|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
dobrze, ze weszłaś w czas ![]() mój często nakrywa sie pieluszką, też musze pilnować... Dziewczyny mam pytanie, czy któraś używa smoczków Tommee Tippee? Natanek właśnie te sobie upodobał, ale ma już prawie 4,5 miesiąca, kupiłam większe (3-9) i nie ma mowy by je ssać, wypluwa i płacze, są znacznie większe... W takim razie mam stosować wciąż te 0-3?
|
|
|
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
bebe-na rady dot. gruszki jeszcze nie za późno
bo dopiero za pół godziny pora na gruchę....Maciejka-dzięki czy pasternak+kartofelek to dobry pomysł na kolejny krok??czy lepiej dynia+kartofelek???coś co nie jest wzdymające??? szczepionkę Niunia zniosła okropnie....bardzo płakała, najbardziej ze wszystkich razów, zaczęła już przy badaniu gardełka szpatułką, a potem już było tylko gorzej...nie mogłam jej chyba z 15 minut uspokoić, ledwo ubrałam i dałam radę wyjść, na dworze kwiliła, ale w końcu usnęła i jak wstała już jest ok.....mam nadzieję, że będzie dobrze, potem podam czopka na gorączkę....ehhh szkoda mi jej bardzo Karolina PW-dzięki, a cena między piercerem a kosmetyczką różni się???ja robiłam w chrząstce na górze ucha u kosmetyczki, 8lat temu, goiło się fatalnie i nieraz do dziś pobolewa, a teraz chcę na jeszcze grubszej, więc się trochę boję....
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-12-12 o 12:51 |
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poduszkę wkładam na czas karmienia i staram się wyciągać tuż po, a już na pewno nie zostawiam, jak mnie nie ma w pokoju. To płaska poduszka dla dzieci z Ikei i zdarza jej się na niej zasnąć, ale wtedy albo jestem obok, albo zabieram nawet w czasie snu. Już widziałam, jak wcisnęła nos w moją i m.in. dlatego już nie ma opcji spania ze mną. Młoda bardzo chce raczkować.
|
|
|
|
|
#1234 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Odnośnie gruszki to bym podała. Jeżeli nic się wcześniej po niej nie działo to spokojnie może zjeść. |
||
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoczek TT 0+ się nie sprawdził. Użuwamy Avent 0-6 (albo 3-6, na pewno do 6. mies.), Canpoll z kulką na końcu i rossmannowskich, które jak się okazało są od 6 miesiąca. Lubi je. Sama sobie wyciąga i wkłada różnymi stronami. |
|
|
|
|
#1236 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki, więc deserek dziś będzie
a zapomniałam się pochwalić, "mała"waży już 7580g, więc waga urodzeniowa podwojona, przybrała w miesiąc 900g ![]() :mdle je:
|
#1237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Firma mojego męża ma fabryki w Indiach i on mówi, że jak oni przysyłają maile to z pół godziny czyta i sie zastanawia o co kaman, rozmowa telefoniczna to już w ogóle komedia ![]() Cytat:
![]() M. nie ma żadnych poduszek w łóżeczku. U piercera na pewno jest drożej, parę lat temu płaciłam 70zł razem kolczykiem tytanowym. Kolczyki które wkładają piercerzy też są lepsze do gojenia, jak wybierzesz kółeczko, podkowę albo labret czy banan to nimi można łatwo obracać i zdecydowanie łatwiej zachować higienę przekłucia niż w tych kolczykach z zatyczką jakich używają kosmetyczki |
||
|
|
|
#1238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hahaha cały czas pytam Was o tę gruszkę, a ja jej jak się okazuje jabłko dawałam cały czas ![]() :br zydal:no bo to moje przetworki i nie podpisałam i osądziłam po kolorze i smaku!!, że to gruszka....dziś wzięłam jeden podpisany gruszkowy a on całkiem inny-naprawdę gruszkowy....hehe więc jednak dostanie jabłuszko....a czy po jabłku zielone kupki są w takim razie ok???
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Nie na szczęście jest ok,
myślę że w materac też by wcisnęła ale nie ma co już rozkminiać, już jej więcej w takiej pozycji nie zostawię. A miałam iść spać, dobrze że nie poszłam
|
|
|
|
#1240 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
słuszna waga! A ile mierzy?Ciekawe ile moja ma (wczoraj sama ją mierzyłam i wyszło 59 cm, wagi nie znam)Cytat:
Moja po jabłku ma normalne kupki... ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Moja poduszki nie ma w łóżeczku a materacyk jest na tyle twardy, że nie da rady wcisnąć twarzy w niego - Twój taki nie jest? |
||
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie u nas są. |
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spóźnione życzenia dla Leosia ![]() I najlepsze życzenia dla Poli ![]() Nadalka, nie dziwię się, że się przestraszyłaś... |
|
|
|
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
też się z tej gruszki uśmiałam
![]() ![]() ![]() czyli zielona jest ok???bo ona robi 2x dziennie i pierwsza zielona, a druga normalna.... a co sądzisz o pasternaku+ziemniaczku jako kolejnym kroku??czy lepiej dynia+ziemniak??co mniej wzdymające?? moja miesiąc temu mierzyła 62,5 może teraz 64ma, nie wiem bo przed szczepieniem tylko ważą, dziś spróbuję ją zmierzyć, ale to nie to samo, co u pediatry, bo tam mają specjalną rynnę do pomiarów
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1248 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To faktycznie może się w niego wtulić ale nie musi ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Ona śpi na poduszcze praktycznie od początku, na płaskiej jak podeszwa bo lepiej jej się śpi jak ma chociaż trochę miękko , i nigdy nie było takiej akcji, dzisiaj pierwszy raz zasnęła na brzuchu i od razu, nie pozwolę jej więcej tak spać
|
|
|
|
#1251 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, mały śpi w śpiworku w nocy a jak sie zdrzemnie w dzień to nie nakrywam niczym.
|
||
|
|
|
#1253 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam się Wam pochwalić kolejną wygrana aukcją: http://allegro.pl/duzy-zestaw-z-kurt...838943040.html
Teraz czekam na przesyłkę
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
jak mała nie śpi, to też bez szans by chociaż chwilę wytrzymał, zresztą jak nie śpi to nie ma potrzeby przykrywać;
ale jak śpi w dzień to przykrywam kocykiem i jestem obok, w nocy śpiworek podobno przypadkowe uduszenia to najczęstsza przyczyna nagłej śmierci niemowląt, a winne są przedmioty typu kocyki (zresztą Dep kiedys o tym pisała) poduszki a nawet maskotki (z maskotką to nie wiem co by miało dziecko zrobić )
|
|
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=karolka110;38097467]dzięki, więc deserek dziś będzie a zapomniałam się pochwalić, "mała"waży już 7580g, więc waga urodzeniowa podwojona, przybrała w miesiąc 900g ![]() :mdle je:[/QUOTpiękna waga ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Luśka zaczyna mi się zbierać do siadania z czworaków
Póki co zaczyna tylko zawijać dupkę jak do siadu, no ale widać, że się szykujeCytat:
oby już było ok ![]() Cytat:
Cytat:
ale czopka nie podawaj jak nie będzie gorączkiCytat:
życzę powodzenia też miałam zamiar z tym walczyć, ale Lu i tak zawsze stawiała na swoim, a 24/7 nie usiedzisz przy niej
|
|
#1259 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj byłam u przyjaciółki, która ma bliźniaczki i przytargałam "troszkę" ciuszków 74/80, między innymi taką suknię, która na żywo wygląda lepiej
http://www.google.com/imgres?hl=pl&c...r:42,s:0,i:214
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalko, dobrze że nic się nie stało.
Ja poduszki w ogóle nie mam a kocyk daję jak zaśnie. Mam pytanie do dziewczyn z niemiec. Myślę nad tym jeździkiem - wiem jedynie że sprzedający ma go od importera z niemiec. Może wiecie coś na temat tego jeździka - żeby się później nie okazało że np. wycofali ze sprzedaży bo coś było nie tak ![]() Jakbym niemiecki znała to bym poklikała w necie i może jakieś info bym znalazła. http://allegro.pl/jezdzik-edukacyjny...819771059.html
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-12-12 o 14:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

bo dopiero za pół godziny pora na gruchę....

bo uwierzcie mi, że teksty tłumaczone na angielski przez chińczyków to ten język jedynie przypominają. Kiedyś dostałam do tłumaczenia instrukcję urządzenia do cynowania, która w oryginale była po chińsku, jakiś chińczyk to wrzucił do translatora, wziął co wyszło, a że wiedział, że w angielskim występuje coś takiego jak kropki i przecinki więc je powstawiał, ale w sposób zupełnie przypadkowy, bo nie znał zupełnie zasady ich użytkowania. Rany, co ja się namęczyłam przy tłumaczeniu tego. Musiałam dosłownie snuć domysły o co tam może chodzić (a większość zdań była zupełnie niezrozumiała, wyglądało jak zlepek przypadkowych słów w losowej kolejności) i to po zapoznaniu się mniej więcej z tematem po polsku i angielsku. A potem jeszcze klient miał pretensje co do jakości. A ja i tak wyciągnęłam z tego tekstu ile tylko się dało. Ja nie wiem, on chyba cudów oczekiwał