|
|
#1921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Dzięki za miłe przyjęcie
![]() Chodzę do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie, na Kopernika. Powoli myślę nad wyborem szpitala i zastanawiam się nad nim - podobno mają dobrych specjalistów. Trochę przerażają mnie studenci, ale nie wiem, czy wymagana jest zgoda na ich obecność w trakcie. Nie chciałabym, żeby się na mnie wtedy uczyli :/ Może znacie jakieś opinie o tym szpitalu? |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() myślę, że nie trzeba tego robić wcześniej, bo wszędzie butelki dostaniesz w razie 'w' właśnie..
|
|
|
#1923 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale u nas śniegu nasypało, uwielbiam
chociaż przez te śniegi i mrozy zepsułam zamek w aucie od strony pasażera Kupiłam sobie tuniko-sukienkę, pokaże wam jutro ![]() Co do styczniówek to przykro mi trochę bo w grudniu miałam rodzić... ale przynajmniej mam swojego Kamilka i dzięki niemu będę rodzić w marcu ![]() Dziewczyny a widziałyście nowe butelki avent? Wydają się lepsze bo mają smoczki jak pierś tylko tak się zastanawiam skoro mam sterylizator i podgrzewacz do starszej wersji to czy nowsze też wejdą? Nie mam gdzie zobaczyc bo ciężko je trafić ale chyba są szersze ![]() ale super, 7 miesiąć jak to pięknie brzmi Cytat:
mojej siostrze powiedzieli że może się postarać o cesarkę bo ma wade wzroku, ale nie chciała i urodziła obydwie córki sn ![]() Cytat:
teraz mnie bolą bo siedze przy kompie to wiem ![]() Może jak będą mi przechodzić własnie jakoś do brzucha to będzie to ![]() ![]() Cytat:
TT ma fajnieszy kształt ![]() Cytat:
a ciuszki słodziutkie |
||||
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy tylko zaraz po przyjeciu powiedziec lekarzowi prowadzacemu i poloznej o tym, ew mozesz doadtkowo napisac na kratce i wpiac do karty ciazy ale sie najadlam, oczywiscie jako deser mialam znowu czekolodowa z Wedla |
|
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
to jest właśnie kwestia podejścia. ja - panikara - bym to odebrała jako sygnał do oszczędnego trybu życia ![]() jeśli masz wyrękę, rodzina stanie na wysokości zadania, a Ty będziesz pamiętać o sobie - to wydaje mi się, że OK ![]() Cytat:
jak o każdym różne. w zależności od tego jak wspominająca pamięta swój "P"
|
|
|
|
#1926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak - od początku zgadzaliśmy się z TŻ, że jak chłopak to Kubuś
Niestety imię jest dosyć popularne, ale nie mam zamiaru się tym przejmować. Cytat:
Ja w sobotę idę na darmowe USG 4D, które jest organizowane w Krakowie, więc mam nadzieję, że będę miała porządne potwierdzenie chłopaka na zdjęciu LiwkaO fajne spodnie i jak tanio - sporo rzeczy przecenionych w H&M na dziale ciążowym? Czytałam, że od jutra wyprzedaż, musze sie tam wybrać w takim razie. Na razie kupiłam tam spodnie ciążowe, są świetne ale dałam za nie 150 zł :/ corka_rosy ![]() Cytat:
Zastanawiałam się ostatnio czy lekarze podają pod koniec ciąży długość dziecka ? Bo teraz tylko wagę, nie mierzą go już... |
||
|
|
|
|
#1927 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A raczej ich brakłojej... szybciutko się rozpakowała w ktorym będziesz tygodniu? Mamusie... tak w ogóle to w którym tyg planujecie iść na to szczegółowe usg w 3 trym? Cytat:
No ale czekam na 13stkę pod koniec stycznia i ruszamy z zakupem łóżeczka, regału z przewijakiem, itp;Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
jupi
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1929 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a leżenie plackiem nie jest przyjemne.. ale nie jadna z nas musiała przez to przejść wytrzymasz, chociaż pewnie Ci przykro że akurat Ciebie to spotkało ja też leżąc nie miałam ochoty udzielać się na forum, tym bardziej że co chwile spotykało mnie coś nowego ![]() ale najważniejsze że mała jest zdrowa! i urodzisz ją w terminie tylko się oszczędzaj super!!! |
|||||
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
wspaniale- bardzo się cieszę
![]() Cytat:
|
|
|
#1931 | |||
|
Raczkowanie
|
Ja też będe kupywać z firmy Avent
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale poszliśmy na kompromis i będzie Kamilek
|
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
Super wiadomość!
A listonosz zostawił paczkę z kurtką u mojej sąsiadki... szkoda tylko że ona zawsze jest w domu jak nas nie ma i vice versa... Widzę że porodowo się zrobiło. Wymiękam. A poza tym do mojego tż chyba coś zaczyna dociera... tak dzisiaj jakiś wyjątkowo kochany i humor mi usiłuje poprawić...
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
ew åolecam strone http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-Porodu.html sama ja ost znalazłam - bo u mnie dość powszechne ze laska pisze takie coś, a samej wymyślać mi się nie chciało - teraz tylko siostra przetłumaczyć na norweski musi ![]() i moge isc rodzic
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
ew na sekundę
|
|
|
|
|
#1937 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od kwietnia mogłabym się znowu czerwonym winkiem raczyć![]() Cytat:
) zazwyczaj zajęcia trwają 10 tygodni, więc trochą czasu trzeba zarezerwowaćCytat:
![]() Cytat:
![]() Ptaszysko, wspaniałe wieści ![]() Cytat:
Ufff... nadrobiłam Was w końcu
|
|
|
#1938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po co to zmieniają
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
czy wam tez wyskauje ta durna reklama Bebilonu jak wchodzicie cos odp badz odwiezacie strone. no szlak mnie trafi zaraz
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
wyjątkowo nachalnie irytująca....
|
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
ptaszysko jak sie ciesze hura!!! Mowilam ze natalka zdrowiutka dziewczynka . Ja juz wracam okazalo sie ze nie ma jednych zajec eh moglam nie jechac. Pol godz stalam w kolejce bilet wymienic bo oczywiscie tylko jedna otwarta. A co do yych butelek to mi chodzilo o smoczek w butelce podobnu do piersi a nie smoczek osobno. A pierwsze slysze ta firme mendela tak?
|
|
#1944 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzidziusz jest za bardzo skulony i za duży żeby całego objąc i zmierzyć. Cytat:
Ja coś koło 40zł za 3 kłucia w Salusie.
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
jakbym tak bardzo nie KOCHALA
Cytat:
a podobno jakies opoznienia w Kato na dworcu dzis byly.dobrze ze u mnie busy jezdza co do minuty nawet jak jest pol metra sniegu
|
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny
przepraszam że wtrące sie w rozmowe ale mam do Was pytanie: mianowicie czy któraś z Was zanim potwierdziła ciąże robiłą badanie z krwi bhcg?? staram się po # o dzidziusia i sprawa wygląda następująco ostatnią @ miałam 24 go października, w sobote robiłąm test ciążowy i wyszła druga kreseczka taka słabiuteńka dzis znowu to samo więc pobiegłam na bete i wynik 5,13mlU/ml nie mam pojęcia co o Ty myślec a wiem że w Waszym gronie są dziewczyny które tez przechodziły przez etap starań, mierzenia tempki testowania itp.itd więc może mój "problem" nie będzie Wam obcy i będziecie potrafiły powiedziec mi coś sensownego?? z góry dziękuję i życze wszystkim szczęśliwego rozwiązania jeszcze tylko wspomne ze miałam również tp na marzec ale niestety zasiliłam grono aniołkowych mam...
|
|
#1947 |
|
Raczkowanie
|
paulinka, z tego co wiem to lekarz może wystawić zwolnienie na 3 dni wstecz, ale tylko na 1 dzień wprzód. Więc jak masz zwolnienie do 19stego, to wczesniej niż 19stego nie masz co iść. No chyba że wiesz że z tym lekarzem można sie dogadać i poprosisz go na wizycie 17stego o to by Ci 19 lub 20stego wystawil zwolnienie od 20stego i żeby było do odebrania na recepcji... tylko bys po zwolnienie podjechała 19 lub 20stego i już. Ja tak raz robiłam na samym początku. Wylądowałam wtedy z krwiakiem u lekarza (w piątek) i ginka chciała mi wystawić zwolonienie od piątku a najpóźniej od soboty... Ale ja powiedziałam, że nie chce, bo jestem na urlopie do poniedziałku i chcę te pełne 14 dni urlopu wykorzystać żeby doplata do wczasów pod gruszą mi się należała. o i ginka powiedziała, że nie może mi w piatek wystawić zwolneinia dopiero od poniedziałku, ale że mam w poniedziałek podjechać to na recepcji będzie czekało zwolnienie (tylko wczesniej miałam potwierdzić tel, że przyjadę)
Ufff... nadrobiłam Was w końcu Dzięki za informacje przelozylam wizyte na poniedzialek i zobacze co powie, jakos musi to dobrze rozwiazac ważne że pojde z mezusiem
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jak wyglądają u Ciebie cykle... ale ja miałam równy miesiąc od OM betaHCG na poziomie 1900... i robiąc tydzień wcześniej 2 testy, oba miały baaardzo słabą drugą kreskę... Myślę, że na Twoim miejscu powtórzyłabym betę... na samym początku rośnie jak oszalała... Trzymam kciuki!!!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-12-12 o 20:21 |
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Wtajemniczenie
|
Słyszałyście o takim urządzeniu jak ELLE TENS? http://allegro.pl/elle-tens-urzadzen...842918071.html znajoma wypożyczyła na poród i podobno rewelacja!
|
|
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupie chyba ze dwie stare i jedną tą nową a tak wogole to mam 5 butelek aventa ale same te duże od siostryCytat:
dwa dni przed terminem @ zrobiłam bete i wszyła mi 3 gdzie norma była <2,7-brak ciąży i 16<ciąża kompletnie nie wiedziałam co ten wynik oznacza, dwa dni później dostałam skąpą @ a 10 dni później test wyszedł pozytywny i beta urosła do 100! Niestety straciłam to maleństwo ![]() ale myśle że Twoja beta coś znaczy, zrób następną a zobaczysz ze napewno rośnie skoro moje 3 urosło to Twoje 5 napewno też
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

ale przynajmniej mam swojego Kamilka i dzięki niemu będę rodzić w marcu
tylko tak się zastanawiam skoro mam sterylizator i podgrzewacz do starszej wersji to czy nowsze też wejdą? Nie mam gdzie zobaczyc bo ciężko je trafić ale chyba są szersze
teraz mnie bolą bo siedze przy kompie to wiem 

to jest właśnie kwestia podejścia. ja - panikara - bym to odebrała jako sygnał do oszczędnego trybu życia 
... niańka to koszt ok 700zł ... i tak z tej mojej durnej pały i niewyparzonej gęby wyskoczyło hasło., że wychodzi na to że teraz najlepiej byłoby po prostu nie mieć dzieci
A raczej ich brak

05.07.2008 
wytrzymasz, chociaż pewnie Ci przykro że akurat Ciebie to spotkało 

- 09.06.2006