziewać?
Byłyście u lekarza ze swoimi partnerami, czy na pierwszą wizytę nie ma sensu?
Miałam podobne terminy. OM miałam 2 listopada, test zrobiłam 3 grudnia, 6 grudnia gin mi potwierdził na usg dopochwowym, moja dzidzia miała wtedy 2mm. Następną wizytę mam 27grudnia. Na pierwszej byłam bez małżonka, na następną wybieram się z nim. Mój gin powiedział, że wszelkie ustalenia będziemy robić na kolejnej wizycie, łykać kwas foliowy i tyle.
Twoja decyzja czy chcesz już iść czy jeszcze trochę poczekać.

Co do zmęczenia to sobie czasami w pracy 15 min robię na sen (sama jestem w pokoju to nikt nie widzi). Na zajęciach w szkole gdy facet zanudzał, również 15min pospałam i po tym jak nowo narodzona

Mam gin mężczyznę, to mój pierwszy i jedyny, zastanawiałam się nad kimś innym, ale jakoś tak nie wyszło. Tego znam od tylu lat, koleżanki ciążę prowadził... przyzwyczajenie robi swoje, no i mam go blisko bo 5min pieszo od domu Nie pracuje w szpitalu, ale z tego co się zorientowałam to oni wszyscy się znają. Liczę więc na dobre słowo

Sylwester jednak nie będzie balowy mój kochany powiedział, że NIE ponieważ nie wiadomo jak się będę czuć i czy wszystko jeść będę mogła itp.

Pochorowałam się i poszłam po L4, ale poprosiłam od jutra, dziś musiałam jeszcze popracować. Pani doktor mało mnie nie wzrokiem nie zabiła jak powiedziałam, że chcę od jutra.
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:39   #3466
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Teraz zaczelam z waga 74 i schudlam kg, choc nie jest to przesadzone, ze moge i do 100 dobic - zycie. Tym sie nie stresuje.
e.
ja tez, ja tez mam 74 na starcie dogonie Cie!

Stary 2012-12-12, 16:45   #3467
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
za wizytę Koniecznie zdaj nam potem relacje

Moja mi ciągle powtarza że będzie chłopiec A zna sie na tym;p Już nie raz"przepowiedziała" płeć Tż się ucieszy jak będzie miała racje;p
A moja nic nie wie to nic nie przepowiada
Cytat:
ja już po wizycie
No i gratulacje za serduszko
Cytat:
Mi dla odmiany ciągle jest gorąco i duszno i ciągle wietrzę, a Tz łazi i zamyka za mną okna bo mówi, że zimno

Cytat:
Nie mam sokowirówki, a i tak by mi się nie chciało nic robić
Za to mam nauczkę, moje dziecko nie lubi soków marchewkowych
Tyle godzin w kibelku po nich spędziłam, ze daje sobie z nimi spokój na czas ciąży

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
w anglii nie wykonuje się lewaty już, bo nie jest to medycznie uzasadniony zabieg.
u mnie w szpitalu też nie
Jak ktoś ma ochotę na lewatywę to musi przynieść swój zestaw
Wiec się jeszcze zastanowię czy chcę czy nie

W ogóle to nie chce mi się nadrabiać, ale chyba dziś nie naskrobałyście dużo?:P

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Mam gin mężczyznę, to mój pierwszy i jedyny, zastanawiałam się nad kimś innym, ale jakoś tak nie wyszło. Tego znam od tylu lat, koleżanki ciążę prowadził... przyzwyczajenie robi swoje, no i mam go blisko bo 5min pieszo od domu Nie pracuje w szpitalu, ale z tego co się zorientowałam to oni wszyscy się znają. Liczę więc na dobre słowo

Sylwester jednak nie będzie balowy mój kochany powiedział, że NIE ponieważ nie wiadomo jak się będę czuć i czy wszystko jeść będę mogła itp.

Pochorowałam się i poszłam po L4, ale poprosiłam od jutra, dziś musiałam jeszcze popracować. Pani doktor mało mnie nie wzrokiem nie zabiła jak powiedziałam, że chcę od jutra.
1) ciekawie brzmi

może spróbuj przekonać Tż jeżeli Ci zależy
Po narodzinach będzie już tylko ciężej się gdzieś wybrać

A z l4 pewnie tak zareagowała o im chyba nie wolno do przodu wystawiać, niby jeden dzień tylko, ale jakby jakąś kontrole miała czy coś to chyba miała by problem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:57   #3468
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

A z l4 pewnie tak zareagowała o im chyba nie wolno do przodu wystawiać, niby jeden dzień tylko, ale jakby jakąś kontrole miała czy coś to chyba miała by problem
Byłam przed pracą więc mogła już od dziś wystawić

A z sylwkiem to sama już nie wiem, może ma trochę racji. Idziemy na wesele w lutym, będzie trochę jak sylwek heheh
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 18:04   #3469
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
ja już po wizycie
gratuluję, super, że wszystko dobrze

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

My idziemy na bal i też się zastanawiam jak długo wytrzymam pewnie usnę przy stoliku i pomyślą, że ciężarna się schlała

Stary 2012-12-12, 18:22   #3470
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
haha tez jestem ciekawa

wogole to czesc nadrabiam troche naskrobalyscie eh :P Moj TZ sie drze ze jak nie laptop i wizaz to telefon i wizaz haha :P

ale sie najadlam lodow :P i bede robic na dniach ciasto murzynka uff uwielbiam go:P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 18:29   #3471
AgaPlast
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
haha tez jestem ciekawa

wogole to czesc nadrabiam troche naskrobalyscie eh :P Moj TZ sie drze ze jak nie laptop i wizaz to telefon i wizaz haha :P

ale sie najadlam lodow :P i bede robic na dniach ciasto murzynka uff uwielbiam go:P
Uwielbiam murzynka mmmmmmmmmmmmmmnnnnnnnniam
Mogę prosić przepis bo sprawdzam wszystkie dostępne i szukam ideału
Stary 2012-12-12, 18:37   #3472
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja sie ograniczylam do kawy na szczescie tylko rano:P mi tez zimno chodze poubierana w domu (czyt.bluza TZ:P) a pod kolderka to od stopek az do glowy hehe :P

a propo prawa jazdy to wygoda straszna.. ja tez juz nie wyobrazam sobie jechac gdzies mpk ( jak to brzmi wogole;P) w samochodzie to wygoda jak niewiem (najgorsze to tylko odsniezanie ale mam dobrego TZ ) zreszta kolezanki z pracy mi caly czas powtarzaly " i co jak bedzie dzidzius to z wozkiem do mpk i wogole a tak to wkladasz do samochodu i jedziesz"

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
gratuluję, super, że wszystko dobrze

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

My idziemy na bal i też się zastanawiam jak długo wytrzymam pewnie usnę przy stoliku i pomyślą, że ciężarna się schlała
hehe ja tak jak mowilam jade w gory na 5 dni .. czyt. wszyscy beda jezdzic na nartach i snowbordzie a ja bede siedziec i popijac herbatke w jakiejs restauracji pod stokiem.. i czekac na nich.. a w sylwestra wszyscy beda a ja bede ..mam nadzieje ze jakos to bedzie:P hehe (czyt.mowie do TZ ze idziemy to idziemy:P)

Zuza

Razem
Stary 2012-12-12, 18:38   #3473
La_Mezcla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
A z jakiego miasta jesteś? Bo ja też ze śląska i udało mi się znaleźć bez pełnych kwalifikacji bo dopiero kończe podyplomówkę. Trzeba mieć szzęście.

Źle mi się pisze z telefonu więc będę dopiero jak wócę do domu o 17. Miłego dnia wam życzę
w malej miejscowosci obok rybnika .. i niestety nic szukalam jakies pol roku temu moze wczesniej teraz znalazlam stala prace wiec narazie zaprzestalam ale kto wie ..
Stary 2012-12-12, 18:39   #3474
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Ja ostatnio pieklam murzynka mmmm na niedzielę chyba znowu zrobię, taki pycha wyszedł

Edytowane przez kallisto89
Czas edycji: 2012-12-12 o 18:40
Stary 2012-12-12, 18:40   #3475
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam murzynka mmmmmmmmmmmmmmnnnnnnnniam
Mogę prosić przepis bo sprawdzam wszystkie dostępne i szukam ideału
hm..nie mam bo jeszcze nie robilam:P( myslalam ze ponudze o przepis tesciowa bo ona ma reke do pichcenia) ale jak masz jakis swoj ulubiony to mozesz mi podac

Zuza

Razem
Stary 2012-12-12, 18:41   #3476
Myszolka91
Raczkowanie

Hej.Wlasnie wrocilam z pracy,sniezek pada i jest calkiem sympatycznie. Ja rowniez jestem caly czas zmeczona 6h pracy to dla mnie bardzo duzy wysilek a kiedys bralam dodatkowe godziny i bylam pelna energii.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 18:44   #3477
d0tkaaa
Zakorzenienie

wogole to widzialam ze pisalyscie na temat gin czy pracuja w szpitalu..(musze doczytac bo tak jednym okiem przelecialam) no i sie troche obawiam bo moj gin w zadnym szpitalu nie pracuje! a nie chce zeby mnie traktowali byle jak i wogole (no bo pierwszy porod i wogole wiadomo) i mysle czy nie zmienic? boze a on jest taki fajny musze z nim pogadac na ten temat ..

a powiedzcie mi czy jak np bede miec wykupiona?( im sie placi czy wynajmuje czy co?:P) polazna to jak bede rodzic to ona bedzie przy mnie w szpitalu (byle jakim wiecie o co mi chodzi ze bedzie pracowac tam w jednym a ja bede w calkiem innym to bedzie przy mnie?) czy bede sama jak palec?

Zuza

Razem
Stary 2012-12-12, 18:44   #3478
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hm..nie mam bo jeszcze nie robilam:P( myslalam ze ponudze o przepis tesciowa bo ona ma reke do pichcenia) ale jak masz jakis swoj ulubiony to mozesz mi podac
Jak chcecie to mogę Wam podać przepis na super murzynka z dżemem wychodzi taki mokry mniam mniam

Stary 2012-12-12, 18:45   #3479
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio pieklam murzynka mmmm na niedzielę chyba znowu zrobię, taki pycha wyszedł
daj przepis plisss

Zuza

Razem
Stary 2012-12-12, 18:46   #3480
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
a moze soczki prosto z sokowirówki? robi któraś?
Ja się noszę od kilku dni z zamiarem odpalenia sprzętu, ale mam lenia strasznego
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja robię ale dziś jakoś nie miałam weny. Głównie pomarańcze, jabłka, marchewka, kiwi, ostatnio burak. Zależy co mam pod ręką.
Pomarańcze też do sokowirówki wrzucasz, czy wyciskasz jakoś inaczej?

Co do auta, to moje stoi od kilku tygodni i czeka, aż raczę zabrać je do mechanika. Jakoś nie miałam motywacji, bo TŻ wozi mnie teraz do pracy swoim samochodem (wsiadam do odśnieżonego nagrzanego auta ), ale dzisiaj wyjechał i wraca dopiero w piątek, więc pozostaje mi jeżdżenie do pracy autobusami

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości