Prezent dla przyjaciółki na 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 17:47   #1
ola93
Rozeznanie

Prezent dla przyjaciółki na 18

Witam,
mam ogromny problem, nie mam pojecia co kupic mojej przyjaciolce na zblizajace sie 18 urodziny. Być może stwierdzicie ze skoro jest moja przyjaciolka powinnam wiedziec co, ale ja sadze ze 18stka jest dosc wyjatkowa okazja i nie chce kupic niczego pochopnie. Poza tym przyznam ze moja przyjaciolka jest dosc specyficzna osóbką
Hmmm moze wyjasnie dlaczego nie uzywa za bardzo kosmetykow, oprocz antyperspirantu i perfum, nie maluje sie wcale, wiec kosmetyki odpadaja, chyba ze perfumy, wiem ze podobaja sie jej perfumy Escada ale nie stac mnie na nie, wiele razy mowila ze podoba jej sie kilka rodzajów perfum z avonu, bo jestem konsultantka, ale nie wiem ktory zapach najbardziej...
Z jej przyzwyczajen to tak: uwielbia slodycze, 2 lata temu kupilam jej paczke slodyczy na urodziny i powiedziala ze to byl najlepszy prezent jaki mogla dostac ale po 2 dniach sladu po prezencie nie bylo
ubiera sie raczej sportowo, w bluzy jeansy, nie nosi bizuterii, jest gadzeciara, lubi wyprobowywac roznego rodzaju nowinki na rynku elektronicznym, lubi sport, uwielbia nawet, pilke nozna, siatkowke (gdybym miala znajomosci to najlepszym pomyslem byloby zdjecie z autografem i dedykacja od Cristiana Ronaldo xD) i kocha ogladac seriale
w tym roku na studniowke i moglabym poszukac dla niej jakiejs bizuterii, ale sadze ze zalozy ja tylko na ta okazje...

Z dodatkowych informacji, w tamtym roku kupilam jej kalendarz z cytatami, bo wiem ze uzywa i notuje w nim wazne rzeczy, kiedy jeszcze kupilam jej pizame...
Myslalam jakichs rekawiczkach i szaliku, ale wydaje mi sie to glupi pomysl, gdy przypominam sobie ze to 18stka.

Prosze pomozcie mi dajcie jakies pomysly, albo napiszcie co ostatnio ciekawego kupiliscie swoim najblizszym

ola93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:27   #2
niezapominaczka
Raczkowanie

Dot.: Prezent dla przyjaciółki na 18

Może płyta z jej ulubioną muzyką?
Książka?
Piżama bardzo fajny pomysł, ale skoro już jej taki prezent zrobiłaś to może tym razem coś innego.. ciepły koc?
Może portfel?
Nie musisz się "spinać" faktem, że to "18" urodziny jak każde inne.

niezapominaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:44   #3
ola93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezapominaczka Pokaż wiadomość
Może płyta z jej ulubioną muzyką?
Książka?
Piżama bardzo fajny pomysł, ale skoro już jej taki prezent zrobiłaś to może tym razem coś innego.. ciepły koc?
Może portfel?
Nie musisz się "spinać" faktem, że to "18" urodziny jak każde inne.
Hmm.. wydaje mi sie ze plyta odpada, bo slucha wszystkiego po trochu, nie ma faworyta wsrod zespolow czy piosenkarzy...
Ksiazka to bylby jakis pomysl, bo lubi takie dla nastolatek, chociaz nie wiem czy teraz ma czas na czytanie bo intensywnie przygotowuje sie do matury, ale moze popatrze cos w empiku
moze portfel, w sumie juz 2 osoba mi mowi o porfelu..

w sumie racja ze nie musze sie tak spinac, bo nie robi tez jakiejs wielkiej imprezy, ale chce tez zeby bylo to cos wiekszego niz poprzednio

dzieki za wypowiedz niezapominaczka
czekam na wiecej pomyslow!

Stary 2012-12-10, 18:49   #4
quamar
Raczkowanie

może zestaw herbat z herbaciarni, ładną filiżankę lub jakiś inny gadżet do tego, troszkę słodyczy? To nie są drogie sprawy, a większość ludzi lubi różnorakie herbatki czy kawy. A filiżanka/zaparzacz/itp byłyby taką fajną pamiątką od Ciebie. O i może coś do tego na śmieszno, jakiś typowy osiemnastkowy gadżecik
Stary 2012-12-10, 18:52   #5
201604181004
Konto usunięte

Stawiam na wibrator
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:53   #6
ola93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez quamar Pokaż wiadomość
może zestaw herbat z herbaciarni, ładną filiżankę lub jakiś inny gadżet do tego, troszkę słodyczy? To nie są drogie sprawy, a większość ludzi lubi różnorakie herbatki czy kawy. A filiżanka/zaparzacz/itp byłyby taką fajną pamiątką od Ciebie. O i może coś do tego na śmieszno, jakiś typowy osiemnastkowy gadżecik
no ciekawy pomysl musialabym polatac po sklepach poszukac)

dzieki za podpowiedzi!

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Stawiam na wibrator
pff... bez takich proszę

Stary 2012-12-10, 18:58   #7
201604181004
Konto usunięte

Pfff co jest w tym śmiesznego? Eleganckie gadżety erotyczne świętując we wkroczenie w dorosłość - nie wszystkie kobiety to wstydliwe panienki, ja tam z dobrej jakości prezentów się cieszyłam :- p
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:30   #8
ola93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Pfff co jest w tym śmiesznego? Eleganckie gadżety erotyczne świętując we wkroczenie w dorosłość - nie wszystkie kobiety to wstydliwe panienki, ja tam z dobrej jakości prezentów się cieszyłam :- p
moja przyjaciolka to raczej ta wstydliwa panienka jak to okreslilas

Stary 2012-12-10, 19:40   #9
Sorbet
Zadomowienie

Jest nas 4 psiapsióły i jedna z nas zawodowo zajmuje się grafiką komputerową. Na urodziny bliźniaczek, które są fankami Władcy Pierścieni, graficzka znalazła w sieci zdjęcie czterech Hobbitów i w miejsce twarzy powklejała nasze pyszczki. Zdjęcie - wydrukowane i wstawione w rammkę - zrobiło furorę Macie jakiś ulubiony film i znasz kogoś kto potrafi klikać w adobe photoshop?
Stary 2012-12-10, 20:01   #10
Magda923
Raczkowanie

Na urodziny mojej przyjaciółki zamówiłyśmy (ja i jeszcze 2 dziewczyny) mozaikę z naszego wspólnego zdjęcia wielkości coś jak obraz. Te główne zdjęcie składało się z setek malutkich zdjęć, różnych, nazbieranych zdjęć przez kilka lat. Z daleka było widać te główne, ale z bliska już wszystkie te małe. Mi się to podobało, sama bym chętnie takie coś dostała

Magda923 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 20:49   #11
ola93
Rozeznanie

Sorbet i Magda923 swietne pomysly
w przypadku tego z ulubionym filmem moze wyjsc troche gorzej niz w Twoim przypadku bo wstawic swoja twarz w miejsce twarzy Hobbita jest smieszne, a gdy jej ulubionym filmem jest 3 metry nad niebem, to juz tak smiesznie by nie wyszlo

W przypadku tej mozaiki tez byloby ciezko bo nie mamy duzo wspolnych zdjec, ale dobry pomysl bo mozna jakies jedno wydrukowac jakies i wstawic w ramke jeszcze takiego prezentu ode mnie nie miala

Stary 2012-12-10, 22:34   #12
meida
Przyczajenie

ja bym kupiła bransoletkę lilou np. z koniczynką na szczęście i tam grawer jaki sobie chcesz np. jej imię (lub Twoje ) albo "good luck" itp koszt to ok. 80 zł na stronce mają cennik. Do tego oczywiście słodycze Lub winko, na dorosło :P
meida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 22:42   #13
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ola93 Pokaż wiadomość
moja przyjaciolka to raczej ta wstydliwa panienka jak to okreslilas
Tym bardziej kupiłabym fajny wibrator
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 18:53   #14
ola93
Rozeznanie

nie macie juz wiecej pomyslow...?

Stary 2012-12-11, 19:00   #15
charsi
Zadomowienie

Jeśli jest fanką sportu, to może kup bilety na jakiś mecz i wybierzcie się tam razem Ja bardzo cieszyłabym się z takiego prezentu
(Np. bilet na mecz siatkówki Skra vs. reprezentacja Polski).
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 00:01   #16
ola93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
Jeśli jest fanką sportu, to może kup bilety na jakiś mecz i wybierzcie się tam razem Ja bardzo cieszyłabym się z takiego prezentu
(Np. bilet na mecz siatkówki Skra vs. reprezentacja Polski).
hmm to bylby naprawde swietny pomysl ale ja sie w ogole nie orientuje gdzie moge dostac takie bilety w jakiej sa cenie i czy to jest wazny mecz czy mniej wazny... Gdybys mogla to moze napisz cos o tym i oswiec mnie

Stary 2012-12-12, 15:12   #17
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Ja tam też bym kupiła jakiś elegancki gadżet erotyczny. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2833808487 coś w takim typie. Sexy bieliznę ewentualnie. To 18, wchodzi się w dorosłość. Portfel to kupię dziadkowi pod choinkę.
Stary 2012-12-12, 18:24   #18
charsi
Zadomowienie

Cytat:
hmm to bylby naprawde swietny pomysl ale ja sie w ogole nie orientuje gdzie moge dostac takie bilety w jakiej sa cenie i czy to jest wazny mecz czy mniej wazny... Gdybys mogla to moze napisz cos o tym i oswiec mnie
Np. na ten mecz, o którym już wspomniałam bilety kosztują od 15zł za najtańsze, do 120zł za najlepsze miejsca (można zakupić na "kupBilet"). To też zależy gdzie mieszkasz i czy masz możliwość dojazdu do hali itd. Może daj jakieś dokładniejsze namiary, mogłabym coś więcej doradzić Na zwykłe mecze ligowe bilety są tak do 20 zł (w niektórych klubach pewnie jeszcze przysługiwałaby wam ulga), na mecze Ligi Mistrzów zdaje się coś ok. 30zł.
To jeśli chodzi o siatkówkę, nie orientuję się jak to wygląda w innych dyscyplinach
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 21:05   #19
ola93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
Np. na ten mecz, o którym już wspomniałam bilety kosztują od 15zł za najtańsze, do 120zł za najlepsze miejsca (można zakupić na "kupBilet"). To też zależy gdzie mieszkasz i czy masz możliwość dojazdu do hali itd. Może daj jakieś dokładniejsze namiary, mogłabym coś więcej doradzić Na zwykłe mecze ligowe bilety są tak do 20 zł (w niektórych klubach pewnie jeszcze przysługiwałaby wam ulga), na mecze Ligi Mistrzów zdaje się coś ok. 30zł.
To jeśli chodzi o siatkówkę, nie orientuję się jak to wygląda w innych dyscyplinach
jestem z wojewodzctwa mazowieckiego okolice Radomia tylko ze ja widze na tej stronie bilety ale tylko na grudzien hmm nie bedzie czegos na pozniejsza date? nie znam sie wcale

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

a ten mecz w czestochowie jest 16... kurcze nie dam rady jej wyciagnac chyba bo ja obecnie mieszkam w krakowie...

Stary 2012-12-13, 16:26   #20
Sorbet
Zadomowienie

Albo coś takiego: kup 18 drobiazgów, do każdego przyczep kartkę z jakiej to okazji np małpkę z alkoholem (bo już możesz legalnie kupować), przyprawę chilli (niech doda pikanterii), czekoladę (na osłodę dorosłego życia), herbata z melisą (żeby miała nerwy do zbzikowanych psiapsiółek), rękawiczki (bo jest zmarźluchem), itede itepe.

Edyta: a co do filmu - może jakaś kreskówka Was śmieszy, w której gł.bohaterowie są przyjaciółmi np sezon na misia, megamocny albo ... o rany, obejrzałam milion filmów animowanych, a nic mi nie przchodzi do głowy...

Edytowane przez Sorbet
Czas edycji: 2012-12-13 o 16:31
Sorbet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 18:16   #21
ola93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
Albo coś takiego: kup 18 drobiazgów, do każdego przyczep kartkę z jakiej to okazji np małpkę z alkoholem (bo już możesz legalnie kupować), przyprawę chilli (niech doda pikanterii), czekoladę (na osłodę dorosłego życia), herbata z melisą (żeby miała nerwy do zbzikowanych psiapsiółek), rękawiczki (bo jest zmarźluchem), itede itepe.

Ciekawy pomysl, dzieki!!!

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
Edyta: a co do filmu - może jakaś kreskówka Was śmieszy, w której gł.bohaterowie są przyjaciółmi np sezon na misia, megamocny albo ... o rany, obejrzałam milion filmów animowanych, a nic mi nie przchodzi do głowy...
hmm pewnie by sie cos znalazlo a jaki masz pomysl z tym zwiazany?

Stary 2012-12-14, 09:17   #22
Sorbet
Zadomowienie

Cytat:
hmm pewnie by sie cos znalazlo a jaki masz pomysl z tym zwiazany?
Odnosiłam się do swojej poprzedniej wypowiedzi - żeby kleić twarze w miejsce jakiegoś zdjęcia z filmu tudzież plakatu. Takie zdjęcie można by wydrukować i zrobić z niego okładkę, którą się włoży w pudełko dvd z tym właśnie filmem. Kombinuję. Może coś Cię zainspiruje lub urodzi się z tego jakiś inny pomysł

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości