MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 17:45   #1921
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Dzięki za miłe przyjęcie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

witaj a w jakim szpitalu masz kontrole?
Chodzę do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie, na Kopernika. Powoli myślę nad wyborem szpitala i zastanawiam się nad nim - podobno mają dobrych specjalistów.
Trochę przerażają mnie studenci, ale nie wiem, czy wymagana jest zgoda na ich obecność w trakcie. Nie chciałabym, żeby się na mnie wtedy uczyli :/

Może znacie jakieś opinie o tym szpitalu?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 17:45   #1922
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja słyszałam że dobre są antykolkowe z dr brown, Nuk też podobno jest ok, ale sama poważnie myślę nad TT (antykolkowa oczywiście)
A powiedzcie ile takich butelek potrzeba na strat? Tak w razie 'w' jak to się mówi...
ja kupię dwie.. 150 i 260ml.. ale ja to ja..
myślę, że nie trzeba tego robić wcześniej, bo wszędzie butelki dostaniesz w razie 'w' właśnie..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 17:54   #1923
Luna0
Zakorzenienie

ale u nas śniegu nasypało, uwielbiam
chociaż przez te śniegi i mrozy zepsułam zamek w aucie od strony pasażera
Kupiłam sobie tuniko-sukienkę, pokaże wam jutro

Co do styczniówek to przykro mi trochę bo w grudniu miałam rodzić... ale przynajmniej mam swojego Kamilka i dzięki niemu będę rodzić w marcu

Dziewczyny a widziałyście nowe butelki avent? Wydają się lepsze bo mają smoczki jak pierś tylko tak się zastanawiam skoro mam sterylizator i podgrzewacz do starszej wersji to czy nowsze też wejdą? Nie mam gdzie zobaczyc bo ciężko je trafić ale chyba są szersze

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Witamy się w skończonym 27tc!
od jutra 7 miesiąc..
ale super, 7 miesiąć jak to pięknie brzmi

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja mam -2,25 i byłam niecały miesiąc temu nawet mi zmieniła szkła i powiedziała, że wada mała więc spokojnie poród naturalny. Aczkolwiek ja mam problemy z ciśnieniem w oku i strasznie się boję czy to nie jest jakiś problem przy porodzie bo taki wysiłek itp ale do tej okulistki chodzę od hmm... 10lat więc skoro nic nie mówiła no to chyba nie ma wpływu.
dzięki
mojej siostrze powiedzieli że może się postarać o cesarkę bo ma wade wzroku, ale nie chciała i urodziła obydwie córki sn

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja mam -4,5 i -4,0 wiec sporo byłam u okulisty, zeby sprawdzić, czy się siatkóka nie odkleja wszystko ok, ale kazała jeszcze przyjśc ok. 8 miesiaca, żeby potwierdZIć.
Co do bólów to miałąm takie a'la rwa kulszowa, ale to podobno normalne, a wtedy, co się wystraszyłam to takie jak miałam zawsze przed @. Prominiujące od pleców w głab i one podobno mogą być groźne, bo moga być skurczami krzyżowymi czy jakoś tak.....
ale jaja, ja tą rwa kulszową mam od początku ciąży, gin powiedział że taki mój urok, a bóle krzyżowe mam często... bo mnie własnie podczas @ zawsze krzyże bolały a nie brzuch. I jak teraz rozróżnić kiedy od skurczy? teraz mnie bolą bo siedze przy kompie to wiem
Może jak będą mi przechodzić własnie jakoś do brzucha to będzie to

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej kochane , witam się z Wami w 29 tyg.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak pisze Leonikowa
Jak kupować to tylko z Tommy Tippe u mnie wszystkie mamusie dookoła używają ich, tych antykolkowych i smoczki do nich antykolkowe. Butelki są podobno doskonałe i ja zamierzam nabyć właśnie te
TT lub Avent te dwie firmy są na równi TT ma fajnieszy kształt

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Lepiej nie ćwicz, bo naprawdę może się coś stać tak jak na styczniówkach. Dziewczyna wylądowała w szpitalu, ale okazało się, że nie skurcze tylko naciągnęła mocno wiązadła i coś tam w spojeniu łonowym.

Co do wady wzroku ja mam -1 ale wydaje mi się, że w ciązy mi poleciało bardziej bo nawet w soczewkach nie widzę perfekcyjnie.

Leonikowa - hahaha głodnemu chleb na myśli

Byłam w h&m i smyku ale powiem Wam, że bez rewelacji te wyprzedaże. Może dla większych dzieci to ok, ale dzidziusiowych nie przecenili;/ przecenione są od 68 w górę. Ale i tak się opłaca coś tam kupić bo rzeczy zaczynają się od 10 zł w zwyż. Kupiłam 4 sztuki dla Małej i dla siebie spodnie fajne za 40zł!!!
Mi też się pogorszył wzrok w ciąży a ciuszki słodziutkie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 18:06   #1924
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dzięki za miłe przyjęcie

Trochę przerażają mnie studenci, ale nie wiem, czy wymagana jest zgoda na ich obecność w trakcie. Nie chciałabym, żeby się na mnie wtedy uczyli :/

kochana oczywiscie ze mozesz nie wyrazic zgody na obecnosc studentow poddczas porodu - jest to zrozumiale wystarczy tylko zaraz po przyjeciu powiedziec lekarzowi prowadzacemu i poloznej o tym, ew mozesz doadtkowo napisac na kratce i wpiac do karty ciazy

ale sie najadlam, oczywiscie jako deser mialam znowu czekolodowa z Wedla

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 18:09   #1925
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
nasze stusunki jakos sie ociepliy - z czego sie bardzo ciesze.
i prawidłowo

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dałyście mi do myslenia z tą wigilią, zeby odwoływac, bo wcale tego nie chcę... Lekarka kazała lezec 2 godz przed i 2 godz po południu ale nie mówiła nic wiecej o oszczedzaniu się
hehe to jest właśnie kwestia podejścia. ja - panikara - bym to odebrała jako sygnał do oszczędnego trybu życia
jeśli masz wyrękę, rodzina stanie na wysokości zadania, a Ty będziesz pamiętać o sobie - to wydaje mi się, że OK

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
to gdzie ja to mam zrobić ? moge tak sobie w każdej przchodni prywatnie ???
ja mam skierowanie od gina i robię jutro w laboratorium.

Cytat:
jak o każdym różne. w zależności od tego jak wspominająca pamięta swój "P"

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 18:15   #1926
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
witam i gratuluje chłopca imie juz wybrane
Tak - od początku zgadzaliśmy się z TŻ, że jak chłopak to Kubuś
Niestety imię jest dosyć popularne, ale nie mam zamiaru się tym przejmować.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
[/COLOR]A odnośnie właśnie odpadania siusiaków, to czytam styczniówki i tam była prawdziwa plaga właśnie, odpadających siusiaków i rosnących właśnie na poziomie tego usg w III trymestrze (28-32 tc) Więc nasza lista może się sporo zmienić
Właśnie też się tego obawiam - a już zaczęłam szał zakupowy ubranek dla synka.
Ja w sobotę idę na darmowe USG 4D, które jest organizowane w Krakowie, więc mam nadzieję, że będę miała porządne potwierdzenie chłopaka na zdjęciu

LiwkaO fajne spodnie i jak tanio - sporo rzeczy przecenionych w H&M na dziale ciążowym? Czytałam, że od jutra wyprzedaż, musze sie tam wybrać w takim razie. Na razie kupiłam tam spodnie ciążowe, są świetne ale dałam za nie 150 zł :/

corka_rosy

Cytat:
kochana oczywiscie ze mozesz nie wyrazic zgody na obecnosc studentow poddczas porodu - jest to zrozumiale wystarczy tylko zaraz po przyjeciu powiedziec lekarzowi prowadzacemu i poloznej o tym, ew mozesz doadtkowo napisac na kratce i wpiac do karty ciazy
Uff, dzięki

Zastanawiałam się ostatnio czy lekarze podają pod koniec ciąży długość dziecka ? Bo teraz tylko wagę, nie mierzą go już...
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 18:22   #1927
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

dziewczyny powiedziałam wczoraj największa głupotę życia jestem po prostu na siebie WŚCIEKŁA!!!
otóż wczoraj wracając z mamą z pracy tak ponarzekałam że ja nie wiem jak to będzie... ja pracuję ale wiecie zarobek w polsce to jednak niewiele ... mąż nie pracuje wcale... nie wiadomo co to będzie... ja po 6msc chcę wracać do pracy, bo zwyczajnie boję się co by się ktoś nie zadomowił za długo... z drugiej strony nie wyobrażam sobie zostawić Małej w domu ... niańka to koszt ok 700zł ... i tak z tej mojej durnej pały i niewyparzonej gęby wyskoczyło hasło., że wychodzi na to że teraz najlepiej byłoby po prostu nie mieć dzieci
aż mnie ciarki przeszły jak mama mi uświadomiła co takiego powiedziałam... ... praktycznie się popłakałam... jezu... ale wiecie ja tego w żadnym wypadku nie powiedziałam w stosunku do nas i naszej Małej... tylko tak w ogóle do tego co się na tym świecie dzieje a w szczególności w Polsce ...
my tak czekamy na nasze maleństwo... a teraz mam MEGA wyzuty sumienia... i jeszcze mama mnie nastraszyła żebym sobie tego 'w złą godzinę nie powiedziała' ...
od wczoraj mam masakrycznie zepsuty humor... z własnej głupoty...
myaja... wydaje mi się że nie powinnas się aż tak bardzo przejmować tym co powiedziałąś... Podejrzewam, że 90% z nas miało lub ma wątpliwości czy podoła finansowo przy dziecku... Ale każda z nas ma takie myśli tylko i wyłącznie ze względu na troskę o dziecko... o to czy będzie miało wszystko co mu potrzebne
Cytat:

A odnośnie właśnie odpadania siusiaków, to czytam styczniówki i tam była prawdziwa plaga właśnie, odpadających siusiaków i rosnących właśnie na poziomie tego usg w III trymestrze (28-32 tc) Więc nasza lista może się sporo zmienić
hehe... Ale by były jaja A raczej ich brak Ja jednak byłabym w szoku, bo u nas już 4 razy się potwierdziło (3 różnych lekarzy to potwierdziło)
Cytat:
Wczoraj pierwsza dziewczyna na styczniówkach urodziła
łojej... szybciutko się rozpakowała
Cytat:

A zapisałam się na usg w III trym wczoraj, za miesiąc !
w ktorym będziesz tygodniu?
Mamusie... tak w ogóle to w którym tyg planujecie iść na to szczegółowe usg w 3 trym?
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
przez te styczniówki tak się zestresowałam że ja jestem w czarnej dup... oj trzeba się wziąć za zakupy
hehe... w sumie ja też się lekko zestresowałam... Bo poza ciuszkami to nie mamy nic No ale czekam na 13stkę pod koniec stycznia i ruszamy z zakupem łóżeczka, regału z przewijakiem, itp;
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,

zapomniałam napisać - moje dzieciaki dostały m.in. od mikołaja domek z kartonu do kolorowania - z lidla za 40 zł. i wiecie - świetny prezent dla dzieciaków - urządziły sobie w nim swoją "bazę" ,razem tam siedzą , bawią się ,ukrywają swoje skarby no i kolorują ,kolorują i kolorują ........
widziałam cos takiego jakis tydzień temu jak reklamowała to Pani Gadżet na TVN Style
Cytat:
a macie jakieś opinie odnoście butelek? bo chce jedną butelke kupić w razie czego. jaka ona ma być? jakiej firmy?
moje koleżanki zachwalają medelę - połozna na szkole rodzenia też tylko te butelke polecała. Bo podobno jako jedyna nie odzwyczaja dziecka od ciągnięcia piersi, gdyż wymusza taki sam sposób ssania jak kobieca pierś
Cytat:
Byłam w h&m i smyku ale powiem Wam, że bez rewelacji te wyprzedaże. Może dla większych dzieci to ok, ale dzidziusiowych nie przecenili;/ przecenione są od 68 w górę. Ale i tak się opłaca coś tam kupić bo rzeczy zaczynają się od 10 zł w zwyż. Kupiłam 4 sztuki dla Małej i dla siebie spodnie fajne za 40zł!!!
ale cudne te ciuszki A te dziecięce to w h&m czy smyku?
Stary 2012-12-12, 18:24   #1928
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Natalka zdrowa
dziękuję kochane za kciuki wsparcie za wszystko
jupi

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Ale mnie zgaga złapała Co polecacie na zgage? Najlepiej z domowej apteczki? Tak jak przez całą ciąże nie miałam zgagi tak teraz mnie złapała pierwszy raz
mi migdały pomagają

Cytat:
e
A powiedzcie ile takich butelek potrzeba na strat? Tak w razie 'w' jak to się mówi...
mysle ze 1 duża i 1 mała
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 18:25   #1929
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wypowiedzcie się co sądzicie o tym łóżeczku , które widnieje w linku... http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...840662217.html
ładne i szuflada jest

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Zaczęłam 29 tydzień W suwaczku napisali: wkroczyłaś w ostatni etap ciąży, pewnie nie możesz doczekać się porodu. Akurat
Idę skonsumować serniczek i strzelę sobie kawkę Kupiłam tą którą tak zachwalałyście (milicano), a kawy nie piłam od sierpnia, heh, muszę słabiutką zrobić

Cytat:
I tu się z Tobą zgadzam jak zaszłam w pierwszą ciążę to nie mówiliśmy nikomu, tylko kilka osób z najbliższego otocznia wiedziały z czego się cieszyłam, bo kiedy poroniłam nie musiałam nikomu nic tłumaczyć ale w tym czasie nie raz się spotkałam z pytaniami kiedy dzidziuś? To było straszne
I tak czas od czasu ktoś ciągle pytał kiedy i kiedy? A my właśnie się staraliśmy o dzidzie pół roku, więc takie pytanie były strasznie bolesne dla mnie
Ja zrobiłam tak samo, tylko najbliższa rodzina wiedziała... w drugiej ciąży też dopiero w 13/14tc mówiłam

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA WAS ZA KCIUKI - coś musi być w dobrej energii z naszego forum, bo dziec zdrowy jak ryba, rośnie idealnie wg wszystkich tabelek, ma już 445 g i (tu nie będę oryginalna)potężnego siusiaka Przywitajcie WOJTKA!
Mąż nie mógł uwierzyć w syna i kilka razy pytał lekarza, czy na pewno, aż w końcu ten wydrukował zdjęcie i zaznaczył siusiaka wielką strzałką Poza tym lekarz zmienił na jakiś czas obraz na 3D, ale udało nam się zobaczyć tylko usteczka, bo cały czas zasłaniał buzię.
Tak się cieszymy, że wszystko idealnie, że aż wczoraj z tej radości ubraliśmy choinkę

A szkoła rodzenia: u mnie mówią, że najlepiej zacząć w II trymestrze, bo wtedy po prostu najlepiej się czujemy. W III może byc już za ciężko i możemy po prostu nie doczekać końca

Cytat:
Napisane przez gosia831 Pokaż wiadomość
Witam się Dziewczyny
na początku gratuluję udanych wizyt i nowych tygodni
Witam nową koleżankę
Długo nie pisałam, niestety u mnie po ostatniej wizycie u gina nie jest zbyt wesoło. Szyjka się skraca, jest zagrożenie przedwczesnym porodem. Leków masa do łykania. Muszę leżeć plackiem do następnej wizyty 20.12. Jeśli nie będzie poprawy, to święta spędzę na patologii ciąży
Ale na pocieszenie z Małą wszystko ok, rośnie zdrowo i jest coraz bardziej ruchliwa
Jakie masz leki? Zapewniam Cie że napewno nie więcej ode mnie
a leżenie plackiem nie jest przyjemne.. ale nie jadna z nas musiała przez to przejść wytrzymasz, chociaż pewnie Ci przykro że akurat Ciebie to spotkało ja też leżąc nie miałam ochoty udzielać się na forum, tym bardziej że co chwile spotykało mnie coś nowego
ale najważniejsze że mała jest zdrowa! i urodzisz ją w terminie tylko się oszczędzaj

Cytat:
Natalka zdrowa
super!!!

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-12-12, 18:34   #1930
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Natalka zdrowa
wspaniale- bardzo się cieszę

Cytat:
oj tak tu faktycznie narzekac nie moge, stanela na wysokosci zadania ta moja sisotra i tak sobie nawet mysle ze przez te cala moja ciaze nasze stusunki jakos sie ociepliy - z czego sie bardzo ciesze.
ooooch pewnie wspaniale mieć taką siostrę ..... pożyczysz?
Stary 2012-12-12, 18:36   #1931
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
ja kupiłam butelki avent.
Ja też będe kupywać z firmy Avent Tak samo podgrzewacz i laktator także z tej firmy

Cytat:
Jeeej cudowne ciuszki! A spodnie naprawde fajne!

Cytat:
Dziewczynki wypowiedzcie się co sądzicie o tym łóżeczku , które widnieje w linku... http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...840662217.html
Mi te łóżeczko się bardzo podoba i kolorek też fajny, ale ja kupiłam z Arusia

Cytat:
Też chciałam Kubusia Piękne imię, ale mój się nie zgodził Ale poszliśmy na kompromis i będzie Kamilek
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 18:41   #1932
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Natalka zdrowa
Super wiadomość!

A listonosz zostawił paczkę z kurtką u mojej sąsiadki... szkoda tylko że ona zawsze jest w domu jak nas nie ma i vice versa... A kurtkę potrzebuję na już! Wścieknę się...

Widzę że porodowo się zrobiło. Wymiękam.

A poza tym do mojego tż chyba coś zaczyna dociera... tak dzisiaj jakiś wyjątkowo kochany i humor mi usiłuje poprawić...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 18:42   #1933
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

ja mam skierowanie od gina i robię jutro w laboratorium.
A ja wszystkie badania robie prywatnie ale u siebie w przychodni. To ja pójde do labolatorium w innym mieście i zapytam.
A dziewczyny które robią prywatnie, ile płaciłyście za glukoze 75ml. ?
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 18:42   #1934
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

Uff, dzięki .

ew åolecam strone

http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-Porodu.html

sama ja ost znalazłam - bo u mnie dość powszechne ze laska pisze takie coś, a samej wymyślać mi się nie chciało - teraz tylko siostra przetłumaczyć na norweski musi
i moge isc rodzic

Stary 2012-12-12, 18:42   #1935
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie też się tego obawiam - a już zaczęłam szał zakupowy ubranek dla synka.
Ja w sobotę idę na darmowe USG 4D, które jest organizowane w Krakowie, więc mam nadzieję, że będę miała porządne potwierdzenie chłopaka na zdjęciu

LiwkaO fajne spodnie i jak tanio - sporo rzeczy przecenionych w H&M na dziale ciążowym? Czytałam, że od jutra wyprzedaż, musze sie tam wybrać w takim razie. Na razie kupiłam tam spodnie ciążowe, są świetne ale dałam za nie 150 zł :/

corka_rosy

Uff, dzięki

Zastanawiałam się ostatnio czy lekarze podają pod koniec ciąży długość dziecka ? Bo teraz tylko wagę, nie mierzą go już...
sliczne imię i fajnie ze obojgu z was sie podoba
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 18:44   #1936
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

ooooch pewnie wspaniale mieć taką siostrę ..... pożyczysz?
ew na sekundę

Stary 2012-12-12, 18:50   #1937
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
ha ha ha ale się narobiło po tej butelce antyalkoholowej zobaczycie lada moment i takie wymyślą
wypije jeszcze z Wami kawę zjem serniczek i zmykam na sklepy
żarty żartami... a ja tak sobie pomyślałam, że fajnie by było gdyby taką ktos wymyślił Od kwietnia mogłabym się znowu czerwonym winkiem raczyć
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z tego co czytałam część z Was chodzi już do szkoły rodzenia. Czy jest jakiś 'limit' od którego tygodnia można do niej chodzić? Chcę się zapisać, a mój mąż po konsultacji z kolegą ciągle mi mówi, że dopiero od 30tc. Coś nie chce mi sie w to wierzyć, ale pytam dla pewności.
ja na stronach szkół rodzenia i ogólnie w sieci wszędzie wyczytywałam, że powinno się rozpocząć od 26 tygodnia. To samo mi mówiła połozna jak się chciałam zapisac do szkoły przy szpitalu (ale juznie było miejsc) zazwyczaj zajęcia trwają 10 tygodni, więc trochą czasu trzeba zarezerwować
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA WAS ZA KCIUKI - coś musi być w dobrej energii z naszego forum, bo dziec zdrowy jak ryba, rośnie idealnie wg wszystkich tabelek, ma już 445 g i (tu nie będę oryginalna)potężnego siusiaka Przywitajcie WOJTKA!
Mąż nie mógł uwierzyć w syna i kilka razy pytał lekarza, czy na pewno, aż w końcu ten wydrukował zdjęcie i zaznaczył siusiaka wielką strzałką Poza tym lekarz zmienił na jakiś czas obraz na 3D, ale udało nam się zobaczyć tylko usteczka, bo cały czas zasłaniał buzię.
Tak się cieszymy, że wszystko idealnie, że aż wczoraj z tej radości ubraliśmy choinkę

A szkoła rodzenia: u mnie mówią, że najlepiej zacząć w II trymestrze, bo wtedy po prostu najlepiej się czujemy. W III może byc już za ciężko i możemy po prostu nie doczekać końca
gratuluję Wojtusia
Cytat:
Napisane przez gosia831 Pokaż wiadomość
Witam się Dziewczyny
na początku gratuluję udanych wizyt i nowych tygodni
Witam nową koleżankę
Długo nie pisałam, niestety u mnie po ostatniej wizycie u gina nie jest zbyt wesoło. Szyjka się skraca, jest zagrożenie przedwczesnym porodem. Leków masa do łykania. Muszę leżeć plackiem do następnej wizyty 20.12. Jeśli nie będzie poprawy, to święta spędzę na patologii ciąży
Ale na pocieszenie z Małą wszystko ok, rośnie zdrowo i jest coraz bardziej ruchliwa
oby wszystko z szyjka było ok i żebyś święta spedziła z rodzinką w domu
Cytat:

Mamy Torresa, mamy Dziedzica, mamy Gucia, mógłby być i Wojek

Cytat:
Natalka zdrowa
Ptaszysko, wspaniałe wieści
Cytat:
Napisane przez ppaulinka1990 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam do Was takie pytanko lekarz wystawil mi l4 do 19.12 ale moj maz ma w poniedzialek 17tego wolne co bardzo rzadko sie zdarza bo jest kierowca no i tak bardzo chcialby isc ze mna do lekarza. myslicie ze jak pojde 17tego to lekarz da mi l4 wczesniej?
paulinka, z tego co wiem to lekarz może wystawić zwolnienie na 3 dni wstecz, ale tylko na 1 dzień wprzód. Więc jak masz zwolnienie do 19stego, to wczesniej niż 19stego nie masz co iść. No chyba że wiesz że z tym lekarzem można sie dogadać i poprosisz go na wizycie 17stego o to by Ci 19 lub 20stego wystawil zwolnienie od 20stego i żeby było do odebrania na recepcji... tylko bys po zwolnienie podjechała 19 lub 20stego i już. Ja tak raz robiłam na samym początku. Wylądowałam wtedy z krwiakiem u lekarza (w piątek) i ginka chciała mi wystawić zwolonienie od piątku a najpóźniej od soboty... Ale ja powiedziałam, że nie chce, bo jestem na urlopie do poniedziałku i chcę te pełne 14 dni urlopu wykorzystać żeby doplata do wczasów pod gruszą mi się należała. o i ginka powiedziała, że nie może mi w piatek wystawić zwolneinia dopiero od poniedziałku, ale że mam w poniedziałek podjechać to na recepcji będzie czekało zwolnienie (tylko wczesniej miałam potwierdzić tel, że przyjadę)

Ufff... nadrobiłam Was w końcu
Stary 2012-12-12, 19:13   #1938
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a widziałyście nowe butelki avent? Wydają się lepsze bo mają smoczki jak pierś tylko tak się zastanawiam skoro mam sterylizator i podgrzewacz do starszej wersji to czy nowsze też wejdą? Nie mam gdzie zobaczyc bo ciężko je trafić ale chyba są szersze
Właśnie widziałam, ale na All. Mam stary laktator i też się zastanawiam
Po co to zmieniają

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 19:20   #1939
kasia86bgo
Zakorzenienie

czy wam tez wyskauje ta durna reklama Bebilonu jak wchodzicie cos odp badz odwiezacie strone.
no szlak mnie trafi zaraz

Stary 2012-12-12, 19:26   #1940
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
czy wam tez wyskauje ta durna reklama Bebilonu
wyjątkowo nachalnie irytująca....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 19:27   #1941
bmma
Zadomowienie

Cytat:

czy wam tez wyskauje ta durna reklama Bebilonu jak wchodzicie cos odp badz odwiezacie strone.
Też ciągle

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 19:27   #1942
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Wrrrrrrr ale mnie to też wku****a
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 19:37   #1943
Dragusia88
Zakorzenienie

ptaszysko jak sie ciesze hura!!! Mowilam ze natalka zdrowiutka dziewczynka . Ja juz wracam okazalo sie ze nie ma jednych zajec eh moglam nie jechac. Pol godz stalam w kolejce bilet wymienic bo oczywiscie tylko jedna otwarta. A co do yych butelek to mi chodzilo o smoczek w butelce podobnu do piersi a nie smoczek osobno. A pierwsze slysze ta firme mendela tak?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 19:49   #1944
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ppaulinka1990 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam do Was takie pytanko lekarz wystawil mi l4 do 19.12 ale moj maz ma w poniedzialek 17tego wolne co bardzo rzadko sie zdarza bo jest kierowca no i tak bardzo chcialby isc ze mna do lekarza. myslicie ze jak pojde 17tego to lekarz da mi l4 wczesniej?
Tak jak Mokka mówiłą. Wystawi Ci od 20tego i musisz podjechać i je wziąć.

Cytat:

Piękne ciuszki, kiedy w h&m się zaczęła ta wyprzedaż?? Bo nie wiem czy będzie jeszcze w czym wybierać...jak pójdę za kilka dni.
Chyba przedwczoraj czyli 10tego.

Cytat:

dziewczyny mam pytanie, jeżeli w swojej przychodni nie moge zrobić gluzkozy i musze jechać do innego miasta to gdzie ja to mam zrobić ? moge tak sobie w każdej przchodni prywatnie ???
Obojętnie gdzie jak idziesz prywatnie.

Cytat:

Ciuszki i spodnie w h&m. A co do mierzenia to podają już tylko wagę dzidziusz jest za bardzo skulony i za duży żeby całego objąc i zmierzyć.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Mamusie... tak w ogóle to w którym tyg planujecie iść na to szczegółowe usg w 3 trym?

ale cudne te ciuszki A te dziecięce to w h&m czy smyku?
Ja idę w poniedziałek to będzie skończony 30ty. A ciuszki w hm

Cytat:
A ja wszystkie badania robie prywatnie ale u siebie w przychodni. To ja pójde do labolatorium w innym mieście i zapytam.
A dziewczyny które robią prywatnie, ile płaciłyście za glukoze 75ml. ?
Ja coś koło 40zł za 3 kłucia w Salusie.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 19:51   #1945
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
wyjątkowo nachalnie irytująca....
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Też ciągle
Cytat:
Wrrrrrrr ale mnie to też wku****a
jakbym tak bardzo nie KOCHALA swojego Lapka, juz dawno byly na sneigu poza oknem

Cytat:
Ja juz wracam okazalo sie ze nie ma jednych zajec eh moglam nie jechac. Pol godz stalam w kolejce bilet wymienic bo oczywiscie tylko jedna otwarta.
tylko pol a podobno jakies opoznienia w Kato na dworcu dzis byly.
dobrze ze u mnie busy jezdza co do minuty nawet jak jest pol metra sniegu

Stary 2012-12-12, 19:58   #1946
agi_82
Wtajemniczenie

witam dziewczyny
przepraszam że wtrące sie w rozmowe ale mam do Was pytanie: mianowicie czy któraś z Was zanim potwierdziła ciąże robiłą badanie z krwi bhcg?? staram się po # o dzidziusia i sprawa wygląda następująco ostatnią @ miałam 24 go października, w sobote robiłąm test ciążowy i wyszła druga kreseczka taka słabiuteńka dzis znowu to samo więc pobiegłam na bete i wynik 5,13mlU/ml nie mam pojęcia co o Ty myślec a wiem że w Waszym gronie są dziewczyny które tez przechodziły przez etap starań, mierzenia tempki testowania itp.itd więc może mój "problem" nie będzie Wam obcy i będziecie potrafiły powiedziec mi coś sensownego??
z góry dziękuję i życze wszystkim szczęśliwego rozwiązania jeszcze tylko wspomne ze miałam również tp na marzec ale niestety zasiliłam grono aniołkowych mam...

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:01   #1947
ppaulinka1990
Raczkowanie

paulinka, z tego co wiem to lekarz może wystawić zwolnienie na 3 dni wstecz, ale tylko na 1 dzień wprzód. Więc jak masz zwolnienie do 19stego, to wczesniej niż 19stego nie masz co iść. No chyba że wiesz że z tym lekarzem można sie dogadać i poprosisz go na wizycie 17stego o to by Ci 19 lub 20stego wystawil zwolnienie od 20stego i żeby było do odebrania na recepcji... tylko bys po zwolnienie podjechała 19 lub 20stego i już. Ja tak raz robiłam na samym początku. Wylądowałam wtedy z krwiakiem u lekarza (w piątek) i ginka chciała mi wystawić zwolonienie od piątku a najpóźniej od soboty... Ale ja powiedziałam, że nie chce, bo jestem na urlopie do poniedziałku i chcę te pełne 14 dni urlopu wykorzystać żeby doplata do wczasów pod gruszą mi się należała. o i ginka powiedziała, że nie może mi w piatek wystawić zwolneinia dopiero od poniedziałku, ale że mam w poniedziałek podjechać to na recepcji będzie czekało zwolnienie (tylko wczesniej miałam potwierdzić tel, że przyjadę)

Ufff... nadrobiłam Was w końcu[/QUOTE]

Dzięki za informacje przelozylam wizyte na poniedzialek i zobacze co powie, jakos musi to dobrze rozwiazac ważne że pojde z mezusiem
ppaulinka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:18   #1948
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
przepraszam że wtrące sie w rozmowe ale mam do Was pytanie: mianowicie czy któraś z Was zanim potwierdziła ciąże robiłą badanie z krwi bhcg?? staram się po # o dzidziusia i sprawa wygląda następująco ostatnią @ miałam 24 go października, w sobote robiłąm test ciążowy i wyszła druga kreseczka taka słabiuteńka dzis znowu to samo więc pobiegłam na bete i wynik 5,13mlU/ml nie mam pojęcia co o Ty myślec a wiem że w Waszym gronie są dziewczyny które tez przechodziły przez etap starań, mierzenia tempki testowania itp.itd więc może mój "problem" nie będzie Wam obcy i będziecie potrafiły powiedziec mi coś sensownego??
z góry dziękuję i życze wszystkim szczęśliwego rozwiązania jeszcze tylko wspomne ze miałam również tp na marzec ale niestety zasiliłam grono aniołkowych mam...
witaj! przykro mi z powodu Twojego Aniołka...

Nie wiem jak wyglądają u Ciebie cykle... ale ja miałam równy miesiąc od OM betaHCG na poziomie 1900...
i robiąc tydzień wcześniej 2 testy, oba miały baaardzo słabą drugą kreskę...

Myślę, że na Twoim miejscu powtórzyłabym betę... na samym początku rośnie jak oszalała...
Trzymam kciuki!!!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-12-12 o 20:21
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:22   #1949
LiwkaO
Wtajemniczenie

Słyszałyście o takim urządzeniu jak ELLE TENS? http://allegro.pl/elle-tens-urzadzen...842918071.html znajoma wypożyczyła na poród i podobno rewelacja!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:24   #1950
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Właśnie widziałam, ale na All. Mam stary laktator i też się zastanawiam
Po co to zmieniają
ja też mam stary laktator kupie chyba ze dwie stare i jedną tą nową a tak wogole to mam 5 butelek aventa ale same te duże od siostry

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
Miałam identyczną sytucje dwa dni przed terminem @ zrobiłam bete i wszyła mi 3 gdzie norma była <2,7-brak ciąży i 16<ciąża
kompletnie nie wiedziałam co ten wynik oznacza, dwa dni później dostałam skąpą @ a 10 dni później test wyszedł pozytywny i beta urosła do 100!
Niestety straciłam to maleństwo
ale myśle że Twoja beta coś znaczy, zrób następną a zobaczysz ze napewno rośnie skoro moje 3 urosło to Twoje 5 napewno też

Aniołek 25.05.2012
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości