|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
silver ja też to brałam,i do tego tabletki buraka, bo soku z buraków nie byłam w stanie wypić. Teraz biorę tą tabletkę buraka co drugi dzień i hemoglobinę mam dobrą.
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38115599]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=662833
No właśnie widziałam to wczoraj i się zastanawiałam, o co temu komuś chodzi.
|
|
|
|
#4503 |
|
Konto usunięte
|
Na goduli trzeba mieć dokumenty, rzeczy dla siebie (to co normalnie do szpitala chcecie), koszule do karmienia, do porodu coś. Dla dziecka dopiero na wyjście rzeczy przywieźć
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja też na Goduli rodzę,a co do listy co trzeba zabrać do tego szpitala to jeszcze siostre musze spytac bo ona tam 2 lata temu rodziła. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- A te tabletki buraka to lekarz Ci przepisał czy można tak na własną ręke brac??
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
ten bebilon doprowadza mnie do szalu
uciekam powoli pachnic sie do gienia ![]() podczytalam kilka opisow na grudniowkach, jedna z dziewczyn malo w samochodzie nie urodzila...... ekspresem jej poszlo, tylko pozazdroscic.... no to na razie |
|
|
|
#4506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z żelazowych rzeczy to biała fasola, zielona pietruszka, natka w dużej ilości, żółtka jajek, mięso czerwone, ponoć wołowina najlepsza, brokuły i brukselka. Szpinak ma stosunkowo mało żelazo i średnio polecany w ciąży bo wypłukuje mocno wapń. I jak bierzesz żelazo to minimum dwie godziny od wzięcie nie poleca się nabiału bo utrudnia wchłanianie. Do tego dużo witaminy c, najlepiej z owoców czy kapusty kiszonej bo wtedy żelazo lepiej "wchodzi". [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38115903]Na goduli trzeba mieć dokumenty, rzeczy dla siebie (to co normalnie do szpitala chcecie), koszule do karmienia, do porodu coś. Dla dziecka dopiero na wyjście rzeczy przywieźć o, dzięki
|
|
|
|
|
#4507 |
|
Konto usunięte
|
Od 2 dni mnie wsio swędzi. Jutro lekarz, mam podejrzenia co do cholestazy :/
|
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym postawiła inne pytanie - czy to w ogóle jest żart?
![]() Mamuśki, pakuje torby juz tak na tip-top. bardziej to upycham niz pakuje... ![]() dla dzidzi został mi do schowania smoczek a dla siebie osłonki na brodawki (za rada szaijijiji )i tu nasuwa mi sie pytanie (z tych inteligentnych inaczej of kors ) - to sa nowe rzeczy wiec trzeba je wygotować/ wysterylizować/wyparzyć itd itp.w instrukcji obsługi jest zeby gotowac przez 5 min. czyli co, mam wrzucic te osłonki i smoczek do garnka i gotować przez 5 minut? nie rozciapcia to się? a ten plastik przy smoczku się nie rozpuści?
|
|
|
|
#4509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam, trzeba się odświeżyć i spadam do lekarza - może mi trochę nakreśli sytuację w związku z cc... Ciekawe, kiedy podejmiemy jakąś decyzję w tym kierunku. Niby jest jeszcze czas, ale już dawno zapowiadał, że z tego konkretnego ułożenia to rzadko się dzieci przekręcają głową w dół, zwłaszcza, że Oliw leży tak od samego początku (mam zdjęcie z USG w 12. tygodniu - to było to genetyczne wtedy, no i już w tamtym momencie Oliwia tak leżała, jak leży teraz). No nie wiem, chciałabym mieć już jasną sytuację po prostu.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38116082]Od 2 dni mnie wsio swędzi. Jutro lekarz, mam podejrzenia co do cholestazy :/[/QUOTE] Oooj, oby to nie było to.
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Black, daj znac jak najszybciej jakie ustalenia
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powodzenia na wizytach!
![]() Calawdeszczu daj koniecznie znac co i jak na ktg ![]() Kurde, dzisiaj jak sie obudzilam (12.40 -nie wiem, powinnam sie z tym megaspaniem do lekarza zglosic? ) to mialam taaaaaaaki mega skurcz! Tak jak opisywalyscie, od dolu brzucha bol miesiaczkowy, w gore promieniowalo, i jeszcze dodatkowo na te pieronskie plecy, myslalam, ze skitram sie z bolu. A o 7 zawsze boore fenoterol i nospe!!! Czyli ze co, gdyby nie te leki to rodzilabym? Trwalo chyba 40sekund, ale sie nie powtorzylo juz. Hm.Aha, dodatkowo jak chodze to pipka kluje, tak od srodka, jak podnosze nogi to samo, oj, mam sie bac?
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-12-13 o 14:11 |
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarka o nich powiedziała. Jak skończyłam tardyferon to zaczęłam te buraka brać. Tardyferon brałam przez miesiąc , i później już tego buraka i morfologię mam dobrą cały czas. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() Aaa dziś jadę odebrać wyniki na paciora ,mam nadzieję że go nieeeeeeeeee bęęęęęęęęęęędzie . U mnie dziś stok otworzyli
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-13 o 14:42 |
||
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Caławdeszczu;* trzymam kciuki, na pewno wsio oki
![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, przyszły mi dziś rzeczy dla dzidziusi mojej, biore się za ogarnięcie pokoju a później będę zamawiać dalej. Jakoś mnie dziś nic nie cieszy...
|
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
Helloołłłłł mamuśki
![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. ![]() Wczoraj byłam na mieście. ![]() Pozbierałam troszkę plotek i poszłam do swojej firmy w odwiedziny. Okazało się że moja koleżanka urodziła przedwczoraj chłopaka (to już druga w tym tygodniu ) W sumie wiem tylko tyle że waży 3.6 i że wszystko dobrze.Wcześniej inna koleżanka urodziła też chłopczyka. Wody odeszły jej o 4 rano. Próbowała urodzić naturalnie ale rozwarcie miała tylko na 5 cm i tętno dziecka zaczeło spadać i skończyło się cc. ![]() Ale wszystko dobrze .Tylko ranka ją boli lekko ale cóż się dziwić jak dzwoniła 3 godziny po zabiegu ![]() Wczoraj się nałaziłam i tak mnie brzuch rozbolał że jak się położyłam to wstać nie mogłam tak mnie wszystko bolało. ![]() Podbrzusze i krocze ajj. Wziełam nospe i przeszło lekko ale całą noc mnie bolało. Jeszcze dzisiaj odczuwam ale jakoś narazie cisza. Posprzątałam,zrobiłam pranie kocyków dla małej i teraz rozmraża się mięsko na pulpety. ![]() Nie mam natchnienia na ugotowanie czegoś innego. |
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do skurczów, tak mnie łapie od kiku dni, raz, dwa razy dziennie,...... raz mnie az zgielo.... dlatego już nie jezdze za kierownicą, bo si eboje ze jakby mnie zlapało to bym dala po gazie i .......... malujem sie do lekarza- cieżarówka tez może byc zadbana ot co!
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
hej..to ja znów...idziemy dzis do SR pierwszy raz...jakoś późno się z tym obudziłam..jak zawsze...ale miesiac przed terminem porodu kończy się kurs..więc chyba nie jest źle...
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
ja już po wizycie, wszystko dobrze, mała waży już 1943
książkowo jak na 31/32 tydzień
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4521 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak mi termin przeskakuje na usg o parę dni do przodu to mam się którym kierować ?
Tym ustalanym na samym początku co nie? sylwietta1988 oczywiście że musisz być zadbana.Nie ma co z siebie łajzę robić ![]() Chociaż mi już makijaż mało pomaga bo taka jestem zapuchnięta na buzi. Wczoraj babka w sklepie dała mi krzesło żebym nie stała (czekałam na koleżankę) i mówi "pani to już na końcówce ?" A ja że jeszcze muszę do 14 lutego dociągnąć. Troszkę się zmieszała ale powiedziałam jej że się nie dziwię bo jestem niska i dlatego się wydaje brzuszek taki wielki. W ogóle to zawsze wyglądałam na góra 15 lat. Do tego stopnia ze nigdzie nie chcieli mi papierosów dla mamy sprzedać. Teraz ludzie się mi przyglądają jakbym...była gimnazjalistką. ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrob badanie jeszcze raz. Ehhh ale sie wkurzylam, mam dosc komunikacji miejskiej, wracalam od rodzicow i mialam taka wielka napakowana torbe bo pobralam rozne rzeczy, no i wchodze do busa kilka miejsc wolnych ale od razu usiadl jakis facet i jakas 40letnia babka i jeszcze sie gapia na mnie ze ja z ta torba, a widac mi brzuch bo ostatnio mi babka ustapila (pierwszy raz od czasow zimowej kurtki) i w sumie dobra walic to nie musze siedziec niby, ale takk stary bus jechal co chwile szarpal ja z ta torba.... wkurza mnie ze ludzie sa tacy.... tacy niewychowani, mi by zwyczajnie bylo glupio siedziec na zadku a obok ciezarna z tobołami... to sie pozalilam ![]() Juz nie moge sie doczekac lodowki, bedzie zamrazarka
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
jak ktoś jest dobrze wychowany to ustąpi miejsca...
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
witam Was mamusie,
Cytat:
![]() Aaa i jeszcze raz kobita w kolejce do kibla w galerii wpuściła mnie do osobnej toalety
|
|
|
|
|
#4526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niby cały kurs trwa prawie 2 miesiące a ja mam termin na 25 lutego ale Pani w SR powiedziała że mam się niczym nie martwić że na pewno zdążę wszystkiego się dowiedzieć.Cytat:
Tym ustalonym na samym początku bo są najbardziej wiarygodne.
|
|
#4527 |
|
Wtajemniczenie
|
naszło mnie na domowe drożdżówki z marmoladą różaną...
nigdy nie robiłam ale dziś MUSZĘ zobaczymy co z tego wyjdzie...
|
|
|
|
#4528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehhh naszly mnie jakies pesymistyczne wizje jak poradzimy sobie finansowo potem z tż, nie wiem czy bede wracac do pracy.... a jesli to gdzie zostawie mala ehhhh
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, z ta lodowka sprobuj jeszcze z kawa, taka zwykla mielona, na spodeczku, pochlania zapachy i bardzo przyjemnie pachnie wtedy z lodowki
![]() Tez mam takie mysli, nie przedluzaja mi umowy wiec nawet nie mam gdzie wrocic, no ale jakos musimy sobie poradzic, bedzie dobrze, damy rade! Alez mnie dzisiaj te klucia w pipce mecza, oooooo mamo, ledwo chodze tak boli :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

)
) - to sa nowe rzeczy wiec trzeba je wygotować/ wysterylizować/wyparzyć itd itp.

) W sumie wiem tylko tyle że waży 3.6 i że wszystko dobrze.