|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX
Mozesz wkleic linka do swojego kanalu?
![]() Mam,juz Ciebie znalazlam na YT i musze sobie poogladac Twoje filmiki Masz sliczne wlosy!
Edytowane przez lmaa Czas edycji: 2012-12-12 o 19:50 |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie czuje tego ciagłego podkreslania brwi, ok jak sa przeswity, lub brwi niteczki to ok, ale po co podkreslac uregulowane brwi do każdego makijazu??
|
|
|
|
#1383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie znam ani jednej dziewczyny z naturalnie jasnymi brwiami, której ich podkreślenie nie dodałoby uroku
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano dlatego, że są naszym atutem.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
A do czego pijesz, bo nie widzę sensu w Twoim poście? Kto mówi o nadmiarze?
Może gdybyś miała piękne brwi, to byś coś pięknego w nich widziała
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja widzę, jak je ładnie podkreślę to wygląda twarz o wiele ciekawiej!
|
#1387 | |
|
sissy that walk
|
Ja też widzę po sobie. Kiedy oczy są podkreślone, to brwi nie mogą zostać blade i z prześwitami - przecież one są ramą dla oczu. Jak brwi to bladziocha, a na oczach zrobimy np. smoky albo czarną krechę, to wyglądają jak ciemna plama na środku twarzy.
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1389 | |
|
sissy that walk
|
|
|
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
Ale chyba dacn chodziło o wyraziste, gęste brwi z natury. Gdybym takie miała, to bym nic z nimi nie robiła oprócz regulacji.
Większość youtuberek najpierw maluje sobie brwi, a potem oczy, też tak robicie? Ja wolę najpierw pomalować oczy, bo podkreślone brwi z gołym okiem zawsze wydają mi się zbyt wyraźne i nigdy nie wiem, czy maluję dobrze, czy już przesadziłam.
|
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
Moje naturalne brwi są rzadkie i jasne. MUSZĘ je podkreślać, inaczej wyglądam na rozmytą, nijaką i źle się czuję... robię to dopiero od ok 2 lat i jak patrzę na swoje wcześniejsze zdjęcia to łoooooo matko :P Podkreślone brwi nadają twarzy charakteru i też często polecam ten zabieg znajomym. Nie chodzi o walenie czarnej krechy na pół czoła, ale o delikatne podkreślenie np. cieniem, henną (grafitową!) lub żelem. Aha, ja też najpierw maluje brwi, potem oczy
|
|
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
makijaż sylwestrowy u Maxi:
http://www.youtube.com/watch?v=sLRY1m5Z8Lk muszę przyznać, że wygląda dobrze w takich ciemnych cieniach
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=zpCEt...ature=g-subs-u
Wskazówki dla początkujących jak bezpiecznie stosować kwasy w pielęgnacji MakijażeKasiD
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za zrozumienie. Tak chodziło mi o brwi bez prześwitów, i o podkreślanie ich w każdym makjiażu. nawet w dzienniakach w przypadku naturalnych ładnych brwi.
|
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Nie obraź się, ale ciężko i uwierzyć w to, że w dobrze podkreslonych brwiach wyglądasz gorzej... Może nie umiesz po prostu ich podkreslić, lub masz zły kształt?
Moja koleżanka miała zawsze źle dobrany kształt brwi i pozostawiała je bardzo jasne, bo jak zrobiła hennę to pomimo, że kolorem w końcu zgrywały się z włosami, to wyglądała głupkowato, bo wtedy kształt zaczynał być widoczny i zniekształcał rysy twarzy. Jasnych brwi nie było widać, więc wyglądała z nimi po prostu jak zawsze. Pewnego dnia przez przypadek poszła do innej kosmetyczki, która jej nadała kształt świetnie pasujący do jej twarzy i teraz robi delikatną henne i wygląda cudownie, całkiem inaczej! ![]() Chciałabym Cie zobaczyć z naprawdę delikatnie i DOBRZE zrobionymi brwiami, bo jesteś piękna i jedyne co mi w twojej twarzy brakuje to brwi. Naprawdę jak włączyłam Twój filmik kiedyś to moja pierwsza reakcja była: gdzie ona ma brwi? Być może to efekt kamery, ale ja ledwie dostrzegam te brwi i przez to czoło wydaje się wysokie. No, ale dodam, że kolejna moja reakcja była " I w ogóle jesteś bardzo w moim typie i uwielbiam na Ciebie patrzeć! Masz może swojego bloga?
|
|
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
Melevis, jaka nazwe ma Twoj kanal? bo chyba mnie ominela nazwa
nie umiem znalezc, a chcialabym zobaczyc Twoje wlosy
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny usłyszałam plotkę, że Bioderma 2 in1 jest teraz w SP. Jutro pobiegnę sprawdzić
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2012-12-13 o 19:33 |
|
|
|
|
#1399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
Dobra zlituje sie i ogole Cię na łyso po prostu
Dzięki za wskazówki co do bloga, już znalazłam![]() Może dobrały Ci zły odcien henny? Ja też jak robiłam hennę u kosmetyczek to raz mi wychodziły za rude, raz za szare, za ciemne to już w ogóle norma. O tym, że prześwity były i tak nie wspominam (mam mały ubytek w brwi po "wypadku"). henna jest spoko chyba jak ma się naturalnie w miare gęste brwi ![]() Dlatego postanowiłam zakupić kredkę/paletkę do brwi, którą sobie stopniuje po prostu natężenie koloru. Obecnie używam takiego brązu ala cappucino i pasuje. Naprawdę polecam pobawić się kredką, bądź nawet cieniami jeśli masz jakieś matowe brązy. Zacząć naprawdę małymi, mini kroczkami. Ja kupiłam paletke i na początku po prostu w wolnych chwilach malowałam brwi przed lustrem i ścierałam, malowałam i ścierałam...aż doszłam w końcu do efektu jaki chciałabym otrzymać ![]() Przyciemniam je dosłownie o ton i lekko wypełniam prześwity. To naprawdę wystarcza, daje naturalny efekt, a jaka różnica w wyglądzie ![]() Kanał Melevis http://www.youtube.com/user/MsMelevis Edytowane przez dziad kalwaryjski Czas edycji: 2012-12-13 o 19:44 |
|
|
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=Q8pPO...ature=g-user-u
zakupy i prezenty gwiazdkowe u Blondieee Dziwnie się ogląda taki spokojny film u osoby, która przeważnie jest "Pozytywnie zakręcona". A wszystko ta grypa żołądkowa
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Strój dnia u Nieesi http://www.youtube.com/watch?v=haLHE...em-uploademail
|
#1403 |
|
Konto usunięte
|
http://www.youtube.com/watch?v=kZp10...ature=g-subs-u
RGP wydaje mi się w tym filmiku strasznie sztuczna... Ma taki wymuszony uśmiech ciągle przyklejony do twarzy i mówi jak w reklamie... dziwnie mi się ją słucha (i ogląda)
|
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
No takie mamy kosmetyczki niestety, dlatego ja wszystkie sprawy typu paznokcie, makijaż i fryzura załatwiam sama
Kombinuj z tymi brwiami kombinuj ![]() Nowy filmik RGP to jakaś jedna wielka reklama: http://www.youtube.com/watch?v=kZp10s3ofxI Jestem na etapie kupienia prezentu osobie, która "ma wszystko" i powiem Wam, że zainspirować to mnie RGP nie zainspirowała... Ale inspiracje- gotowe zestawy kosmetyków, świeczki, kubki i kosmetyki do kąpieli No ja nie mogę, przecież to są standardowe pierdoły, które kupuje się jak się danej osoby nie zna! ![]() Wiem, że są osoby które kochają świece kominki itp, ale jest ich MAŁO i na ogół większość osób uważa świeczki itp za beznadziejny prezent, nawet jeśli lubi je czasem zapalić No i przedewszystkim jeśli wiem, że ktoś uwielbia świece to pierwsze co by mi przyszło do głowy na prezent to świeca, a jak się nie wie czy ktoś to lubi to jest to zły pomysł na prezent. Bez sensu ten film to tak jakbym ja rzuciła 5 przedmiotów po kolei jakie przyjdą mi do głowy, o: balsam do ciała, szkatułka na bizuterię, odżywka do paznokci, myszka do komputera, futrzany kołnierz do płaszcza. Zajęło mi to 3 sekundy, a i tak jest chyba bardziej różnorodnie niż u RGP... ![]() Nie wiem po co robić filmiki z takimi pomysłami. Ja jako osoba naprawdę mało kreatywna powinnam znaleźć jakąkolwiek inspirację w takim filmie, a niestety nie znalazłam. Wydaje mi się, że taki film powinien być pełen jakiś gadżetów dostosowanych do różnych osób, oryginalnych pomysłów na prezenty, a nie przekopiowanie tego co każda drogeria proponuje na święta... Sorry za tak nerwowy post, ale jakoś żyłam złudzeniem, że z RGP jeszcze będą ludzie. Teraz widzę, że ona serio wypaliła się i stawia tylko na chamską reklamę. |
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
zauważyłam, że rozmawiacie o brwiach to ja tak dorzucę tylko ze swojego punktu widzenia, że dużo też zależy od przyzwyczajenia. jak pierwszy raz pomalowałam brwi(choć i bez tego są dość wyraźne) to sie sama siebie przestraszyłam
jakby mi sie coś przykleiło do twarzy i postanowiłam ze nigdy wiecej.. aż do momentu gdy dopadłam odpowiednie cienie do brwi i wzięłam się za to z wyczuciem - stopniowanie i delikatne zaznaczenie. cieżko sie przyzwyczaić, gdy od razu zapoda się henne albo podkreśli się brwi w dośc mocny sposob, gdy np zrobi to ktoś inny. po prostu trzeba próbować i sie przyzwyczajać do siebie. ja jak patrze teraz na stare zdjecia na których nie mam pomalowanych brwi to mam wrażenie że jakaś chora jestem na nich ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- zerknełam na Twój kanał i faktycznie tylko delikatnego podkreślenia brwi potrzeba Ci do szcześcia, piękna jesteś i domyslam się, że mega dziwnie czujesz się w podkreslonych, ale trzeba się przełamać, bo to dużo daje
|
|
|
|
#1406 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
), też mnie propozycje RGP nie zachwyciły. Ja rozumiem, że czasem trudno o oryginalność, ale jeśli już ktoś się bierze za kręcenie filmiku o takiej tematyce, to przyznam, że liczyłabym na inwencję, bo o zestawach i świecach to każdy mały Kazio z przedszkola wie .
|
|
|
#1407 |
|
Raczkowanie
|
A ja zmienie temat. Pan Olimpia napisal pod ostatnim filmikiem ze wcale nie musi odpowiadac na pryw wisdomosci. Ktos jej chyba zwrocil uwage bo zedytowala i zmienila komentarz. U mnie jednak niesmak pozostal
|
|
|
|
#1408 |
|
Łotewa
|
Przeciez widać, że ona to wszystko dostala... i na siłe promoje te produkty. To robi się nie smaczne
|
|
|
|
#1409 |
|
Przyczajenie
|
za kazdym razem jak czytam "pan olimpia" to rycze ze smiechu
|
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

I w ogóle jesteś bardzo w moim typie i uwielbiam na Ciebie patrzeć! Masz może swojego bloga?