|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Misiadełko, współczuje TŻ bo obiady tam w tej "kantynie" są straszne
Dzięki Bogu, że obok jest Big Apple To może Ci z głodu nie umrze ![]() Waniliowa, zgadzam się z Agu. Przeprosiny oczywiście tak, ale czy zdążył to przemyśleć? Czy on wyciąga wnioski ze swojego zachowania, po ostatniej akcji kiedy poszedł spać podobno miał coś zmienić? ![]() Wina zawsze leży po obu stronach po jednej mniej po drugiej bardziej, coś musiało go sprowokować ale czy było warto. Ja dzisiaj rano zwróciłam uwagę TŻ, że to że w dużym stopniu pracuję w domu nie oznacza, że leżę i pachnę i że mógłby po sobie w łazience posprzątać pastę, i piankę na lustrze. Oczywiście urażona duma się włączyła i podniesiony głos. No to go od razu w połowie zdania przystopowałam, że to nie jest sprawa wymagająca podnoszenia na mnie głosu i że sobie nie życzę i wyszłam do kuchni. Wiem, że czasami ciężko jest nad sobą zapanować jak targają nami emocjami ale trzeba próbować, jak już raz się uda to później będzie tylko lepiej |
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam zdjęcie bucików
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Agunieczka jak nadal biegunka się utrzyma, to poszłabym do lekarza
A teraz jedz jogurty naturalne i sporo pij.Waniliova nienawidzę takich sytuacji. Ja z moim tż jestem już ponad 8 lat, podczas tych ośmiu lat były sytuacje różne, szczególnie, że spotykaliśmy się jeszcze przed 18 r. ż. Przeżyliśmy wiele, zazdrości, byłych partnerów itd. Kiedyś to były kłótnie bardzo burzliwe. A teraz jakoś sie wyciszyliśmy, a raczej ja Być może to starość, a może dotarcie się? Nie wiem, w każdym razie tak mi dobrze Życzę dużo spokoju ![]() Cikulada pokażesz piesia w nowej zdobyczy ?
|
|
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
Pokażę jak tylko uda mi się go przekonać do założenia bucików
|
|
|
|
#516 |
|
BAN stały
|
U nas z 3 lata temu facet po śmierci żony przygarnął sobie coś jamnikopodobnego i miał właśnie na zimę takie buciki tyle że z odblaskami czerwone
Wyglądał naprawdę czadowo a szalał jak głupi Ale mimo butków warto psiakom chociaż raz dziennie poduszki smarować
|
|
|
|
#517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowne! choć szczerze mówiąc wyobrażałam sobie różowe, puchate ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#518 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jestem na etapie planowania jak urządzić mieszkanie.
Zastanawiam się nad kuchnią, a właściwie nad przestrzenią pomiędzy górnym, a dolnym rzędem szafek. Jak wykończyć to miejsce? Kafelki? Farba zmywalna? Panele szklane? Co myślicie?
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tak raczej z wyglądu, bo tak to się nie znam
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super to wygląda a ledy dają fajny efekt ![]() Ale co jest bardzie praktyczne, to nie pomogę, chociaż tak na chłopski rozum kafelki i szkło łatwiej utrzymać w czystości niż farbę, nawet jeś,li jest zmywalna
|
|
|
#521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#522 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No i zastanawiam się jak to będzie wyglądało finansowo, w porównaniu z kafelkami
|
|
#523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panele szklane są cudowne, ale potrafią kosztować majątek, dlatego my mamy kafelki ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Często w salonach z kuchniami, można sobie je pooglądać i od razu zamówić. Ale tak jak mówię, kosztują strasznie dużo! Szczególnie jakieś piękne wzory
|
||
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale miałam dzisiaj sen! Śnił mi sie mój ślub! Nie mówcie, że to przynosi pecha czy coś bo będę przeżywać do dnia ślubu... A śniło mi się... od słowa do słowa postanowiliśmy wziąć ślub następnego dnia! Ja spanikowałam bo przecież nie miałam niczego przyszykowanego. Siostra i ktoś jeszcze powiedziały, że to nie problem, że przesadzam i że na jutro będzie wszystko gotowe. W dniu ślubu szłam do ołtarza i tak patrzę co ja mam na sobie a tu czarna suknia! Spanikowałam bo owszem podobają mi się takie ale nigdy bym się na nią nie zdecydowała... i tak sobie panikuję w drodze do ołtarza a sis mówi, że głupia jestem, bo to biała sukienka tylko, że pokryta jest czarnym tiulem. Później pamiętam wesele... nie mogłam znaleźć tż'a i zaczełąm się martwić, że goście nie zdążą przyjechać tak z dnia na dzień z drugiego końca Polski... ale pojawili się, nie było tylko kolegów tż'a na koniec pojawił się jeden i również okazało się, że nie mogłam znaleźć wcześniej tż'a bo leżał pijany pod stołem To tak w skrócie... chyba miało to odzwierciedlić moje obawy czy wszystko uda mi się zorganizować tak jak bym chciała i żeby goście byli zadowoleni ![]() Dobrze, że budzik zadzwonił |
|
|
|
#525 |
|
BAN stały
|
My mamy kafelki
Panele szklane są piękne, ale nienawidzę myć okien czy luster bo nie wiem jak się mogę starać a i tak będą smugi |
|
|
|
#526 |
|
Rozeznanie
|
dodaja problem w tym, że w Toruniu w salonach z meblami kuchennymi, raczej dodatków takich jak panele szklane, czy chociażby kafle nie uraczę. Powierzchnia nie będzie duża (na szczęście), bo to tylko aneks kuchenny, więc mam nadzieję, że cena nie była by porażająca. Tylko nie mogę znaleźć, żadnej firmy w okolicy, która to robi i mogła by zainstalować takie panele. Są firmy, w których można zamawiać takie panele i dowożą (bez montażu) np. z Poznania, ale to się finansowo chyba mija z celem
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra rozgląda się za kuchnią i też dodatkami. Byli w jednym salonie i zapytała o cenę takiego panelu na wiem, miał może maksymalnie 3 metry. Kosztował ponad 1500 zł za taki kawałek. Nie wiem czy normalnie wszystkie tak kosztują, ale cena i tak przebija kafelki na łeb na szyję Oczywiście ceny kafelek też są przerózniaste i można wybrać coś tańszego i droższego. A nie macie jakiś marketów budowlanych ? Tam też powinny być. |
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja w podstawówce miałam takiego księdza co zawsze z nami jezdził na wycieczki, zawsze tańczył na dyskotekach, jak było ciepło brał nas do sklepu na lody a w tłusty czwartek kupował mase pączków
|
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam firmę pod Toruniem
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a co niby takiego robisz że właśnie tak mówi?! ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Podaj linka to i może mojemu kupie xD
|
|
#531 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam taką grafikę na panel. Jak wam się podoba?
Kuchnię planuję mniej więcej taką jak na zdjęciu, tylko z szafkami standardowo ustawionymi - dolnymi i górnymi.
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyrwałam się z pracy odebrać wyniki z badań hormonalnych bo dzisiaj idę do gina.
I chyba znalazłam kolejnego gnoja który mi sprawia problem. Mam na styk z górną granicą wynik DHEA, oraz podwyższony DHEA-s. Co prawda nie znam się na odczytywaniu wyników, ale mam nadzieję, ze lekarz potwierdzi, że na pewno tu jest coś nie tak. Muszę znaleść w końcu właściwą przyczynę, bo inaczej to za parę lat zostanę łysa
|
|
|
|
#535 | |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem sama, ale jak bym chciała 1 kolor to chyba musiał by być idealnie taki sam jak fronty szafek. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
O DHEA mówili nam tylko, że ma wpływ na anabolizm mięśni tzn. na jego zwiększnie - czyli raczej pozytywne zjawisko. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Lekarz na pewno powie Ci coś więcej
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: jednak to nie DHEA a DHT a tu ten temat https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470275 Cytat:
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2012-12-13 o 15:11 |
||
|
|
|
#537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a akurat DHT, testosteron, androstendion mam w normie, a rzadkie włosy mam właśnie na czubku głowy więc tak jakby od męskich hormonów... |
|
|
|
|
#538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego się zastanawiam czy właśnie jakaś taka stonowana "ciapanka" czy po prostu jeden kolor, ale zdecydowanie jaśniejszy lub ciemniejszy od frontów ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Nie wiem sama, wiesz lekarzem nie jestem. Na studiach nic nam nie mówili żeby DHEA miał jakikolwiek wpływ na łysienie, ale teoretycznie ma podobną budowę chemiczną co DHT, więc może rzeczywiście coś w tym jest. Nie wiem sama, bo DHEA ma też podobną budowę do estradiolu, co z kolei łysienie wyklucza. Lekarz na pewno rozwieje wszelkie wątpliwości.
|
|
#539 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Słodkie ![]() Cytat:
My mamy kafle, ale w domu będziemy mieli panele na 90% |
||
|
|
|
#540 | |
|
Rozeznanie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3810819 9]jako wierzace osoby powiedzcie mi dlaczego seks jest grzechem? nie mowie o puszczaniu sie na prawo i lewo ale o kochaniu sie z osoba ktora sie kocha?[/QUOTE]
Mi kiedyś ksiadz wytłumaczył to tak że jak jeżdże samochodem to muszę przesterzegać kodeksu drogowego nawet jeśli jakieś rzeczy w nim wydają mi sie głupie to muszę ich przestrzegać bo jednak wymyślała je osoba co ma większą wiedze na ten temat. I tak samo jest z kościołem że jak chce należeć do niego (i dostać ślub koscielny chrzest dla dzieci mieć pogrzeb katolicki) to muszę przestrezgać jakby jego przykazań i to już jakby odemnie zależy bo nikt mnie nie zmusza do ślubu kościelnego itp. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() Szczególnie kolorystyka black and white http://www.oscar-meble.pl/black_white-210.html Albo całe mieszkanie tak urządzone (my będziemy coś w tym stylu a kuchnia jak wyżej) http://deccoria.pl/galeria/foto,id,6...rzedpokoj.html
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

To może Ci z głodu nie umrze 

A teraz jedz jogurty naturalne i sporo pij.
Życzę dużo spokoju 

ściągnęłam pierścionek zaręczynowy i obrączkę (kupiliśmy sobie je na naszą pierwszą rocznicę)...