|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
uuu coś poważnego?
|
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Nie, taka w sumie troche wizyta kontrolna. Wymiana oleju i coś mu przodem auta trzepie ponoć. Ja w sumie tego nie zauważam nawet, ale jego to strasznie denerwuje i musi to naprawić.
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja dziś poszalałam- spałam do 11:30 Tylko się obudziłam i biegiem do wc, bo pęcherz był u granic wytrzymałości :PJadę niebawem zapisać się na prawko ;p |
|
|
|
#3455 |
|
Rozeznanie
|
ja już po wizycie
![]() widziałam mojego maluszka i serduszko A tak w ogóle to byłam u gina na nfz, bo badania które mi zlecił mam bezpłatnie, natomiast w poniedziałek idę z mężem do mojego lekarza do którego od dawna chodzę prywatnie i zobaczymy maluszka na lepszym sprzęcie. To usg które mają w przychodni to jakieś kiepskie - tak mi sie wydawało. |
|
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
Super ! Prawko świetna sprawa . Bardzo ułatwia życie
a ja obiecałam sobie od dzisiaj kawy nie pić i wytrzymałam do 13. Oczy mi leciały i nie było zmiłuj sie. Wam też jest tak ciągle masakrycznie zimno? jestem zamarżlak ale ostatnio to juz do przesady az mnie miesnie bola od spinania. Mam 3 psiaki ale niestety chyba na spacerki to se teraz nie pochodza za często- są wielkie30-35 kg i baaaaaaaaardzo rozpieszczone (czyt. - robią co chcą) wiec teraz to TZ bedzie ze mna chodził co by mnie po lasach nie przeciągnęły. Smiał sie juz ze kupi sanki i bedą mnie ciagnąc![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- gratuluje udanej wizyty ja czekam na swoja niecierpliwie
|
|
|
|
#3457 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisujesz się na prawko? A zdążysz zdać egzamin teoretyczny przed 19.01? Ja też chciałam się zapisać (znaczy tż chciał), ale nie mogłam się zebrać, jakoś chyba nie jestem na to gotowa, a przyznam, że przydało by się. Cytat:
![]() Gratuluję udanej wizyty ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam karpia co prawda zamrożonego, ale na kolację będzie jak znalazł taki smażony. Jejku jak mi język do tyłka już ucieka!
Kupiłam sobie do tego tymbark vega, bo ja niewarzywna jestem więc pomyślałam, że to może być jakieś rozwiązanie
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
A ja bym cos zjadła tylko nie wiem co
ale pewnie bedzie na pikantnie a moze soczki prosto z sokowirówki? robi któraś? wiem ze troche roboty z tym ale mozna sobie samemu cos skomponowac ja narazie robie marchew- czer. winogrono i jabłko albo marchew jabłko i burak. ylko trzeba z marchewka uwazac zeby sie zółtym nie zrobic
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
wróciłam z pracy i nadrabiam, hahhaha )któraś pisała o zmęczęniu, i ja też cały czas na śpiocha działam, w pracy ziewam co chwilę. a wiecie co... strasznie mnie mdli i na wymioty bierze mnie jak myję zęby, normalnie masakra! |
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to chyba na własne życzenie poproszę o lewatywkę ;P [QUOTE=malinka0525;3809871 1] Zapisujesz się na prawko? A zdążysz zdać egzamin teoretyczny przed 19.01? Ja też chciałam się zapisać (znaczy tż chciał), ale nie mogłam się zebrać, jakoś chyba nie jestem na to gotowa, a przyznam, że przydało by się. Zapisałam się na 15 styczna na teorię+praktykę ![]() Miałam 3 lata przerwy w zdawaniu, bo podczas studiów nie miałam kasy i szkoda mi było w to wrzucać kasę;p Teraz Mąż pojechał mi po ambicji, bo wczoraj zdał za 1 razem ![]() Także mam nadzieję,że teraz obydwoje sobie damy radę W końcu będę miałą porządne wsparcie w brzuchu :PSzkoda, że jeszcze nic nie widać, bo może i egzaminator by się zlitował
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
w anglii nie wykonuje się lewaty już, bo nie jest to medycznie uzasadniony zabieg.
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: ja miałam lewatywę i jakoś nie narzekałam. Jedyny minus to taki, że poszłam do wc i zapomniałam zabrać ze sobą nerkę do haftów i miałam problem bo leciało dołem i góra chciało, a do umywalki za daleko!
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2012-12-12 o 16:12 |
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ale wy jestescie gaduly
![]() A tak serio, od rana nie mialam pradu, czuje sie coraz gorzej i mam goraczke. Poszlam z Marysia popoludniu spac, ja wstalam ona spi. Ale musze ja wybudzic, bo wieczorem nie usnie, a ja nie dam rady z nia dlugo siedziec w takim stanie. Brzuszek pokaze, jak zlikwiduje moj "pas startowy" z glowy, czyli w okolicach poniedzialku Ja w poprzedniej ciazy startowalam z waga okolo 79 k i dobilam na bank do 100, ale sie nie wazylam, bo na wizycie z przed 3 tyg przed porodem wazylam 96. Teraz zaczelam z waga 74 i schudlam kg, choc nie jest to przesadzone, ze moge i do 100 dobic - zycie. Tym sie nie stresuje. Komplet badan juz zrobilam, wiec luzik, klucia nienawidze i slabo mi na sama mysl, ale przy porodzie jak mi polozna nie mogla znalezc zyl (taka bylam opuchnieta) to wklula sie w samo zgiecie reki i wkurzalo mnie to strasznie, to po porodzie kazalam sobie od razu wyjac. Moj gin juz nie pracuje w szpitalu, ale pracowal. Jak urodzilam, to byl u mnie, wiedzial od poloznej, bo ta co z nim w gabinecie pracuje, byla akurat na zmianie jak mi wody odeszly i przyszedl zobaczyc jak sie czujemy i czy nie potrzebuje czegos. Wiec ja bylam zadowolona. Lekarza przy porodzie to widzialam jak mnie sprowadzal z patologi na porodowke i pozniej byla zmiana dyzuru i lekarka mnie juz szyla po porodzie. I to by bylo na tyle. Przepraszam ze o sobie, ale nia mam sily odpisywac kazdej z osobna - wybaczcie.
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja decyzja czy chcesz już iść czy jeszcze trochę poczekać. Co do zmęczenia to sobie czasami w pracy 15 min robię na sen (sama jestem w pokoju to nikt nie widzi). Na zajęciach w szkole gdy facet zanudzał, również 15min pospałam i po tym jak nowo narodzona ![]() Mam gin mężczyznę, to mój pierwszy i jedyny, zastanawiałam się nad kimś innym, ale jakoś tak nie wyszło. Tego znam od tylu lat, koleżanki ciążę prowadził... przyzwyczajenie robi swoje, no i mam go blisko bo 5min pieszo od domu Nie pracuje w szpitalu, ale z tego co się zorientowałam to oni wszyscy się znają. Liczę więc na dobre słowo ![]() Sylwester jednak nie będzie balowy mój kochany powiedział, że NIE ponieważ nie wiadomo jak się będę czuć i czy wszystko jeść będę mogła itp. Pochorowałam się i poszłam po L4, ale poprosiłam od jutra, dziś musiałam jeszcze popracować. Pani doktor mało mnie nie wzrokiem nie zabiła jak powiedziałam, że chcę od jutra. |
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dogonie Cie!
|
|
|
|
|
#3467 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i gratulacje za serduszko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to mam nauczkę, moje dziecko nie lubi soków marchewkowych ![]() Tyle godzin w kibelku po nich spędziłam, ze daje sobie z nimi spokój na czas ciąży ![]() Cytat:
Jak ktoś ma ochotę na lewatywę to musi przynieść swój zestaw ![]() Wiec się jeszcze zastanowię czy chcę czy nie W ogóle to nie chce mi się nadrabiać, ale chyba dziś nie naskrobałyście dużo?:P ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() może spróbuj przekonać Tż jeżeli Ci zależy ![]() Po narodzinach będzie już tylko ciężej się gdzieś wybrać ![]() A z l4 pewnie tak zareagowała o im chyba nie wolno do przodu wystawiać, niby jeden dzień tylko, ale jakby jakąś kontrole miała czy coś to chyba miała by problem
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z sylwkiem to sama już nie wiem, może ma trochę racji. Idziemy na wesele w lutym, będzie trochę jak sylwek heheh |
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- My idziemy na bal i też się zastanawiam jak długo wytrzymam pewnie usnę przy stoliku i pomyślą, że ciężarna się schlała![]()
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogole to czesc nadrabiam troche naskrobalyscie eh :P Moj TZ sie drze ze jak nie laptop i wizaz to telefon i wizaz haha :Pale sie najadlam lodow :P i bede robic na dniach ciasto murzynka uff uwielbiam go:P |
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę prosić przepis bo sprawdzam wszystkie dostępne i szukam ideału
|
|
|
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propo prawa jazdy to wygoda straszna.. ja tez juz nie wyobrazam sobie jechac gdzies mpk ( jak to brzmi wogole;P) w samochodzie to wygoda jak niewiem (najgorsze to tylko odsniezanie ale mam dobrego TZ ) zreszta kolezanki z pracy mi caly czas powtarzaly " i co jak bedzie dzidzius to z wozkiem do mpk i wogole a tak to wkladasz do samochodu i jedziesz" ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
a ja bede ![]() ..mam nadzieje ze jakos to bedzie:P hehe (czyt.mowie do TZ ze idziemy to idziemy:P)
|
||
|
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
w malej miejscowosci obok rybnika .. i niestety nic szukalam jakies pol roku temu moze wczesniej teraz znalazlam stala prace wiec narazie zaprzestalam ale kto wie ..
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio pieklam murzynka
mmmm na niedzielę chyba znowu zrobię, taki pycha wyszedł
Edytowane przez kallisto89 Czas edycji: 2012-12-12 o 18:40 |
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Raczkowanie
|
Hej.Wlasnie wrocilam z pracy,sniezek pada i jest calkiem sympatycznie. Ja rowniez jestem caly czas zmeczona 6h pracy to dla mnie bardzo duzy wysilek a kiedys bralam dodatkowe godziny i bylam pelna energii.
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
wogole to widzialam ze pisalyscie na temat gin czy pracuja w szpitalu..(musze doczytac bo tak jednym okiem przelecialam) no i sie troche obawiam bo moj gin w zadnym szpitalu nie pracuje! a nie chce zeby mnie traktowali byle jak i wogole (no bo pierwszy porod i wogole wiadomo) i mysle czy nie zmienic? boze a on jest taki fajny musze z nim pogadac na ten temat ..
a powiedzcie mi czy jak np bede miec wykupiona?( im sie placi czy wynajmuje czy co?:P) polazna to jak bede rodzic to ona bedzie przy mnie w szpitalu (byle jakim wiecie o co mi chodzi ze bedzie pracowac tam w jednym a ja bede w calkiem innym to bedzie przy mnie?) czy bede sama jak palec? |
|
|
|
#3478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wychodzi taki mokry mniam mniam
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
daj przepis plisss
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się noszę od kilku dni z zamiarem odpalenia sprzętu, ale mam lenia strasznego
![]() Cytat:
Co do auta, to moje stoi od kilku tygodni i czeka, aż raczę zabrać je do mechanika. Jakoś nie miałam motywacji, bo TŻ wozi mnie teraz do pracy swoim samochodem (wsiadam do odśnieżonego nagrzanego auta ), ale dzisiaj wyjechał i wraca dopiero w piątek, więc pozostaje mi jeżdżenie do pracy autobusami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

Ja dziś poszalałam- spałam do 11:30
Tylko się obudziłam i biegiem do wc, bo pęcherz był u granic wytrzymałości :P

mój kochany powiedział, że NIE ponieważ nie wiadomo jak się będę czuć i czy wszystko jeść będę mogła itp.
za wizytę