|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
tasiulek piękne te reniferki
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Uciekam dziewczyny, bo TŻ przyjechał i będziemy pichcić obiadek. Będę potem
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
co do dzieci ... to mega się boje porodu
a wszystko przez to ze moja mama ledwo przeżyła poród ze mną i miała komplikacje i była nieprzytomna przez bardzo długi czas i przeżyła śmierć kliniczna ... wiec mam trochę obaw nie chodzi tu o mnie ale nie chce żeby moje dzieci wychowywały się beze mnie ... po drugie panicznie się boje krwi itd i nie wyobrażam sobie cesarki zemdlałabym na samą myśl ... boje się jeszcze że będziemy mieć problem ze zajściem w ciąży i nie wiem coś nie bardzo mam mam przekonanie do tabletek i zastanawiam się nad zastrzykiem hormonalnym... co wy na to ? jeśli chodzi o święta i wypieki to będziemy piec ciasteczka z mama a z moim bratem i TŻem będziemy je dekorować wiec będzie fajnie W 2 dzień świąt rodzice TŻa przyjadą do mnie i poznają się z moimi rodzicami mój tata widział ich tylko raz a mama w ogóle nie zna więc zobaczymy jak to będzie oby ok ![]() a datę jak już parę razy wspominałam wybraliśmy pod względem moje ulubionej liczby 21 potem tym żebym miała 23 lata bo tak sobie jakoś umyśliłam i tym by było ciepło i TŻ zaproponował datę moich urodzin właśnie 23 więc tak to wyszło :P
|
#363 |
|
Winter is coming
|
A ja i moja mama nic nie pieczemy, bo nie lubimy
potrafię spierdzielić nawet muffinki z proszku, więc się nie biorę za to.Angel, a czemu boisz się tabletek? Niestety o zastrzyku nigdy nie czytałam, więc nic nie poradzę.
|
#364 |
|
BAN stały
|
Velika, to my w zamian za Twoje porady prawne będziemy Ci wysyłać kulinarne paczki
|
|
|
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
velika - z 2 powodów pierwszy najważniejszy to to że jakiś czas temu miałam przez chorobę mega zrąbaną wątrobę i wszelkie tabletki bardzo mi szkodzą na wątrobę ... a druga sprawa to to ze wiele razy słyszałam o tym że są problemy i ciężko o dzidziusia
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
Byłąm tam na przeciwko Plazy w salonie Irena, na Targowej i w 3 na Modrzejowskiej bo 1 zlikwidowali i na Niwce tam ssą chyba najładniejsze suknie.
|
|
#367 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Możecie mi pizzę piec i wysyłać.Angel, o jak z wątrobą problem to nie ma żartów, faktycznie lepiej nie ryzykować. Co do problemów z zajściem w ciążę, to ja tam nie wiem, ale myślę, że jakby co to na pewno nie byłby to jedyny czynnik. Ja jem tabsy łącznie już siedem lat (miałam 2 lata przerwy) i uważam że to wspaniały wynalazek.
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
wy tu o jedzeniu a ja siedze w pracy głodna
no nic, chce schudnąć musze pocierpieć
|
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
ja brałam tylko przez 2 miesiące i to rok temu ale tak jakoś nie bardzo mi z nimi było teraz nie biorę bo nawet nie mam po co =/ po drugie mam mega nie regularne miesiączki i jak byłam u lekarza i się pytałam to mówił że może być różnie ... ale zobaczymy jak będzie ...
|
#371 |
|
Rozeznanie
|
a ja bym zjadła sobie torta takiego kawowego albo czekoladowego zawsze u takiej babeczki zamawiamy i ona w domu piecze a akurat w święta moja babci i dziadek mają 50 lat po ślubie;p
A data slubu to 12 lipiec i teściowa będzie miała o północy urodziny bo 13 ma;p Troszkę żałuje że nie zrobiliśmy ślubu w Boże Narodzenie szczególnie teraz jak jest tak dużo śniegu i są takie dekoracje świąteczne jest mi żal.
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ile się słyszy, że od razu po odstawieniu tabletek często dziewczyny zachodzą w ciąże, i że niby większa szansa jest na bliźniaki ![]() Co do wpływu tabletek na problem z zajściem w ciąże, to nawet jeśli jakiś by był, to moim zdaniem po zastrzyku też - no bo i to i to to jest jakaś ingerencja w gospodarkę hormonalną...
|
|
|
#373 |
|
Winter is coming
|
Nic nie pozostaje bez wpływu na zdrowie niestety.
Jezu niech już będzie 16, chcę do domu!
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze tylko godzinka i bedziesz wolna! ![]() Mi z kolei nudzi się juz w tym domu... Jestem przyzwyczajona, że do tej 16 siedzę w pracy, a tak, jak jestem chora to mi się nudzi że szok... Uzupełniłam już pamiętnik dla Tża, posprzątałam w pokoju, ogarnęłam łazienki i kuchnię i nie wiem co mam ze soba teraz zrobić... Upiekłabym coś, ale nie chce do ciasta zarazków ładować
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Reniferki pierwsza klasa, zrobie takie dla moich lakomczuchow
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam od dentysty
Ale nie mam jeszcze czucia po prawej części twarzy, znów sobie poliki poprzygryzam A ja mam dzisiaj placki ziemniaczane na obiadek
|
#378 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Za co? i mu zawsze mówie "sprzedam mieszkanie a Ty mnie wyrzucisz i co? na co mi wtedy te pieniądze? " ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
dobre i nieszkodzą aż tak jak tabsy
|
|||
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Haha - jakie zainteresowanie
Już mówię Otóż TŻta rodzina, szczególnie od strony mamy jest dość specyficzna i ogólnie jakiś czas temu dość się pokłócili, u TŻta brata na weselu nie byli itd, ale w sumie jakoś trochę przeszło i w ogóle. Szkoda, że do czasu. W weekend dowiedzieliśmy się, że z racji tego że dziewczyna TŻta kuzyna jest w ciąży to potrzebują mieszkania, a że nie chcą wynajmować, to babcię (od strony mamy) chcą "oddać" do domu spokojnej starości, a oni pójdą na jej mieszkanie. Niby okay, bo babcia się zgodziła, a mieszkanie też jego rodzice wykupili i jest na nich przepisane, ale...w imieniu babci poszedł pozew do sądu, że każde z jej dzieci ma po 500zł miesięcznie płacić na ten jej pobyt w tym domu spokojnej starości. No i zrobiła się afera, bo teściowa powiedziała że nie widzi powodu żeby płacić itd i już są tak pokłóceni, że na bank się nie pogodzą. Więc całą tą"super" rodzinkę możemy chyba skreślić![]() Szkoda mi tylko TŻ, bo jedna z sióstr teściowej to jego chrzestna...ale w sumie nigdy super blisko nie byli i raczej się tym nie przejął za bardzo. A swoją drogą, veilka - mają prawo w ogóle żądać takiej kwoty? Babcia ma tylko niedużą rentę, ale jakiś super wskazań do takiego pobytu nie ma z tego co mi wiadomo. Dodam, że jak był pozew o alimenty o dzieci to z żądanych 100zł/mies sąd zasądził 30 ![]() Oooo, do plazy mam blisko. A na Niwce to gdzie?
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
Angel - Dużo rozmawiałam ze swoim ginekologiem o takich rzeczach. Fakt tabletki obciążają wątrobę, a z ciążą to jest tak, że wszystkie środki hormonalne mogą wywołać problemy z zajściem albo wręcz przeciwnie zajdziesz zaraz po odstawieniu. Mój ginekolog mówi, że jeśli jest obawa o zdrowie, to jeśli jest to konieczne przyjmować jak najmniejszą dawkę hormonów - znaleźć tabletki, które zawierają ich minimalną ilość, zastrzyk - zawsze jakaś alternatywa lub krążki dopochwowe hormonalne (aktualnie to metoda, która zawiera najmniejszą dawkę hormonów dostępną na polskim rynku), sama używam i polecam
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla nas sierpień jest mega ważny, bo od 27 sierpnia 2007 jesteśmy razem i jest bliski naszemu sercu . A czemu 16-ty...? Ponieważ 15-ty jest wolny, a część mojej rodziny i cała rodzina TŻ-a będzie musiała zjechać do mnie i wiemy, że łatwiej będzie się wszystkim ogarnąć. Szukając daty wiedzieliśmy, że będzie to sierpień 2014, jeszcze przed zaręczynami, a data - spojrzeliśmy na wszystkie soboty wtedy i tak wypadło . Moja siostra ma rocznicę ślubu 09.08, a rodzice 10.08, więc my będziemy następni jako 16
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
A co do daty to u nas był prozaiczny powód - teść ma bar sezonowy więc okres letni odpada, TŻ 13 września ma urodzin, więc drugi weekend września też, a potem już nie chciałam bo późno, więc został 6.09
|
#383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.elis.jaw.pl/elis_sosnowie...sosnowiec.html Właśnie tam podoba mi się suknia taka za 2 tysiące.
Edytowane przez wioliix Czas edycji: 2012-12-12 o 16:55 |
|
|
|
|
#384 |
|
BAN stały
|
Pierniki zrobione, zaraz ponadrabiam Was!
Chcę te drzewka z 5:55!!!!! |
|
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
adziia13, Piankka dzięki za rady
wybiorę się z moim jak znajdę ciut czasu
|
#386 |
|
BAN stały
|
Ja kiedyś poszłam do gina z dwoma facetami- moim TŻtem i jego przyjacielem i po wyjściu z gabinetu miałam nietęgą minę (chłopcy siedzieli w poczekalni) bo byłam po dość bolesnym zabiegu i starsze panie patrzały na mnie jak na jakąś puszczalską, która nie wie kto jest tatusiem
Chłopcy śmiali się całą drogę
|
|
|
|
#387 |
|
BAN stały
|
pierdykłam se włosy na rudo
|
|
|
|
#388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do nas to było to tak. Ja uwielbiam wakacje, ten moment jak kończą się studia i jest wreszcie perspektywa wolnego, czyli właśnie końcówka czerwca Studia już co prawda skończyłam, w tym roku kończę drugi kierunek i będzie koniec, ale szukać pracy będę jako nauczycielka, bo to moje wykształcenie, więc jak coś znajdę to też właśnie zaczną mi się wakacje (no a jak będę pracować nie w oświacie to sobie wezmę urlop, a jak w ogóle nie będę to już w ogóle kein Problem). No i chcieliśmy najpierw bardzo 21.06 ) Zwłaszcza, że zaczęliśmy być razem (zdecydowaliśmy się spróbować być razem :P) właśnie 21, co prawda 21.03, no ale 21 :PP Ale po głębszych rozważaniach stwierdziłam, że większość moich kuzynów i kuzynek to studenci, a to goracy okres sesji, a nie są z mojego miasta i muszą jechać przez pół Polski, więc zmieniliśmy o tydzień później. Dodatkowo, jeśli ja bym pracowała jako nauczycielka to też lepiej mi będzie ten tydzień później. I tak to było z tą naszą datą. Najgorzej tylko, że koniec czerwca to apogeum mojej alergii No ale nafaszeruję się tabletkami antyhistaminowymi i może będzie git.
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaż
Ja też chcę Tzn TŻ mnie namawia, ale jakoś kasy na fryzjera brak :/
|
|
|
|
#390 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

a wszystko przez to ze moja mama ledwo przeżyła poród ze mną i miała komplikacje i była nieprzytomna przez bardzo długi czas i przeżyła śmierć kliniczna ... wiec mam trochę obaw nie chodzi tu o mnie ale nie chce żeby moje dzieci wychowywały się beze mnie ... po drugie panicznie się boje krwi itd i nie wyobrażam sobie cesarki zemdlałabym na samą myśl ... boje się jeszcze że będziemy mieć problem ze zajściem w ciąży i nie wiem coś nie bardzo mam mam przekonanie do tabletek i zastanawiam się nad zastrzykiem hormonalnym... co wy na to ?
potrafię spierdzielić nawet muffinki z proszku, więc się nie biorę za to.

i mu zawsze mówie "sprzedam mieszkanie a Ty mnie wyrzucisz i co? na co mi wtedy te pieniądze? "