Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wypadają! - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 19:53   #4681
201612231846
Konto usunięte

Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Żeby jeszcze te włosy gęstsze się robiły, do połowy długości są ok, końce są takie marne Znowu będę przez to podcinać jakieś 5-8 cm.

Ja jak zaczęłam pielęgnacje włosów to pod grzywką urosły mi babyhair. Wszyscy myśleli ,że sobie ogoliłam te włoski pod grzywką ,a ja miałam takie króciaki. Jak znajdę zdjęcie to wam pokaże
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:55   #4682
Krasko1
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp

Cytat:
Ale mi włosów narosły po tym rosyjskim lotionie Po myciu wyglądam tak http://s3.amazonaws.com/pictorious.p...3cfe2f_296.jpg tylko moje krótsze Na każdym przedziałku kępy włosów. Do pewnej długości będą na maksa denerwujące.
Strasznie zazdraszczam ! Też już bym chciała mieć taakie baby Ja chyba nie mam żadnych... Nie jestem systematyczna w tym co robię

Domi kolosalna różnica!!!! Super!

Ostatnio coś rzadko wpadam do Was..

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:07   #4683
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Strasznie zazdraszczam ! Też już bym chciała mieć taakie baby Ja chyba nie mam żadnych... Nie jestem systematyczna w tym co robię

ja tez..
moooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:08   #4684
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Ja jak zaczęłam pielęgnacje włosów to pod grzywką urosły mi babyhair. Wszyscy myśleli ,że sobie ogoliłam te włoski pod grzywką ,a ja miałam takie króciaki. Jak znajdę zdjęcie to wam pokaże
Ja ciągle słyszałam, że mam połamane włosy Musiałam uświadamiać, że to bejbiki.

Cytat:
Lubię wcierać, to już jakieś uzależnienie Dobrze, że chociaż widzę tego efekty. Jak przyjemnie później zrobić masaż Dtanglerem Dzisiaj też będę

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:14   #4685
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ja tez..
Nie wspominając, że końcówki to pióra i muszę ściąć z 7cm

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-12-11, 22:46   #4686
201612231846
Konto usunięte

Cytat:

Dziękuję
Cytat:
Ja ciągle słyszałam, że mam połamane włosy Musiałam uświadamiać, że to bejbiki.

Lubię wcierać, to już jakieś uzależnienie Dobrze, że chociaż widzę tego efekty. Jak przyjemnie później zrobić masaż Dtanglerem Dzisiaj też będę
Jejku. Ludzie są dziwni. Na całej głowie połamańce?
Stary 2012-12-11, 23:20   #4687
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość

Jejku. Ludzie są dziwni. Na całej głowie połamańce?
No bo po co powiedzieć komuś coś miłego, jak można mu przysrać, ze ma połamane włosy. A potem się jeszcze szczycić, "no co, przynajmniej jestem szczera".
Zatrważające ile osób obecnie myli chamstwo ze szczerością.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Zjem zaraz ostatniego muffina i od jutra idę na dietę
Tak sobie pozwalałam z tym żarciem, że przytyłam ciut.
Spróbuję ze 2 tygodnie bez tłuszczu i słodyczy

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 23:38   #4688
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
No bo po co powiedzieć komuś coś miłego, jak można mu przysrać, ze ma połamane włosy. A potem się jeszcze szczycić, "no co, przynajmniej jestem szczera".
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Zjem zaraz ostatniego muffina i od jutra idę na dietę
Tak sobie pozwalałam z tym żarciem, że przytyłam ciut.
Spróbuję ze 2 tygodnie bez tłuszczu i słodyczy
O to to

Chyba żartujesz? Widziałam twoje zdjęcia, laska z Ciebie! Ani grama nie musisz zrzucać Chyba, że dla własnego samopoczucia

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-12-11, 23:57   #4689
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

A 'bejbi' włoski sa oznaką 'dobrą' czy każdy je ma tak naprawdę? Bo ja je mam z każdej strony głowy i w sumie jak tak myślę o koleżankach to one chyba nie mają ale w sumie to nie przeszukuję im głów jakoś szczegółowo

A ja się dziś dowiedziałam, że już mam za długo złamaną rękę i pracodawca przestaje mi płacić chorobowe... niby teraz powinnam przejść na zasiłek chorobowy od 'państwa' ale ostatnio przy złamanej nodze to 2 miesiące z nimi walczyłam bo ciągle gubili papiery, mówili inne rzeczy i wydałam fortunę na telefony do nich i znaczki na listy... a jak po 2 miesiącach dostałam list, że 'nie dostanę zasiłku bo prawo mówi, że nie' to już się poddałam... i jak mam znowu przechodzić przez to piekło...
Anglia czasem wcale nie jest taka różowa

Tunel 2-3-4-5-6-7-8
Waga 72 - 63 - 55
Zapuszczam włosy
Japoński
Jusztynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 00:30   #4690
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jusztynka89 Pokaż wiadomość
A 'bejbi' włoski sa oznaką 'dobrą' czy każdy je ma tak naprawdę? Bo ja je mam z każdej strony głowy i w sumie jak tak myślę o koleżankach to one chyba nie mają ale w sumie to nie przeszukuję im głów jakoś szczegółowo
Każdy je ma, ale jak nagle pojawia się ich duzo, podobnej długosci, to znaczy, ze coś spowodowało ich nagły , wzmożony wzrost. Np wcierka, coś w diecie itp

Cytat:
A ja się dziś dowiedziałam, że już mam za długo złamaną rękę i pracodawca przestaje mi płacić chorobowe... niby teraz powinnam przejść na zasiłek chorobowy od 'państwa' ale ostatnio przy złamanej nodze to 2 miesiące z nimi walczyłam bo ciągle gubili papiery, mówili inne rzeczy i wydałam fortunę na telefony do nich i znaczki na listy... a jak po 2 miesiącach dostałam list, że 'nie dostanę zasiłku bo prawo mówi, że nie' to już się poddałam... i jak mam znowu przechodzić przez to piekło...
Anglia czasem wcale nie jest taka różowa
To ile czasu jesteś na zwolnieniu?
Masz prawo siedzieć na zwolnieniu pół roku, w ciągu roku pracy.

A z zasiłkami wszelkimi to tu jest taki burdel, ze głowa mała. Najpierw, tylko za to ze jest sie z Polski dostanie sie 5 decyzji odmownych, a po pięciu odwołaniach, uzasadnieniu prawnym, nagle się okazuje, ze była pomyłka, i wszystko sie należy. Też to przerabiałam jak straciłam pracę i potrzebowałam iść na bezrobotne. Ale im nie darowałam i mi wszystko wyrównali.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Jusztynka, tu wszystko masz wyjaśnione
https://www.gov.uk/statutory-sick-pay-ssp/overview

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Anglia pod wieloma względami nie jest różowa, ale Polska nie jest różowa pod innymi względami. I tak naprawdę tu źle i tam nie dobrze

Pewnie wybrałabym inny kraj, gdybym znała inny język tak dobrze jak angielski.
Marzą mi się Niemcy, albo Skandynawia.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-12-12, 00:45   #4691
Nerchie
Zakorzenienie

Staram się was nabieżąco czytać, ale po prostu macie maksymalne tempo...

czy wy tutaj macie jakiś tajny ćwiczeniowy klub, czy mi się wątki, pomyliły, bądź mi się śniło? Można by dołączyć czy coś?

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 00:55   #4692
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

Cytat:
Każdy je ma, ale jak nagle pojawia się ich duzo, podobnej długosci, to znaczy, ze coś spowodowało ich nagły , wzmożony wzrost. Np wcierka, coś w diecie itp

To ile czasu jesteś na zwolnieniu?
Masz prawo siedzieć na zwolnieniu pół roku, w ciągu roku pracy.

A z zasiłkami wszelkimi to tu jest taki burdel, ze głowa mała. Najpierw, tylko za to ze jest sie z Polski dostanie sie 5 decyzji odmownych, a po pięciu odwołaniach, uzasadnieniu prawnym, nagle się okazuje, ze była pomyłka, i wszystko sie należy. Też to przerabiałam jak straciłam pracę i potrzebowałam iść na bezrobotne. Ale im nie darowałam i mi wszystko wyrównali.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Jusztynka, tu wszystko masz wyjaśnione
https://www.gov.uk/statutory-sick-pay-ssp/overview

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Anglia pod wieloma względami nie jest różowa, ale Polska nie jest różowa pod innymi względami. I tak naprawdę tu źle i tam nie dobrze

Pewnie wybrałabym inny kraj, gdybym znała inny język tak dobrze jak angielski.
Marzą mi się Niemcy, albo Skandynawia.
No właśnie czytałam, że pół roku a mi powiedzieli w pracy że 3 miesiące to max...
W dodatku płacą mi 60 pare funtów tygodniowo a SSP minimalnie jest 85 bodajże. Ja i tak szukam innej pracy a moja supervisorka jest tak olewcza, że czego jej nie zapytałam w tej sprawie to ona nie wie a do biura dzwonić / papierów wypełniać nie będzie bo jej będą suszyć głowę...
To tylko dorywcza praca na part-time i przerabiałam to już w poprzednim miejscu pracy. Też olewka totalna, płacili nam ile chcieli, a że pracowałam z samymi czeszkami/litwinkami itp które po angielsku 10 słów to byłam jedyna do wojowania.(I nigdy więcej bo robiłam za tłumacza polsko-czesko-słowacko-litewsko-angielskiego ) Próbowałam pisać oficjalne pisma z zażaleniem to moja visorka nawet ich nie brała do ręki tylko zbywała. Do biura się nie mogłam dodzwonić bo nikt nie odbierał NIGDY.
Postawiłam na ACAS myśląc, że jak przedstawie to wszystko to im skopią tyłki... A gdzie tam. Napisz takie i takie pismo z zażaleniem, jak nie przyjmie visorka to do biura. Jak biuro nie odpowie to tam i tam... Więcej bym straciła kasy i czasu na tą biurokrację niż to warto... Tu byłoby tak samo.
Zaniosłam do pracy zwolnienie. Coś zrobić muszą. Albo będą płacić dalej albo wyślą papiery do job centre... Ale do tej pory to już mogę być gdzieś indziej...
Do tej pory mi to odpowiadało bo pracowałam 4 h dziennie a te 500-600 funtów miałam ale mam dość shared house'u i chcę coś na full time coby się z TŻ na swoje wyprowadzić

Nie no wiadomo, że cudze chwalicie -swojego nie znacie. Niby tak narzekam tutaj na tyle rzeczy ale jednak nie wyobrażam sobie do Polszy wrócić... Nie umiałabym się odnaleźć.
Ja to bym się chętnie pakowała i do Japonii ale TŻ to w ogóle tam nie ciągnie więc nie odnalazłby się. Trza iśc na kompromis...

A ja miałam kiedyś zajawkę na Norwegię. Uczyłam się norweskiego. Zbierałam książki, mitologię czytałam i w ogóle... Ale jakoś przeszło... Skandynawia ładna... ale zimna

Tunel 2-3-4-5-6-7-8
Waga 72 - 63 - 55
Zapuszczam włosy
Japoński
Stary 2012-12-12, 07:49   #4693
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:

To jak moja suczka
Jak sie z nią idzie gdzieś na spacer, to ona musi obejść wszystkie mysie norki i inne swoje miejscówki i można ją wołać do us*** śmierci. Dopiero jak wszystko sprawdzi, to przyjdzie. A tak poza tym to jest bardzo mądra i posłuszna. Można zostawić otwartą furtkę i powiedzieć "zostań" i ona nie przekroczy progu. Dopiero jak się ją zawoła to z dzika radością wybiega.
Dokładnie, obchód musi być

Zaraz do pracy idę, tak mi się nie chce wychodzić na ten mróz

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2012-12-12 o 07:50
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 09:44   #4694
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Marysiu jak tam szczurek? Ma w końcu ruję? Moja ma co kilka dni, jakieś rozpuszczone babsko Nie da się pogłaskać wtedy tylko skacze jak zając, wypina się i trzęsie uszami
Dalej nie zaobserwowałam u niego rui może dlatego że on jest jakiś nadpobudliwy, jak go wyciągnę to tylko do psa się wyrywa, to skąd ja mam wiedzieć kiedy wyrywa się bardziej a kiedy mniej?

W ogóle jest już taki oswojony, włazi na mnie, ostatnio nawet podbiegł i w ucho mnie dziabnął (ale tak lekko). Tylko nie ma szans żeby go potrzymać, popieścić czy coś bo on ciągle chce gdzieś biec i się wyrywa

Cytat:
Do tej pory mi to odpowiadało bo pracowałam 4 h dziennie a te 500-600 funtów miałam ale mam dość shared house'u i chcę coś na full time coby się z TŻ na swoje wyprowadzić

Nie no wiadomo, że cudze chwalicie -swojego nie znacie. Niby tak narzekam tutaj na tyle rzeczy ale jednak nie wyobrażam sobie do Polszy wrócić... Nie umiałabym się odnaleźć.
Ja to bym się chętnie pakowała i do Japonii ale TŻ to w ogóle tam nie ciągnie więc nie odnalazłby się. Trza iśc na kompromis...

A ja miałam kiedyś zajawkę na Norwegię. Uczyłam się norweskiego. Zbierałam książki, mitologię czytałam i w ogóle... Ale jakoś przeszło... Skandynawia ładna... ale zimna
Żeby w zdaniu po polsku użyć wyrazu house i jeszcze je odmienić nie rób tak bo to brzydko

Ja bym bardzo chciała pojechać do Norwegii na moment. Zwiedzić. Zobaczyć. Na stałe nie chce bo zimno i misie polarne mnie zagryzą.

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Zaraz do pracy idę, tak mi się nie chce wychodzić na ten mróz
Ja śniadanie jem i na siłownie się pakuję ale TAK MI SIĘ NIE CHCE wychodzić na ten mróz, fuuuuuuuuuuu
Stary 2012-12-12, 09:51   #4695
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Ja śniadanie jem i na siłownie się pakuję ale TAK MI SIĘ NIE CHCE wychodzić na ten mróz, fuuuuuuuuuuu
Na siłownie nawet w takim mróz chętnie bym pognała

Za to wróciłam z sanepidu, a teraz pakuję się na uczelnię. Szczerze jej nienawidzę ostatnio.
Jeszcze tylko cztery dni, jeszcze tylko cztery dni, jeszcze tylko...

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-12, 10:11   #4696
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
czy wy tutaj macie jakiś tajny ćwiczeniowy klub, czy mi się wątki, pomyliły, bądź mi się śniło? Można by dołączyć czy coś?
Też mi się tak wydawało Ale że nie ćwiczę to się nie wpraszam

Chcę dostać łyżwy na gwiazdkę, wykupię karnet i będę się uczyć

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-12-12, 11:14   #4697
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze żeby same miały ładne włosy. Jakbym swoje tak prasowała jak one to też byłyby gładkie.

Cytat:
Dalej nie zaobserwowałam u niego rui może dlatego że on jest jakiś nadpobudliwy, jak go wyciągnę to tylko do psa się wyrywa, to skąd ja mam wiedzieć kiedy wyrywa się bardziej a kiedy mniej?

W ogóle jest już taki oswojony, włazi na mnie, ostatnio nawet podbiegł i w ucho mnie dziabnął (ale tak lekko). Tylko nie ma szans żeby go potrzymać, popieścić czy coś bo on ciągle chce gdzieś biec i się wyrywa
Rujkę właśnie nie tylko po wyrywaniu można poznać, ale też wyginaniu ciała i trzepotaniu uszkami Moja też nie usiedzi na rękach, wszystko wokół jest ciekawsze. Jak wypuszczam ją z klatki to nie wie co się z nią dzieje, biega z prędkością światła, skacze, wspina się gdzie popadnie. Mnie też podgryza, liże po twarzy i wchodzi na głowę Jak podrośnie to siądzie na tyłku. Tak było z poprzednim szczurkiem, najpierw rozbrykany, a później tylko leżenie mu w głowie i kizianie

Przyszła mi paczka z Choisee Mam nadzieję, że krem mnie nie pozapycha. Ma parafinę i trójglicerydy.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Wcale nie przyszły ładnie zapakowane

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:29   #4698
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

Cytat:

Żeby w zdaniu po polsku użyć wyrazu house i jeszcze je odmienić nie rób tak bo to brzydko
Przepraszam... nawet z Polakami tak się tutaj rozmawia i nawet się nad tym nie panuje...

A mi dziadek w PL umarł. Pojechał do szpitala na złamane biodro i był 1 dzień. Tata pojechał rano go ogolić a oni do niego że nie żyje... pewnie nie mają nawet godziny zgonu... Polandia

Tunel 2-3-4-5-6-7-8
Waga 72 - 63 - 55
Zapuszczam włosy
Japoński
Stary 2012-12-12, 13:53   #4699
Nerchie
Zakorzenienie

yhh jakby się znalazł taki klub to ja bym się przyłączyła. Ze znajomymi łatwiej. Ja kupiłam sobie krem z jonami srebra, maski dwie i olej rosyjski potem pochwalę się jakie - ze wszystkiego jestem bardzo zadowolona!

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:03   #4700
201612231846
Konto usunięte

Hej! Znowu spałam do południa. I mam przesusz na końcówkach

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Jeszcze żeby same miały ładne włosy. Jakbym swoje tak prasowała jak one to też byłyby gładkie.

Rujkę właśnie nie tylko po wyrywaniu można poznać, ale też wyginaniu ciała i trzepotaniu uszkami Moja też nie usiedzi na rękach, wszystko wokół jest ciekawsze. Jak wypuszczam ją z klatki to nie wie co się z nią dzieje, biega z prędkością światła, skacze, wspina się gdzie popadnie. Mnie też podgryza, liże po twarzy i wchodzi na głowę Jak podrośnie to siądzie na tyłku. Tak było z poprzednim szczurkiem, najpierw rozbrykany, a później tylko leżenie mu w głowie i kizianie

Przyszła mi paczka z Choisee Mam nadzieję, że krem mnie nie pozapycha. Ma parafinę i trójglicerydy.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Prostownica to zło

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Chyba zrobię sobie 2-3 miesiące koków ,warkoczy ,kucyków i upięć
Stary 2012-12-12, 16:34   #4701
Maryha_ah
Zakorzenienie

Pierniczki wyszły tak twarde, że można sobie zęby na nich połamać.
Stary 2012-12-12, 17:11   #4702
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie czytałam, że pół roku a mi powiedzieli w pracy że 3 miesiące to max...
W dodatku płacą mi 60 pare funtów tygodniowo a SSP minimalnie jest 85 bodajże. Ja i tak szukam innej pracy a moja supervisorka jest tak olewcza, że czego jej nie zapytałam w tej sprawie to ona nie wie a do biura dzwonić / papierów wypełniać nie będzie bo jej będą suszyć głowę...
To tylko dorywcza praca na part-time i przerabiałam to już w poprzednim miejscu pracy. Też olewka totalna, płacili nam ile chcieli, a że pracowałam z samymi czeszkami/litwinkami itp które po angielsku 10 słów to byłam jedyna do wojowania.(I nigdy więcej bo robiłam za tłumacza polsko-czesko-słowacko-litewsko-angielskiego ) Próbowałam pisać oficjalne pisma z zażaleniem to moja visorka nawet ich nie brała do ręki tylko zbywała. Do biura się nie mogłam dodzwonić bo nikt nie odbierał NIGDY.
Postawiłam na ACAS myśląc, że jak przedstawie to wszystko to im skopią tyłki... A gdzie tam. Napisz takie i takie pismo z zażaleniem, jak nie przyjmie visorka to do biura. Jak biuro nie odpowie to tam i tam... Więcej bym straciła kasy i czasu na tą biurokrację niż to warto... Tu byłoby tak samo.
Zaniosłam do pracy zwolnienie. Coś zrobić muszą. Albo będą płacić dalej albo wyślą papiery do job centre... Ale do tej pory to już mogę być gdzieś indziej...

A byłaś w CAB?
Oni Cię jawnie w konia robią i okradają z Twoich pieniędzy. Nie mogą Ci płacić mniej chorobowego niż statutowa kwota. Mogliby płacić więcej, gdyby byli mili

Zaraz lubego popytam dokładniej, co masz zrobić, bo on w prawie pracy siedzi.
Cytat:
Przepraszam... nawet z Polakami tak się tutaj rozmawia i nawet się nad tym nie panuje...
Ja tak nie mówię, i tępię wśród innych
Dbam o swój język na obczyźnie

Cytat:
A mi dziadek w PL umarł. Pojechał do szpitala na złamane biodro i był 1 dzień. Tata pojechał rano go ogolić a oni do niego że nie żyje... pewnie nie mają nawet godziny zgonu... Polandia
Tutaj nie jest inaczej niestety.
Cytat:
Za 2 dni zmiękną
Taka uroda pierniczków, ze najlepsze są po kilu dniach.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Jusztynka, żadna instytucja Ci nie pomoże do momentu az wyczerpiesz wszystkie procedury wewnętrzne.
Jak napiszesz wszelkie odwołania, i nic z tego nie wyjdzie, to masz podstawę, żeby skierować sprawę do Trybunału.
A wtedy będziesz mogła odzyskać wszystkie koszta, które poniosłaś, plus to co ci są winni w związku z tym ze wypłacają Ci za niskie SSP i plus moze jakieś małe odszkodowanie. Ale najpierw musisz zrobić wewnętrznie wszystko tak jak trzeba.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-12-12, 17:42   #4703
xsyskax
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Staram się was nabieżąco czytać, ale po prostu macie maksymalne tempo...

Klub to moze nie pare dziewczyn ćwiczy z Chodakowska (ja) inne wielbia joge i czasem taki offtop wychodzi

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
xsyskax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 18:38   #4704
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

do Wrocławianek: helfy ma stanowisko w Marino koło kas tesco

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

2 nowe fotki https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=16705 efekty po nowych odżywkach
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:02   #4705
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:

wszystkim przyszly juz te zmowienia tylko nie mi ech, dobrze,ze w koncu nie zamowilam tego kremu, mam nadzieje, ze olej nie bedzie na parafinie i ze maska do twarzy tez bedzie w miare ok...
moooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:59   #4706
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

Cytat:
żadna instytucja Ci nie pomoże do momentu az wyczerpiesz wszystkie procedury wewnętrzne.
Jak napiszesz wszelkie odwołania, i nic z tego nie wyjdzie, to masz podstawę, żeby skierować sprawę do Trybunału.
A wtedy będziesz mogła odzyskać wszystkie koszta, które poniosłaś, plus to co ci są winni w związku z tym ze wypłacają Ci za niskie SSP i plus moze jakieś małe odszkodowanie. Ale najpierw musisz zrobić wewnętrznie wszystko tak jak trzeba.
dzięki
Zobaczę co zrobią bo moja supervisorka jest nieogarnięta więc możliwe, że jej się pomieszało coś i koniec końców mi będą płacić dalej... Bo o 60 funtów za całe 3 miesiące szczerze nie chce mi się kłócić... Niestety ale tak jak pisałam już raz przez to przechodziłam i na samą myśl o tysiącach telefonów, tłumaczeń i pism odechciewa mi się...

Tunel 2-3-4-5-6-7-8
Waga 72 - 63 - 55
Zapuszczam włosy
Japoński
Stary 2012-12-12, 20:04   #4707
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Włóż do worka razem z przekrojonym na pół jabłkiem- zmiękną. Tylko zapomniałam ile muszą "leżakować" pierniczki z jabłkiem
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-12, 20:09   #4708
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trinee Pokaż wiadomość
Włóż do worka razem z przekrojonym na pół jabłkiem- zmiękną. Tylko zapomniałam ile muszą "leżakować" pierniczki z jabłkiem
Taak? Wsadziłam na razie do zakręconego słoika, u mnie w domu zawsze tak się robiło
Stary 2012-12-12, 20:14   #4709
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
Zobaczę co zrobią bo moja supervisorka jest nieogarnięta więc możliwe, że jej się pomieszało coś i koniec końców mi będą płacić dalej... Bo o 60 funtów za całe 3 miesiące szczerze nie chce mi się kłócić... Niestety ale tak jak pisałam już raz przez to przechodziłam i na samą myśl o tysiącach telefonów, tłumaczeń i pism odechciewa mi się...
Zrobisz jak zechcesz, ale moim zdaniem takich spraw nie powinno się zostawiać. Nie dla własnych korzyści, a po to, żeby udupiać takich nieuczciwych pracodawców, którzy zerują głównie na nas, obcokrajowcach.
Jednej osobie ukręcą 60f, innej 100, jeszcze innej 200 i tak firma cudzym kosztem się bogaci.

Ja i TZ akurat siedzimy w takich sprawach po uszy, więc niestety widzimy jakie przekręty robią tu pracodawcy, w sytuacjach kiedy tylko mają cień możliwości. Korzystają z tego, że ludzie nie znają języka czy swoich praw. Każdy olewa, bo to tylko X funtów.

Warto nie dawać za wygraną, choćby dla zasady. Żeby się nauczyli, że nie każdy imigrant to wystraszony ciemniak.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-12-12, 20:19   #4710
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

co myślicie o takim zegarku? http://allegro.pl/zegarek-gino-rossi...839112889.html
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości