Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 18:37   #2881
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

ok tz wrocil, wiec i ja uciekam moze jak wroce to sie rozgadacie.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 18:38   #2882
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Witam
od wczoraj wieczór do teraz mam do nadrobienia 15 stron

Mieliśmy zakręcony wczoraj wieczór, noc i dziś.. Tż coś postrzyknęło na siłowni, później w ogóle ruszać się nie mógł, okazało się, że zablokował mu się staw krzyżowo żebrowy . Teraz po wizycie znajomej masażystki jest już lepiej ale jak miał kryzys o 2 w nocy i chcieliśmy przyjechać do szpitala ale Tż nie był w stanie o własnych siłach to pani na pogotowiu ratunkowym powiedziała żeby ratować się środkami przeciwbólowymi typu ibubrom, apap masakra z naszą służbą zdrowia

Czy może mi ktoś streścić o czym dyskutowałyście dziś?
Stary 2012-12-12, 18:39   #2883
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jutro mam badanko krwi i mocz rano. A w poniedziałek wizyta u lekarza Znowu się ubawię do łez z położną.
Zapomniałam Wam napisać, w poniedziałek byłąm na pobraniu krwi i mocz zanieść, ale że dziwne pojemniki tam mają to ubezpieczyłam to jeszcze w papier toaletowy i torebkę taką zamykaną, ja zajeżdżam tam a cała torba zalana, papier się poprzyklejał bo torebki nie zamknęłam a w pojemniku na dnie. Na szczęście starczyło i tylko widziałam to ja, TŻ, położona i jedna dziewczyna, która była na KTG prawie umarliśmy ze śmiechu

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 18:47   #2884
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać, w poniedziałek byłąm na pobraniu krwi i mocz zanieść, ale że dziwne pojemniki tam mają to ubezpieczyłam to jeszcze w papier toaletowy i torebkę taką zamykaną, ja zajeżdżam tam a cała torba zalana, papier się poprzyklejał bo torebki nie zamknęłam a w pojemniku na dnie. Na szczęście starczyło i tylko widziałam to ja, TŻ, położona i jedna dziewczyna, która była na KTG prawie umarliśmy ze śmiechu
No to nieźle! Mam nadzieję, że mi jutro nie wycieknie nic z kubeczka TŻ mi kupił jakiś za 2zł. Zawsze miałam za 50 gr, a teraz taka chamska baba u mnie w aptece mówi: "STERYLNY"
Stary 2012-12-12, 18:48   #2885
Atena564
Zadomowienie

Hej
niedawno wróciłam z Tż z warszawy, o 4 w nocy musieliśmy wyjechać bo szwagierki niemiał kto na lotnisko zawieźć, a autobusem ponad 300 km to tak średnio się chciało jechać....normalnie tak mi brzuch wytrzesło,że tragedia, przed wyjazdem brałam nospe bo podejrzewałam,że może mnie pobolewać brzuch
zjadłam właśnie kiślu cytrynowego, zaraz zjem morele suszone o których wczorej pisałayście i śliwki suszone
jutro zaplanowałam cały dzień labe wstawie chyba tylko pranie i umyje garczki bo obiadek mam od rodziców- tata gołąbki robił i posiedze z wami gaduły
dobranoc
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 18:49   #2886
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
ale ze w pracy?!
nie wiem czy w pracy ale z pracy już wróciłam

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko
Czy może mi ktoś streścić o czym dyskutowałyście dziś?
Motylek pytała o to 1-2 strony temu. po kolei (proszę uzupełnić jeśli o czymś zapomniałam): Jenny bolał brzuch i dzwoniła do gina ale wszystko jest OK, gold-fish i Pauliny miały wizyty, a do lonely przyszła położna, ja powiedziałam szefowi że jestem w ciąży, poza tym rozmowy były o truskawkach, nacinaniu krocza, lewatywie i o buzujących hormonach w ciąży
niech TZ się kuruje

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Na szczęście starczyło i tylko widziałam to ja, TŻ, położona i jedna dziewczyna, która była na KTG prawie umarliśmy ze śmiechu
dobrze że wystarczyło

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2012-12-12 o 18:50
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 18:54   #2887
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
tata gołąbki robił
Oooo, jaki tata dzielny!

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Ta reklama Bebilona co wyskakuje wkuuuuurza.
Stary 2012-12-12, 18:56   #2888
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nie wiem czy w pracy ale z pracy już wróciłam

Motylek pytała o to 1-2 strony temu. po kolei (proszę uzupełnić jeśli o czymś zapomniałam): Jenny bolał brzuch i dzwoniła do gina ale wszystko jest OK, gold-fish i Pauliny miały wizyty, a do lonely przyszła położna, ja powiedziałam szefowi że jestem w ciąży, poza tym rozmowy były o truskawkach, nacinaniu krocza, lewatywie i o buzujących hormonach w ciąży
niech TZ się kuruje
o dzięki za skrót , nie wiem czy dam radę nadrobić ale postaram się chociaż pobieżnie przeglądnąć
Stary 2012-12-12, 19:19   #2889
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ja jutro mam badanka,znów się nie wyśpię.. schizuje przed tą glukozą

a wracając do tematu lewatywy i nacinania..
lewatywę chcę! wole nie "urodzić" niespodzianki przy tż i lekarzach/położnych, bo się zawstydzę i powiem "dobra,starczy,nie rodzę dziś nic więcej"

nacinanie-wolę nie ale jeśli będzie trzeba to wolę to niż pęknąć..

ogólnie mam pytanie!!
ile osób jest przy porodzie?
ja/tż/bejbi i....?
ile lekarzy/położnych..? chodzi mi o samą akcję, ile par oczu będzie mi między nogi patrzeć

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:32   #2890
katherine271
Raczkowanie

nie zdążę nic nadrobić bo uciekam na spotkanie z przyjacielem
ale chciałam się pochwalić, miałam dziś wizytę, łożysko się cofnęło, mogę nawet na basen iść dzidziuś idealnie się rozwija, pomiary dokładnie się pokrywają z terminem z miesiączki, jest 16 t 4 dzień. Tylko jeden minus- moje dziecko ma mnie w odwrócone tyłkiem i teraz i ostatnio więc dopatrzyć się między nogami nie ma czego.
Ale za to gin mi zrobi bezpłatnie pełne 3 d, choć nie jest na fundusz to mi zrobi więc byle do stycznia i może dzidziuś zmieni pozycję do tego czasu i przywita się przodem, ogólnie szczęśliwa jestem
a teraz spadam bo się spóźnię i będę jeść gofra bo mi się w oko rzuciło jak pisałyście i nie mogę zapomnieć

p.s. o lewatywie bo coś mi się rzuciło w oczy musze Wam koniecznie coś napisać ale już nie teraz, ale ważna rzecz, to jutro

Edytowane przez katherine271
Czas edycji: 2012-12-12 o 19:34
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:37   #2891
happy blue
Zadomowienie

a jednak da się nadrobić 5 stron tak dobrze się Was czyta dziś wybrałam się z rana na warsztaty urządzania wnętrz do IKEA, wróciłam, ugotowałam obiadek i padłam w drzemkę, ale potem...tylko ja i forum : )))

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie moglam sie powstrzymac

bo skonam, co czapka- atrapka

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

a to ja się dowiedziałam, że moja jest "długa, ooo dłuuuga"

czas spać
dobranoc
to tylko ja nic nie wiem na temat swojej szyjki? :/

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

Laseczki w mothercare są dobre promocje, jak dzisiaj w sklepie w Krakowie znajdę ceny jak na ich stronie uk to extra. Fotelik maxi-cosi tyle co na allegro, a zestaw tomee tippee nawet taniej, także wyruszam dziś na łowy a jeszcze wcześniej musimy TŻ garnitur na ślub kupić

Planuje dzisiaj zakupić jakieś sukienki na allegro bo jestem najszczęśliwsza teraz w grubych rajstopach i sukienkach iw końcu ustalić kwiaty na slub

Powodzenia w zakupach, zwłaszcza garnituru : )

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Czuje się jak Pawlow

cheche

pod względem sprzątania mam w domu anioła ja sprzątam nasze gniazdko w 10%, Tatu od zawsze w 90%, pranie, odkurzanie i cała reszta. Ale też ma pewne odruchy do wykształcenia, chociaż ja nad tym nie pracuję, bo doceniam to co mam. Ale dziś mnie zaskoczył na maxa deklarując się, że pójdzie po mleko (chciałam kakao, ale mleko było nieświeże) i ciasto. To wyczyn każdorazowy, bo pod nosem mamy sklepik nie samoobsługowy i musi pokonywać biedak barierę językową. I przed wyjściem ćwiczyć: chciałbym ciasto, połowę. Dobrą tę szarlotkę przywlókł : )

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
grzyby?

jakoś nigdy tak tego nie tłumaczył

a słuchajcie jaki tekst z wczorajszych ćwiczeń. już wiadomo o czym myśla ciężarne.

prowadząca: weźcie sobie po małej piłce
ciężarna 1: usłyszałam "weźcie sobie po małym piwie"
ciężarna 2: ja też
ja: ja też

ryczę

Cytat:

hmhm ta historia mogłaby i mnie się przydarzyć

Cytat:

zapytam się go dziś czy nie będzie chciał iść na moje 0,5 roku macierzyńskiego żeby usatysfakcjonować mojego szefuńcia :P można w ogóle tak?

też tak kombinuję, ja pierwsze pół roku, Tatko drugie :- ) chociaż nie wiem jak wtedy z karmieniem piersią ; )

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale masakra, ja też bym była zniesmaczniona.
Ot chociażby dlatego, że ja tylko kurna czekam by na wizycie mnie położyli i zrobili usg i bym widziała , że serce bije. Chyba bym zawału dostała jakby mnie pobieżnie zbadali i powiedzieli, że jest ok.

A co do Apapu to ja nie jestem pewna,wydaje mi się, że on jest na liście akurat tych niewskazanych leków przeciwbólowych. Choć na 100% nie wiem bo mnie głowa tylko raz bolała

: ( oby szybko zleciało do następnej wizyty, mój mnie tak przyzwyczaił do USG, że ostatnio jak nie zrobił (ale za to pierwszy raz słyszałam Serduszko) to też byłam jak śnięta ryba. Głowa do góry

Cytat:
no właśnie jeśli zależy mi na tej pracy to lepiej żebym nie kombinowała ze zwolnieniem.

mam przemyśleć ile planuje nieobecności w pracy i jak ja to widzę. powiedziałam mu szczerze że to zależy jak będzie wyglądała sprawa urlopu macierzyńskiego - albo 0,5 roku albo 1 rok jeśli wydłużą urlop do roku, i że to wszystko zależy co będzie mi się bardziej kalkulować. no to powiedział że jak jesteśmy już szczerzy no to 0,5 roku sobie poradzą, ale przy nieobecności rocznej będą musieli szukać innego rozwiązania, a wtedy nie może mi zagwarantować jak będzie wyglądał mój powrót do pracy po macierzyńskim..

wiem, że rynek pracy jest ciężki, ale jakbym od szefa coś takiego usłyszała, to by mnie tylko uświadomiło, że nie mogę z nim dłużej pracować i wcale nie chcę wracać. czasami dostajemy takie znaki od losu... sama drżę o swój powrót do pracy, ale jeszcze nie czas by się tym martwić. choć moja pani dyrektor zbiła mnie z tropu mówiąc "cudownie, cudownie. to teraz najważniejsze dbać o potomka. o tak, ja się cieszę jak młodzi rodzą dzieci". zobaczymy jak to będzie, nie załamuj się, niektórzy ludzie nie powinni pracować wśród ludzi i do tego szefować :/

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
o, nie, a gdzie miejsce na mój bziuch? ; -)

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Gadałam przed chwilą z ginem i jestem już trochę spokojniejsza, uff

Ale od początku...

Wczoraj wieczorem pierwszy raz tak dziwnie zaczęło mnie boleć podbrzusze, ból nie przechodził więc wzięłam no-spę i poszłam spać. Dzisiaj jak wstałam to bolało mnie dalej (chociaż już ciut mniej) ale nie mam żadnych krwawień i plamień tylko czuję się tak trochę jak przed/na okres Zadzwoniłam od razu do rejestracji u gina, ale oczywiście mają już komplet, więc wizyta w tym tygodniu odpada. Potem zadzwoniłam do gina, ale nie odbierał więc mu napisałam smsa i przed chwilą z nim gadałam.

Takie bóle będą się teraz zdarzać, bo wszystko się rozciąga itd, a póki nie ma żadnych krwawień/plamień to jest ok. Mam brać ze 2-3 dni no-spę + 3x dziennie aż do wizyty magnez oraz jutro/pojutrze zrobić wynik na mocz, bo czasami takie bóle mogą też być od jakiejś infekcji.

dobrze, że nie czekałaś za długo z reakcją. też mam takie jakby na okres uczucia, ale one trwają po 5 min, więc...ignoruję.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ale chciałam się pochwalić, miałam dziś wizytę, łożysko się cofnęło, mogę nawet na basen iść dzidziuś idealnie się rozwija, pomiary dokładnie się pokrywają z terminem z miesiączki, jest 16 t 4 dzień. Tylko jeden minus- moje dziecko ma mnie w odwrócone tyłkiem i teraz i ostatnio więc dopatrzyć się między nogami nie ma czego.
Ale za to gin mi zrobi bezpłatnie pełne 3 d, choć nie jest na fundusz to mi zrobi więc byle do stycznia i może dzidziuś zmieni pozycję do tego czasu i przywita się przodem, ogólnie szczęśliwa jestem
a teraz spadam bo się spóźnię i będę jeść gofra bo mi się w oko rzuciło jak pisałyście i nie mogę zapomnieć

p.s. o lewatywie bo coś mi się rzuciło w oczy musze Wam koniecznie coś napisać ale już nie teraz, ale ważna rzecz, to jutro

:- ) super wizyta : )
Stary 2012-12-12, 19:47   #2892
potterka
Zakorzenienie

Jeeej pędzicie dziś jak szalone..
nie nadrabiam bo nie mam siły

Może któras mi streści?

Byłam dziś z mamą i siostrą na zakupach.. wybrałam nam prezent, kupiłam prezent rodzicom i teraz musze porozmawiać z TŻ ile dokładamy się do prezentu dla mojej siostry..
Wymyśliła, że kupi sobie telefon, a my i rodzice dorzucimy jej $$ do tego
Takl się nałaziłam po sklepie, że w pachwinie zaczęlo mnie ciągnąć
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:51   #2893
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
moj brat pojechal sie oswiadczyc pigi ale glupek
łe tak jak Ci dziewczyny pisaly, to jeszcze nic nie znaczy, znam masę par, która się zaręcza a potem do ślubu daleko albo w ogóle...
A jezeli nawet coś z tego wyjdzie to wcale nie będziesz musiala jej pewnie często oglądać - ja swoje bratowe widzę nie częściej niż raz na dwa miesiące, ale to i tak dlatego, ze mi się chce i je lubię, myśle, że jakbym ich nie lubiła to rzadziej... A rodzenstwo mojego tżta i ich drugie połówki to chyba z raz na pół roku, ale ich tam więcej jest więc trudniej się zebrać

A dokupiłam jeszcze bombek, kupiłam organzę oraz korale na choinę, ale ciągle nie mam lampek, nie mogłam się zdecydować czy chce ledowe(pisało na opakowaniu, że jak się zepsują to nie można naprawić??) czy najtańsze (żrą dużo prądu).. Już byłam w 4 sklepach i dalej nie wiem...

A i kupilam sobie kilogram kwaszonej kapuchy.. Jakoś mialam ochotę

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:05   #2894
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję udanej wizyty

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Słyszałyście dziś w wiadomościach o tym dzieciątku co zmarło, bo za późno cesarkie zrobili? 21 wiek, dziecko nie miało tętna od godziny, a i tak czekali kij wie na co

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:09   #2895
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

a wracając do tematu lewatywy i nacinania..
lewatywę chcę! wole nie "urodzić" niespodzianki przy tż i lekarzach/położnych, bo się zawstydzę i powiem "dobra,starczy,nie rodzę dziś nic więcej"

nacinanie-wolę nie ale jeśli będzie trzeba to wolę to niż pęknąć..

ogólnie mam pytanie!!
ile osób jest przy porodzie?
ja/tż/bejbi i....?
ile lekarzy/położnych..? chodzi mi o samą akcję, ile par oczu będzie mi między nogi patrzeć
Axella ja końcówkę pamiętam jak przez mgłę, ale na pewno był mój gin i jeszcze jeden lekarz, i dwie położne pamiętam czyli 4 osoby. Tż za drzwiami na moje życzenie.
Lekarze byli od strony głowy i 'wyciskali ze mnie małego' bo się skurcze zaburzyły i sama nie dawałam rady, położne były z drugiej strony i położna mnie nacinała. Lekarz potem zszywał.
Mniej więcej tak ten teatrzyk wyglądał z podziałem na role

Powiem, że nie miało to dla mnie najmniejszego znaczenia ile tam jest osób, chciałam żeby się skończyło i tyle...

A nacinanie krocza? Też się tego bałam, czytałam o tym, ale w efekcie końcowym to tylko bezpieczeństwo dziecka się liczy i nie myśli się czy natną czy nie, wtedy zmienia się perspektywa, jak to mówią 'punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia'

Po każdym partym słyszałam tylko jak położna mówi jakie jest tętno dziecka i się modliłam, żeby nie spadło i tylko to się liczyło a nie to czy będzie nacięcie czy kupa

Na pocieszenie powiem tylko tyle że 'gra jest warta świeczki'
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:14   #2896
xal
Zakorzenienie

Wróciłam ze spotkania wigilijnego, wzięłam kapiel ciepłą bo mi się zmarzło po drodze i już nie mam sił nadrabiać chyba ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:15   #2897
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Słyszałyście dziś w wiadomościach o tym dzieciątku co zmarło, bo za późno cesarkie zrobili? 21 wiek, dziecko nie miało tętna od godziny, a i tak czekali kij wie na co
nie wybaczyłąbym jak można

katherine gratulacje
Stary 2012-12-12, 20:28   #2898
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wróciłam ze spotkania wigilijnego, wzięłam kapiel ciepłą bo mi się zmarzło po drodze i już nie mam sił nadrabiać chyba ...

jak ja tęsknię za wanną...

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

jutro mam 17 tydzień 5 dzień, a w 17 tygodniu muszę zrobić AFP

planowałam iść do laboratorium, wyskoczyć znowu z 50 zł (bo w moim pakiecie do tej pory było może jedno z 10 badań które robiłam, w sumie wydałam już jakieś 380 zł) i zrobić z rana. dzwonię na infolinię, żeby się dowiedzieć czy to musi być na czczo etc a tu pan mnie pyta czy mam skierowanie, no nie, po co, i tak muszę płacić. Ale sprawdził dla pewności- okazało się, że mam w pakiecie. Zaczął mnie umawiać, mówi piątek rano- ja, że za późno, bo tak jakoś pomyślałam, że w sobotę zaczynam 18 tydzień. To znalazł mi na jutro w jakiejś klinice gdzie muszę być na 9, czyli wyjechać o 7:30 i 2x się przesiadać,
myślicie, że to badanie ginekolog zlecił mi na 17 tydzień dla własnego porządku czy tak ma być, bo w necie info są że między 16 a 18... na piątek wizytę miałabym pod nosem, skierowanie łapu capu i od razu badanie. a tak muszę wstać jutro do gina i gnać jeszcze gdzieś indziej na badanie. chyba jeden dzień nie robi różnicy?
Stary 2012-12-12, 20:28   #2899
maarchewka
Zakorzenienie

Pochwalę się świątecznymi zakupami. Moje bomki i moje bomki pod drzewem. Mój aparat trochę brzydkie ma kolory, ale co nieco widać

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=145424
https://wizaz.pl/forum/picture.php?albumid=19846 &pictureid=145425

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-12 o 20:33
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:33   #2900
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Pochwalę się świątecznymi zakupami. Moje bomki i moje bomki pod drzewem. Mój aparat trochę brzydkie ma kolory, ale co nieco widać

https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=145425

sympatyczne : )
Stary 2012-12-12, 20:44   #2901
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ja tez jakos wolalabym byc "czysta" skoro bede sie golic to w czym ta lewatywa kobitom przeszkadza? nie rozumiem. tak samo jak wielkie halo wokol nacinania krocza. rozumiem, ze sa jakies masaze i niektore moga miec fuksa i bedzie ok. ale jesli lekarz uzna, ze trzeba to chyba lepiej dac sie naciac "wzdluz linijki" niz peknac byle jak...moze to brzmi jak taka rzeznia, ale nie rozumiem dlaczego kobiety maja z tym az taki problem. po porodzie i tak i tak bedzie wszystko bolalo :P
Lewatywa chyba tak, a nacinanie nie wiem. Może jak będzie położna to uda się bez.
Kiedyś koleżanka opowiadała o anglii, że tam cesarkę robią tak, że robią dziurkę, a reszty nie tną tylko wkładają palec i rozrywają. Komórki rozrywają się tam, gdzie są najsłabsze wiązania. Efektem szybciej się zrasta i są mniejsze zrosty i blizny. Może z kroczem tak samo? Nie znam się wcale.

[QUOTE=lonely_lady;3809938 7]to nie jest położna ze szpitala. Tylko z przychodni. Już kiedyś to opisywałam ale powtórzę

Bezpłatnie, mona dwa razy zmieniać deklarację i wybierać położna na NFZ. Za trzecim razem już się płaci 80 zł przy wyborze. Tak mi powiedziano kiedy wypełniałam deklarację
[/QUOTE]
Można się do Ciebie przeprowadzić do tej położnej?
Można 2 razy na rok kalendarzowy.
Cytat:
ps. proznociag wydaje mi sie duzo mniej straszny niz kleszcze, ale w prakryce na pewno jest to mega stresujaca sytuacja. z drugiej strony jesli nie da sie inaczej...nie wiem.
Chyba Vacum bezpieczniejsze, ja jestem z Vacum i koleżanka też tak rodziła, bo nie było czasu na nic innego.
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja tam rodzę sama. Nie chcę, zeby mnie widzieli w takim stanie
A ja chcę męża, żeby w razie co nakrzyczał na kogo trzeba

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
no specjalnie wlasnie dzis
Może odmówi?
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
aż taka okropna?
pewnie kiedyś zmądrzeje, po ślubie
Prędzej on zmądrzeje, ale będzie za późno ...
Cytat:

Nie słyszałam, ale domyślam się, że czekali na kasę ...
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
jak ja tęsknię za wanną...

Nie masz czy nie możesz?

Stary 2012-12-12, 20:48   #2902
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ale jaką datę sobie wybrał
nooo... fajna ta data
my dziś mieliśmy mieć cywilny.. ale się nie udało
i mamy za 10 dni

Cytat:
Czy Wam kuźwa też za każdym razem wyskakuje reklama bebilonu?
ejjjjj no właśnie.. mi też wyskakuje ta reklama bebilonu i mnie wkurza

Cytat:

Cytat:

https://wizaz.pl/forum/picture.php?albumid=19846 &pictureid=145425
fajne drzewko

Axella ja nie wiem ile osób jest przy porodzie, też się zastanawiam..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:53   #2903
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

Nie masz czy nie możesz?
nie mam
Stary 2012-12-12, 20:53   #2904
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
idź idź i opowiedz ja też miałam iść jutro, ale mój tata jutro wyjeżdża na delegację, jak się okazało, a w pt będzie i mnie podrzuci do centrum jak będzie jechał do pracy, więc poczekam

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
:
to tylko ja nic nie wiem na temat swojej szyjki? :/
nie martw się, ja wiem tylko dlatego że moja gin mnie przeraziłą skurczami i przedwczesnym porodem i molestowałam dwóch innych ginów, żeby mi tą szyjkę dokładnie sprawdzili ona też mi nigdy nic nie mówiła ani nie mierzyła chyba.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:57   #2905
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Można się do Ciebie przeprowadzić do tej położnej?
Można 2 razy na rok kalendarzowy.
heheh, to dawaj do mojej położnej
kurcze, ale nie chce mi się wierzyć, że to tylko u mnie, dziewczyny popytajcie, u Was też na pewno jest taka opcja
A te 2 razy to chyba nie w roku a ogólnie...

Stary 2012-12-12, 21:01   #2906
xal
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam nad L4 bo muszę po prostu odpocząć ....
Iść do gina czy do ogólnego? Do gina bym mogła, bo czasami coś mnie gniecie i źle mi się jeździ samochodem, a do ogólnego bo mi się z nosa leje i coś idzie na zatoki. Co radzicie, bo ja zielona jestem w temacie L4?
Dodam, że gin jest jutro rano tylko ...

Stary 2012-12-12, 21:03   #2907
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
zjadłam właśnie kiślu cytrynowego, zaraz zjem morele suszone o których wczorej pisałayście i śliwki suszone
jutro zaplanowałam cały dzień labe wstawie chyba tylko pranie i umyje garczki bo obiadek mam od rodziców- tata gołąbki robił i posiedze z wami gaduły
dobranoc
ja wczoraj zrobiłam sobie kisielek żurawinowy, a dzisiaj znalazłam jeszcze słoik wiśniami więc kisielek był wiśnowy
uwielbiam domowy kisielek

Cytat:
za wizytę
super, że to łożysko już się cofnęło

Stary 2012-12-12, 21:04   #2908
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja wczoraj zrobiłam sobie kisielek żurawinowy, a dzisiaj znalazłam jeszcze słoik wiśniami więc kisielek był wiśnowy
uwielbiam domowy kisielek
A jak robisz taki domowy kisielek ? Bo też mam słoik z żurawiną i nie mam co z nią zrobić...
Stary 2012-12-12, 21:04   #2909
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
heheh, to dawaj do mojej położnej
kurcze, ale nie chce mi się wierzyć, że to tylko u mnie, dziewczyny popytajcie, u Was też na pewno jest taka opcja
A te 2 razy to chyba nie w roku a ogólnie...

ja wpisałam po prostu położna środowiskowa i miasto i faktycznie jest. Proszę pamiętać, że warunkiem skorzystania z pomocy położnej jest złożenie deklaracji wyboru położnej można pobrać ze str NFZ http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?...r=4&artnr=2704

W ramach podpisanej umowy z NFZ wizyty w domu, pomoc telefoniczna,wizyta w gabinecie położnej jest bezpłatna. Wystarczy podpisać deklaracje wyboru położnej podstawowej opieki zdrowotnej
Każda kobieta może być objęta bezpłatną opieką w domu
.
Pomoc jaką możecie Panie uzyskać przed porodem:
-informacja nt. znajomości objawów zagrożenia ciąży
-ćwiczenia gimnastyczne w ciąży
-znajomość fizjologii porodu
-okresu połogu
-przygotowanie domu na przyjście dziecka (wyprawka, kącik noworodka)
-przygotowanie do laktacji
-promocja karmienia piersią

Po porodzie:
-wizyty w domu
-kąpiel noworodka
-pielęgnacja kikuta pępowinowego
-pomoc w prawidłowym karmieniu piersią
-ocena stanu ogólnego i położniczego kobiety
-objęcie rodziny troskliwą opieką
Stary 2012-12-12, 21:05   #2910
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zastanawiam nad L4 bo muszę po prostu odpocząć ....
Iść do gina czy do ogólnego? Do gina bym mogła, bo czasami coś mnie gniecie i źle mi się jeździ samochodem, a do ogólnego bo mi się z nosa leje i coś idzie na zatoki. Co radzicie, bo ja zielona jestem w temacie L4?
Dodam, że gin jest jutro rano tylko ...
od gina dostaniesz pewnie chodzące l4 - fajnie bo nikt Cię nie skontoluje, że lewe zwolnienie.. a od zwykłego to będziesz musiała w domu siedzieć na wypadek niezapowiedzianej wizyty urzędasów

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości