|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
nel_a a czy Emilek potem śpi w tym rożku??bo ja mam rożek, ale teraz nie używam, Lilka śpi w śpiworku, jak ją usypiam to też staram się ją skrępować i nieraz już szuuuumiałam
ale czy takie super mocne bujanko nie uzależnia ja swoją też trochę bujam, ale staram się po prostu ją utuli i uspokoić, ale wiadomo nieraz nie działa i trza bujać
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-12-13 o 13:32 |
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
zaraz mi Emil z maty wyjdzie na dywan
gdyby nie ta rączka pod jego ciałkiem która mu przeszkadza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
W książce opisują że dziecię do 6 miesiąca życia nie wymusza. Nie wypowiem się więcej na ten temat bo nie wiem jak to jest gdy się buja godzinę, lub więcej lub gdy dziecię otwiera oczy gdy się tylko przestaje. A nie pamiętam co tam w książce o tym było ![]() Dziecię było bujane całe 9 miesiący w brzuchu, dla niego to naturalne, czuje się bezpieczne. Dziś mu dziąsełka posmarowałam calgelem i jest lepiej
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-12-13 o 13:43 |
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zakupem jeszcze się wstrzymam, bo za 13 dni chrzest, a ja wiem tylko, co dostanie od nas i od mojej mamy. |
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
My juz po szczepieniu
mała darła się w niebo glosy ledwo ją uciszyłam teraz śpi w sypialni a ja czekam az sie obudzi by zobaczyc czy bedzi dalej marudzic
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby nie marudziła mój się śmiał i gadał ![]() i temp. miał niską, chyba się wdał w moją mamę
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tylko na moment. Dzisiaj jesteśmy u mojej mamy, bo potem idziemy do znajomych ![]() Miłego dnia Kobietki |
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
no i dziś w zasadzie bez bujania i bez szumienia usnął przed chwilą
widocznie to dziąsełka.
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
A ja się pochwalę, mamy 2 ząbki
wczoraj była lewa dolna jednynka, dzisiaj jest już też prawa . Z objawów to dostała w poniedziłek lekkiego katarku i cały czas chciała gryzła moje palce i ssała szyję. Jeśli chodzi o gryzak to nie pomagał bo zabardzo nie wie co z nim zrobić jeszcze .Z gorszych wiadomości to ja się sypię, w poniedziałek wylądowałam na ip, miałam ekg jakbym zawał przeszła, z badań wychodzi jakaś ogromna infekcja bakteryjna, ale nie wiedzą skąd, chcieli mnie zostawić w szpitalu na obserwacji, ale się nie zgodziłam bo chyba bym zwariowała nie widząc dziecka. |
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj, ![]() Co do marudzenia u nas (zaznaczam "u nas") marudzenie występuje cały czas tak samo, raz mniej raz więcej, raz słabiej raz mocniej... składałam na skoki, na ząbki, macałam, dmuchałam, nic nie ma. I mój wniosek z tego taki że mam takie dziecko po prostu ![]() A ząbki "bedom jak bedom" Choć nie ukrywam że chciałabym już w tym szczerbatym pysiulku zobaczyć ząbki
|
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile ml zjada Ci tej kaszki? u nas kaszka ryżowa na gęsto do 30ml ![]() dzięki |
|
|
|
|
#1423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z ząbkami to współczuję. A jak pierwszy wychodziły to też był taki niespokojny? ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
W sumie fasolki u nas lecą conajmniej 5 godzin dziennie a ja już znam wszystkie piosenki na pamięć
|
||
|
|
|
#1424 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięknie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tobie szybkiego powrotu do zdrowia życzę Nie zacytowało mi wszystkiego Sol- też uważam że ten lekarz w Rzeszowie zlał sprawę ![]() Phadwao- mi się bardziej podoba ten drugi Buena- witaj ponownie Nadalka- fajny kojec
|
|||
|
|
|
#1425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym nie nauczyła jej samej zasypiać w łóżeczku to też bym nie miała, albo bym miała ale bym ją bujała przy czym noga ze zmęczenia by mi odpadała bo ręce to już dawno by mi odpadły ![]() ![]() A gdzieś kiedyś kiedyś czytałam że krostki w okolicach ust mogą świadczyć o wyżynaniu się ząbków. Nie wiem jaki to ma związek ![]() Moja ma dużo krostek, ale przez ślinę, po jakimś czasie znikają. |
|
|
|
|
#1427 | |
|
Rozeznanie
|
Podczytuje wasz łóżka, bo coś dzisiaj paskudnie się czuję. No wyniki tsh miałam paskudne, jeszcze mnie brzuch boli. Maruda chwilowo śpi.
Cytat:
Przy pierwszych ząbkach coś tam marudził, ale po drodze były szczepienia, badania lekarskie i wizyta u teściów, więc inne sprawy na głowie- teraz gorzej marudzi. Zresztą 2 poprzednie u teściów wyszły, a tam był wynoszony przez wszystkich i miał kogo po rękach gryźć. Gratuluje ząbków btw i zdrowia życzę. |
|
|
|
|
#1428 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam jechać do Wisnicza na tydzień i zostać do świąt..ale ciocia sie rozchorowała i na razie nici z wyjazdu Cytat:
![]() Cytat:
* Zamówiła wczoraj foto książkę z tego linku od Was. Byliśmy z Wojtusiem dziś u mnie w pracy, było super mały czarował wszystkich uśmiechami, odebrałam prezent mikołajkowy, i ustaliłam kiedy wracam 11 marca (chyba że sobie jeszcze wezmę urlop z tego roku to się zobaczy). Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2012-12-13 o 15:54 |
|||
|
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym wyjściem ze szpitala to jesteś pewna, że to dobry pomysł? Kurcze, żeby to się w jakąś sepsę nie przerodziło skoro już doszło do tak dużej infekcji antybakteryjnej ![]() Cytat:
|
|
#1430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe skąd ta infekcja bakteryjna? ![]() Mąż w pracy ,dziecko po wielkich bojach śpi a mi się nic nie chce .Dobrze,że głowa mnie nie boli bo wczoraj to myślałam ,że padne ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Sol Ty zamawiałaś fotoksiązke z tego Family Service ? Mu wysłali ją we wtorek,ciekawe kiedy dojdzie?
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kleiku ryżowego z malinami Bobovita nie chciała. Malwina - zdrowia życzę. I gratuluję ząbków. |
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1433 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co zalecili na tą infekcję?poważnie brzmi.. |
||||||
|
|
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
A właśnie- po wczorajszym mrozisku, zamówiłam śpiworek. Z polarowym podszyciem. Wełny się bałam, żeby alergik nie był na nią uczulony...
|
|
|
|
#1435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agunia Lu to szalona dziewczynka jest
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiu mi napisali tak
Cytat:
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
ona jeszcze sama do końca nie zasypia - chodzi że w spokoju, ale idzie coraz lepiej.
|
|
|
|
#1438 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinko mi napisali to samo
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Lady- ja właśnie zastanawiam się nad śpiworkiem. Chciałabym wełne,tylko nie wiem czy będzie dobra. Mąż jest alergikiem,Patryk albo nietolerancja laktozy albo skaza białkowa,ja mam azs.
|
#1439 |
|
Rozeznanie
|
U nas też małż i ja mamy skłonność do alergii, Antek najprawdopodobniej też, więc przed podjęciem decyzji sprawdziliśmy, czy wełna uczula. Podobno bardzo uczula, a to za duży wydatek dla nas, gdyby musiał iść na zmarnowanie i trzeba było nowy kupować.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-13 o 17:42 |
|
|
|
#1440 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy Cytat:
![]() A Ty się kuruj ![]() Dziękuję Cytat:
![]() Hm,... młody też ma krostki. Ale mnie się wydaje, że od śliny Cytat:
![]() http://allegro.pl/szydelkowa-czapka-...812437840.html |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

ale czy takie super mocne bujanko nie uzależnia
ja swoją też trochę bujam, ale staram się po prostu ją utuli i uspokoić, ale wiadomo nieraz nie działa i trza bujać

teraz śpi w sypialni