Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 13:16   #3061
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
szef mnie wkurzył, głupek..
mów za co mamy go rozstrzelać

Cytat:
Napisane przez anoxee
Radosna pupka, radosna mama
a radosna mama, to radosne dzieci
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:17   #3062
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

czas najwyższy wziąść się za mycie naczyń i prasowanie , ale jakoś tak mi się niechce
narazie
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:19   #3063
Sateczka
Raczkowanie

Hej,
przykro mi, że ja z takim linkiem przychodzę dziś

Zobaczcie Kochane co się dzieje...:

http://praca.wp.pl/title,Zasilek-mac...wiadomosc.html

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Suwaczek zablokował mi się ((
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:20   #3064
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564
ja mojemu nic niemówie o nacinankiu krocza, lewatywie przy porodzie, po co go stresować za wczasu jeszcze mi spanikuje i niebedzie chciał towarzyszyć przy porodzie
na razie to ja nie chcę żeby mi mąż towarzyszył, więc mu opowiadam jakie to perspektywy przede mną
Stary 2012-12-13, 13:20   #3065
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
a co ten głupek zrobił??? zaraz się z nim tu rozprawimy
Oj bo to taki mało ogarnięty szef. W ogóle się do swojej roli nie nadaje, nie potrafi zarządzać samym sobą a co dopiero innymi..

2 tygodnie temu mu powiedziałam, że mamy prezentację u klienta i że tam bedzie cały zarząd, same grube ryby i w ogóle.. No i że on ma tam być i pewnie nasz zarząd by się przydał by tak szczebel ze szczeblem się spotykał...
A i zawsze przed prezentacją u klienta on sobie ją jeszcze przegląda, żeby nanieść jakieś ostatnie uwagi..

Ja mu wczoraj przesłałam, żeby sobie zobaczył i mi powiedział czy coś jeszcze mam zmienić..

I on dzisiaj do mnie przychodzi, zeby mu wcześniej mówić, że on na coś ma tam jeszcze spoglądać, bo on ma dużo roboty.. Ja się patrzę jak na debila - Przecież wcześniej to po pierwsze go w ogóle w pracy nie było bo miał szkolenie, a po drugie to wcześniej nie miałby na co spoglądać, bo nie było prezentacji , a po trzecie to on wie od dwóch tygodni, że prezentacja jutro i co 3 dni mu przypominam, nei będę mu przypominać co jeszcze ma z tym związanego robic...ehh

W koncu sprawdził niby prezentację - ale jedyne uwagi to mial takie, ze nie rozumie niektórych slaidów - głównie dlatego ze je zobaczył na moim komputerze jak je otworzyłam i się zapytałam, których nie rozumiesz??

No, a potem jeszcze wyskoczył, ze może on nie pójdzie na tą prezentację bo on ma tyle rzeczy i może pójdę sama.. Po prostu uroczo.. Sama - jestem na prawie najniższym stanowisku vs cały zarząd klienta...

W koncu mu powiedziała, że co niby ważniejszego ma jutro do roboty, że nie pójdzie ze mną chociaż mi to obiecał??
Jak się zawahał to mu powiedziała, że w takim razie ma iść i nie ma mowy, że nie idzie!!
ehhh

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-13 o 13:25
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:23   #3066
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
Hej,

co za pomysły jeszcze dobrze nie wprowadzili tego rocznego urlopu macierzyńskiego, a już szukają jakby na nim oszczędzić
Stary 2012-12-13, 13:25   #3067
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Super

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Trafiłam na wątek ze zdjęciami brzuszków i przeraziły mnie rozstępy na niektórych:/

http://forum.28dni.pl/discussion/241...-usg-maluszki/
Też to przeglądałam, niektóre na prawdę dołujące są zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cześć

a ja mam kolejny problem. jak nie urok to sraczka i przemarsz wojsk radzieckich.
najpierw miałam miesiąc temu mega uczulenie. to teraz mi się dla przeciwwagi zrobił hemoroid w wiadomym miejscu
i żeby nie było tak różówo to albo zabieg albo czekamy aż się zagoi. . jakiś tydzień albo dwa bo ciąża więc leki odpadają. jeszcze póki co aż tak bardzo mnie nie boli ale siedzenie i chodzenie nie należy do najprzyjemniejszych czynności teraz.

kurde. co jeszcze ja się pytam? co jeszcze?
Współczuję :/ Takie uroki ciąży, zawsze coś się może dziwnego, głupiego przyplątać. Może warto do gina zadzwonić co z tym możesz zrobić?

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Kinga za maluszka

Cytat:
z organzy zrobię kokardy, albo użyję zamiast łańcucha
Mam turkusowy salon (szaro-kawowe ściany, turkusowe dodatki, jasne drewniane meble) to już pozostałam w tej konwencji.. Inne kolory bombek mi się nie podobałym albo kłóciłyby się z wystrojem pokoju - jeszcze może bym srebrne rozważyła, albo na pewno TŻtowi by się nie spodobało... a wielokolorowych choinek nie lubię..

apap sprawdzałam ma tylko paracetamol i kilka jakiś rzeczy
składających się na kapsułkę - barwnik, konserwator czy coś..

o tutaj proszę:
1 tabletka powlekana zawiera: substancję
czynną: paracetamol 500 mg; substancje
pomocnicze: wosk Carnauba, hypromeloza,
makrogol, powidon, skrobia żelowana, kroskarmeloza
sodowa, kwas stearynowy.
Przybijam piąteczkę, bo i ja mam turkusowy salon Turkusowo-biało-wenge dokładniej Lekarz mi mówił, że Apap i Paracetamol sam można stosować w ciąży jak coś boli - sama brałam Paracetamol na pępek.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
super

babcia mnie dziś obudziła z awanturą że nie raczę się u niej pokazać - qrde, gadałam z nią tydzień temu, jak mnie tak bolało masakrycznie, i mówiłam jej, że muszę leżeć (nie miałam okazji powiedzieć, że już tak nie boli ) i co za problem byłby, żeby ona sama przeszła się od drzwi do drzwi ... ale nie, ja zawsze muszę przychodzić ... może i dobrze w sumie
Moja babcia jak się nie odezwę przez tydzień albo nie zajdę do niej to też dzwoni i się pyta czy coś się stało

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Oglądam te brzuchy i cieszę się, że mój póki co jest mały...
Ten jest straszny https://lh5.googleusercontent.com/-a...k/DSC02098.JPG
Oj straszny...... :/

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Aśś współczuje ci ja za to mam pdrażnioną pipke i nie wiem czy coś się zaś przyplątało, czy poprostu otarłam bo wkładki non stop etc...
Nuna może zmień płyn do higieny intymniej? Ja polecam Lactacyd Femina Plus - używam od początku ciąży i żadnych podrażnień nie mam, PH cały czas wzorowe.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witajcie mamy, witajcie dzieciorki. Ja właśnie podczytuję sobie wizażyk, jak zapukał pan listonosz z lampkami na choinkę. No to dostaję powera i idę sprzątać, myć, do reala po bombki, skończyć montować listwy przyszybowe do rolet... i... oby się na tych wszystkich chęciach nie skończyło. Zdążyłam jeszcze tża posłać do piwnicy po choinkę, także: do dzieła! Ale jestem szczęśliwa!
Też zamawialiśmy przez neta, bo w sklepie lampki ledowe identyczne były 3 razy droższe :/

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Dopiero mam chwilę, żeby się odezwać.
U mnie dziś senny dzień , najchętniej dalej leżałabym w łóżku
Miałam iść dziś lub jutro zanieść mocz na badanie, ale chyba z tego wyjdzie, bo raz że nie umiem wstać , a dwa dziś i jutro znowu czekam na kurierów

Póki co tylko 3 strony do czytania, więc macie szczęście
Ja to dzisiaj dzień nad wyraz aktywny Poleciałam zrobić sobie zdjęcia do dowodu i złożyłam wniosek o wymianę, zaniosłam buty do szewca, odwiedziłam siostrę w pracy, teraz chwilka spokoju

A tak w ogóle to nakupiłam sobie pasztetu i dzisiaj będę się zajadać kanapkami

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:26   #3068
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Czyli jeśli dobrze rozumiem to zasiłek dostaną te osoby, które pracują w sumie co najmniej 9 miesięcy i opłacają składki ZUS lub też zakład pracy je za nie opłaca.
To nie najgorzej...strasznie tylko jak ktoś dopiero zaczyna pracę i zachodzi w ciąże....ech...

A apropo suwaczka, wczoraj wieczorem było WAS mało, więc może mi ktoś dziś pomoże.
Jak mogę dodać ten ze strony http://babystrology.com/tickers/ bym miała pod jednym małym linkiem np "dziecko"???
POMOCY

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:26   #3069
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

Wiecie co, ale to bardziej chodzi o te osoby co zakładają firmy na miesiąc przed porodem.... No nie wiem ciekawe jak to się potoczy w końcu....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2012-12-13, 13:27   #3070
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Na 5 moich ciężarnych koleżanek trzem wylazły hemoroidy w czasie ciąży. Wychodzi mniej więcej co druga, więc jeśli ja nie będę miała, a to przecież pewne, to... zacznij się bać. Z tej świątecznej radości, nawet takie głupie żarty się mnie trzymają.
Yyy wiesz, weź sobie tą rexonę, już nie jesteśmy koleżankami
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Cofnęło mi się wszystko co jadłam. Blech. Ale one naprawdę były okropne. Było ich dużo, były kręcone, blech, ale może dlatego, że ogólnie nie lubię włosów i brzydzą mnie tak samo jak stopy. Taki fetysz...

I fakt ten brzuch jest wyjątkowo mało estetyczny...

Ja bym je tak jak karolina napisała wyrwała pensetą...
Nooo ten brzuch jest straszny i jakiś krzywy... Jakbym taki miała to bym go nie pokazywała gołego

Ja się ich boję ruszać ale mam może z 10 takich włosów
Nie bójcie się, jak mi wyrośnie dżungla to nie będę Was straszyła

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
tzn??
tzn. leżeć bez majtek

Cytat:
Tak jak zawsze ubóstwiałam pierś z kurczaka, tak teraz nie mogę o niej myśleć. A to w sumie mięso jedyne, które jadałam najczęściej. Oprócz tego zjem jeszcze mielone i to cały mój repertuar, jeśli chodzi o meat. Za to mielone mogłabym wciągać pod każdą postacią teraz - gołąbki, spaghetti, zapiekanki lasagne, itd............ Mniam! A tak w ogóle, to mama mi obiecała ostatnio placki ziemniaczane.

Cho do mnie na francki, mam jeszcze pół zamrażarki od wesela.
Mi też nie bardzo wchodzi pierś
Ale inne mięska ogólnie zjem jeśli są chude i mięciutkie

Kupiłam dziś pół kilo, ja jadam tylko z Bergera
Cytat:
Mamy tam wpaść?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:28   #3071
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy tam wpaść?
nie mam na niego siły.. Nakrzyczałam na niego i jak na razie zrobiło mi się lepiej

Wojtek
Stary 2012-12-13, 13:29   #3072
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20
Moja babcia jak się nie odezwę przez tydzień albo nie zajdę do niej to też dzwoni i się pyta czy coś się stało
a ja mojej babci nie widziałam już chyba z 2 tygodnie. w ogóle nam nie po drodze do siebie ostatnio-albo ja mam jakieś zajęcia, albo oni chorują z dziadkiem

Cytat:
Napisane przez Kinga_20
A tak w ogóle to nakupiłam sobie pasztetu i dzisiaj będę się zajadać kanapkami
a wy znowu o tym pasztecie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
W koncu mu powiedziała, że w co niby ważniejszego ma jutro do roboty, że nie pójdzie ze mną chociaż mi to obiecał??
Jak się zawahał to mu powiedziała, że w takim razie ma iść i nie ma mowy, że nie idzie!!
ehhh
rzeczywiście taki mało zorganizowany jak na szefa
Stary 2012-12-13, 13:30   #3073
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
ja mojemu nic niemówie o nacinankiu krocza, lewatywie przy porodzie, po co go stresować za wczasu jeszcze mi spanikuje i niebedzie chciał towarzyszyć przy porodzie
mój jakiś miesiąc temu dowiedział się co to jest nacinanie krocza i się przeraził w ogóle nie wiedział że coś takiego istnieje.
ale on też póki co nie chce być przy porodzie więc chyba bez sensu go informować o większych szczegółach

Cytat:
Taaak, sztuczną. Chociaż tż sobie zażyczył w tym roku prawdziwą, ale to z powodu tego, że ja zawsze już choinkę miałam 1-2 grudnia. I w tym roku stwierdził, że on chce żywą. A ja ciężarna bez rozumu dopiero na drugi dzień od jego oświadczenia skumałam, że jemu chodzi tylko i wyłącznie o to, że będzie ona dopiero z tydzień przed wigilią najszybciej. I się zbuntowałam. No ale i tak mam dopiero dziś stroić, bo nie miałam wcześniej lampek, a były potrzebne do mojej koncepcji. Także mam poślizg 2 tyg. Koleżanka stwierdziła, że koniec świata faktycznie idzie, skoro ja JESZCZE nie mam choinki.

to mój teść kupuje choinkę 24.12. tak tak. dobrze czytacie. w wigilię bo są najtańsze.
mąż co roku mnie próbuje na to namówić a ja mu mówię że dla 50zł ja nie mam zamiaru psuć sobie wigilii zamieszaniem, syfem, sprzątaniem itp. i tak jest wystarczająco dużo innych rzeczy do roboty.

Cytat:
Radosna pupka, radosna mama.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a radosna mama, to radosne dzieci
nie no jasne. śmiejcie się z inwalidy

maarchewka coś o tym wiem. no ale przecież szef ma zawsze rację nie?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:31   #3074
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mojej babci nie widziałam już chyba z 2 tygodnie. w ogóle nam nie po drodze do siebie ostatnio-albo ja mam jakieś zajęcia, albo oni chorują z dziadkiem

a wy znowu o tym pasztecie

Dobry pasztet nie jest zły

Ja u dziadków wczoraj byłam, ale my jesteśmy bardzo ze sobą zżyci, babcię traktuję jak mamę, mogę z nią o wszystkim porozmawiać, także no jak się długo nie widzimy to mi jej brakuje po prostu.

Stary 2012-12-13, 13:31   #3075
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
on w ogóle nie jest zorganizowany.. w koncu powiedział, że ma tyle rzeczy, że nie wie która tam wskoczy.. ale juz mu nic tam wskoczyć nie może bo ma iść ze mną i koniec... nie będę sama iść na pożarcie!!

Wojtek
Stary 2012-12-13, 13:35   #3076
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ale to bardziej chodzi o te osoby co zakładają firmy na miesiąc przed porodem.... No nie wiem ciekawe jak to się potoczy w końcu....
tylko według tego ma to dotyczyć wszystkich a nie tylko zakładających firmy. i w głupiej sytuacji będą osoby które po 0,5 roku pracy zajdą w ciążę. i zabraknie im np. 3 m-cy żeby mieć pełny macierzyński..to tylko przesunie granicę zachodzenia w ciążę - no bo większość pójdzie na studia, potem będzie trochę musiała popracować, a potem zacznie myśleć o dziecku bo nareszcie będzie miałą możliwość utrzymania dziecka

Cytat:
Napisane przez Aaś
oj tam 1 mały hemoroidek, którego masz gdzieś i od razu inwalida? renty ci nie przyznają
Stary 2012-12-13, 13:37   #3077
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

a ja mam kolejny problem. jak nie urok to sraczka i przemarsz wojsk radzieckich.
najpierw miałam miesiąc temu mega uczulenie. to teraz mi się dla przeciwwagi zrobił hemoroid w wiadomym miejscu
i żeby nie było tak różówo to albo zabieg albo czekamy aż się zagoi. . jakiś tydzień albo dwa bo ciąża więc leki odpadają. jeszcze póki co aż tak bardzo mnie nie boli ale siedzenie i chodzenie nie należy do najprzyjemniejszych czynności teraz.

kurde. co jeszcze ja się pytam? co jeszcze?
Współczuję:/

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Atena nawet mnie nie strasz że Ci obili meble;/
W merkurym było teraz dużo promocji na firanki ale byłam z TŻtem więc po dosłownie 2 min to wyglądało tak:
TŻ: już wybrałaś
Ja: nie
TŻ (po minucie!) : JUŻ!
Ja: nie!
TŻ: JUŻ
Ja: tak! ta może być?
TŻ:nie
Ja: A ta?
TŻ: Nie
Ja: to wybierz coś sam
TŻ: to jeszcze nie wybrałaś ?!

więc po 5 min stania przy firankach stwierdziłam że kupię je razem z mamą jak pojadę do domu na święta (tam też jest merkury).

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Martwię się o Inną, muszę iść ją wyśledzić...
No właśnie też miałam pytać gdzie ona jest ostatnio nie było u niej najlepie:/ może neta jej zablokowali

Cytat:
Witajcie mamy, witajcie dzieciorki. Ja właśnie podczytuję sobie wizażyk, jak zapukał pan listonosz z lampkami na choinkę. No to dostaję powera i idę sprzątać, myć, do reala po bombki, skończyć montować listwy przyszybowe do rolet... i... oby się na tych wszystkich chęciach nie skończyło. Zdążyłam jeszcze tża posłać do piwnicy po choinkę, także: do dzieła! Ale jestem szczęśliwa!

Nuna, heloł

Aaś, hemoroidy, to baaaardzo częsta przypadłość ciężarnych, ale żeby tak wcześnie?

Justi, cieszę się, że monte świeże.

No i miałam jeszcze napisać komuś, ale oczywiście zapomniałam.
Super! My choinke ubierzemy w niedziele przed samą wigilią

Cytat:
Aaś współczuję

ja się smaruję raz dziennie, i mam nadzieję uniknąć takich potwoernych rozstępów

ja chcę placek po węgiersku
Jaaa teżżżżżżżżżżżżżż

Cytat:
moj jest taki sam!!! jak trzeba coś zrobić w mieszkniu np. głupie gniazdko w kuchni przykreciec to musze namarudzić, nagadać się aż to zrobi po tyg lub dwóch,ale jak tzreba porobić coś przy motorze z kolega to ma czas robić to od razu kiedyś to mu tak pojechałam na ambicji, że wszelkie naprawy czy zakupy do mieszkania były robione od razu, no wiec byli rodzice u nas na weekendzie i specjalnie przy TŻ poprosiłam tate mojego by mi naprawił gniazdko w kuchni i śrubkę przykręcił nową w uchwycie porzy garczku- tata z tekstem, że dlaczego on- a ja bo moj mąż to niemam czasu by to zrobić- a to wszystko kilka sekubd zajeło tata tylko z przekąsem do Tż powiedział, że takie szybkie naprawy to wieczorkiem po pracy lub na w niedziel oo obiedzi nich robi, co by mi niepodpadać
za taktyke

Cytat:
Baran jeden

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Dopiero mam chwilę, żeby się odezwać.
U mnie dziś senny dzień , najchętniej dalej leżałabym w łóżku
Miałam iść dziś lub jutro zanieść mocz na badanie, ale chyba z tego wyjdzie, bo raz że nie umiem wstać , a dwa dziś i jutro znowu czekam na kurierów

Póki co tylko 3 strony do czytania, więc macie szczęście
Ja mam skierowanie na badania ale bede robic jakos na poczatku stycznia przed sama wizyta.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:39   #3078
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję :/ Takie uroki ciąży, zawsze coś się może dziwnego, głupiego przyplątać. Może warto do gina zadzwonić co z tym możesz zrobić?
jż byłam u chirurga i on mi własnie to wszystko powiedział. że to od ciąży itp. chyba gin nic mi więcej nie powie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Czyli jeśli dobrze rozumiem to zasiłek dostaną te osoby, które pracują w sumie co najmniej 9 miesięcy i opłacają składki ZUS lub też zakład pracy je za nie opłaca.
To nie najgorzej...strasznie tylko jak ktoś dopiero zaczyna pracę i zachodzi w ciąże....ech...

A apropo suwaczka, wczoraj wieczorem było WAS mało, więc może mi ktoś dziś pomoże.
Jak mogę dodać ten ze strony http://babystrology.com/tickers/ bym miała pod jednym małym linkiem np "dziecko"???
POMOCY
no to najpierw musisz sobie wygenereowac ten suwak. a potem w podpis wklejasz:

[URL = http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Asia&yea r=2013&month=5&day=31&bab ycount=2] dziecko [/URL]
tylko bez spacji.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
oj tam 1 mały hemoroidek, którego masz gdzieś i od razu inwalida? renty ci nie przyznają
oo a skąd wiesz? zaraz zadzwonię do zusu
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:40   #3079
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry pasztet nie jest zły
ja czekam niecierpliwie na pasztet mojej mamy na Święta, ale jak tak codzień czytam o pasztecie to ja nie wiem czy wytrzymam do Świąt

Cytat:
Napisane przez maarchewka
on w ogóle nie jest zorganizowany.. w koncu powiedział, że ma tyle rzeczy, że nie wie która tam wskoczy.. ale juz mu nic tam wskoczyć nie może bo ma iść ze mną i koniec... nie będę sama iść na pożarcie!!
pewnie że tak, ma iść i już!
Stary 2012-12-13, 13:40   #3080
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja u dziadków wczoraj byłam, ale my jesteśmy bardzo ze sobą zżyci, babcię traktuję jak mamę, mogę z nią o wszystkim porozmawiać, także no jak się długo nie widzimy to mi jej brakuje po prostu.
ja z moją z gliwic też jestem bardzo zżyta, ale rzadko ją teraz widuje ale tą drugą mam za ścianą, i wkurza mnie trochę że sama się nie ruszy te 3 metry do drzwi, tylko mi wypomina od miesiąca że jestem niedobra bo tak rzadko przychodzę ... a ona sama z siebie przyszła do mnie raz w ciągu pół roku

zbieram się na drobne zakupy, chleb, mięsko i owocki ... qrde, sklepy mam niedaleko, a zbieram się przez to siedzenie w domu jak na jakaś wielką wyprawę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:40   #3081
xal
Zakorzenienie

L4 do 21 grudnia, wtedy mam wizytę u gina to będę bajerować
A, zwolnienie mam leżące ale ja jeszcze pod 33dni pracodawcy się łapię, chociaż z drugiej strony z takim katarem i na takie zimno mnie nic nie ciągnie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:42   #3082
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
tylko według tego ma to dotyczyć wszystkich a nie tylko zakładających firmy. i w głupiej sytuacji będą osoby które po 0,5 roku pracy zajdą w ciążę. i zabraknie im np. 3 m-cy żeby mieć pełny macierzyński..to tylko przesunie granicę zachodzenia w ciążę - no bo większość pójdzie na studia, potem będzie trochę musiała popracować, a potem zacznie myśleć o dziecku bo nareszcie będzie miałą możliwość utrzymania dziecka

tzn ja nie wiem czy to dobrze rozumiecie, bo ja to rozumiem tak, że liczy się okres kiedy jesteś już w ciąży, czyli masz 9 miesięcy opłacanych składek plus miesiąc przed zajściem w ciążę, więc teoretycznie ktoś kto zaczyna pracę, a po miesiącu zajdzie w ciążę to zasiłek dostanie......

Stary 2012-12-13, 13:43   #3083
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Yyy wiesz, weź sobie tą rexonę, już nie jesteśmy koleżankami

Cytat:
to mój teść kupuje choinkę 24.12. tak tak. dobrze czytacie. w wigilię bo są najtańsze.
mąż co roku mnie próbuje na to namówić a ja mu mówię że dla 50zł ja nie mam zamiaru psuć sobie wigilii zamieszaniem, syfem, sprzątaniem itp. i tak jest wystarczająco dużo innych rzeczy do roboty.

U koleżanki też jest zawsze strojona w wigilię, ja tam magię świąt już mam od momentu jak widzę "grudzień" w kalendarzu.

A co do hemoroidka, do d.py z nim!

Cytat:
Ja zrozumiałam tyle, że musisz mieć 9 m-cy opłacane składki. Czyli jeśli się zatrudnisz i zajdziesz w ciążę, to przez całą ciążę płacą przecież składki. Wtedy będzie macierzyński. Czy ja znowu czegoś nie kumam?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:47   #3084
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
oo a skąd wiesz? zaraz zadzwonię do zusu
yyyyyyyyy w sumie nie wiem zadzwoń, dopytaj, jak coś to cię wezwą na komisję żeby ocenić czy moga ci rentę przyznać

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
tzn ja nie wiem czy to dobrze rozumiecie, bo ja to rozumiem tak, że liczy się okres kiedy jesteś już w ciąży, czyli masz 9 miesięcy opłacanych składek plus miesiąc przed zajściem w ciążę, więc teoretycznie ktoś kto zaczyna pracę, a po miesiącu zajdzie w ciążę to zasiłek dostanie......
ja rozumiem że trzeba mieć 9 m-cy opłacanych składek. tylko ja nie wiem jak jest ze składkami kiedy idziesz na L4 (a czasem musi się iść)

anoxee wydaje mi się że rozumiesz dobrze to ja jestem ciemniak, i trochę nie zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez anoxee
A co do hemoroidka, do d.py z nim!
Stary 2012-12-13, 13:49   #3085
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
yyyyyyyyy w sumie nie wiem zadzwoń, dopytaj, jak coś to cię wezwą na komisję żeby ocenić czy moga ci rentę przyznać

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

ja rozumiem że trzeba mieć 9 m-cy opłacanych składek. tylko ja nie wiem jak jest ze składkami kiedy idziesz na L4 (a czasem musi się iść)

anoxee wydaje mi się że rozumiesz dobrze to ja jestem ciemniak, i trochę nie zrozumiałam

Nie no jak jesteś na L4 to masz składki opłacane przez firmę normalnie

Stary 2012-12-13, 13:50   #3086
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

no to najpierw musisz sobie wygenereowac ten suwak. a potem w podpis wklejasz:

[URL = http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Asia&yea r=2013&month=5&day=31&bab ycount=2]
Dobra, zrobiłam, teraz sprawdzimy czy wyjdzie, jak nie to prosze o łopatologiczną instrukcję bo mózg to mi na bank w 100% nie działa

Nie wyszło, już widzę, wiec dalej prosze o pomoc, choć zmieniam coś na szybko i sprawdze jeszcze raz

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2012-12-13 o 13:52
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:51   #3087
JennyAniolek
Zakorzenienie

Znalazłam na innym wątku, że Adunia jest już w domu i wszystko ok
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4683

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:52   #3088
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20
Nie no jak jesteś na L4 to masz składki opłacane przez firmę normalnie
aaa to luz nie ogarniam tych wszelakich przepisów, ale według waszej interpretacji ta modyfikacja nie powinna stanowić problemu.
Stary 2012-12-13, 13:53   #3089
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Magiusa wklej to:

[u rl="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Magiusa& year=2013&month=6&day=26& babycount=1"]Dziecko[/URL]

Bez wszelakich spacji.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:54   #3090
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to luz nie ogarniam tych wszelakich przepisów, ale według waszej interpretacji ta modyfikacja nie powinna stanowić problemu.
Spoko, ja gdyby nie moje studia to też bym pewnie większości nie czaiła co piszą czy mówią

Będzie właśnie stanowiła problem dla osób, które chcą założyć działalność gospodarczą na miesiąc przed porodem - chyba w zamyśle głównie o te osoby im chodzi, bo ostatnio taka burza o wyłudzaniu tych zasiłków.

Edytowane przez Kinga_20
Czas edycji: 2012-12-13 o 13:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości