Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 14:00   #2731
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Poopowiadała mi troszkę, poprzynosiła jakieś ulotki, spis co powinnam kupić, czego nie kupować.. Mówiła żeby nie kupować gruszki do nosa.. że najlepszy jest taki odkurzacz do nosa FRYDA- świetnie ściąga nawet z zatok
Duuuużo mi mówiła, jak mi się będzie przypominało to będę Wam pisała.
Przyniosła mi znowu próbki nivea i linomagu.

no i najważniejsze słuchaliśmy dzieciątka...
Serduszko bije idealnie, równo 136uderzeń na minutę
Mały straszny wiercioch, kręcił się jak szalony, aż się położna śmiała
FRIDAJa już kupiłam razem z kilkoma wkładami wymiennymi.

A Ty mieszkasz w Polsce? Bo w UK zdaje się jest taki kontakt z położną częsty. CHyba, ze w Pl też to ja chętnie skorzystam tylko trzeba się dowiedzieć jak taką babeczkę skombinować
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:01   #2732
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Dzięki już się szykuję do wyjścia. Spróbuję go nakręcić, ale nie sądzę żeby się dało:P
Może się uda, powodzenia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:01   #2733
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry od rana zabiegana dlatego dopiero teraz się witam. Siedzę w domu i czekam na położną... od 8 rano latam z odkurzaczem i ścierką
Ale już prawie ze wszystkim się uporałam
przydalaby mi sie taka motywujaca polozna :d moze ruszylabym 4 litery i cos w koncu zrobila
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:02   #2734
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a i czy ktos z Was wie jak sprawdzić - jakie są statystyki danego wątku?? Już się pytam 3 raz ale nikt mi nie chce powiedzieć
ja nie wiem to nie pomogę

a i przypomniała mi się jedna rzecz z której mój szef się ucieszył - że to nie będą bliźniaki bo wtedy są dodatkowe komplikacje i dłuższa nieobecność
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:03   #2735
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no właśnie jeśli zależy mi na tej pracy to lepiej żebym nie kombinowała ze zwolnieniem.

mam przemyśleć ile planuje nieobecności w pracy i jak ja to widzę. powiedziałam mu szczerze że to zależy jak będzie wyglądała sprawa urlopu macierzyńskiego - albo 0,5 roku albo 1 rok jeśli wydłużą urlop do roku, i że to wszystko zależy co będzie mi się bardziej kalkulować. no to powiedział że jak jesteśmy już szczerzy no to 0,5 roku sobie poradzą, ale przy nieobecności rocznej będą musieli szukać innego rozwiązania, a wtedy nie może mi zagwarantować jak będzie wyglądał mój powrót do pracy po macierzyńskim..
a jaką masz umowę?? już pewnie się pytałam ale mi sie wszystko w tym gąszczu postów myli..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-12 o 14:06
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:07   #2736
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
a jaką masz umowę??
umowę mam dobrą bo na czas nieokreślony. tylko nawet jak wrócę po roku nieobecności, to zawsze moge dostać wypowiedzenie (co też mój szczery szef zaznaczył)
Stary 2012-12-12, 14:07   #2737
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi się przypomniało:
" Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami.
Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Twoje wyjścia
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego."
patrząc na moje podejście co do ubrań, to jest tak jakbym miała drugie dziecko

faaaaajne
Stary 2012-12-12, 14:09   #2738
xal
Zakorzenienie

Cytat:
mam przemyśleć ile planuje nieobecności w pracy i jak ja to widzę. powiedziałam mu szczerze że to zależy jak będzie wyglądała sprawa urlopu macierzyńskiego - albo 0,5 roku albo 1 rok jeśli wydłużą urlop do roku, i że to wszystko zależy co będzie mi się bardziej kalkulować. no to powiedział że jak jesteśmy już szczerzy no to 0,5 roku sobie poradzą, ale przy nieobecności rocznej będą musieli szukać innego rozwiązania, a wtedy nie może mi zagwarantować jak będzie wyglądał mój powrót do pracy po macierzyńskim..
Spokojna Twoja rozczochrana, po macierzyńskim musi Cię przywrócić. Niestety może od razu wolnić .... więc ja będzie nieciekawie piszesz podanie, że w ramach wychowawczego żądasz zmniejszenia etatu, czyli nie pracujesz na cały tylko np 3/4 i może Ci nagwizdać a nie zwolni, bo masz ochronę

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
umowę mam dobrą bo na czas nieokreślony. tylko nawet jak wrócę po roku nieobecności, to zawsze moge dostać wypowiedzenie (co też mój szczery szef zaznaczył)
Wypowiedzenie owszem, ale nie może być "bo tak" musi być przykładowo likwidacja stanowiska. To jest dodatkowa ochrona umowy na czas nieokreślony.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:10   #2739
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
bardzo fajne. szczegolnie podobaja mi sie te z dlugim rekawem.
Stary 2012-12-12, 14:11   #2740
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Spokojna Twoja rozczochrana, po macierzyńskim musi Cię przywrócić. Niestety może od razu wolnić .... więc ja będzie nieciekawie piszesz podanie, że w ramach wychowawczego żądasz zmniejszenia etatu, czyli nie pracujesz na cały tylko np 3/4 i może Ci nagwizdać a nie zwolni, bo masz ochronę

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Wypowiedzenie owszem, ale nie może być "bo tak" musi być przykładowo likwidacja stanowiska. To jest dodatkowa ochrona umowy na czas nieokreślony.
dokładnie tak po prostu Cie nie może zwolnić.. Będziesz mogła postraszyć sądem pracy i w ogóle będą mogli Ci naskoczyć.

Wojtek
Stary 2012-12-12, 14:13   #2741
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dzwoniłam pierwszy raz, bo to było naprawdę dziwne no ale byle już wiem co i jak

A z tymi bólami to faktycznie nie wiadomo co nas czeka (bynajmniej ja jako pierworódka nie wiem ), a lepiej zadzwonić do gina/przesunąć wizytę/pojechać na wizytę lub na ip nawet jeśli to coś błahego niż nie zrobić nic, a potem by się okazało, że jednak coś złego się dzieje...

Ginowi w smsie napisałam, że się martwię a jak z nim gadałam to powiedziałam, że wiem że to może być nic niegroźnego no ale lepiej się upewnić Zresztą ja jak bym nie zadzwoniła, to mąż by to zrobił, bo też wczoraj był wyjątkowo zmartwiony...
dobrze zrobilas, bo stres i zamartwianie sie tylko pogarszaja sprawe.
Stary 2012-12-12, 14:13   #2742
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie jeśli zależy mi na tej pracy to lepiej żebym nie kombinowała ze zwolnieniem.

Cytat:
oo xal ci już wszystko wyjaśniła
właśnie tak mi się wydawało że to wcale nie jest takie hop siup zwolnić ciężarną.

ale swoją drogą "fantastyczny" szef
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:13   #2743
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Ale głupek Czemu większość szefów obojętnie jakiej jest płci to musi zawsze stresować kobiety i okazywać wielkie niezadowolenie z ciąży...a najlepsze, że czywiście każdy dzieci ma albo chce mieć...i oni oczywiście na pracownice narzekają, a sami swoje mają Kurde wkurza mnie to....
Już lepiej żeby te swoje "szczere" pomysły zachowali dla siebie....grrr

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:14   #2744
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Jenny, bardzo dobrze, że zadzwoniłaś

piękne sukienki

wstałam o 12, i to dlatego, że listonosz przyszedł
no to ja znaczaco pobilam Twoj rekord
Stary 2012-12-12, 14:15   #2745
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
dobrze wiedzieć aczkolwiek stanowisko może zlikwidować i utworzyć nowe o innej nazwie i podobnym zakresie obowiązków. wszystko się da

Cytat:
Napisane przez xal
to też dobrze wiedzieć dziękuję za informacje
Stary 2012-12-12, 14:18   #2746
xal
Zakorzenienie

To ja mam kochanego kierownika jak tak czytam wasze wypowiedzi, ale ja mam państwową posadę więc troszkę inaczej.
Dzisiaj mamy wigilię popołudniu, a sef nie idzie i pytał koleżankę czy się wybiera. Ona powiedziała, że tak, to powiedział, że dobrze, bo mnie będzie pilnować

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:21   #2747
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Taką czerwoną
http://allegro.pl/sukienka-gruby-mat...827291695.html

A wcześniej taką fioletową
http://allegro.pl/piekna-mama-sukien...854747548.html

A wcześniej kozaczki..
http://allegro.pl/hit-sezonu-motocyk...853447088.html

to dziś Ale na ten miesiąc chyba koniec. Miałam jechać do H& po spodnie, ale.. po co mi spodnie?
w grudniu tyle swiat, ze musza Ci wystarczyc sukienki w styczniu sobie kupisz spodnie hehehe

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Cześć

Wcinam nutellę ze słoika. Zaraz zmykam do babci piec ciasteczka świąteczne.
pomocz sobie banana w tej nutellce mniaaam

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Już jestem, właśnie położna ode mnie wyszła.. ale fajna babeczka..
Przyszła o 11.45 - siedziała półtorej godziny. Teraz przyjdzie w styczniu. Mówi, że na razie widzimy się co miesiąc (chyba że coś by się działo to dzwonić) a później będzie przyjeżdżała częściej
i na pewno Ci nie wystawi rachunku?
Stary 2012-12-12, 14:21   #2748
Aaś
Zakorzenienie

marchewka wchodzisz na listę wszystkich wątków w poczekalni.
o tu: https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=79
i klikasz ilość odpowiedzi na dany wątek. tą liczbę. u mnie w naszym jest teraz 2746 postów w wątku
i ci wychodzi że hump to gaduła i się jej nudzi w pracy
https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=661339
Stary 2012-12-12, 14:21   #2749
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
:
A czy ona Ci to badała ?
Tak ona mi to badała.. miała swój żel, posmarowała brzuszek dała mi jedną słuchawkę drugą sama miała i osłuchiwała maluszka.. Jego ruchy, serduszko i łożysko

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
za podsłuch
Chyba sobie kupię ten ściągacz, bo mam tak już nos wytarty po 1 dniu, że masakra.
ona bardzo chwaliła ten ściągacz

Cytat:
fajnie i czego nie kupować?
Jak będę miałą więcej czasu to Wam przepiszę z listy co polecała kupić a czego nie. Mówiła, że ta gruszka bez sensu, sterylizator do butelek też nie jest potrzebny (tylko taki wymysł żeby kasę nabijać) ciuszków żeby za dużo nie kupować, bo maleństwo szybko rośnie i to bezsensu, kosmetyków pielęgnacyjnych też za dużo nie kupować, dała mi listę co poleca, np. do kąpieli twierdzi, że najlepsza jest emulsja Oillatum
I bardzo polecała maść Bepanthen- na suchą skórę i pękające brodawki ( mówiła że warto ją zabrać nawet do szpitala, bo jak dziecko brodawkę ugryzie to się przyda)
a do pępka najbardziej poleca Octenisept
Do prania
-Jelp lub -Lovella

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
kurczę. fajnie z nią masz
powiem Ci, że naprawdę jestem zadowolona i miło zaskoczona że to z NFZ

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
FRIDAJa już kupiłam razem z kilkoma wkładami wymiennymi.

A Ty mieszkasz w Polsce? Bo w UK zdaje się jest taki kontakt z położną częsty. CHyba, ze w Pl też to ja chętnie skorzystam tylko trzeba się dowiedzieć jak taką babeczkę skombinować
Też chyba zakupię, bo sama czasem mam problemy z katarem zatokowym...
Mieszkam w Polsce i wbrew pozorom nie było ciężko z załatwieniem tej położnej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:23   #2750
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Poopowiadała mi troszkę, poprzynosiła jakieś ulotki, spis co powinnam kupić, czego nie kupować.. Mówiła żeby nie kupować gruszki do nosa.. że najlepszy jest taki odkurzacz do nosa FRYDA- świetnie ściąga nawet z zatok
Duuuużo mi mówiła, jak mi się będzie przypominało to będę Wam pisała.
Przyniosła mi znowu próbki nivea i linomagu.

no i najważniejsze słuchaliśmy dzieciątka...
Serduszko bije idealnie, równo 136uderzeń na minutę
Mały straszny wiercioch, kręcił się jak szalony, aż się położna śmiała
mnie we frydzie przeraza to, ze mamusia musi ciagnac ustami a jak sie blokada zepsuje? feee. szkoda, ze nie da sie tego podlaczyc do odkurzacza
Stary 2012-12-12, 14:23   #2751
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
dokładnie tak po prostu Cie nie może zwolnić.. Będziesz mogła postraszyć sądem pracy i w ogóle będą mogli Ci naskoczyć.
powem tak-mogę straszyć, szargać sobie nerwy i napsuć im krew po to by dłużej kisić się w jakiejś chorej atmosferze. też bez sensu.

Cytat:
Napisane przez Aaś
ale swoją drogą "fantastyczny" szef
powiem szczerze, że nie spodziewałam się tego po nim. sam ma 3 dzieci (i to córki!), które uwielbia nad życie i może o nich opowiadac godzinami a jak przyszło co do czego to tak to wyglądało.

Cytat:
Napisane przez Magiusa
Ale głupek Czemu większość szefów obojętnie jakiej jest płci to musi zawsze stresować kobiety i okazywać wielkie niezadowolenie z ciąży...a najlepsze, że czywiście każdy dzieci ma albo chce mieć...i oni oczywiście na pracownice narzekają, a sami swoje mają Kurde wkurza mnie to....
Już lepiej żeby te swoje "szczere" pomysły zachowali dla siebie..
szczerość cenię, przynajmniej sytuacja jest jasna i nie było pitu-pitu jak się cieszę, a potem spadaj stąd dzieciata i niedyspozycyjna babo. ja nie kumam tego niezadowolenia - przecież to zus będzie mi płacił, a firma na rok może sobie wziąć kogoś na zastępstwo..

jejku kiedy ta durna dyskryminacja się skończy
Stary 2012-12-12, 14:24   #2752
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Fajną masz tą położną...Kurka...jak się w ogóle taką osobę załatwia? Dla mnie na razie za wcześnie, a później jak ją załatwić?
a ja sie zastanawiam nad ta polozna przy porodzie. wiem, ze umowic musze sie wczesniej, ale ile sie takiej poloznej placi? to jakas konkretna lapowa? czytalam w necie i babki daja i po 500zl. ale to prywatnie czy ta na kase chorych ze szpitala dostaje w lape i wtedy jest bardziej moja niz innych? orientujecie sie jak to wyglada?
Stary 2012-12-12, 14:26   #2753
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a ja sie zastanawiam nad ta polozna przy porodzie. wiem, ze umowic musze sie wczesniej, ale ile sie takiej poloznej placi? to jakas konkretna lapowa? czytalam w necie i babki daja i po 500zl. ale to prywatnie czy ta na kase chorych ze szpitala dostaje w lape i wtedy jest bardziej moja niz innych? orientujecie sie jak to wyglada?
w warszawie to jest powyżej 1000 niestety i wtedy ona się tobą zajmuje przy porodzie, pomaga żeby szybciej poszło
Stary 2012-12-12, 14:26   #2754
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Ups to chyba nie zmieniłam w kalendarzu
zmienilas, bo 17 byl
Stary 2012-12-12, 14:27   #2755
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
i na pewno Ci nie wystawi rachunku?
nie no, nie ma takiej opcji ale powiem Ci, że też uwierzyć nie mogłam
i jeszcze dzisiaj do niej mówię, że muszę do pulmonologa iść spirometrię zrobić (bo zawsze byłam pod opieką alergologa jak mieszkałam w innej części Polski) a ona, że tu są tylko prywatni i poleciła mi babkę po X. i mówi, że jak skierowanie załatwię i powiem, że ciężarna to mnie przyjmie na NFZ
i dodała jeszcze, szkoda że Pani wcześniej nie mówiła to przywiozłabym dzisiaj Pani to skierowanie

Stary 2012-12-12, 14:27   #2756
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
marchewka wchodzisz na listę wszystkich wątków w poczekalni.
o tu: https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=79
i klikasz ilość odpowiedzi na dany wątek. tą liczbę. u mnie w naszym jest teraz 2746 postów w wątku
dzięki, szukałam i szukałam a to takie proste!

Wojtek
Stary 2012-12-12, 14:27   #2757
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
szef nawet nie wie za co mi płaci

ale spoko, ostatnio też byłam 1 do połowy wątku, a potem Justi mnie przegoniła / przegadała
Stary 2012-12-12, 14:28   #2758
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
co do porodu to mówiła, że dużo na ten temat będziemy mówiły, ale to później.. Polecała tylko poród rodzinny
Mówiła też o lewatywie, że mamy prawo się nie zgodzić ale lepiej jednak zaufać położnej i jeśli uzna że trzeba lewatywe to się zgodzić. Wszystko dokłądnie mi wyjaśniła, że ta lewatywa nie zawsze jest konieczna, ale czasem na prawdę dużo pomaga.. Nie tylko łatwiej dziecku wyjść, al też pobudza i przyśpiesza skurcze..
co do diety to mówiła, że jeść to na co się ma ochotę, a jak ma się straaaszną ochotę na alkohol, to troszkę czerwonego wina nie zaszkodzi... Jedyne co to teraz się najeść truskawek, bo to jedyna rzecz której nie będzie można jeść podczas karmienia... Mówiła, że jej pacjętki karmiące jedzą wszyyystko prócz właśnie truskawek
z ta lewatywa, bo ja chyba wolalabym miec niz nie miec...po co mam pozniej myslec czy aby przypadkiem cos nie wyskoczy?

a z diety karmiacej na pewno wypadaja cytrusy, dlatego jem je teraz na zapas
Stary 2012-12-12, 14:30   #2759
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie muszę się dowiedzieć jak to wygląda bo moja pani Basia nie będzie przy porodzie
dziś ją o to zapytałam i mówiła, że nie będzie jej, będzie przychodziła po porodzie. ALe, że spokojnie mam się niczym nie martwić bo ona mi tak wszystko opowie, że będę wszystko dokładnie wiedziałą

Stary 2012-12-12, 14:33   #2760
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
z ta lewatywa, bo ja chyba wolalabym miec niz nie miec...po co mam pozniej myslec czy aby przypadkiem cos nie wyskoczy?
ja też bym się jakoś tak bezpieczniej czuła przy porodzie po lewatywie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
no właśnie muszę się dowiedzieć jak to wygląda bo moja pani Basia nie będzie przy porodzie
szkoda. a ona tylko działa jako środowiskowa czy też jest przy porodach?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości