MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 10:30   #2011
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
????? nie,nigdy nie słyszałam .... choć jakoś nie chce mi się wierzyć ,ale kto wie....

.. zapłaciłąbym chyba każda kasę gdyby coś dało radę zmniejszyć mój ból ......
a nie myślałaś o normalnym znieczuleniu?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Natalia ja bym najpierw poszła nawet prywatnie w krk to koszt 60zł na posiew z pochwy (czystość) będziesz mieć czarno na białym czy coś jest.

trzymam kciuki żeby nie wyszło
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 10:40   #2012
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj pojechaliśmy oglądnąć wózek, tylko nie ten Tako co Wam wklejałam zdjęcia bo po przybliżeniu zdjęć, które mi Pani przysłała tapicerka była strasznie zżółknięta więc zrezygnowaliśmy. I wczoraj zobaczyłam inny, który wizualnie mi się strasznie spodobał więc pojechaliśmy zobaczyć i kupiliśmy wklejam zdjęcie

spoko i cena fajniutka !

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A wiecie jakiego mam kochanego męża? Zadzwonił do mnie dzisiaj przed 8 z infromacją, że jego siostra (w 16tc), jej mąż i ich 15 miesięczny synek przyjeżdżają na weekend... Moja radość nie zna granic! Dodam, że mąż postanowił się doszkolić i akurat w weekend ma zjazd na podyplomówce...

Oczywiście już się zastanawiam jaki mają interes w odwiedzinach bo przecież i tak widzielibyśmy się za tydzień

A co w tym wszyskim najgorsze? Muszę dzisiaj uzupełnić książkę praktyk bo mam to zrobić do poniedziałku, a w weekend nie usiądę... w związku z tym... KAWUSIA?
hehe zafrapowałaś mnie co chcą, hmm no ciuchy mają chyba po swoim dziecku i inne rzeczy ? o co może chodzić.

A kawusia tak tak

A ja po weekendzie mam dostać rzeczy dla młodego od mojej przyjaciółki i nie mogę się doczekać bo to znaczy, że zaraz potem zaczynam dokupywać ) !

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a nie myślałaś o normalnym znieczuleniu?[COLOR="Silver"]

Odnośnie znieczulenia, odpiszę za nestelle, bo pisała kiedyś, że o znieczuleniu myślała, ale nie zdążyli podać w dwóch przypadkach, bo chyba z nim tak jest że w jakiejś tylko fazie podają, zresztą pomimo znieczulenia nie ma co się nastawiać na poród bez bólu, megi miała i nie wiele jej to dało....

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

A odnośnie porodów w Krk, to u nas w mieście i tak jesteśmy szczęściarami, tych szpitali jest tyle, że żeby zarabiały na siebie, muszą trochę konkurować i nie odwalać maniany, jak np w jakiś małych miastach gdzie jest jeden na całą okolicę i pacjentka nie ma wyboru, a wiadomo za każdą pacjentkę jest kasa z nfz więc im na tym zależy. Stąd te 7 porodówek w różnych szpitalach u nas robi swoje !

Poza właśnie kliniką, oni o nic nie muszą konkurować, bo do nich trafiają ciężkie przypadki z województwa więc i tak swoje zarobią, i na pewno opieka tam jest świetna w razie W, no ale sam poród wiadomo niezbyt..

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

A odnośnie stopni referencyjności czyli sprzęt do ratowania dziecka i specjaliści. Jeśli coś by się działo teraz to w Krk - Ujastek i Kopernika - 3 stopień, jak po 34 tygodniu - narutowicz - II stopień, a jak po 36 to do wszystkich innych bo one mają I stopień. Jak pójdziemy do jakiegoś innego np do MSWIA przed 34 - to o ile nas nie odeślą, to i tak nasze dziecko trafi albo na Kopernika, albo do Ujastka.
Stary 2012-12-13, 10:48   #2013
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

hehe zafrapowałaś mnie co chcą, hmm no ciuchy mają chyba po swoim dziecku i inne rzeczy ? o co może chodzić.

A odnośnie stopni referencyjności czyli sprzęt do ratowania dziecka i specjaliści. Jeśli coś by się działo teraz to w Krk - Ujastek i Kopernika - 3 stopień, jak po 34 tygodniu - narutowicz - II stopień, a jak po 36 to do wszystkich innych bo one mają I stopień. Jak pójdziemy do jakiegoś innego np do MSWIA przed 34 - to o ile nas nie odeślą, to i tak nasze dziecko trafi albo na Kopernika, albo do Ujastka.
dowiem się w sobotę czego chcą już się nie mogę doczekać....

Kuzynka z Żeromskiego mówiła, że odsyłają na Kopernika... stąd też w tym rankingu szpitali Uniwersytecki ma dużo cc przez co traci - tylko, że to jest spowodowane właśnie ciężkimi przypadkami, które ram są kierowane...

Moja mama meldowała się u cioci tymczasowo, żeby nie musieć rodzić w szpitalu rejonowym

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 10:50   #2014
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to jest, ze jak padlo haslo koktajl truskawkowy to tylko ja go miałam a teraz kiedy ja nie mam to wy wszystkie macie
Ja już od rana 2 szklanki wypiłam także zapraszam podzielę się
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 10:54   #2015
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to jest, ze jak padlo haslo koktajl truskawkowy to tylko ja go miałam a teraz kiedy ja nie mam to wy wszystkie macie

nie martw się! wyjęłam z zamrażarki ostatnią porcję truskawek

Terry Pratchett
Stary 2012-12-13, 10:55   #2016
Natalia17011995
Raczkowanie

Cześć wszystkim Nie wyspałam się strasznie poszłam spać o 3:00 i obudził mnie telefon o 9:30 od mojego kochanego Nie mam mu tego za złe Jeszcze tydzień i się zobaczymy
Cytat:
Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj pojechaliśmy oglądnąć wózek, tylko nie ten Tako co Wam wklejałam zdjęcia bo po przybliżeniu zdjęć, które mi Pani przysłała tapicerka była strasznie zżółknięta więc zrezygnowaliśmy. I wczoraj zobaczyłam inny, który wizualnie mi się strasznie spodobał więc pojechaliśmy zobaczyć i kupiliśmy
Śliczny wózek

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ja polecam Lactacyd teraz jest nowy właśnie przy zapalniach, ciąży itp taki http://www.google.pl/imgres?q=lactac...,r:7,s:0,i:103 kup sobie, mnie odkąd używam nic nie męczy (tfu, tfu )
Kupię go w aptece? I za ile? Chyba się na nigo skusze, bo już sama nie wiem co robić, to strasznie krępujące

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
no w szoku jestem, to co on na tej wizycie robi koniecznie niech Cię zbada, jak teraz pójdziesz
a co do mycia, to dla mnie płyn do higieny intymnej to podstawowy kosmetyk
a ja dziś idę na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia
Jak wchodze do gabinetu są pytania typu " wszystko wporządku tam na dole, czy ma pani żylaki, opuchniete nogi bla bla bla potem wejść na wage i pod usg i to wszystko, nawet się o zdjęcie musze prosić, bo sam nie da. Opowiedz jak wrócisz z zajęć, jak było

Cytat:
Natalia ja bym najpierw poszła nawet prywatnie w krk to koszt 60zł na posiew z pochwy (czystość) będziesz mieć czarno na białym czy coś jest.

trzymam kciuki żeby nie wyszło
Tylko, że mnie narazie nie ma w Polsce Pójde do tego mojego ginekologa i niech mówi co mi jest, jakąś maść czy coś przepisze i po sprawie bo jak nie to się chyba zastrzele A co gorsza go
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:07   #2017
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
przepraszam że wtrące sie w rozmowe ale mam do Was pytanie: mianowicie czy któraś z Was zanim potwierdziła ciąże robiłą badanie z krwi bhcg?? staram się po # o dzidziusia i sprawa wygląda następująco ostatnią @ miałam 24 go października, w sobote robiłąm test ciążowy i wyszła druga kreseczka taka słabiuteńka dzis znowu to samo więc pobiegłam na bete i wynik 5,13mlU/ml nie mam pojęcia co o Ty myślec a wiem że w Waszym gronie są dziewczyny które tez przechodziły przez etap starań, mierzenia tempki testowania itp.itd więc może mój "problem" nie będzie Wam obcy i będziecie potrafiły powiedziec mi coś sensownego??
z góry dziękuję i życze wszystkim szczęśliwego rozwiązania jeszcze tylko wspomne ze miałam również tp na marzec ale niestety zasiliłam grono aniołkowych mam...
Powtórz bete za 2 dni i wszystko Ci wyjdzie wtedy. 3mam kciuki!

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
A ja mam taki wstydliwy problem Bo moja wydzielina z pochwy śmierdzi Nie wiem czy jakąs infekcje złapałam czy co, ale musze o tym ginekologowi powiedzieć, czyli 18 ( bo wtedy mam wizyte) jest to bardzo nieprzyjemne, czy wy też macie coś takiego albo miałyście? Mój ginekolog nawet mnie nie bada od dołu ( tylko raz jak 1 raz do niego przyszłam) a jak mam wizyte to tylko pyta się czy na dole wszystko wporządku? Co o tym sądzicie?Troche się wstydze, ale w sumie to może być normalne w ciąży.. Sama już nie wiem
Koniecznie trzeba to zbadać...To nic wstydliwego, infekcje w ciązy zdarzają się niezwykle często!
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
EloooO!

Wstałam i przemknęłam do dużego pokoju, a tapeta nadal się trzyma Jestem w niej zakochana Jak zrobimy cały pokój (czyli prawdopodobnie dzisiaj), to wrzucę Wam ładną fotkę Oczywiście miałam spinę z mężem. Jak pisałam wcześniej, jedną tapetę mamy typu ornament, no i by ładnie wyglądało trzeba zadbać by przy nakładaniu pasowała do siebie, aby wzór miał sens. On zaś stwierdził, że to obojętne i się ofuknął. Tak więc sama przykleiłam pasek i powiedziałam, że ja nie będę latać na każde jego zawołanie jak on nie ma nawet chęci mi pomóc Bo zawsze słyszę 'Gdzie jest pędzel/gdzie nożyczki/ podaj mi tamto" i latam jak głupia.

A dziś pełne 26tc Jutro zaczynamy 27tydz, a za tydzień 3 trymestr. Żyć nie umierać )
Mój wczoraj wieszał karnisz i tez było: kochanie podaj mi kombinerki, kochanie podaj nozyczki, Kochanie podaj nozyczki, pzresuń tą firankę...A jak powiedziałam, ze nie bede tak latać, to gadał sam ze sobą, albo z karniszem W końcu udało się zamontować

Cytat:
N
A dziewczyny które robią prywatnie, ile płaciłyście za glukoze 75ml. ?
Glukoze w aptece ok. 6zł, a w laboratorium kazde ukłócie 9zł czyli 18zeta

DZiewczyny, jako, ze mam zalecane leżenie, to pisze do Was z legowiska...Podłożyłam sobie pod lapka rogala, pod głowę stos poduszek i tak leze i klikam, klikam i leżę

Wczoraj na szkole rodzenia znów zamiast 2 godzin było 2,40 minut. Pytałam położna o tą szyjkę moją nieszczęsną, to mówiła, żeby nie panikować, poleżeć przed i po południu żeby ją obciążyć, ale nie to, ze plackiem cały dzień...MOgę wstawać, spacerować, gotować, tylko nie myć okien, podłog na kolanach itp. Ze to taka sytuacja, ze najczesciej wtedy wypisuje się włąśnie l4, zeby kobieta mogła wiecej odpoczywać. MArtwi mnie tylko, że lekarka kazała przyjśc dopiero 5 stycznia...Mogłaby mi wcześniej sprawdzić jak ta szyjka... W razie czego bede jechac na IP, ale na razie trzeba byc dobrej myśli...jesli mi sie pogorszy, oczywiście zrezygnuje z tej wigilii maluch najwazniejszy, ale jesli będzie ok, nie bedzie mnie nic bolec, to ugoszcze wszystkich u nas, a wałówkę niech sobie sami przywoza...Ugotuje tylko barszcz;p Śledzie wczoraj zrobiłam
A pro po sledzi....Wiem, że miałyśmy już nie wracac do tematu, ale pytam położnej, czy mozemy jeśc w święta śledzie, na co ona zdziwiona, że czemu nie? Nawet mamy jeść i to dużo, bo zawierają dużo kwasów omega 3 i jeszcze jakiś tam i ostatnio była na jakiejśc konferencji i jakiś tam profesor (nie pamiętam nazwiska;/) przebadał, które sledzie sa dla cięzarnych najlepsze i wyszło, ze te z biedronki, bo nie mają rtęci a mają dużo witamin... To jaj jej mówie, ze to surówa ryba i podobno można się zarazić ta lirelioza czy jak się ten diabeł nazywa, a laska, która chodzi z nami na szkołę rodzenia i pracuje w szpitalu na odziale zakaźnym (jest lekarzem-chyba stazystą) mówi, że to są tak rzadkie przypadki, ze prawdopodobieństwo jest takie samo, że mozemy kupić jakikolwiek inny produkt w sklepie (jogurt, masło lub tp.), które akurat będzie zakazone i się zarazić i żeby jeśc smiało i nie wpadac w paranoję... Także przekazuję, co się dowiedziałam, a co z tym zrobicie to Wasza sprawa u mnie 3 słoje sledzi siedzi już w lodówce
Poza tym na szkole rodzenia było o banku komórek macierzystych (przyszła przedstawicielka) i zastanawiamy się powaznie z mężem nad tym...
Jest to przy naszych zarobkach (2900 razem) ogromny koszt, ale moze te 2000 na poczatek się znajdzie, a potem 400zł rocznie, to mniej niż kosztuje ubezpieczenie naszego samochodu na rok, a dziecko wazniejsze... I ta para co jest lekarzami -on kardiolog ona na zakaźnym mówią, ze na chwilę obecna te komórki można stosowac w Polsce tylko w kilku chorobach (szczególnie białączka, cukrzyca i choroby krwi), ale w tym roku był Nobel za prace nad komórkami i na pewno ta dziedzina może się rozwijac, że 2 lata temu nikt nie myslał, że będzie mozna z tych komórek skóre wyhodowac lub tłuszcz, a teraz już są robione operacje plastyczne, wiec oni osobiście uważają, ze warto. Lepiej, żeby się nigdy nie przydały, ale warto mieć zabezpieczenie takie... Zatem powaznie pomyslimy, nad tym. Przeciwskazaniem jest tylko HIV,AIDS, KIŁŁa i przodujące łozysko- bo mało krwi wtedy jest z pempowiny...
No to tyle na temat moich wiadomosci wczoraj pozyskanych...Mówiliśmy tez o słowie na P, ale to bliżej lutego podzielę się z Wami newsami;p
MAły dzis od rana szaleje Chciałąm go nawet na telefon nagrac jak skacze, ale akurat jak włączałam nagrywanie to był spokój;p
Nic to biorę się za dokończenie podyplomówki, bo do Wielkanocy mi zejdzie....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:07   #2018
Villga
Zadomowienie

Cześć dziwczyny!
Chwile mnie nie było ale widzę, że nie tęskniłyście
W końcu Was nadrobiłam.
Monicca: bardzo fajny wózek.
Ptaszysko: baardzo, baaardzo się cieszę, że z Natalką wszystko dobrze
A właśnie- jak zobaczyłam Twoje zdjęcie z uroczystości to pomyślałam, że odpięłaś sobie brzuszek i zostawiłaś w domu Ależ z Ciebie laseczka! Ja mam już brzuchola, że ho ho!
Natalia: koniecznie powiedz lekarzowi, że podejrzewasz infekcję, w końcu od tego jest, żeby zwracał uwagę na takie rzeczy.
Strippi: pokoik Michałka na pewno będzie cudowny. Już jest śliczny a jak skończycie to tym bardziej

Pozdrawiam znad kubka z kawą. Miłego dnia!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:09   #2019
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Ja już od rana 2 szklanki wypiłam także zapraszam podzielę się
Cytat:
nie martw się! wyjęłam z zamrażarki ostatnią porcję truskawek
jaaaaa
dzięki wiedziałam, że mogę na Was liczyć!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:09   #2020
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że mnie narazie nie ma w Polsce Pójde do tego mojego ginekologa i niech mówi co mi jest, jakąś maść czy coś przepisze i po sprawie bo jak nie to się chyba zastrzele A co gorsza go
Ja bym powiedziała na najbliższej wizycie, miałam podobną sytuację i dostałam tabletki dopochwowe i po problemie.
Stary 2012-12-13, 11:13   #2021
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Małpka, Ty nie narzekaj na pracę... przecież planujesz do 29 tyg pracować to Ci jeszcze troszkę zostało
nie ja planowałam do końca stycznia czyli to będzie 35 tydzien więc jeszcze trochę mi zostało Myslę tez o połowie stycznia ale zobaczymy

Cytat:

Mam jeszcze takie pytanie dostałam butelki z Aventu od kuzynki TŻ i rozumie, że nic się nie dzieję że używane tylko smoczki wymienie i mogę używać??
tak możesz, kup sobie nowe smoczki i możesz używac

Cytat:
a ja dziś idę na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia
super

Cytat:
Ależ ta reklama Bebilonu jest wkurzająca
a ja nie widzę żadnej reklamy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:15   #2022
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć wszystkim Nie wyspałam się strasznie poszłam spać o 3:00 i obudził mnie telefon o 9:30 od mojego kochanego Nie mam mu tego za złe Jeszcze tydzień i się zobaczymy
Śliczny wózek

Kupię go w aptece? I za ile? Chyba się na nigo skusze, bo już sama nie wiem co robić, to strasznie krępujące

Jak wchodze do gabinetu są pytania typu " wszystko wporządku tam na dole, czy ma pani żylaki, opuchniete nogi bla bla bla potem wejść na wage i pod usg i to wszystko, nawet się o zdjęcie musze prosić, bo sam nie da. Opowiedz jak wrócisz z zajęć, jak było

rozumiem. ale mimo wszystko ja najpierw bym zbadała co tam siedzi niż działała w ciemno.
15.10. 2011.

Stary 2012-12-13, 11:17   #2023
jolanT
Zadomowienie

[QUOTE=klementyna1;3811316 6]
Mój wczoraj wieszał karnisz i tez było: kochanie podaj mi kombinerki, kochanie podaj nozyczki, Kochanie podaj nozyczki, pzresuń tą firankę...A jak powiedziałam, ze nie bede tak latać, to gadał sam ze sobą, albo z karniszem W końcu udało się zamontować[QUOTE]

u nas dzisiaj na bank ten sam scenariusz
karnisz gotowy do powieszenia a już wczoraj dostałam zadanie żeby zmierzyć jak będzie wyglądał do okna..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:21   #2024
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A pro po sledzi....Wiem, że miałyśmy już nie wracac do tematu, ale pytam położnej, czy mozemy jeśc w święta śledzie, na co ona zdziwiona, że czemu nie? Nawet mamy jeść i to dużo, bo zawierają dużo kwasów omega 3 i jeszcze jakiś tam i ostatnio była na jakiejśc konferencji i jakiś tam profesor (nie pamiętam nazwiska;/) przebadał, które sledzie sa dla cięzarnych najlepsze i wyszło, ze te z biedronki, bo nie mają rtęci a mają dużo witamin... To jaj jej mówie, ze to surówa ryba i podobno można się zarazić ta lirelioza czy jak się ten diabeł nazywa, a laska, która chodzi z nami na szkołę rodzenia i pracuje w szpitalu na odziale zakaźnym (jest lekarzem-chyba stazystą) mówi, że to są tak rzadkie przypadki, ze prawdopodobieństwo jest takie samo, że mozemy kupić jakikolwiek inny produkt w sklepie (jogurt, masło lub tp.), które akurat będzie zakazone i się zarazić i żeby jeśc smiało i nie wpadac w paranoję... Także przekazuję, co się dowiedziałam, a co z tym zrobicie to Wasza sprawa u mnie 3 słoje sledzi siedzi już w lodówce
Żeby doprecyzować, jeśli chodzi o śledzie linera i podejrzewam że inne przemysłowo produkowane, nie można się zarazić literiozą z nich już ustaliliśmy bo przed włożeniem do oleju czy innej śmietany, to są mrożone a mrożenie zabija to co powoduje listeriozę. Ze śledzi można się zarazić toxoplazmozą więc.

A wd mnie cała rozmowa raczej pokazuje, mały stopień wiedzy o produkcji żywności wszystkich zainteresowanych. O co nie mam pretensji, mój gin niestety też się słabo zna, dlatego jak go o coś pytam to mocno uszczegóławiam pytania.

A ogólnie to jasne, że każdy robi jak uważa
Stary 2012-12-13, 11:24   #2025
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
nie ja planowałam do końca stycznia czyli to będzie 35 tydzien więc jeszcze trochę mi zostało Myslę tez o połowie stycznia ale zobaczymy
AJ! Dopiero teraz zauważyłam, że źle napisałam. Miałam napisać, że PLANUJESZ PRZECIEŻ DO 39 tygodnia!!!

Powiem Wam, że mi kawa coś nie podeszła... w sumie to dobrze.... tylko teraz ciągle myślę o czekoladzie, która jest w szafce (jakaś świąteczna Wedla - z imbirem i ciasteczkami... czy siakoś tak... )

Terry Pratchett
Stary 2012-12-13, 11:24   #2026
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Jeszcze jedno mnie zafrapowało.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
P
. MArtwi mnie tylko, że lekarka kazała przyjśc dopiero 5 stycznia...Mogłaby mi wcześniej sprawdzić jak ta szyjka... W razie czego bede jechac na IP, ale na razie trzeba byc dobrej myśli...jesli mi sie pogorszy, oczywiście zrezygnuje z tej wigilii maluch najwazniejszy, ale jesli będzie ok, nie bedzie mnie nic bolec, to ugoszcze wszystkich u nas, a wałówkę niech sobie sami przywoza...
A mówiła ta położna, jak masz niby sama bez badania stwierdzić że Ci się szyjka pogorszyła ?
Stary 2012-12-13, 11:26   #2027
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Kupisz w aptece ale też w normalnych drogeriach, za ok 15 zł

Joanna przeczytałam że w naszym szpitalu jest szkoła rodzenia, myślisz że bezpłatna?
http://www.spzoz.nrs.pl/ginekologia/...arzyszenie.htm

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:26   #2028
czarny flamaster
Zadomowienie

Ach, zamówiłam w końcu prezent dla szwagierki. Stwierdziłam, że zakupię jej termofor (ten kupię w sklepie stacjonarnym) w jakimś fajnym etui, ale w sklepie internetowym zamówiłam naturalną maseczkę z białej glinki i herbatkę dodającą energii z jakiś ziół. Wiem, że lubi zdrowe odżywianie i naturalne metody pielęgnacji. Mam nadzieję, że przypadną jej do gustu.

Z rodziną ustaliliśmy już co kupimy mojemu mężowi. Została reszta rodziny.... Ufff, już mam dosyć. Najgorzej mamy chyba z 10latkiem, zero pomysłu....

Ładnie dziś za oknem, słoneczko i w ogóle. Gdyby nie brzuszek położyłabym sama resztę tapet )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:35   #2029
Luna0
Zakorzenienie

No dobra może wy mi doradzicie, która najładniejsza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3cz_chmurka_bl.jpg (60,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3el.jpg (78,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 131.jpg (52,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 141.jpg (38,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 148.jpg (68,4 KB, 37 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:39   #2030
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Misie na księżycach, z wskazanie na tego z krateczką, misie na chmurce - ogólnie bardzo podobne wszystkie i spoko.
Stary 2012-12-13, 11:42   #2031
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
AJ! Dopiero teraz zauważyłam, że źle napisałam. Miałam napisać, że PLANUJESZ PRZECIEŻ DO 39 tygodnia!!!
)
nie no tyle to nie dam rady hehe wogóle z Julką jakoś więcej siły miałam albo mniej obowiązków

Cytat:
ojeju wszystkie cudne ale dla mnie to chyba albo nr 2 albo 1
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:48   #2032
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jedno mnie zafrapowało.

A mówiła ta położna, jak masz niby sama bez badania stwierdzić że Ci się szyjka pogorszyła ?
Połozna nie. Spytała tylko kiedy mam wizyte nastepna i powiedziała, ze do tego czasu mam cwiczyc tylko oddechowe ćw.
Ginekolożki jak spytałam co dalej, to powiedziała, że z tego co widzi, to powinno unormowac sie wszystko po no- spie i magnezie, a jakbym miała jakies bóle, skurcze mimo leków lub cos mnie niepokoiło to dzwonić do niej i przyjeżdzać na IP. POtem bo badaniu recznym, co mnie wystraszyła, ze cos sie dziejem to na USg jak mierzyła, powiedziała, że mały tak główkę wcisną właśnie i może też dlatego, że jak się inaczej ułoży bedzie lepiej....Juz sama nie wiem, co myslec, na razie bacznie obserwuje swoj organizm i jestem czujna. I oczywiście leże az mnie bok boli od tego leżenia
Stary 2012-12-13, 11:51   #2033
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
2,4 i 5

wierzycie w słowo na P i pełnie księżyca?
27 styczeń
25 luty
27 marzec
25 kwiecień

i co wy na to?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:53   #2034
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
Kupisz w aptece ale też w normalnych drogeriach, za ok 15 zł
Dziękuję Będę go szukać jak będe już w Polsce

Cytat:
Jejku, wszystkie piękne Ale najładniejsza, moim zdaniem to nr.2,3 i 4
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 12:00   #2035
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,

Cytat:
hej
ja dzisiaj na wizyte ide ale dopiero na 19.45 mam nadzieje ze z szyjką i resztą wzystko dobrze

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kobiety - Święta idą - do roboty się weźcie!

Cytat:
a u mnie dziś równo 28 tydzien czyli zaczynamy 29

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na połówkowym, wszystko z dzieckiem dobrze, wszystkie pomiary w normie, co za ulga Ja niestety dostałam żelastwo, ale tylko jedno opakowanie, muszę zadbać o dietę i jak się poprawi to z żelastwa rezygnujemy Dziecię waży 458g, założyło sobie nogę na nogę i tak się bujało, ale przez chwilkę się pokazało i jak to powiedział mój lekarz, że swojej całej reputacji za to nie odda, ale prawdopodobnie chłopak Ja widziałam siusiaka. Mąż urósł z 10cm jak usłyszał, że ma syna A w ogóle to od wczoraj chodzi i mówi do niego Nikoś, nie wiem skąd mu się to wzięło, bo do tej pory nie miał żadnej propozycji imienia.

Teraz tylko zaczekam do następnej wizyty aby się chłopak nie zmienił w dziewczynkę
gratuluje prawdopodobnie synka !!!!
Cytat:
Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj pojechaliśmy oglądnąć wózek, tylko nie ten Tako co Wam wklejałam zdjęcia bo po przybliżeniu zdjęć, które mi Pani przysłała tapicerka była strasznie zżółknięta więc zrezygnowaliśmy. I wczoraj zobaczyłam inny, który wizualnie mi się strasznie spodobał więc pojechaliśmy zobaczyć i kupiliśmy wklejam zdjęcie

Aaa i dzisiaj przez Was musiałam zrobić KOKTAJL TRUSKAWKOWY
za wózek !
za wspomnienie o koktajlu - błagam nic nie mówcie o ciastach które pieczecie .koktajlach ,lodach i coli ...... przez Was tyję ....
Cytat:
hmm zaintrygowałaś mnie tym urządzeniem bo od paru dni ciągle gdzies mi ten poród w głowie siedzi szczerze to wydaje mi się niewykonalne urodzenie dziecka, ale skoro niektóre w tym Nestelle rodzą trójke to chyba jednak się da

a nie chcesz znieczulenia? Ja nie wiem czy bym się nie skusiła ale w moim super szpitalu nawet nie ma takiej opcji
nie da się - tylko się musi .... ja do teraz nie wiem jak dałam radę urodzić 2 dzieci i jak urodzę to 3 ??? masakra - sama sobie współczuje ....
Cytat:
a nie myślałaś o normalnym znieczuleniu?
... a co do znieczulenia ... to no właśnie - błagałam o nie ale nic - ZERO- przyjechałam z rozwarciem 7 cm a przy drugim 8 cm (albo na odwrót) wtedy praktycznie lada moment dziecko wychodzi i nic już nie wolno podać ....
a ja do szpitala nie mam zamiaru przyjechać dzień wcześniej , wolę swój domek , swoją łazienkę .... bo nie wiem czy wiecie ,że niektóre mają tzw ".oczyszczanie organizmu" - ja "samoistnie " wymiotowałam i latałam na ubikację .....
Cytat:
Odnośnie znieczulenia, odpiszę za nestelle, bo pisała kiedyś, że o znieczuleniu myślała, ale nie zdążyli podać w dwóch przypadkach, bo chyba z nim tak jest że w jakiejś tylko fazie podają, zresztą pomimo znieczulenia nie ma co się nastawiać na poród bez bólu, megi miała i nie wiele jej to dało....
.
o właśnie , za pamięć ...a podobno w ciąży szwankuje....
Cytat:
Żeby doprecyzować, jeśli chodzi o śledzie linera i podejrzewam że inne przemysłowo produkowane, nie można się zarazić literiozą z nich już ustaliliśmy bo przed włożeniem do oleju czy innej śmietany, to są mrożone a mrożenie zabija to co powoduje listeriozę. Ze śledzi można się zarazić toxoplazmozą więc.

A wd mnie cała rozmowa raczej pokazuje, mały stopień wiedzy o produkcji żywności wszystkich zainteresowanych. O co nie mam pretensji, mój gin niestety też się słabo zna, dlatego jak go o coś pytam to mocno uszczegóławiam pytania.

A ogólnie to jasne, że każdy robi jak uważa
wymiatasz z tymi śledziami .....
Stary 2012-12-13, 12:02   #2036
Dragusia88
Zakorzenienie

dobra lecę na pociąg miłego dnia. ale piszcie piszcie bo będę czytać

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 12:05   #2037
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luna0 Pokaż wiadomość
no dobra może wy mi doradzicie, która najładniejsza?
2
15.10. 2011.

Stary 2012-12-13, 12:21   #2038
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkie śliczne ale ja chyba wybrałabym którąś z krateczką.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 12:24   #2039
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie bardzo ładne mi się 2 najbardziej podoba. Zwróciłabym jeszcze uwagę na to jakie masz łóżeczko czy równe z 4 stron czy wyższe z 2 bo te ochraniacze niektóre są proste a nie które zaokrąglone na takie łóżeczko z wyższymi bokami.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
2,4 i 5

wierzycie w słowo na P i pełnie księżyca?
27 styczeń
25 luty
27 marzec
25 kwiecień

i co wy na to?
Hmm... ale o co chodzi bo nie mam pojęcia
Stary 2012-12-13, 12:28   #2040
klementyna1
Zakorzenienie

Pościele wszystkie piękne
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,

... a co do znieczulenia ... to no właśnie - błagałam o nie ale nic - ZERO- przyjechałam z rozwarciem 7 cm a przy drugim 8 cm (albo na odwrót) wtedy praktycznie lada moment dziecko wychodzi i nic już nie wolno podać ....
a ja do szpitala nie mam zamiaru przyjechać dzień wcześniej , wolę swój domek , swoją łazienkę .... bo nie wiem czy wiecie ,że niektóre mają tzw ".oczyszczanie organizmu" - ja "samoistnie " wymiotowałam i latałam na ubikację .....

o właśnie , za pamięć ...a podobno w ciąży szwankuje....

wymiatasz z tymi śledziami .....
Skoro już zaczełas ten temat, to go pociągnę NAm położna też mówiła wczoraj, ze wie, ze bdziemy panikowac, ale zeby nie spieszyc sie na izbę, wziąc prysznic, wsadzić sobie czopka glicerynowego, żeby uniknąc potem lewatywy, chyba, ze skurcze się zmniejszaja, np co 10min, 9, 7, 5 itp, odeszły wody, lub jest krew, a tak, to spokojnie czekac, az skurcze będą co 5 minut, bo po co wisieć w szpitalu jak można sobie w domku poleżec, wziąc kąpiel i posiedzieć na swoim sedesie;p itp.
Co do znieczulenia, to mozna dac tylko w 2 fazie, bo jak sie poda przed samym porodem to dziecko rodzi sie naćpane i trzeba mu podawać leki odtruwające i nie jest od razu przy mamie, tylko pielegniarki zabieraja zeby mu dac te leki.... Co mnie zdziwiło nie robią na IP usg, patrza tylko na to z ktorym sie przyjechało i badaja recznie jak dziecko sie ulozylo... CDN w stosownym czasie jak posiądę więcej wiedzy;p Dla doświadczonych mam to pewnie nic nowego, dla mnie same nowości
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości