|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Ja tabletek anty nie biorę, bo i nie mam po co skoro czekamy do ślubu
Chyba jedyni na tym wątku...? A po ślubie też nie planuję, bo jakoś bałabym się hormonami faszerować, wolę sobie temperaturę mierzyć i znać swój cykl
|
#422 |
|
Konto usunięte
|
nadrobilam Was troszke
co do proszkow ja juz biore dosc dlugo, nie boje sie ze nie zajde w ciaze, bez tabletek mialabym problem z okresem bo normalnie on robi sobie i pojawia sie kiedy chce. a tak chodzi jak w zegarku my nie czekamy do slubu bo i po co
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tabletek nie biorę. Zabezpieczamy się w inny sposób. Mój C. w życiu by mi tabletek nie pozwolił brać, bo boi się, że to zaszkodzi mi i dziecku. Wiem, że to raczej mało prawdopodobne, no ale co się będę kłóciła z nim
![]() Rozważam ewentualne branie tabletek po urodzeniu dzieci.
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
O jaaaaaa ile zapisałyście! teraz lecę na siłownię bo o 22 zamykają ale obiecuję was nadrobić!
Witam nowe Pm'ki
|
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratki
![]() U nas jutro TŻ spotyka się z DJ i jak się dogada jutro z nim jakoś sensownie to może też już jutro podpisze umowę i tym sposobem będą już wszystkie najważniejsze sprawy załatwione ![]() A ja się chwalę - zapisałam TŻ-ta i siebie na weekendowy kurs przedmałżeński na marzec w sanktuarium w naszym województwie Chętnych dużo i ksiądz już robi zapisy, więc zgłosiłam nas i bardzo się cieszę, że w takim fajnym miejscu będzie ten kurs Niestety, z racji tego, że my dwa inne miasta, nie mamy możliwości chodzić na normalny kilkutygodniowy kurs, a bardzo nam zależy, żeby jednak zrobić to razem, a nie osobno. Także cieszę się bardzo
|
|
#426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My z Tżem też myślimy nad jakimiś weekendowymi, bo innej mozliwości nie mamy, skoro Tż nie jest z Gda
|
|
|
#427 |
|
Rozeznanie
|
nie w krk była prywatnie
|
#428 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
poznanianka1990 bardzo mi przykro z powodu Twojej Babci dużo zdrówka jej życzę Kishlaczkowa bardzo współczuję sytuacji z siostrą trzymam kciuki aby lekarze szybko postawili trafną diagnozę, a przede wszystkim, aby się okazało, że jest to nic poważnego adziia13 prześliczna sukienka i witam nowe PMki |
|||
|
|
|
#429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#430 |
|
Konto usunięte
|
a to nie organizacja Perfect Day to robila?
|
|
|
|
#431 |
|
BAN stały
|
si, jest w tytule
|
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja brałam tabletki anty przez rok ale zanim poznałam TŻ - zaraz jak TŻ poznałam to odstawiłam. A przed poznaniem TŻ byłam wolna przez prawie cały czas brania anty
A z TŻ nigdy się nie zabezpieczaliśmy (jesteśmy razem prawie 4 lata)....czasami jakąś prezerwatywę dla odmiany se zakupiliśmy tylko ![]() wpadki do tej pory nie było więc powinnam się martwić....zresztą moja gin mi kiedyś powiedziała że mam się nie zabezpieczać, bo mi na razie ciąża nie grozi ![]() Idę włosy laminować
|
|
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale cóż, życie się potoczyło tak, a nie inaczej i nie zmienię już tego. Teraz używamy prezerwatyw, a po ślubie zamierzam całkowicie przejść na metody naturalne i kupić w tym celu komputer płodności. Nie wiem czy słyszałyście o czymś takim, ale bardzo przydatne cacko jak się chce stosować naturalne metody
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
monikkad, pierwszy raz słyszę o komputerze płodności
Ja jakoś naturalnym metodom do końca nie wierzę Mykam spać. Jestem padnięta, a jutro na 6 do pracy... Dobranoc
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
monikkad komputer płodność? szczerze nie słyszałam
Ja od 3 lat biorę tabletki, nie chciałoby nam się paprać w prezerwatywy czy kalendarzyki lenistwo i wygoda zwyciężyła jak zaczniemy planować dziecko to kilka miesięcy wcześniej je odstawię żeby wszystko się ustabilizowało i wróciło do normy![]() Dobranoc
|
#436 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tez jakos za specjalnie naturalnym metodom nie wierze, mysle ze one sa lepsze do de facto zachodzenia w ciaze niz jej unikania. co do tego czekania i bycia pierwszym raz z TZ gadalam co faceci sadza na ten temat. i stwierdzil ze on i jego koledzy jak gadali to ze dziewictwo generalnie im przeszkadza. nie umial sprecyzowac dlaczego ale ze przeszkadzalo... |
|
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam koleżankę, która zawsze mówiła, że będzie czekać z seksem do ślubu.
Jak poznała swojego męża, to po trzech miesiącach od poznania pobrali się
|
|
|
|
#438 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czekala? czekala ![]() czytalam ostatnio starowicza znowu i pisal ze w przypadku par czekajacych do slubu nie jest problemem pozniejsze niedogranie sie seksualne (a tez jest), ale przede wszystkim to ze oni sie "wyciszaja" i w pewnym momencie przestaja byc dla siebie seksualni - jak juz moga to wcale nie chca. i ze bylo pare par ktore musial leczyc -uwaga- umawianiem ich na randki
|
|
|
|
|
#439 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak dziewczynki, jest coś takiego jak takie komputery płodności
Dowiedziałam się o tym, przekopałam cały internet w poszukiwaniu informacji i poznałam (internetowo) dziewczyny, które to z powodzeniem stosują. Zresztą co ja będę pisać, poczytajcie sobie same: www.ladycomp.pl Wydatek jednorazowy dość duży, ale uzbieram tę kasę ;]
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 | ||
|
Rozeznanie
|
A jak uważasz?
Ale na początku podjeliśmy taką decyzję i się trzymamy. Kwestia dotrzymania sobie słowa. Co prawda jeszcze sporo czasu zostało, ale mam nadzieję, że wytrzymamy Wiesz, takie marzenia dziewczynki - ten jeden jedyny i nikt więcej A skoro ja chciałam, to M. to uszanował i nie próbował mnie nakłaniać. A że on też pochodzi z wierzącej rodziny, to nie uważał tego za jakiś totalny wymysł, chociaż przyznał się, że sam by nie zaproponował Teraz to nawet on bardziej pilnuje ![]() Cytat:
![]() Słyszałam, słyszałam. Fajna sprawa taki komputerek, choć chyba bardziej ufam termometrom i własnej głowie ![]() Cytat:
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3810755 9]to ladnie czekala? czekala ![]() czytalam ostatnio starowicza znowu i pisal ze w przypadku par czekajacych do slubu nie jest problemem pozniejsze niedogranie sie seksualne (a tez jest), ale przede wszystkim to ze oni sie "wyciszaja" i w pewnym momencie przestaja byc dla siebie seksualni - jak juz moga to wcale nie chca. i ze bylo pare par ktore musial leczyc -uwaga- umawianiem ich na randki [/QUOTE]Też czytałam, ale nam jak na razie nic takiego nie grozi
|
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4 - razem 5 - zareczyny 6 - ślub to by utworzyla sie taka kolejnosc dojrzewania naszego zwiazku , jeszcze jakby dziecko urodzilo sie 7 to juz calkiem masa
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jak starowiczowe metody ksiazkowe nie pomoga to zawsze mozna szukac pomocy z zewnatrz specjalisty. ale mysle ze sama rozmowa czasami wystarcza. inna sprawa ze my czasem z TZ tez nie mamy ochoty i treba za soba "zatesknic"
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem z wierzącej rodziny, tż też i nawet na początku też chcieliśmy poczekać, no ale się nie udało ![]()
|
|
|
#446 |
|
Konto usunięte
|
w ogole mam ostatnio ochote na kolejny tatuaz, ale pewnie minie troche czasu zanim znajde jakis pomysl ktory mi sie nie znudzi. wiec pewnie za jakis rok bede robic
|
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do przerwy... Mieliśmy bardzo długą spowodowaną moją infekcją intymną. A jak już ją wyleczyłam to miałam baaaardzo długo (bo prawie dwa lata) blokadę psychiczną. Teraz powoli z tego wychodzę i raczej nie chciałabym robić sobie przerw, bo bardzo trudno było mi wrócić i teraz kiedy jest dobrze, nie chcę tego psuć. Ginekolog moja wręcz mi zaleca aktywność seksualną. Chociaż nie przeczę, że z drugiej strony ciężko mi z tym, bo jestem wierząca i męczy mnie fakt, że jakby nie było ciężko grzeszę... I dlatego właśnie moim mocnym postanowieniem są metody naturalne po ślubie. Tym bardziej, że mój narzeczony tak średnio przepada za gumkami.
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2012-12-12 o 22:10 |
|
|
|
|
#448 |
|
Konto usunięte
|
jako wierzace osoby powiedzcie mi dlaczego seks jest grzechem? nie mowie o puszczaniu sie na prawo i lewo ale o kochaniu sie z osoba ktora sie kocha?
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
U nas data ślubu wyszła całkiem przypadkowo
Ja od zawsze chciałam brać ślub w sierpniu, więc podczas oglądania ''naszej'' sali od razu zadałam pytanie czy mają wolne terminy w sierpniu 2014 Okazało się, że 2, 23 i 30 sierpnia są wolne więc stwierdziłam, że 2 sierpnia mi nie pasuje bo wtedy może nie być w Polsce mojej dobrej koleżanki na której obecności mi bardzo zależy, 30 sierpnia to już za późno, bo będzie sporo przyjezdnych gości z dziećmi w wieku szkolnym (w tym moja kuzynka z zagranicy) także nie chciałam, żeby zaraz po weselu musieli szybko wracać do domu ze względu na rozpoczęcie roku szkolnego i stanęło na naszej dacie czyli 23 sierpnia Na szczęście TŻ zaakceptował mój wybór i poszło nam błyskawicznie
|
|
|
|
#450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Noc poślubna wtedy nabiera takiej magi i też niekiedy z powodów religijnych mam wyrzuty sumienia bo jestem wierząca i chodzę do kościoła z własnego wyboru nikt mnie nie zmusza ![]() A tabletek hormonalnych nie używam bo po nich niekiedy się tyje i chcemy mieć dziecko a one jednak mają skutki uboczne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

Chyba jedyni na tym wątku...?
A po ślubie też nie planuję, bo jakoś bałabym się hormonami faszerować, wolę sobie temperaturę mierzyć i znać swój cykl

co do proszkow ja juz biore dosc dlugo, nie boje sie ze nie zajde w ciaze, bez tabletek mialabym problem z okresem bo normalnie on robi sobie i pojawia sie kiedy chce. a tak chodzi jak w zegarku 

dużo zdrówka jej życzę 

Ja jakoś naturalnym metodom do końca nie wierzę