Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 14:04   #361
adziia13
Rozeznanie

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

tasiulek piękne te reniferki . To chyba podrzuciłaś mi przy okazji pomysł na przyszłoroczny prezent mikołajkowy dla chrześniaczki TŻa.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Uciekam dziewczyny, bo TŻ przyjechał i będziemy pichcić obiadek. Będę potem
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:11   #362
Angel_21_
Rozeznanie

co do dzieci ... to mega się boje porodu a wszystko przez to ze moja mama ledwo przeżyła poród ze mną i miała komplikacje i była nieprzytomna przez bardzo długi czas i przeżyła śmierć kliniczna ... wiec mam trochę obaw nie chodzi tu o mnie ale nie chce żeby moje dzieci wychowywały się beze mnie ... po drugie panicznie się boje krwi itd i nie wyobrażam sobie cesarki zemdlałabym na samą myśl ... boje się jeszcze że będziemy mieć problem ze zajściem w ciąży i nie wiem coś nie bardzo mam mam przekonanie do tabletek i zastanawiam się nad zastrzykiem hormonalnym... co wy na to ?
jeśli chodzi o święta i wypieki to będziemy piec ciasteczka z mama a z moim bratem i TŻem będziemy je dekorować wiec będzie fajnie
W 2 dzień świąt rodzice TŻa przyjadą do mnie i poznają się z moimi rodzicami mój tata widział ich tylko raz a mama w ogóle nie zna więc zobaczymy jak to będzie oby ok
a datę jak już parę razy wspominałam wybraliśmy pod względem moje ulubionej liczby 21 potem tym żebym miała 23 lata bo tak sobie jakoś umyśliłam i tym by było ciepło i TŻ zaproponował datę moich urodzin właśnie 23 więc tak to wyszło :P
Stary 2012-12-12, 14:34   #363
velika
Winter is coming

A ja i moja mama nic nie pieczemy, bo nie lubimy potrafię spierdzielić nawet muffinki z proszku, więc się nie biorę za to.
Angel, a czemu boisz się tabletek? Niestety o zastrzyku nigdy nie czytałam, więc nic nie poradzę.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:36   #364
tasiulek
BAN stały

Velika, to my w zamian za Twoje porady prawne będziemy Ci wysyłać kulinarne paczki
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:39   #365
Angel_21_
Rozeznanie

velika - z 2 powodów pierwszy najważniejszy to to że jakiś czas temu miałam przez chorobę mega zrąbaną wątrobę i wszelkie tabletki bardzo mi szkodzą na wątrobę ... a druga sprawa to to ze wiele razy słyszałam o tym że są problemy i ciężko o dzidziusia
Stary 2012-12-12, 14:49   #366
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Witam nową PMkę

Wioliix - a gdzie w Sosnowcu byłaś? Może się kiedyś przejdę z ciekawości
Byłąm tam na przeciwko Plazy w salonie Irena, na Targowej i w 3 na Modrzejowskiej bo 1 zlikwidowali i na Niwce tam ssą chyba najładniejsze suknie.
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:52   #367
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Velika, to my w zamian za Twoje porady prawne będziemy Ci wysyłać kulinarne paczki
od słodyczy wolę pizzę i zapiekanki Możecie mi pizzę piec i wysyłać.
Angel, o jak z wątrobą problem to nie ma żartów, faktycznie lepiej nie ryzykować. Co do problemów z zajściem w ciążę, to ja tam nie wiem, ale myślę, że jakby co to na pewno nie byłby to jedyny czynnik. Ja jem tabsy łącznie już siedem lat (miałam 2 lata przerwy) i uważam że to wspaniały wynalazek.

Stary 2012-12-12, 14:57   #368
alloffkowa
Zakorzenienie

wy tu o jedzeniu a ja siedze w pracy głodna no nic, chce schudnąć musze pocierpieć
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 15:00   #369
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PMki 2014. Mam nadzieję, że ciepło przyjmiecie mnie w swoim gronie. Nie bardzo wiem od czego zacząć, więc śmiało możecie zasypać mnie pytaniami.
Witaj
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 15:01   #370
Angel_21_
Rozeznanie

ja brałam tylko przez 2 miesiące i to rok temu ale tak jakoś nie bardzo mi z nimi było teraz nie biorę bo nawet nie mam po co =/ po drugie mam mega nie regularne miesiączki i jak byłam u lekarza i się pytałam to mówił że może być różnie ... ale zobaczymy jak będzie ...
Stary 2012-12-12, 15:01   #371
wioliix
Rozeznanie

a ja bym zjadła sobie torta takiego kawowego albo czekoladowego zawsze u takiej babeczki zamawiamy i ona w domu piecze a akurat w święta moja babci i dziadek mają 50 lat po ślubie;p

A data slubu to 12 lipiec i teściowa będzie miała o północy urodziny bo 13 ma;p

Troszkę żałuje że nie zrobiliśmy ślubu w Boże Narodzenie szczególnie teraz jak jest tak dużo śniegu i są takie dekoracje świąteczne jest mi żal.
Stary 2012-12-12, 15:03   #372
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
od słodyczy wolę pizzę i zapiekanki Możecie mi pizzę piec i wysyłać.
Angel, o jak z wątrobą problem to nie ma żartów, faktycznie lepiej nie ryzykować. Co do problemów z zajściem w ciążę, to ja tam nie wiem, ale myślę, że jakby co to na pewno nie byłby to jedyny czynnik. Ja jem tabsy łącznie już siedem lat (miałam 2 lata przerwy) i uważam że to wspaniały wynalazek.

Poza tym ile się słyszy, że od razu po odstawieniu tabletek często dziewczyny zachodzą w ciąże, i że niby większa szansa jest na bliźniaki

Co do wpływu tabletek na problem z zajściem w ciąże, to nawet jeśli jakiś by był, to moim zdaniem po zastrzyku też - no bo i to i to to jest jakaś ingerencja w gospodarkę hormonalną...
Stary 2012-12-12, 15:04   #373
velika
Winter is coming

Nic nie pozostaje bez wpływu na zdrowie niestety.
Jezu niech już będzie 16, chcę do domu!

Stary 2012-12-12, 15:06   #374
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie pozostaje bez wpływu na zdrowie niestety.
Jezu niech już będzie 16, chcę do domu!

Jeszcze tylko godzinka i bedziesz wolna!

Mi z kolei nudzi się juz w tym domu... Jestem przyzwyczajona, że do tej 16 siedzę w pracy, a tak, jak jestem chora to mi się nudzi że szok...

Uzupełniłam już pamiętnik dla Tża, posprzątałam w pokoju, ogarnęłam łazienki i kuchnię i nie wiem co mam ze soba teraz zrobić... Upiekłabym coś, ale nie chce do ciasta zarazków ładować
Stary 2012-12-12, 15:11   #375
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
matko kochana czytam sobie wątek na intymnym i wszystko mi opada:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=615862
nie doszłam jeszcze do finału, ale dla mnie to hicior
Witam nową PMkę Mieszkanie kupujecie, jak fajnie Z ciekawości zawodowej, będzie na was oboje czy tylko na niego?
Zapowiada się ciekawe, zabieram się do czytania
Stary 2012-12-12, 15:12   #376
aszuelka
Zakorzenienie

Reniferki pierwsza klasa, zrobie takie dla moich lakomczuchow

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 15:18   #377
klaudia1534
Raczkowanie

Wróciłam od dentysty Ale nie mam jeszcze czucia po prawej części twarzy, znów sobie poliki poprzygryzam A ja mam dzisiaj placki ziemniaczane na obiadek

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 15:44   #378
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Velika , ja również mam do Ciebie pytanie Czy jeśli kupiłam przed ślubem działkę ale razem postawimy na niej dom to w przypadku niepodpisania intercyzy to wygląda tak, że w przypadku rozwodu ja mu muszę zapłacić za połowę domu i nara czy jak?
Cytat:
możesz puścić go z torbami, wszystko co wybudujesz na działce jest twoje. On musiałby udowodnić swój wkład w razie czego (tzw. nakłady na nieruchomość).
Ale to to jak to jest, no misiadelko kupila działke, ale np nie będzie twój tż do niej przynależał ( w sensie zameldowany w domu czy co) bo nie wiem jak to jest velika wytłumacz mi, jeśli misiadelko ma działke, to aby jej tż tez był jej właścicielem to notarialnie to trzeba aby np dzielić to później przy rozwodzie ?

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Uff, już myślałam, że mnie zjedziecie
Za co? Ja romantyczką jestem, kocham tż, ale głowę też posiadam i też o takich rzeczach myślę... mam mieszkanie(wynajmuję do marca) i chciałabym to mieszkanie odsprzedać później mojej babci(po wszystkich rozprawach majątkowych) tz namawia mnie do tego aby to zrobić już no bo po co ma to stac i mam opłacać... powiedziałam mu jasno, że ma się nie wtrącać (nie ważne że on swój wkład w remont też miał) i że sprzedam to po ślubie i mu zawsze mówie "sprzedam mieszkanie a Ty mnie wyrzucisz i co? na co mi wtedy te pieniądze? "

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
velika - z 2 powodów pierwszy najważniejszy to to że jakiś czas temu miałam przez chorobę mega zrąbaną wątrobę i wszelkie tabletki bardzo mi szkodzą na wątrobę ... a druga sprawa to to ze wiele razy słyszałam o tym że są problemy i ciężko o dzidziusia
Niech Ci gin przepisze plastry Evra dobre i nieszkodzą aż tak jak tabsy
Stary 2012-12-12, 16:01   #379
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Nati, opowiadaj
Haha - jakie zainteresowanie Już mówię Otóż TŻta rodzina, szczególnie od strony mamy jest dość specyficzna i ogólnie jakiś czas temu dość się pokłócili, u TŻta brata na weselu nie byli itd, ale w sumie jakoś trochę przeszło i w ogóle. Szkoda, że do czasu. W weekend dowiedzieliśmy się, że z racji tego że dziewczyna TŻta kuzyna jest w ciąży to potrzebują mieszkania, a że nie chcą wynajmować, to babcię (od strony mamy) chcą "oddać" do domu spokojnej starości, a oni pójdą na jej mieszkanie. Niby okay, bo babcia się zgodziła, a mieszkanie też jego rodzice wykupili i jest na nich przepisane, ale...w imieniu babci poszedł pozew do sądu, że każde z jej dzieci ma po 500zł miesięcznie płacić na ten jej pobyt w tym domu spokojnej starości. No i zrobiła się afera, bo teściowa powiedziała że nie widzi powodu żeby płacić itd i już są tak pokłóceni, że na bank się nie pogodzą. Więc całą tą"super" rodzinkę możemy chyba skreślić
Szkoda mi tylko TŻ, bo jedna z sióstr teściowej to jego chrzestna...ale w sumie nigdy super blisko nie byli i raczej się tym nie przejął za bardzo.

A swoją drogą, veilka - mają prawo w ogóle żądać takiej kwoty? Babcia ma tylko niedużą rentę, ale jakiś super wskazań do takiego pobytu nie ma z tego co mi wiadomo. Dodam, że jak był pozew o alimenty o dzieci to z żądanych 100zł/mies sąd zasądził 30

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Byłąm tam na przeciwko Plazy w salonie Irena, na Targowej i w 3 na Modrzejowskiej bo 1 zlikwidowali i na Niwce tam ssą chyba najładniejsze suknie.
Oooo, do plazy mam blisko. A na Niwce to gdzie?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:24   #380
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
Angel - Dużo rozmawiałam ze swoim ginekologiem o takich rzeczach. Fakt tabletki obciążają wątrobę, a z ciążą to jest tak, że wszystkie środki hormonalne mogą wywołać problemy z zajściem albo wręcz przeciwnie zajdziesz zaraz po odstawieniu. Mój ginekolog mówi, że jeśli jest obawa o zdrowie, to jeśli jest to konieczne przyjmować jak najmniejszą dawkę hormonów - znaleźć tabletki, które zawierają ich minimalną ilość, zastrzyk - zawsze jakaś alternatywa lub krążki dopochwowe hormonalne (aktualnie to metoda, która zawiera najmniejszą dawkę hormonów dostępną na polskim rynku), sama używam i polecam
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:33   #381
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
My swoją date wybraliśmy dlatego bo:
-chcieliśmy aby to był miesiąc letni, aby dzień był pomiędzy jego a moimi urodzinami(14 sieprien-23 sierpień)
i tak padło na 16 sierpnia to jest sobota
fajnie się złożyło bo właśnie od 16 dnia listopada jesteśmy razem
i na dodatek Tz jeszcze się oświadczył 20 sierpnia wiec tak wszystko mamy w sierpniu
Mamy tę samą datę! Dla nas sierpień jest mega ważny, bo od 27 sierpnia 2007 jesteśmy razem i jest bliski naszemu sercu . A czemu 16-ty...? Ponieważ 15-ty jest wolny, a część mojej rodziny i cała rodzina TŻ-a będzie musiała zjechać do mnie i wiemy, że łatwiej będzie się wszystkim ogarnąć. Szukając daty wiedzieliśmy, że będzie to sierpień 2014, jeszcze przed zaręczynami, a data - spojrzeliśmy na wszystkie soboty wtedy i tak wypadło . Moja siostra ma rocznicę ślubu 09.08, a rodzice 10.08, więc my będziemy następni jako 16
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:52   #382
Nati_kk
Zakorzenienie

A co do daty to u nas był prozaiczny powód - teść ma bar sezonowy więc okres letni odpada, TŻ 13 września ma urodzin, więc drugi weekend września też, a potem już nie chciałam bo późno, więc został 6.09

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:53   #383
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Haha - jakie zainteresowanie Już mówię Otóż TŻta rodzina, szczególnie od strony mamy jest dość specyficzna i ogólnie jakiś czas temu dość się pokłócili, u TŻta brata na weselu nie byli itd, ale w sumie jakoś trochę przeszło i w ogóle. Szkoda, że do czasu. W weekend dowiedzieliśmy się, że z racji tego że dziewczyna TŻta kuzyna jest w ciąży to potrzebują mieszkania, a że nie chcą wynajmować, to babcię (od strony mamy) chcą "oddać" do domu spokojnej starości, a oni pójdą na jej mieszkanie. Niby okay, bo babcia się zgodziła, a mieszkanie też jego rodzice wykupili i jest na nich przepisane, ale...w imieniu babci poszedł pozew do sądu, że każde z jej dzieci ma po 500zł miesięcznie płacić na ten jej pobyt w tym domu spokojnej starości. No i zrobiła się afera, bo teściowa powiedziała że nie widzi powodu żeby płacić itd i już są tak pokłóceni, że na bank się nie pogodzą. Więc całą tą"super" rodzinkę możemy chyba skreślić
Szkoda mi tylko TŻ, bo jedna z sióstr teściowej to jego chrzestna...ale w sumie nigdy super blisko nie byli i raczej się tym nie przejął za bardzo.

A swoją drogą, veilka - mają prawo w ogóle żądać takiej kwoty? Babcia ma tylko niedużą rentę, ale jakiś super wskazań do takiego pobytu nie ma z tego co mi wiadomo. Dodam, że jak był pozew o alimenty o dzieci to z żądanych 100zł/mies sąd zasądził 30

Oooo, do plazy mam blisko. A na Niwce to gdzie?
Jakbyś od fashion house jechała prosto w kierunku Mysłowic 3km od tego sklepu. a ze Sosnowca 6km jest . Jak byś nie miała samochodu to nawet autobusy tam jeżdża albo busy.

http://www.elis.jaw.pl/elis_sosnowie...sosnowiec.html

Właśnie tam podoba mi się suknia taka za 2 tysiące.

Edytowane przez wioliix
Czas edycji: 2012-12-12 o 16:55
Stary 2012-12-12, 16:54   #384
misiadelko
BAN stały

Pierniki zrobione, zaraz ponadrabiam Was!

Chcę te drzewka z 5:55!!!!!
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 17:15   #385
Angel_21_
Rozeznanie

adziia13, Piankka dzięki za rady wybiorę się z moim jak znajdę ciut czasu ... w ogóle ja nie mam szczęścia do lekarzy miałyście kiedyś taką akcje, że ginekolog poprosił waszych TŻ do gabinetu ? haha bo ja tak miałam myślałam że umrę ze wstydu jak to sobie gadali o mnie niektóre teksty były nie do przebicia
Stary 2012-12-12, 17:20   #386
misiadelko
BAN stały

Ja kiedyś poszłam do gina z dwoma facetami- moim TŻtem i jego przyjacielem i po wyjściu z gabinetu miałam nietęgą minę (chłopcy siedzieli w poczekalni) bo byłam po dość bolesnym zabiegu i starsze panie patrzały na mnie jak na jakąś puszczalską, która nie wie kto jest tatusiem Chłopcy śmiali się całą drogę
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 17:24   #387
tasiulek
BAN stały

pierdykłam se włosy na rudo
Stary 2012-12-12, 17:26   #388
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się teraz zastanawiam, dlaczego w sumie wybraliśmy z Tżem akurat TĘ datę jako datę ślubu i sama nie wiem, po prostu tak jakoś padło na ten dzień...

A jak jest u Was? Czy data ślubu to jakaś konkretna data, która ma dla Was jakieś inne, oprócz ślubu, szczególne znaczenie, czy tak po prostu padło?
Wiesz, że właśnie miałam Cię ostatnio pytać, czemu też wybraliście tę datę co my?

Co do nas to było to tak. Ja uwielbiam wakacje, ten moment jak kończą się studia i jest wreszcie perspektywa wolnego, czyli właśnie końcówka czerwca Studia już co prawda skończyłam, w tym roku kończę drugi kierunek i będzie koniec, ale szukać pracy będę jako nauczycielka, bo to moje wykształcenie, więc jak coś znajdę to też właśnie zaczną mi się wakacje (no a jak będę pracować nie w oświacie to sobie wezmę urlop, a jak w ogóle nie będę to już w ogóle kein Problem). No i chcieliśmy najpierw bardzo 21.06 ) Zwłaszcza, że zaczęliśmy być razem (zdecydowaliśmy się spróbować być razem :P) właśnie 21, co prawda 21.03, no ale 21 :PP

Ale po głębszych rozważaniach stwierdziłam, że większość moich kuzynów i kuzynek to studenci, a to goracy okres sesji, a nie są z mojego miasta i muszą jechać przez pół Polski, więc zmieniliśmy o tydzień później. Dodatkowo, jeśli ja bym pracowała jako nauczycielka to też lepiej mi będzie ten tydzień później.

I tak to było z tą naszą datą. Najgorzej tylko, że koniec czerwca to apogeum mojej alergii No ale nafaszeruję się tabletkami antyhistaminowymi i może będzie git.
Stary 2012-12-12, 17:26   #389
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
pierdykłam se włosy na rudo
Pokaż Ja też chcę Tzn TŻ mnie namawia, ale jakoś kasy na fryzjera brak :/

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 17:32   #390
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Pokaż Ja też chcę Tzn TŻ mnie namawia, ale jakoś kasy na fryzjera brak :/
Jutro w świetle dziennym, ale to nie na stałe ( chociaż podoba mi się jak jasna cholera) użyłam takiego czegoś http://www.venita.com.pl/pianki-kolo...or-mousse.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości