|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
potworkowa
|
Dot.: Płatek za płatkiem leci z nieba, niedługo nam już do ślubu iść trzeba! PM 2013
przyszły butelki
a pan kurier zamiast podjechac pod dom, to przytaszczył karton pod bramę, a tżta dom stoi na 50metrowym podjeździe |
|
|
|
#2522 | |
|
404 Not Found
|
Dot.: Płatek za płatkiem leci z nieba, niedługo nam już do ślubu iść trzeba! PM 2013
Oj nie.
![]() Mój też. i mówi, że będzie jej kupował plisowane spódniczki i małe dziewczęce glany. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Mam sajgon teraz w pracy, bo zostałam sama i na nic nie mam czasu, a jak przychodzę do domu to padam
|
|
#2524 |
|
Wtajemniczenie
|
Viollet87
pierwszy trening za sobą
|
|
|
|
#2525 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jesli o chodzi o fryzurki to widzialabym Cie w czyms takim jak w zalaczniku Cytat:
tez bysmy tak chcieli
|
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż też trudno jest się zabrac za siebie - i zrobic ten pierwszy trening ! a ja mam go już za sobą
|
|
|
|
|
#2528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie idziecie?Piękna. Mamy taka pufę (właśnie na niej siedzę) i to super sprawa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. super. też chcę już sobie zorganizować fryzjera jak pojadę do rodziców w przyszłym tygodniu ![]() Cytat:
Życzę, żeby Tobie poszło lepiej!
|
||||
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
nie poszlismy w koncu, bylismy na poczcie i nie zdazylismy
jakos unikamy tego jak mozemy...
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek
Nie wiem czy Wam w końcu napisałam, że miałam wątpliwości co do sukni (jeśli nie to następnego dnia po zazaliczkowaniu miałam ogromne wątpliwości) ale już wczoraj miałam lepsze podejście a dziś to już się cieszę więc uznałam, że wątpliwości bym miała przy każdej sukni bo sama DECYZJA a nie suknia była problemem i po prostu wywołała u mnie stres Cytat:
Do sukni mam gratis krótki i taki zwykły bez niczego więc bym miała na później do tańca a ten długi tylko do kościoła, może na pierwszy taniec no i później na sesję plenerową oczywiście. ide oglądać film z TŻ może w łikend z Wami posiedzę
|
|
|
|
|
#2532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na przyszłość polecam Ci małe hantle, takie po 1 lub 1.5 kg lepiej niż bez obciążenia. Ja mam hantle po 2 kg, nie obraziłabym się gdyby były troszkę lżejsze ![]() Cytat:
ledwo podnoszę ręce do góry i tyłek mnie boli. Ale to dobrze, bo to znaczy że trening działa Poza tym zakwasy mijają wraz z kolejnymi treningami ![]() Cytat:
Wiadomo, że są dni kiedy żywcem nie ma tej wolnej godziny na trening, mówi się trudno, ale zawsze kiedy ją mam to ćwiczę Fakt, najgorzej jest zacząć Mam tak ze wszystkim, z magisterką też tak było
|
|||
|
|
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam suknię
Będzie szyta na wzór Madeline Gardner 38035. Z tyłu będę miała zapięcie gorsetowe, na to suwak i dopiero guziczki Będzie delikatnie w "V" wycięty tył. Dekolt w serduszko. Będzie z kołem, bo mi po prostu wygodniej, a koło jest wyjmowane, więc sobie po prostu wyciągnę jak będę chciała. Tren będzie odpinany całkiem, ale ma być taki, że nie będzie się odcinał od sukni, dopinany w pasie i będzie się kończył mniej więcej w połowie szerokości talii. Mają być dwa welony, jeden długi razem z trenem, jednowarstwowy, a drugi krótki do pasa, jeszcze muszę uzgodnić czy jedna czy dwie warstwy. Pas ma być Swarovskiego i mamy go wybrać na przymiarce. I teraz uwaga....Kiedy Wy macie pierwsze przymiarki sukien? Mi kazała przyjechać na początku CZERWCA, a konkretnie 11... Przecież to miesiąc zostanie... Wymierzyła mnie z każdej strony i suknia ma być idealnie na mnie szyta, więc pewnie faktycznie nie ma potrzeby robienia kilku przymiarek, ale to chyba trochę za późno? Wtedy dopiero mam wybrać pas. A jak mi się nie podoba i będę musiała z Etsy zamawiać? Zgodziłam się na ten termin, ale potem rozmawiałyśmy o tym z mamą i teściową i pójdę tam pod koniec stycznia i poproszę o wcześniejszy termin, np. na początku maja. A odbiór sukni miałabym mieć koło 25 czerwca, więc 2 tygodnie przed. Mnie się wydaje, że oni nie chcą przechowywać sukni i dlatego tak mi ustaliła, żeby mieć od przymiarki do odbioru 2 tygodnie na poprawki i już. Co do ceny to ustaliłyśmy za wszystko 2600zł, zaliczki zostawiłam 500zł i dostałam pokwitowanie, nie mam umowy. Zastanawiam się nad pasem... Boję się jaki on będzie, bo przecież takie ładne pasy są bardzo drogie... A tutaj przecież suknia sama niby 2350zł, tren powiedziała 200zł, i co? Za 2 welony i pas 50zł? No może, nie wiem... Ja się cieszę z tej ceny, ale ciekawa jestem co to będzie... Ten długi welon ma być bardzo szeroki - szyty z tiulu o szerokości ok. 3m, więc powinien być ładny i gęsty. Ramiączka w razie "W" mi zrobią dopinane. Mierzyłam tam też suknię bardzo zbliżoną do tej mojej, tylko miała ciut niżej talię i to zdecydowanie TO ![]() Jakoś nie czuję, że już zamówiłam suknię, że to już po
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wszystkim
![]() odliczam odliczam i od dziś 128 ddś hurrraaaaa
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, dobrych macie TŻów
![]() Mój mnie dzisiaj martwi, nie wiem czy się nie rozchoruje zimno mu jakoś i niby codziennie ma drzemkę pod wieczór, ale dzisiaj drzemał mniej więcej od 18.30, pół godziny temu wstał by powiedzieć że... idzie spać, poszedł do sypialni i tak śpi biedulek.
|
|
|
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell ja zamówiłam w październiku, ślub 20 kwietnia a przymiarka na początku marca więc to chyba jest standard
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
melleczka no faktycznie ta wycena jest ciekawa, ale trzymam kciuki za to, żeby wszystko dobrze wyszło. Wymarzyłaś sobie idealną suknię, i ma być cudowna!
![]() Co do przymiarki, to ja miałam pierwszą, ale krawcowa tylko odcięła na razie halkę z trenu, i tyle. Będę mieć przymiarkę miesiąc przed ślubem, i będę chciała odebrać suknię tydzień przed. |
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
Gdzie konkretnie ją szyjesz?
|
|
|
|
#2541 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam slub 8 czerwca, przymiarke mam miec 2 miesiace przed, ale moge przyjsc, jesli bardzo bede chciala ![]() mysle ze pojde najwczesniej 2 miesiace przed, chce jeszcze do tego czasu popracowac nad brzuszkiem i talia, wiele sie nie zmieni, ale zwykle ze stresu chudne, wiec wole nie isc za wczesnie(szczegolnie z biustu mi spada a biustonosz tez z salonu chyba wezme) mysle mell, ze mozesz isc jeszcze raz i dogadac sie tak, zebys byla spokojna, w koncu od tego sa, zebys byla zadowolona zapytaj tez jaka by byla cena jakbys miala swoj pas?wlasnie wymyslilismy z Tztem ze zrobimy sobie swoja wlasna wigilie 23 bo w sama wigilie wieczorem sie nie zobaczymy tylko dopiero od 1 dnia swiat...
|
|
#2543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mimo wszystko poproszę o przymiarkę wcześniej. Albo chociaż żebym mogła pas sobie wybrać wcześniej. A z odbiorem to też mi się wydaje, że tak wyznaczyła, żeby miała rezerwę na ewentualną poprawkę, jakby mi się coś nie spodobało...---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Bella Sposa, ul. Św. Filipa 18 Pierwszy salon po lewej jak wchodzisz na Filipa od Placu Matejki![]() Edit: Bella Rosa ![]() Cytat:
![]() JA byłam pewna, że w marcu gdzieś będzie przymiarka pierwsza... Cytat:
![]() Pójdę na pewno... Ten pas mnie niepokoi najbardziej, bo suknie widziałam i mi się podobały, a pasa nie widziałam:/ Myślę, że cena by była taka sama, bo pewnie jakiś tam welon jest w cenie sukni, za tren doliczyła 200zł niby, no i zostaje 50zł, to nie wiem na co? Dopłata do tego pasa? Bo tam jakieś ozdoby niby były, ale ja ich nie chcę tylko ma być pas. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Mama z teściową na mnie wcisnęły jeszcze dwie suknie, bo im się podobały i chciały żebym zmierzyła ![]() Jedna księżniczka taka typowa z calutkim wyszywanym gorsetem i obniżoną talią, a druga prosta koronkowa z zabudowaną górą
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2012-12-13 o 22:00 |
||||
|
|
|
#2544 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2546 |
|
potworkowa
|
ja pierwszą przymiarkę mam styczeń/luty
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Musi być, bo jak nie to
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- O, no proszę. Bo to chyba tak powinno być...
|
#2548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
także to chyba standard. Suknie moge odebrać w nawet w czwartek przed weselem, a pas do kiecki w moim salonie mają na wypożyczenie za stówe.Jaki kupujecie alkohol? My z TŻ zrobimy chyba na weekendzie degustacje bo nie możemy się zdecydować
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja, skąd jest w ogóle to białe umundurowanie, bo Polscy marynarze mają chyba tylko granatowe? Statki pasażerskie??
Ja bym wybrała granatowy, moim zdaniem jest elegantszy. Wzięłam dziś pierwszą w moim życiu tabletkę anty. Trzymajcie kciuki, żeby mi poszło w cycki
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko to jest chyba tak, że na tych pierwszych przymiarkach jest sam "szkielet" sukni, a moja ma być już gotowa... Chyba?
No chyba, że suknia firmowa i z zagranicy to wtedy chyba przymiarka też jest jakoś tak miesiąc przed?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

a pan kurier zamiast podjechac pod dom, to przytaszczył karton pod bramę, a tżta dom stoi na 50metrowym podjeździe 

Ale ten bukiet mi się podoba 

Życzę, żeby Tobie poszło lepiej!

klik!
zimno mu jakoś i niby codziennie ma drzemkę pod wieczór, ale dzisiaj drzemał mniej więcej od 18.30, pół godziny temu wstał by powiedzieć że... idzie spać, poszedł do sypialni i tak śpi biedulek.