|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Daj mu spokój Pewnie się nauczył słodkie jeść i "innym" jedzeniem gardzi
|
|
|
|
|
#4472 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Cytat:
.Kupiłam Ecco zimowe(zaznaczam ze okazyjnie za 80zl nowe, od kolezanki bo kupiła w tamtym roku swojemu dziecku wiosną i ani razu nie założył), bo Primigi mam niższe (cholewka) i marzły Boryskowi nogi(mniej ocieplane niz ecco), a w Ecco ma cieplutkie. Cytat:
)Kciuki zaciśnięte! Cytat:
, moje dziecko za ręke chodzić nie chce(mam nadzieję, ze to się niedługo zmieni )
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-12 o 22:56 |
||||
|
|
|
#4473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz lubi chodzić, bo mają chwilę odpoczynku, relaksu na materacach, ale nie muszą spać. Ostatnio właśnie Pani pozwoliła mu się cichutko bawić. Niektóre dzieci jeszcze im tam zasypiają, ale coraz mniej ich jest. Zuza też nie pójdzie nawet pół metra za rękę...
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-12-12 o 23:01 |
|
|
|
|
#4474 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
proszę o kciuki na jutro pomiędzy 11-15 - mam nadziję, że pomogą i jakimś trafem nie będzie rzeczy, ktorych nie przerobiłam ![]() Czuje się jak przed maturą ![]() Dzisiaj ogólnie mam dobry humor - bo jeszcze "tylko" musze jutro napisać egzamin i zaraz po wsiadam w samochód i jadę po małego!Ale jestem szczęśliwa.... W piątek jak się mały obudzi i zje śnadanko wracamy, mam nadzięję, że nie będzie zbyt trudnych warunków na drodze i będę mogła jechać w miare szybko, bo nie wiem jak mały przetrwa ponad 3 godz w samochodzie bez zabawiacza z tył ![]() Torchę Was nadrobilam, bo już w ksiażki nie mam sił patrzeć. Mój mały je w nocy - regularnie ok. 24 -210-260 mleka, nie ma opcji, żeby nie dać bo jest płacz! A w dzień wygląda to tak: 8 - śniadanko: omlet + chlebek lub kanapka z białym serkiem+pomidor/ domowy pastet lub kaszka lub owsianka z raz na dwa tyg. parówka ok.10 - owoc:jabłko/banan/ gruszka/ lub jakiś mus słoiczkowy spacer ok. 12 - 12:30 - zupka potem drzemka ok 2 godz ok. 15:30 drugie danie - czesto coś słoiczkow ok. 17 - jogurt/ kaszka/budyń, miśkopty/chrupaczki zwierzaczki/chrupki ok. 18 - coś skubnie z naszego obiadu ale to mało lub troche bulki/ rogalika, jabłka ok. 19:30 -20 -mleko ok.200 ok. 24 - mlek 210 -260 zależy jak dzień. On jeszcze generalnie bardzo dzieciowo je, obiadki są specjalnie dla niego gotowane, słodyczów też raczej nie daje - czasami kindrka, soczki, jogurty wszystkie bez cukru, rano herbatka z Herapolu i ta niestety z cukrem ![]() Gomra- nie jest chyba ważne ile mały je, ale żeby posiłki były wartościowe - ale się wymądrzyłam Lili - to Ci mama powiedziała ![]() Myśle, że gdybym była w domu z małym to często od męża bym usłyszała, że jestem w domu to mogę wszystkow zalatwiać, że przecież w domu nie mam nic do robienie "tylko" bawić się z dzieckiem, itp, co byłoby powodem wielu kłótni. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- A DDewik - jutro będę przejeżdzać przez Zielone Wzgórze! |
|
|
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego... coś w tym stylu u nas... nie na co dzień, ale jak się zdarzy kłotnia, on jest bardzo zmeczony po pracy, ja czegos akurat nie zrobię/nie zalatwie to taki argument jest. Ja siedzę w domu to... blebleble coś jeszcze miałam pisać.... aaa mój też nie chodzi za rękę. chcoiaż ostatnio zdarzyło mu się parę kroków, ale to było raz czy dwa ale zawsze się odwraca i daje rękę jak widzi przeszkodę: schodek, przerwę w chodniku. Teraz już nawet pamięta, że jakaś przeszkoda ma być i już dużo wcześniej się odwraca i wyciąga rękę. Uwielbiam z nim chodzić za rękę
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-12-12 o 23:14 |
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i trzymam kciuki za egzamin!
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-12 o 23:14 |
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko widok jest cudny... Gorzej jak Lenatylko chwile śpi a ona chcę ją budzic, życ bez siebie nie moga.
Brumku wiem ,ze juz kiedys pisałas, ale mogłabys jeszcze raz nazwę tej maści na pekające piety co twoja mama smarowała?do krwi mi pękły i bolą...
|
#4479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie Brumek - ale bardzo dobrą maścią na popękane pięty jest Dernilan. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- I za jedno i za drugie dziękuję! Może kiedyś się umowimy na kawę z małymi rozbójnikami. A i pytanie, cyz może wiesz czy w Auchan w ZG są sanki, musze szybko gdzieś kupić. Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-12 o 23:21 |
|
|
|
|
#4480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak najbardziej!A gdzie Ty mieszkasz? Nie kupuj w Auchanie, były fatalne(na zszywki składane), ja kupiłam w Cerfurze ale tez trzeba dobrze obejrzeć z czego sa zrobione(oczywiscie mowie o drewnianych), jak chcesz inne to nie wiem, bo mnie tylko takie interesowały. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-12 o 23:25 |
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczynki
uciekam już spać
|
#4482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za opinię nt sanek, w takim razie nie będę się zatrzymywać nawet przy Auchan. Mnie też interesują drewniane sanki. Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-12 o 23:32 |
|
|
|
|
#4483 | ||
|
Raczkowanie
|
Bry wieczór
Jakoś mi ten 12.12.12 nie służy, niby nic dziś nie robiłam, a jakaś wymordowana się czuję. Trzeba się wygrzać w wannie ![]() Albo mi się wydaje, albo Duplo na Allegro podrożało z okazji Świąt ![]() Heluta ma jakieś krostki na policzku, kilka sztuk dosłownie. Nie mam pojęcia od czego to ![]() Cytat:
pieleszko, dziękuję! ![]() myha82, uroczy brzuszek agawoo, zdrowia dla Amelki! a propos tabletów... moje myśli ciągle krążą wokół iPada... ale mi zależy na czymś głównie do czytania książek w autobusach (do internetu i aplikacji wystarcza mi iPhone) i boję się, że z iPadem będzie mi jednak niewygodnie - ciężko mi jest go trzymać jedną ręką. Więc chyba zdecyduję się na Kindla. i taniej mnie to wyniesie ![]() Patik, ja gołąbków nigdy nie robiłam w sumie to ja bym mogła na makaronach i rybach żyć (i śmierdzących serach z chrupiącą bagietką )Gomra, masz kogo dźwigać Heluta ok. 10 kg waży ale ona raczej na dole siatki centylowej jest ![]() AgaGuernsey, zdrowia dla Antka! Cytat:
|
||
|
|
|
#4484 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do dziś nie mogę zapomnieć, jak leżałam cicho jak trusia, płakać mi się chciało, a zasnąć nigdy nie mogłam. I to się dłużyło, jakby całe godziny mijały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie będzie Grześków, trzeba będzie się z jarzynkami przeprosić ![]() Cytat:
![]() Właśnie miałam pisać, ze to Twoja pora, a Ciebie nie ma ![]() Krostki mam nadzieję, że chwilowe. teraz te mrozy, suche powietrze, różne rzeczy ze skórą się dzieją... Co do gotowania i dziecka, to mi Tymuś też nic w kuchni nie daje zrobić. Dosłownie NIC. Jak tylko podchodze do blatu/zlewu/kuchenki, to on pędzi, zawisa mi na nodze i płacze, żeby wziąć na ręce. Nie doszłam skąd ta obsesja, bo w innych częściach mieszkania tak się nie zachowuje ![]() W każdym razie sposób jest tylko jedne - nosidło. Gotuję, zmywam itp zawsze z nim w nosidle na plecach Jest szczęśliwy, a ja na spokojnie sobie wszytko robię
|
|
#4485 |
|
Wtajemniczenie
|
spać trzeba
ciekawe co u Mariny.... dobranoc obyście wszystkie spały smacznie do rana ![]() czego i sobie życzę ![]() nawet się nie kapnęłam, że był 12.12.12.
|
#4486 |
|
Raczkowanie
|
mi Heluta pomaga w gotowaniu
bardzo ją interesuje to, co robię. i pomaga nosidło (w domu też noszę ją z tyłu), albo krzesełko do karmienia - dzięki niemu też jest wyżej dobranoc, kolorowych snów! |
|
|
|
#4487 |
|
Wtajemniczenie
|
zapalam światło
![]() dziś też była pobudka na mleko...
|
#4488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Znowu mi nie wyjdzie dziś nic z usg, przed chwilą pan zadzwonił że lekarz dziś też będzie nieobecny, no i mam na środę. Niby lekarz kazał wtedy wyznaczyć dłuższe godziny i ma cały dzień przyjmować, żeby wszystkie zaległe też przyjąć więc mam nadzieję że tym razem się uda ![]() W takim razie idę dziś tylko na zwykłą wizytę do swojego gina, będę mieć więcej czasu to chociaż Babonika odwiedzę Cytat:
oby wreszcie przeszło! Pieleszko, jak Hania? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Brumek, nie napisałam kiedyś że zdjęcia Tymka świetne, więcej proszę! Natka, dzięki za linka, TŻ dziś pójdzie bo wczoraj w pracy siedział tak jak kiedyś, mam nadzieję że jeszcze będą ![]() Wczoraj pojechałam z małym kontrolnie do pediatry, miałam troszkę pytań do niej, więc tak go całościowo zbadała, zważyła (10,8) itp. W sumie wszystko ok, pani zachwycona stwierdziła że komunikacja z nim jest na poziomie 2latka .Wczoraj przyszedł z sanek z babcią i zameldował mi że "baba I-HA" bo sanki ciągnęła
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kupiłyśmy wczoraj blok i kredki i od rana jest szał ciał Chyba z niczego do tej pory się tak nie cieszyła
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
U nas w kuchnie też szał, nic nie zrobię z Radkiem przy nodze ![]() Krzesełko do karmienia odpada, nie chce w nim siedzieć jak nie ma jedzenia ![]() A nie mam nosidła.... ![]() Przy drugim na pewno nabędę
|
|
|
|
#4491 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu pozdrow Babonika!
Gomra ja tez mysle, zebys zabrala wszelkie slodycze Karolowi, to apetyt wroci. Anka zaciskam kciuki! A z ta jazda do domu, to nie lepiej zaczekac na pore drzemki? Dziekuje za zyczenia zdrowka. Nocka taka sobie, kaszel i katar przeszkadzal, ale nie bylo tragicznie. Obylo sie bez histerii, ale wyspana nie jestem. Ddewik to jednakk inne buciki kupilam, ale sie cykam o ta wkladke. Kurcze nie lubie kupowac przez internet. aha u nas tez Antos musi wiedziec co sie dzieje w kuchni, wiec albo trzeba wziac na rece, ale wtedy zostaje tylko jedna, albo przysuwam takie male krzeselko i na tym stoi. W zasadzie teraz jest juz tak wytresowany, ze jak widzi, ze ktos cos gotuje, to sam sobie przysuwa krzeselko i wychodzi na nie. Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-12-13 o 08:20 |
|
|
|
#4492 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka mocne
![]() Carmela mocne ![]() Lili mam nadzieje, że uda Wam się jednak razem wyjechać!! Marzenko znam skądś ten strach o Tż... mój mąż też często (choć ostatnio jakby już ciut rzadziej) w delegacje jeździ, na różne szkolenia... włóczy się po kilka-kilkanaście godzin sam po lesie... zawsze się martwię czy dojechał, czy włąsnie zmęczony nie ędzie prowadził, czy go jakie licho w lesie nie dorwie a w domu z Hanią jak jesteśmy razem to o dziwo radzę sobie chyba lepiej niż jak jest tż. jakoś łatwiej mi się zorganizować. bo jak jesteśmy we dwójkę to niby mam więcej czasu, "luzu" itp, ale organizacji zero ![]() menu dobowe panny Hanny wygląda mniej więcej tak: śniadanko (jajecznica, kanapki, twarożek, owsianka/kaszka manna z sokiem), po drzemce jest czas na owoc i ewentualnie biszkopta lub chrupka, obiad (różnie. zupki najczęściej, ale i drugie dania. dla Hani sama gotuję, wyjątkiem są słoiczki z rybką - raz w tyg). po drugiej drzemce (moje dziecko sypia w ciągu tyg 2 razy, wyjątkiem są weekendy) dostaje serek typu danio, bakuś lub jogurt, i nieraz do tego jeszcze jakiś owoc, kisiel o ile panna ma ochotę. nieraz serka nie doje, a nieraz po serku jeszcze chce mniam). na kolację kaszka i od niedawna przed snem jeszcze butla z MM ok. 180-210 (wcześniej była w tym miejscu pierś). generalnie w nocy nie je. budzi się ok. 4:30-5 rano i dostaje 120 mleczka. do tego pije w dzień wodę, czasem w tyg. herbatkę malinową (ale to taką zwykła, nie dzieciową). słodyczy poza biszkoptami nie dostaje (chyba, że domowe ciasto) soków nie lubi (wyjątkiem jest kaszka manna polana soczkiem malinowym z babcinej spiżarni )dziękuję Wam kochane za kciuki zdrówka dla chorowitków! aniu pozdrów Babonika! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-12-13 o 08:39 |
|
|
|
#4493 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze ja zajmuje szuflada z reklamówkami, ale wtedy nie mam wejścia pod kuchenkę. Cześć. Ania pozdrów babonika! A babonik pracuje, tak? u siebie? Mogłaby coś tu skrobnąć. I kciuki za wizytę. Lilii może się ułoży i będziecie razem za granicą? Anka kciuki. ! powodzenia. Pieleszka super wieści Mam takie pustki w lodówce i szafkach, że nie miałam co dziecku na śniadanie dać . Nie chciała mleka i płakała z głodu. Dałam ostatniego banana... Dopiero dzisiaj jedziemy na zakupy, nie mam podstawowych produktów typu mleko, masło, mąka, wędlina, pampki się kończą, mleko, proszek do prania, woda, wszystko
|
|
#4494 |
|
Wtajemniczenie
|
Patiku mój mąż jest leśnikiem z wykształcenia (jak i ja), ale nie pracuje jako leśniczy (jak i ja - oboje pracujemy w jednej firmie, nie w Lasach Państwowych, ale w zawodzie), a jako taksator (ja zresztą też. ale ja po lesie chadzam bardzo rzadko... teraz to może za kilka lat dopiero mnie w teren puszczą
). a leśniczego w lesie można spotkać najczęściej w ..samochodzie, a nie na nóżkach jak ja nie lubię takich sytuacji jak opisujesz... bo wtedy strasznie duże zakupy trzeba robić czyli spędzić w sklepie dużo czasu, a kasy jeszcze więcej a i tak zawsze czegoś zapomnę, jak mam aż tyle do kupienia..
|
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
artur doiero na 3 urodziny za naszym pozwoleniem zrezygnowal z drzemki. ale jeszcze zdarza mu sie w przedszkolu zdrzemnąc na lezakowaniu. mam dzieci spiochy, o 20 kinga juz chrapie, pol godziny-godzie pozniej arur. spia do 6 (kinga)-8 (artur)
|
||
|
|
|
#4496 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
). Zupełnie nie kojarzy mi się to już z prowadzeniem dziecka na sznurku - tu chodzi o jego bezpieczeństwo. Za rączkę nie podejdzie, ani kroczka, ucieka jak najdalej przed siebie. Oczywiście używam tylko szelek w niebezpiecznych miejscach. W parku biega ile chce.
|
|
#4497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa twierdzi że ja za bardzo przestrzegam tego zeby nie jadł słodkiego, a to jeszcze dzieciak i tez mu sie nalezy. Jak raz na jakis czas zje to nie spasie się, ani nie przyzwyczai. Moim zdaniem po prostu ma taki okres buntu na jedzenie, prawie wszystkie dzieci tak maja więc nie wiem co w tym dziwnego ![]() Cytat:
U nas tez juz tak ze 2 tyg. Co dziennie w nocy godzina snu wyrwana. Cytat:
pisałam wyżej. Karol nie zyje na słodkim, dostaje coś słodkiego raz na jakiś czas. Raz na tydzien lub 2. Tylko po prostu bardzo lubi i nie odmawia. Jestem matka i dla mnie jest ważne żeby moje dzieci zdrowo sie odżywiały, ze słodyczy jezeli juz cos kupuje to są to np. orzeszki. Bo są bardzo zdrowe i dobrze wpływają na pamięć i koncentracje. Staram się żeby jadły jaja, ryby, szynki tylko najlepszej jakości, teraz kupilismy kupiliśmy półtuszę świni, z tego mamy wyrób typu swojska kiełbasa, szynki itp. Staram się zeby jadły żółty ser itp. piły mleko, kakao. Kupuje duzo owoców, jogurty tylko naturalne, wolę sama cos z nich zrobić, dodać jakis owoc. Nie kupuje nigdy parówek, maja bardzo duzo cukrów. Paczka Berlinek - 6 sztuk w przeliczeniu na kostki cukru ma aż 23. Czyli na parówkę przypadaja 4 kostki cukru. Zenada. Podobnie jak paczka krakersów, a to najwieksze zaskoczenie dla mnie było. Kupuje wodę niegazowaną ustronianka z jodem, sama ją pije, i dzieciom dolewam do herbaty. Ciemne pieczywo, a masło prawdziwe, a nie roślinne. Pewnie dlatego tyle kasy mi z portfela ucieka Wiele matek po latach się budzi i zastanawia sie dlaczego dziecko jest mało inteligentne, a tu masz - bardzo duze znaczenie ma zywienie dzieci. Dzieci które się zdrowo odżywiają i nie maja braków witamin itp. mają lepszą koncentrację, lepiej się uczą, maja mniej problemów w szkole. Więc prosze nie mówcie mi, że mam odpowiedz, bo karmie dziecko slodyczami. Kiedy ja sama tego nie robię. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-12-13 o 10:28 |
|||
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
kinga lubi chodzic za reke.. jak to ona prowadzi
ale staram sie nawet na sile ja trzymac (za nadgarstek) bo musi sie nauczyc. za duzo w pobliz ulic chodzimy by sie wiła i wyrywała. artur tez nauczyl sie w koncu, to i ona sie nauczy
|
|
|
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pieleszko cudowne wieści!
Kciuki dla potrzebujących! ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Ja szelki kupiłam dopiero na początku października, a Szymon zaczął chodzić pod koniec czerwca. Także dużo prób było.. Wszystkie kończyły się wyrywaniem, wiciem, kładzeniem na chodniku, płaczem i lamentem.
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja juz przywykłam do tego ze babcie są od rozpieszania, chociaz nie podoba mi się to ani trochę. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Tak w ogole to polecam program " Wiem co jem i co kupuje" leci na tvn style. leci w niedziele o 11.30 ja zazwyczaj ogladam powtórkę w srodę o 21.50 bo w niedziele to róznie bywa. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

Do dziś nie mogę zapomnieć, jak leżałam cicho jak trusia, płakać mi się chciało, a zasnąć nigdy nie mogłam. I to się dłużyło, jakby całe godziny mijały 

Zakończone: 2