Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 19:24   #4591
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Nawijko, M bierz, bo sutki się wyciągają w trakcie ssania, a tam musi być ciut powietrza by się dało ssać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:29   #4592
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
odpisal pan od tych moich adapterow
sprawdzą to dla Pani - tzn. zobaczą, gdzie trzeba przypiłować i ew. przygotują dla Pani specjalny zestaw adapterów
cwaniara

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aaaaa od dzis mandaryny z Biedry w promocji
no to jutro sobie podskoczę, może będą takie dobre jak ostatnio

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:29   #4593
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

A to jakiś bzdurny przepis. Rozumiem dalsza rodzina, ale jakim prawem ograniczają ojcom kontakt z dzieckiem?? Poza tym, różnie jest, czasem i tydzień trzeba w szpitalu spędzić, albo po cesarce pomoc najbliższych potrzebna. Nie wyobrażam sobie tego
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Też mi się nie podoba taki przepis i nie rozumiem jak można zabronić odwiedzin ojca dziecka czy najbliższej rodziny.
Cytat:

ooo, ale dopytalas sie dokladnie - mąż tez nie może przyjść? toc to jak za PRLu! moze im chodzilo tylko o takie hurtowe odwiedziny- typu rodzice, tescie, 17ciotek, 15 babć i 20 kuzynów na raz
kurcze nie znam sie na tym ale do ciorta ojciec ma chyba prawo odwiedzac swoje dziecko w szpitalu! No litości!
No niestety, Lublin rządzi sie swoimi prawami w jednym szpitalu mąż nie moze byc przy porodzie i rodzic trzeba na leżąco, w tym moim zakaz odwiedzin. Mąż moze co najwyzej doniesc cos, jak potrzeba i ewentualnie chwilke na korytarzu pogadac. A najlepiej zostawic rzeczy u położnych i uciekac Głównie chodzi tu o to, ze przychodzily cale wycieczki, czesto z dziecmi malymi. A mężowie, zamiast siedziec i wpatrywac się w żonę to rozglądają się po sali za innymi matkami. Ja nie wiem, z jakimi ludzmi miala to polozna do czynienia, ze tak mowi. Wskrocie chodzi o komfort wszystkich mam na sali i ograniczenie wirusow od odwiedzajacych.
Cytat:
Ah oczywiscie gratuluje udanych wizyt a te wszelkie nieścisłości na pewno sie pozytywnie zakończą

odpisal pan od tych moich adapterow
sprawdzą to dla Pani - tzn. zobaczą, gdzie trzeba przypiłować i ew. przygotują dla Pani specjalny zestaw adapterów

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nie mam paciorkowca tak rozumiem jest napisane wynik ujemny !!! ale się cieszę
i kupiliśmy choinkę w doniczce ale pachnie ...........
Super

A połozna podała nam przepis z tym lisciem maliny, co i jak, kiedy pic i ile. Jak ktos jest zainteresowany to moge napisac

Debrah
ale słodziak!!

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-13 o 19:33
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:31   #4594
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pokażę Wam Małą - aktualne foto z wczoraj.
jaki ma nosek

Stary 2012-12-13, 19:31   #4595
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie odnosnie oslonek na sutki.
Nie wiem jaki wziac rozmiar (jest S i M).
Mam patrzec na wielkosc brodawek czy wielkosc piersi? (przed ciaza mialam cos a'la 65E wg "numeracji braffitingowej", teraz ciut wieksze).
Pomozcie, bo dzis robie przelew
ja nawet nie pamietam jakie bralam albo S albo M. dzis jak wyparzalam to sobie je przylozylam i jśli chodzi o otoczkę to sa idealne ale gorzej z sama brodawką. moja jest jakas taka krotka a te "wypustki" w tej osłonce sa jakieś takie dłuuugie także moja tam wchodzi na 3/4 może jeszcze mi sie wyciągnie chyba ze to tak ma byc, nie wiem

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:33   #4596
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Eh muszę się walnąć w łeb bo od wczoraj się stresuję tą głowką, a muszę 2 tygodnie wytrzymać;[

I wiecie, problem mam chyba z tą CC - bo lekarz chirurg nie wpisał mi jednoznacznie zdania typu " poród siłami natury może być niemożliwy" czy coś takiego.. bo ponąć to trochę poza jego kompetencje wykracza (w końcu nie jest ginekologiem..) a ginka z kolei, że ona się nie zna na ortopedii, więc też trudno jej to wystawić. Pójdę do chirurga jeszcze raz, ale już się zestresowałam, że będzie problem, żeby to załatwić..

Debrah, kochana, przestań się zamartwiać. To na pewno po prostu błędny odczyt na USG, wiadomo, że te aparaty nie są idealne i mogą się mylić. Wszystko będzie dobrze.

A Ty chyba akurat musisz mieć CC, tak?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:36   #4597
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38121353]Nawijko, M bierz, bo sutki się wyciągają w trakcie ssania, a tam musi być ciut powietrza by się dało ssać [/QUOTE]
aha, czyli wychodzi ze u mnie jest ok
Cytat:
Eh muszę się walnąć w łeb bo od wczoraj się stresuję tą głowką, a muszę 2 tygodnie wytrzymać;[

I wiecie, problem mam chyba z tą CC - bo lekarz chirurg nie wpisał mi jednoznacznie zdania typu " poród siłami natury może być niemożliwy" czy coś takiego.. bo ponąć to trochę poza jego kompetencje wykracza (w końcu nie jest ginekologiem..) a ginka z kolei, że ona się nie zna na ortopedii, więc też trudno jej to wystawić. Pójdę do chirurga jeszcze raz, ale już się zestresowałam, że będzie problem, żeby to załatwić..

: love:

kurcze, tak to jest z lekarzami, zadne nie podejmnie decyzji i tak bedą zwalać ta decyzję jeden na drugiego aż w koncu człowiek obudzi sie z reka w nocniku bo bedzie za późno

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:36   #4598
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
noooo super wiadomość Ja będę miała wyniki za tydzień. Mam nadzieje że tez nie mam tego dziada

Cytat:
Jaka buźka śliczna
Stary 2012-12-13, 19:37   #4599
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/kocyk-misio-akryl-...841436518.html ja mam takie coś, jest mega ciepły i gruby i nic się z nim nie dzieje w praniu, a już 2 lata go przy Karince wykorzystuję Poszukaj akrylowych na all, są tanie a naprawdę warte polecenia

oo tez sie wydaje cieplusiii ajjjjj

Cytat:

2,99

Mam patrzec na wielkosc brodawek czy wielkosc piersi? (przed ciaza mialam cos a'la 65E wg "numeracji braffitingowej", teraz ciut wieksze).
oooooooooo ooo o 2.99 musze je miec
ja to nawet nie wiem jaki stanik wziąć;/ kurna;/ jutro pojezdze i poopatrze ajć bo z allegro nigdy nie kupie nie znam sie na tym, poza tym siostra mi kupi co ja sie bede moze po porodzie bedą jak melony?

Cytat:

ale niunia jest przeeeeeeeeesłodka!!!!!!! !!!!

Robie w tej szafie porządki normalnie nie wiem co gdzie z czym poupychać, myśle żeby kocyki razem z ręcznikami hm hm..
niby mam wielką szafe, ale kurna, chyba jednak nie jest taka wielka;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:42   #4600
Debrah
Zakorzenienie

ja MUSZĘ mieć CC ze względów zdrowotnych. Ginka z tym nie dyskutuje (też nie widzi innej opcji), chirurg też. Ale może by mi tak kurczę kartkę wystawiło?? ;/
Mam na prawdę świetną ginekolog, i faktycznie bardziej do mnie przemawia, że zaświadczenie wystawia ten specjalista który diagnozuje powód CC - czyli chirurg w moim wypadku. Mam zwichnięte biodro, a co za tym idzie przesuniętą miednicę i ograniczoną ruchomość w stawie. Panicznie się boję nagłego porodu BEZ tego zaświadczenia...każą mi siłami natury czy jak??

Dziękujemy!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:44   #4601
bokeh
Zakorzenienie

Debrah serio nie zamartwiaj sie! U mnie na usg przy pomiarach to mam kazdy odpowiadajacy innemu tygodniowi! Zobaczysz bedzie oki malutka jest sliczna
Normalnie ci zazdroszcze takiego slodziakowego zdjecia

Co do kocykow to przegladalam dzis u rodzicow gazetke agaty meble(nie wiem czy macie u sibie ten sklep) i sa kocyki akrylowe za 19 zl, 130x160 chyba
Stary 2012-12-13, 19:44   #4602
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jestem, jakos mnie tak zacmiło przy wybieraniu kierunku studiów bo pracy po tym niewiele a jak już jest to platna jak ........... niestety nie pracowąłam nigdy- obroniłam sie w lipcu 2011, szukałam 1,5 roku, potem zdecydowalam sie na bobasa, mam nadzieje, że znajde cos jak mały bedzie miał ze 2-3 lata............
To w takim razie bedziemy Cie dopingowac

Cytat:
Slodziutka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38121353]Nawijko, M bierz, bo sutki się wyciągają w trakcie ssania, a tam musi być ciut powietrza by się dało ssać [/QUOTE]
Mowisz? Ale ja mam w zasadzie male brodawki...
No nic, najwyzej strace 7,50

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no to jutro sobie podskoczę, może będą takie dobre jak ostatnio
Na zdrowie
Ja jutro tez wygonie TZ po nie.

Cytat:
ja nawet nie pamietam jakie bralam albo S albo M. dzis jak wyparzalam to sobie je przylozylam i jśli chodzi o otoczkę to sa idealne ale gorzej z sama brodawką. moja jest jakas taka krotka a te "wypustki" w tej osłonce sa jakieś takie dłuuugie także moja tam wchodzi na 3/4 może jeszcze mi sie wyciągnie chyba ze to tak ma byc, nie wiem
To trzeba je wyparzac?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:46   #4603
ILLUSION
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o kocyki ja mam taki, moja mama wnusiowi kupiła:
http://allegro.pl/dwustronny-cieply-...803989307.html
Cytat:
Chodzi o wielkość sutków a nie piersi.
Cytat:

Mała cudna Rozumiem że się stresujesz ale to naprawdę w niczym nie pomoże. Myślę, że gdyby było coś nie tak to już wcześniej byłoby to widoczne, może córeczka po prostu tak była ułożona że pomiar był utrudniony
Jeśli chodzi o cc to na zaświadczeniu musi być wprost napisane. u mojej bratowej był na początku opis schorzenia a na końcu "Wskazany poród poprzez cesarskie cięcie".
Stary 2012-12-13, 19:51   #4604
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Kurcze, nie wiem jakie sutki maja inne kobiety, wiec ciezko mi okreslic
No nic, wezme M.

A z jakiej firmy macie smoczki? Kupujecie w ogole?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:53   #4605
badziabadzia
Zakorzenienie

Black, czyli pewnie bedzie cesarka powiem Ci ze ja jakos czulam ze nasza mala sie obroci i bedzie sn no i sie obrocila jednak ma sie ta kobieca intuicje generalnie daze do tego, ze jak czujesz ze bedzie cc to pewnie tak zostanie..

Debrah! Nie mysl juz o tym!

Ja tez szukam jakiegos grubego kocyka!
Stary 2012-12-13, 19:56   #4606
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, nie wiem jakie sutki maja inne kobiety, wiec ciezko mi okreslic
No nic, wezme M.

A z jakiej firmy macie smoczki? Kupujecie w ogole?
http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...847937287.html ja kupiłam te jakie malutkie!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:00   #4607
Ewik86
Zakorzenienie

Debrah śliczna ta Twoja córcia! Zazdroszczę takiej fotki I nie martw się, na pewno z główką Twojej małej wszystko jest ok

Ja kupiłam jeden smoczek z Canpola. Zobaczymy czy się przyda, bo np. dwuletnia teraz siostrzenica męża w ogóle smoczka nie chciała, za to swój kciuk ssie namiętnie.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:05   #4608
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
takie same mam

Stary 2012-12-13, 20:17   #4609
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
pokażę Wam szafkę, która czeka na Majeczkę tą co mąż mi zamontował półki
A drugie zdjęcie to dowód na to, że śnieg + Karinka oznacza szczęśliwe dziecko
Jej, jakie to ładne!
Kiedy ja tak będę mieć... nawet nie mam jeszcze komody.. i żadne ciuszki nie wyprawne, ale mam już proszek to ruszę w przyszłym tygodniu. No i mój tp na szczęście jest później

Cytat:
chce kupić jakies ładne koszyczki wiklinowe na drobiazgi dla małego - kosmetyki, leki, jakies pierdólki itd.
ale jaki jest wybór to ja dziekuje a najgorsze, ze co drugi mi sie podoba
Identyczny mam pomysł. Ale w sklepach są takie drogie.. masz coś upatrzonego? 40 za koszyk dla mnie za dużo.
Chciałabym takie prostokątne, nie musi być przykrycia, wyścielane materiałem. Właśnie na te drobiazgi - kosmetyki, parę pieluszek itp itd. Chciałam ze 3, może 4 na komodę postawić??

Cytat:
Jeśli chodzi o kocyki ja mam taki, moja mama wnusiowi kupiła:
http://allegro.pl/dwustronny-cieply-...803989307.html

Mała cudna Rozumiem że się stresujesz ale to naprawdę w niczym nie pomoże. Myślę, że gdyby było coś nie tak to już wcześniej byłoby to widoczne, może córeczka po prostu tak była ułożona że pomiar był utrudniony
Jeśli chodzi o cc to na zaświadczeniu musi być wprost napisane. u mojej bratowej był na początku opis schorzenia a na końcu "Wskazany poród poprzez cesarskie cięcie".
No to muszę biec do lekarza znowu i tak mu to jakoś wyłożyć, żeby dopisał co trzeba kurczę...bo ja wiem, że mam dużo czasu do tp, ale jakby coś nagłego się zaczęło, to ja się nie mam czym podeprzeć, byłabym zdana na "widzimisię" lekarza a po ostatnich historiach to mnie napawa taką paniką, że...

Zapomniałam!
Caławdeszczu: cudownie, że wszystko dobrze!
Stary 2012-12-13, 20:25   #4610
ILLUSION
Wtajemniczenie

Ja smoczek kupiłam z NUKa, o taki: http://allegro.pl/nuk-happy-days-sil...833991802.html
Stary 2012-12-13, 20:27   #4611
Debrah
Zakorzenienie

Ale ładny ten kocyk z łapkami! <3 idzie do zakładek, kupię pewnie niedługo bo cena też okej.

Postaram się nie zamartwiać na zapas.

Co do smoczków : mam 3 - jeden był w zestawie Aventu.
A kupiłam sobie 2 z Lovi.
Kupiłam też u r_p77 pojemnik na smoczek.
Jakto jest z tym wygotowywaniem?
Wszystko wrzucić mam do gara : butelkę, smoczki, pojemnik na smoczek (?), osłonki na sutki i gotować 5 minut?

I smoczek czy butelkę się gotuje za każdym razem przed użyciem??
Stary 2012-12-13, 20:35   #4612
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, wszystko dobrze, mała waży już 1943 książkowo jak na 31/32 tydzień
super

Cytat:
naszło mnie na domowe drożdżówki z marmoladą różaną... nigdy nie robiłam ale dziś MUSZĘ zobaczymy co z tego wyjdzie...
o jaaa ale bym zjadla

Cytat:
Dzisiaj chyba dzień dobroci dla ciężarnych byłam właśnie na poczcie bo rano jak poszłam do sklepu to po powrocie zastałam awizo że po 16 muszę na poczcie odebrać przesyłkę (kocyk dla synka). Wchodzę na pocztę a tam w kolejce 10 osób. Stanęłam grzecznie na końcu kolejki. Trzeci w kolejce był facet na oko wiek 30-35 lat i jak doszło do niego to zawołał mnie z końca i do tych wszystkich ludzi co stali za nim powiedział "Proponuję żeby teraz tą panią obsłużono". Ale mi się miło zrobiło!!! Pomyślałam sobie że pewnie niedawno jego żona była w ciąży
no brawa dla Pana

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Mała nadal głową pod żebrami i nie zanosi się na zmiany, lekarz powiedział, że daje jej czas maksymalnie do następnej wizyty - 03.01., jak do tego czasu nic się nie zmieni, to będziemy się już umawiać na cesarskie cięcie, na konkretny dzień. Przyrost wagi u mnie to +6,5kg. Dostałam skierowanie na Coombsa (już raz miałam), do tego morfo i mocz, a przy okazji idę na KTG + USG do szpitala miejskiego w Ols, 28.12. o 10:00 mnie zapisał, bo mu się nie podoba kształt pęcherza mojej małej - nie jest pewien, czy to pęcherz klepsydrowaty, czy nie przypadkiem uchyłek pęcherza (dodatkowy zbiorniczek) lub ewentualnie torbielka (od moich własnych hormonów, jeśli tak, to się sama wchłonie po porodzie). Będziemy to oglądać na lepszym sprzęcie, ale kazał się nie martwić, bo to nie zagraża w żaden sposób mojej malutkiej - już 2 tygodnie temu mi o tym mówił.
dobrze ze wszysto ok i mam nadzieje ze sie jednak okaze ze to nic takiego

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
wrocilismy chwilę temu do domu.
Zrobili mi KTG, USG i badanie ginekologiczne i na szczęscie jest wszystko dobrze. KTG w normie, ruchy obecne. Przepływy też ok, tak więc mała narobiła mi strachu, ale jeszcze nigdy tak długo się nie ruszała, albo tak słabo, że jej nie czułam prawie wcale.. Zawsze rano szaleje, ale dzisiaj... jakiś leń chyba ją dopadł. Na szczęscie się uspokoiłam
no to super Kochana

Cytat:
I ja melduję się po wizycie. Niestety uzyskałam nie za dobre informacje. Po pierwsze dowiedziałam się czemu na ostatniej wizycie dostałam zakaz współżycia - otóż ze względu na zagrożenie porodem przedwczesnym. Skróciła mi się szyjka, ale na szczęście jest zamknięta. Do końca roku mam na siebie uważać. A nie powiedział mi o tym wcześniej, żebym się nie stresowała.
Po drugie na gwałt muszę wybrać się do ortopedy na konsultację czy w związku ze skoliozą mogę rodzić naturalnie czy konieczne będzie cesarskie cięcie. Oczywiście teraz już nie ma zapisów, więc w poniedziałek mam iść i prosić o przyjęcie albo muszę się udać na wizytę prywatną
Po trzecie pobrał mi wymaz na GBS. Wynik w poniedziałek.
Następna wizyta u gina 7 stycznia i wtedy też umówi mnie na usg.
eee no to nie takie zle te wiadomosci

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie- po macanku gin stwierdził, że mały raczej sie nie szykuje na razie na ten swiat, szyjka delikatnie mi sie skróciła, ale zamknięta a główka wysoko dostałam skierowanie na mocz i morfologie, następna wizyta 3 stycznia, jesli oczywiscie młodemu sie zamiary nie zmienią
poza tym dostalam przykazanie najedzenia sie w Wigilie i tanców w sylwestra raczje takich delikatniejszych co by sie nie zasapac ale zakazu nie ma

a i w brzuszku 97 cm a waga- 66 kg, czyli 14 od startu
super ze wszystko ok

Cytat:

widze ze duzo z nas mialo dzis wizyte

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:37   #4613
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
super, że nie wyhodowałaś dziada!
Cytat:
super
Cytat:

szcześciara! superancko
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

Super

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
noooo super wiadomość Ja będę miała wyniki za tydzień. Mam nadzieje że tez nie mam tego dziada

Jaka buźka śliczna

Ja też się cieszę
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:39   #4614
szklanka19
Zadomowienie

Ewik oszczędzaj się kochana, do stycznia już niedaleko

Cała w deszczu to kamień z serca!

Debrah a Twoja lekarka ma Ci robić cc? Myślę (inaczej, łudzę się i chcę wierzyć), że jak masz takie wskazanie to lekarz nie powinien z tym dyskutować, ale dla własnego spokoju lepiej poprosić chirurga o sprecyzowanie zaświadczenia

Ja mam właściwie 3 smoczki dla Małej, z czego jeden dostałam jako próbkę, a dwa z Aventu kupiłam za 6 zł, także w razie czego mało stracę A z tymi osłonkami to nie wiem jak będzie, jakoś mi się to nie widzi

Zapomniałam wczoraj spytać na wizycie kiedy będą wyniki GBS bo lekarka pobierała mi wymaz. Długo czekałyście na wyniki?

Ale mnie od niedawna wnerwia wszystko, a winne temu ziemniaki. Obieram i gotuję, za chwilę patrzę, w środku twarde, a na zewnątrz rozgotowana ciapa. Apetyt mi odszedł całkowicie, nie lubię takich wodnitych kartofli
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:40   #4615
eff8
Zakorzenienie

U mnie po wizycie: w 5 tyg przytylam 2,4 kg wiec jak na mnie to i tak niezle lekarka mowi ze nie za duzo

cisnienie mialam ksiazkowe, wyniki tez

Wymaz na paciorkowca pobierze mi dopiero na nastepnej wizycie czyli 15.01 (ostatnia )

Synuś ma sie dobrze, wszystko u niego wporzadku, wazy 2017g - jak sie ciesze bo martwilam sie ze moze byz za malo ulozenie glowkowe...

Niestety co do lozyska to powtarza sie historia z poprzedniej ciazy czyli zaczynaja byc widoczne zmiany wapnienia i prawdopodobnie, a napewno lepiej by bylo jakbym urodzila w styczniu. Lekarka mowi ze organizm sam powinien zareagowac i dzidzia szybciej wyjsc na swiat. Przez to lozysko mam zalecona KTG od stycznia i pierwsze bede miala 8 lub 9 i bedziemy obserwowac dziecko...

Stary 2012-12-13, 20:48   #4616
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Identyczny mam pomysł. Ale w sklepach są takie drogie.. masz coś upatrzonego? 40 za koszyk dla mnie za dużo.
Chciałabym takie prostokątne, nie musi być przykrycia, wyścielane materiałem. Właśnie na te drobiazgi - kosmetyki, parę pieluszek itp itd. Chciałam ze 3, może 4 na komodę postawić??
często w jysku jest promocja na różne koszyki, ja ostatnio kupiłam dwa białe w środku z bezowym materiałem w krateczke po 15 zł

Stary 2012-12-13, 20:49   #4617
hope01
Zakorzenienie

Hej

Debrah nie stresuj się, bo to Ci nic nie pomoże, ja też na USG połówkowym mam różne wymiary danych części ciała malucha, a to młodsze, a to starsze...
Był dziś u mnie mój tata (ostatnio zapytał mamy na kiedy mam termin - z samego rana jej takie pytanie walnął ) i pyta jakie mam plany co do porodu mówię, że chciałam w Roztoce, to stwierdził, że nie. Że tu. On ma tu znajome położne, zajmą się mną, a poza tym Roztoka nie ma oddziału noworodkowego i nie daj Boże coś z dzidzią, to przewożą, a tu na miejscu. Więc tu. No i tym sposobem przekonał mojego TŻ ....

Moja gin na ostatniej wizycie dała mi poradnik, taki grubszy, na temat rozwoju dziecka w ciągu 2 pierwszych lat życia.. No i np piszą, że jak chce się piersiczką karmić, to przez pierwsze 4 tygodnie smoka maluchowi nie dawać, żeby najpierw nauczył się dobrze ssać pierś
Jutro chyba jadę na drobne zakupki świąteczne dla moich rodziców i siostry. Pomysły mam. No... z mamą najciężej bo zwykle jej książki kupuję, albo zestawy do kąpieli, bo dupsko lubi moczyć no i teraz też w naturze widziałam ładne zestawiki... Cóż, nie mam innego pomysłu akurat na nią

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:49   #4618
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Co do smoczków : mam 3 - jeden był w zestawie Aventu. Ja mam 2 aventu właśnie

A kupiłam sobie 2 z Lovi.
Kupiłam też u r_p77 pojemnik na smoczek. ojj przydaje się bardzo głównie w trakcie wyjść, a dodatkowo miałam drugi pojemniczek ze smoczkiem w torbie wózkowej na stałe, na wszelki wypadek - i nieraz korzystałam.
Jakto jest z tym wygotowywaniem?
Wszystko wrzucić mam do gara : butelkę, smoczki, pojemnik na smoczek (?), osłonki na sutki i gotować 5 minut?

I smoczek czy butelkę się gotuje za każdym razem przed użyciem??
Co do gotowania - ja byłam przeciwniczką nadmiernego wyjaławiania. OWszem, butelki i smoczki na początku tak, gotowałam, ale już osłonki na sutki przelewałam tylko wrzątkiem - tzn. najpierw porządnie mydłem myłam, porządnie płukałam (musi być jakiś detergent, bo mleko tłuste jest) a potem przelewałam wrzątkiem lub do szklanki wlewałam wrzątek i wrzucałam na chwilę osłonki.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:54   #4619
olimpka85
Raczkowanie

ktoras z was podala tu ostatnio str szafka.pl, teraz moze miec moje fundusze na sumieniu!!!!! jakie tam sa sliczne ciuszki.... )

gratulacje z okazji wizyt
tez dzis bylam u gin, 33 tc maly wazy 2300, ulozony ok.
ja tam nic na usg nie widze to pytam czy pepowina ok to dziwnie mi pow ze dzieci sa 3 razy obwiniete a rodza sie zdrowe...i nie wiem czy obwiniety jest czy nie.
pobral mi tez wymaz za tydz wynik to pytam czy jak cos wyjdzie to mam przyjsc wczesniej,a on ze nie 14 stycznia dopiero ( i ze niby w 2 tyg to wylecze?)
poza tym nie bada mnie wogole tylko usg i cisnienie i waga to skad wie ze szyjka sie nie skraca?
jakos nie pewnie sie czuje ;(
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:55   #4620
eff8
Zakorzenienie

aaa no i jeszcze Wam nie opowiedzialam - ze po wizycie dzwonie do mamy (zawsze chce zebym jej dala znac co i jak ) a wiedziala ze dzis ide bo sie widzialysmy....

no i dzwonie i mowie ze juz jestem po wizycie i ze maly wazy 2kg a ta: "coooooooooooooooooo? " prawie mi na zawal tam zeszla bo myslala ze juz urodzilam

no masakra, ale teraz mi sie chce z tego smiac

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2012-12-13 o 20:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości