|
|
#4651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Wpadłam się przywitać, brak mi weny Dopinam prezenty na ostatni guzik, obmyślam menu na sylwestra, bo przyjeżdża moja kumpela na kilka dni, w tym właśnie sylwestra i odliczam dni do świąt
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
przepis na miekkie pierniczki:
1/2 kg mąki 150g cukru pudru 1 przyprawa korzenna (40g dr oetker) 1 łyżeczka kakao 1/2 lyzeczki sody 3/4 kostki margaryny 150 g miodu 4 zoltka Suche wymieszać i dodawać margarynę potem miod potem zoltka wyrobic rozwalkowac (nie musza być bardzo cienkie bo i tak miękną) wycinać ciastka piec 10minut w 180 stopniach
|
|
#4654 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zamierzam się go trzymać![]() Cytat:
W Niemczech jest w miarę ok, przynajmniej jak odśnieżą, najgorzej Holandia... Wracamy po Nowym Roku. A Wy kiedy jedziecie? Cytat:
Cytat:
Kasia - fajnie by było z praca Cytat:
Jesteś mistrzem!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gold - ten Twój nowy robot ciasto drożdżowe wyrobi? Może być jakieś inne, chodzi mi o takie "cięższe". Dzisiaj do domu myślałam, że nie dojadę. Postanowili w grudniu na jednej z ulic gdzie jedzie autobus, a u jej konca jest wyjazd na autostradę, wymienić kanalizację a co, po co w lecie jak połowa miasta pusta a reszta jeździ do pracy na rowerach. Nie nie nie poczekali na zimę, jak każdy autobusem/samochodem pomyka i dawaj, w efekcie czego jechałam zamiast 20 min prawie godzinę a i sam autobus był spóźniony. Miodzio.Siedzę pod kocem i próbuję się rozgrzać, dobrze że chociaż od lapka mi grzeje.
|
|
#4655 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam miodu, ani sody... takze piernikow na razie tez nie mam
![]() Cytat:
wymieszac i jest haha czytalam 1 przepis na pierniki to cos tam trzeba bylo rozpuszczac, cos ucierac i sobie podarowalam a u ciebie tego masla nie trzeba rozpuszczac tylko po prostu wymieszac tak?? bomba ![]() Cytat:
my najgorszy oddcinek mamy od nas do magdeburga... jakies 300 km - tam zawsze sa wielkie korki... mam nadzieje ze jak tak rano wyjedziemy to nie bedzie tak zle, bo ostatnio to stalismy chyba z 2h w korku, a swiat nie bylo... a wracamy 4 stycznia samolotem - bo odwozimy to stare autko do polski i tam sprzedajemy znajomemu... i tym samym zostane bez autka bo teraz sie nim woze jak tz jest w pracy ![]() grzej się ![]() ja zrobilam porzadek w papierach i zabieram sie za zadanie domowe z niemca... ale taka jakas zmeczona jestem i nic mi sie nie chce
|
||
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś na ang. o 19 przyjechała teściowa. Ostatnio fajnie nam sie układa i w ogóle. Wchodzę o 19.30 do domu, patrzę a teściowa nosi Maje na rękach a ta trzyma łopatkę od patelni. Wszystko spoko, tylko że łopatka była brudna.... Więc wyrwałam jej tę łopatke i wkurzona się jej pytam czy ona nie widzi, ze łopatka jest brudna. A ta do mnie, ze tak, bo ją wzięła z tej nieumytej patelni
☠☠☠☠a..... dziewczyny. Wiecie po czym to było? Po jajecznicy smażonej na maśle z kiełbasą. Więc 1. Maja lizała zimną, tłustą łyżkę a po 2. z kawałkami jajek na które jest uczulona ![]() Idę was nadrabiać. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Kasiu szkoda, że z praca nie wyszło. Ale trzymam kciuki za tę nową. A co się stało u gina? SSr ooo ale hurtowe ilości natrzaskaliście ![]() Gold bardzo ładne. Moj tata nazywa się Daniel ![]() Marta jakie plany na tak długi urlop? Iwka no to nieźle. Ja planuję za rok piec piernicznki
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nie wiem co robic... zasypalo nas troche w nocy i dalej sypie bez przerwy wielkimi platami... a ja na 11 mam niemiecki... do tego pani mieszka na takim zadupiu... trzeba wjechac pod piekna gore przez las waska stroma drozka... no i samego dojazdu do niej sie nie boje ale wjazdu i potem zjazdu z tej gory tak... rozwazam opcje coby zostawic auto na dole i jakos sie tam wdrapac... ale tu z kolei nawet nie mam odpowiednich butow na takie eskapady... tylko kozaki... a droga na pewno bedzie nieodsniezona ahhhh wrrrr
|
|
|
|
#4659 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za wsparcie naprawdę fajna praca i napewno bym zdobyła duże doświadczenie w wyuczonym zawodzie zobaczymy może los się do mnie uśmiechnie Cytat:
badania nie to nie jest jakos bardzo poważne , mam lekkie zapalenie , ale narazie nie mogę brać tabletki dopóki nie zrobię jednego testu Cytat:
ale myślę że raczej nie powinno jej zaszkodzić te jajko za mała ilość od smego lizania jej nic nie będzie także wrzuć na luz ale naprawdę te babcie to czasami nie wiem , nie pamiętają jak same matkami były ? mnie czasami szlak trafia jak się przyglądam co wyprawia Dominik w żlobku dzisiaj bo mial dwa dni przerwy bo ząb mu szedł 6 i marudzil katar miała , dzisiaj awaria była , no wiem że powinien chodzić caly czas ale przecież nie dam go do żłobka jak widze że jest coś nie tak a do końca nie wiedziałam co mu było
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|||
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiaher już Dominikowi 6 idą??? przecież to stałe zęby, szok!! myślałam że one dopiero koło 5-6 r.ż idą.
A pytałaś co to za zjazd gdy miesiączkujemy to robimy zjazd na górze, przy kociołku, z młodzieńcem latamy na miotłach i takie tam żart oczywiście
|
|
#4661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tymi naprawami tak to jest pewnie się tłumaczą wyjazdami na wakacje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4662 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
acha no to już wiem Cytat:
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
||
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Lila też bardzo szybko ząbek pierwszy miała, pierwszy ząbek pokazał się we wrześniu (4 miesiąc), teraz ma wszystkie ząbki z 4 i idą jej 5. Mam nadzieję że my jednak będziemy mieli chwilę spokoju po 5
|
|
#4664 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jestem wkurzona od rana. Wstaję i co widzę? Oczywiście, czerwony liszaj za prawym uszkiem u Mai (zawsze ma albo za prawym uszkiem albo na lewym policzku). Do tego ją to swędzi i się cały czas drapie |
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Madzia ja młodą smarowałam, jak komary ją pogryzły w lato.Kasia wow, 6 ładnie, ładnie ![]() Samba a czemu chcecie sprzedać autko?? W de na niemieckich rejestracjach chcecie kupić czy jak?? ![]() Goldi, super, że czujesz się dobrze, zazdroszczę Ci tego stanu
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek mam fenistil w kropelkach. Już jej dałam + wapno. Teraz malutka zasnęła. Czekam aż mąż wstanie i to zobaczy.
|
|
|
|
#4668 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w biedrze były z pisakami ciastka ale to nie to samo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Samba współczuję. A komunikacją miejską możesz tam podjechać?
Śliweńko
|
|
|
|
#4670 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
Doleciałaś?no raczej tak Przed spotkaniem z nią wypiłam jedno piwo także aż tak mnie nie zawiało ![]() Cytat:
[QUOTE=iwka28;38070449] Gucia - biedactwo, obserwuj to kolano, jak opuchlizna nie zejdźie idź do chirurga - koleżanka tak wyrżnęła kolanem i niestety w kolanie zebrała jej się woda. /QUOTE] Ty mnie nie strasz nawet! ![]() Cytat:
Ja też ćwiczę z Chodakowską Ślicznie!!! Hania - mistrzostwo świata Daniel - nooo superowo! W końcu mój Danielito jest najlepszy na świecie to jak mogłoby mi się to imię nie podobac ![]() ![]() a gdzie tam! Przygotowanie wigilii zajęło mi 15min. to pikuś! Ale właśnie mi uświadomiłaś , że muszę kogoś zatrudnić do ubrania choinki bo ja zdecydowanie nie mam kiedy ![]() Cytat:
Bo my sylwka ze znajomymi spędzamy i też będę musiała coś przygotować ![]() Aniczko Scio Magda mam nadzieje, że małej szybko to zejdzie! SSR zapomniałam Ci napisać - szacun za pierniczki! Poszaleliście ![]() I mam nadzieje, że Łucja już zdrowa! Witajcie, U mnie w pracy sajgon nadal. Ale jeden etap wstępnie zakończony i raczej z sukcesem. Jutro się okaże Teraz czekają kolejne rzeczy - już wiem, że grudzień jest zdecydowanie za krótki!!!
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-12-12 o 15:21 |
||||
|
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierniczki upieczone
![]() Melduje że są wyśmienite, mięciutkie i aromatyczne. Takie jak lubie Przepis wyszperany na szybko i szybko się je też robi. Ja piekłam w 150 stopniach przez 8-9 minut z termoobiegiem i są mięciutkie w przyszłym tygodniu zrobię jeszcze jedną porcję.A teraz coś co sie wydarzyło w czasie pieczenia tych pierników. Kuba zasnął po 10 a ja w tym czasie zabrałam sie za wałkowanie i pieczenie, obudził sie 20 po 12 a mi została jeszcze jedna blaszka do wykrojenia i upieczenia i akurat bratowa robiła sobie herbate. włożyłam kube do krzesełka do karmienia i dałam mu foremki żeby oglądał i grzecznie sobie siedział a ona go wzieła tylko nie wiem jak ona to zrobila przysuneła krzesło do szafy i usadziła go na tym krześle a ona nalewała mu herbate do butelki a on wstał, złapał za butelke i wylał sobie tą gorącą herbatę na stopę. To był ułamek sekundy ja akurat wyjmowałam blachę z piekarnika i się odwróciłam na chwilę od nich. Na szczęście miał grube rajtuzy i sie nie poparzył ale krzyk był. Myślałam że ją zabije!! Po co go brała z tego krzesełka jak grzecznie sobie siedział |
|
|
|
#4672 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że szybko zejdzie...Cytat:
a kupilismy juz nowe na niemieckich blachach, bo jakbysmy chcieli tutaj starym dluzej jezdzic to chyba trzebaby bylo pomyslec o przejestrowaniu,... w koncu tylko pol roku wg prawa mozna jezdzic na polskich blachach a my jezdzimy juz przeszlo rok...Cytat:
tez wlasnie o lancuchach myslalam cale rano ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze nic sie nie stalo!!Melduje, ze cala i zdrowa wrocilam Nie uwierzycie ale droga byla caluska czarna i odsniezona... nie wierzylam ze tak moze byc bo jest tam tylko jeden dom na dole, potem za jakies 300 metrow to sciezka do gory w las dom mojej nauczycielki i ponoc wyzej jeszcze jeden dom... i ponoc zawsze to odsniezaja... zapomnialam ze to nie polska hahaale spotkalam dzisiaj niemila niemke... ta babka co mnie uczy mieszka w domu na gorze, a w domu na dole jakas inna rodzinka... i jak pierwszy raz przyjechalam na lekcje to wjechalam na podworko, maja dupny teren wykostkowany wiec popatrzylam zeby nie zastawic garazow i stanelam... tamta nauczycielka wyszla i sie jej pytam czy moge tu stac, a ona ze jasne... nastepnego razu znowu tam zaparkowalam i dzisiaj jade, w sumie juz 3 raz i spotkalam jej sasiadke, wjezdzam na podworko, a ona do mnie ze to nie jest parking i ze mam stanac na drodze... i jeszcze psa bez oka puscila i ten szczekal... no i jej mowie, ze ja tu na lekcje przyjechalam do jej sasiadki, a nie na grzyby do lasu... a ta mi mowi ze mam stanac na drodze... no to wycofalam i stanelam... i potem mowie tej babce co mnie uczy ze nie rozumiem tych zwyczajow bo co bo jak goscie przyjda to tez maja zaparkowac w lesie jakby mnie ktos tam zobaczyl ze stoje to pewnie bym jeszcze mandat dostac mogla bo na dole pisze ze dojazd tylko do posiadlosci wrrrrrr.... no i nauczycielka ma z nia pogadac... no ale na pewno nie tylko ja tam jezdze i nie wiem o co chodzi... jakbym umiala lepiej niemiecki to bym tam zadyme zrobila haha ![]() no i najwazniejsze dostalam dzis list ze zdalam egzamin w poniedzialek odbior certyfikatu
|
||||||
|
|
|
#4673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Chodakowska jest strasznie anemiczna, sztuczna, nudna nie podchodzi mi.
Spróbujcie Zuzki light http://www.youtube.com/watch?v=69ol43VYgr8
|
|
|
|
#4675 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Samba - zawsze możesz Tż do pracy zawieść (nawet w piżamie
) i zabrać autko z powrotem Babą się nie przejmuj, niektórzy problemów nie mają to sobie je znajdują. Rozumiem że nikt odwiedzający mieszkanców domu nie ma prawa tam parkować czy tylko Ty na polskich blachach?Gratuluję zdania egzaminu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poszłam dzisiaj do szefa i powiedziałam, że w piątek wychodzę po lunchu w ramach odbioru nadgodzin Nawet nie protestował. Niestety nadal nie mam sukienki na sobotę, w sklepach jakaś masakra jest, żeby w zimie sprzedawali coś co nawet sukienką nazwać trudno, półprzeźroczyste, na wieszaku juz się pruje, a do tego 100% jakiś poliester, który stawia wszystkie włosy na głowie na baczność (takie atrakcje w Zarze) - kto to kupuje????
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia
najważniejsze, że są sukcesy, brawo.Samba ![]() Aniu kurcze.. dobrze, ze nic się nie stało. Iwka super, że wychodzisz wcześniej i mam nadzieję, że znajdziesz sukienkę.
|
|
|
|
#4677 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic nie trzeba rozpuszczać tylko wyrobic razem ![]() ![]() Cytat:
a ja cały ten czas bede siedziala w poradni psych-pedago i bede robila praktyki sprawdza się sprawdza bo wszystkie go robilyśmy w zeszlym roku z dzieciakami i sie sprawdzilo ![]() jutro robie ja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja gratuluje egzaminu!! Cytat:
![]() albo spaceruj ![]() melduje ze fotki z bluz do ktorych pozowalam byl dzis na pudelku - z moimi zdjeciami... bozzzz zawsze wiedziala ze będę sławna ale pudelek
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Marta kąpał się bo na 20 szedł do pracy. A ona była u nas tylko 30 min. Więc nie widział tego.
|
|
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie życzę aby poszło po Waszej myśli ![]() Cytat:
Samba gratulacje! ![]() Po imprezie, chyba się udało ![]() Popakowałam rzeczy na kiermasz ![]() I zaczynam intensywnie myśleć o spotkaniu opłatkowym, gdyż to już po niedzieli! a tu wszyscy byli zajęci przygotowaniem do dzisiejszej imprezy...A i przedłużyłam umowę w telefonii kom. i wybrałam telefon
|
||
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehsss czlowiek chce dobrze a ludzie do okola maja to gdzieś... rozumie pal licho jak dziecko zdrowe... moja siostra miała identyczna sytuacje - syn skazowiec dieta, a co byli u tesciow to tesciowa spoko rozumiała ale teść totalna paranoja... bo to jej wymysly bo jakby jadl wszystko to by sie nauczyl i nie chorowal tragedia... i pociskal mu jak nie widziala
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

Dopinam prezenty na ostatni guzik, obmyślam menu na sylwestra, bo przyjeżdża moja kumpela na kilka dni, w tym właśnie sylwestra i odliczam dni do świąt

W Niemczech jest w miarę ok, przynajmniej jak odśnieżą, najgorzej Holandia... Wracamy po Nowym Roku.
Jesteś mistrzem!
my rozwałkujemy ciasto tak cienko jak papier i jak polukrujemy i od razu wsadzamy do pudełek to piernik wciąga jeszcze wodę z tego lukru i też są miękkie. A jak komu za twarde to można łatwo zmiękczyć
a co, po co w lecie jak połowa miasta pusta a reszta jeździ do pracy na rowerach. Nie nie nie poczekali na zimę, jak każdy autobusem/samochodem pomyka i dawaj, w efekcie czego jechałam zamiast 20 min prawie godzinę a i sam autobus był spóźniony. Miodzio.Siedzę pod kocem i próbuję się rozgrzać, dobrze że chociaż od lapka mi grzeje.

ja młodą smarowałam, jak komary ją pogryzły w lato.
ładnie, ładnie 

Po co go brała z tego krzesełka jak grzecznie sobie siedział